|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
6.1.2018 18:23:53   
dansas
O pustu še nič ne razmišljam, ker na polno razmišljam o dopustu ;) Letos se mi zdijo hude cene, pa gremo na morje takoj po šoli, da ujamemo najcenejši termin, pa sem le s težavo dobila nekaj pod 1000 €. Je pa res, da nas je 6 user posted image . Že tako bosta mogla 2 spati na raztegljivem kavču user posted image user posted image Mah, sej v končni fazi je najpomembnejše, da je lepa plaža, drugo je vse prilagodljivo.

Pri nas je spanje spet katastrofa. Je bilo kar sanjsko med počitnicami. Je parkrat prespal noč (to je da se je zbudil šele proti jutru - ob 4h, 5h, 6h). Sploh nisem hotela povedati, da se ne bi kaj pokvarilo user posted image , no, pa se je vseeno...

Meni se tudi zdi 3 letna razlika med sorojenci idealna. No, za otroke bi bilo mogoče boljše, če bi bili še bolj skupaj, ampak za starše pa ne ;) Pri treh letih so pa že kolikor toliko samostojni: sami jejo, se oblečejo, grejo že na stranišče, se jim že da kaj dopovedati. Sem ravno gruntala, da je imel včeraj naš pikec 2 leti (od nastanka;), tako da če želi katera imeti 2 letno razliko, bo sedaj pravi čas za akcijo user posted image

Ja, trojke izrastejo za štiricami in znajo bit kar problematične - vsaj pri nas so običajno bile. Ampak za trojkami pridejo pa še petice user posted image

Naš pa niti pod razno ne pije iz kozarčka, še iz flaške vse razlije (zanalašč user posted image ), jesti pa hoče sam, čeprav se trudim, da ne bi, ker običajno naredi celo štalo.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1526
   RE: Oktobrčki 2016
6.1.2018 21:20:01   
rumena1
Pozdravljene v novem letuuser posted image

Naša dva ljuba otroka sta se družno odločila, da so bile počitnice prekratke in sta zbolela. Velik malo vročine, punči malo driskeuser posted image . Danes sta na srečo že ok. Takole se je začelo novo leto. Pikica v pon začnem ponovno z uvajanjem, tokrat bom bolj odločna in jo bom pustila samo že prvi dan malo, potem pa vsak dan več. Upam, da zdravje zdrži, je končno prišla k sebi. Kako sta vidve z vrtcem?
Midve se še vedno se boriva z dermatitisom, imam na sumu jajca. Bom probala dieto še brez jajc in upam, da je to to. Že skos sva brez mleka srbi in praska se pa skos. Ji dajem sirup Flonidan, samo ne morem je ves čas filat s tem sirupom. Ko vmes prekinem pa spet vse noči ne spiva, ker se praska, joče, jamra.

Malinca pri nas imamo podobno sceno s spanjem. Ne zdrži enkrat spanja in potem seveda ne zaspi pred 10h zvečer. Poln kufer že imam tega, res pa je da zjutraj spi do 8h. Moram vprašat v vrtcu kdaj bodo zamenjali ritem in bodo spali po kosilu. POtem bo lažje.Danes je za spremembno spala 1x in je zaspala ob pol 9h. Cel luksususer posted image

Pia čestitam za vrtec in tvojo pogumno deklico, moja je jokala po 10-15 min ko sem jo pustila v skupini in se ni premaknila z vzgojiteljičinih kolen. Upam, da čimprej začne jesti in piti, daj ji malo časa, to je huda sprememba zanjo.

Dansas ti pa že pri dopustuuser posted image , ja tako more človek začet novo leto. Ti kar verjamem, da za 6 ljudi ni cenejše varjante. Mi imamo na srečo avtodom in se mi ni potrebno ubadati toliko časa prej z rezervacijo, se sproti odločamo kam in kdaj. Gremo za tudi mi vedno izven časa sezone, drugače so cene ubijalske. Največkrat gremo septembra, poleti pa v Bohinj, ker so cene v kampu normalne.

Puppa sem te pozabila zadnjič, lansko leto, sem želela vsaki nekaj napisat in itak, da sem mogla eno pozabituser posted image

Razlika let med otroki pa... se mi zdi, da takrat ko začutiš,n da si želiš še enega otroka je ravno prav, ne glede na to koliko je razlike.

Mi smo danes v gozdu našli zvončke, marjetice, teloh, kot da se bliža pomladuser posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1527
   RE: Oktobrčki 2016
7.1.2018 20:12:41   
Pia*
Ribica sem v petek nesla njen loncek in jih prosila naj pije iz njega. Tako, da je pila ampak malo. Kosilo je pojedla malo juhe ampak samo vodo. Rizote ni hotela a jo ima zelo rada.
Se je pa menda za mizo zjezala tko, da ko sem prisla po njo je sedela na lezalki gledala knjigico in jamrala/jokala.
Mislim, da je bila zelo utrujena, ker mi je v avtu takoj zaspala.

Je pa celi vikend iskala dudo. Celi dan bi jo imela. Kar jo pred vrtcem ni. Pia jo je imela samo za spanje in se to jo vedno vrze iz ust po 10min. Sedaj jo ima pa konstantno v ustih.
Jutri bom tudi dudo pustila tam in jim rekla naj ji jo dajo.

Naj bi pa spala ze jutri tam. Groza me je!

Pri nas imajo pa kosilo pred spanjem.

Za pusta sem jaz razmisljala, da bi bila miska. Lani je bila pes. Bomo videli, ce najdem kje kaj lustnega.

Dansas moja od kar hodi v vrtec kozarca tudi videti noce. Se ze dere ne, ko ga samo iz omare vzamem. Je pa tudi pri nas katastrofa, ko je sama. Pri nas v vrtcu stalno omenjajo pitje iz kozarca in da je otrok samostojen pri hranjenju. Se mi zdi prehitro. Ampak, ce so vsi osvojili bo pa tudi nasa.

Malinca bo pa naslednja s trebusckom user posted image .
Moj sicer navija, da bi imeli kmalu se enega. Ampak dokler je bolj ko vse na meni bomo se malo pocakali. Sem pa imela obdobje 1 tedna, da bi imeli se enega potem je pa moj zbolel, kasneje jaz in pia. No mi je ta ideja sla hitro iz glave. Samo, da se spomnim kaksno nosecnost sem imela pri Pii sploh ne vem kako bi to prezivela pri enoletnici s katero sem vecino casa sama.
Tako, da pri nas se zbiramo pogum za #2.

Ne vem, ce sem pisala, da me je ginekologinja napotila k psihologinji.
Se vedno imam grozen strah od poroda in posledicno imam kar neke travme. Mah sploh ne znam opisati. Bomo videli kaj mi bo lahko pomagala okoli tega.

Sibam likati :(


< Sporočilo je popravil Pia* -- 7.1.2018 20:24:44 >

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1528
   RE: Oktobrčki 2016
9.1.2018 23:19:36   
rumena1
Hej punci. Danes imam maraton v pisanju. najprej cel govor za drago vzgojiteljico za punči, potem bivšim cimram in ker sem glih v šunku še vam.

Imam tako bedno sceno z uvajanjem, da sploh ne morem verjet. Decembersko štorijo tako že poznate, da sem pa sem dobila novo porcijo. Če se nebi obvaladala, madona me je melo, da bi šla s punči vred do ravnateljice.

Bom kratka, ker sem tole situacijo že tolikokrat predelala danes...

Prideva malo čez 9h, nabaševa vzgojiteljico za računalnikom. Mi reče, da naj ji podpišem, da sem bila na pogovorni uri na začetku uvajanja. Imali svo jo vratih. Podpišem, kaj pa čem, me je itak presenetila. Midve greva naprej med otroke, ona sedi za rač, pomočnica previja otroke po tekočem traku. Se vstane gre ven, pride za par minut nazaj, se spet vsede za rač, to ponovi še enkrat ven, not, nobenemu nič rekla, pride nazaj vzame rač in gre. Je ni bilo sigurno 10 min če ne več. meni nič jasno. En otroček jokal ves čas, sva ga spunči božale in tolažile, jaz brisem noske, pomočnica še naprej previja. Nekaj časa opazujem in potem vprašam, če ma kakšne obveznosti vzgojiteljice, ker je ni. Pomočnica mi samo reče " sej je večkrat tak", vidi moj začuden obraz, sem se tak tresla in mi reče, da mi svetuje, da grem do ravnateljice ( pa, da naj ne rečem, da mi je karkoli rekla). Brez besed sem. Ko je prišla nazaj, pa kot da nič, šla med otroke, k nama in pravi, je vredu ne punči, nima težav. Mala je ves čas bila ob meni in nekaj jokala. Sem jo samo pogledala in ji povedla , da ni zadovoljna. POtem se je šla ukvarjat z otroki. Ko se ji da, je vredu, zna z njimi, samo mene je že vse miniklo do takrat. Bilo jih je 13 in je bila itak gužva, nekaj novinčkov, jokali. Sva pojedli malico in je bil že totalni kaos, vsi jokali. Sva sam šli. Normativ za dve vzgojiteljici je resnično nečloveški, zato res ne razumem kako si to privošči. Zakaj to dopušča pomočnica ne vem, ali ne upa rečt ali pa ni slišana. Jutri jo pelje moj, ker imam sama en opravek in ne morem. Bom zahtevala pogovorno uro z njo. Sej veste, rešuj težave tam, kjr nastanejo, če ne gre pa naprej do ravnateljice. Čeprav me prav ma... SEm si napisala cel govor, kaj ji bom povedala. Dejstva, čim bolj brez obtoževanja in padanja, pa bom videla kako se bo odzvala. Samo se sprašujem, kako naj zaupam otroka v tako skupino, kjer sem izgubila zaupanje. Ne vem še kaj bom naredila, ali jo bom mela kar doma, ker ji v resnici ni treba biti tam... čeprav v boj bom šla v vsakem primeru. Takšnih stvari se ne dopušča. Sem človek, ki je zelo prijazen, ne komplicira in se ne obeša na malenkosti,vedno skušam razumet, ampak tole je pa preveč. Upam, da se dobro razplete. sem prav jezna, da sem postaveljena v takšno situacijo. službo sem pustila tudi zaradi takih stvari, pa sem pokasirala tu... Pa še za prakso sem se hotela it kmalu dogovorit k ravnateljici. Bom še malo počakala.

Me prav zanima, kako bo jutri, ko jo bo moj peljal. kako se bo obnašala, ker zna biti super in zelo prijazna. Dva obrazauser posted image . Pa sej veste kakšni so moški, oni itak večkrat vidijo stvari drugače. Nč grem počvat.

Pikica kako je pri tebi?

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1529
   RE: Oktobrčki 2016
10.1.2018 10:09:46   
Pupa88
ŽIvijo,

Joj ta pust.. a to je letos že tako hitro ne? Okrog 10.2.? Jaz jo bom oblekla kaj za v vrtec, če bodo kaj pustovali za doma pa ne vem...bomo videli...če se bo pustila kaj obleči :)

Punce kako ste? Je kar zatišje zadnje dni?

Malinca zgleda boš res ti naslednja nosečka :) Jaz še nič kaj o tem ne razmišljam, rada bi da bi bila mala vsak približno samostojna pri čem, tako da so stvari potem malo lažje. Kaj pa vem, mogoče me pa en dan prime in si premislim. Tudi pri nas je mož že ogret za to idejo, ampak me še ni prepričal. Ja, lahko njim govorit...
KO smo že pri nosečnicah, Nastja kako si? Že odštevaš? Koliko tednov je še ostalo?

Ribica sem zadnjič pozabila napisat. Ko se vreme malo popravi, se mogoče zapeljete do Rakitne (ni tako daleč od LJ), tam je super zrak. Bo sigurno dobro za E, se bo fajn nadihala zraka, po vseh teh težavah ki jih je imela v zadnjem času. MI gremo večkrat, sploh pozimi. Ko je v LJ megla, je gor ponavadi lepo sočno, oz vsaj megleno ni. Pa zrak je super.

Pia, joj upam da ti bo psiholog v pomoč. Jaz nisem od začetka na forumu, tako da tvoje porodne zgodbe ne poznam si pa predstavljam da je bilo hudo, če te še danes daje. Drugače je pa s temi psihologi pomoje tako, je odvisno koliko si sam dovzeten za tak način zdravljenja. In koliko si pripravljen sodelovati. Če hodiš tja in nisi sam pri sebi spoznal da je nekaj narobe in da ti skušajo pomagati, ter če ne sodeluješ in si tudi tam zatiskaš oči in zanikaš, potem je vse skupaj brez veze. Tako da zaupaj jim pa bo šlo. Samo sam spi sebi se moraš odločiti da je čas da se nekaj premakne in nekaj ukrene.

Rumena: Joj, to pa je situacija. Jaz bi isto naredila. Bi najprej pri njej poskusila se pogovoriti in videti kakšna bo njena reakcija na kritiko. Potem pa naprej. Pomočnico je pa najbrž strah za službo, so danes žal taki časi.

Lep dan, morem šibat






(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1530
   RE: Oktobrčki 2016
11.1.2018 13:06:35   
nastja1
živijo punce. kako ste? joj sej vas skus berem, amapk najt čas za kaj napisat.. user posted image

dansas hehe naš mali je tudi tak lump ja. user posted image zadnjič gledam da kje se je spet skril.. in pridem v kopalnico, on pa na vrhu radiatorja tistega ko so ko lojte za obešanje brisač.. on čisto na vrhu in se mi smeje.. ojoj mi je srce palo v hlače user posted image tako grozno rad pleza...
uh to je kr fajn cena za dopust ja.. ampak sej res, vas je nekaj. user posted image
lepo da si že prej to rezervirate da ne iščete zadnji čas (tako kot mi user posted image )

ribica ojoj ste zdaj že bolje z malo? ojoj potem pa bolj slabo spiš če se tako zbuja mala... user posted image

pupa oo tvoja se že oblači sama user posted image user posted image naš se vsede na tla pa se mantra eno 2 min obut.. ko pa ne gre, pa vrže superge in gre jezen stran user posted image

pia lepo da je tako sprejela vrtec. user posted image kako je bilo s spanjem v vrtcu? če ti je G svetovala, potem kar pojdi do nje.. samo da ti lahko kako pomaga.

malinca bi se pustila razvajat, samo se nimam nikomur user posted image moj skoraj cele dane dela, od tašče/tasta nobene koristi ker ko pridejo na kavo jih morem strečt (en bi kavo z mlekom/brez mleka/čaj/pivo/vino/....user posted image ), moji starši ko pa pridejo, pridejo samo za pol ure 1x na teden (čeprav smo 10min stran z avtom) pa še to da na hitro spijejo kavo pa grejo dalje.. ah ja. user posted image
oo boš naslednja nosečka? super. jaz sem tudi komaj čakala da spet čutim te brcike.. no sedaj so že kar brce. user posted image

rumena1 joj kako se mi mala smili ko ima ta dermatits.. moj ne more vrjet da ima to lahko tako majhno bitje.. moj ima že 10 let nek ekcem ko tako grozno srbi pa tudi nobena krema ne pomaga, pa pravi da si ne more predstavljat otroka s tem. user posted image upam da se vam čim hitreje to pozdravi.
ojoj a kar tako? vzgojiteljice za računalnikom namesto da bi poskrbele za male? hm to bi pa tudi meni dvignilo pritisk..user posted image

ja jaz že kar odštevam tedne.. danes je točno še 9 tednov do PDP. user posted image ojoj samo je mala v trebuščku dost bolj živahna kot je bil T. sem pa danes dobila kompresijske nogavice sem si naročila.. upam da bojoj pomagale ker vedno več noči ne prespim ker me tako noge bolijo ko mi žile pokajo user posted image
mi je pa moj obljubil da mi bo sedaj kupil 4MOMS Mamaroo počivalnik 4.0, da mi bo malo lažje ko bo treba malo uspavat ali pa zamotit.. se tako lepo ziblje, ima 5 hitrosti, 5 vrst glasbe, pa še prek telefona ga od daleč lahko upravljam.. malo je drag 300e, ampak je moj reku da če bo meni lažje, mi ga bo kupil.. ABSOLUTNO! user posted image user posted image kaj ga ima katera od vas ali koga pozna ko ga ima? meni se to vidi super zadeva. upam da se bo nakup splačal..
zdej pa šibam. mali če ven norit pa brcat žogo user posted image
lep dan punce.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1531
   RE: Oktobrčki 2016
11.1.2018 23:35:33   
Ribica **
Pust je 10.2. oz. pustni torek je 13.2., hitro je letos, ja. Jaz razmišljam, če bi bili z malo pikapolonici, tako na izi, da ji ne bo vroče v vrtcu, samo tipalk ne vem, če ne bo z glave vlekla. Druga varianta je pa ona bambi, jaz srnica in mož jelenček, pri nas se vsi štirje našemimo. user posted image Lani smo bili zajček, lisica (pižama pajac iz Primarka, to je bil mož), ovca, ta večji pa pastir in pes je bil pes. user posted image Jih moram jutri povprašat, če ima kdo kake želje, ideje, da naj se zjasni, ker je blago znižano samo še do nedelje. Predlani je bil namreč ta večji beneški plemič, kar zahtevno delo.

Pia, pojdi k psiholginji, itak. Ti pa za naslednjič svetujem Avstrijo, glede na to, da ste blizu, ne vem pa kako daleč imaš Ptuj. Jaz sem že v osnovi malce zadržana do manjših regionalnih bolnišnic, čeprav gre vse narobe lahko tudi v LJ. Ampak glede na prvi porod mislim, da bi ti lahko naslednjič naredili CR. Saj ni lušten, daleč od tega, ampak tvoje okrevanje in mučenje tudi še zdaleč ni bilo. Jaz sem te imela skoz v mislih preden sem šla rodit in potem kasneje. user posted image Se mi tako ali tako zdi, kot da bi predvčerajšnjim rodila in imam še vedno "travme" o carskem rezu .. no, pa tudi brazgotina se mi še prav lepo vidi, je še vedno rdeča in precej visoko jo imam. Pa sem mazala z vsem mogočim, le od začetka ne, ker so rekli, da ni treba in ker me je špikalo okrog in po brazgotini.

Nastja, tako hitro bo že PDP? Mamaroo pa kar hvalijo, kolikor vidim po družabnih omrežjih. Tako da kar naj ti ga mož kupi. Joj, ko berem, kaj vse moraš počet, sem kar vesela, da imava midva precej enakopraven zakon. Kadar se mi zdi, da je veliko na meni, sem kar sitna in se mora tudi mož kar podvizat in kaj naredit. Pa je, roko na srce, itak več na meni kot na njem, kar se gospodinjstva in otrok tiče. Je pa on prevzel npr. skoraj vso skrb za psa, kar se sprehodov tiče, pa je pes sicer moj.

Kaj še .. ja nič, pri nas je zaenkrat zdravje kar ok, upam, da tako ostane. V nedeljo smo bili na Dolenjskem, končno malo svežega zraka (saj ne vem, če sem že kaj pisala). Čakam dan, ko bo mala samostojno hodila, teh par korakov ni še nič. Se pa tako preganja s poganjalcem naokrog, da ji ga bom kar malo skrila, ker je lena in samo s tem dirka po stanovanju. Danes recimo s Pepelko od lego kock v ustih user posted image
Sicer pa bom tako en dan srečala samo sebe, včeraj sem šla s tamalo spat - ob 22:30 user posted image Mi je popoldne zaspala v avtu za 25 min in sem bila pečena. Pomojem sem jaz prej zaspala kot ona.

Aja, Pia, nujno dudo v vrtec, naj ima za tolažbo. Jaz sem gledala deklico, ki sem jo pazila, ki ni imela dude, pa se ni imela s čim tako potolažit v vrtcu oz. ona je potem flaško non-stop hotela imet v ustih potem doma. Saj bo minilo, E jo je po mojem imela cele dneve v vrtcu, jaz sem jo kar s trakcem pripeto oddala zjutraj in tako sva jo popoldne dobila nazaj. Zdaj pa malo že gledam, da je doma čez dan nima, razen za spat ali če je ekstra sitna. Če jo kje najde, si jo pa tako vtakne v usta.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1532
   RE: Oktobrčki 2016
12.1.2018 8:09:35   
bucka*
Hej hej!
Da se jaz kaj napisem, ze dooooolgo nisem! Najbrz bom polovico pozabila komentirat...
Pri nas mala ze kar fajn siba okrog, ceprav je smotana in se nic ne pazi. Ona ne gre ob steni ali ob vratih, ona trci direkt po sredini prostora, potem pa gre, dokler gre, potem pa na roke. Smotka. No, zdaj ze malo pada, je vecinoma na nogah cel dan. Se ji pa pozna, je bolj utrujena in hodi opoldne prej spat, vcasih tudi ze ob enajstih. Zvecer potem kar nekako zdrzi do 20h, 21h brez se enega spanca.
Sem pa tudi sama gledala zadnjic v usta (ko je ena pisala, da so jo presenetile stirke) in glej ga zlomka, tudi mi smo pridobili (ne vem sploh kdaj) eno stirko :-) trojke nima se nobene, samo enke, peti zobek je pa stirka user posted image so si pa razlicni, pri fantku sem za vsak zob vedela... vrocina, driska... ona je samo sitna, pa itak nikol ne ves od cesa.
Nastja, tudi nasa pleza, zadnjic je stala na zaboju in se vlekla na posteljo. Em punca, malo nevarno, se ti ne zdi? In seveda neznanska uzaljenost, ko sem ji vse skupaj vzela :-)
Pia, dudo je nasa zacela pospeseno cuzat, ko sem sla jaz v sluzbo. Zdaj delam tako kot ribica, vzamem, razen za spat. Za vrtec bi ji pustila, saj tudi oni malo gledajo in vzamejo, ce ne rabi. No ne vem, fantka sem dala ze brez dude v vrtec (pri letu in pol), ona pa se zdalec ni zrela za to :-) bi jo imela nonstop, ce bi ji pustila :-)
Nasa je pa precej lena pri govoru, nic kaj pametnega se ne pove, pa se zadnje case kar trudim dopoldne ko sva sami. Gledava knjigice in komentirava :-) z zlico je tudi precej nespretna, tko da sem vcasih kar malo slabe volje (krivim sebe), ceprav sforsirat itak ne mores nic.

Ribica, cestitke za odlocitev, da bo malo doma. Sicer boste malo bolj obremenjeni z varstvom, ampak je vseeno lazje tako, kot pa potem zadnje minute usklajevat, ker zakuha. Glede poganjalcka bi rekla, da se malo "šlepa" user posted image

Glede razlike v letih... nas je bil star leto in pol, ko sem zacela razmisljat o drugem. Kmalu so okoliscine (slabe razmere v sluzbi) pripeljale do tega, da sva se odlocila za drugega. Ce bi menjala sluzbo, vprasanje kdaj bi blo potem dete na sporedu... ko sem zanosila, je bil fantek star 22 mesecev. Idealno, ceprav se mi je zdelo skoraj prehitro :-)
Lahko bi bil za odtenek starejsi, se se ni sam oblacil, ampak se je potem kmalu zacel. Vazno da je zdaj skoraj samostojen, ko sem jaz v sluzbi. Dokler smo doma itak ni panike, se nikamor (vecinoma) ne mudi :-)
2 leti in pol je taka prakticna (gorenjska) varianta user posted image vozicek je kar pocakal v predsobi, tavelik gre v vecjo posteljo, dojencek v malo... nekako se vse izide brez kaksnih hudih dodatnih stroskov. Pa fino je, da starejsi ze malo razumejo in jim je zelo zanimivo vse v zvezi z dojenckom, govorijo o tem in sodelujejo...
Kar se tice nosecnosti in porodov je pa tako... so zelo razlicne, nikoli ne mores vsega predvidit. Moja prva nosecnost je bla ful lepa, do konca sem bila aktivna in skoraj brez tegob, se lulat nisem hodila ponoci. Res, ko rozica. Porod naporen, a k sreci vse ok, brez zapletov samo pac dolgo je trajalo. Pri puncki pa kontra... naporna nosecnost, slabosti, tiscanje dol, bolecine v hrbtu, medenici, zgaga, mehur, vse me je mucilo... porod pa ck-ck, super ekspres :-) se je oddolzila za tegobe prej in po prorodu sem bila skoraj kot da ne bi rodila. Tako da... nikoli ne ves, kaj ti bo prinesla nosecnost in porod, tudi ce si enkrat ze izkusil. Mislim pa, da strah pred tem ne bi smel biti ovira pri nacrtovanju. Saj na koncu se vse izide, na zacetku je malo tezko, vsi se morajo prilagodit novemu clanu in stanju mamice, ampak vse ze zrihta. Vedno :-) je vredna truda tista mala strucka, novo malo zivljenje :-)

Rumena, to kar se ti je zgodilo v vrtcu je katastrofa! Ze to, da se se vedno uvajata, mi je cisto mimo. Tok kar mas trenutno od tega vrtca, res vseeno ce bi bla doma. Kar zahtevaj svoje, pa tudi vzgojiteljico zatozi. So pa se premajhni, da bi se svercala, drugace je potem, ko so vecji.

Pikica, kako ste vi??
Mogoce se javim se enkrat, ko ugotovim, kaj vse sem pozabila :-)

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1533
   RE: Oktobrčki 2016
12.1.2018 11:33:38   
Malinca07
Pozdravljene mamice,

Kak je fajn..pri nas je soncek, je razpolozenje takoj boljse :)

Rumena, katastrofa za vrtec..ti kar povej svoje. Nasi srcki so se premali, da bi se postavli za sebe in se mormo mi. Vrtec pa cist predrago placujemo, da bi vzgojiteljice sedele za racunalnikom.
Glede dude pa, tak ko sta Ribica pa Bucka napisali. Naj jo ma, to je tolazba. Moja jo je na zacetku imela skooz, cel dan, zdej jo ma in v vrtcu in doma samo se za spanje.

Pia, glede hrane se ne sekiraj. Po kakem mesecu je zacela normalno jest, sama od sebe. Vzgojiteljici sta jo pustili pri miru, 1x je samo mal brkljala po hrani, 1x malo pojedla, 1x nic...zdej pa je normalno, tud tvoja Pia bo. Navadit se mora, je le velika sprememba.

Bucka, jaz sem pisala za 4ke :) vzgoraj ima sedaj obe, poleg enkic in dvojk, spodaj ima samo eneke :)
Tud moja ni nek govorec. Komaj da rece mama in ata, druga se nic. Tud od zivali zna oponasat samo psa :) je shodla pri 11., govorila bo pa ocitno kasnej..ko so pripravljeni vse zacnejo in naredijo :)

Ribica, drzim pesti, da cimdlje ostanete zdravi!

Dansas, uf...vi ste ze pri poletnih pocitnicah, bravo! Jaz se malo cekiram, da bi sli vsaj za vikend kam kjer je sneg, da bi se lahko E vsaj malo sankala in uzivala na snegu. Jaz pa tudi...:)

Hehe, ne delajmo prehitro zakljuckov, kamot me katera prehiti. Zelja on razmisljanje je eno..kdaj pa bo akcija, bomo pa se vidli :))
Ima pa prijateljica mesec dni staro puncko..jooj, ko kar pozabis, da je tudi tvoj otrocicek bil enkrat tak majhen...

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1534
   RE: Oktobrčki 2016
16.1.2018 22:13:01   
nastja1
živijo punce kako ste?

ribica oo kako bi bili sladki če bi bila mala bambi, vi pa odrasle srnice user posted image ste se že odločili potem kaj bote?
ja v četrtek bo samo še 8 tednov do PDP user posted image mi gre tako hitro, ko pomislim da bom tako hitro imela spet eno malo štručko. user posted image ja je kar lažje če je delo dokaj razdeljeno v gospodinjstvu..ampak ok, sedaj ko vem da ima on zunaj še veliko dela (mislimo dati asfalt okoli hiše, sedaj je imel dela s sušenjem mesa..) pa potem ne težim veliko. hehe moj tudi želi malega odvadit od dude čez dan.. ampak jo mali vedno kje vidi in je potem še bolj siten če je ne dobi.. user posted image

bucka naš tudi spi do 7h vjutro, in ker je dopoldne tako v pogonu, gre vedno spat ob 11h za eno uro.. in potem je do 8h, 9h zvečer spet poln energije user posted image hehe potem imamo vsi neke plezalce doma user posted image hm jaz sem tudi imela prvo nosečnost super.. to kaj pa je sedaj je pa katastrofa.. te žile od pasa navzdol, bolečine v križu.. upam da bo porod tudi tako hiter kot pri tebi.. samo ne prehiter ker rabim skoraj 40min do porodnišnice po zelooo bedastih ovinkih user posted image

malinca tvoja vsej reče mama.. naš mali ko rečem naj reče mama, on reče samo ata user posted image ste se kaj odločili, bote se šli sankat? sedaj nekaj obljubljajo sneg čez vikend, ampak ne pri nas v beli krajini.. pri nas sam dež baje user posted image

mirno noč punce.

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1535
   RE: Oktobrčki 2016
17.1.2018 22:15:02   
dansas
Hej, hej!

Sicer je malo izven teme, ampak, da za začetek delim dve anekdoti od naše tamale (dobra 4 leta).
Zadnjič je naša tamala gledala starejšo sestrico kako vadi stojo in je še ona dobila preblisk, da jo bo naredila. Vzela je zalet, se oprla na roke in zavihtela noge v zrak - seveda premočno, tako da je namesto stoje naredila kar premet! Ampak ji je tako lep premet uspel, da če bi ga hotela takega narediti, ji sigurno ne bi ratal user posted image No, ob tej izvedbi se je pa rahlo udarila v glavo. Sem jo vprašala: Kaj si se v glavo butnila? Ona pa meni nazaj: Mami, ti sploh ne veš! V možgane sem se, ne v glavo! user posted image user posted image

In še druga: Par dni nazaj, sem jo vprašala, kako je kaj njen prijateljček iz vrtca , do katerega goji simpatije. In mi reče: Ah, to je pravi moški zame! On je moje srce! user posted image user posted image
O, svašta, tamala! Od kje je to pobrala ne vem, ker jaz se definitivno tako ne izražam... telenovel pa tudi ne gledamo user posted image user posted image

Nazaj na temo user posted image
V vrtcih pri nas razsajajo vodene koze, tako, da samo še čakamo, kdaj bomo pastirčki. Punce se jih vse že prebolele, samo še S jih mora.

Se mi zdi, da je S čedalje bolj "fantovski". včasih me vprašajo, če je kaka razlika med njim in puncami, pa se mi do enega leta niti ni zdelo, zdaj pa čedalje bolj. Punce so bile veliko bolj ubogljive, se jim je dalo dopovedati stvari, so bile pa tudi bolj nežne, občutljive in previdne. S se mi zdi včasih kot mali bager. Vse podre po svoji poti, če pa slučajno pade, se pa ne sekira kaj dosti, ampak se pobere in gre dalje.
Je pa po drugi strani zelo dojemljiv. Sem ga tudi jaz že postavila na kahlico, ampak sem upala, da bo lulal (kako je s kakanjem na kahlico pupa?), ker ko ga grem tuširat, mu v bani rečem naj lula in se napne in se polula user posted image . Samo v kahlico pa ne gre tako lepo - ima preveč dela s tem, da lulčka obrača sem in tja user posted image

Ribica - še za nazaj: mi imamo tak plastičen avto poganjalec in tudi lesenega (kolo varianta). Slednji je prišel šele v poštev pri treh letih. Pred tem je eno leto ležal v garaži, ker je bila očitno še premajhna ali pa ni imela dovolj ravnotežja. Potem, ko ga je osvojila, je bil pa zakon, samo so ležaji šli - že 2x!
Za pusta je že padla odločitev za kostum?

Nastja - kako kaj sladkor? Koliko si ga nameriš?
Samo še 8 tednov? Uf, tole je pa hitro minilo. Izkoristi tale slaba 2 meseca še za počitek, da ne boš samo druge stregla. Imajo pa v porodnišnici novo sobo od kar smo na zadnje rodile tam. Sem bila kar malo jezna, ko sem videla to pridobitev, ker sem od prvega poroda naprej pred vsakim novim porodom sprašelala, kdaj bodo dobili sobo za naravni porod (so jo že dolgo napovedovali). Zdaj, ko sem pa jaz nehala z rojevanjem, so jo pa dobili!

Pia - kako pa to, da so te je G sploh napotila k psihologinji? Kaj še hodiš na preglede h G? Je pa lep napredek pri tebi glede razmišljanja o otrocih. Glede na to, da si še pred pol leta govorila, da ni šans, da še kaj imata... user posted image

Rumena - kaj si storila v vrtcu glede vzgojiteljice? Se je dalo pomenit ali si šla naprej, do ravnateljice?


(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1536
   RE: Oktobrčki 2016
17.1.2018 23:04:35   
Ribica **
Hehe, dansas, pri vas dogodivščin zagotovo ne manjka. No, sem vseeno našla poganjalca za malo, je lesen in je najprej tricikel, potem pa klasični poganjalček, je navdušena. Smo šli včeraj takoj ven, po temi, itak, pa res ne vem, zakaj se mora tako dret. Ok, da je trmasta, ima v genih, ampak da mora pa cela soseska vedet, da smo zunaj in da se ji godi krivica - ker ni smela vozit po travi in blatu, ker je med drugim polno drekov od nevestnih lastnikov psov - pa res ni treba. Enako v dvigalu, ker ni hotela domov

Je pa svet neprimerno lepši, ker je zdrava, pa taka zabavna je. Kadar ne cvili za brezveze :) pleševa gosenico, danes sem ene 15x mogla zapet zajček dolgoušček, ker je imela zajčka na žabicah. Mi kaže s prstom Zajca in se gunca za plesat. Se počutim kot jukebox otroških pesmi in živali zadnje dni.

Pri hoji še vedno ni ziher, zdaj sem ji doma pobrala vsa prevozna sredstva, pa se opogumi samo redko. Ah ja. Čez vikend smo bili tudi zunaj, čeprav v našem kotlu ni bilo sonca.

Za pusta bomo pikepoke, gosenica, pajek in pes menda mravlja. 🙈 bova pa drugo leto bambi in srnica. 😁

Tudi mene zanima vse isto kot dansas, pa še kje je pikica in kako sta?

S kahlico se še ne ubadamo, je niti še nimamo, niti ni videt, da bi imela interes. Kaka pa po 4-5x na dan, kar naporno, ker pol časa ne pusti se previt. Kar se tega tiče jo zadnje dva dni zanima samo umivanje rok na pručki pred umivalnikom, pa v tuškabino si milo vzame s poličke in se uije po trebuhu in rokah. Pa popek ji je strašno zanimiv, sploh moj. Sicer pa navdušeno govori te/ta in s prsti kaže nase, ko se zagleda na mojem telefonu ali mene s trebuhom in psa na namizju računalnika. :) luštna je.


< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 17.1.2018 23:06:09 >

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1537
   RE: Oktobrčki 2016
18.1.2018 0:32:06   
rumena1
No, pa smo se našle spet na klepetu, sem imela že cel dan plan, da kaj napišem. Sem zdajle pisala nekaj za moje izobraževanjeuser posted image , kako človek ven pade, sem mogla nekaj sestavit, zapisat in malo oblikovat. Komaj sem zalaufala (čeprav tle pa nimam težav, prejle sem pa še črke skor iskala na tipkovnici).

Glede vrtca, naslednji dan je vzg. zbolela in mi ni dalo miru, sem šla do ravnateljice, sva imeli lep pogovor in se zmenili, da mi javi kdaj pride nazaj, da se vseeno najprej jaz pogovorim z njo. Evo ta pon sem prosila za pogovrno uro, kjer mi je razložila svojo vele filozofijo glede uvajanja (kr neki), glede tor in dela za rač. se je opravičila, je rekla, da jo je preganjala situacija še cel čas bolniške. Je šla mal na sočutnost jaz pa nisem napadala. To pa res ni moj namen, jaz želim, da je za mojo punči dobro poskrbljeno ostalo pa naj rešuje ravnateljica z njo. Nisem niti imela več volje za vso to zgodbe, ker sem se čisto preveč zapletla. Mi pa ni niti malo všeč vse skupaj. Ravnateljica (sem ji poročala, kaj sva se zmenili z vzg.) se mi je zahvalila za lepo komunikacijo in razumevanje (je rekla, da drugače starši kar napadajo in ne zbirajo besed). Kaj pa vem, vem, da sem ravnala prav, čeprav včasih po mojem ni slabo če kdaj pa tud mal znorišuser posted image .

Deklica se je uvajala potem naslednje 3 dnji (je pomočnica speljala potem, da je bila sama v skupini). En dan fejst jokala v petek pa je bla že kar ok. Rezultat vse te drame kaj drugega kot smrkav nos in grd grd kašelj. Ne more spat srota. Jo imam doma in jo bom tudi še imela nekaj časa. Vse skup je brezevze, itak sem jo mislila imet 2-3 ure samo, jo imam pa raje zdravo doma kot pa bolno. Vsakič ko gre traja vsaj en teden, da se sestavi nazaj. Pikica kako je pri vama? Imam nek čuden filing, da ne najbolje, ker se nič ne javišuser posted image . Upam, da se motim.

Pia kako pa vidve? Za vaju imam pa dober občutek (četudi se ne javiš), enkrat oa tudi nekaj more iti pravuser posted image .

Kahlica: naša jo je pa kar osvojila, se moram pohvalit. Vsakič, ko se previjava jo dan gor in knjigice gledava, da miruje dete. Polula se skoraj vedno, kakala pa je tudi že večkrat. Če je pri volji celo pove, če jo vprašašuser posted image . Pred dvema mesecema ni bila niti dve sekundi na njej, zdaj jo je pa kar posvojilauser posted image .

Je pa tako smešna, še vedno je njena največja ljubezen pomivalni stroj. Vedno ko jo povabim, če mi ga pomaga spraznit takoj vstane in reče ja, ja in zraven z glavo kima in zašiba proti kuhinji. Za nameček (če ima občutek. dan nisem čist za njo) se še ustavi in pogleda, kje sem, kot bi me priganjala, naj že brž gremuser posted image . Res se ji presmejimo. Z bratom gresta rada v njegovo sobo in naštimata muziko na sintisajzerju in potem mala itak takoj začne migat s tisto malo rito mi pa zraven, in mamo žur.

Dansas moja izkušnja je pa nekoliko drugačna, meni se pa zdi, da je glih punči večji gavner, ona kr gre, se puli za igračem, kriči če ne gre...

Ribica že maš poganjalčka vem in ti so res super. Mi imamo eno drugo varjanto, ki je zelo praktična. V milerju imajo plastične motorje (dve velikosti), na tri kolesa, Resda se ne nauči ravnotežja samo šiba pa njim, da noro. Mi smo hodili z večjim kamot na sprehode, ker je bil hiter z njim (punči, že tudi obvlada). najboljše od vsega pa je, ko se otrok naveliča, da ga prespto neseš v rokah, ker je tako lahek. otrok v voziček ali pa za vrat...priporočam glede praktičnosti.

Danes je cel dan jokala nekaj, pa spat ni mogla, težek dan imamo za sabo, upam, da bo zdej spala, čeprav sem šla v slabih dveh urah že dvakrat k njejuser posted image

Jutri zjutraj imata oba zobarja. Me zanima kaj bo povedala za ounči, ker ima bele lise na zobeh. Nimam pojma kaj je to, zgleda kar grdo. Bomo videli.

Bučka kako ste vi? Nastja kako se počutiš? Javite se kaj punce. Sem sigurno pozabila sto stvari pokomentirat in napisat.

Šibam spat

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1538
   RE: Oktobrčki 2016
18.1.2018 13:15:04   
Pia*
Hej punce....

Pri nas smo za 1x super. Pia je sla danes prvic!!! Z veseljem v vrtec. Prejsni teden sva imeli borbe! Ponavadi mi je ze pred garderobo javskala da ne, da ona noce. Roke so letele levo in desno in potem jezanje vse dokler jo ni prevzela pomocnica.
Pri Pii v skupini so pa kar bolani. Je od 14 otrok samo 5 jih v skupini. Tako da me skrbi!! Sploh k ze od prejsnega tedna kaslja ko slon!
V hisi imajo pa tudi vsi neke viroze in so na antibiotikih.

Pri nas je Pia tudi kar ziva. Ko pride iz vrtca morava vedno nekaj poceti. Ponavadi kaze na moj mobitel in se dere lalalala.... in navijava celi ljubi dan kokoko od čukov. Vcasih me ze glava boli. Pesmico znamo ze vsi na pamet.
Potem ringaraja plesemo. Vcasih se butne tako na rit, da mene vse zaboli. Ona pa ze skace naprej.
Hodi se ne. Tudi zelo previdna je pri prestopanju, ko se drzi za mizo ali sedezno.
Kahlice sploh nimamo. Sicer dvomim, da bi sekundo zdrzala na njej. Se previjanje je misija nemogoce. Sploh kadar se pokaka moram resss paziti da se ne primer za rit.
Pri nas pa ni sanse da bi rekla Ata hahaha... mama rece ze nekaj casa, ata pa poklice "aj"user posted image . Pa babica je baba, deda pa di.
Hrana je se vedno problem. Ena velika zbircna metka je! V vrtcu kar je sladkega vse poje (sladica, jogurt, puding, banana, piskot ). Ne vem zakaj jim dajejo piskote? To me je kar malo zjezalo. Potem mi je moja mati rekla, da samo iscem nekaj, da kompliciram! In da naj ze sebe 1x pogledam. Tako, da sem bila tiho. Sta pa obe vzgojiteljica in pomocnica super. Sem zelo zadovoljna.
Aha se nekaj me moti. Nikoli ne gredo ven? Ali vasi gredo kaj?

Pri nas bova pa miski. Bova z mojo mami kar sami zasili. Je mami kupila blago tko, da naslednji teden greva v akcijo. V trgovinah je vse na isti princip in mi nic ni bilo vsec.

Dansas mogoce, da bi imela se enega. Moj je imel zeljo imeti 3. Pa sem mu ze na zacetku rekla, da niti pod tocko razno. Vem, da ne bi kompliciral, ce bi ostali samo pri Pii, ker je bil hvala bogu pri porodu zraven in je videl kako je bilo.

Da sem dobila psihologa je bil razlog v tem, da po 6tednih nisem sla na pregled. Zbirala sem pogum vec kot eno leto. Ko sem samo pomislila se mi je tema pred ocmi naredila. Tako, da me je moj sam prijavil mi povedal zjutraj, da naj se oblecem, ker imam pregled pri ginekologu.
V ordinaciji me je taka panika napadla, da nisem nic znala povedat. Vseeno sem se odlocila, da naj pregleda kaksno je sedaj stanje. Ker zdravnica je rekla, da ce ne zelim me spodaj ne bo pregledala.
Na koncu smo se vsi skupaj odlocili, da grem k psihologu. Da svojo travmo predelam. Ker resnicno zelo vpliva na najino kvaliteto zivljenja.
Sedaj lahko govorim ze, da bi mogoce nekoc, nekdaj imeli se enega. K ne dolgo nazaj se o tem sploh nisem pogovarjala.

Evo sibam dokoncati kosilo za naso gospodicno, ki v vrtcu se vedno nic zdravega in konkretnega ne poje. Potem grem pa ze po njo.

Lep dan vsem.

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1539
   RE: Oktobrčki 2016
18.1.2018 21:19:30   
nastja1
dansas haha sm se nasmejala kakšne anekdote imate pri vas user posted image oh ta druga je pravi romantik.. da reče da je njen moški, njeno srce user posted image user posted image glede sladkorja imam pa skus v mejah normale, je bilo takrat izgleda slučajno povečan, ker zdej je ok. glih jutri morem spet poklicati zdravnico da ji povem, mi bo vrjetno kar ukinila pikanje. aja novo porodno imajo? super. pri Teu sem bila v eni rumeni.. je bila kar lepa in velika.. upam da bom sedaj v novi user posted image

rumena sej prav da si šla pa povedala kaj te moti. lepo da si tako mirno šla do ravnateljice.. ja eni starši bi zganjali celo paniko in bi kričali in nevem kaj vse zahtevali... lepa beseda lepo mesto najde user posted image ojoj potem je res bolje da jo imaš doma če je tako. user posted image oo vi že kar na kahlico supeeer user posted image bomo morali tudi mi počasi poskusit. user posted image upam da bote imele mirno noč danes.
hm kako se počutim? mam občutek da me vsak dan bolj vse boli. user posted image to kaj se mi dogaja po mednožju je že katastrofalno. ko se vstanem isto sekundo me začne tako bolet da večinoma gosp.opravil opravljam sede. sedaj ko je skus sonček ko če biti T zunaj cel dan mi je tako težko. potem mu dam da se malo zaigra na dvorišču da se usedem na klopco.. in potem spet gas dalje za njim user posted image sploh si nisem predstavljala kako to lahko boli... komaj že čakam porod res user posted image

pia supeer. upam da bo tako ostalo da bo šla z veseljem v vrtec user posted image v našem vrtcu gredo vzgojiteljice čisto vsaki dan z otroci zunaj na sprehod kar lep dolg sprehod naredijo.. če je pa dež ali slabo vreme, so pa na terasi vsej malo da pridejo na zrak. piškote pa tudi pri nas dobijo malo za prigrizek user posted image ojoj upam da ti bo psiholog v pomoč. user posted image si ne predstavljam kako ti je.. meni je bil porod tako lep, da bi jih šla še 10 rodit user posted image bomo pa videli kako bo sedaj..

nš mali se pa navadil da mi sam poveda kdaj če spat.. vse igrače spusti.. pride do mene, me prime za prst in me pelje v sobo.. odkrije deko, vrže svojega medvedka na posteljo, potem še sam spleza za njim in se uleže.. jaz se uležem poleg njega in najkasneje v 10-15min zaspi user posted image mi je pa smotano ker še nimamo pograda čakamo da pride.. tako da se uspava na naši postelji, potem ga pa samo prenesem v njegovo sobo.

zdej že spi mali... tako da šibam počivat ker je res naporno cel dan tečt okoli z njim pa še mojga cele popoldneve ni doma ker dela.. zvečer imam že vse nateklo od mednožja do nog... user posted image ah še malo pa bo bolje.. user posted image punce lepo spite vi in vaši sončki user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1540
   RE: Oktobrčki 2016
18.1.2018 22:25:51   
bucka*
Oh, bucka ko bucka, sem cekirala forum, pa spregledala, da ste bile pridne :-)
Dansas, ena znanka je podobno razlagala, sinko 4+, ko so ga sprasevali, ce sta z neko punco zaljubljena je rekel: ona je gotovo zaljubljena vame, samo si ne prizna! Predvidevajo, da je stavek pobral iz nadaljevanke Soy Luna :-)

Nasa puncka je sla pa vceraj prvic na sprehod po nogicah, al kako naj se izrazim :-) s ceveljcki po tleh user posted image ha ha, se rezim, karkoli napisem je smesno user posted image no, prvic je sama hodila in sva sle po ulici in nazaj in je blo celo dozivetje :-)

Sva pa ble na obisku pri eni kolegici, ki je rodila 29.12. (!) Naju je povabila in ker smo res zdravi, sem rekla ok, prideva dopoldne sami pogledat dojencka. Pa pridem na obisk... ja, kje je pa bratec?? (1,5 let star) Ja kje, v vrtcu!
Kar megla se mi je naredila pred ocmi. Pri vseh boleznih, ki prav zdaj razsajajo, je dala 1,5 letnega sinka v vrtec, doma pa tri tedne star dojencek!!! Ne morem da ne bi obsojala, res :-/
Da je kao tamal nevzdrzen, da ga ne more met doma, ga pa preoblece in rokice mu umije, ko pride domov. Jao, kako bo pa potem oba obvladala user posted image

Me je pa danes sef pohvalil... sem mu pustila ene pet listkov, sem nasla razne nepravilnosti prejsnji teden... pa sem danes naslasc vprasala ce je pogledal in ce je bilo ok in je rekel: ja, hvala ker toliko stvari opazis. Sem kar zrasla za par centimetrov :-) mislim, sej naceloma naj bi mi bilo vseeno, ampak saj vsi vemo, da cisto vseeno pa ni. Je lepse in lazje, ce te sef ne sovrazi :-)

No, o vsem sem se razpisala, samo o puncki ne :-) glede razlike je tudi pri nas smesno... fantek je prav tako samo gazil, pa se danes to pocne, skos v modricah in pobuskan, ampak po drugi strani bolj dojemljiv. Ona pa... glede hoje je bolj previdna, meni se zdi kar prevec, glede gruntanja kaj se kako naredi je bolj vztrajna in velikokrat ponovi, samo glede trme pa... no comment!!! Se vedno se mece v tla, ce kaj ni po njeno, na tla zmece tudi najblizje igracke in grdo gleda, vcasih pa krili z rokami in celo tepe (!) S tega vidika je pa bolj divja, se ji ne da nic dopovedat. Predale je polomila, omarice bi skos odpirala, smeti so nonstop zanimive, zacela je kocke pospravljat v predalnike in med moje stvari... najljubsi pa tudi pri nas pomivalec. Kadar slisi, da sem ga odprla, nimam sans, takoj prileti "pomagat". Ji pustim, da pribor ven jemlje in mi ga podaja :-)

Po enem tednu sva napredovale, da zna oponasat psa, sicer ne v knjigici, ampak sva se zadnjic mimo pasje hrane in ona zacne "lajat" :-) koncno :-) pa se vedno rece "hjaja" za hvala in zelo prisrcno izpade, ker se za vse zahvali :-) tudi na zdravje rece, nekaj po svoje :-)

No, zdaj pa ajat, zjutraj budilka klice v vrtec, ce ne bodo prej mulcki pokonci :-) nocko

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1541
   RE: Oktobrčki 2016
19.1.2018 21:56:22   
nastja1
bucka jaz imam tudi takšno mišljenje glede teg.. jaz bom Tea defenitivno imela doma ko bo dojenček in bota šla v vrtec šele ko bom šla nazaj v službo. pa so mi moji starši rekli da ga naj dam v vrtec ker mi bo težko sama z dvema malima otrokoma, psom, ... ampak ni šans.. bomo se že navadili. mogoče ga bo za kako urico katera od babic vzela kdaj pa kdaj ampak prevečkrat pa tudi ne user posted image
oho no no.. seveda je lažje če so odnosi v službi urejeni. lepo user posted image
mene tudi zanima če bo kaj drugače s punčko... T je res en plezalec, tudi se samo z glavo nekam zaleta, zna se kar precej razjezit da grdo gleda pa kriči, ampak je pa tako plašen.. se tako boji drugih ljudi ki jih ne pozna, ali pa tudi otroke njegove starosti.. joj ne more jih vidit. user posted image

smo pa kupili eno veliko omaro za v njegovo sobo, jutri sestavljamo.. ker nimam nikamor več zlagat njegovih cunj pa še od punčke.. smo vzeli kar 200x200cm tako da sedaj bo prostora user posted image

punce imate kaj snega? danes so na 24ur pisali da je bila pri nas največja temp.razlika... zjutraj 14 stopinj.. prejle pa padal dež za znorit.. grem pa čez dve ure nametat drva v peč in me skor kap.. zunaj sneg user posted image

zdej pa počivat.. lepo noč punce.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1542
   RE: Oktobrčki 2016
20.1.2018 17:19:29   
Ribica **
Hm, jaz sem potem malo čudna, pa ne bom imela E. doma, ko bomo imeli še enega. Ker bi se rada tudi novemu dojenčku - ko bo - posvetila. Razen, če bi rodila res v sezoni gripe in podobnega, rsv virusov ipd. Pa še to bi ta večjega otroka dala k babici, vsaj za del dneva. Da z novim dojenčkom ujameš rutino itd. Res pa da sem bila jaz prvič po CR res boga in zagotovo ne bi mogla skrbet za dva, res pa je tudi, da je bil pri meni prva dva tedna oz 16 dni mož doma, sama tako nisem bila sposobna bit.

Pia, ti želim, da čim prej "okrevaš". Si sploh ne predstavljam tega strahu in težav, mi je pa jasno, da se ti to dogaja. In se mi zdi kriminal, da so taki porodi v današnjem času še dovoljeni! Zakaj zavlačujejo s CR, če vidijo, da ne bo šlo? Pa veš, da sem če se le da za izogib CR-ju glede na svojo izkušnjo, ampak če ne gre, ne gre. Še dobro, da vsaj ni pri Pii do kakih možganskih poškodb prišlo.

Mi smo se pa danes končno sankali, mala je uživala, kako ne bi, ima to v genih. user posted image Sva se skupaj z bobom spuščali, smo šli na Ljubelj. Po kosilu pa še s poganjalčkom naokrog do bližnjega Mercatorja. Sem hotela delat pito z vanilijevo kremo, pa nisem v dveh trgovinah dobila stroka vanilije, tako da očitno je ne bom.

E. zdaj tudi končno hodi, gre sama do dvigala od stanovanja, potem pa da roko in greva skupaj ven do avta. user posted image
Zdaj mi je pa že prišla nagajat in tipkat po računalniku, tako da moram zaključit .

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1543
   RE: Oktobrčki 2016
20.1.2018 20:48:18   
nastja1
ribica nič nisi čudna user posted image vsak se odloči po svojem kk ve.. meni je malo huda cena da bi sedaj plačevala še 180e za vrtec.. upam pa da nam bo ratalo čim prej ujet rutino z malo pa da bo T priden user posted image
oo super za E user posted image še malo pa jo boš lovila user posted image

punce jaz sem sedaj našla na internetu neko inovacijo.. pa me zanima če je katera ko ima fantka to sprobala.. namesto kahlico, otroški pisoarček. ga bom kar naročila naslednji mesec pa dala poleg našega wc-ja. upam da rata čim prej lulat notri user posted image
https://vsezaotroke.com/index.php?route=product/product&product_id=104

lep vikend punce.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1544
   RE: Oktobrčki 2016
24.1.2018 12:29:04   
pikica 4
pozdravljene,

mal sm zaplavala in posledično mi zmanjka časa za forum.

vrtec, ja, zdrži mi v vrtcu povprečno 4 dni, to je toliko časa da virozo pobere in da bolezen izbruhne, superuser posted image . sedaj je spet doma, je vsa pikasta ampak brez vročine, tako da jo nimam namena k pediatru vozit. gotovo ima virusno nog, rok in ust. samo še moja joka ko jo pripeljem v vrtec, ker je skos doma in se sploh ne privadi. da o ceni vrtca ne bi, odračunajo samo par evrou malice. decembra je bila 7krat sedaj januarja pa 5krat prisotna.eh....

debata o drugem otroku ko dobite novorojenčka - mojo izkušnjo sem že napisala. bila sem izžeta, žal mi je da ga nisem imela v vrtcu, za drugega nisem imela toliko časa se povezat kot z zadnjo. mnenja so različna. vsaka se odloči po svoje. sedaj ko vozim malo v vrtec, vidim, da z dojenčkom v lupinici vozijo starejšega v vrtec. mogoče je ravno zato Neža toliko bolana ker do vrtca ni dala nobene viroze skos. ne vem. seveda je drugače če lahko stari starši sem pa tja pomerkajo starejšega.

nastja jaz imam doma dva fanta, pa fantje ko se navadijo prav fajn merjo in tako opravijo da je še okoli ošpricano, jaz sem ju kar hitro navadila pručko in naš wc, ni se mi dalo še kahlo skos pucat. ampak pri nas smo lulali pri 2,5 letih približno. tvoj bo malo pohitel. N bom probala konec poletja pravijo da dekleta prej nehajo, bom vidla. še spanje se vama je uredilo.

ribica super za hojo. nekaj časa nazaj si dala gor sliko od poganjalčka na dveh kolesih. nimam ga še pa ne vem a bo to sezono že aktualen, a ga kjera že ima? je pa samo v teži za merkat da je lahek, leseni so precej težki.

z malo se vsak dan sprehajava, v vozek je ne dajem več. ampak sprehod je po njeno ne gremo tja ko naj bi šli, ampak tja k je njej zanimivo.

želom vam lep dan

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1545
   RE: Oktobrčki 2016
24.1.2018 18:08:44   
Ribica **
No, eni zbolijo tudi, ko jih imamo doma user posted image 16-18 dni je bila celo zdrava, danes je pa spet zakuhala, kašlja.

Bučka, sem se spomnila nate, ko sem se peljala skozi vaš kraj, sva šla z očetom smučat na Kanin. Tokrat uspešno, brez poškodb, samo malo penzionistično. Ampak se ne sekiram, vsaj musklfibra nimam. Sem pa jaz domov vozila, ker so očija bolele noge, mislim, mi je bilo žal že na pol poti, ker se mi je spalo za znoret,.

Pikica, takega sem kupila, ful ji je všeč:
user posted image

Zdaj je tricikel, ki se spremeni potem v klasičnega poganjalčka, ima cca 3 kg in je edini od 12m naprej. Smo ji pa morali sedež zvišat, ji ni ok najnižja nastavitev. Aja, sem pa zelo fino merila tamalo, zadnjič sem jo namerila 76-77 cm, pa sem jo 77 cm že novembra user posted image Tako da očitno sem jo narobe merila, tudi po kilaži je še vedno okrog 9 kg.

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 24.1.2018 18:10:20 >

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1546
   RE: Oktobrčki 2016
25.1.2018 14:51:52   
Pupa88
Živijo,

evo se na hitro javim...imam 5 min časa.

Joj Ribica, vi pa res nimate sreče s temi boleznimi. Upam a ste bolje.
Midve sva bile tudi prejšnji teden na bolniški. Tamala je iz vrtca prinesla trebušno virozo. Itak sem jo fasala potem še jaz. On je bila kar hitro ok, jaz pa da ne govorim. Ne vem, ali se samo meni zdi ali so te otroške bolezni, ki jih poberemo odrasli stokrat hujše kot naše? user posted image

Dansas: kahlica kar gre, odvisno od dneva. Če lepo pove da jo tišči, potem ni problema. Je pa sedaj tudi v vrtcu kdaj pa kdaj na kahlici. Tako da bomo videli kak bo. Ne bom nič slilila, da se ji kaj ne zameri.

Joj evo moram že šibat,

lepo se imejte.


(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1547
   RE: Oktobrčki 2016
25.1.2018 21:39:11   
nastja1
pikica ojoj potem vam je kar naporno s temi virozami. upam da čim prej daste to čez user posted image hm ja sej moj je tudi rekel da bi ga takoj navadili na wc, je bolj praktično da ni treba skus pisoarčka stikat pa čistit.. ma nevem.. bomo videli. tudi meni so rekli da naj ga poleti navajam ker je lahko zunaj brez pleničke pa samo kakšne bombažne hlačke.
hehe naši sprehodi so isti ja.. kam on želi, tam moremo.. pa magari 3x gor pa dol po isti cesti user posted image

ribica kako ste danes? upam da že kaj bolje. joj jaz morem kar potrkat da že en lep čas nismo bili bolani. u super da ste šli na smučanje.. se paše malo odklopit.. ja kako lep poganjalčeek imatee. joj bi morala tudi jaz kaj takega kupit..
naš mali vsako jutro ko gremo v kopalnico prat zobke , gre najprej na vago user posted image naš zjutraj na tešče meri 12,9 kg user posted image

sem pa včeraj imela pregled pri G. ja je še vedno punčka user posted image težka je pa že 2160g, brca za znorit.. al se mi nasloni na mehur da skus hodim lulat.. ali me nekam v želodec brca da mi rata slabo.. imam pa prvič sedaj nižji hemoglobin tako da sem dobila železo za pit in magnesol.
čez 4 tedne sem pa že na CTG naročena. joj kako gre to hitro. user posted image

punce uživajte na sončku (upam da ga imate tudi ve.. pri nas je že 2 dni od jutra do 16h tak sonček ko da je že poletje user posted image )

(odgovor članu Pupa88)
Neposredna povezava do sporočila: 1548
   RE: Oktobrčki 2016
26.1.2018 8:54:18   
pikica 4
dobro jutro.

po celi ne prespani noči s hudo vročino sem jo pa res k pediatru pelala. sva bile prvi, mislim da prvič. pa itak oni še pol ure kofetkajo. po dveh otrocih mislim, da sem pamet sveta že pojedla pri virozah, sem se motila, še pediater ne ve od česa pike in vročina, so drugačne. imam kontrolo v ponedeljek. pa iz vrtca jo moram vzet za njeno dobro za 4 do 6 tednov da se ji imunski sistem nazaj sestavi. moj še ne ve, da sem spet frejuser posted image .

ribica o joj jest bi tud takega kupila, fletn in praktičen, dva v enem. sem koj pogledala za ceno, pa še drugod pa glede na to da ima vaš dve funkcije drugi pa samo eno pa podobna cena ni drag. pa kje ste ulovili zopet virozo, upam da se čim prej pozdravite. če vam hodijo mali otroci z vrtca dosti na obisk mogoče kaj seboj prinesejo. super za smučanje, si moreš mal frej uzet. se strinjam, na smučanje lahko peljem naprej, nazaj se mi pa nikoli ni ljubilo. ko prideš z mraza v topel avto te kar uspava.

nastja ja teli sprehodi, enaka zgodba kot pri vas po enaki poti 5krat. pa mal je smotan ko se pred sosedovo hišo ustavi ko kaj delajo pa kar gleda, pa jo nesem naprej ker mi je nerodno. pa obrne in gre nazaj. nisem dala takoj na wc, najprej kahla potem pa čimprej wc. če vidiš da je mali pripravljen ne čakaj poletja probaš pa je. je pa krepak dečko, morm našo zvagat, sigurn more met že 10 kg. no super da je punčka ostala, joj kolk so fletne tele male štručke se malo pa boš eno držala. midve sva bile cel teden zunaj je tako prijetno grelo tudi pri nas. imaš že vse pripravljeno za prihod male.

pupa meni se je tudi vedno zdelo da jaz najslabše odnesem pri virozah od naših družinskih članov. bravo za kahlico.

najin razvoj, govori ne, se je pa jasno naučila pokazat kdaj bi se ona crkljala pri meni. ker mleka nimam več veliko, je bolj crklanje.

sedaj grem pa kavo pristavt, danes si jo pa zaslužim.

želim vam miren vikenduser posted image

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1549
   RE: Oktobrčki 2016
26.1.2018 12:13:53   
rumena1
Pikica ja vama pa res ni vrtec namenjenuser posted image . Ju mava kar obe doma. Upam, da bo čimprej bolje in da ugotovijo kaj sploh ima. Jaz bom imela svojo tudi še februarja kar doma. Nimam srca je dat v vrtec, ker kar ne morem pozabit vse te štorije z uvajanjem. Sem prav jezna. Pa če je doma je zdrava.

Ribica vam pa tudi ni zdravje namenjeno. Upam, da se hitro pozdravi deklica. Fajn za smučanje. Midva odkar imava otroke še nisva šla, pa vsako leto rečeva, da letos pa res grevauser posted image . Verjetno drugo leto.

Jaz punči dan vsakič na kahlico,preden se greva previjat. Lula vedno, kakanje pa kukr nam rata. Zna že kar povedat če je pri volji. Tako prikimava z glavo in zraven govori ja, ja, pa odkimava za ne. Je ful hecna in simpatična. Smo imeli ta teden alergologa in sem bila prepričana, da nam bodo teste naredili (zato smo šli a ne?), pa je samo nekaj pametovala in dala dve novi kremiuser posted image , Kaj pa drugega. Na koncu pa reče, da kri moramo dat za teste, ampak da laboratorij več ne dela, da naj pridemo drugič. Kr neki, do celja imam 50 min vožnje. Eh, brezveze.

Mala zna pokazat že večino živali, goovori prve zloge (ki-petelin, pi-pikapolonica, ga-raca....), za muco je najboljša ker reče njam njam namesto mjav mjav. Se presmejimo. Je reku sinko zadnjič kak je fajn met eno leto staro sestrco. Zelo rada skupaj prismodujeta. danes sta že ob pol 8 zjutraj muziko naštimala in plesala zraven, pol sem pa še js. Ni nam dolgčas. Mi je pa fajn, da je doma. Nimam občutka tesnobe, ker bi jo morala dat v vrtec, lepo se crkljava, pleševa, na sprehode hodiva... super je. Ko greva spat, jo poležem, mi da dudo v roke in me pogleda s sijočimi očmi in reče njam njam, ker ve, da bo mleko dobila. Zna tudi ona že pokazat, kdaj hoče bit. Noči so še vedno pestre, zbujanje po 5x na noč, praska se vsako noč...

Sem se začela učit za izpituser posted image . Madona mam zakrnele možgane, komi se prebijam čez snov, pa še časa nimam veliko. Se učim nekaj zvečer, ko dam malo spat, samo se mi večrat res ne da, ker sem samo za dol padet. Ah, ja. Sem pa en izpit že naredila. Mam pa zelo slab spomin odkar tako malo spim. Še to povrhuuser posted image

Danes greva pa na koncert zvečer, sva babico aktivirala za varstvo. Komaj čakam.

Lepo bodite, bolančki čimprej se pozdravite, Nastja tebi pa čimbolj mirno do poroda. Aha, ti pa svetujem, da vseeno daš za malega vlogo za vrtec za novo šolsko leto. Pa boš potem videla do septembra kako boste. Zavrneš še vedno lahko. Zna biti zelo naporno drugače. Razmisli.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Prvi mesec z dojenčkom: Zakaj je začel tol...
Dojenček, ki je bil prej »priden« in je jokal v mejah normale in predvsem, kadar je kaj potreboval, nenadoma dobi neutol...
Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?