|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2017vl
21.3.2017 17:26:16   
Sofie

RH82 si še 2v1?

Mi smo ok, uživamo v sprehodih in načrtujemo naš prvi potep. Ta vikend bomo šli na vikend, v maju pa malo k sosedom pogledat.

Danes je moja punčica stara že 1 mesec. Sem kar malo sentimentalna.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2226
   RE: Marčevke 2017vl
21.3.2017 17:33:41   
Sparkles7
Hej, evo me spet po nekaj casa. Mleko se mi je sedaj umirilo, ker sem "vajena" reees napetih dojk, me je zdaj ze skoraj strah, do kaksne mere se bo umirilo, ce bo mleka sploh dovolj. Je pa res da bi mali zadnja dva dni bil kar skozi na dojki, tudi ce samo malo cuza in vecinoma drema vmes. Ampak ga nic drugega ne pomiri :/ Drugace pa lepo dobiva na tezi, sva bila ze po 6ih dneh cez porodno tezo :) Vceraj sva bila tudi na prvem kratkem sprehodu. Pa sem tudi jaz zmedena koliko ga obleci...
Ce bo v petek popek ze suh, ga bomo tudi mi ze kopali, ko pride patronazna.
Po nasvetu patronazne tudi jaz jem vse, razen sadje je rekla naj pocasi dodajam. Za zacetek lahko le jabolka in banane.
Smo pa imeli vmes dva dneva zelo pestra... Grozno ga je napenjalo, krci, res se je matral :( Itak sm sla prebrskat po spletu in naslednjic rekla patronazni, kaj bi lohk blo-ce naj neham z mle cnimi izdelki ali pa D vitamin kapljicami? Pa je najprej rekla da ne, da ne nic treba, da je to pac normalno, ker se prebava ureja... Potem pa je vprasala katere kapljice imamo, nato pa takoj rekla ojoj po teh jih ful napenja, te so grozne... Ne razumem zakaj potem to dajejo v porodnisnici na recept :( No sedaj mamo par dni premora od kapljic, v petek pa nadaljujemo z BioGaia, morava nabavit

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2227
   RE: Marčevke 2017vl
21.3.2017 17:47:58   
Sparkles7
Pisem v dveh delih, na telefonu, da se mi slucajno kaj ne zbrise vmes :p
Aja glede crpanja-ja jst sm mela zadnjic res groozno polne dojke, ko me je patronazna prvic videla. Tako da je dala na recept ene kapljice, ki olajsajo iztekanje, potem topli obkladki, potem pa sem si morala pred dojenjem izcrpati 20 ml na vsaki.. Meni je rekla ravno zato, da ta prvi del je manj hranilen, in naj ai najprej izcrpam, potem pa dojim. Sem samo vesela da se je umirilo, ker je bilo res naporno. Ravno takrat so se mi sivi razboleli, ob enem majhnem napacnem gibu so se mi solze ulile, komaj sem stala, lezala, vstajala... Sem potem razumela zakaj je zdravnik v porodnisnici zelel, da se jemljem protibolecinske, ceprav sem hotla nehat. Ker ce bi jih tam nehala, ne bi mogla sama skrbet za malega. V glavnem je pa potem za celjenje sivov pomagal nasvet patronazne, ce bo kateri prislo prav - obkladki/oziroma spiranje/namakanje s kamilicami, in pa hladni obkladki. Je ze veliko boljse, ceprav moram seveda se zmeram pazit in pocivat.
Aja pri meni ni bilo casa za epiduralno, dobila sem samo eno injekcijo nekih protibolecinskih zdravil, ampak nisem imela obcutka da bi nekaj nucali :D Edino kao vmes ko prijema, prve pol ure, si rahlo omoticen in malo odplavas, kar je bilo pa ravno fajn, ker sem v tistem casu sama predihavala se tiste popadke s presledki, in mojega se ni bilo... Na sreco je prisel se ravno v tem casu, ko je bilo se malo presledka med popadki in sva se lahko se malo pomenila vmes. Ker ce bi prisel pa sele potem med "ta hudo" akcijo, pa bi bil on cel prestrasen in meni bi bilo tezje :D

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2228
   RE: Marčevke 2017vl
21.3.2017 17:53:25   
Sparkles7
Uf, kdo bo kaj bral moje romane :p

Cestitke Sofie za en mesec :) Res gre zeeelo hitro, si ze predstavljam kako bo, ko pravijo po enem letu da je zlo hitro minilo :p Nas misek ima danes ze 11 dni :)
Aja sicer je pa tudi pri njemu ze razlika, da manj spi. Je cez dan vcasih ze 2,3 ure skupaj buden. Ponoci pa kakor kdaj, danes se je samo enkrat zbudil (no, prvic sva oba zaspala med dojenjem, drugic pa sva potem se dojila in menjala plenicko), ponavadi pa se zbudi 2x ali 3x.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2229
   RE: Marčevke 2017vl
21.3.2017 18:08:41   
diamantina
Ojla!
Uh, že en mesec je mimo sofie. Hitro čas beži ... joj, si sploh ne upam pomislit, kako bo vse naenkrat minilo.

Tudi mi smo precej zunaj, tudi v avtu večkrat, ker moram po sinova na krožke in v vrtec. Če bo tako lepo vreme, bomo kmalu odrinli za kakšen dan do morja al pa na bližnje hribe. Te dni pa je kar gneča v šoli in pri športu, imata sinova skoz kaj, tako da smo kar leteči. Potem pa še službene obveznosti ... je kar dela, še dobro, da tamala ni sitna in večinoma spi in je. user posted image Dudiki se uspešno izogibamo, tako da smo lepo brez in upam, da bo tako ostalo.

Sparkles, ti se kar razpiši ... tudi jaz imam mehkejše dojke. Nič ni narobe to, samo navala ni več. Če ne bi imela mleka, bi se ti ne redil. Si pa baje avtomatsko povečujejo zalogo s tem, ko se večkrat pristavljajo. Naša je še pri vsakem previjanju tudi pokakana in če kaka, potem očitno tudi nekaj poje. Jaz se dokler se otrok redi in redno odvaja sploh ne bi obremenjevala s tem.
Uh, tole s šivi pa ni najbolj prijetno ... upam, da se ti bo čim hitreje zacelilo, čeprav vse rabi svoj čas ...

Pri nas smo tudi že prilezli 150g čez porodno, ravno včeraj jo je stehtala. Drugače pa tudi jaz upam, da se bomo konec tedna ali pa na začetku drugega že skopali, ker se ji lušči koža in bi jo bilo fajn dobro umit. Tole s krpo ni nikoli tak, kot v banjici, pa še uživajo bolj v vodi.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2230
   RE: Marčevke 2017vl
21.3.2017 21:23:46   
RH82
Sofie, sem se 2v1.😆 Sparkles, tudi tvoji romani se fino berejo. Jaz sem danes malo spremenila svoj urnik. Sem sla zjutraj na pilates, pa potem po nakupih (oblacila za sincka in hrana), po kosilu sem pa omagala in zaspala za 2 uri. Sem sele ob 4ih sla po sincka in z njim na izi sprehod, pa potem domov.
Jutri imam pregled in ctg, da vidim, kako je. Puncka je pridna, miga manj in manj intenzivno, se mi zdi ok glede na manj prostora. Ce dolgo hodim, imam vcasih obcutek, da mi ful dol pritiska. Tega pri prvem nisem cutila. Sicer pa mislim jutri pospravljati po balkonu in po sobi, pa mal zabusavati s knjigo na kavcu.😆
Diamantina, kako ti usklajujes sinova in puncko? Ju hodis sama iskat v solo oz.vrtec skupaj z dojencico? Jaz bom namrec sama ob popoldnevih in bom morala ven s puncko. Ne verjamem, da bo moj lahko kaj vec frej, da bi hodil po njega. Bi ga morda vzela iz vrtca ze pred spanjem, samo ne vem, koliko mu bo to vsec.

Po drugi strani ima se vedno tezave z lulanjem in plenicko. Ponoci je bil moker ob 4.30, ker se je cist slekel, zjutraj je bil tudi na pol gol, brez plenicke,ampak je bila vsaj postla suha. Ful je blo fletno na pol v spanju menjat rjuhe, medtem ga je pa moj preoblacil v suhe stvari. Ni ravno dober tajming. Pa zmoti me,da ko fa sprasujeva, zakaj si slaci plenicko, ni odgovora, vcasih pa sam na polno zacne jokati, ker ga kregava oz.ve, da nekaj ni ok. Tega do pred kratkim sploh ni bilo. Skratka imam pestro ze brez dojencice.😊

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2231
   RE: Marčevke 2017vl
21.3.2017 21:51:40   
Sofie

RH82 super. Še malo pa boš tudi ti dočakala svojo pupo.

Moja punčka se zadnje dni pogosteje doji, posledično imam spet naval mleka. Ponoči se mokra zbudim. To da so dojke mehke je čisto ok. Mene je bilo dva dni nazaj strah mastitisa, saj me je precej bolelo. Sem si potem črpala in masirala pod vročim tušem. Je bilo potem bolje.

Jutri imamo prvo kopanje in zopet tehtanje. Upam, da lepo napreduje, saj imamo v petek pediatra. Moja je namreč dosegla porodno težo šele pri treh tednih. Je bolj drobižek.

Sparkles7 tudi moja je čez dan budna tudi 2h skupaj. Je pa potem ful utrujena in težko zaspi. Noče bit v naročju, niti sama na kavču.

Grem izkoristit mir za tuš, potem pa počasi spanje. Nikoli ne vem kakšna noč me čakauser posted image


(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2232
   RE: Marčevke 2017vl
22.3.2017 7:01:09   
bucka*
Zivjo punce!
Najprej opravicilo, ker se vmesavam v vaso debato. Potem cestitke vsem za male, disece strucke!user posted image
Zdaj pa, RH82, ti si razlog, da se vmesavam ;-)

RH82, tudi sama imam malo strucko in starejsega bratca. Fantek je bil najvecji soncek in nikoli nobenih tezav. Zacele pa so se konec nosecnosti, kot pri tebi. Pomoje cutijo, da se bo nekaj prelomnega zgodilo, mislim da nekje v tem obdobju tudi za njih postane ta dojencek ze resnicen. Moja dva sta razlike 2,5 leti.
Vedela sem, da bo prvi ljubosumen in da ne bo preprosto. Vedela sem, da se moram z njim bolj ukvarjati na zacetku, ker me bo potreboval najbrz bolj kot dojencica. Vse to sem storila, pa je bil mali vseeno prava mala posast! In huda sem bila nanj, ker se grdo obnasa, kljub temu, da mu dajem tako prednost pred dojencico!!!
Na koncu ze nisem vedela, a je to faza, a zdaj tako bo, enostavno smo se kregali cele dneve in nisem nasla vec metode, kako najti mojega pridnega fantka v tem trmastem divjaku :-(
Ampak se je vrnil, zdaj po stirih mesecih je nazaj moj soncek :-)
Vmesala sem se pa zato, ker meni ni nihce znal pomagat in svetovat, vedela sem, da bo ljubosumen, nisem si pa predstavljala, da bo tako hudo. Se zdaj je, ampak v mejah normale. Bodi potrpezljiva, pomagaj mu skozi to obdobje, ko ga boste prebrodili bo lazje! Vsakic globoko vdihni in se spomni, da je ena na forumu rekla da bo boljse :-)
Pomagaj se mu soocit z njegovimi obcutki, seveda pa ne pozabit meje postavljat. Sej mogoce se moj post zdi pretiran, ampak ce ne prej, bos cez dva meseca hvalezna zanj ;-)

Srecno vsem!

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2233
   RE: Marčevke 2017vl
22.3.2017 10:57:43   
diamantina
Ojla!

Sofie, nič ne se sekiraj preveč, bo že zrasla. Če normalno je, potem bo tudi teža šla gor. Naš tadrugi je tudi sprva počasi nabiral, v prvem mesecu komaj 600g (taprvi 1100g), potem pa je vse nadoknadil. 2. mesec je imel pa kar 1,5kg več. Mislim, da je prvi mesec zelo odvisno od tega, kako so se počutili v maternici, kakšen je bil porod, če so bili kaj zlatenični ... jaz te male štručke čisto razumem, saj je tudi za njih porod naporen in kdo ve, kako se takrat človek zares počuti.

Sem si pa tudi jaz danes morala načrpati. Ponoči mi je mleko iz leve dojke tako teklo, da tamala ni mogla niti zgrabit, jo je kar zalivalo, in potem jok do neba, jeza, še iz desne ni hotla pol jest in smo se drli 3 ure skupaj. Zjutraj sem šla v bc po novo črpalko, ker je stara na prafaktorjih, in sem načrpala kar 90 ml ... sem ji potem kar po flaški dala in začuda je popila v šusu čisto vse, potem pa koma v spanec. user posted image Če bo na tej dojki kriza, bom kar črpala, dokler se stanje ne umiri, z desne pa lepo je ... je tudi bradavica malo bolje oblikovana. Nisem si mislila, da imam že toliko in da bo toliko sploh lahko pojedla.

RH, jaz jo kar seboj vzamem. K sreči je vrtec na vasi in je parkirišč na pretek. Itak ponavadi spi v jajčki, tako da tistih 1o minut imava namesto sprehoda. Če je pa ravno zaspala, sem pa tudi kar tako, brez nje, skočila pa se do sedaj še ni zbudila. Tavečji sin ima pa organiziran prevoz s kombijem, tistih dvakrat, ko ima pa še malo v popoldne, pa isto, kot pri tasrednjem.
Prvi teden sem pa organizirala stare starše, ker moža ni bilo. Z veseljem so pomagali. Ti, če imaš koga, da bi ti pomagal, kar prosi, ni treba, da smo super mame in da vse zmoremo same ... jaz kar uživam, ko mi kdo pomaga in nimam prav nobene slabe vesti. Pri taprvem sem pa ne vem, kaj in komu hotela dokazati, da pomoči ne rabim ... ko zdaj pomislim, ne vem, kaj me je takrat pičilo. Edino, če res nikogar nimaš ... če ti mož ne more pomagat, je edina varianta, da tavelik ostane nekaj časa doma in ti ga ne bo treba od začetka nikamor vozit ... Meni to sicer ne bi ustrezalo, ker brez otrok dopoldne veliko postorim.
Tole z lulanjem ponoči pa res utegne biti, kot je bucika napisala. Otrok že morda čuti spremembo in ga muči. Kaj pa če bi ga zvečer dala na kahlico, da se polula in mu ob tem razložila, na lep način, brez kreganja, da se ponoči ne lula po postelji, če ga tišči lulat, pa lahko mirno pokliče in ga boš peljala lulat oz. mu menjala pleničko, če ga moti mokra. Tko čisto prijazno, da zdaj se je dvakrat polulal, ok, v bodoče pa se naj potrudi, da se ne bo zgodilo, ker (mu našteješ nekaj razlogov) ...

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 2234
   RE: Marčevke 2017vl
22.3.2017 12:30:43   
RH82
Bucka, hvala, da si vskocila v temo. Vsak nasvet in komentar pride prav. Nasa dva bosta razlike 2 leti in 4 mesece (pa kak teden). Sincek je na splosno priden, se kar veliko razume, ima pa zdaj te joke, ko nic ne slisi in ne zna povedati, kaj je narobe. Danes zjutraj ga je tako zmotilo, ko sem sla na wc in ga pustila samega na hodniku, ker ni hotel k ociju v sobo. Sva se malo najprej gledala, potem je pa sam prisel k meni na skoljko in pocakal v narocju, da sem naredila svoje. user posted image In kot da nic ni bilo.

Vceraj je v vrtcu ostal suh in to noc tudi,tako da upam, da bo zdaj ok. Sem se naprala v zadnjih treh dneh.user posted image Sem mu tudi pred spanjem povedala, da ce mu nagaja plenicka, da naj poklice in bova skupaj pogledala, kaj je narobe.

Glede kahlice ima pa neke svoje hece. Zvecer gre sam brez tezav po njo, se skoraj vedno polula in jo tudi sam pospravi na svoje mesto. Cez dan pa je nikakor noce videti in noce na kahlico. V vrtcu ga sicer dajejo tudi na kahlico z ostalimi otroci, ne naredi pa luzice.

Diamantina, hvala tudi za tvoj odgovor. Mene najbolj skrbi, ker ne vem, koliko bom (ce bom) sivana in ker so se mi v prvo sivi strgali zaradi sedenja, bi zdaj rada bolj pocivala, ker niso bile ravno prijetne bolecine to. Po drugi strani pa me skrbi tudi z 1 ali 2-tedenskim dojenckom priti v vrtec in tvegati kaksno okuzbo. K sreci je ta huda sezona mimo
Imam pa do vrtca pes dobrih 5 min in tudi nekaj parkirisc je. Malo razmisljam, da bi ga okrog 11.30 hodil moj iskat, preden bi sel v sluzbo. Tako bi mali imel svojo druzbo v vrtcu, jaz pa cas za pocitek dopoldne. Bomo videli, kako bo. Na zalost so moji starsi predalec doma in v letih, ko nista vec za volan. Za povrh bi tudi tezko prisla v 2.nadstropje brez dvigala. Po dtugi strani so partnerjevi starsi dobrih 30 km stran, tasca tudi rada pride (in zna pomagati), tast pa bolj guzvo dela in jamra. Mogoce bi mi uspelo kak dan samo tasco zvabit na obisk. Imam pa slabo vest, ko jih tako rabim. Sem mal cudna.user posted image

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2235
   RE: Marčevke 2017vl
22.3.2017 17:39:03   
RH82
Sem imela pregled in je vse super. Zanimivo mi je, da je ctg kazal na veliko gibov, cutila sem jih pa bolj malo. Se je pa po ctg fino namigala. Naslednji cg imam pa cez 1 teden.
Pa ful sem vesela, da je sincek prisel suh iz vrtca. Danes mi je uspelo sprazniti kos z umazanim perilom in racunam na par dni miru s pranjem in susenjem.user posted image
Sva bila pa zjutraj pridna, sva koncno prestavila posteljico v najino spalnico in prestavila predalnika v druge sobe. Tako da bi zdaj morala samo se spakirati stvari za v P in stvari za dojencka dati v torbo, da se moj ne bo prevec lovil, ko bo cas za domov it.
Sofie, glede teze pa nic skrbet, dokler pridobiva. Najin je tudi dolgo rabil, da se je poredil na porodno tezo, pa se potem je slo pocasi. Vazno, da pridobiva,obdobja rasti so pa itak v intervslih.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2236
   RE: Marčevke 2017vl
22.3.2017 18:52:55   
diamantina
RH, ne imej slabe vesti, saj lahko pomagajo, zakaj ne? Mislim, če veš, da ni njim problem ... Ni nam treba bit super mame in si mislit, da zmoremo vse same. Tudi jaz sem delala to napako, zdaj pa kar povem, da rabim, in je. V slogi je moč. user posted image

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2237
   RE: Marčevke 2017vl
23.3.2017 1:05:05   
Sofie

Živjo.

Ravno kupčka podirava pa imam čas pisat.

Mojo žabico smo danes skopali in je izredno uživala. Ni čisto nič jokala. Se je lepo poredila, tako da do petka bomo nekje na slabih 600g v enem mesecu. To je čisto ok, mislim da je spodnja meja 450g.

Kar se pomoči tiče jo vzemite brez slabe vesti. Jaz sem bila zaradi lastne želje brez. Meni je pasal mir. Res pa da je bila punčka čisto nezahtevna. In sem res počivala. Če bi imela še kakšnega otroka bi bilo drugače. Itak se ne da predvidevat kakšno bo počutje po porodu. Jaz cr res nisem pričakovala.

Čas bo za spanje. A vaši otroci vedno podrejo kupčka? Jst se včasih trudim celo večnost. Samo če ga ne podre pa ves čas jamra.

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 2238
   RE: Marčevke 2017vl
23.3.2017 3:35:01   
Tasa8
Pozdravljene. Tudi midva se ravno dojiva in imam čas..je imela katera težave da otroček ni hotel spati v svoji posteljci ampak le pri vas? Kako ste ga pretentale oz.odvadile?

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2239
   RE: Marčevke 2017vl
23.3.2017 3:36:15   
Tasa8
Sofie..tudi midva ne podrema vedno kupčka..ampak zaenkrat nima krčev..je kar težko izvedljivo podiranje kupčka,sploh ker trdno zaspi..

(odgovor članu Tasa8)
Neposredna povezava do sporočila: 2240
   RE: Marčevke 2017vl
23.3.2017 5:37:12   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: Tasa8

Pozdravljene. Tudi midva se ravno dojiva in imam čas..je imela katera težave da otroček ni hotel spati v svoji posteljci ampak le pri vas? Kako ste ga pretentale oz.odvadile?


Moja zaspi med dojenjem. Potem pa jo odložim v posteljico. Na začetku se je vedno zbudila. Pol sem pa.ugotovila da je težava v tem da zaspi v toplem naročju, posteljica je pa hladna. Tako da sem jo zavila v dekco in z dekco odložila. Kovtra ne mara. Zdej jo pa dam v spalno vrečo, ker mi dekco zbrca. To da so zaviti jim daje tut občutek varnosti.

(odgovor članu Tasa8)
Neposredna povezava do sporočila: 2241
   RE: Marčevke 2017vl
23.3.2017 8:47:38   
Sparkles7
Tudi midva nisva ravno vestna pri podiranju kupcka... Dojim vecinoma leze, oba na boku, se zaradi bolecin, pa potem (sploh ponoci) velikokrat oba zaspiva vmes :/ Cez dan mi je bilo tudi veckrat tezko tako pogosto spreminjat polozaj. No, zadnje case sva bolj pridna glede tega. Drugace krci ga, odkar smo nehali s kapljicami, ne matrajo vec. Ga pa napenja obcasno in pri kakanju se vcasih kar namuci.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2242
   RE: Marčevke 2017vl
23.3.2017 8:56:18   
diamantina
Iii, kopanje tudi jaz komaj čakam! Ponavadi ful uživajo, vsaj sinova sta, zdaj bomo pa videli, če so ženske kaj bl komplicirane. user posted image Ta prava zabava pri kopanju pa pride malo kasneje ... ko je cela kopalnica mokra, otroci pa čisto nagubani, polni pene in ko jim pol ure v vodi ni dovolj. user posted image
No, naš tavečji pa je prerasel tudi to fazo ... jaz sploh ne smem bit več zraven, kopa se več ne, smo stušira (obvezno z gelom za moške) in konec. Tamali pa se še rad namaka, ampak tudi zmeraj manjkrat. Da ne govorim, kako sta oba alergična na baby otroški šampon. user posted image

Spanje - pri nas ni izbirčna, spi pri meni kot v svoji postelji čisto brez problemov in prerekanj. user posted image Jo pa jaz pred spanjem tudi zavijem v tako malo tanjšo dekico, ker jo malo ponosim, da je ne zebe in ko je tako zavita, kot polhek, hitro zaspi in jo samo dam v posteljo, kovter čez in spi. Mi smo pri tavečjih ta problem s spanjem v svoji postelji imeli malo kasneje, tam okrog leta in pol, kakor hitro pa sta dobila svoji veliki postelji, ni bilo več težav. Tudi pri tej deklici bomo gledali, da bo z največ dvema letoma že v svoji sobi in tudi normalni postelji ...

Kupček - kakor kdaj, večinoma ga podreva, vsaj moji pa pomaga, če jo med tem nosim. Če ga ne podreva, jo pa kolcat začne, poliva mi pa zaenkrat čisto nič ne. Tudi da bi jo kaj zelo napenjalo, nisem opazila ... trkam.

Danes imajo moji otroci predstavo za mamice ob materinskem prazniku ... upam, da zdržim brez solzic ... ko so pa tako luštni. user posted image


(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2243
   RE: Marčevke 2017vl
23.3.2017 8:58:44   
Sparkles7
Nas je vceraj popoldne zlo dolgo spal kot top, tako da je bla noc danes zelo pestra. Je imel zeelo velike ocke, jaz pa komaj gledala zraven :) Imam pa enak problem glede nespanja v svoji posteljici :/ Bom poskusla z dekico, slisi se logicno Sofie ;) A ti jo das tudi cez dan v spalno vreco? Sem pa kar vesela da mamo vreco ja, ker tudi nas dekico takoj zbrca dol.
Kaj pa to kaj prakticirate, da ga oblozite/zagradite-kao gnezdece varjanta? Ko pravijo da je fino, da ima omejen prostor, kot v maternici, da se pocuti varnega

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2244
   RE: Marčevke 2017vl
23.3.2017 10:11:07   
Dorotee
Hojla:) uf nas so matrali krci te dni,sedaj sem izlocila mlecne izdelke se mi zdi da je bolje. Bomo videli.
Kupcek podiramo se kar redno. Vcasih cez ramo ali pa ga dam na trebuscek.
Moj cez dan je v posteljici ni problema,ponoci pa kar jamra in stoka tsko da ga dam v najino. Upam da se ne bo prevec navadil na to :)
Nam se popek ni odpadel,tako da se se ne kopamo. Ga samo umivam s krpico. A ve ste ze mazale kaj z olji preden ste ga zacele kopat? Ker se mu koza lusci oz obnavlja pa patronazna mi je rekla naj raje nič ne uporabljam...nevem kaj naj,ni deluje da ima ful suho kozo na pregibih. So vasi tud tako imeli?

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2245
   RE: Marčevke 2017vl
23.3.2017 12:29:06   
Sofie

V spalno vrečo jo dam samo za ponoči. Čez dan je pokrita samo z dekco. Okoli nje imam ponavadi še materinko blazino, tako da je malo omejena s prostorom.

Kar se mazanja tiče je imela nekaj časa suho kožo in sem jo po nasvetu patronažne mazala s hladilnim mazilom. Tudi včeraj po kopanju jo je patronažna tam kjer so gubice namazala s hladilnim mazilom. Ritko pa mažemo samo zvečer, ker drugače koža ne diha. Pa nima nič vneto. Aja pa moja ima ful lask, tako da moramo vsak dan umit tudi laske ter jo počesat. Na ta način naj bi se izognili temencem. Za zdej jih še nima. Bomo pa počasi lahko špangice uporabljaliuser posted image

(odgovor članu Dorotee)
Neposredna povezava do sporočila: 2246
   RE: Marčevke 2017vl
23.3.2017 19:52:18   
Sparkles7
Hm zanimivo, zgleda so prakse zelo razlicne od patronazne do patronazne. Jst sm tud mislila, da je treba cim manj mazat na zacetku in da se mora koza cim bolj sama obnovit in vzpostavit ravnovesje. Nas je tudi imel grozno suho kozo po celem telesu, se je luscila... Tko da mi ze odkar ga doma umivamo s krpico, ga mazemo-z mandljevim oljem po pregibih in po glavici, s kremo dr.pascha po celem telesu, za ritko imamo pa to s cinkom. Meni se zdi to kar veliko, je pa res, da gledam da so vse kreme naravne. Patronazna je celo predlagala da ga s kremo po telesu namazeva 2x na dan, ampak ga samo po umivanju. Ritko pa naj bi po vsakem previjanju...

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 2247
   RE: Marčevke 2017vl
23.3.2017 19:55:10   
Sparkles7
Aja pa to moram omeniti, ker mi je tako simpaticno :)... da ima moj mali mišek na zgornji ustnici žulj od sesanja :) Kar nisem mogla verjeti da to res dobijo :)

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2248
   RE: Marčevke 2017vl
23.3.2017 22:52:55   
RH82
Sparkles, teli zulji so baje kar pogosti. Moj mali ga je imel, dokler je pil iz flaske (okrog 1,5 leta), je pa res obcasno izginil in se spet pojavil. Ja, so pa lustni s tem.

Nasveti patronaznih se pa precej razlikujejo. Jaz sem pri prvem imela dve razlicni, vsako iz druge obcine zaradi selitve in sta se marsikje razlikovale. Jaz sem prvega umivala v banjici z mandljevim oljem in brez mila. Ritko sem umivala ze pri previjanju in ponavadi milo ni bilo potrebno. Je pa okrog .tedna imel 'levitev'. Koza se mu je osusila in se odluscila. Baje je to pogosto. Mu je pa ostalo se vec kot eno leto nad zapestji vse rdece, zdaj pa ima ok kozo. Ritko sem mu mazala pri previjanju s hladilnim mazilom iz lekarne, pa ni imel nikoli vnetja. Zinkovo kremo sem prvic kupila konec lanskega leta. Pregibi so precej obcutljivi za vnetja, sploh poleti in jaz sem ga kar redno z otroskim pudrom, da se ni bolj vnelo. Pa se to samo ob pojavu rdecice. Se mi zdi, da je se najboljs, da se vsaka zase odloci, kolko nege rabi bejbi. Tezko je bit pameten,srednja pot (po potrebi) je se najboljs.

Meni je minil se en dan, ko sem upala, da puncka ne bo hitela. Za zdaj imam samo se torek s plani oz.druzabnim dogodkom v sluzbi, ki bi se ga udelezila, ce bo uspelo. Jutri imam namen spakirat vse, kar bi rabili v P, potem pa samo se all about me. Sem pa ze delezna pametnih vprasanj v stilu 'kdaj bo veseli dogodek'. Kaj pa jaz vem😆

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 2249
   RE: Marčevke 2017vl
24.3.2017 10:28:48   
Sparkles7
RH82 upam da ti uspe imet se par "all about me" dnevov za finiš :) Potem pa da se vam mala štručka pogumno in na hitri pridruži :) Evo mi smo se ravno prvič kopali, je ful užival :) Škoda edino ker mojega ni bilo doma, upam da bo v torek, ko ponovimo. Do takrat ga pa sama se samo s krpico umivava. Pa pridno se redi, ima že 3720g.
Danes smo po prekinitvi zaceli z BioGaia kapljicami, upam da bodo ok. Za kopanje je pa predlagala da kupimo od Mustele šampon.
Drugače ima pa zdele dan, dva kar rdeco in vneto ritko :( In je rekla patronazna, da po njenih o izkusnjah verjetno od Pampers plenic, ker imajo taksno grobo mrežico. No, tako ali tako sem nameravala preklopit na Dm-ove, Pampersk smo kar nekaj dobili za darila.
In se to glede spanja v posteljici... Je rekla zdej bo pa sigurno spal kot top, ker je skopan in sit... Zaspi na meni, ga dam v posteljico, cez minuto se zacne dreti :) Tako da zdele spi na meni :)

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 2250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?