|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2017vl
24.3.2017 12:54:50   
diamantina
Ojla!

Mazanje - vsaka se odloči po svoje, na trgu je pa itak cel kup enih produktov. Jaz jo mažem samo z navadnim mandljevim oljem po umivanju, torej 1x na dan, pa še to samo gubice, ostalega niti ne namensko. Ritko ji namažem vsakič, ko je pokakana in to z bebival kremo, ki jo imam tudi zase in za sinova. Luščenje kože ni nekaj nevsakdanjega, pač prilagaja se novemu okolju ... prej je le bilo vse v vodi.
Od kozmetike za kopanje imamo pri nas trdo mile in baby otroški šampon, nič drugega.

Temenice - nič hudega ni to, sem dvakrat dala skoz. Pač dobiš eno kremo, namažeš in počasi izgine. Vse kar je, je to da zgleda malo čudno. Ogroženi pa so bolj dojenčki z manj laski. Pol, ko lasje zrastejo, tega ni več, vsaj pri nas ni bilo.

Mehurček oz. žulj - pomaga baje pri tesnenju ob dojenju. So pa luštni s tem ja, definitivno. user posted image

Včeraj sem bila na prireditvi v šoli za mamice in ni šlo brez solzic. Zelo lepo so naredili, peli, plesali, deklamirali, zavrteli eno tako predstavitev, kako se rodi mamica ... res ganljivo in lepo, pa še darilce smo dobile, otroci so iz gline naredili rožice. Krasno.
Tamala je spala ves čas pri možu doma, pred predstavo sem jo podojila, pa potem, ko sem prišla domov, ker sem morala na en sestanek in sploh ni bilo težav. Pridna je malena moja.

Jaz pa komaj čakam na kopanje, pa pride patronažna šele drugi teden, ker je na enih terapijah ta teden ... popek pa že čisto suh. Super za vse, ki ste že čofotali.

RH - mogoče pa tvoja punčka želi imeli rd v aprilu, kar ni slabo, moj mož je aprilček, sicer čisto na koncu, ampak lahko pa vedno zunaj grilamo. user posted image Saj bo, verjamem pa, da si že nestrpna. Bo pa potem toliko lepše.

Pleničke - jaz imam od DM, pa so vredu.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2251
   RE: Marčevke 2017vl
24.3.2017 19:07:14   
Sofie

Živjo.

Mi smo imeli danes pregled pri pediatru. V enem mesecu je pridobila 600g in bila pohvaljena. Je rekla pediatrinja, da naj bi pridobili med 600g in 700g. Je pa tudi ona rekla, da je punčka izredno močna in da moramo paziti kje jo puščamo. Se namreč sama skotali iz trebuha na hrbetuser posted image

Tudi moja ima žulj od sesanja...luštni so.

Kopanje je zakon. Jo po kopanju samo še podojim in spi nekje 5h. Se nimam kaj za pritoževat.

Jutri je treba še izkoristit sonček, potem bo zopet slabše vreme. Mi se ravno odločamo kam bi šli na izlet.

Kako so kaj vaši otroci?

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2252
   RE: Marčevke 2017vl
25.3.2017 7:56:54   
RH82
Diamantina, meni bi cist pasalo, da bi bila aprilska. Z mojim sva oba aprilska in PDP je ravno vmes med najinima rd. Bomo videli, koliko bo upostevala zelje. user posted image
Danes sem pokonci ze skoraj 2 uri in ze zabusavam. Sincek si je za zajtrk zazelel palacinke (ne vem od kod ideja) in jih je dobil (no, eno, ostale dobi oci). Jaz sem si pripravila bolj zdrav zajtrk z jabolkom in kosmici. Pa govejo juho ze kuham od sedmih. Gremo k mojim na kosilo in vsak prinese eno jed, da starsi ne bojo imeli dela. Transport juhe zna bit se problem, ampak je vseen vec miru, da jo skuham tu kot tam. user posted image
Meni je bilo kopanje tudi super pri prvem. Sicer je moj zamudil prva kopanja, pa mi je bilo kar nerodno sami vse pripravit, ampak je mali uzival. Potem je bila pa samo se flaska in postelja za kar nekaj ur.
Kam pa hodite na izlete? Mi smo bolj doma ze od skoz. Hodimo do bliznjih sorodnikov, kar je vec kot 1 uro stran, se pa ze redko spravimo. Se pozna, da moj dela tudi ob vikendih, pa pogosto je kje dalec in se mu potem ne da. Meni pa tudi pase, da smo kdaj za vikend skupaj in se potem spravimo vsaj do arboretuma. Imam pa za to poletje kar nekaj zelja (Bled, Bohinj za kopanje, kr.gora in tamar za pohajanje, pa Zelenci in kaj podobnega. Morja se ne planiramo, imam pa za jeseni zeljo se en polet do sestre, ko bo rabila varstvo, samo se ne vem, a bosta sla oba otroka z mano (najverjetneje da ja).

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2253
   RE: Marčevke 2017vl
25.3.2017 9:16:01   
diamantina
Drage mamice in bodoče mamice, lep materinski dan! user posted image

RH, no vidiš, pa boste imeli trije že aprila RD user posted image . Sicer se marec še ni končal, še celih 6 dni. user posted image
Mi nekih družinskih izletov niti ne planiramo vnaprej, ko je čas, kar hitro spakiramo in gremo. Pa so lahko to hribi ali morje ali kam v kakšno mesto ... odvisno od časa.
Na morje pa gremo z avtodomom, ker si vnaprej ne moremo planirati dopusta. Pa ful je fajn, če so otroci navajeni hoje sem in tja, improviziranja ... moj mož je ful taki, da se kar odloči, pa gremo, brez napovedi. user posted image

Obračanje - s trebuha na hrbet je pogosto že zelo zgodaj, ker se zategujejo nazaj pa jih enostavno prevaga, ni to hoten obrat, pravi obrat je iz hrbta na trebuh, takrat pa res postane nevarno, ker nekateri dojenčki to izrabijo kot način premikanja in se prav kotalijo.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2254
   RE: Marčevke 2017vl
26.3.2017 10:56:12   
RH82
Pri meni se pocasi zacenja telo pripravljati. Vceraj in danes sem opazila majhne koscke sluzi, za katero mislim, da je del cepa. Pri prvem je bil cep bolj konkreten, ampak vseeno se skoraj prepricana, da je to zdaj tudi del cepa. Itak se lahko odlusci toliko prej in postopoma. Obcasno pa zadnje dni tudi cutim rahlo zbadanje v medenicnih kosteh, predvidevam, da se siri maternicni vrat in kanal.
Sem si zato ze pripravila malo stvari za v P. Bolj osnovne toaletne potrebscine, bi morala pa se preverit, ce imam v materinski vse dokumente zbrane.
Sicer me pa tole vreme heca. Vceraj smo se greli na soncu, danes pa nas je skoraj zeblo na sprehodu. Ze skoraj aprilsko, samo se dez manjka. Kako so pa vasi otrocicki? Nekateri so zdaj res ze veliki skoraj 1-mesecniki.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2255
   RE: Marčevke 2017vl
27.3.2017 11:25:03   
Sofie

RH82 kako kaže?

Midve sva zunaj na sončku. Punčka spi, jaz pa imam čas nekaj napisat. Jutri bo stara že 5 tednov. Zadnje dni se je ful spremenila. Opazuje igračke in se zraven oglaša, čakamo še prve nasmehe. Drugače pa obožuje kopanje in masažo po kopanju, oblačenje pa malo manjuser posted image

Glede izletov je tako da si zmislimo kaj zadnji trenutek. V soboto smo bili v Arburetumu, v četrtek in petek pa v centru. Smo šli na kosilo, ker je imel moj rd. Tamala je itak vse skupaj prespala. Edino v Arburetumu sem jo pol v avtu nahranila. Danes si grem po majčke za dojenje, da bo hranjenje zunaj malo bolj enostavno.
Drugače je pa luštno na morju, na Bledu itd. Važno da se da vozičkat. Sem si pa od prijateljice sposodila wrap tako da bomo v tem tednu skočili na lokalni hribček. Mislim, da sem sedaj tudi jaz že dovolj ok.

Kako kaj spijo vaši otroci? Moja prvo rundo spi 5h, ampak je pa potem lahko tudi celo uro ali dve budna.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2256
   RE: Marčevke 2017vl
27.3.2017 12:42:48   
diamantina
Ojla!

RH, si še tukaj? :) Meni se je ta sluz luščila kar dober teden. Se ti pa zagotovo kaj pripravlja, je že čas. :)

Spanje - hm ... včeraj je prvič imela bolj maratonsko bedenje, od 7 do 10 zvečer. Pa ni bila sitna, dvakrat je jedla, drugače pa je opazovala, kaj se okrog nje dogaja, malo sta se bratca "igrala" z njo, malo jaz, malo smo jo pustili čisto samo, pa ni komplicirala. Danes sva pa bili že zunaj in je skoz bedela, od pol 9 do pol enajstih. Čez noč lahko kar trkam, ker lepo spi, pač dvakrat se sicer res zbudi, a jo priklopim in obe potem zaspiva.

NI pa rada sama, in če je doma živ žav, hoče biti v isti sobi, kakor hitro jo odnesem v spalnico (da bi zaspala), se začne pritoževat, poleg ropota in govorjenja pa komot spi oz. ima mir, opazuje, gleda ...

Danes sem ji oblekla kompletek iz P, pa ji je že čisto tesen, tako da bo mogoče še enkrat šlo gor, pa nič več. Se je kar poredila, pa v dolžino se je tudi potegnila. Dva bodija sem že dala proč, ker sta ji premajhna. Št. 50 je definitivno mimo. Tokrat se trudim, da ji res oblečem čim več stvari, da ne ostaja neuporabljeno v omarah.

Jutri se kopamo, komaj čakam. :))

Koliko še imate kg viška? Jaz na srečo še samo 1 kg. Malo me je strah za dojke, kako bodo zgledale po dojenju, zdaj so zelo polne, velike in lepe ... pol bo bolj revščina se mi zdi. Zlezem pa že v vsak oblačila izpred N, juhej.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2257
   RE: Marčevke 2017vl
27.3.2017 20:12:46   
RH82
Se sem tukaj 2v1.😆 sva se z mojim potepala sredi dneva po stari ljubljani, sla na kosilo, potem pa z malim v arboretum. Smo se navadli hodit v arboretum, ker je blizu, pa imamo letne karte in smo pogosto tam. Pa vozickat je tut lustno po parku, ker je dopoldne precej mir. Sem kar fino zmatrana sedaj in grem samo se na kavc s knjigo za kaksno uro, potem pa spat.
Je bilo pa zjutraj malo akcije. Se mi je odluscil cep (ali pa del), je bila kar ogromna kepa in me je kar stisnilo. Sem se ravno pod tus odpravljala in sem v trenutku zacutila nekaj vlaznega na perilu. Pri prvem sem cep opazila na wc papirju, zdaj je bila pa kar velika gmota. Ko sva sla potem ven, sem si preventivno v avto nesla se nahrbtnik z nekaj stvarmi za v P. Za vsak slucaj.
Sicer cep samo kaze na odpiranje maternicnega vratu, tako da nekaj se dogaja, prave akcije pa se ni. Pri prvem se mi je cep odluscil v enakem casu, potem pa se je zacelo cez priblizno 24 ur s prvimi popadki. Bo morda jutri zanimivo.😆 Bi sicer popoldne rada skocila nekaj do sluzbe, pa me hecajo, da je itak zraven P in naj kar pridem. Samo ta malega ne vem, kam bom dala, ce grem z njim. Moj me ze heca, ker sem mu danes dala malo navodil, kaj je se treba uredit doma, ce me slucajno ne bo. Vsekakor se javim, ko bo konec akcije.😆

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2258
   RE: Marčevke 2017vl
27.3.2017 21:12:15   
Sofie

RH82 potem se res dogaja. Še malo in boš tudi ti cartala.

Moja še kar nosi 50. Bo še nekaj časa. Zdaj je velika 51,5cm. Sva se glih z mojim pogovarjala da so malo zaokrožili na 50cm ob rojstvu. Sem imela občutek da je nekje 49cm velika. Oblačim ji tudi 56, ampak kar visi na njej.

Kolk so kaj težki vaši otroci?

Moja teža je super. Sem iz porodnišnice prišla in imela prednosečniško težo. Sedaj sem pa še nekje na -3kg. Hlače tudi vse lepo oblečem. Je pa trebuh še vedno tukaj, po cr gre kasneje nazaj. Še dober teden in smem začet telovadit. Komaj čakam, da se spravim v red.


(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2259
   RE: Marčevke 2017vl
27.3.2017 22:44:39   
Sparkles7
RH82 srečno ko bo šlo zares! Mogoce pa se nam res se "uradno" pridružiš med marčevkami ;)
Hm, po pravici povedano se sploh še nisem tehtala. Imam pa občutek, da sem bolj suha kot pred nosečnostjo-v boke, v rit... Trebuh pa itak ima se malo prevec kože...upam da se to potem porihta nazaj.
Midva bova zdej počasi pršla do ene ure pri vozičkanju, potem pa kao ni več omejitev. Ampak ne upam pa še it z njim ven ko je buden-ker ko se odloči da bi jedel je na hitro vik in krik, brez potrpežljivosti :D
Uf, moj ma čez dan že kr dolge epizode budnosti, tud več kot 3 ure, pa kr skus hoče mene zraven. Upam da bo počasi malo bolj zanimivo mu tudi vse naokrog, ker zaćenja bolj opazovati.
Mi pa ni blo jasno-zdej enkrat je bil na postelji, pa pogledam za trenutek stran, pogledam nazaj- pa je bil na trebuhu! 2 tedna star! Nč mi ni blo jasn. A ni to mal zgodaj? Sej pomoje mu je bolj slučajno ratalo, je bil prej tko na pol na boku, ampak vseen. Je sicer zelo močen, tud kravce zlo rad pase in kar vztrajno dviguje glavo.
Dons ga je pred večerom spet precej napenjalo, je tko neutolažljivo jokal :( Upane da ne bo veliko tega..

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2260
   RE: Marčevke 2017vl
28.3.2017 9:13:16   
diamantina
Ojla!

Moja deklica je verjetno na teži kar nekaj pridobila, vidim po oblačilih pa tudi sicer, ko jo nosim, imam občutek, da je težja. Najbolje znajo pa to oceniti tisti, ki otroka ne gledajo vsak dan. Moji mami se zdi, da je lepo zrasla, ker jo je videla pred dobrim tednom in potem šele včeraj, tako da očitno nabira. Zrasli bodo pa itak vsi, pač gre vsak svoj tempo.

Koža na trebuhu ... mah, bo že šla nazaj, jaz se sicer nimam kaj pritoževat, ker ni neke sile, mogoče imam še malo, ampak to bo v roku pol leta šlo nazaj. Se mi zdi, da leto po porodu zginejo prav vsi sledovi nosečnosti ... razen če je katera dobila kaj strij, jaz jih k sreči nisem dobila nikjer.

Sparkles, ja, je možno, če je močan fantek, da se je sam prevrnil iz boka na trebuh, ampak verjetno bolj po slučaju. Prav in hrbta na trebuh se kotalijo malo kasneje, je pa res ful nevarno in jaz sem oba otroka potem previjala na tleh, ker se mi je tavečji kotalil in sem se bala, da bi mi padel s postelje oz. previjalne.

Glede krčev pa res moram trkat, do sedaj se je naša čmrla drla samo za zizo, za krče pa ne. Ob dojenju ponavadi poka po ritki in se lepo pokaka. Je pa hecna, ko se preteguje po hranjenju. user posted image Pa drugače tipična babika, radovedna, zvedava ... ni šans, da ji kaj uide. Popoldne, ko sta sinova doma, ni šans, da bi spala v spalnici. Kvečjemu zraven, ko se igrata, zunaj al pa sploh ne spi in samo opazuje. user posted image

Danes smo se imeli plan skopat, pa me je p klicala, da ne more prit, ker imajo nekaj nujnega, tko da jutri ... mah, sem se že veselila, da se končno znebim teh patronažnih. user posted image

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2261
   RE: Marčevke 2017vl
28.3.2017 16:25:32   
RH82
Pa sem docakala se svojo marcevko. Prisla je ob 4ih zjutraj po ekspresni poti. Sem se zbudila okrog 01:30 z bolecinami, ki so bile skoraj brez pavze vmes. Sva se imela cas oblect, dvignit sincka in iti v P. Sem dobila samo masko, ker je bilo prepozno za ultivo ali karkoli drugega. Je bilo vseeno naporno, ceprav je slo hitro. Brina je pa velika 52 cm in tezka 3440, malo vec kot je bil bratec. Kaj vec pa drugic.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2262
   RE: Marčevke 2017vl
28.3.2017 16:32:05   
Sofie

RH82 čestitkeuser posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2263
   RE: Marčevke 2017vl
29.3.2017 10:35:30   
diamantina
Bravo RH!!! user posted image user posted image Pa sta ujeli marec! user posted image

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2264
   RE: Marčevke 2017vl
29.3.2017 10:49:30   
Sparkles7
Čestitke! :) U sta bili pa res brzinski s punčko :) Fino!

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2265
   RE: Marčevke 2017vl
29.3.2017 11:19:57   
Tasa8
Čestitke Rh82!

Kako ste kaj drugače? Midva sva vredu,včeraj sicer celo noč nisva spala..je bil aktiven od 1h zjutraj pa do 10h dopoldan.. Drugače pa kar spimo po 2-3h skupaj.. A dajete kapljice Oleovit ali Ad3? Koliko kapljic dajete? Sem dobila različna navodila,od babice 1kapljico,v porodnišnici da naj dajem 2 kapljici..
Lepo bodite,uživajte v soncku

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2266
   RE: Marčevke 2017vl
29.3.2017 12:06:17   
Sparkles7
Mi smo na recept dobili kapljice Plivit, pa smo hitro nehali z njimi, ker so ga grozno krči matrali. Zdej pa uporabljamo BioGaia z d vitaminom. In je res bolje, tistih ta močnih krčov ni več. Drugače pa našega kar cel čas kar matra napenjanje :(

Pri nama je bila včeraj spet patronažna. Ima že 3820 g, se pridno redi :) Včeraj smo se tudi drugič kopali, oziroma sem ga jaz prvič :) Zelo uživa :) Ampak je na koncu babica opazila, da ima nekaj rdeč popek, tako da sva zdej dobila neke obliže, ki jih moramo enkrat na dan zamenjati, in dati velik obliž čez. In ga preventivno še nekaj časa ne smeva kopati...

Jooj, sva pa imela včeraj zeeelo pester sprehod! Prvič sva bla nekolk dlje časa, sva pršla zdej postopoma do ene ure, in zdej kao ni več treba gledat kolk časa sva. Vmes se je prebudil (do zdej sem vedno šla ven ko je spal), in se ga nikakor ni dalo pomirit. Sem ga morala vmes dojit (ampak je kar problem pri nas, ker vedno precej piha, in me je bilo strah, da je premrzlo, ko sem ga vzela ven)... dala nazaj v voziček, spet jokal na polno... In spet ponovila zgodbo... Nikakor se ga ni dalo ponovit. Malo je problem, ker je zelo navajen na dojenje, to ga vedno pomiri, in me je kar strah kako bomo kam šli. Ker potem je bil pa jok res neutolažljiv in niti dojit se več ni hotel. Možno da ga je napenjalo na začetku, pa je potem to se stopnjevalo v močnejši jok... :( Potem je pa še mene "panika", pa je verjetno še to čutil...
To bi verjetno duda rešila, ane? :) Zaenkrat je še nisva dala, no razen enkrat za 5 minut, ko sem jaz komaj stala zaradi šivov. Ali se bo to spremenilo, ko bo malo starejši in bo bolj opazoval in tako, in ne bo tako neutolažljivo reagiral brez zize? Kakšne izkušnje mate že izkušene mamice? :)

(odgovor članu Tasa8)
Neposredna povezava do sporočila: 2267
   RE: Marčevke 2017vl
29.3.2017 12:44:47   
diamantina
Končno smo se tudi mi okopali. Naša ribica je bila zelo zadovoljna, čeprav sem jo morala zbudit, ker je ravno zaspala, preden je prišla patronažna. Vodica jo je takoj pomirila, tako da bo zdaj kopanje kar pogosto na programu. user posted image Sem ful vesela, da smo končali s temi obiski patronažne. Zdaj se je najedla in aja. Sva jo pa tudi midve stehtali, pa ima 3860g.

Sparkles - hm ... tudi naša sprva ni hotela bit v vozičku, pa sem jo tako navadila, da jo najprej na rokah ponosim, da zaspi, potem pa kar zdrži. Ko se joče, je pač na sporedu ziza, tako da gledam, da sem blizu doma ali pa kasneje bom tako, da bom blizu avtomobila. Dude pa naša nikakor noče, ji gre kar na bruhanje. user posted image Bodi vesela po eni strani, da nima rad dude, jaz mu je ne bi več silila, jo je potem kar težko proč vzet. Ko pridejo v vrtec jo povsod vlačijo in to je šele ena nesnaga potem, gor so sami bacili. Zdaj je pa kar smotano ja ... kaj pa če bi mu mogoče skuhala čajek in dala v stekleničko, tko za prvo silo pa bi bilo, da se mogoče vsaj malo odžeja in lažje počaka, da prideta domov ali pa v neko zavetje. Saj škodit ne more, počasi bo pa itak treba dajat tudi za pit, ker bo vedno bolj toplo.


(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2268
   RE: Marčevke 2017vl
29.3.2017 12:58:35   
Sparkles7
Fino, kopanje je zakon ja :) Aja pri vas zdej sploh več ne pride patronažna? Kolikokrat pa je bila? K nam pride spet čez en teden, tehtanje je omenila... Vmes bo pa poklicala in preverila kako je s popkom.

No saj sicer imam občutek da se bo rad vozil v vozičku, mu je zelo všeč ko ga trese, ko grem po robu ceste po makadamu... Na začetku ko se je malo predramil je potem takoj zaspal nazaj ko sem zavila na bolj "rukajoče". Verjetno ga je res začelo napenjati, pa se potem ni več pomiril.
Dude mu sicer še nisva ponudila, ravno zaradi vsega tega kar omenjaš, sva rekla da bi probala brez. No tistih 5 minut ko sva mu jo dala enkrat, pa jo je sprejel. Ja a ni tako da naj bi do 6ih mesecev (ali pač 4ih) pili samo mleko, brez drugih tekočin?

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2269
   RE: Marčevke 2017vl
29.3.2017 14:22:16   
diamantina
V poletnem pa tudi pozno pomladnem času bo kakšen čajek tudi dobrodošel, ker bodo drugače precej dehidrirani, sploh če bo precej vroče. Saj ne veliko, par žličk, da se odžejajo. Drugače pa imaš prav, glavna pijača bo še zmeraj mleko tam do skoraj pol leta.
Pri tej dudi je res začaran krog, če ima otrok rad, ga nima smisla mučit brez, da se joka ... je pa problem potem, ko so večji ... veš kaj, mogoče bo s časom, ko bo malo večji in ne bo krčev, lažje prestal v vozičku. Boš točno vedela njegove ure hranjenja in boste komot lahko kam šli, ker ne bo jedel vsake pol ure oz. neredno ali pa zaradi krčev. Z dvema mesecema je veliko lažje, ker ima otrok že nek ritem.
Patronažne k meni več ne bo, razen če jo bom klicala. Bila je vključno z danes 3x. Včasih so bolj pogosto hodile, vsaka 2 dneva do kopanja, imajo pa v našem ZD zadnje čase kadrovsko sušo, ker je kup starejših patronažnih, ki so po bolniških, je pa veliko ostarelih in tudi malih otrok, tako da so kar precej zasedene (ampak zaposlit pa nočejo nobene nove ...).


(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2270
   RE: Marčevke 2017vl
30.3.2017 19:54:47   
RH82
Midve sva se kar v P. Puncki je teza padla za vec kot 10% in so naju zadrzali. Sem jo cez dan morala tehtati pred in po dojenju, pa se je izkazalo, da pa res nimam dovolj mleka (porast 5g) in da je treba dodatek. Sicer je puncka pridna, kar veliko spi glede na neprehranjenost. Je bilo enako pri prvem, tako da sem se ze sprijaznila s tem. Glede na to, da ona vsaj sesa, je nekaj mleka ze dobila.
Bi mi pa pasalo iti domov, v domaco posteljo predvsem. Mi je pa osebje tokrat velik plus, sestre so ful prijazne, non stop nasmejane in mi je kar lazje.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2271
   RE: Marčevke 2017vl
30.3.2017 20:29:41   
Sofie
RH82 upam da vaju hitro spustijo domov. Tudi moja je v P dobivala dodatek, saj jaz nisem imela dovolj mleka. Doma sem ji dodatek še nekajkrat dala, potem pa sva prešli samo na dojenje. Jaz sem jo vedno najprej pristavila k sebi, potem pa je šele dobila dodatek.

V vsakem primeru je pomembno samo to, da punčka ni lačna. Pa naj se doji ali pa dobiva dodatek.

Si rodila v Lj? Na katerem oddelku pa si? Drži se.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2272
   RE: Marčevke 2017vl
31.3.2017 8:27:40   
diamantina
Točno tako, samo da je dojenček sit, nima se smisla obremenjevat. Zdaj ko bo na dodatku, bo pa že bolj hitro pridobivala in bosta mogoče že danes ali jutri šli domov. Vem pa, kako ti je, tudi meni se je mudilo domov, ampak vseeno pa ima tvoja dojenčica tam polno oskrbo in če je kaj narobe, je vsa ekipa takoj pri njej, da ji pomaga. Doma tega potem ni več, pa tudi miru ne boš toliko imela, ker bo tavečji tudi zahteval svoje. Izkoristi čas in si odpočij.

MI smo pa danes ponoči imeli malo krčev, sem poskusila včeraj dva koščka domače kranjske, pa so malo bolj poprane in že ni bilo vredu. Je pa končno rada v vozičku, zdaj sva dva dneva zdržali čisto brez jokanja. Potem bova mogoče šli v trgovino, mi je špecerije zmanjkalo, pa ni nikogar doma, da bi jo pazil. Nekak bi morala priti še do knjižnice ali pa vsaj knjigarne, da zrihtam tavečjemu sinu eno knjigo, ker ima za tekmovanje. Malo se bojim, da bi mi v knjižnici jokala ...

Zdaj se bo baje vreme nekaj skisalo v naslednjem tednu ... imata pa našadva tekmovanje v teku in upam, da bo vreme zdržalo, da bomo lahko vsi šli.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2273
   RE: Marčevke 2017vl
1.4.2017 11:48:53   
Dorotee
Rh82 čestitkeeee :)
Joj jaz komaj dohajam,sem sedaj bolj na hitro prebrala vase poste. Imamo pestro z malim,nas krci dajejo :( upam da se kmalu nam umiri. Popek nam je konco odpadel(18dan). Tako da drug petek imamo s patronažno prvo kopanje.
Kaj sparglje se lahko je ce dojimo:)? Jaz sem.ze cist zmesana s to hrano ker se bojim kaj mu lahko povzroca krce. Ceprav eni pravijo da ni vse v hrani ker eni so na Am mleku pa ravno tako imajo krce.
Pa odpornost mi je zelo padla. Ah ja....
Bo ze bolje :)

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2274
   RE: Marčevke 2017vl
1.4.2017 22:25:34   
diamantina
Ojla!

RH, kako je? Sta že doma?

Damuš, lahko ješ šparglje. :) Jaz jem vse, enako kot prej, le kakšnemu dimljenemu ali preveč začinjenemu se res izogibam, bom pa počasi, potem drug mesec že tudi to, ampak res počasi (razen res česa zelo pekočega, kar bo pač počakalo na po dojenju). Zdaj pa jem vso zelenjavo, kuhano kot surovo, vse meso, vse mlečne izdelke in mleko ... pač enako kot prej. Pri nas je sicer tudi nekaj krčev, a ko se sprdi in pokaka, je vse ql. user posted image

Zdaj jo po večerih kopamo, se sinovoma zdi ful smešna, taka mala okroglica. user posted image Drugače pa vse radovedno spremlja, če so nepoznani glasovi, se obrača proti njim in posluša, če ji kdo kaj pravi, je pozorna, tudi igračke oz. ropotuljice jo že malo zanimajo. Radovedna babika. user posted image


(odgovor članu Dorotee)
Neposredna povezava do sporočila: 2275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?