|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2017vl
10.4.2017 18:09:23   
Sofie

RH82 ful fajn da imate arburetum blizu. Mi gremo občasno tja na sprehod. Imamo pa zoo blizu, samo je pupa še premajhna da bi jo zanimale živali. Ko bo večja si bomo pa kar letno karto kupili.

Danes sem dobila obvestilo, da smo sprejeti v vrtec. Sem zelo vesela, saj mi sedaj ni potrebno iskati zasebnega varstva.

Drugače pa moja pupa ful napreduje. Sploh ne morem verjeti kako gre hitro. V torek bo stara 7t in se mi premika po igralni podlogi. Je ugotovila, da se lahko z nogicami odrine in se tako zarotira. Sem se zadnje dni spraševala kako to da jo najdem na drugi strani posteljice. Danes sva pa oba videla kako se ona lepo premika.

Smo si pa uspeli vzpostavit neko večerno rutino. Je fajn, ker je potem malo miru in uspem likat itd.

Vaši so sedaj že 1m stari ane?

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2301
   RE: Marčevke 2017vl
10.4.2017 21:11:57   
diamantina
Ojla!

Za nami zelo fajn vikend! Otroci so super, na teku sta se sinova odlično odrezala, tamala je pa celo tekmo prespala. Nič je ni zbudilo, tudi pok štartne pištole ne. Sicer pa ni občutljiva na zvoke, ker jih je pri nas kar precej in to različnih. user posted image

Jutri imam pediatra, me prav zanimajo mere. V dolžino je zagotovo precej zrasla, ker je 56 skorajda že prekratko. Nekatere bodije nosi že 62. Je pa radovednica čisto taprava ... samo okrog gleda, najbolj zanimivi pa so ji obrazi in če se s kom "pogovarja", zelo rada posluša petje in glasbo, slednja jo zelo pomirja in večkrat mi ob youtubu zaspi. user posted image Pa zdi se mi, da bolj žlobodramo okrog nje, bolj ji je fajn. Kakor hitro jo dam v spalnico v tišino, se prebudi ... hoče biti v gužvi, med nami. user posted image

Imate vse slikanje kolkov? Midve imava, je v MB taka praksa, da je slikanje čez 7 tednov, tudi če so kolki ob rojstvu ok. Naša je imela 1A oba kolka.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2302
   RE: Marčevke 2017vl
11.4.2017 8:48:12   
Sofie

Mi imamo nasledn teden UZ kolkov. V Lj. jih prej nič ne preverjajo.



(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2303
   RE: Marčevke 2017vl
11.4.2017 10:24:30   
zaspana zvezdica
Jaz pa ne uspem nič podremat čez dan. Al ne morem zaspat al pa itak ravno takrat mali ne spi...

Drugač pa smo dobro, se po začetnih težavah z dojenjem uspešno dojimo in lepo pridobivamo na teži. Krči so še kar znosni in upam, da kmal minejo.


(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2304
   RE: Marčevke 2017vl
11.4.2017 10:36:20   
Tasa8
Tudi midva imava v maju se slikanje kolkov v Mb..upam da ne bomo predolgo čakali tam. Drugače pa nas mali lumpi se vedno spi zraven mene,postelja ima zgleda bodice:) lahko trdno zaspi,ko ga položim not,je jok in stok.. Zadnjič sem 1h vztrajala in se je 1h jokal..ni sans..tak da sem že obupala da bo spal v svoji posteljci..drugače pa ima zdaj ful obdobje da dopoldan hoče bit na rokah..ne utegnem nič narediti..verjetno zato ker ima skoraj vsak dan obisk in ga vsi zibajo in nosijo..
Jutri bi se naj 1.kopal..če bo popek suh..v ponedeljek bo star 1 mesec,pa se popek skoz rosi..kak je kaj pri vaših dojenčkih?
Sem razmišljala da bomo avgusta že sibali na morje in da bo mali tudi cofotal not..pa so eni čist zgroženi da se bo premali..Kaj pravite ve? Boste malčke tudi pustile v vodo?
Lp

(odgovor članu zaspana zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 2305
   RE: Marčevke 2017vl
11.4.2017 14:56:58   
diamantina
Ojla!

Danes sva imeli pregled in je vse ok. Težka je 4300, zrasla je pa za 3 cm, torej 53, glavica pa za 2 cm. Je pa zelo lepo sodelovala, pokazala, kako dvigne glavico, če je na trebuščku, se zdravnici celo nasmejala. Res pa je, da sva dolgo čakali in sva morali pred pregledom jest in zato ni bila sitna.

Zakaj pa ne bi otroka namočili v morje? Mislim, da je malo zadržkov samo pri novorojenčku, pri takih od 2. meseca naprej pa ni panike in prav uživajo eni. Mi smo taprvega peljali 5m starega in je užival v svojem malem čolničku pa tudi v vodi. Problem je samo verjetno temperatura, da se ne prehladijo, da bi pa slana voda zdaj kaj škodila, pa ne verjamem. Mi morja zaradi dojenčka ziher ne bi spustili.

V MB pa preverijo kolke ob odhodu domov iz porodnišnice, pa še po 7 tednih. Če kolki ob rojstvu niso ok, moraš široko povijati oz. kot ti naročijo.

(odgovor članu Tasa8)
Neposredna povezava do sporočila: 2306
   RE: Marčevke 2017vl
12.4.2017 10:11:20   
Sofie

Mi gremo junija že prvič na morje. Ne vidim zadržkov, da je ne bi namočila v vodi. Pazili bomo samo na to, da bo voda dovolj topla in da bo mala v senčki. Sej junija bo že 4m stara. Pomoje bo uživala.

Gremo pa čez dva tedna že na prvi pravi potep k sosedom. Komaj čakam. Zdej hodimo predvsem na morje in vožnjo ok prenaša.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2307
   RE: Marčevke 2017vl
12.4.2017 20:57:06   
diamantina
Voznjo tako mali itak dobro prenasajo ... tezave se zacnejo potem ... pri nas jima je predvsem bilo veckrat dolgcas in sitno ... zdaj se zamotita s tablicami. Tamala pa itak spi.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2308
   RE: Marčevke 2017vl
14.4.2017 14:34:43   
diamantina
Helou!

Za nami pester, a lušten teden. Včeraj smo bili na koncertu otroški šolskih PZ, kjer tavečji poje, pa je bilo super. Tamala je sicer vmes zajokala in sva šli jest in se previt, potem je nekaj časa bila v dvorani na rokah, dokler ni ob petju spet zadremala. Po koncertu smo šli še na sladoled. Danes tudi lepo spi, tako da sem lahko pospravila po stanovanju in skuhala kosilo.
A greste kam za vikend? Mi še ne vemo, neki obiske se nam najavljajo, bomo videli, mogoče bomo skočili na Pohorje, če ne bo časa za kam drugam.

Lepe praznike, če praznujete!! Mi imamo samo FRAJ! user posted image

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2309
   RE: Marčevke 2017vl
15.4.2017 22:32:20   
Sofie
Hojla.

Mi bomo ta vikend kar doma, saj smo se precej potepali med tednom. Danes sem dala tamalo kar v wrap in sva šli na tržnico. Pri nas je namreč dopoldne deževalo. Popoldne pa sva šli potem z vozičkom ven.

Ful sem uživala prejšnje dni, ker je bilo tako lepo vreme. Sva bili več al manj zunaj na sprehodu. Sva pa na vrtu naštimala visečo mrežo in tamala ful uživa. Se malo guncava in zaspi. Jaz pa vmes knjigo berem.

Vaši radi pasejo kravice?

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2310
   RE: Marčevke 2017vl
15.4.2017 22:51:53   
RH82
Sofie, meni Arboretum odtehta primanjkljaj vrta doma. V bloku imamo sicer mini balkon, tako da malo svezega zraka ze dobimo. V Arboretumu pa se lahko mali natece, jaz pa uzivam v sprehodih. Sploh ker je vsak dan narava drugacna. Imamo kar letno karto, se nam splaca.
Pa super za vrtec. Mi smo prijavo letos zamudili, tako da bom morala iskati privat opcijo od marca do septembra. 😕 Bom to iskanje prestavila na konec leta, mi je sedaj prehitro iskati.
Za morje pa tudi ne vidim zadrzkov. Ce je voznja daljsa, je smiseln kak postanek za hranjenje. Sicer pa edini 'minus' izpostavljanje soncu v kriticnih urah pa pazit, da se v vodi ne prehladijo. To pa verjamem, da vsaka mama pazu. Po moje kar super izkusnja za bejbije. Mi sicer morja ne planiramo letos. Mojega mal matra, da bo puncka premajhna. 😄 Ze v prvi nosecnosti sem ga komaj prepricala, da sva sla zadnjic v dvoje na morje. Letos so mal kriticne tudi finance, ker moj se vedno ne ve, ce mu bodo podaljsali pogodbo. Pa ze tako mu zaostajajo placila letos. Bomo pa izkoristili julij za izlete po Sloveniji. Si ze delam seznam. 😆
Sicer pa se trudim puncki 'vsilit' moj red. Med tednom se je kar po pravilu popoldne zbujala ob 16ih, pa je potem jedla in sva po bratca hodili malo bolj pozno. Je ne zelim zbujati, naj se naspi. Drugace pa cez dan kar fino spi. Ponavadi se zjutraj zbudi okrog 8ih in je potem budna 1-2 uri, ko pogosto joka zaradi 'krcev'. Potem sva se spravili na sprehod in lahko spu tudi do 12ih, ko spet je in je kako uro pokonci, nato pa spet spat.😆 Problem mi je, ko lahko spi do vecera. Po umivanju in vecerji je pa budna, najvec zaradi joka in krcev. Okorog 21-22ih pa spet omaga. Ponoci se potem zbudi se 2x, po polnoci in med 4 in 6 zjutraj. Okvirno zgleda, da ze ima nek ritem. Meni bi sicer pasalo, da bi zvecer prej zaspala, da lahko zvecer se pospravim kaj ob normalnih urah.
Je pa okolica se ne fascinira. Sicer kdaj tudi lezi na igralni podlagi in potrpezljivo prenasa bratca, ki ji skusa vsilit svoje igrace. 😆 Se je pa zacela premikati v posteljici. Jo ze najdeva odkrito ali pa na drugi strani. Jo sicer kar fino zavijeva v deko, pa se vseeno izmota. Do pregleda ima se cas za kaj se naucit.user posted image
Sicer pa imam vedno boljsi obcutek obvladovanja dveh malckov. Moj je zacel pa ze razmisljati o stevilki 3user posted image Prehitro. 😨 Se pozna, da ni veliko doma, pa ne vidi vseh tezav.
Bomo pa izkoristili njegov prost vikend. Si ga je tezko izboril, pride pa prav, ker dobimo jutri obiske. Pridejo pogledati dojencico, pa malo se posladkat za rojstne dni. Sem ravno zakljucila s peko torte in cakam, da ocistim se pecico, potem pa spat.
Naslednji teden pa ze malo razmisljam, da s puncko skociva na sprehod v lj. Bi morala nekaj v sluzbo skocit prekopirat fajle na disk, pa kupit darilo za necaka, ga ne dobim v Domzalah. Bomo videli, kako uspesen bo teden.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2311
   RE: Marčevke 2017vl
15.4.2017 23:16:49   
Sofie

Tudi moja čez dan še precej spi. Drugače je pa tečka. Zjutraj se zbuja med šesto in sedmo. Potem pa zaspi okoli devetih in spi 2-3h. Potem pa načeloma popoldne spi še 2x po 2h. Okoli 19h začnemo s kopanjem in hranjenjem. Okoli 20h je v postelji. Ponavadi se zbudi 1x na noč.

Se je pa en teden nazaj začela premikat po igralni podlogi. Ugotovila je, da se lahko z nogicami lepo odrine in se premakne na drugo stran oz. na tla. Res hitro rastejo dojenčki.

Greva pa tudi midve nasledn teden v službo pogledat. 1x sva že bili, saj sem morala jaz nekaj uredit.

Osebno izkaznico že imajo? Jaz sem se danes spomnila, da jo rabimo čez dva tedna. Jo mormo nujno dat delat nasledn teden.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2312
   RE: Marčevke 2017vl
15.4.2017 23:19:19   
Sofie

Aja pa moj tudi že navija za drugega otroka. Še dobro, da imam prepoved dve leti zanosit. Do takrat ga bo pa že minilouser posted image Bo videl kolk je luštno z enim potovat itd.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2313
   RE: Marčevke 2017vl
17.4.2017 8:50:51   
diamantina
Ojla!

A že navijajo za naslednje otročke? Krasno. user posted image No, pri meni tega ni user posted image . Saj je luštno imet otroke, vsak se pač sam odloči, koliko jih bo imel.

Pasenje kravic
- ja, naša je zelo rada na trebuhu in tudi lepo dviguje glavico, nekaj časa jo celo lahko že drži pokonci, potem pa jo odloži in počiva user posted image . Če bi ji pustila, bi tudi spala tako, pa je ne upam dajat, razen kadar zaspi na meni in jo potem dam vseeno v posteljo na bok ali hrbet. Se pa tudi naša čmrla potiska z nogicami, ampak je tudi to refleksno, nehoteno gibanje.
Zadnje čase opažam, da maha z rokicami po igračkah ali pa proti mojemu obrazu in je vsa srečna, če se ji uspe dotakniti. Smeji se pa tako sladko ... nagrada za zbujanje ponoči je zagotovo jutranji smehec.

Spanje - kakor kdaj, odvisno, koliko ji motim ritem. Načeloma se zbudi okrog 7, pa bedi do 8.30, potem malo zadrema in okrog 9.30 je zopet budna, potem pa zaspi nekje ob 11 oz. 11.30 in spi kar dolgo, do 14.30 zagotovo, potem pa bedi do kakšnih 4 in spi ponavadi zunaj v vozičku do šestih, ko greva noter, se najeva, skopava, se igrava dokler ne prideta še starejša otroka ... no, potem je malo gneče, ker je treba vse spedenat, tamala pa ponavadi zaspi okrog 8. zvečer. Potem pa kakor kdaj, ponavadi prva runda do enih, potem pa do 4 in zjutraj spet do 7.

Jaz pa ta teden začnem delat ... oz. imam že prve terenske službene podvige ... upam, da bo tamala sodelovala, ker se nam obeta velika gneča in kakšen par rok ne bo odveč.

Lep dan!

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2314
   RE: Marčevke 2017vl
18.4.2017 16:46:40   
Dorotee
Pozdravljene:)
Evo je spet cas da se kej javim :)
pri nas je vse ok,mali lepo rase ima ze 57 cm in 5300g 😯 (pa en mesec in en tedn je star)
dojenje lepo tece,...krci so se nam malo umirilo... hvala bogu. Je bilo kar naporno.
Zdaj imamo pa drug problem. Kakat ne more. Vidim kako se napenja da bi,pa nemore. Nevem kaj bi mu dala... kamilicin caj mogoce? Samo da ga nebi flasa zmedla,zaradi dojenja se bojim... ima katera taki problem?
Saj vemzdej da dojeni je normalno ce ne kaka par dni,ampak da se tak napenja,pa jok ker ne nemore... to pa ni ok pomojm.
Cene pa vozickamo,vesela sem da je rad v vozicku:)
Waa diamantna ti gres ze delat?

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2315
   RE: Marčevke 2017vl
18.4.2017 21:10:53   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: Dorotee

Pozdravljene:)
Evo je spet cas da se kej javim :)
pri nas je vse ok,mali lepo rase ima ze 57 cm in 5300g 😯 (pa en mesec in en tedn je star)
dojenje lepo tece,...krci so se nam malo umirilo... hvala bogu. Je bilo kar naporno.
Zdaj imamo pa drug problem. Kakat ne more. Vidim kako se napenja da bi,pa nemore. Nevem kaj bi mu dala... kamilicin caj mogoce? Samo da ga nebi flasa zmedla,zaradi dojenja se bojim... ima katera taki problem?
Saj vemzdej da dojeni je normalno ce ne kaka par dni,ampak da se tak napenja,pa jok ker ne nemore... to pa ni ok pomojm.
Cene pa vozickamo,vesela sem da je rad v vozicku:)
Waa diamantna ti gres ze delat?



Jaz tudi nisem hotla dajat čaja. Sem kupila Malček vetrovne kapljice. Ji dam 3 na dudo in se sprdi in pokaka. Drugače se tako napenja, da joka zraven.

(odgovor članu Dorotee)
Neposredna povezava do sporočila: 2316
   RE: Marčevke 2017vl
19.4.2017 10:28:01   
diamantina
Dan!

Madonca, je danes mrzlo v našem koncu. Na Pohorju gledam sneg ... zunaj pa piha za znoret. Ubogo moje marelice, jabolka, hruške, češnje ... upam, da bo sadje preživelo kljub mrazu.

Jaz pa dam naši malo otroškega čajeka kar po žlički, par kapljic. V čaj pa zmešam nekaj koroških vetrovnih kapljic in res lahko trkam ... tisto itak takoj "spije" oz. ji kar steče po grlu, pa kar lepo kaka, vsak dan po parkrat.
Dorotee, je pa tvoj že pravi velikan user posted image .

Zgleda pa da imamo pri nas poskok v rasti, ker bi tamala samo jedla in jedla, jaz pa tudi, se mi zdi, da imam volovski apetit in žejo, zize pa vsak dan večje. user posted image . Škoda, da so po dojenju dojke videti bolj klavrno.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2317
   RE: Marčevke 2017vl
21.4.2017 16:03:29   
Sofie
Ojla.

Danes je moja žabica stara 2m. Je imela pregled in je velika 54cm in težka 3960g. Res je en mali drobižek. Sva ravno z mojim ugotavljala, da ji najbolj pašejo oblačila iz S.Oliverja in Okaidija, saj so za suhce. HM je tudi še ok. Ostalo ji je pa čisto preširoko.

Midve drugače uživava na sončku. Sicer je mrzlo, ampak jo toplo oblečem in greva ven.

Kako ste kaj ostali?

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2318
   RE: Marčevke 2017vl
21.4.2017 19:03:11   
Sparkles7
Zdravo, se se jaz javim po kar nekaj casa... Ja, se takoj potrdi in pokaze kako so si dojencki in otroci razlicni in da ni smiselno primerjat. Mi smo imeli prejsni teden pregled pri dobrem mesecu. Nas skratek pa je imel 4310g in 54,5 cm. Drugace pa je bil zelo priden na pregledu, pridno sodeloval, opazoval.. Je zelo radoveden, dober teden se mi ze sladko smejcka in vsak dan bopj opazuje. Je navdusen nad vrtiljakom in pa zadnje dni ga tudi ze igralna podloga zelo zamoti :) Kravce pase in visoko dviguje glavico, tako da so na pregledu rekli da za kak mesec ze prehiteva :p Vcasih ti res ni jasno kako taksna mejhna in suha nosecka "naredi" taksnega mocnega fantka hihi :p
No danes smo pa ravno tudi iz pregleda, smo sli pokazat ker ima ze kaksen teden polno pikic po prsih, sedaj tudi obrazu, vratu.. in so baje vrocinske, v smislu da mu je veckrat bilo prevroce. Vem da je bil prejsnic precej oblecen za v avto k zdravniku, drugace pa se mi ne zdi da bi bil toliko oblecen. Koliko jih mate ve oblecene ponoci in koliko pokrite?

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2319
   RE: Marčevke 2017vl
21.4.2017 19:29:34   
Sofie
Moja ima ponoči pižamo, nogavičke, spalno vrečo in dekco.

V avto jo dam enako oblečeno kot je doma. Če se mi zdi hladno v lupinico naštimam dekico ki je kot kokon.

Kolk jih pa imate notri oblečene? Moja ima bodi z dolgimi rokavi, majčko, hlače in nogavičke. Imava pa notr 23 stopinj...nama sonce segreje stanovanje.

So me pa opozorili, da moramo res pazit, da jih ne pregrejemo. Moja takoj joka, če ji je vroče.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2320
   RE: Marčevke 2017vl
21.4.2017 20:52:47   
Sparkles7
Hm no saj, nas pa ima ponoci bodi in hlacke ali pa bodi in pajacek brez rokavov, pa nogavicke seveda, pa v spalni vreci. Cez dan pa vecinoma enako, bodi, hlace in nogavice, vcasih pa dam se kaksno tanko jopico cez. Se mi ne zdi tako zelo oblecen. Imamo pa okrog 21 stopinj. Pojma nimam zakaj ima toliko pikic. Takrat v avtu je bil res prevec oblecen, ker je pri nas v hribih kar hladneje in sem malo pretiravala za ven, potem je bilo pa se v ordinaciji vroce... Bo zgleda kar trajalo da izginejo ti izpuscaji.
Drugace pri nas je zelo mrzlo, dvakrat ta teden smo imeli sneg, piha mrzlo, tako da ze kaksen teden nisva vozickala :( Zdej se bo spet dalo kdaj cez dan

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2321
   RE: Marčevke 2017vl
21.4.2017 21:10:27   
Sofie

Ja v avtu se kar hitro segrejejo. Jaz imam iz Lidla al Hoferja dekico, ki je prav za v lupinico. Je fajn, ker jo do avta zavijem, potem pa v avtu reguliram. Ker navadno deko moja dol zbrca.

Kaj pa če ga fajn oblečeš in greš vseeno ven? Sej v košari so zaščiteni. Jaz sem šla z mojo ven tudi pri minusu.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2322
   RE: Marčevke 2017vl
23.4.2017 9:33:40   
diamantina
Jutro!

Sparkles, naš taprvi je take pikice (v bistvu rdeče male flekece po telesu in glavi) dobil, ko smo šli prvič na morje. Izginile so, kakor hitro smo ga čisto slekli, da je bil samo v plenički, ker je bilo res vroče (38 stopinj). Pikice so potem po enem dnevu izginile. Če tvojemu pikice ne bodo izginile, ga je smiselno it pokazat in kar malo vztrajat, naj ga dobro pregledajo, ker če tak izpuščaj traja, je lahko tudi kaj drugega.
Jaz hčer oblačim v bodi, hlačke na stopalke, zokenčke, in majčko z dolgimi ali pa s kratkimi rokavi čez bodi. Za ven ji dam gor samo še ene legice, kapico in jopico. Zdaj so še tako lepo zavarovani v vozičku, pokriti z dekicami itd. potem je večja težava, ko že sedijo in jih ne pokrivamo več toliko, pa tudi več migajo. Jaz jo v avtu nič ne pokrivam, tudi kapico ji dol vzamem, ker se preveč zagreje. Ponoči je v bodiju z dolgimi rokavi in bombažnem pajacku brez rokakov, zoknov pa nima gor, da nogica lahko diha, pokrita je s svojim kovtrom ... itak je pa pol noči pri meni v postelji in ji je zagotovo čisto preveč toplo. Imamo pa tudi zelo toplo hišo, tam 24 stopinj zagotovo. MI smo vsi v kratkih rokavih noter.

Temperatura - s takim malim otrokom lahko gremo ven do -5, tam z malo večjim, od 6m dalje pa tudi do -10. Sama temperatura ni problematična, bolj je veter. Midve v tem močnem vetru, ki smo ga imeli, nisva ven hodili.

Teža, višina, razvoj ... je pa res hecen tisti, ki otroke primerja ... jaz niti svojih ne morem, pa so od istih staršev. user posted image

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2323
   RE: Marčevke 2017vl
23.4.2017 10:04:43   
Sofie

Moja se je v slabem mesecu zredila samo 560g in zrastla 2,5cm. Sem dobila navodilo, da naj jo ponoči enkrat zbudim. Se ponoči drugače samo 1x hrani. Samo ona ko spi noče jest. Ni variante, da jo v spanju nahranim.

In ja...otroci so si različni. Moja je pač bolj mini...in mi gre to, da mora pridobit 600-700g na mesec kar malo na živce. Pa itak ni minil cel mesec od tadnjega tehtanja. Pridobiva namreč nekje 20g na dan.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2324
   RE: Marčevke 2017vl
23.4.2017 12:16:59   
diamantina
Če je p ocenila,da je otrok premalo pridobil, je smiselno upoštevati navodila. S tem boste pridobili info o tem, ali dejansko premalo poje, ali je treba kaj dalje iskat ali pač taka je.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?