|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
11.4.2017 21:26:25   
dansas
Fino tale dež, da je malo vrtove namočil. Da ne bo rabila nastja vse tiste kante vode prenašat in bo imrla več časa za forum user posted image

Ja, bucka, nase punce bi vse pocele na sedežni pred televizijo:jedle, se oblacile, slacile, delale nalogo,... itak, da jim ne dovolimo, se posebej ne z nago ritjo skakat po sedežni, še posebej če smo ravnokar opazili, da imajo gliste!!!user posted image . Te moram pa kar malo pocukat, ko te vidim, da ti vsaj malo vrnem za tole zbadanje, kaj vse pocnemo na naši sedežni user posted image

Moja druga hcerka je tudi tako lepo spala kot npr.od pikice. Mi je zaspala na joski, jaz sem se odkotalila stran, ona je pa se 3 ure spala in to 2x na dan. Sem lahko vse naredila. Ta falot mali pa zaspan na smrt ampak spat pa ne, ce ni v vozičku ali naročju. Danes je spal (sam) ravno 2x po 20 min user posted image Pa mi je uspelo tamalo napokat v vrtec, iti v nabavo, skuhati kosilo, pomiti posodo, pospraviti goro perila in iti se v vrtec po tamalo. Ce je treba, je treba user posted image . Ma sej ni bilo tako hudo, samo nisem šeglih uutečena. Skuhala sem dvojno porcijo sebi in S -ne znam skuhat za enega. S pa tudi ni bil najbolj navdušen nad kosilom:ali je krivo to, da sva jedla bolj zgodaj pa še ni bil lačen, ali je pogresal atijevo kuhanje ali pa mu špinača ni ustrezala (jo je prvič dobil) user posted image .

Zdaj pa sibam spat pa upam na čim manj zbujanja. Pri vseh

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 726
   RE: Oktobrčki 2016
12.4.2017 7:45:13   
nastja1
dansas haha ja ko bi vsej. mam vrt pod ogromnim rastlinjakom in mi je vseeno ali je dž ali pa ne. nobene koristi, edino kar mi napolne cisterno z deževnico user posted image
ojoj ko si rekla da imate gliste..sm šla prav brat kk to izgleda pa kaj je to. ojoj to kr leze user posted image
hah pol smo na istem. naš tudi sploh neče zaspat ko v vozičku ali naročju pa še to max za 30 min 2x čez dan. pol pa žuri po hiši pa vse naredi user posted image
mi imamo pa tudi kr težave s hranjenjem...on bi jedel samo gh. dojil se pa kar nebi... x povleče in spusti in se tako stran odriva.. zdej imamo že 3 obroke na dan in vedno veliko poje. ponoči se pa še zbudi 2x-3x in to samo da 5x povleče in spi dalje. imamo pa danes 6 mesec user posted image
imamo v petek spet cepljenje pa morm vprašat da kako da se tako slabo doji. user posted image

upam da ste lepo spali. danes izgleda da bo spet sonček. pri nas tako že sije ko da je poletje user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 727
   RE: Oktobrčki 2016
12.4.2017 8:27:06   
Malinca07
Dansas in nastja, pri nas je isto...3x po 30 minut (in niti minuto vec). Po ne vem kolkih poskusih odlaganja sem obupala in sem si rekla, bols da vsaj spi pa ceprav na rokah, kod da sploh ne spi. Si je pa ne upam vec odlagat, se mi zdi, da ce samo pomislim na to, me z eno ucko pogleda in si misli - da si nebi drznala :))

Pri nas GH miruje, kosilo sma zamenjale, vecerje ni sprejela, bom probala z dopoldansko malico. Ponoci ji pocasi manjsam obrok, da bi se odvadla nocnega hranjenja. Trenutno se se 1x zbudi za hranjenje. Je pa danes spala do 7.40!! Sem naspana tak, da bi lahka sla na Triglav :))

Oo sonceka mate, pri nas je se oblacno..

Kar 6 mesecev so ze stari..kam leti cas, pa se mi zdi, da sem sele predihavala popadke :)

Pikica, super za sportni del, da je bla pridna noter. Pri men tud v sportnem ne zdrzi. Upam, da je pri teb to resitev in bosta lahko se naprej veselo vozickale :)

Jajcke ste ze barvale? :)

< Sporočilo je popravil Malinca07 -- 12.4.2017 8:28:05 >

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 728
   RE: Oktobrčki 2016
12.4.2017 10:43:43   
pikica 4
ojla,

pri nas je deževalo le za vzorec, pa še avto sem pozabila ven postavt. pa za vikend, če se spomnim bo dež.

dansas sedežna pri nas enako. ampak mi je ratalo omejiti hrano in pijačo le na jedilnico. ampak ko me ni doma lumpa ne pospravita vse za seboj jih takoj zalotim, kje sta se sladkala. najraj imam čips po sedežni je fajn masten al pa kašno fajn stopleno čokolado. sigurno se malo pozna, da atija ni, mogoče potrebuje čas da se privadi.

o nastja, mož naj ti uredi namakalni sistem, glede na to da imaš rastlinjak in da ga ne premikaš se da, samo spet čas in voljo je treba imeti. tega je pa pri malih otrokih malo.

malinca en sej ne vem a se bo rada vozila v športnem upam lahko. kako ni sprejela večerje a ti joka ven pljuva? kaj si ji pripravila?

ja jajčka še doma jih nimam ne slikic ne barve ne šunke, hm, hm, ponavadi sem imela že vse doma moram v trgovino. meni jih pobarvata fanta. letos bojo samo barvni so hitro narejeni. sem pa prejšnja leta delala v teranu, lepo pridejo samo mojmu ga je bilo škoda, pa v čebuli, ker otroka zelo uživata, mogoče jih letos tudi, bom vidla, če se jima bo dalo. pa ostale? malinca jih maš že?

en, sedaj mi pa ne bo zaspala, moram jt.

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 729
   RE: Oktobrčki 2016
12.4.2017 11:45:07   
Malinca07
Pikica, drzim pesti, da lepo sprejme vozicek, zacetek je ze obetaven bil :) porocaj naprej kak bo :)

Glede vecerje, prvi vecer sem ji naredila 30ml milup rizevih kosmicev od Milup..je pojedla brez problema. Naslednji vecer sploh ni vec ust odprla. Ni mela moznosti pljuvat, ker sploh v usta ni prislo :) sem rekla da ne bom forsirala in sem ji nehala ponujat. Sma zacele z malico, danes je dobila banano - to pa gre :)

Jajcka se niso pobarvana..upam, da uspem jutri. Se pa posluzujem kar cebulnih olupkov, na jajcka pa dam deteljico ali kaj drugega, v nogavicko in v vodo..pride lepo :) se pa veselim drugega leta, ko bo mala ze sama lahko nesla svojo kosarico k zegnu :))

Evo, pa smo tud mi docakali sonceka :) sicer jaz nisem vec tok aktivna s sprehodi. Malo dam spat v vozicek in na balkon, tako se izognem joku in stoku v vozicku ko se zbudi :) jaz pa lahko ta cas kaj postorim okol :) vsi zadovoljni :)

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 730
   RE: Oktobrčki 2016
12.4.2017 15:28:08   
Ribica **
Da poskusim srečo s forumom in internetom na računalniku, sem si ga kar na kavč prinesla. Tamala se igra na tleh in z nogami brca po klavirju, da ima spremljavo, v ustih pa žveči mojo žirafo. Mislim pa, da bo treba zamenjat plenico vsak čas, že skoraj zelen dim visi nad njo. user posted image

Dansas, upam, da se čim prej rešite te svinjarije, bljak. Pa mogoče ne bi bilo neumno še psu dat tableto za razglistit? Mi je prijatelj veterinar rekel, da bi to itak morali psom dajat vsak mesec, še sploh če zunaj svinjarijo žrejo kot naša.

Meni mala štrajka v vozičku zadnje dneve, se tudi noče vozit, tako da ne greva daleč. Danes sva šli do parka in sva se guncali skupaj na gugalnici, je zelo uživala. Se pa dogovarjam za eno obisk pedokinetike, glede na to, da še ne sedi in da ne vem, kako naj to spodbujam, pa zaradi vozička ipd. in so mi rekli da nikakor v trip trapu hranit (sem jo "obložila" z zvitimi plenicami), dokler samostojno ne sedi. Sva nazaj na ležalniku, kjer je pa ne upam puščat več same (no, zdaj sem ga dala v bolj ležeč položaj nazaj), ker če je precej pokonci, se nagiba naprej in se bojim, da se bo prevrnila na glavo z njim.

Še ena, ki ima milupine kosmiče. Pomojem jih imamo vse zato, ker so brez mleka in se lahko mešajo z vodo, dajo po flaški ali k zelenjavi/sadju. Vsaj jaz sem iskala take za v flaško na začetku. Moja poje vse, kar ji dam, poje pa 100-150 ml naenkrat. Zdaj imava ob 11h sadno malico, dodam kak dan piškot, ob 14h kosilo in ob 18.30-19.00 večerjo. Zaenkrat ni nobenih težav s hrano, gluten lepo prenaša. Imava pa zdaj končno nek stalen urnik, ponoči se pa načeloma zbudi samo 1x, občasno 2x, razen danes, ko je bila obupna noč.
Če katera dobi kako idejo, to ji pripravljam:
sadna malica:
- jabolko (kuhano, ker še vedno nimam steklenega ribežna, v Baby centru jim ga je zmanjkalo zadnjič)
- hruška (kuhana)
- marelice (suhe, namočene čez noč)
- banana
- kupljena breskev, sliva kašica
Zdaj ji dodam še žličko mletih plazma piškotov, en dan sem dodala prepečenec. Jabolku dodam malo cimeta, mešam pa jabolko + banana, jabolko + hruška + piškot, jabolko + sliva + prepečenec, danes je imela pa jabolko (malo, kuhano) + 2 suhi marelici + slabo žličko piškotov.

Za kosila:
- bučke, korenje, koleraba, krompir, špinača, brokoli, cvetača
- piščanec, puran, teletina, govedina
- priloge: riž, krompir, kus kus, ajdova kaša (skuham za 2x, naslednji dan pogrejem), polenta
Potem pa pač nekaj od tega zmešam, od začimb je dobila kumino v prahu, peteršilj, origano, timijan

Za večerjo sem pa dala lino 3 žita (ima že AM not, nima preveč rada), 3 žita + jabolčno čežano, riževe kosmiče z riževim mlekom, riževe kosmiče z riževim mlekom + banano, pirin gres na riževem mleku, pirin gres na mleku + jabolko.

Bučka, hvala za kroj za klobuček, je že sprintan, še blago zrežem in zašijem. user posted image

Pirhov pa ne bomo nič delali, ne praznujemo velike noči (razen z obsikom pri mojih starih starših), pa tudi teh kuhanih jajc se potem ne poje, jaz jih tako sploh ne jem. Pa še ta večji gre na eno tekmo, potem pa k mami, ponavadi sem vsaj z njim ali zaradi njega kaj pobarvala, letos bom pa raje kaj spekla. user posted image

Nič, hitim rešit žirafo, preden jo mala pogoltne, je že dvakrat skoraj bruhala, ker si jo tako v usta tlači. Mogoče bodo pa končno zobki glede na njeno izbrano voljo zadnje dni.

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 12.4.2017 15:31:50 >

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 731
   RE: Oktobrčki 2016
12.4.2017 20:17:22   
Pia*
Veliko noc praznujejo oboji. Mi2 pa tko, ce bi bilo po moje bi barvala jajca samo z malo, da bi bilo pac neko dozivetje. Ker pa se se ne zaveda sem danes kupila v hofrju pleteno kosarico s travo in natresla notri cokoladna jajca. Za okras pa zadaj en ogromni zajec (btw nimam pojma kaj ima zajec veze z jajci in veliko nocjo).
Poleg vseh tezav pa imamo alergijo na jajca tako, da ne bo nic. Potico pece tasca (katero zopet ne smem), sunka ( brez nje mirno prezivim do konca zivljenja) mi "gorenjci" imamo se prato, katero dela moja mami in je zopet ne smem.
Moj si bo pa lahko privoscil pri tasci ali pri moji mami, ki pride k nam cez praznike. Komaj jo cakam.
Skratka kar se tice mene mi taki prazniki ne pomenijo veliko. Razno druzenje z mojimi. V maju nas caka se krst. (Mi2 imava oba vse zakramente, to da mene cerkev ze par desetletij ni videla). In vsi pritiskajo na naju kdaj ze bo. Meni bi bilo pa vseeno, ce ga sploh ni. Ampak moj pa zeli, da ga naredimo. Ah ja!! Ko pomislim, da se moremo vsi se obleci bi kar se mal zavlekla. O botrih pa ne bi. Ker iz vsake strani pritiskajo na naju kdo je boljsi kandidat. Vcasih se mi bruha od vseh hvalospevov.
No pa gremo na bolj vesele teme :)
S Pio sva danes zakljucili z bioresonanco. In bova pocasi zaceli uvajati (oz. Jaz bom zacela jesti) alergene zadevscine.
Startava s psenico. Koncno bom po 4mesecih nehala peci kruh in ga bom kupila lahko v trgovini. (Zato pa sedaj lahko pisem, ponavadi sem mesila kruh ta cas).
Mocno upam, da bo najina koza ok. Me prav skrbi!

Sibam malo pocistiti.


(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 732
   RE: Oktobrčki 2016
12.4.2017 21:33:32   
dansas
Joj, Pia, drzim pesti, da vama uspe brez reakcije uvesti alergene.


IZVIRNO SPOROČILO: Malinca07

Dansas in nastja, pri nas je isto...3x po 30 minut (in niti minuto vec). Po ne vem kolkih poskusih odlaganja sem obupala in sem si rekla, bols da vsaj spi pa ceprav na rokah, kod da sploh ne spi. Si je pa ne upam vec odlagat, se mi zdi, da ce samo pomislim na to, me z eno ucko pogleda in si misli - da si nebi drznala :))


Ha, ha, sem se prav nasmejala. user posted image Kot nas falot, samo da meni ga še nekako uspe odložit (oz. sem zdaj spremenila taktiko:se leže dojiva da zaspi, potem pa se previdno odkotalim stran)samo spi potem samo teh ubogih 20 do 30 min user posted image

Ribica, a imajo tile plazma piškoti cuker v sebi? Mislim, da prepečenec ima. Jaz zaenkrat se probam čim dlje hrano brez cukra dajati-čim ga bo probal, bo itak samo fehtanje v stilu 'a lahko nekaj sladkega'user posted image Pri nas je težko že en dan brez zdržat.Saj jaz imam tudi strašno rada sladko, tako da jih čisto razumem..

Pirhi :Smo jih lani prvič oblimali s tako nalepko, ki se zalima okrog jajca, , čejo skupaj z jajcem položiš v vročo vodo. Ni veliko dela, je pa zanimiv proces pa še nekaj novega in posebnega so taki pirhi (za nas). Meni je tudi škoda terana za jajca barvat user posted image . Drugace pa ne pripravljamo celega zegna, samo jajca, da malo ustvarjamo in potico, da se posladkamo. V cerkev ne hodimo zegnat, nismo verni. Tako, da tudi s krstom in podobnim nimamo težav. So tašča in moja babiprobale pri prvi zlobirat krst, pa jima ni uspelo, pri naslednjih otrocih so pa že obupale user posted image

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 733
   RE: Oktobrčki 2016
12.4.2017 21:37:34   
nastja1
Pikica hja sej to smo mislili že prejšne leto naredit namakalni pa ni ratalo, smo rekli da bomo letos..pa spet slabo kaže ker mož skus dela po 12ur in ko se pa kaj dela, pa urejamo sedaj
Gornjo nadstropje. Tudi on tako pravi.. Vse se da in da kr naj lepo počasi zalivam. Grr 😁
Ribica super si mi dala idejo to z marelicami in slivami. Jaz še nisem dala suhega sadja. Imamo pa podobno kot ti... Zjutraj sadne kašice, kosilo zelenjava-meso-priloga in zvečer od milupe kakšna kašica. Sem pa glih dnes kupila plazna piškote si mi dala udejo in mu bom dala kakšno žličko med sadje. ☺
Pia Hehe da malo pametujem..to velikonočno jajce naj bi znesel zajček in ne kokoška. Predstavlja pa ponovno rojstvo, plodnost in kolikor sm si zapomnila da je nek simbol žrtvene živali. Baje 😁

Lepo noč vsem mamicam in njihovim sončkom. 😘

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 734
   RE: Oktobrčki 2016
12.4.2017 21:40:43   
nastja1
Aha pa da ne pozabim.. Se opravičujem za tako pisanje ker sem na mobiju in to še v postlji in je grozno smotano pisat na mobiju. Upam da kaj razumete 😁 nooč.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 735
   RE: Oktobrčki 2016
12.4.2017 22:24:09   
Ribica **
Dansas, ja, imajo cuker plazma piškoti, ampak niso kaj dosti sladki. Imajo pa folno kislino, ker je odraščanje pomembno 😁 jaz sem prva dva meseca nosečnosti kar naprej jedla te piškote, ker je bilo to edino, kar sem lahko sladkega spravila po grlu, pa sem sicer kar odvisnik od cukra. Saj je povsod praktično dodan sladkor, v vseh kupljenih sadnih kašicah.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 736
   RE: Oktobrčki 2016
12.4.2017 22:25:48   
Ribica **
Sem pa proti prekomernemu dajanju plazma piškotov ali katerihkoli drugih med obroki, da "malo gloda". Pa sem si mislila, kako je sodelavka "kruta", ker pusti sano en plazma piškot na dan svoji mali, ki je leto dni starejša od naših, zdaj jo razumem :)

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 737
   RE: Oktobrčki 2016
13.4.2017 8:41:28   
pikica 4
dobro jutro.

malinca eh, isto s... v športnem vozičku, ne vem kaj ji ne paše, sem prav žalostna ker rada hodimuser posted image . ja ja banana je zakon, jaz sem žleht jo še dolgo ne bo dobila. sem ji ponudila enako za večerjo kot ti z temu dietičnmu mlekm, fuj, pa je kr jedla, ampak sem ji dala samo par žlic, da se privadi. škoda ker ni sprejela večerje. je toliko dejavnikov lahko, tako, da je kar za probavat žličko pa po žličko. je pa res zanič tale kašica. kaj ti mala dela v vosku, joka, se napanja?

ribica user posted image hvala to sem potrebovala, moram prepisat ali pa sprintat pa da plonkam tvoje jedilnike potemuser posted image , super si hvala.

pia jaz tudi nisem pirhov barvala ko sva bila še sama nisva nekaj zagrižena, sedaj ko so otroci je pa super. pa za k žegnu jim pripravim pa onadva to poj odneseta, ker je cerkev na vasi. ampak onedva greta zaradi družbe. tisto košaro sem vesela, da prineseta domov po koncu. vidim vsi že odhajajo fantinov pa še ni, se zaklepetata z drugimi otroci. ponavadi čakata pred cerkvijo. je bolj mala. upam da vama rata s hrana, držim pesti.

jaz imam s piškoti še čas se pa spomnim, da sem tudi med obroki dajala, sedaj ne bom. mi je dohtar rekel nič soli pa cukra do enega leta. da je okus naučen, in da tako kot ji bom dala navade tako mi bo jedla. sem pa sedaj tudi starejša in malenkost bolj kompliciram kot pri fantih ko sem bila mlajša, pa nisem imela toliko časa.

o nastja sploh nisem vedela povezavo zajčka z jajčki, hvala za razlago. pač tako je blo od nekdaj pa nisem vedela zakaj. res je bolj logično da bi bila kokoš zraven. ja saj zalivala boš sama jedli pa vsi. jst kr najedam pa na koncu je narejeno. se probam tud mal užljeno umes narest pa žalostna. pa mu poj srce ne da da ne bi naredil. se oglašam pa že 3 tedne mi menja ta pokrov od straniščauser posted image


grem mala bi tudi tipkala po računalniku.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 738
   RE: Oktobrčki 2016
13.4.2017 10:20:54   
Malinca07
Pikica, zacne se z godrnjanjem, potem se zacne dvigovat in spodnasat rit, sledi jok in zadnja stopnja - dretje :) upam, da jo mine in se bo navadla vozicka. Sploh do 1.maja ko gremo na morje, da bomo lahka okol hodili.

Glede vecerje se ne sekiram, bom poskusila spet malo kasneje. Ribica res hvala za ideje..tud js bom marsikaj pokoristla..sploh dopoldanske malice :)

Pia ne morem verjet glede krsta in botra..kar sami se ponujajo? Ta je pa dobra :) midva jo boma tudi krstila..sicer se ne vem kdaj..glede praznikov pa imam rada veliko noc in bozic ker sta res druzinska praznika in se zberemo skupaj vsi.

Dansas to je resitev ja, ampak js na zalost ne dojim vec in je ne morem tako uspavat. Mi je pa res zanimivo, da se vedno zbudi po 30min..uro bi lahko po njej nastimala :)

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 739
   RE: Oktobrčki 2016
13.4.2017 10:27:03   
bucka*
Zivjo!

Dansas oprosti, ker sm zleht user posted image
sam k si tko lahka tarca! user posted image user posted image

Mi smo imeli v torek posvetovalnico, vse ok. Cepljena je bila, naslednji obisk pa pri devetih mesecih. Za alergijo na cvetni prah je rekla, da mormo pocakat par sezon, da se bo pokazalo user posted image no, pa cakejmo. Lahko se pa ucki spirajo s fiziolosko, ce kateri prav pride nasvet. Nasi se ogromno solzijo, pa ne vem, a je tko obcutljiva na veter, a je prehlajena, al je pa res kaksna alergija. Drugace pa mata oba zamasen nos spet, pa kasljata po malem... sej sm vedla da bo tko, ko bo v vrtcu, se dobro da je bil tok casa doma.

MERE ZA TABELO: 5 mesecev, 6500g, 65cm

Pirhe bom delala s tavecjim najbrz, ceprov se vedno skregava ko kej delava :-)
Z vero smo pa tako... njegovi niso verni in ni krscen. Pri nas je verna mami, jst mam vse zakramente. Sm se pa ene 10let nazaj odlocila da bom uradno postala ateistka in da ne bom vec hodila v cerkev in k zegnu in na grobove za 1. november... (k masi)
Je blo kr hudo za naso mami, ampak se je sprijaznila. Za bozic postavimo jaslice in za veliko noc barvamo prihe, ceprav ima mami potem zlobne pripombe (aja, zakaj pa to, ce niste verni?). Pa gre bolj za navado in obcutek. Krstila nisva, mamici sem rekla, da ce si ful zeli, ga lahko krstim zaradi nje, pa je rekla da zaradi nje pa ni treba. Tako je prvi ostal nekrscen, za drugega pa ni nihce vec vprasal. Itak je pa moj rekel takrat da ga lahko krstim, samo da on noce met nic zraven, to pa ne vem ce se sploh da? user posted image no, nismo nikol zvedl :-)

Glede prehrane sem bla ze pri prvem zelo stroga. Sem prebrala vse sestavine in ce je le slo, smo se izognili sladkorju. Piskotov ni videl do enega leta, med obroki smo grizljali skorjico ali jabolcek. Ker vem, koliko cukra in sladkarij bodo se zauzili, jim vsaj zdaj, dokler imam to se pod kontrolo, prizanesem s tem.
Pri tavecjem mi dostkrat moj nasprotuje in ga skrivaj podkupuje s sladkarijami, jst sm pa bolj stroga. Sej lahko, samo v nekih mejah. Ne more 12kg drobckan fantek po kosilu pojest toliko cokolade kot midva. Sej kosila tud ni tok pojedu user posted image

Sm mal zasla s teme... v glavnem, vsaka dela po svoje, sama presodi kaj in koliko. Jst sm stroga, ker vem da je to svinjarija, ker hocem da je tega cim manj, dokler je le lahko!

Mi smo z obroki na istem kot smo bli: za zajtrk poje ene 30-50ml zitno-mlecne-sadne kasice, za kosilo pa ene 70-100 ml zelenjavne. Riza ne mara, danes dobi meso vmes.

Ene dvakrat sem izpustila jutranjo kasico, pa se je ob treh zbudila. Ocitno je lacna, ceprav ne poje veliko. Bom morala bit bolj dosledna.

Lepo se imejte punce user posted image user posted image

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 740
   RE: Oktobrčki 2016
13.4.2017 12:33:58   
Pia*
Mi2 sva iz pregleda in cepljenja.

Imava 6245g in 66cm. Itak so spet odbili 200g. Katastrofa!! Me tako razpiz*i ta medicinski brat, da sem se odlocila da ne bom gledala na tehtnico, ker mi pritisk naraste.

Skratka pri nas itak ni konec s slabimi novicami.
Napotene sva v razvojno ambulanto. Itak me je tako sokirali, da sem padla v jok. Preprosto imam res prevec. Vsakic ko pridem ima moj otrok nekaj kar ni ok od refluksa, teze, AD, alergij malo morje, razvojna ambulanta. Kaj me lahko se caka??
Seveda sem se zjokala, se sedaj mi tecejo solze!
No v razvojno greva pa zaradi tega, ker ne zeli biti na trebuscu, medenco ne spusti do tal. Rokice ne da obe naprej pred sebe.
Kaj to pomeni ne vem?! Ali se da to popraviti ali ne!? Mocno upam, da bo vse ok. Moja mami je cist sokirana njen ne gre v glavo pa tako ziv otrok je in kako mece igrace. Ampak ja zdravsto pravi, da ni ok tako da razvojna!
Mi je pa povedala, da bova napisali za podaljsanje porodniske. Prav tako nama bo alergolog napisal. A iskreno bi raje videla, da je s Pio vse vredu.

Se niti 1celi dan nisem bila dobre volje, ko mi je na bioresonanci povedala, da lahko pocasi zacneva jesti.
Me je danes ze udarilo po glavi.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 741
   RE: Oktobrčki 2016
13.4.2017 12:51:14   
Malinca07
Mala mi spi na rokah (misli, da se ze vidijo misice na rokah) js pa veselo po telefonu prckam in brem kako odvadit dojencka od spanja na rokah :)) Sem na hitro skocla se na forum in vidls tvoj post Pia. Ne vem ce ti bo kaj v tolazbo - tud moja ma refluks in alergijo na KM in pri 3.mesecih sma bile napotene v razvojno, ker je glavico zvijala nazaj in imela malo bolj trdo levo stran telesa (rokico in nogico). 2 meseca ze hodima in morem rect, da je super. Vsak bi lahko sel na vsaj en obisk tja, da se malo seznani z rokovanjem, igrami za razvoj..Mala je sedaj prava akrobatka ze, se obraca v obe smeri, tako da sma le najboljse potegnile iz tega. Drzim pesti, da bo tudi pri vama tako in bote poslihtalo vaso princesko :)
Refluks bo slej ko prej izvenel, prav tako pa tudi alergije, ce bo vse po sreci. Tako da le pozitivno glej naprej.

< Sporočilo je popravil Malinca07 -- 13.4.2017 12:55:37 >

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 742
   RE: Oktobrčki 2016
13.4.2017 12:58:26   
Pia*
Malinca kje bi pa lahko vaje dobila za pravi hendling? Mi2 imava sele 2.6 prvi obisk to je pa kar dolgi rok.

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 743
   RE: Oktobrčki 2016
13.4.2017 13:08:26   
Malinca07
Uh, to je pa res se dalec. Potem ze ni tako hudo, ce ne bi prej doble datum. Na internetu in youtubu je ogromno vaj, samo napise baby heandling. Mi smo to izvajali od njenega 3.meseca dalje. Sedaj nama je pokazala vaje za plazenje in sedenje..tako da vzemi to kot pozitivno, res. Ze tako zdravstvo nic ne da in nikamor ne posilja...

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 744
   RE: Oktobrčki 2016
13.4.2017 14:45:34   
Ribica **
Pia, bi se strinjala z Malinco. Jaz sem trenutno v fazi, ko sem malce zgubljena kaj lahko in kaj ne, kaj je prav, kako spodbujat to, da se bo usedla itd. Seveda smo jo dajali pokonci, ker je mož kaj vem kje bral, da jo lahko daješ pokonci in "posedali" ob opori. Tako da bom zdaj preverila s pedokinetiko kaj in kako naprej. Sem gledala videe na Youtubu od Baby booka za handling, ampak jaz tako ne znam male dvigovat. user posted image Tako da ali greš takole v razvojno, če je kaj narobe, ali pa obiskuješ ure pedosane/pedokinetike kot to počne Pupa88.

Bucka*, a to ste imeli že kar pri 5m sistematiko za pregled pri pol leta? Ker pri nas je pri 1m, 3m, 6m, 9m in 12m sistematski, zdaj pri pol leta bodo še kri vzeli in urin pregledali, pa zadnjo dozo cepljenja ima.

Za nama je še ena slabo prespana noč z jokcanjem, tako da čakam zdaj te zobe. Sem šla po calgel v lekarno, pa potem zvečer grem še enkrat, ko bo homeopat tam, menda se dobijo tudi pri nas neke kroglice za zobke, vem da jih v AUT imajo.

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 745
   RE: Oktobrčki 2016
13.4.2017 18:10:40   
nastja1
pikica4 haha jz se lahko delam kolikor hočem užaljeno, pa nebo noben drug zalil kot jz. moja mami pride itak sm 3x na teden na obisk, tašče pa tasta pa sploh ne sputim blizu vrta, ker vsakič ko prideta, sta tako grozno pametna, a iz njih nič.
grr me je danes tako razjezilo...tast je šel v penzijo in smo mu kupili darilo na Krku v hotelu 4 zvezdice polpenzion za 2 osebe s kopanjem, razgledom na morje... in so včeraj šli.. in jih danes kličemo kako se imajo (ker še nikoli niso bili v hotelu) in začeli jamrat da je voda v bazenu prehladna za njih, tašča ne zna plavat in nimajo posebaj za ne plavalce...da je dolga pot do dol, da to ni tako mesto kot zadar (ker samo to poznajo).. oo mislim svašta. nič niso zahvalni. še ko tašči kupim rožo za dan žena mi prbije da ji ta roža pa ni kaj posebno lepa user posted image user posted image

bučka naš pa glih obratno.. za zajtrk bolj malo sadja, zelenjavo pa obožuje user posted image

pia smilite se mi user posted image upam da se vam čim prej to uredi in glede prehrane in alergije. samo pozitivno naprej, pa bo. držim pesti za vaju user posted image

pri nas pa tako lepo pada dežek, mali mi pa spi na rokah. sm nevem kdu bo ponoči spal. user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 746
   RE: Oktobrčki 2016
13.4.2017 18:46:59   
dansas
Naš fant ima zadnje čase tako navado, da se zjutraj, ko mu odprem nočno pleničko najprej pokaka in polula. Mi je to prav fino, boljše kot, da bi se v svežo pleničko nakakal user posted image . Ampak danes, danes je pa neredil najprej eno klobaso, potem še eno in ko je bil že lepo spucan in napudran in namazan, pa še eno gromozansko klobaso user posted image user posted image Od kot jemlje material!? Sem mislila, da glede na to, kak kup je naredil, ne bo kakal ziher en teden user posted image ... Ampak sem se motila. Po zajtrku se je spet nasral. Dedci user posted image

Pia, tako kot so že punce rekle; tale razvojna je čist krasna zadeva (glede na to, da s Pio ni nič hujšega). Baje, da znajo dojenčki prav uživati na teh vajah. Našo najmlajšo so na sistematkem pri enem letu poslali v razvojno, ker je sedela s spodvihanimi nogami. In je mož rekel, da je v trenutku, ko je stopil z njo čez vrata, zdravnica rekla: Ja, kaj pa vi tukaj počnete! user posted image user posted image Jah, mislim no. Poslali so nas k vam! Očitno se mnenja o upravičenosti za napotitev na razvojno razlikujejo od ambulante so ambulante. Je pa res (sedaj bom zvenela kot ena stara babica), da kaj pa so včasih vedeli kaj je to razvojna ambulanta, pa so otroci glih tako shodili, znali sedeti,.... To mislim v tem smislu, da smo starši včasih preveč neučakani glede razvoja otrok: če ne sedi, se puza in hodi takrat ko bi "mogel", takoj v razvojno. Saj niso vsi otroci glih. Eni so hitrjši, drugi pa ne tako. Tist mesec gor ali pa dol, na koncu, ko bo hodil, bo čist enako dobro hodil, kot tisti otrok, ki je prej shodil.
Pia, ko je meni hudo glede S (ponavadi je bilo to zaradi pomanjkanja spanja), pomislim na sosedo, ki ima otroka, ki je hudo prizadet: shodila pri 3 letih, ne govori, plenice do 5 let, skratka nikoli ne bo samostojna,... Pa si mislim, da nam je čist fajn.


(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 747
   RE: Oktobrčki 2016
13.4.2017 18:52:38   
dansas



user posted image

(datum rojstva
nick, ime user posted image , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)


24.9.
jagodka7
: LAN (37+0)
od rojstvu : 3675 g
1. mesec: 4340 g
2. mesec: 5640 g
3. mesec: 6920 g
4. mesec: 8450 g
5. mesec: 9110 g, 69 cm

25.9.
dansas
: SVIT (39+1)
od rojstvu : 3710 g, 52 cm, 36 cm
½ meseca: 4430 g
1. mesec: 5190 g, 56 cm, 38 cm
1½ meseca: 5700 g
2. mesec: 6075 g, 60 cm, 39,5 cm
3. mesec: 6900 g, 66 cm, 41 cm
4. mesec: 7170 g, 66 cm
5. mesec: 8070 g, 68 cm
6. mesec: 8800 g, 72 cm, 44cm

29.9.
Pia* : PIA(40+0)
ob rojstvu: 3050 g, 51 cm
1. mesec: 3390 g, 54 cm
2. mesec: 4290 g, 57cm
3. mesec: 4790 g
5. mesec: 5585 g, 63 cm
6½ meseca: 6245 g, 66 cm

05.10.
Suziiika : ALEXIS ()
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm

07.10.
Ribica ** : ERIN (39+0)
ob rojstvu: 3520 g, 50 cm, 35 cm
½ meseca: 3660 g
1. mesec: 4150 g, 53,5 cm
2. mesec: 4820 g, 57 cm
3. mesec: 5450 g, 60,5 cm
4. mesec: 5940 g, 63 cm
5½ meseca: 6720 g, 64 cm

10.10.
babyN2: ARIANA (38+3)
ob rojstvu: 3220 g, 51 cm
5½ meseca: 6620 g, 65 cm, 42 cm

12.10.
nastja1
: TEO ()
od rojstvu : 3360 g, 51 cm
1. mesec: 4800 g, 54 cm
2. mesec: 6100 g, 60 cm
3. mesec: 7200 g, 64,5 cm
4½ meseca: 8200g in 66 cm

Pupa88 : DEKLICA ()
ob rojstvu: 2710 g, 48 cm
1. mesec: 3490 g, 51 cm
2. mesec: 4390 g, 58 cm
3. mesec: 4930 g, 61 cm
4. mesec: 5860 g, 63 cm
5½ meseca: 6960 g, 65 cm

28.10.
pikica4 : NEŽA (37+4)
ob rojstvu: 2990 g, 49 cm
2. mesec: 5300 g, 58 cm
3½ meseci: 6250 g, 62 cm
4½ meseca: 6850 g, 65 cm

30.10.
Malinca07 : ELA (38+2)
ob rojstvu: 3500 g, 52 cm
1. mesec: 4260 g, 54,5 cm
2. mesec: 5290 g, 58 cm
3. mesec: 5930 g, 61 cm
4. mesec: 6550g, 65 cm
5. mesec: 7050 g, 67 cm

4.11.
bucka* : EMA (38+4)
ob rojstvu: 3090 g, 52 cm, 35,5 cm
2. mesec: 4950 g, 59 cm, 37 cm
3. mesec: 5700 g, 60 cm, 39 cm
4. mesec: 5900 g, 63 cm
5. mesec: 6500 g, 65 cm



(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 748
   RE: Oktobrčki 2016
13.4.2017 22:45:23   
Pupa88
Pia: sigurno bo vse ok. Jaz bi tole razvojno vzela bolj pozitivno. Bodo tam pokazali kaksne igre, vaje ter nacine kako spodbujati razvoj v pravo smer.
Jaz nisem hotela skozi razmisljati ali kaj res narobe delam ko rokujem z njo, pa sem se odlocila za te urice oz telovadbo, ki jih obiskujeva. Na njih zelo uziva, se kar zacne smejati ko prideva tja in isce svoje "sosolce". Jaz pa tudi uzivam, veliko stvari izvem, vse lahko probam izvesti pod kontrolo tako da je doma lazje. Druzba mamic mi pase, pa se razmigam se.
Tako da se kar drzim tega kar tam pocnemo in kar tam svetujejo tudi doma. Moz tudi, se se tudi babice in dedki vnesli v sistem in uporabljajo te handling prijeme.

Drugace tudi mi strajkamo pri vecerji. Nic mi noce jesti. Ne polente, ne ruza, ne riz.kosmicev na razlicnih mlekih, ne cezane. Tako da razmisljam, da bi prekinila zacasno in ponudila eno od malic.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 749
   RE: Oktobrčki 2016
14.4.2017 20:02:38   
nastja1
O dansas če mali S dobro je, more tudi dobro kakat 😁 sej naš tudi po eno 4x na dan orenk kaka. De kr čudim kuk škode lhk ta mala rita naredi 😁
Smo pa imeli dns cepljenje obvezno in pnevmokok. Joj revček kk je joku še jaz sem skoraj 😭
Aja pa mere... Pri 6m.. 9300g in 71cm. Pravi dečko kuk se je zredu 😁
Joj sm pa mislila da bom danes delala potratno potico in barvala jajčka je pa mali teo tl bogi..od cepljenja je prav siten in nič mu ne paše, tako da bom izgleda potico pekla ko bo on spal ponoči..če bo 😒

(odgovor članu Pupa88)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?