|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
14.4.2017 22:21:49   
pikica 4
čer,

malinca enako pri meni samo da se mi vmes se usloči naprej, hrbet naprej, napne se no. upam, da vama rata, na morju se je res luštno sprehajat.

he, he dansas jaz grem od dojenja, če mi zaspi iz postelje ko ninža, točno vem kam stopit, da ne zaškiple nič.

bučka jaz nisem krščena in nimam nič narejeno. ampak z otroki pa praznujemo božič, veliko noč..hm hm mislim, da samo to dvoje.mi je lepo. vsak po svoje. sta se lepo poredili.

pia jaz sem bila v razvojni ambulanti, pa je super, te gospe so nabite s pozitivno energijo, boš uživala. bosta telovadili doma. so kolegici tudi podaljšali, kar za pol leta. vem pa da je šok, najprej alergije potem pa še to. poročaj ko greš. aja pri sinu sem bila.

kako je s to sistematko? jaz sem naročena na vsak mesec ali mesec in pol. pri starejših je bilo vsak mesec.

nastja ne pusti si do živega tašče so...
u tole pa so mere, je že velik.

midve sva ukinle dojenje pri kosilu mi poje od 150 do 200, seveda je še malo naokoli hrane, za večerjo pa poje 100 zaenkrat ji ne dam več, bi pa mala odpirala usta.

jajčk še nimam jutri zjutraj bojo na brzino ratal, fanta sta se danes raje potepala ker bo jutri kislo vreme.letos je vse mem pri nas. še potica je šparovauser posted image . letos pri nas ne bo potratne.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 751
   RE: Oktobrčki 2016
15.4.2017 12:49:41   
bucka*
Pia, zdaj si si najbrz ze opomogla od soka in se bolje pocutis. Sem vas brala, pa nisem imela casa pisat. Glede razvojne so punce prav napisale, vzemi za dobro, verjamem pa, da je sok, ce nikoli ne gres od pediatra brez slabih novic. Si kar ne predstavljam, vedno ko smo tam, je vse ok. Mislim na vaju s pio in upam da vse zrihtata kot je treba user posted image

Pikica ja, sva bli kar pridni, se za nazaj ;-) sej sm jo ze sama tehtala vmes in videla da se lepo redi, tako da me ni skrbelo.

Sem se odlocila, da specem potico, bo moja prva. Malega mi popoldne odpelje stric, da bom lahko (upam vsaj), malo bolj v miru spedenala... zjutraj sva s fantkom barvala jajcka, pa "filo" sem pripravila, tko da mi potem popoldne ostane samo se testo. Sm bla pa brihta, ker so mi trije jajcki pocli, sem videla da jih imam se nekaj in sem dala se stiri kuhat... potem pa mi kapne, da jih zdaj pa za potico nimam user posted image tko da upam da mi bo stric prinesel se dva jajcka, drugac nic ne morem :-) glih v trgovino se mi pa ne da samo zato, smo bli vceraj v nabavi, pa je bla guzva, danes bo najbrz tudi. Saj veste, je skoraj kot konec sveta pred prazniki...

Puncka je ok, zdej je pogruntala kako se vresci in je sploh ne morem utisat. Vasi kej vrescijo? :-) malo se nama urnik spreminja, prejsnji dan ni hotla spat, vcerej je pa not prinasala. Zvecer sem jo mogla previt zvecer k je kakala, pa sem jo dala kr v pizamco in v pojstlco in je frajerka kar zaspala. Eno uro prej ko ponavadi. Samo me moti, k se je zacela ponoci zbujat, ob treh, k se nikoli tko zgodej zbujala? Da bi ji pa poleg zajtrka dala se vecerjo se mi zdi pa tako hitro. Bi rada dojila se...

Nastja, koliko pa imas vodo oddaljeno od rastlinjaka? Vsak ksno cev si zrihtaj, da nosit ni treba. Sej se dobijo precej dolge. Pa jo vleces sabo in polnis kantico...
Jst sm vceraj sla po flance (solato) in sm dala v zemljo, potem pa berem na netu, vrtickarji in sadjarji pozor, ohladilo se bo! :-) no ja, sej mam kopreno za cez... po praznikih dobimo gnoj, fino prekopljem in akcija! :-)

Lepe in mirne praznike vam zelim punce! user posted image

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 752
   RE: Oktobrčki 2016
15.4.2017 12:59:36   
bucka*
Aja ribica, pri nas je bilo takole:
1. mesec: pregled
2. mesec: pregled
3. mesec: obv. cepljenje + rota
4. mesec: obv. cepljenje + rota + pnevmokok
5. mesec: obv. cepljenje + pnevmokok
9. mesec: pregled + urin + kri

pol pa ne vem naprej :-) najbrz raje pohitijo, ce bi kej prslo vmes, ksna bolezen al kej. Ne vem. K sm prsla me je vprasala, koliko je stara, skoraj 6 mesecev?, sm rekla ne, 5 mesecev in en teden. Tko da mozno da je blo misljeno kasneje, pa me je prehitro narocila... ni vazno, zdaj mamo malo miru, upam da ne bo izrednih obiskov. Za pnevmokok bi se lahko drugace odlocila in cepila posebej/kasneje, ampak glede na to, da je prvo cepljenje ok prestala in da je sel bratec v vrtec, sem raje dala kar zraven. Je bil enkrat jok za dve pikici, drugace bi bil pa dvakrat...

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 753
   RE: Oktobrčki 2016
15.4.2017 13:06:51   
bucka*
Joj, ce ne bi vedno nekaj pozabila...
Pikica in malinca, en ringarajin trac za vaju... sem na forumu zasledila, da je ewita, ta ki se nam je pridruzila cisto na koncu, spet noseca in spet pricakuje novembercka :-)

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 754
   RE: Oktobrčki 2016
15.4.2017 19:20:23   
nastja1
Bucka a sej nimam tako daleč..eno 15m zato še gre. Edino poleti je težje po vročini 😁
Mi smo pa danes imeli kosilo sem povabla sestre z družinami in starše v gostilno, ker imam v pon rojstni dan in je bilo pestro. Od sestre so stari 4 in 2 leta in je bilo tekanja po gostilni 😁
Sem pa začuda zjutraj imela čas spečt potratno potico in pirhe, mali je pa sedu v stolčku za hranjenje in me gledal. 😁
O tudi naš že fajn kriči, zdej se je nauču poslat lupčka 😁
Joj sirena... Lepe praznike punce in dobr tek jutri pri šunkici. Jaz jo bom delala kar v testu. Njam 😏

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 755
   RE: Oktobrčki 2016
15.4.2017 22:07:38   
dansas
Uvau, nastja. Svaka ti čast, kaki kulinarični podvigi! Jaz ponavadi spečem orehovo in čokoladno potico, tokrat pa se nisem mogla pripraviti do peke. Me mine, ko pomislim, da se mi bo tamal začel sredi dela dreti ko norc, jaz bom pa samo živčna. ..nima smisla. Sem se zato odločila za eno ''instant'' varianto:v kruhomatu sem naredila sladko testo in dala not orehe, rozine in koščke čokolade. Kot božični kruh,samo da je bil ta velikonočni kruh user posted image In celo kžegnu je nesla ta starejša, čeprav vsako leto rece kako je bilo dolgočasno in da ne gre nikoli več ...user posted image

Danes mi je crknil kuhinjski aparat, ki ga največ uporabljamo:palični mešalnik. Seveda pred prazniki, kaj pa drugega user posted image Tako, da smo šli na vrat na nos v Qulandijo in sva se odločila kar za najboljšega, kar so jih imeli (1000 w). Sicer je bil res drag, ampak sem ugotovila, da se na takih stvareh ne splača šparati. 3x na dan S miksam,1x si jaz in 1x si mož. Smo šli pa vsi v trgovino, kar se redko zgodi. In v enem trenutku pogruntava, da nam tamala manjka! Panično letamo po trgovini, po hodniku, skratka povsod, tamale pa nikjer. Moj scenarij je bil kako se nekje panično joka in nas išče, kar pa je bilo daleč od resnice, ker ko smo jo našli, je na klopici veselo z eno mimoidočo tetiko klepetala. Baje, da je šla že ven na parkirišče in avto iskala, ko jo je ta gospa opazila in odpeljala nazaj noter, kjer so se usedle na klopco in čakale, da panični starši mimo pritečejo! Sej ne ve človek, ali bi se ob takem jokal ali smejal! Uf!

Tudi jaz vam želim lepe praznike...

< Sporočilo je popravil dansas -- 15.4.2017 22:10:52 >

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 756
   RE: Oktobrčki 2016
16.4.2017 8:49:11   
Malinca07
Pikica, tud js upam da se do prvomajskih situacija v vozicku pobolsa, za po rokah nosit je ze cisto pretezka. Sj do takrat bo ze mesec dni starejsa in resnicno upam, da bo bolse..tud pri tebi :)

Pridne ste vse glede pecenja potic. Js sicer potice ne maram (nobene) in verjetno tud za to nimam volje, da bi se je sploh lotila :)

Dansas, ponavadi je tako, da ravno takrat ko nekaj najbolj potrebujes - zataji. Je pa dobra stran, si dobila boljsega :)) Glede puncke pa - srecen konec, vse dobro :) Pomoje se vse nas caka par takih "rahla kap" trenutkov :)

Joj, js pa ne vem ka je z malo zadnje noci. Tak je ze lepo spala, se 1x zbudila za jest in zaspala nazaj. Zdej se pa zbuja pa 4x na noc, joka, komaj se jo da potolazit...ne vem :( sma zamenjale dopoldansko malico za GH, nic vec mleka, ne vem a je mozno, da to kaj vpliva tudi na spanje ponoci? Zdej ima dopoldansko malico (sadje) in kosilo (zelenjavno-mesno) GH.

Uzivajte v nedelji in v podaljsanem vikendu...sicer je vreme bol turobno, smo pa saj vsi skupaj doma in v krogu druzine :)

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 757
   RE: Oktobrčki 2016
16.4.2017 10:50:28   
pikica 4
hej,

naše potice že načete pa so bile dobre še makovo sem letos vzela pa je res dobra. jajčka so včeraj zjutrej na brzino ratal sreča da mam fante že tolk stare, da jih samo nadzorujem še.

bučka naša N bo pa po mamici, je bolj tiha. čakam, kdaj bo vreščala se zgovarjala na glas samo s sabo pa nič. malo nekaj pri sebi mrmra, vrešči ne, se pa iz srca nasmeje, ko jo kdo od domačih heca. nepoznanih pa ne mara, se k meni stiska. meni prespi celo noč do 8 samo če je zvečer gosto. drugače je pa malica ob 5 oz. 6 pa potem še potegne do 8. lahko, da ima premalo. joj a veš da sploh ne vem katera je že ta ewita. bo imela napeto kasneje bo pa luštno. zanimiv trač. hvala.

nastja vse najboljše za jutri. user posted image super ste se imeli gotovo. joj a res že lubčka pošlje.

dansas so mi šle kar kocine pokonc ko sem brala od deklice, ker sem ene 6 let nazaj v arburetumu na čarobnem dnevu izgubila starejšega sina. tistih 20 min k sm gor pa dol šibala ko zmešana, sem imela same grozne stvari v glavi. pa mi ga je prijateljica našla naključno. joj. s prijateljičino hčerko sta se po toboganih vozila, pa je nazaj prišla samo deklica. pa sva jih gledale pa mojga kr ni blo. od takrat naprej v arburetumu ne dovolim več na igrala gremo po tistih delavnicah da ustvarjata. pa sta zadovoljna. tako, da vem kljub temu da smo skrbni in pazljivi se naredi. sreča da je naletela na tako prijazno tetko. glede na moje izkuššnje če bi vidla otroka da tava bi enako naredila kot tale tetka. saj kmalu vidiš starše kako tekajo gor in dol in glavo sučejo kje je otrok. sedaj ste pa moderni z novim aparatom.

malinca naše ima tudi refluks pa sem mnenja da bo boljše ko bo sedela, sedaj jo vidim ko ji prav špricne ven ali pa ji gor pride in poje nazaj. dolgo že traja. imam čez pol mesca pediatra pa bom povprašala . to pa ne vem če vpliva na spanaje saj je od dopoldanske malice do večera dolga bi jo prej motilo. ne vem se ne spoznam.

pri nas sonce se maledva že potepata.

želim vam mirne praznike.

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 758
   RE: Oktobrčki 2016
16.4.2017 21:30:19   
Ribica **
Malinca, a ji mogoče zobki rastejo? Pri nas je podobno, danes je po štirih slabo prespanih nočeh končno spala. Iz petka na soboto sem bila dve uri pokonci, najprej je jedla, nato pa dremala in se zbujala v glasnem joku, da se je celo še mož zbudil. Po eni uri joka sva ji dala calpol, potem sem bila pa še pol ure budna, če bi bila kaka reakcija. Tako da smo imeli včeraj čisto porušen urnik. Si precej drgne dlesni, slini ne niti ne toliko, kar naprej preverjam stanje, zobka pa še ni. Ne znam si drugače teh zbujanj razlagat, najprej sem pripisovala luni, ker je bila sitna tudi čez dan. Je pa včeraj po enem tednu spet sama od sebe zaspala v vozičku, končno. Ker prebava je nič ne daje.

Jaz nisem nič pekla, potice itak ne znam, jem pa tako samo pehtranovo, ki jo moja babi speče, letos jo je, ni pa orehove, se je sestra pritoževala, ki pehtranove ne je. user posted image Sem mislila vsak kake ptičke ali pince ali kaj takega naredit, pa nimam energije. Dva večera sem šivala, danes pa naj bi počivala, ker kiham in mi teče iz nosa že cel dan. Smo bili danes na Dolenjskem, mala je bila super pridna, jaz sem pa pol dneva sortirala oblačila od nečakov, da smo jih pospravili na kup. Ne bi o količinah in da je vse treba šparat.

Bučka, zanimivo, spet bomo ugotovile, da je povsod drugače. user posted image Pri nas je tako (sem pozabila, če sem že pisala ali ne):
1. mesec: pregled + tehtanje
2. mesec: tehtanje
3. mesec: pregled + tehtanje + obvezno cepljenje (in rota, pnevmokoka nisem dala)
4. mesec: nič
4-5. mesec: cepljenje (obvezno + rota; 2. odmerek mora biti pred dopolnjenim 6. mesecem, nama se je malo zamaknilo, sicer bi bilo pri 4,5 m)
6. mesec: pregled + cepljenje
9. mesec: pregled + pnevmokok (če bom dala, pa nisem ziher, da bom)
12. mesec: pregled


(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 759
   RE: Oktobrčki 2016
16.4.2017 22:29:33   
rumena1
hej punce!

V petek smo prišli z morja, kjer smo se imeli čudovito. Lepo sončno vreme, moj se je kopal, tamali pa je tudi en dan po vodi z bagerjem rovaril. Hišico smo imeli tik ob morju, s prekrasno teraso-mizica, stoli in celo dva ležalnika. Smo vsak večer ko je tamala že spala, se spravli na ležalnike pod toplo dekco in gledali zvezde. Hišica in lokaciji sta bili pravi luksus-dve spalnici in celo dve kopalanici. Sem se počutila kot v filmu, samo, da smo mi meli tole zelo poceni luksus. Sprehajali smo se ob morju, s kengorujčkom šli na rt, se igrali gusarki zaklad... Super je bilo.

Prazniki so pri nas letos brez kakšnih posebnosti, nisem pojedla niti enega jajca in potice. Včeraj smo pri mojih starših praznovali rojstni dan tako, da je bilo pestro. Polna hiša otrok in nas klepetavih bab ( smo same sestre). Sem pa danes spekla torto brez mleka in jajc, ker je naša princesa na morju imela pol leta. Neverjetno čas hiti. Je pa tudi nejevoljna zadnje dva dni. Ne vem ali zaradi vožnje ali zaradi kave z mlekom s katero sem se pregrešila na poti nazaj z morja. Teste katere so naredili z njenih blatom so bili negativni. Bomo videli kaj bo rekla zdravnica naslednji teden, ko imava pregled. Je pa mala zelo dobro prenesla vožnjo. Se še tamali ni mogu bunituser posted image .

Ribica pri nas so pregledi enako kot pri vas. O oblačilih od nečakov pa ne bi. Imam polno omaro stvari, ki so na pol uporabne in jih na koncu niti oblečem ne. Pa nisem glih "aklih", samo js zelo praktično oblačim otroke in mi je marsikaj res brezeveze. Sem začela kr reciklirat in nesem rajši v eno trgovino, kjer prodajo stvari potem naprej. Volk sit in koza cela.

S hrano nama še vedno gre zelo počasi. Poje izredno malo ne glede kaj je, pa še to jo moram prepričevat in se pačit zraven. Se mi zdi, da js bolj usta odpiram kot onauser posted image .

Sem danes bila tako utrujena, da sem spala že dopoldne eno uro. Je moj dragi prijazno popokal otroke ven. Je to blo menda prvič. Sem potem prišla k sebi. Neki me želodec boli že tri dni. Mali deklič pa se zbuja 3-4x na noč. Sem se navadila in mi sploh ni panike več, da malo spim, ampak danes sem bila pa čisto povožena.

Grem še knjigo malo brat, da preberem končno do konca. Mi gre tako počasi, da sproti pozabljam kaj že berem. Vsako knjigo moram podaljšatuser posted image .

Lepo bodite in uživajte, ko imate jutri svoje drage še doma. Moj dragi jutri že začne na polno. Smo le bili na dopustu in se nič delalo. Mu bom probala pomagat, če bo šlo, da ne čisto cel dan v spodnjem nadstropju.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 760
   RE: Oktobrčki 2016
17.4.2017 12:33:22   
Pia*
Nasa zaba je danes tudi slabo spala. Sedaj pa ze 1uri spi v vozicku. Sem lahko spekla pecivo in zamesila za kruh.
Meni je jajca skuhala v teranu tasca ( jedel jih je moj, mami in obiski).
Potico pece svak. Jaz sem samo smetanov hren naredila in marmorni kolac spekla.

Punce eno vprasanje. Moja Pia je bila v cetrtek tretjic cepljena sedaj pa ima bulico na mestu cepljenja. Se je to se keremu malcku naredilo?
Ji pa delam obkladke. Ampak kaj ko je jezna in niti sekundo na miru.

Vasi se ze kaj na nogice postavljajo? Pia nic sploh ne naredi trdih nogic. Upam, da nama bodo v razvojni pomagali.

Jo bom pa prej peljala samoplacnisko, ker sva datum sele junija dobili. Vsaj, da mi pokazejo osnove, da ji ne bi kaksne skode naredila.

Moram pa se to povedati. Pia me je poklicala mama in sedaj vsak dan mama mama, so mi prav solze na oci prisle. Res sem bila ponosna mama (ceprav bom kasneje mami;)user posted image



(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 761
   RE: Oktobrčki 2016
17.4.2017 13:14:30   
Ribica **
Pia, tudi moja je imela zatrdlino na mestu cepljenja, to je čisto običajno. Še pri psu sem to opazila, hehe. Jaz ji nisem nič obkladkov dajala, ker ni bilo videt, da jo kaj boli.

E. tudi govori razne glasove, me me je že kar nekaj časa, tudi ma ma in gaaa, pa razne h-je še da zraven, ampak to še ne štejem kot prve besede, niti ni "v kontekstu". Kar dosti čeblja, kadar je pri volji in ja, tudi precej na glas vriska. Zdaj jo je ta visoki c malo minil, ampak prejpnji mesec ga je pridno vadila, ko ji kak ni bilo po godu.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 762
   RE: Oktobrčki 2016
17.4.2017 17:43:53   
pikica 4
pia moja je tudi imela rdečo pikico tam kjer je bila ceplena. sem pustila na miru pa je sama izginila.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 763
   RE: Oktobrčki 2016
17.4.2017 20:17:21   
Malinca07
Rumena, super za lep oddih na morju, ste si mal nafilali baterije :) aja in vse naj naj za pol leta :) Js komi cakam, da gremo za prvomajske..mal sprememba okolice in druga klima :)

Vriskanje - pri nas je aktualno par dni. Na zacetku je bilo zelo simpaticno, zdej pa vedno manj, mala pa neznansko uziva zraven, ko odkriva nove tone svojega glasu :))

Pia mi smo se dalec od postavljanja na nogice. Sj..a se ni malo prehitro?

Nase noci so se vedno grozne..vceraj je bila 2 uri budna. Pa tak jok in kar naprej prebujanje. Tud zaspi zelo tezko zvecer. Slini se sicer ze vec kot 2 meseca in v usta da vse kar ji pride pod roke, ampak videt pa ni kaj, da bi se blizali zobki. Dlesni niso nic otecene, tud nic belega se ni za videt...Upam, da bo danasnja noc kaj boljsa.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 764
   RE: Oktobrčki 2016
18.4.2017 9:12:55   
pikica 4
dobro jutro, pri nas je kislo vreme.

danes dežuram že od 5 ima mala trdo blato. pa ne vem kaj bi ji dala da bi pila po kosilu. ji dajem vodo po steklenički to noče, po žlički pa rada popije ampak gre skoraj vse mem. kaj dajete ve za pit? sedaj spi imam čas.

pia meni se odriva z nogicami če jo imam v naročju od mojih nog, oz če doseže z nogicam kakšno površino.

skuhali smo premalo jajc, jih ni več. potice so tudi pohrustali. teli fantje tolk pojejo, pa oba suha.

dansas kako se obnese nova naprava?

malinca jaz tudi gledam kdaj bo N dobila novega prebivalca v ustni votlini. pa nič. so fletni z enim zobkom. kako ste ostale z zobki, kdo vodi, kdo jih ima največ? sej to da dajo v usta vse kar jim pride pod roke je normalno, naša se malo manj slini kot se je se je naučila slino pogoltniti zgleda, ne vem. sta bolje spali?

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 765
   RE: Oktobrčki 2016
18.4.2017 10:33:34   
bucka*
juhu!

moja potica je bila zelo začetniška, ampak okusna vseeno ;) malinca, jst jo obožujem, ampak samo orehovo domačo, vse ostalo mi ni potica :) pehtrana ne maram, kokosova mi deluje bolj kot neko pecivo, kupljene mi pa niso tok všeč. Zato sem se tudi lotila, da bom znala sama nardit tko dobro potico kot mami in tašča :)
dansas edino tvoja čokoladna me zanima... kako narediš filo? :)

rumena, super za oddih, doma vas je pa skoraj zima pričakala :)

pikica, jst jo po vseh obrokih dojim. če je žejna pije, drugače pa pač ne. ji nisem še ničesar dajala po žlički, bom poleti, ko bo vroče...

pri nas se je vreščanje malo umirilo, je ati bolj miren. ni blo glih najboljš... on po nočni, ona pa galamila :) praznikov drugače nimamo frej, on dela v turizmu, ma ravno takrat največjo gužvo in nič frej, jst pa tudi (kadar delam). tko da smo se kr navadili, da smo med tednom bolj "družinski", kot za vikende :)

je pa zadnje dni trebušček zakon. s hrbta se obrne, potem pa akcija. nekako se ji uspe vrtet na trebuščku in se tudi premikat :) neke čudne metode ima :)

z nogami se odriva, ampak ničesar ne spodbujam. odrine se od mene, kadar mi sedi na trebuhu, naslonjena na kolena, pa včasih ko jo bolj "štorasto" dvignem, začne z nogicama sonožno brcat.

vreme je turobno ja... pred sabo imam kup cunj za likat, pa kup njenih cunj za posortirat, pa se nisem dotaknila še nobenega od teh kupov :)

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 766
   RE: Oktobrčki 2016
18.4.2017 13:46:55   
nastja1
živijo punce kako ste? joj pri nas že cel dan pada dež in ker nemorem v voziček je teo prav siten ko je dopoldne navajen spat v vozičku zdej ga pa treba že cel dan nosit da gospod spi user posted image

nam je P rekla da ga morem čim več postavljat na nogice da se upre. in res, sedaj po 3 dneh, kar eno 5sekund kar sam stoji, s tem da je malo naslonjen na sedežno...pol pa pade ko en pijanček user posted image

pikica4 mi mu dajemo čajčka in bi ga na litre spil res,
meni je P rekla da naj mu dajem čaj ali vodo iz lončka, ker sem do sedaj po steklenički.. malo se še polije, ampak napredujemo počasi. user posted image

mi tudi nimamo še nobenega zobka.. upam pa da bo čim prej ko ga res mantrajo dlesni user posted image

bucka hehe tudi mene čaka vojna s cunjami, ampak je vse še mirno user posted image

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 767
   RE: Oktobrčki 2016
18.4.2017 14:34:35   
Pupa88
Zivijo vsem,

To vreme je prav mimo, mi je cel ritem porusilo, ker ne moreva ven in potem pac gospodicna ne spi, ker se ne vozi z vozickom. Tudi nase noc je bila katastrofa, vmes je bila kr dve uri pokonci. Ona bi kar vstala, ob 3 zjutraj. Ne vem kaj je to, gledam za zobke pa se nic, drgne pa itak skozi.

Pia:meni se zdi za postavljanje na noge se prezgodaj, zagovarjam to da mora otrok to sam zacet... se pa nasa tudi odriva od podlage in od mene. Kar porasaj tam v razvojni, pomoje ti bido super vaje pokazali.

Kar se tice pitja, jaz ji dajem vodo. Kar v kozarcku, pa je super sama se naucila kako pa kaj. Vcasih se se malo zalije, ampak ji gre super.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 768
   RE: Oktobrčki 2016
18.4.2017 14:38:30   
Ribica **
Vidim, da smo vse v cunjah. Meni bo malo tašča pomagala z likanjem user posted image No, od moža in od tavečjega sem napakirala stvari, pa tetra plenice, najino sem pa včeraj zlikala. Mi je tako lažje.

Izkoriščam neprecenljivo presenečenje danes, tale dež mi bo še všeč - mala že dve uri spi v svoji posteljci, jaz sem pa v miru skuhala kosilo za nas in sva ga s tavečjim že pojedla, zanjo imam že kuhano in ji že pol ure puščam na toplem, zdajle bom, če se ne bo prej zbudila, še začela iskat apartma za morje. Čez dva meseca naj bi šli, mi pa še nič rezervirano. user posted image

Zobki - jih ni, sklepam pa, da bodo kmalu. Če ne bodo zobje, pa res ne vem, kaj jo muči.

Nogice - če ji pustim, da se upre na nogice, se, ampak je ne postavljam v tak položaj. Se pa z nogami odriva od stene in vrat in se tako premika naokrog, sem jo prej prav gledala. Ker odložila sem jo seveda na igralno podlogo, čez par minut je bila na parketu, nato pa se je odkotalila/odvlekla v spalnico in skušala pojesti stol. Rito dviguje v zrak in gre v rikverc, smešna je. user posted image Se ji pa blazno fino zdi, ker ji vsakič, ko jo najdem kje drugje, rečem, da kje spet je in se začne smejat na vsa usta. Nama kar paše tole vreme, prej sem še jaz lepo na tleh sedela, ona je pa smeti pobirala po parketu. Radosti psa in prahu, moram posesat pred popoldansko rundo igranja.

A kateri že sedi? Moja še ne, zaenkrat dela "trebušnjake" na previjalni, včasih jo že prav težko oblačim, ker se mi skoz na trebuh obrača, potem vrečko s plenicami umazanimi vleče ali pa že kaj drugega, kar ji je na dosegu roke.

Pijača - pije vodo po flaški, ji jo ponudim po vsakem obroku GH, popije kakih 30-max 50 ml, med kosilom želi kdaj tudi vmes. Poskuša sama držat flaško za ročaje, ampak takrat se bolj afna kot pa pije. Če ima navaden flaškast nastavek več popije, imam pa tudi te druge nastavke, ki niso cuclji, tam pa ji gre kakor kateri dan, tako da malo menjavam. Je ne uporablja toliko, da bi šlo kaj narobe. Čaja ji pa razen komarčka, ki ga ne mara, še nisem dala, sem pa kupila v DM-u nekega sadnega otroškega, naj bi bil brez sladkorja. Kompota pa noče pit.


(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 769
   RE: Oktobrčki 2016
18.4.2017 16:33:44   
nastja1
ribica oo a tvoja se pa že kar tako plazi? kdaj se ti pa je začela? naš teo še nič. ga dam na igralno podlogo in okrog njega igračke da bi šel do njih, pa začne samo tolčt po tleh pa rata jezen user posted image
hehe naš je tudi 2 ure spal ampak pri meni v naročju da si nisem mogla čisto nič naredit. ker ko sem ga odložila, je bil tak jok.. user posted image
drugač pa sedi kar lepo, ampak ne še čisto samostojno, se kar hitro prekucne user posted image


(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 770
   RE: Oktobrčki 2016
18.4.2017 19:28:17   
Malinca07
Pikica, ne, nase noci so se vedno katastrofa..zgleda bo res kaj pokukalo na plano v ustih :) je pa danes bil tak turoben dezeven dan in je za njo, neverjetno velik spala cez dan.
Nastja, kak mi je to poznano - spanje na rokah in bohnedi odlozit :) sem pa zdej naumila nov sistem..uspavam jo v spalnici in se potem skupi z njo ulezem. To mi pa pusti :) seveda moja spodnja roka malo trpi, ko ma glavico gor, ampak tud js lezim in se malo zraven zadremam :) Nastja tvoj tud ne zaspi sam, ga mores na rokah uspavat? Js ne vem kak jo naj naucim, da bi sama zaspala. Sem ji pela, jo bozala, vrtiljak, igracke..nic ne pomaga, zaspi samo na rokah in pika :)

Za pit ji js dam samo vodo se zaenkrat in jo zelo rada pije ali pa sok, ki ostane od kuhanja jabolk in hrusk (ce ne spije prej mamica to :))

Oo, vasi soncki ze zloge zlagajo skupi..pri nas se tega ni. Razen visokih tonov cviljenja je bolj malo cebljanja :)

Hehe, ocitno je likanje svetovni problem. Ja sam veselo perem cote in jih susim, do likalnika pa nikakor ne pridem..kupcek pa raste in raste :) cotic od male pa ne likam, ve jih likate? Je vse tok majhno, se mi zdi, da se kar na njej vse zravna, ko ji oblecem :)

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 771
   RE: Oktobrčki 2016
18.4.2017 19:34:53   
nastja1
malinca07 haha pri nas isto. jaz sem glih prejle za popoldanski počitek poskusila da bi zaspal v posteljici z vrtiljakom in božanjem... ma ni šans. prvo se je začel smejat, pol se obračat na trebušček in nato kričat..in smo bili na istem.. nošenje in čakanje v naročju da se naspi user posted image
kaj vodo prekuhavaš ko ji daš za pit? meni so rekli da do 6. mesca prekuhat, potem pa ni potrebno.
tudi jaz njegovih malih bodijev in hlačk ne likam. ajoj če bi še to mogla.. nebi nikdr zlikala vsega user posted image

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 772
   RE: Oktobrčki 2016
18.4.2017 19:46:23   
Ribica **
Jaz tamali vse likam, samo likam tudi nam skoraj vse, razen posteljnine ne - rjuh in kapen, povštre pa. To sušim v sušilcu in zloživa toplo, medtem ko posteljnino mali princesi pa zlikam 😁 Sicer skušam čim več stvari samo zložit, pa mi ne rata, niti se ne trudim z obešanjem.

Tamala že spi, prej je spala tri ure in celo popoldne nič! Upam, da ne bo ob šestih budnice jutri.

Vode jaz ne prekuhavam več, ker ste rekle da ni treba. :) Nobenih težav.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 773
   RE: Oktobrčki 2016
18.4.2017 19:49:33   
Malinca07
Jaa, tocno tak! :) moji je tud najprej smesno ko jo odlozim in zacnem pet, pol pa ko ugotovi, da bi mogla zaspat se pa hiter spremeni smeh v jok, ce vztarajam se naprej, pa v neznosno dretje. In jo pol rajsi ven uzamem in uspavam na rokah. Nisem pristas tega, da se pusti dojencka jokat, dokler ne zaspi.

Js zaenkrat se prekuhavam, bom pa pocasi nehala. Do 6.meseca naj bi prekuhaval vode in steklenicke, potem pa to ni vec potrebno.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 774
   RE: Oktobrčki 2016
18.4.2017 19:55:39   
dansas
Najprej, Nastja, vse najboljše za včerajšnji RD! user posted image Upam, da je rd/praznik lepo minil.

Rumena, user posted image za dopust. Jaz že tudi komaj čakam naše morje. Gremo v Pakoštane - ena taka malo bolj avanturistična varianta - brez vode in elektrike v hiški. Ampak z all inclusive restavracijo.

Mene tudi tale dežin slabo vreme jezi - ne morem nič vozičkat. Mi kar manjka.

Naše zadnje noči so tudi bolj boge user posted image . Bi človek mislil, da sem že utrjena, pa se tako zaležano zbudim, da joj...

Naš še nič ne artikulira, nič se ne premika, ampak se še nič ne mudi. BAje, da ni zdravo jih na noge postavljati, če se še ne uspejo sami v ta položaj postavit. Še kako bojo tekli, ne hodili (takrat se nam bo pa še kolcalo po malo statičnosti;)

Pit tudi ne zna drugače kot po joški, samo neki pluva in iz zabave grizlja cucelj, da bi se pa od tega odžejal, pa ne.

Sedi tudi še ne samostojno (tudi za to bo še čas;). Vas čisto razumem, da ste neučakane z razvojem (jaz že od kar se je rodil, komaj čakam, da bo puzal - takrat so mi takooo lušniiii user posted image ), ampak ne jih postavljati v prisilne položaje telesa - ni zdravo.

Aja, pa zob tudi še nima user posted image

Je pa danes prvič v loku bruhnih, no v par lokih. Ja kar vrelo iz njega. Je revček pobruhal celo jedilnico in kopalnico. Sem se prav zasekirala, ker fant do sedaj še bruhnil ni, niti kot novorojenček. Parkrat je malenkost polil (prej pljunil user posted image ), bruhal pa ni. Ga sedaj čisto nervozno držim...

ćokoladna fila za potico - v kulinariki poiščem recept za čokoladno potico, jih par preberem in skombiniram. Tako, da je vsako leto malce drugačen, ker ga malo po občutku priredim, zapisat se mi ga pa v tisti gužvi ne da, naslednje leto pa spet bentim, ker moram od začetka iskat user posted image

Zdaj pa ena posrana rit kliče. Sploh ne vem, kaj je kakal, ker je vse pobruhal.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?