|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2017vl
2.4.2017 2:05:07   
Sofie
Ojla.

Jaz ravno čakam, da tamala kupček podre in imam čas nekaj napisat. Mi smo precej leteči. Dopoldne se potepam s tamalo, popoldne se nama pridruži še očka. Luštno se imamo. Nasledn teden bo dež in me kar malo skrbi kako bo. Najbrž bom tamalo napakirala v wrap in šla tako na sprehod.

Tudi moja že opazuje igračke in gruli zraven. Sva ji kupila igralni center, upam da ji bo zanimivo. Vrtiljak, ki ga ima v posteljici ji je fajn.

Se je pa prej predno sem jo podojila ful lepo smejala. Moja punčka raste, jaz pa sploh ne dojemam da čas tako leti. Jo ful crkljamo, saj bo kmalu zrastla. Včasih imam kar malo slabo vest, ker je velikokrat ali v vozičku ali pa na kavču. Pa potem zvečer nadoknadiva po kopaju in malo spi na meni. Jaz pa berem zraven.

Kopava jo vsak dan nekje med 19-21h. Odvisno kdaj se zbudi. Ko postane tečka jo dava v banjo in se čisto umiri. Potem jo samo še nahranim in je čas za spanje. Prvo rundo mi spi nekje od 4-5h, potem pa čisto odvisno od noči. Ponavadi se zbuja na 3h.

Lahko nočuser posted image

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2276
   RE: Marčevke 2017vl
2.4.2017 9:53:31   
RH82
Midve sva doma ze od petka. Naju je moj skupaj s tasco dostavil in sibal v sluzbo. Sincek naju je bil vesel in je sestrico lepo sprejel. Je ze pomagal pri previjanju in hranjenju po steklenicki. Pa rad jo boza.😊 Ji pa vecinoma se vedno rece dojencek.😆
Trenutno mi puncka spi na prsih na kozi, mali pa zraven na kavcu gleda risanke. Ima se tezave s 'krci' in precej prejoka, preden se pokaka. Zadnji dan je v P preko noci pridobila 90 g in sva lahko sli. Malo je sicer se rumena,pa so tudi rekli, da je ok tako. Navodila sem dobila, da jo najprej dojim, nato dodam se flasko z mlekom. V P sem jo zbujala na 3h, pa ji potem dojenje ni slo. Na pol zaspana se ni znala priklopit in so mi rekli, da pac spustim podoj, ce ji ne uspe. Samo zdaj ji to vedno manj uspeva.😕 Probavam razlicne polozaje, pa vec kot par minut ne rata. Me pa skrbi, da bom izgubila se tistih nekaj kapljic, ki jih imam. Mi pa obcasno tece, ker vidim flekce na blazinicah.
Jutri moram poklicati patronazno, ker smo v petek prepozno prisli. Bo morala spremljati tezo nekaj dni.
Sicer sem pa ze pozabila, kako je naporno tole nocno vstajanje. To noc je bilo kar mirno, se je zbujala na tri ure. Pogosto kaka, tako tudi malo bolj tekoce, ampak je tega skoz manj. Po malo ze razmisljam, da bi drug teden sli ze na kak kratek sprehod, ce bo vreme ok.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2277
   RE: Marčevke 2017vl
2.4.2017 10:16:57   
RH82
Sicer pa razmisljam o izposoji el.crpalke za mleko. Ima katera kaj izkusenj? Kupovala je ne bi,ker ne vem, ce mi bo uspelo kaj scrpati. Pri prvem sem imela kupljeno rocno, pa se je rocka ful snemala in skripala. Crpanje pa ni bilo najbolj uspesno. Ne bi ravno dala 150 eur, da potem izcrpam par kapljic. Za rocno pa tudi ne vem ce bi jo kupila.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2278
   RE: Marčevke 2017vl
2.4.2017 14:27:06   
Nina33
RH82, oprosti, ker se vmešavam, a mogoče bi tole kaj pomagalo?

_____________________________

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2279
   RE: Marčevke 2017vl
2.4.2017 18:11:43   
RH82
Nina33, hvala za povezavo. Bom poskusila pred naslednjim obrokom. Danes popoldne mi je koncno uspelo, da se je puncka pravilno priklopila in nekaj tudi popila. Sicer je nekaj mleka steklo tudi stran, ker mi nastavek ne drzi dobro, brez nastavka ji pa ne uspe oz. mi samo z dlesnimi zgrabi konico bradavice in jo bolece drgne. Sem tudi opazila, da mi je tisti cas teklo tudi iz desne dojke, ki ima vdrto bradavico. Se mi zdi, da ima desna vec produkcije, je pa manj izkoriscena zaradi slabega prijema. Tam brez nastavka sploh nima kaj delat.user posted image Sicer pa nasa puncka danes ze cel dan lepo spi in je tudi manj pojedla do zdaj. Si kar pisem kolicine, da imam lazjo predstavo. Sva ze pri prvem v zacetku tako sledila, da sva imela boljsi obcutek, sploh ker sva se menjala pri hranjenju.
Sicer pa upam, da bi jutri ze prisla patronazna. Jo moram zjutraj poklicati. Predvsem me zanima napredek v tezi. Glede dojenja sem se malo ze sprijaznila, da ga prav veliko ne bo, je pa ze zdaj dobila vec pri meni kot prvi sincek. Na koncu je itak vazno, da raste.
So me pa v P se prevec nasekurali s tem. Sicer sem imela na splosno dobro izkusnjo. Ze pri sprejemu mi je bila sestra top prijazna, v prvo me je skoz nekaj kregala, ker nisem vedla,kako in kaj. Zdaj se je pa sredi noci hecala in ce je bil hud popadek, mi je kar sama rekla, da naj pocakam, pa potem nadaljujeva pregled. Tudi v porodni so me lepo vzpodbujali. Na oddelku B so bile sestre super prijazne in nasmejane. V prvo se spomnem veliko vec neprijaznih obrazov in nobene pomoci pri dojenju. So mi ful pomagale pri vzpostavljanju in uporabi nastavka. Pa tudi potem z dodajanjem mleka. Me je pa zmotila zdravnica, taka stroga starejsa gospa z vprasanji v stilu 'ali zelite dojiti'. Ko mi ni slo in je puncka kar hitro zgubljala na tezi, me je to res zmotilo, kot da namenoma delam kaj narobe. Ali pa ponavljanje, da se ne trudim. To mi je res zbijalo moralo in sem si zelela samo domov, da bo mir.
Zdajle uzivam v pticjem petju na balkonu. Fanta sta sla na igrisce v arboretum, puncka spi, jaz pa se relaksiram. Upam, da tudi ve uzivate soncno nedeljo.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 2280
   RE: Marčevke 2017vl
2.4.2017 22:20:26   
Sofie

RH82 katere nastavke pa imaš? Jaz jih imam od Aventa in so ok. Edino kadar moja ful miga mi steče kaj mleka stran. Ampak to zato ker z roko sklati nastavek dol. Jaz jo vsake toliko časa pristavim brez nastavka a žal ne gre. Ne uspe zagrabit bradavice. Ampak sem se že sprijaznila s tem, da bo treba uporabljat nastavke. Imam kar štiri, da imam dvoje kar v previjalni torbi. Da jo lahko na sprehodu nahranim.

Jaz imam ročno črpalko (Avent) in sem si z njo brez težav črpala mleko in ji ga dala po flaški. Gre pa z električno veliko hitreje.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2281
   RE: Marčevke 2017vl
3.4.2017 16:23:14   
RH82
Sofie, tudi jaz imam Aventove. Meni se zdi, da so mi ali veliki ali pa ne primejo dobro koze, ker cutim kapljice mleka, ki tecejo. Pa tudi ne pomaga, da moram puncko vzpodbujati, ko vmes drema in verjetno tudi s tem premaknem nastavek. Brez nastavka pa tudi ne prime oz. mi na eni samo dlesni drgne, zagrabi pa ne.
Za crpalko se pa zdaj ne bom odlocila. Pri prvem sem imela rocno in je bilo precej izgube mleka v sami crpalki. Glede na izcrpano je 1/3 ostala v mehanizmu, ostalo pa v flaski. Glede na trenutno kolicino ne bi mogla pricakovati vecjega izkoristka.
Je bila pa danes tu patronazna. Sicer ni naredila nobene panike, ker je puncka se zgubila na tezi. S plenicko je imela 30 g manj kot nagica zadnji dan v P. Zdaj naj bi jo morala striktno na 3 ure hraniti po flaski, da bo dobila dovolj. To noc je npr. spala 5 + 4 ure, ker je nisva budila. Pa malo sem ji povecala obrok.
Sva pa govorle tudi o dojenju in tezavah in mi je rekla, da se lahko odlocim, da ga opustim. Vceraj sem si namrec iztisnila manj kot 10 ml v priblizno 20 minutah, puncka je pa jokala zraven. Patronazna mi je tudi rekla, da crpanje nima smisla, ker se mi verjetno glede na vse ne bo povecala zaloga mleka, ker se mi tudi prsi v nosecnosti niso povecale. Pa to matranje puncke na prsih naj bi jo tudi utrudilo toliko, da potem po flaski manj poje. To, da se ponoci ne zna priklopit, je pa posledica zaspanosti in zmede med kombiniranjem sesanja in flaske. Za zdaj se ne vem, kaj bom. Bi ji pri naslednjem obroku se nastavila, cez noc je pa ne bom. Bo ze tako zbegana, ko jo bom morala buditi.
Za jutri pa planiram prvi izhod. Danes sva se ze malo posoncili, jutri bi pa probala en krog po soseski,da si zmigam noge. Upam, da bo vreme ok in da bova pocasi stopnjevali izhode. Ta teden imam se organizirano varstvo za sincka, da ga bodo drugi prevzeli v vrtcu, naslednji teden ga bova pa ze s sestrico hodili iskat.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2282
   RE: Marčevke 2017vl
3.4.2017 17:22:55   
Sofie

Jaz jih malo namočim pa se primejo kože.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2283
   RE: Marčevke 2017vl
4.4.2017 12:01:13   
diamantina
Ojla!

RH, ne sekiraj se preveč glede dojenja. Glede na opisano si se tako maksimalno potrudila in nekaj tvojega mlekca je dobila, tako da si ne rabiš ničesar očitat. Za zdrav umski in telesni razvoj pa punčka rabi hrano in mislim, da so zdaj ti dodatki že res dober nadomestek. Prav si se odločila, da si povečala merico in da je ne boš več utrujala (pa sebe tudi) ... mame najbolje vemo. :)

Jaz pa sem v pogonu, ta vikend sem prekopala vrt pa posejala nekaj vrtnin, včeraj sem bila že na firmi, danes moram uredit še ene papirje, še popoldne me čakajo ene obveznosti ... še dobro, da imam pridno dojenčico, je skoz zraven, brez pritožb. :) Edino danes je ponoči nekaj čebljala in nisem spala kaj veliko, ampak bo že. :)


(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2284
   RE: Marčevke 2017vl
5.4.2017 8:49:22   
Sofie
Ojla.

Tudi jaz sem precej leteča. Moja žabica je stara že 6t in vedno bolj odzivna. Sedaj se že smeji in zaigra v igralnem centru. Skratka ful uživava.

Je pa danes spala 6h v kosu. Počasi uvajamo red. Okol 19h kopanje, potem pa hranjenje in postelja. Najkasneje ob 21h spi. Mi paše tako, saj imava potem z mojim večer zase.

Kako so kaj vaši otroci?

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2285
   RE: Marčevke 2017vl
5.4.2017 9:28:02   
diamantina
Moji otroci so vredu. :) Tavečji v šoli in ima kar precej obveznosti - intenzinvi za pevske, tekmovanje v teku, tekmovanje iz slo, tasrednji se pripravlja na nastop tudi z vrtčevskim pevskim, včeraj je dobil tudi svoj kroser in zdaj z bratom skupaj šibata po travnikih. Čisto sta mahnjena na motorje in avtomobile, tako da bo tamala tudi ziher vpletena v šport na kolesih user posted image ... Punči je tudi ok, danes smo dočakali prvi nasmeh, najbolj zanimivi pa so ji naši obrazi, sploh od bratov, tako da se veliko pogovarjamo, smejimo, pojemo pesmice ... luštno se imamo.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2286
   RE: Marčevke 2017vl
6.4.2017 3:45:33   
Sparkles7
Uf Diamantina dobra si da uspes toliko naredit :) No, s tabo najbolj primerjam, ker sva rodili na isti dan. Jaz sem danes prvic uspela malo vec narediti tudi ko je bil mali buden. Ponavadi bi bil skoraj cel cas na zizi oziroma se ne zamoti še sam. Sedaj pa pocasi vedno bolj opazuje, se mi zdi se zelo opazi da vedno boljse vidi, tako da bo pocasi lazje kar se tega tice. Danes sem potem prebrisala naso novo kuhinjo in pomivala posodo iz skatel iz najinega prejsnega stanovanja. Kuhinja bo kmalu v uporabi :)
Drugace pa moj mišek pridno raste, smo ze cez 4 kg. Edino ze od rojstva mamo problem z gnojenjem enega očesa, smo sedaj začeli s kapljicami.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2287
   RE: Marčevke 2017vl
6.4.2017 3:50:11   
Sparkles7
In pa potem, ko smo ga ze 2x kopali, je popek spet postal rdeč i n se je spodaj pokazala še stara popkovina. Baje se to včasih zgodi. Tako da smo morali spet pazit, čistit...ampak zgleda bo počasi ok. Babica je rekla da se gre ponavadi za to za 2 dni v bolnico, ampak ona je izkušena in še dela to na terenu. Nek siv kamen je uporabila v notranjosti popka, da je spodbudila da se je sčistilo.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2288
   RE: Marčevke 2017vl
6.4.2017 4:00:29   
Sparkles7
Sem pa potem včeraj prvič vzela dudo s sabo na sprehod in moram rečt, da je duda zakon! Koncno sva lahko bila zunaj malo dlje časa pa jst sm bla mal bolj sproščena. Bom probala jo dajat čim manj, ampak res brezveze da bi se mučli, ker ima zelo močen sesalni refleka pa tudi zelo odločen je, ko se odloči jokat in ga samo ziza (oziroma sedaj sesanje :p) pomiri. Je tud babica rekla da je en glasnejših :D Problem so predvsem krči, tudi v vozičku, pa ga duda malo zamoti, da zaspi nazaj, ko se začne prebujat. Če je pa buden, je pa večinoma ne mara - je kar pameten :) Sicer pa se rad vozi v vozičku.. sva šla tudi že budna ven, pa je bil priden, opazoval (bel strop vozička :p). Ampak problem so pač krči in jok ki je razvije iz tega.
Gre pa zelo hitro čas, še malo in bo že en mesec in zdravnika imamo že kar naslednji teden :) Sedaj sem vsaj bolj pomirjena glede tega kako nam bo uspelo it v javnost :p

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2289
   RE: Marčevke 2017vl
6.4.2017 12:13:24   
diamantina
Super sparkles user posted image . Pa saj, važno da se pač ne joče, če pogreša dudanje user posted image . Bosta se pač enkrat potem tudi odvadila, ne se zdaj obremenjevat. Jaz sem tudi naši hotela podtakniti, pa ji je šlo kar na bruhanje ob dudiki, pa potem nisem, ker se je še bolj drla. Zdaj čisto ok brez shajamo ... nimamo kaj, otroci rastejo user posted image
Smola za popek, ampak če babica obvlada ... je pa fajn, če se dodobra pozdravi, četudi je zdaj malo smotano pri umivanju.
Naša žabica je verjetno tudi že tam čez 4kg, je kar pogosto in tudi kar precej se mi zdi. V dolžino je vsekakor kar potegnila, vidim po oblačili.

Hja, pri tretjem otroku pač ni izbire user posted image niti ni toliko pomoči od drugih, je pa res, da ponavadi obvladaš zadevo veliko bolj kot prvič. Tudi okrevanje je vsaj pri meni bilo res najhitrejše. Prvič sem se najdalj sestavljala. Otroški jok tudi ni več znak za takojšnji alarm, pa zdi se mi, da to mirnost in nekompliciranje preneseš na otroka in tudi sam potem ni toliko zahteven ... ali pa se mi samo zdi to. user posted image

Bodite fajn!

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2290
   RE: Marčevke 2017vl
6.4.2017 12:36:04   
Tasa8
Pozdravljene. Pa se tudi jaz po dolgem času oglašam..midva tudi lepo rastema in pridobivava na teži,iz porodnišnice sva šla z 3330g,sedaj po dobrih 14dnevih doma,pa ima že 4200g. Kopala se še nisva,ker popek se vedno nekaj rosi, par kapljic krvi..kak hitro se je vašim struckam kaj zacelil popek? Drugače pa me je ta teden zakuhalo..38,5 vrocine,mrzlica..sem sibala 2 dni zapored v porodnišnico,kjer so na krvi našli povišane vnetne parametre, ampak dejansko pri meni nič..sicer me je 2dni dojka bolela,ampak ni bla vroča,trda ali rdeča..hmm..imela katera podobno izkušnjo? Sem pa kljub temu dobila antibiotik za 7dni.. Upam da se ne bo pol ponovilo..
A ve mogoče katera če ima baby center na vozičke mutsy tudi 11% nosecniskk popust?
Lepo se imejte

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2291
   RE: Marčevke 2017vl
6.4.2017 14:49:02   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: Tasa8

Pozdravljene. Pa se tudi jaz po dolgem času oglašam..midva tudi lepo rastema in pridobivava na teži,iz porodnišnice sva šla z 3330g,sedaj po dobrih 14dnevih doma,pa ima že 4200g. Kopala se še nisva,ker popek se vedno nekaj rosi, par kapljic krvi..kak hitro se je vašim struckam kaj zacelil popek? Drugače pa me je ta teden zakuhalo..38,5 vrocine,mrzlica..sem sibala 2 dni zapored v porodnišnico,kjer so na krvi našli povišane vnetne parametre, ampak dejansko pri meni nič..sicer me je 2dni dojka bolela,ampak ni bla vroča,trda ali rdeča..hmm..imela katera podobno izkušnjo? Sem pa kljub temu dobila antibiotik za 7dni.. Upam da se ne bo pol ponovilo..
A ve mogoče katera če ima baby center na vozičke mutsy tudi 11% nosecniskk popust?
Lepo se imejte


Mislim da ja. Če prav vem popust ne velja samo na Bugaboo in Stokke.

(odgovor članu Tasa8)
Neposredna povezava do sporočila: 2292
   RE: Marčevke 2017vl
7.4.2017 17:53:50   
RH82
Meni zadnje dni RR stran nagaja in se mi sesuva, tako da sploh ne uspem nic napisati. Mi dve s puncko sva v redu. Danes je bila na obisku patronazna, le toliko da jo je stehtala in pogledala. Od ponedeljka je pridobila 140 guser posted image in ima zdaj 3220 g. Do porodne teze ji tako se kar manjka dobrih 200 g, ampak zacetek je dober. Zdaj tudi ne bom vec tako sitna glede zbujanja. Kadar jo moram dvignit za obrok, poje manj, ker ni cisto pri stvari se mi zdi. Zdajle spi od enih. Sem jo dvignila ob 15.30, da je popila mleko in sva sle po bratca z vozickom. Je bil to najin prvi sprehod in niti oci ni odprla. Zunaj smo bili eno uro in ko smo prisli domov, sem jo odlozila v posteljico in punca spi dalje. user posted image Se ne pusti motit.

Vceraj ji je odpadla popkovina in v torek jo caka prvo kopanje. Potem predvidevam, da patronazna ne bo vec hodila. Naslednji teden je tudi ne bo vec tehtala. Danes sva bili prvic zunaj in mi je ful pasalo. Malo je bilo tezko manevrirat z vozickom po cesti in trgovini z eno roko, ker je sincek vztrajal, da me drzi za roko. Glede na plane bova na dolge sprehode itak hodili sami, za v vrtec in domov bom pa ze z eno roko zvozila. user posted image

Tasa8, meni je patronazna rekla, da se vrocina pri madtitisu lahko pojavi tudi kasneje. Ce imas vnetni dejavnik povisan, je pa tudi bolje vzeti antibiotike in prej pozdraviti.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2293
   RE: Marčevke 2017vl
7.4.2017 22:55:24   
RH82
Sparkles, super za uspesne sprehode. Meni je bil to najlepsi del. Brezciljno tavanje po stari ljubljani ali pa doma ob bistrici do arboretuma. Pa uzivanje v miru in naravi. Sicer sem se parkrat zmenila za druzbo z vozicki, je pa bil problem uskladit malcke z urniki spanja in hranjenja. Zdaj ze komaj cakam, da s puncko na polno zastartava s sprehodi. Bo treba izkoristit zgodnja jutra.

Diamantina, ti res obvladas tele otrocke. Jaz sem se danes se malo lovila z ovems na sprehodu, ampak mislim, da bo slo. Bom ta glavne izhode in kaksne nakupe opravila zjutraj, popoldne pa le sprehode z obema. Je bil pa sincek vesel sestrice danes, ko sva prisli v vrtec ponj.

Kako ste pa s spanjem? Jaz se kar pogosto zaspim cez dan. Predcsem popoldne po kosilu. Dopoldne imzm ponavadi vec energije, pa kaj postorim doma. Jutri sicer planiram obisk pri starsih, da spoznajo puncko, ker ne morejo priti do mene. Bo pestro, ker bo moj v sluzbi in bom morala za oba poskrbeti. Bo pa vsaj za sincka malo vec dogajsnja pri babici in dedku kot pa doma.

Kako ste pa kaj s telovadbo? Jaz uspem delati vaje za misice medenicnega dna le zvecer pred spanjem, cez dan mi ne uspe. Pa imam slabi vest, da jih ne delam pogosteje.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2294
   RE: Marčevke 2017vl
8.4.2017 4:15:09   
Sofie

Meni ne uspe nič zadremat. 2x na dan greva za dlje časa ven in potem zmanjka časa. Pospravljam zjutraj, ko se tamala igra, likam ponavadi zvečer. Je pa res, da se meni zbudi samo 1x na noč. Tako da načeloma dovolj spim.
Ti si kar privošči malo popoldanskega spanca. Jaz sem si ga tudi na začetku.

Kar se telovadbe tiče nisem ravno pridna. Ubistvu lahko šele sedaj začnem telovadit. Na lokalnem hribčku sem že bila. Drugače pa hodim tudi po 3h. Se mi paše sprehajat. Bo pa treba začet delat trebušnjake, saj je malo trebuha še ostalo. Nasledn teden imam pregled pri G in bom preverila, če je vse ok.

Kako ste pa kaj s prehrano? Sveže sadje jeste? Jaz se mleku in jogurtom še lar izogibam. Sem nekaj dni nazaj jedla gres in smo imeli pestro noč. Upam da bo počasi bolje.


(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2295
   RE: Marčevke 2017vl
8.4.2017 10:41:33   
diamantina
Ojla!

Tudi meni RR stran nagaja, a bi si naredila kakšno drugo, svojo? Gremo na FB in bi imele samo me zaprto skupinico? Povejte, meni je načeloma vseeno.

RH - saj boš videla, tudi ti boš obvladala z obema. Pač malo se je treba na novo organizirati. user posted image Najboljši recept je, da pač čim manj kompliciraš in najlepša nagrada šele pride ... ko pogledaš svoje sončke, je to nekaj najlepšega. :)

Telovadba - ne rabim. user posted image Gledam samo na to, da se pravilno držim v hrbtenici, da se večkrat na dan pretegnem, trebuščka pa itak nimam več, pa že kilogram manj kot pred N. Čišča se je pred parimi dnevi poslovila, tako da lahko rečem, da sem v stari formi. user posted image

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2296
   RE: Marčevke 2017vl
8.4.2017 10:42:27   
diamantina
Prehrana - jem vse, najraje mlečne izdelke in ni panike. Izogibam se zaenkrat samo prekajenemu in pekočemu. Sveže sadje in zelenjava sta stalnica.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2297
   RE: Marčevke 2017vl
10.4.2017 7:59:00   
RH82
Meni se je cisca tudi ze skoraj ustavila. Se mi zdi neverjetno glede na prvic, ko je kar teklo in teklo 7 tednov. Bom zacela dnevne vlozke uporabljati, ker se mi teli vir80 premikajo, ce nimam pravega perila.user posted image

Glede nove skupine je meni vseeno. Sem pa na Facebooku zelo malo. Na telefonu ga namenoma nimam, racunalnika pa ne prizigam vsak dan. Ce ze, bi mi pa pasala zaprta skupina.

Uh, mene predvsem skrbi medenicno dno. Se mi je med nosecnostjo parkrat zgodilo, da mi je uslo pri kihanju. Zdaj mi sicer se ni, imam pa slabo vest, da ne delam tistih vaj pogosteje. Sicer bom pa zdaj na polno zacela hodit. Vceraj smo bili 2 uri v arboretumu, sincek na igralih z ocijem, midve pa na sprehodu. Je puncka vse prespala. Je tudi pridna za spat. Zjutraj ji skoraj po pravilu uspe malo biti budna, nekje 2-3 ure, sicer pa spi. Vecinoma se pa sama zbudi na 4 ure.

Glede teze imam pa jaz se malo viska, nekje 4-5 kg, kar mi je ok za 14 dni po user posted image porodu. Postava se mi zdi pa ze enaka, ker sem zd od prej imela malo bolj okrogel trebuh. Jah, ce pazim na drzo, je tudi trebuh videti manjsi. user posted image Bom pa po poletju iskala kaksno telovadbo, da bom imela malo casa le zase, ce bo slo.

Zdaj pa ze moram vstati. Se polezavam v postelji.user posted image Danes moram zjutraj obletati csd in za zdravstveno oddati, potem pa malo brezskrbnega vozickanja.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2298
   RE: Marčevke 2017vl
10.4.2017 13:00:26   
zaspana zvezdica
Tud meni nagaja rr, sem že parkrat cele litanije napisala pa je pol zaštekal... Tudi zdajle user posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2299
   RE: Marčevke 2017vl
10.4.2017 13:55:04   
RH82
Sem se zjutraj ''zrihtala'' za CSD in oblekla kavbojke. Ta prve so mi ble malo še tesne v pasu, pa sem potem ene bolj poletne oblekla brez težav, ker so bolj širok kroj. Itak sem večino časa v trenerki in niti ne opazim razlike v obsegu trebuha. Pa za zdaj poleti imam bolj ohlapna oblačila doma. Sem po prvi nosečnosti kupila par hlač, pa sem potem kasneje še mal teže izgubila in so mi bile lani vse ful prevelike. Morda mi kaj pride prav zdajle za prehod, sicer imam namen, da jih nesem kam zožat. Pa ful me mika osvežitev garderobe, ampak sem si rekla, da ne bom nič kupovala, dokler se mi teža ne ustali, da ne bo tako kot prvič potem v omari kup prevelikih oblačil. user posted image

Sem pa zadovoljna, sem zjutraj ekspresno hitro vse uredila s papirologijo. Nekaj sem še od doma, tako da me za zvečer čakajo samo še službeni dolgovi. Zdajle sem ravno začela pregledovati, pa me že spanec daje... Moj bo poskrbel za kosilo, jaz pa grem najverjetneje kar malo podremat...Dokler punčka spi, lahko tudi malo izkoristim za počitek. Potem jo bomo pa vsi 4je mahnili ven na sprehod in igrišče v arboretum. Super so tile sončni dnevi.

(odgovor članu zaspana zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 2300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?