|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
27.1.2018 21:16:23   
Pia*
Ribica in pikica s Pio posiljava user posted image user posted image user posted image user posted image , da boste hitro zdravi.

Pia je z zdravjem kar ok. Ok pravim zato, ker smo stalno prehlajeni. Trenutno sem jaz cist na glavo s prehladom. Naj bo ze pomlad!

Rumena pri taki izkusnji z vrtcom bi tudi pri meni ostala pia doma. Jaz nase res lahko samo hvali. (Trkam, da se ja ne bi nic spremenilo).

Nastja tako hitro je slo? Sploh ne morem verjeti. Skratka pocivaj!!

Pri nas Pia divja z lesenim vozickom po hisi. Nekaj kotov ima ze luknje. Moj se samo za glavo drzi. Mislim, da je presrecen, da nismo v novi hisi se, ker bi se mu zmesalo. Pes je resnicno bogi, ker njen vozicek leti povsod tudi v njega. Tko, da vcasih me mika da bi vozic nekam odnesla. Vceraj mi je spraznila predal v kopalnici v katerem imam vlozke in mi jih kar nekaj odprla in zmetala.
Ratala je pravi mali razbojnik!
So pa prejsni teden v vrtcu ustvarjali in sta jim nakepili plakate na steno da so risali z voscenkami.
Imam v kuhinji lepo narisanega menda da psa. Z lepim rjavim flomastrom ( ki sploh ne vem od koga je in kje ga je dobila).
Za sekundo jo ne smem spustiti iz oci. Saj se zaigra sama ampak ponavadi najde kako traparijo.

Pogresam case, ko je spala po vsakem obrokuuser posted image . 1 tak dan na teden bi mi se vedno prav prisel.

Imava pa resne tezave z zaprtostjo. Blato stalno zadrzuje. Potem jo pa trebuscek boli in imava "zabavo" ponoci. Veliko premalo pije. Pa 100x na dan ji pred usta nosim kozarec. Toliko, da ravno 2kapljice spravim v njo. Vceraj se mi je tako smilila, da sem sla prav v lekarno po svecke. Po tem je bila pa cisto drugi otrok. Caja mi sploh noce piti, vodo in nic drugega.
V vrtcu naj ne bi bil problem s pitjem, doma imam pa celo norisnico. Sploh nimam vec idej kako jo naj pripravim, da bo pila.
Sem poskisila s tem, da pijem tudi jaz z njo, potem da nazdraviva in pijeva, da pije takrat kot pes, dojencek, plisate zivali,... ni da ni. Vse drzi dan ali dva potem pogrunta in konec.

Grem malo pred tv in spat.


(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
   RE: Oktobrčki 2016
29.1.2018 21:31:17   
nastja1
živijo punce kako ste? uživate v sončku? :)

pikica kako je z pikicami ste že ok? hehe ja pri nas je isto.. ali pa ko vidi pri sosedih traktor pa na vsak način sili da bi šel gor.. jaz pa samo upam da nebojo kje prišli sosedje ven pa ga hitro stran odpeljem user posted image pol se mu pa morem odkupit pa ga k mojemu očetu peljat na traktor :) uh nimam še vse pripravljeno. naslednji teden ko bo moj delal zjutraj, si bom popoldne vzela čas pa šla nakupit še stvari za porodnišnico da si končno uredim torbo, da me nebo kaj prej presenetilo user posted image drugače pa oblačila imam..

pia ja ne reči, veš kako meni šiba čas user posted image hehe o punčke tudi znajo biti taki razbojniki? sem mislila da so samo fanti user posted image
uh a kr blato zadržuje? pa si kaj omenila pediatrinji? joj upam da ima to samo kakšno kratko obdobje da noče pit user posted image pri nas pa glih obratno.. cel dan bi imel kozarček v ustih pa pil..

nooo da se pohvalim.. danes sem pa postala 4. teta user posted image mlajši sestri so 2 tedna prej PDP naredili carski rez (tudi v prvo ga je imela), ker ji je voda odtekala. mu je pa ime Domen.. velik je 47cm, 2960kg. user posted image
punce a ima katera idejo kakšno izvirno kaj kupiti mamici ob rojstvu (moji sestri)? več sploh nevem. user posted image čez eno 3 tedne ko bo prišla k sebi jo bom šla pogledat pa bi ji nekaj lepega odnesla.. malemu bom pa dala odejico z rojstnimi podatki pa njegovim imenom.. pa še neke malenkosti (pleničke, foto okvir/album..)

mirno noč punceuser posted image

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1552
   RE: Oktobrčki 2016
30.1.2018 7:54:46   
Malinca07
Se na hitro javim..doma imam bolnika in sama sem bolna. Obe s tamalo sma fasali trebusno virozo..veselje na kvadrat :( Upam, da cimprej mine.

Hotla sem sam napisat tebi Pia glede pitja. Tud moja ne pije velik..je zmozna dan prezivet brez pozirka vode. Caja, soka ali cesa drugega tak sploh ne mara, ce pije pije vodo. Js sem jo naucila pit po slamici in zaenkrat na ta nacin se najvec spije. Se ji zdi zabavno, sama pa tudi menjujem barve slamic, da se ji zdi se bol zanimivo. Ne vem..probaj se ti s slamicami :)
Drugace pa ce poje kaksno jabko in juhice dobi tudi s tem vsaj malo tekocine..

Nastja, cestitke za necaka! :) Velik mladine bo v vasi druzini :) ena hitra ideja za darilo, mogoce ti bo vsec https://telegramizamami.si

Zdej pa sibam poskrbet za malo E in sebe. Se javim, ko bomo kaj boljse.

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1553
   RE: Oktobrčki 2016
31.1.2018 12:42:04   
pikica 4
pozdravljene,

vsem ki ste bolani želim da se hitro pozdravite.

pia moja tud bolj malo vode popije iz flaše na slamico. veliko tekočine dobi iz 5 obrokov čez dan. iz kozarca pri obroku malo več popije. super da sta zdravi, naj tako ostane.

rumena ja sem brala tvoje izkušnje z vrtcem. kar se tiče računalnika nam je na sestanku za starše rekla, da ne bomo gledali da ona po internetu brska ampak, da ima določene stvari za opravit na njem. ne moreš vedeti. pri tako malih je cas za take stvari ko spijo, ne pa da pomočnica skoraj omaga ker je ona na računalniku. jaz jo vrnem v vrtec marca enkrat, kako vidve planiratea? bravo za opravljene izpite.

nastja glede daril, jaz sem vedno nosila bone, pa naj gre mamica sama z vozičkom al brez ko bo lepše malo ven v šoping. za telegram pa pač tisto kar imajo na pošti. za bone pa zato, ker ima vsak svoj okus. pa ponavadi so najbolj veseli tega. denarja pa nisem dala, vedno bon iz dm ali millerja. kjer sem bila.

midve sva včeraj bile sprejete v bolnico zaradi dehidracije, v dnevni oddelek, ves čas sem bila na stolu s tamalo v naročju,. sem mislila, da se flaša nikol ne bo stekla, se mi je tako vleklo. ene 5 ure je teklo. ne sprejemajo ker so polni. imava kontrolo pri svojem, če ne bo bolje. danes se vedno ne je in minimalno pije.

Lep pozdrav.

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1554
   RE: Oktobrčki 2016
31.1.2018 13:01:27   
Ribica **
Ojej, koliko bolančkov ☹ jaz sem seveda pokasirala bacile od male, ampak na srečo je samo prehlad. Jaz sem v službi, mala pa doma z očkom in pri babici po potrebi.

E. Pije dovolj večinoma, po flaški samo vodo, sok/čaj iz kozarca, ampak tako da se cela polije ali ven pljuva. Zadnjič sem ji uspela pol dl gostega soka podtaknit po flaši, ker ni nič jedla, pa da ne bi bila lačna ponoči. Kako ste jih navadile na slamico? Jaz sem ji dva dni nazaj kazala, pa ni šlo skoz. :)

Nastja, lepo, da misliš tudi na mamico. :) jaz bi bila vesela šopka tulipanov, od sester sem dobila pa obesek za na verižico z vgraviranim imenom od male, imam enakega kot ta starejša sestra, verižico imamo pa vse tri enako. :) telegramov je pa zdajl malo morje, meni so ljubi od Malih zakladov, sicer pride cca 25€ z darilom, ampak pošljejo tako lično zapakirano, da se res počutiš posebno tam v P. :) sem bila pa vsakega telegrama v P zelo vesela.
Res bo tik tak tukaj, uživaj še s trebuhom.

Pri nas nič posebnega te dni, časa in energije ke vedno premalo. Včeraj sem ji naredila krila za pikopoko za pusta, je pustila dat gor. Vedno več hodi doma, včeraj sva šli do bližnje trgovine s poganjalčkom. Luštno skratka.

Ostalo sem pozabila, kaj sem še hotela komentirat. Malinca, čim prej se pozdravita! Trebušne viroze so grozne.
Pikica, a je imela N tudi trebušno, da je dehidrirala? E gre nazaj v vrtec čez dva tedna.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1555
   RE: Oktobrčki 2016
31.1.2018 20:49:32   
bucka*
Hej hej! Tudi mi se pofockamo med bolancke!
V petek sem dobila mail iz vrtca, da imajo primer gripe, zvecer je pa sinko ze kuhal. Seveda je vceraj dobila vrocino se tamala, ponoci pa tudi jaz. Danes sem bila sicer se na sihtu, ampak sem delala skrajsani skrajsani cas :-)

Mi k sreci dovolj pijemo, nas v bistvu ona opozarja, da je treba pit :-) vecinoma pije caj, ce ga nimam pa vodo. Pije iz kozarca, vcasih sicer grdo, ampak nic hudega.

Jaz sem kot mamica dobila samo eno darilo ob rojstvu puncke in sem jokala od srece, da se je nekdo (naj. prijateljica) spomnil tudi mene :-) dobila pa sem bon za masazo :-) super relaksacija, sem sla, ko je bla mala stara ene pol leta pomoje :-)

Ostalo pa drugic, so me zacele oci bolet :-(

Aja, a majo vasi mulcki ze vzglavnike v posteljah? Nasa spi na enem cisto tankem, pa mam obcutek, da bi ji bolj pasalo, ce bi imela malo visji povstrcek. Spi pa na boku, vedno obrnjena v isto smer, se nic vec ne obraca :-)

Nocko punce

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1556
   RE: Oktobrčki 2016
1.2.2018 21:14:44   
Ribica **
Ja, moja ima že zelo dolgo vzglavnik iz ikee, čisto nizek, zdaj, ko je prehlajena, pa spodaj zloženo deko, da ima dvignjeno vzglavje (v bistvu tako spi že cel mesec). Kadar zaspi v moji postelji, vedno zaspi na mojem povštru.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1557
   RE: Oktobrčki 2016
1.2.2018 21:22:49   
bucka*
Ja sej ravno zaradi prehlada sem ugotavljala da bi blo fino mal dvignit. Hvala za idejo, bom podlozila dekico :-)

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1558
   RE: Oktobrčki 2016
2.2.2018 13:48:18   
pikica 4
Ribica po slamci se je naucila piti s tetrapakom notri je bil sok, sem ji malo stisnila da je okus dobila pa je pogruntala v manj kot 5 minutah kako do njega prit. Zdj ima pa v aventovi na slamco cez dan vodo. Ni imela trebusne. Ampak neko cudno virozo katera se je zacela s pikami in traja ze v pondelk bo 14 dni. Se vedno ne je, pije pa minimalno. Sem bila ze na vezi s pediatrom. Eh tale vrtec.je sel mesec hitro, samo se dva tedna pa nazaj v vrtec.

O bucka vi ste tudi zboleli. Bo mala ze vse viroze pred vrtcem skos dala bo potem bolj zdrava.

Pri nas snezi na polno. Kako je pri vas?

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1559
   RE: Oktobrčki 2016
3.2.2018 16:53:07   
dansas
Da se še jaz javim po dolgem času. Pri nas smo tudi imeli viruse na obisku, še naš računalnik jih je imel. Se nam je sesul in se zato nisem mogla oglasit. Mene je prav zdelala trebušna viroza – ne vem od kod sem jo dobila, samo sem jo jaz prinesla domov, je nisem dobila od otrok. Potem so sicer še zboleli moj mož, srednja punca, S pa že 2 tedna driska, drugih znakov pa ne kaže (brez vročine, bruhanja, ipd.) na srečo. Ne vem zakaj je mene tako iz tira vrglo – se imam za odporno – ampak sem bila čist gotova user posted image . Sem v 12ih urah najmanj 25x šibala na WC.

Nastja, te že dolgo hočem vprašati… Kako kaj slabosti, ziher so do sedaj že minile! Verjetno se niti zredila nisi nič, ko ti je bilo stalno slabo. Kako pa kaj sladkorna? Prideš kaj v Nm na kontrolo? Pokliči, če prideš. Se dobimo na kavici user posted image .
Lepo, da misliš na mamico. Saj v bistvu me naredimo zelo težaško delo, vsa darila pa mali pokasirajo user posted image )
Jaz nisem dobila darila pri nobenem otroku (če odštejem bomboniero pri zadnjem) in moram priznati, da mi je bilo kar malo hudo, ker še rožice nisem dobila user posted image . Sem si zamislila scenarij pri prvi, da ko pridem domov bo stanovanje okrašeno z balončki in napisom »dobrodošla doma«, mogoče šopek rož v vazici… pa seveda ni bilo nič od tega. Pa mu tudi nisem nič rekla, ko sem bila naslednjič na tem, da rodim. Ker, če mu moram jaz povedati, pa tudi ne velja. Take stvari se mora sam spomniti. Sem pa enkrat zasledila kako so se mamice pogovarjale, kako so dobile darilo (po večini nakit) za otroka – se pravi, da so donosile. Ha, ha, jaz še za rojstvo nisem nič dobila, kaj šele za nosečnost.

Ribica, tudi tebe hočem že dolgo vprašati kdo malo čuva? Samo sem dojela, da se očitno s tvojo mamo izmenjujete. Kdaj gre nazaj v vrtec? Upam, da bo sedaj bolje.

Pitje - naš pokaže s kretnjami, ko je žejen. Se mi je tako fino danes zdelo, ko mi je pokazal, da bi pil. Potem je pa na eks spil skoraj 2 deci. Se mi niti ni sanjalo, da je žejen. Sem vedela, da se bo izplačalo, da ga učim kretanja user posted image

Vzglavnik – naš ima kar mojega za spanje, ker, ko zaspi, ga poležem na trebuh, tako da ima glavo na povštru. Potem se pa itak prevrača sem in tja, skratka, spi zelo nemirno!
In spi na zakonski postelji, jaz pa na kavču! Sem pogruntala, da je to edini način, da prespi noč, ker če sem jaz zraven, me zazna in se zbuja in hoče, da ga jaz uspavam. Če me pa ni, pa sicer malo pojokca, ampak se je sposoben sam nazaj uspavat. Kako v takih trenutki pogrešam dudo! Ko so se male zbudile, sem jim enostavno dala dudo nazaj v usta in so spale naprej. Pri tem razgrajaču moram pa na sedežno, če hočem spat!

Danes smo se šli sankat, je bilo prav zimsko

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
   RE: Oktobrčki 2016
4.2.2018 16:34:03   
Ribica **
Kul, poskusim še s sokom v tetrapaku, nimam nobenega doma. Pri nas za pit govori na-na, tudi sredi noči, ko jo uspavam, je pa nasploh neskončno žejna. user posted image Zdaj ima novo traparijo, spleza sama v trip trapa, kot pajkec je. Se je opogumila tudi pri plezanju na posteljo, tako da če noče spat in grem ven iz spalnice, lepo pride za mano. user posted image
user posted image No, dol je hodila že nekaj časa, ampak do sedaj je počakala na robu in jokala, zdaj pa lepo tudi sredi noči prileze za mano. Tale polna luna nam je dala vetra, dve noči je bila spet pokonci, en dan uro in pol, pol je treba pa v službo.

Pazi jo moja mami, letos imamo ful srečo, ker se je šele prejšnji teden prvič nalezla od E., prej je bila celo jesen in zimo zdrava. Prejšnjo zimo je bila kr naprej bolna, ker je staknila infekcijsko mononukleozo od nečaka in se je vleklo, ima še druge zdravstvene težave. Zadnjič, ko sva bil amidva doma z malo, ko je bila res boga, jo je že pogrešala in je popoldne k nam prišla. user posted image Ko sem ji pa včeraj rekla, da jo ima samo še trikrat, ker imam jaz v petek dopust, je bila pa tudi kar žalostna, ampak je zaključila, da saj bo hitro spet pri njej. user posted image

Upam, da gre tudi ostalim bolančkom na bolje, midve sva bili zdajle morda 20 min zunaj, ker na snegu noče biti, hodit tudi noče, ampak je mogla, sva naredili en miniaturen krog okrog trikotnika trave pred stolpnico. Zdaj pa pleše pred Youtubom, klasika.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1561
   RE: Oktobrčki 2016
5.2.2018 22:09:10   
nastja1
živijo punce kako ste?

najprej hvala za ideje za darila. telegramov ni hotela da ji ne delajo gužvo v sobi user posted image sem ji pa vzela bon od dm-ja ji bo najbolj prav prišel, šopek rožic in čokolado. malemu sem pa dala na eno mehko dekico napisat rojstne podatke, pa kompletek za oblečt z njegovim imenom.
jaz ko sem rodila mi je moj kupil verižico iz belega in rumenega zlata in prinesel kar v P user posted image drugi se niso nič spomnili user posted image

pikica ojoj kako ste zdaj z malo? kar v bolnico ste morale user posted image

ribica jaz sem mu tudi tako z sokom iz tetrapaka malo stisnila po slamici.. z svetlobno hitrostjo je začel vlečt un sok user posted image

bucka uh masaža bi tudi eni pasala če bi jo dobila user posted image naš tudi že kar dolgo spi na vzglavniku.. je vedno lepše spal z njim, kot brez.

dansas ojoj potem ste bili kar vsi bolani user posted image uh slabosti pa še niso čisto mimo.. če si kdo poleg mene prižge cigaret, redko kdaj da lahko zadržim da negrem bruhat.. ali pa če mi kak vonj ne odgovarja.. groza user posted image no ja zredila sem se do zdaj 4kg.
hhe jaz sem si tudi podobni scenarij zamislila ko sem prišla iz P.. da bojo kakšni balončki, rožice.. pff fige user posted image je pa res da je rekel moj da se ne mantram preveč kuhat, je šel po pečenko (ena tur. kmerija pri nas tako dobre odojke/jagenčke peče ob nedeljah), jaz pa sem samo še krompir naredila. user posted image
haha a kar na sedežno? potem je isto kot pri nas. user posted image user posted image potem ko se pa preveč razbudi, se k njemu uležem na postljo, moj pa ostane v dnevni user posted image upam da sedaj ko pride pograd konec meseca, se bo to vmirlo malo user posted image
no se pa vidimo čez dva dni na kavici. komaj čakam. user posted image

mirno noč punce.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1562
   RE: Oktobrčki 2016
7.2.2018 11:18:45   
Pia*
Jaz pa sem dobila kar nekaj daril v porodnišnico. Meni je pa bilo to full čudno, ker nisem niti pričakovala niti vedela oz. razmiljala nisem nikoli, da bi mami kaj prinesla. Mi je pa moja mami v porodnišnico prinesla moj najljubši prfum, teta mi je kupila uro, druga teta obesek za na verizico, tasca pa medaljon.
Sem pa vedela, da moški kupijo darilo za mamico. Mi2 sva se zmenila, da ne zelim nic ampak da bi rada njegovo pomoc prvi mesec. In si je res uredil, da je bil skoraj 2 tedna pred porodom doma in potem se celi mesec. To mi je res ogromno pomenilo. Naju je pa čakala štorkla pred hišo (sicer to ni bila moja želja ampak žal jo niso upoštevali sosedje)
Nastja ti si lupila krompir? No jaz sem bila proti tebi res razvajenka, ker nisem nic delala. Lezala in dojila. Vse ostalo je naredil moj in vcasih za vikend moja mami. Sem pa po enem mesecu hitro padla na realna tla s kuhanjem in pospravljanjem, ko sva ostali sami.

Vzglavnik ima tudi Pia na njem obvezno zaspi ampak ponoci jo je pa po celi postelji dovolj.
Meni se tudi iz posteljice spravi na zakonsko. Zato sva posteljico dala cisto k zidu in zakonsko zraven, ker sem jo dobila ze cisto nagnjeno in bi se samo zvrnila na tla.

Od kar je na nogah je resss povsod. Vse odpira, pleza povsod. Je ze 2x posteno padla ampak se sploh ne ustrasi se vedno ponovi.

Pri nas je pa moj Pio naučil po slamici tako, da sta najprej pihala v vodo in potem je od vsega navdusenja pomotoma povlekla hahaha najprej jok, ker ni vedela kaj se je zgodilo, kasneje ji pa firbc ni dal miru in je poskusila še 1x. 2 dni smo vsako minuto pili na koncu se ze polivali. Sedaj pa je slamica aktualna, če smo kje zunaj. Ji gre iz kozarca bolje in predvsem manj afnanja je.

Mi2 sva pa hoteli za praznike na gorenjsko pa nama je danes sneg ponagajal tko da racunamo, da bomo sli v petek. Da peljeva Pio na pustno povorko.

Lepo bodite.


< Sporočilo je popravil Pia* -- 7.2.2018 11:38:57 >

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
   RE: Oktobrčki 2016
12.2.2018 23:34:56   
Ribica **
Hej, punce. Kam ste se vse poskrile? Nastja, koliko še imaš do konca, kdaj je PDP? Joj, moram zjutraj še prijateljici odpisat, ji že od včeraj nisem. Ona ima pa tudi čez dva tedna rok, na moj RD, držim pesti, da bo mala/mali počakal/a user posted image

Moja pikapoka je šla danes nazaj v vrtec po mesecu in pol, seveda je bil jok in cel dan po naročju, ampak verjamem, da bo bolje. Je še vedno kar stiskačica in se veliko crkljava, spet/še vedno v intenzivni mama faza, niti na wc ne smem brez nje, ker mi tolče po vratih in joka. Potem jo pa strašno zanima moj popek. user posted image
Smo pa kar intenzivno izkoristili te zadnje dni, en dan smo šli na Dolenjsko k starim staršem in smo se sankali, sva naredila z možem progo med njivo in vinogradom, kot včasih, ko sem jo imela jaz. Samo da sem jaz smučala po njivi, na koncu je bil pa snežak, da nisem zgrmela v hišo. user posted image
Od takrat smo malo popravili teren, pa je bilo treba kar bremzat, da ni koga odneslo v lopo. Mala ful uživa na bobu, bolj kot leti in trese, bolj vriska. Včeraj je celo že na sneg lahko stopila brez joka, sicer kar nekaj cvili. Smo jo pri babici spuščali kar samo po bregu, en jo je spustil, drugi jo je pa lovil. V soboto smo bili pa v mestu na pustni povorki, se ni bala ne mask, ne hrupa, ne glasbe, prav uživala je. Me je sprehajala gor in dol, ko smo čakali sprevod in šla še malo po svoje in šarmirala mimoidoče. Z masko tudi nimamo nobenih težav, pusti vse na svojem mestu in se ji ful fino zdi. :)

Darila ob rojstvu - od moža nisem dobila nič, mami mi je prinesla šopek rož, je pa mož organiziral prijateljici, da sta prišli in so mi okrasili stanovanje, to so se pa res potrudili (in spet praznovali rojstvo, kakopak). So me pričakali baloni že na vhodnih vratih, pa po stanovanju, zastavice dobrodošli mami in E, pa listki z imenom nalepljeni po celem stanovanju, cel teden sem jih dol dajala, na enih lučkah jih imamo pa še zdaj. user posted image

Še to - hoja je zadnjih 14 dni končno res prava samostojna hoja, zdaj poskuša že teči, še sploh, če nam beži. Rada gre ven in pobere na tleh skibucke in stoji pri vhodnih vratih, potem me pa sprehaja zunaj. Je pa spet v fazi, ko non-stop jé in če ji nočemo dat več hrane, ker je ravnokar pojedla ogromne količine, si odpre omaro in ven vzame piškote in kašice v vrečkah, bom mogla očitno prestavit. Je za same traparije, ampak je pri tem tudi tolk luštna, da ne moreš biti jezen. user posted image

Še slikco pikepoke nalepim, pa grem proti kopalnici, spet bom težko vstala (story of my life). Bučka, sem ti mahala v petek na poti v KG, sva šla s tavečjim sama smučat, sva imela oba dopust. user posted image Mala in očka sta pa doma imela svoj žur.

user posted image

Aja, pitje po slamici - samo sok na slamico je bilo treba kupit, pa je prec obvladala zadevo. user posted image


< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 12.2.2018 23:35:53 >

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1564
   RE: Oktobrčki 2016
14.2.2018 12:54:29   
nastja1
žiivjo punce. kako ste? uživate na sončku? pri nas je tako lepo danes, smo pa jaz in T zboleli.. prehlad. smo se od mojga nalezli, on je bil cel teden prehlajen, in ko je ozdravel, smo pa sedaj mi na vrsti user posted image

pia lepo da ti je tvoj pomagal. moj je bil tudi 3 tedne doma ko sem prišla iz P, tudi sedaj bo. hehe ja te padci. nevem kako jih ne izuči.. user posted image

ribica PDP imam uradno 17.3, ker je G pozabila v mateisnki knjižnici spremeniti, drugače imam pa 15.3. jutri 4 tedne. user posted image mi gre že tako hitro čas.. jutri imam prvič CTG, v soboto uradno nastopim porodniški dopust.. madonca.. še malo user posted image
uh pri nas je tudi še vedno v mama fazi kot praviš... me je kar malo strah kako bo ko bo še dojenček.. u super da ste se sankali.. naš T pa se ne mara.. niti na krožniku da bi ga vlekli.. nič. še snega noče primit v roka user posted image
iii mala je pa tako sladka pikapolonicaa user posted image

mene pa danes ponoči spet krč v nogi zagrabil... še zdej komaj hodim.. kar ne popušča.. grr mi gre že na živce te krči.. pa pijem magnesol, ampak še vedno.. user posted image

lep dan zaljubljenčkov. upam da kaj lepega dobite od vaših boljših polovic, ker si zaslužite (jaz sem mu že rekla da mi je glih pred 2 dnevi crknu fen za lase, tako da imam že novega user posted image ) user posted image user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1565
   RE: Oktobrčki 2016
14.2.2018 13:01:39   
pikica 4
ribica kolk je fletna pikapokica. bo pa v vrtcu sedaj ja bolje. ste bili leteči bravo je za izkoristit. super da sta osvojili slamico. jaz ji sedaj večinoma dajem malinovc ali vodo iz kozarca flašo na slamco ima pa na razpolago na njenem mestu.

joj ja nastja kdaj imaš rok približno? kako ste? kako je bilo na kavo?

maškare starejša sta se našemila in pri nas po vaseh še po hišah hodijo, ju ni bilo do poznega popoldneva. z malo sva maškare prešpicali.

sva prejšnji teden bili ponovno sprejete v bolnišnico ker se ni mogla zrihtat, in je kar kuhala na 40 vročine. ker je bila že sploh ne vem koliko časa bolana brez prekinitve mislim da en slab mesec, sva bili same v sobi da se pobere in zrihta. dva dni je bila na flaši z dodatki, brez oblačil in oblek mi je shujšala na 8680g. ko je začela sama piti in približno nazaj jesti so naja pošibali domov. doma sva pa do maja potem pa nazaj v vrtec. zato sva tudi prešpricali maškare sva včeraj začeli vn hodit, jo moram mal merkat. ja ribica moja tud sedaj je izven obrokov pa ji dam da nazaj pridobi. rada pa prosi za plazma piškotke pa frutke in kruh. to je zamerkala v kjerih predalih je. sploh nisem pričakovala, da bo toliko pobrala v vrtcu. izogibat se moram zaprtih prostorov....sej to vse vemo.

ima pa na novo povno enih zob, mislim da ene 9 vse skupaj. ampak jabuka pa še vedno ne more zmalčat. zgrize pa ven daje.

kaj vaši zajtrkujejo in večerjajo?

naša šola se je udeležila stavke, tako da imam pobe doma, se sankajo. njim je super, ampak so bili opozorjeni da bojo soboto pa not prinašal.

želim vam lep dan.user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1566
   RE: Oktobrčki 2016
14.2.2018 13:05:06   
pikica 4
vidim nastja da sva približno skup pisaleuser posted image pa super ravno na pomlad, super za vozičkanje, in nič bolezni.

aja mala je skos napopana name, na wc greva skupaj najraje bi sedela pri meni, samo da ustanem vse popusti pa gre za mano, no sej poznateuser posted image

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1567
   RE: Oktobrčki 2016
14.2.2018 13:34:00   
rumena1
samo na hitro se javljam. jaz mam tudi sinkota doma. Me je glih prejle v kartah ena nabrisal.

Pikica pri vama pa res ni konca tejle bolezni. Prav grozno je tole brati. Boga revca mala in mami seveda. Bolje, da jo imaš doma. Tole pa res ni več za nikamoruser posted image . Naša je tudi doma, je zdrava kot ribica, tud z nosa ji ne teče. Bom videla kaj bom za naprej, ker bi morala 14 dni prakse opravituser posted image za prekvalifikacijo. Bom videla.

Zadnjič sem imela en bolj zahteven izpit in so me po maraton vikend učenje še 4 dni bolele oči in glava. Za znoret. Ni tole zgleda več zame.

Mala je tudi name navezana, da se komi kam premaknem brez nje. Je moja senca, klopek mali. Ampak lušna je pa ful. Se je naučila kikirikat. Ma soseda prababica malo kmetijo in vsa vsak dan tam. Je tako hecna.

Šibam, mala se je zbudila, se še javim kaj. Nastja drži se, Pikica vama pa srečno z okrevanjem.

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1568
   RE: Oktobrčki 2016
14.2.2018 14:17:40   
pikica 4
oj rumena pa kje najdeš čas pri vseh opravilih še za šolo. imaš močno voljo. čestitam za izpite. kakor da so se vse bolezni za en mesec zamaknile ko sem klepetala s sestrami. da je bilo ponavad polno decembra. pa nimaš varstva ane za prakso, upam da ti mala zdrži brez bolezni, če jo daš v vrtec. jaz jo imam raje doma je bilo preveč stresno vse tole. maja bo upam da manj bolana. pa da počasi viroze preboleva ne pa vse na enkrat. kaj sta igrala, enko?

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1569
   RE: Oktobrčki 2016
14.2.2018 19:59:18   
Pia*
Mi smo tudi bolani. Pia ima zacetek pljucnice. Naj ne bi bilo se za antibiotik. Sicer mi res ni da bi jo filala z antibiotiki ampak mi kaslja tako hudo, da mi kdaj po obroku bruha! Dobili sva sirup in svecke pa cao. V kolikor do ponedeljka ne bo ok nazaj po antibiotike.
Upam, da se normalizira. Vceraj mi je spala od 9h dopoldan pa skoraj do 13:30. Malo pred 18 pa je zopet omagala. Danes skoraj 4ure cez dan. Tako, da si sploh ni podobna. Itak pa celi dan mamiiii pa roke za v naročje.

V torek je bila ze bolana in ni bila maskara. Je bila pa v soboto miška. Ji pa nic ni bilo vsec. Ne usesa, ne oblekca, kurentov se je bala, drugih mask sploh ni hotela gledati. Tako, da v torek nisem bila tok razocarana, da ni sla v vrtec. Letos ji ni bilo nic zanimivo.

Glede stavke! Pia bi bila itak doma v vsakem primeru. Ce pa bi hodila v solo pa, da bi nadomescali v soboto danasnjo stavko, moje mirno ne bi peljala. Ne vidim logike po nadomescanju. Naj pa oni stavkajo v soboto!
Jo pa podpiram, nekateri si resnicno zasluzijo vec.

Ribica E pa ni vec tako zelo nakodrana kot je bila na srečanju? Zelo lepo si ji zasila. Kapo dol, da po vsem delu, ki ga imas se ustvarjas. Jaz nisem za cisto nic od kar imam pio. Komaj sva bozicne cestitke skupaj spravili.

Rumena srecno na izpitih.

Pikica vama pa pike poke posiljava, da bosta cim prej zdraviuser posted image

Moja je kaj mlecnega. Zjutri kruh, sadje... zvecer se vedno kaj na mleku.
Noce nobenega namaza, salame, sira...ma nic. Tko da pri nas se skos ponavlja.

Nastja se malo user posted image

Malinca kako sta vi2 kaj?
Dansas??

Sibam merit vrocino.

Btw...katere termometre imate. 3imam pa niti 2 ne pokazeta enake temperature.?


< Sporočilo je popravil Pia* -- 14.2.2018 20:10:05 >

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1570
   RE: Oktobrčki 2016
14.2.2018 23:57:49   
Ribica **
Ojej, pikica, tole se pa grozno bere, boga mala pikica user posted image Čim prej naj se pozdravi! Pia tudi ne zaostaja, vidim, spet polno bolančkov. user posted image

Za pusta sem ji samo krila in tipalke naredila, krilce ima še od prvega novega leta št. 62 user posted image Kodrajo se ji pa lasje samo zadaj na tilniku na koncu, jaz sem imela podobno frizuro, ko sem bila majhna, še nečak je zadnjič mislil, da je E na fotki na hladilniku, pa sem jaz. Imam pa zdaj čisto ravne lase, ob vlagi se malo navalovijo. Zato je pa nočem postrižt, čeprav bi ji počasi lahko konice, ker se potem najbrž ne bodo več kodrali.

Za zajtrk je sadne jogurte, sadne skute, toast s sirnim namazom ali maslom, občasno gres, če imamo svež kruh, potem kruh s sirnim namazom, zadnjič je možu jemala suho salamo. Za večerjo podoben repertuar, samo da je opcija še polenta, občasno dobi kak keksolino, kadar mora biti hrana takoj in zdaj. Kadar pa kašlja, se vsaj zvečer skušam izogibat mlečnim jedem, ker naj bi mleko sluzilo.
Zadnje dni tako ali tako jé od momenta, ko pride domov, pa do cca 18.30-19h, kot termit. Mi je prav težka postala, dva dni nazaj sem jo tehtala, da je sama stala na tehtnici :), pa ima slabih 9200.

Termometri: imamo čelnega/ušesnega iz Lidla, ki je za na hitro ugotovit, če ima vročino ali ne, ko pa se hočem prepričat o točnosti, pa imamo digitalnega za podpazduho, s katerim merijo tudi na pediatrični. Moraš pa 2-3 minute po pisku še držat pod pazduho, v Sanolaborju sem ga kupila, okrog 10 € je bil in ima gibljivo in mehko konico. Tako da ponoči ali na hitro merim s tistim na čelu, ker zmeri takoj, ampak vedno na obe smeri čela in vzamem srednjo vrednost. Zdaj si mala sama "meri vročino" medtem ko jo previjam, ker termometer fajn piska in prižiga ekran.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1571
   RE: Oktobrčki 2016
15.2.2018 10:31:18   
Malinca07
Pozdravljene..

Kak lep soncek je...upam, da vsem bolanckom vsaj malo polepsa dan! Hitro se pozdravite, ker tole od Pikice in Pie se res grozno bere, kak je sele v resnici :(

Midve sma se pozdravle obe, trebusna viroza sla mimo in je zdej ze cel teden spet v vrtcu in trkam, da zaenkrat cist zdrava.

Ko ste se menle za obdarovanje in okraseno stanovanje..js osebno nisem nic dobila, nisem niti pricakovala. Nekaj telegramov bo bolnico, to je pa to. Me je pa doma pricakalo okraseno stanovanje in storklja :) moj je bil cel mesec doma in mi je res 100% pomagal. Js sem samo lezala in dojila. Ko je sel na siht me je prav skrbelo, ce bom malo sploh previt znala :)) mislim, da je to odtehtalo vsako darilo :)

Ribica, ful je bla lustna E! :) Moja je bila sneguljcica..cisto navdusena nad oblekico in je z veseljem imela obleceno.

Toplometer imam js za uho..ampak niti 2x ne pokaze iste temperature :/

Moja za zajtrk najrajsi je umesane jajcke ali zgance, drugace je se kruh z medom, marmelado..Za vecerjo ji skuham kaksen gres, cokolino ali pa tudi kar kruh z marmelado..zelo rada ima abc sirni namaz. Pia, tudi moja ne je salame, hrenovk...pa se ne sekiram, tak al tak ni najbolsa hrana to :)
Bi pa moja trenutno tud skoz neki jedla..js ji za tkle vmes dam kaksne rozine, brusnice ali pa suhe fige..to ima zelo rada. Aha, pa se bobipalcke so na meniju :)

Uspelo se nam je tudi sankat..nad tem je navdusena, ne hodi pa rada po snegu :) tud izdelovanje snezaka ji ni bilo zanimivo. Se mi zdi, da je bol vodni clovek :) kopala bi se pa lahko po ure in ure :)
Je ze katera bila v kaksnih termah, na bazenu? Ker se tok rada kopa bi sli malo..pa ne vem..ves ta klor pa ne prevec cist voda..Al mogoce prevec kompliciram?

Pozdravite se vsi, ki ste bolni..cimprej! Bo pa kmalu pomlad tu, pa upam da bo kaj bol prijazna do nasih sonckov :)

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1572
   RE: Oktobrčki 2016
15.2.2018 10:56:49   
rumena1
Sem prehitro hvalila. Začelo ji je liti iz nosa in res grdo kašlja. Ah,ja, če ne bo hujšega tudi prav.

Naša je bila za pusta tudi pikapolonica. Jih imamo polno po hiši in vedno kriči pi pi, ko jih zgleda, ja pa v poslo mi jih nosi zjutraj, žive ali pa mrtve, odvisno kulk sreče imajouser posted image . Pri nas imamo pustovanje v kraju in smo šli, ji pa ni bilo preveč všeč, sem jo komaj oblekla.

Pikica karte ena sva igrala ja. To je zadnji hit, pa še srečo mal mulc mali, skoraj vedno zmagauser posted image . Mu je uspelo narediti premik v nočnem lulanju. Zdaj je že več kot en teden suh ponočiuser posted image . Pri nas je to bila misija nemogoče. No podnevi pa se še vedno kregamo za wc in ni dneva, da ne bi bil čez dan moker. Poseben otrok, brihten, trmast pa za znoret. Ima izredno pogajalske sposobnosti in goro domišljije. Se hecava z mojim, da so vsi veliki ljudje ponavadi imeli kakšne "fore" v otroštvu in da z njega še sigurno nekaj bouser posted image
Varstva za malo nimam ja. Mi je super, da je doma, uživam z njo, samo včasih se počutim kot na ketni, ker ne morem nič do konca nikoli opravit in stalno lovim minute. Kako pa si ti, ker vem, da si skos tudi z malo? A maš nego za tamalo, al maš "neplačano" porodniško še naprej kot jaz?

Za nazaj...naša veliko pije.
Darila ob rojstvu, od mojega nič, nisem niti pričakovala, nisva preveč mahjena na obdarovanja. Me je pa razjezilo, ker ni bilo posesano doma, Sem mu kasneje povedala in pri drugem rojstvu, je bilo posesano. Bi pa bila tudi meni kakšna okrasitev stanovanje zelo všeč.

Dermatitis ima svoje vzpone in padce. Ob izbruhih je precej boga. sem adobila dva dni nazaj rezultate in je bilo vse negativno. Klinc gleda še to. mala pa kar naprej boga. Mleko je ziher, za jajca pa še vedno nisem prepričana. Sva na dieti še vedno.

Eh mala se je zbudila, ker kašlja kot zmešana. Spala glih 20 min. user posted image
Moram it, že pleza po meni.

Lep sončen dan želim

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1573
   RE: Oktobrčki 2016
15.2.2018 12:55:18   
pikica 4
bom na hitro

joj pia začetek pljučnice, želim da se čim prej pozdravita.

hrana se pri nas tudi ponavlja zato pa sprašujem, na moje čudo ima najraj krajček od kruha brez vsega. ne želi namazou niti salam sirov.

rumena pozabila sem koliko je star tvoj sinko. starejši je nehal v plenice pri dobrih 2.5 mlajši pa kasneje. nisem na bolniški, "delam po 4 ure", večinoma ko mala spi in potem zvečer. sem zaposlena pri možu tako da večinoma on naredi in tele štiri ure niso oddelane.imam srečo da se da. pediater da priporočila potem se pa znajdi... ja enka je super se nasmejiš, mi kartamo še remi in pa tarok. pa aktiviti za otroke, se nasmejiš.

malinca glede klora bolj ga vohaš bolj je umazana voda, a je tako? pri starejših dveh nisem komplicirala smo že pri enem letu čoftali po bazenih, pri N pa ne vem zakaj toliko kompliciram. jo še nisem peljala v bazen. starejša sem bolj iščem težave tam kjer jih niuser posted image

bučka kako ste vi, ste se pozdravili?

lpuser posted image

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1574
   RE: Oktobrčki 2016
15.2.2018 13:06:44   
rumena1
Pikica sinko se gre jutri v šolo vpisat. Kar ne morem verjet, da je že tako velik fant in, da gre čas tako hitro. Glede lulanja pa.... to so boji brez konca in kraja, drživa pesti, da je zdaj to to. Še ćez dan, da se uredi in smo na konju. Ko se on nekaj odloči je stvar premakne, nič drugega ne pomaga pri njemu.
Uh, glede dela verjamem, da težko kaj narediš. Jaz komaj najdem čas, da se spravim k učenju. Zdajle naprimer, ko je zaspala sem najprej tle, da pišemuser posted image .

Nč grem prebrat par strani, drgač ne bo nič.

Pia držim pesti, da se pozdravite čimprej. Ribica s termometrom smo na istem. Večkrat zmerim in vzamem povprečje. Je pa res, da moja dva otroka nimata nikoli viskoke teperature. Do 39 st še nismo prišli. Na srečo, ker bi mene po moje drugače panika.

Sem spet pozabla kaj vse sem še hotla, madonca sem res kot v srednji šoli, kr zavlačujem z zapiskiuser posted image .

Bučka, Dansas, Puppa kako ste?

Grem...najprej kavo skuhatuser posted image user posted image

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...
Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?