|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
19.12.2017 21:20:18   
nastja1
pupa88 hehe sm se nasmejala ko si napisala kako si bila nerodna z trebuhom. jaz sem včeraj kuhala, in da bom premešala na zadnji plošči juho, pa s trebuhom zrušim pokrovko pred mano iz lonca user posted image user posted image

pikica hm pri nas je dost podobno hranjenje ja... omakice so vsepovsod user posted image a sej bo shodila.. soseda ko ima vnukc 2 mesca starejšega kot naš T, samo žalostno gleda kako naš teče po dvorišču, ker njihov pa še ne.. ahh sej sm ji rekla, sej se nikamor ne žuri, bo že. zato pa naš ni nič kaj zelo zgovoren ali pa da bi kako žival oponašal.. ni šans..
uh sej vrjamem da bi mi prav prišel sušilec ja.. sm kk sem jaz bolj štorasta, bi se mi vse skrčilo user posted image
hm... nastavek za voziček? nebi vedla kako to izgleda.. a to za Tea ko bom malo peljala v košarici? uh tuki si me pa dobila.. user posted image

ajoj sem glih danes opazla izpod kolena na eni nogi 3 vijolčne fleke.. popokane žile..
pa taaaako težke in boleče noge imam.. kaj je mogoče katera uporabljala kompresijske nogavice? pomagajo kaj? neki berem na forumih da naj bi to malo lajšalo.. to nosečnost me pa vse kaj je možno lovi... user posted image

malinca o bravo da že sama je. user posted image
uh zobki.. včasih kar lepo drži odprta usta pa čaka.. a včasih pa ni šans odpret.. potem ga pa hecam da je krtačka avion pa nevem kaj.. samo da se smeji pa odpre usta da operem teh 4 zobke user posted image


(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1501
   RE: Oktobrčki 2016
20.12.2017 21:11:05   
bucka*
Hej!
Mi smo pa cisto shodili, ne morem rect pa da hodimo :-).naredi kar nekaj korakov, ampak je ne smem spodbujat, niti se ji nastimat za pomoc. Hoce sama od starta do cilja :-) zunaj pa noce stopit na tla :-)
Tudi jaz imam obcutek, da ji porivanje stolov pred sabo ne pomaga, prej nasprotno, ampak je P rekla da lahko to pocne. Da ni pa fajn, ce so kolescka, ker je prehitro potem.
Jemo ne sami, mi je kar cudno, fantek je vse pocel prej. Vcerej sem ji dala zlicko, pa ni vedela kaj naj z njo user posted image potem proti koncu je le skontala, da mora v salcko in potem v usta, ampak ji ni ravno uspevalo :-)

Dansas, pri nas bo smrekca dvignjena nad otroke, ker sinko skos nekej brska in lumparije zganja, punca pa itak nic ne uboga in skos isce, kje bo kaj uspicila. Potem pa dvigne prsta in se tako simpaticno smeji... user posted image

Nastja, jst sm si kupila kompresijske zabe, ampak jst tega najlona enostavno ne prenesem na kozi. Recimo da malo olajsajo, ampak res malo. Pazi se, ne smes predolgo stat, niti sedet, pa fino je, ce mas lahko noge dvignjene (meni tud to ni pasalo). Pazi nase, bolje ne bo. Tudi jaz sem brala o teh krvavitvah pri porodu, ampak so me G vsi ignorirali, da to ni nic takega, da je vse normalno. No, meni se ni zdelo...

Ah ja, cakam familijo, so pri mojem doma, jaz pa bla brez kljuca na sihtu in zdej cakam v avtu, zunaj pa -9 :-) brrrrrrrrr

Pupa smotano ja, ce ne morta nic ven normalno, moja je v vozicku dokaj pridna, ampak se mora nekaj dogajat. Mi je pa cudno, ker se vedno ne hodi, ko smo zunaj zgleda kot nepokretna, k jo skos v vozicku vlacim.... no, pa zadnjic v sankah, je blo tud fino :-)

Predstava je uspela, nazadnje sem bila medved, ampak saj je bilo podobno, vsak po par stavkov smo povedali. Ena se je angazirala za sceno, ena je bila pripovedovalka, ostali smo bli pa bolj za okras, oziroma kratko zgodbo :-) otroci so bili pa veseli in ponosni na nas, moja mala E je bla pa cist pridna, so jo dali vmes h enim drugim, pa je ni blo slisat. Je samo zvedavo opazovala otroke. Tudi pri nas to casti obcina, je tudi E dobila darilo, igrico zrihta pa vrtec, oziroma starsi.
Isto popoldne smo imeli pa se bozicka s firmo od mojega, oni pa tud zrihtajo predstavo in kar ok darila.
Pravi sinko: ane mami, zdej mam pa dovolj igrac :-) ja itak, prevec :-) ne, to pa ne :-)
Sibam zej, baterija se mi prazni. Nasih se ni, sem mogla se enkrat avto prizgat :-)

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1502
   RE: Oktobrčki 2016
21.12.2017 15:58:33   
bucka*
Hej punce! Tale link sem septemberkam ukradla, ampak je res fajn za pogledat! :-)

https://m.youtube.com/watch?v=GvcA0_MomHY&feature=youtu.be

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1503
   RE: Oktobrčki 2016
22.12.2017 13:20:56   
pikica 4
hej hej

naša račka končno raca okoli, je kar naenkrat po celem stanovanju, noče več roke, sem si oddahnila sem bila zadnje dni že kar malo alergična ko je prišla po moj prst, da sva šle hodit.

njen zabasan nosek sem še jaz prevzela, tako da si to radost sedaj deliva. nisem jo pa upala dati v vrtec, da ne bi bili bolani za praznike.

bučka super za korake. tvoja deklica je prijetno družabna, me ni presenetilo da je pridno pogledala predstavo. super. lepo da se tako povežete in odigrate. imate pa malo bolj mraz kot pri nas. dobra ideja za smreko. jaz sem imela do sedaj res veliko ogromno, to leto sem pa manjšo kupila.

nastja res je luštn jt par metrou na sprehod, tako da verjamem da se sosedu lušta da bi vnuk shodil. vse sorte se dobi za na vozek, da bo mali lažje premagoval sprehode, imaš še čas.

malinca zobje ja, dretje, eno roko ji primem drugo pa dam za moj hrbet da sploh umijem.imata vidve težave z umivanjem? a res že vse sama je, pridna, mogoče je res vrtec, saj morajo po večini sami. jaz jo moram po hranjenju kompletno preoblečt pa fajn umit. vidve sta pa že tako pridni.

letos sem mislila spečt potico, pa sem šla v hofru mem potic pa sem jo kar kupla. kako ste ve s peko, boste še pekle?

želim vam prijetno mirne božične praznike.user posted image

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1504
   RE: Oktobrčki 2016
23.12.2017 17:25:33   
rumena1
Bravo za korake Pikica in Bučkauser posted image ,no za vajini bejbiuser posted image

Pikica pri nas ista zgodba. Je staknala prehlad že za vikend (prejšnji), ji še vedno lije z nosa in spet dermatitis. Je mela prejšnji vikend živo rdeča lička in spet praskanje, da o tečnobi, jokanju, mami, mami, mami...in nošenju ne govorim. Mojga pa skor cel vikend ni bilo doma. Sem jo v pon peljala k pediatru, da nama je dala kremice in tokrat flonidan sirup za srbenje. Celo pomagajouser posted image . Mi je pa svetovala še kremo ribodermin, za suho, razdraženo in poskodovano kožo (mislim da sem prav napisala) in je res fajna. Pikica jaz malo mažem pod nosom zdaj s to kremo, drugače jo pa z labelo. Bomo videli kaj nam bo prinesel vrtec drugo letouser posted image . Upam da manj bacilov in dobro navajanje na skupino.

Bučka fajn za predstavo. Dansas tudi pri nas bi bila podobna zgodba, če bi imela vlogo merjasca. Moj dragi ima namreč krasen smisel za humor, midva se res veliko smejiva. Zdaj je itak zabavno to, da sem spet šolarka. Ima spet temo...

Smreka- pri nas je bilo do zdaj vedno samo spodaj pri dediju in babici, nismo niti imeli prostora zanjo, pa tudi midva nisva nekaj mahjena na te stvari. No včeraj sem se hecala, da bi jo letos pa lahko pri nas postavili in je bila takoj akcija. Je bila mala faca, mi okraske gor ona pa dol. Je hodila k smreki, jih cukala in nosila v prtljažnik poganjalca. Smo se ji nasmejali. Danes tega že ne počne več, hodi pa k smreki in gunca bunčkie in lučke, kotr maček, in jo občuduje.

Mah, sej sem pozabla kaj vse ste ostale napisale... Lepe praznike vam želim punce, pa spočijte si malo. Pikica jaz bom spekla samo mafine, da bom imela vsaj eno sladico, ki jo lahko jeva s punči zaradi diete. Se mi kar sline cedijo, ko hodim po trgovinah, povsod mlekouser posted image . No se pa bašem z bolj zdravo hrano, zdajle naprimer z oreščkiuser posted image .

Pia kako ste vi!

Lep vikend vsem, jaz bom danes zavila darila, nekaj pa še jutri, ker se za božic dobimo pri meni doma in imam 4 nečake. Bomo imeli spet žur, stanovanje v bloku, 10 odraslih in 6 otrok, ludnica, ampak je zmeraj fajn, pa kup daril pod smreko...


(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1505
   RE: Oktobrčki 2016
24.12.2017 21:12:37   
bucka*
Punce moje, zelim vam prijeten bozicni vecer, srecen bozic in nasploh lepe praznike. Naj vam srca napolni zgodba, stara kot cloveska domisljija in spomnite se tistega pricakovanja iz otroskih dni... vsaj za trenutek :-) vse lepo!!!

(Pikica: potica? user posted image se kupit je nisem utegnila. Danes sem na brzino postavila smrekico in jaslice... no ja, je pa lepo :-) )

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1506
   RE: Oktobrčki 2016
25.12.2017 12:38:02   
Ribica **
user posted image Bravo vsem hodečim, E še ni v tem klubu. Dva do tri korake ja, potem se pa vrže v objem. Ampak se vidi, da bi rada. Bomo videli, letos očitno ne bo.

Sicer je pa spet zbolela, 4 dni je bila v vrtcu po dveh tednih pavze. 😈 je rekel mož, da ga ne preseneča, ko je ostale kašljajoče in posmrkane otroke videl. Tokrat se že nisem sekirala, edino malo smo se mogli pokombinirat v petek po službah, ker moje mami ni bilo doma. Pa še tako norišnico sem imela zadnji teden, da nisem vedela, kje se me glava drži. No, zdaj ni kaj bolje, ne spimo že od petka, skoz jok, zbujanje, zamašen nos. Zdaj en dan je bedela od 23-2:30, noro. Ne vem, kdaj misli kaj nadoknadit ta manjko spanja.

Potice nisem pekla, je ne znam, kupila je tudi nisem. Ne gre preveč v promet pri nas. Včeraj sem za danes eno torto naredila, piškote pa ne vem, če bom še kaj pekla. Najbrž ne bo časa. Še delam darila za prijateljice, mi se vsi za novo leto obdarujemo, pa imam še malo fore. :)

A je katera že kupila poganjalca za male? Če ja, kakšnega? E se skoz preganja na fisher price avtomobilčku, s štirimi kolesi. To so prave dirke po stanovanju, gor in dol, bi šli lahko tudi ven s tem, ko bo zdrava.

Mi imamo pa zdaj dva dni končno sonce, bledlo se mi je že od te megle. In šesti vikend zapored smo doma. 😭 včeraj sem šla s psom peš na grad in nazaj domov čez mesto, je pasalo se malo predihat.

Lepo praznujte.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1507
   RE: Oktobrčki 2016
27.12.2017 11:00:52   
dansas
Uf, Ribica, pri vas pa nimate sreče z zdravjem user posted image Si kaj razmišljala, da bi jo izpisala iz vrtca čez zimo? Če imaš seveda koga, da bi jo pomerkal.
S je čisto isto začel s hojo - par korakov, potem se je pa kar vrgel v objem user posted image . Čez en teden je pa že hodil user posted image . Sicer je pa s hojo tako kot npr. s sedenjem. Dokler še ne sedi, starši travmiramo, kdaj bo. Če se pa sedaj probam spomnit, kdaj je začel sedet, pa pojma nimam user posted image

Naš je čisto zmešan na okraske. Prva stvar zjutraj ki jo naredi je, da gre pogledat smrekico in proba, če že doseže okraske, da bi jih dol potegnil, lump. Smo dali smrekico na mizico (ponavadi jo imamo na tleh) in spodnjih vej nismo sestavili, ker bi jih dosegel. Jaslice zdržijo natanko par sekund, potem jih pa razmeče, da ovce letijo po zraku.

Jaz sem pekla rulado, delala čokoladno salamo in torto, pa je mož rekel, da je vsega preveč. Zdaj pa, če kdo pride na obisk, nimam kaj dat na mizo domačega. Torto so otroci zmazal, rulado midva, čokoladno salamo sem pa zafurala, tako da je samo za v koš user posted image Zgleda, da se je nekaj pokvarjenega prikradlo med sestavine, in ima nek čuden priokus.

rumena, super za šolo, motivacija in energija pri "starejših" šolarjih je čisto druga, kot pri mladini, ki jo razganja od hormonov in še od česa user posted image . Si včasih mislim, ko gledam, kaj se moje punce učijo, da če bi se jaz z mojo današnjo pametjo spet te stvari učila, da bi kaj več v buči ostalo user posted image

nastja, kompresijski štumfi ti lahko pomagajo samo če imaš krčna žile po nogah, na žalost nimaš kaj narediti, če jih imaš med nogamiuser posted image Samo porod pomaga, da izginejo user posted image
Kako ste pa kaj z imenom? Ste že izbrali? Kako pa kaj sladkor? Je v mejah?

Jaz sem od Božička dobila karte za predstavo ta petek ob 20:00. In je mami rekla, da bo tamal kar pri njej prespal. Prvič bo kje drugje spal, upam pa, da bo tudi babica deležna kaj spanca user posted image . Me kar malo stiska, tako kot takrat, ko je šel v vrtecuser posted image user posted image

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1508
   RE: Oktobrčki 2016
28.12.2017 8:27:47   
nastja1
o super, zdej je pa že kar nekaj hodečih user posted image

bucka kakšne kompresijske zabe si si pa kupila? meni je včeri rekla da si jih kupim v sanolaborju, ampak imajo več vrst, odvisno koliko češ stisnjene. user posted image ujej tebe so pa kar pustili zmrzevat v avtu user posted image joj video pa tako lep.. kar komaj čakam še malo da bom spet pestvala user posted image

ribica ojoj vi pa nimate sreče s temi boleznim user posted image e

dansas ma ja, sej zdej se mi je kar precej po nogah razširilo so mi kar začele žile pokat, morm čim prej v mesto po te žabe. sem pa mislila da to ni več normalno kaj mi je vmes ratalo...je tako grdo pa tako grozno boli, da tudi 1 stroj cunj nemorem speglat, brez da bi se šla vmes uležt za 5min. me že tako v slabo voljo to spravlja..user posted image

sem pa skus neki mogla kuhat.. je pršu tast pa tašča na kosilo za božič. pa vsakemu sem v take lepe majhne vrečke spakirala medenjake, breskvice pa krhke piškote za božič malo ob darilu..
sem bila pa včeri na pregledu in pravi G da bo 100% punčka user posted image user posted image je že lepo dol obrnjena in zelo živahna. naš T mi včasih kar dvigne majico pa boža trebuh. mi je tako lepo.. čeprav vem da še ne razume da je sestrica notr ampak vseeno user posted image

joj že morm it.. me že vleče za hlače da bi šel mali ven. user posted image lep dan punce

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 1509
   RE: Oktobrčki 2016
29.12.2017 15:45:46   
Ribica **
Nastja, mogoče bo čas, da začne kdo namesto tebe opravljat vsa ta gospodinjska opravila. Jaz sem zadnjič tudi plačala, da so prišli in odpeljali oblačila za zlikat, ker se mi je preveč nabralo (pa je zdaj ista zgodba, samo žal ne gre, da bi se več kot enkrat vsake toliko posluževala te opcije). Stroj pa tudi nisem. Itak si ves čas nalagam preveč dela, ta teden me že konkretno muči neprespanost. Noči so precej pestre, ker ji ra.tejo vse štiri štirice (š.p.i.č.k.e so že zunaj), verjetno pa tudi zgornje trojke.

Danes jo je mož peljal k pediatru, ima začetek bronhiolitisa, moramo zdajle še enkrat v ZD, če še vedno piska v pljučih, da dobi še eno dozo ventolina. Pa nima vročine ali kaj, samo malo je hropla, v resnici tudi kašljala ni veliko. Ampak se ji vidi, da ni prava. Tako da smo še naprej obsojeni na stanovanje, pol ure na dan gre lahko ven, sem kar žalostna. Nič nimamo od teh praznikov, razen obiske kar naprej, me že prav malo utruja. Pa še pri možu je vse dvojno, ker so starši ločeni. Saj je fino jih videt in vse, samo mi je že malo odveč. Včeraj sem vsa darila zavila, da jih dedek Mraz prinese, vsaj tu imam malo fore. :)

Je pa par dni nazaj naredila prve samostojne korake, se sama postavi na noge in naredi 5-6 korakov (v enem popoldnevu je napredovala) in je strašno ponosna sama nase. :) Sem vesela, res sem si želela, da še letos shodi. Ni zdaj še to, to, ampak začetek je.

Opcija izpisa za dva meseca ni opcija, ker ne morem obremenit mojih staršev za dva meseca za vsak dan, skrbita še za stare starše na Dolenjskem, ki tudi kar naprej rabita kakega zdravnika, pa tudi ona dva si zaslužita kaj biti frej (no, mami, oči itak samo malo vskoči). Za varuško pa nimam 500 € na mesec, žal. Že tako me grize ta vrtec. Ne vem, če se spomnite, ampak sem spraševala za CSD - ko sem javila spremembo iz porodniške na plačo, so mi šele zdaj naredili nov izračun in sem v sredo dobila obvestilo, da mi OD več ne pripada od novembra, šele z novim letom spet, pa še vrtec se dvigne. Iz 145 na 220 €, pa verjetno še poračun za ta dva meseca, ko je sploh ni bilo pol časa tam. Kar slabo mi je postalo, res. Še sploh, ker sem bila veliko tudi jaz bolna in vseeno hodila v službo
oz. delala od doma z bolnim otrokom.

Nič, ju grem pokonci vržt, moramo nazaj v ZD. Piškotkov ipd. pa ne bom nič pekla, dve torti sem naredila ta teden, bom raje poskusila kako minuto si vzet frej.

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 29.12.2017 15:49:48 >

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1510
   RE: Oktobrčki 2016
29.12.2017 17:05:30   
pikica 4
pri nas podobna zgodba. ze 14 dni je bolana s tem da je bila vmes 2 dni dobra. dan po božiču sem jo peljala na kontrolo k dežurnemu ker je celo noč kašljala in vročina seveda. pa imamo srečo je zaenkrat dobra. me pa skrbijo bronhitisi. za piko na i mi je pa najstarejši sedaj zakuhal, sem bila mnenja da starejši ne mormo pobrat telih viroz od najmlajših, ampak mu je uspelo. tudi mi od praznikov nimamo veliko. obiske sem prestavila. v vrtcu je bila ta mesec 7 dni. pa še to se je uvajala... če se bo tale najin tredn nadaljeval še cel januar jo bom za kakšen mesec obdržala doma. spet drugi pa pravijo da mora določeno število viroz preboleti potem bo pa mir.

ribica sporoči kako ste opravili. pa si jo ti kaj slišala ko diha da piska? jaz starejšega slišim ima astmo in mi je znano. bravo za korakeuser posted image . N je sšibala kar naenkrat. boš vidla kako bo hitro osvojila.

nastja ti si čist preveč pridna. razvadla si jih. jaz v tako visoki nosečnosti ne bi kuhala nikomur in tudi nisem, razen svoji družini. otroka naj pomerka mož ti pa na kavč pa noge v luftuser posted image , ja saj vem napisat je lahko. super imate potrjeno deklico.

naša boga smreka, na njej je10 bunk pa tele verige ki se sveti pa seveda lučke, dvakrat na dan se spomni pa gre do nje če bi ji ratalo kakšno bunko dobit pa jo zmeraj kdo zaloti tako da odneha. jo bom pa par dni po novem letu pospravla.

meni je peka ušla bom pa jutri bolj skuhala kot spekla tole https://www.kulinarika.net/recepti/11126/sladice/enostavna-puding-torta/ nisem še delala bere se pa dobro. pa še na hitro je.

lp


(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1511
   RE: Oktobrčki 2016
30.12.2017 17:16:31   
Pia*
zdravo...
Se javljam po zopet dolgem času.
Nimam čisto nič časa. Ko smo zaključili z bolnicami smo pa začeli z prehladi.
Najprej je hud prehlad in vročina položila mene v posteljo. Za mano še Pia za Pio pa še mojega. Ko misliš, da si na zeleni veji nas je takoj po božiču zopet udarilo in zopet vse tri po že zgoraj omenjenem vrstnem redu. Nalezli smo se od mojega brata, ki je bil čist adijo na božični večerji.

Trenutno (trkam) smo vsi trije brez vročine. Nos in kašelj pa je prisoten pri vseh še vedno.

Pia ima trenutno 8 zobkov. 4 zgoraj in 4 spodaj. Težka je 10kg, koliko je pa velika pa ne vem.
Še vedno ne hodi. Drži se in hodi ob opori in nič ne kaže, da bi se spustila. Jo tudi ne silimo, ko bo bo. Je pa v vrtcu fantek, ki je star 17m in še vedno ne hodi samostojno (nima nič težav) je zgolj zelo previden in še ena punčka, ki je prav tako kot Pia stara 15m in še ne hodi.
3.1 štartamo z vrtcem. Grozen občutek. Ne znam opisati kako mi je hudo. Jaz pa v službo in to za 4 ure (hvala bogu) ampak še vedno ne morem dojeti, da gremo v vrtec. Bova pa Pio oba pospremila prvi dan.Moj pravi, da je bolje, če gre zraven, ker misli da bomo imeli probleme ampak ne z Pio ampak z mano.

Ta mesec, ko smo bili vsi doma je prav čudovito. Pia je celo rekla ATA do danes je vedno rekla, ko je kdo rekel reči ata "NI" ali pa mama. Začela je kar čebljati in mi večkrat kar pove, da NE. Odpira vse višje omare že. Smeti in pes so pa vedno na sporedu. Mislim, da bo smetarka, ker to je pa že noro. vse koše imam v zraku.

Sušilec. Mi ga imamo in brez njega ne vem kako bi reševala težave s kožo od Pie. Jaz čisto vse sušim. No slinčke in kakšne srajce oz. elegantna oblačila ne. Ostalo pa vse.

Hranjenje Pia pri nas je sama, prav tako pije iz kozarca. Smo bili konec novembra v vrtcu pa je vzgojiteljica rekla naj jo kar počasi navajam in da če ne bo osvojila jo bo še ona. No hranjenje ji je kar šlo in ga je hitro osvojila, pitje smo pa imeli malo več težav. Sedaj ji gre oboje, seveda dokler ni v igri afnanje.

Ima pa Pia fulll super vzgojiteljico (btw je imela mojega v vrtcu,ko je začela s pripravništvom) tudi pomočnica je super. Tako, da vsaj iz tega naslova sem mirna, ker vem, da bo v dobrih rokah.

Kupili smo nahrbtnik, copate (misija decembra), troje imamo doma na koncu sva se s fizioterapevtko odločile, da bodo od Vučkota najboljša varianta trenutno. Ima pa res mini nogico (18). V vrtcu sem gledala imajo okoli 20.

Prejšnji teden sva šli v vrtec, da se je slikala s svojo skupino in dedkom mrazom. Prav presenetili so me, ko je dobila vabilo. Zelo lepo. Slikali so se skupaj in posamično z dedkom mrazom. Pia je na sliki čist prestrašena ;).

Sedaj bi vas pa vprašala ali ste kaj označevale stvari (ime in priimek) za v vrtec? Kako je z dudo? Moram kje označit, da je njena ali to pač vedo?
Pa še nekaj me skrbi. Spanje, kakšne postelje so to?je to kakšna ograja da ne pade otrok dol ali kako imajo pri vas?

Evo šibam, ker mi je iz kuhinje naredila štalo. Za zjokat!

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 1512
   RE: Oktobrčki 2016
30.12.2017 17:55:24   
Malinca07
Pozdravljene punce,

upam, da ste vse prezivele lepe bozicne praznike in da bo lep tudi jutrisnji dan ;) da bojo vsi bolancki v novem letu zdravi! Js se vedno trkam, zdrava je, vsi smo.

Smrekica pri nas stoji. Pomagala jo je krasiti, mi je pridno podajala obeske in se zgleda ze takrat dovolj naigrala z njimi in ji sedaj, ko se na smrecki niso vec zanimivi :))

Pikica ja, pri nas je muka umivat zobke pa nos sesat. To je taksen vik in krik kot bi jo iz koze dajali :/

Pia, nic se sekirat za vrtec..prav super se imajo :) en mesec je moja jokala zjutraj ko sem jo oddala, zdej jocem js, ker skoraj da leti v igralnico :)
Js sem oznacla samo copatke, bundico in kapico. Cotice pa tako ima oblecene, ce je kaj, jo preoblecejo, dajo cote v vrecko in na njen obesalnik. Vsak ima svojo omarico in noter 3 komplete za preoblec. Tud dude nisem oznacevala.
Postlce so pa pri nas nekje 10cm visoke, brez ograjice ali cesarkoli. Me je blo kar malo strah, ampak ocitno se v vrtcu res vse da :)

Kak ste pa kaj s spanjem? Vam se vedno spijo 2x na dan?

Pozdravite se vsi cimprej!

Z novim letom ravnajte kot s cokolado. Odvijte, zagriznite in uzivajte! Lepo in sladko 2018 vam in vasim druzinicam! ;)

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1513
   RE: Oktobrčki 2016
31.12.2017 1:45:24   
bucka*
Hej hej, se oglasam na zadnji dan v letu, ceprav se je sele dobro zacel :-)

Ribica, kaksne poganjalcke imas v mislih? Pri nas se bo po dvoriscu podila s tem avtom, na sprehod pa pes ali z vozickom (je pridna). Ce si mislila za okrog vozit, je mogoce boljsi kaksen trikolesnik, kot so jih punce kupovale. Je privezana, pa se usmerjas jo ti. Si je ne predstavljam po lj s kaksnim samostojnim prevoznim sredstvom user posted image
Bravo za korake user posted image user posted image user posted image
Nasa je tudi tako pocasna in pretirano neprevidna/nesigurna, da kar opleta, pa vem da bi ze lahko sla. No, danes je imela svoj dan, je hodila vsa ponosna iz ene sobe v drugo in celo poskusila tect, ko jo je bratec lovil :-) sem jo ful spodbujala in ji ploskala, samo posledicno je bil mulc ljubosumen potem in jo spotikal, porival, blokiral pot...user posted image pol nej pa reva sprosceno napreduje...
Glede bolezni se mi zdi da se ze ponavljam... je kar kriza ja, pri nas je trajalo takrat, da smo se pobrali, tudi psihicno. Pa nas vseeno ni ustavilo pri planiranju naslednjega, tko da ocitno ni bilo tako hudo user posted image
Pikica, ja, se morajo prekuzit, ampak cisto vse pa tud ni treba da poberejo. In tako majhni pobirajo vse. Saj jih ni pametno v vato zavijat, ampak ce imas moznost, da jim vsaj kaksno bolezen prihranis, je pa to najboljse pomoje. Razlika v bolezni je tudi ta, da je 100x lazje potem, ko so ze vecji. Ponoci spijo, znajo povedat kaj jih muci, znajo razumet, da so zboleli, pa tudi hitreje mine vse, v dveh dneh je najhuje mimo. Teli nasi ubogi mali, pa samo jokajo in zahtevajo maksimalno pozornost 24/7.

Pia, kaj je bilo potem s tvojim? Je zdaj ok? Ah, susilec, sem ga ravno danes nekaj usrackala in dala na prevroce... drugace je pa fajn ja :-)
Pojstlce imamo isto kot pri Malinci, omarice in rezim z vreckami za umazana oblacila tudi :-) glede cunjc je pa veliko od vzgojiteljice odvisno... prvo leto je vzgojiteljica vohala cunje in tako vedela od koga so user posted image zlo redko se je kaj zamesalo. Drugo leto sem imela pa vse oznaceno, pa je vseeno romalo vsepovsod, pa tudi dostikrat je imel kaj tujega gor (ne vem sicer, kako se to zgodi user posted image ), poleg tega niti starsi niso opazili, da je majcka podpisana naprimer... no letos je pa spet vse ok, vse na svojem mestu in zadnjo posiljko novih cunjc potem nisem vec podpisovala. Ce imas kaj takega, da ti je ful pri srcu, raje podpisi :-) verjamem da hoce tvoj zraven ja, si te kar predstavljam.... :-)

Nastja, zabe sem kupila najbolj svoh, ampak predvsem zato, ker se mi je kar zdelo, da ne bom zdrzala tega obcutka... saj ne recem, pomaga, ampak najlona pac ne prenesem na nogah in pika. V sanolaborju mi je drugac neki komplicirala, da moram vedet kaksne in da oni to potem po narocilu dobavijo, v trgovini z medicinsko opremo poleg zdravstvenega doma, mi je pa sama svetovala, naj probam najprej z najbolj "blagimi".

Dansas, super za smrekco! Jaz bi bla zalostna brez. Je pa res na varnem, veliki mi jo je pomagal okrasit, to je pa to. Tamala bi jo pomoje razturala, ker raztura tudi vse drugo. "Ne" je se vedno najpogostejsa beseda iz mojih ust, ona pa se vedno zganja dramo, se mece v tla, krici... grozna je :-)

Malinca, nasa spi 1x na dan, ze ene dva meseca. Prejsnji dan ji je celo "uspelo", da cel dan ni spala nic user posted image drugace zaspi zelo razlicno, med 11-13h (grozno, ampak mislim da je to zato, ker jo morm zbujat, kadar gre veliki v vrtec), spi pa bolj trdno kot je prej, spet odvisno, vcasih eno uro, vcasih tudi tri.
Hvala za voscilo, ampak ce bom drugo leto uzivala kot cokolado, se zna zgodit, da vsega lepega ze januarja zmanjkauser posted image user posted image

No, sem si dala duska :-) vas redno prebiram, se druge malo, kadar tu ni nic, za pisat pa nimam miru :-)
Drugace zadnje case veliko razmisljam o sebi, o tem kaj bi rada pocela v prihodnje, kaksne sluzbe si zelim, predvsem moram delati na sebi, ker sem se prevec zapustila ipd. Niso to novoletne zaobljube, ker ne verjamem vanje, ampak slucajno sovpadajo :-) iscem izgubljeno energijo v sebi, pa imam obcutek, da se mogoce celo vrne kdaj user posted image

Drage punce, tudi jaz vam zelim veliko vsega lepega v letu 2018! user posted image

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1514
   RE: Oktobrčki 2016
31.12.2017 12:59:19   
rumena1
Pozdravljene punce!

Moram se javit še letos, sem si obljubila. Počitnice so pri nas pestre in podobno kot pišete ostale, obiski, druženja, igranje z mladičkoma. Sinko ima fazo družabnih iger in je super (fajn, ker je že tako velik), sva čisto noter padla tudi midva, mala pa okol hodi raziskuje in razgraja, vse premeče. Najraje ima pospravljenje pomivalnega strojauser posted image , samo težko ji je dopovedat, da notri ni vedno čista posoda, takrat čist ponoro, trma, ihta, se kr meče na tla. Ah, ja. Drugače je pravo sonce.

Pikica pri nas je čisto enaka zgodba, 7 dni je bila v vrtcu, če se ne motim sta bili istih 7 dni v vrtcuuser posted image . Jaz v resnici nisem pričakovala, da bo tako hitro bolna, sinko je bil zelo zdrav otrok, tudi zdaj je. Nikoli še nismo šli k dežurnemu, bili v bolnišnici... trkam zravenuser posted image , mala se je tudi dobro držala, ko je bila doma. Razmišljam podobno kot ti za naprej, čeprav si resnično želim biti malo prosta (da bi bila vsaj 2-3 ure v vrtcu), da malo zadiham in uredim ene stvari doma, pa še učit se bom morala počasi in predavanja imam ta mesec. Bom videla. Sem optimistična, kaj pa čem drugega.

Ribica iskreno sočustvujem z vašo situacijo, tele bolezni se vam kar vlečejo v službo pa človek mora it. Nimam pametnega predloga, kako bi lahko rešili tole zagato. Mogoče se zmeniš s pediatrinjo, da ti glede na njene bolezni napiše zdravniško opravičilo za punči (milsim, da more bit najmanj 10-15 dni, nisem prepičana) in se potem pozna pri ceni vrtca. Seveda, če se lahko dogovoriš s svojo mami, da jo ima ta čas ona v varstvu. Toliko, da si opomore, deklica in tudi vidva, da nista skos v "strahu" koliko dni bo zdržala v vtrcu. Mi imamo avto poganjalca, zdaj za po hiši, ker smo manj zunaj, je že celo dovolj velika, da se usede tudi na motor poganjalec od brata in zdaj sva ponosna šiba zunaj po dvoriščuuser posted image

Nastja skušaj več počivati, prazniki so in je tudi tvoj verjetno več doma. Naj ti hudiča prevzame nekaj dela in pomirka otroka, da si odpočiješ. Pa kje vraga pride žlahti na misel, da jim ti kuhaš za praznike in, da oni ne povabijo vas in ponudijo pomoč. Sej te razumem, jaz se tudi večkrat preveč obremenim in ne znam prositi za pomoč, ampak sem se že malo naučila, da je to brezveze. Drži se.

Pia pri vas se pa tale bolezen tudi vleče, želim vam, da se čimprej konča. Sem vesela, da si pozitivna glede vrtca in da si si uredila polovično službo. Upam, da se bo vse uredilo in speljajo kot mora.

Malinca naša punči spi 2x na dan, čeprav to pomeni da potem bedi do 10h zdaj med počitnicami (drugače gre pol ure prej). Greta s sinkotom oba hkrati spat, je pa res da zjutraj spimo do 8h.

Bučka moja, tudi jaz sem pred časom zelo veliko premišljevala o sebi, službi, kaj me čaka, kaj si želim... pa se zdaj počasi sestavlja, odločila sem se za prekvalifikacijo in to je že ena dobra odločitev potem pa počasi naprej. Bom videla kaj mi bi prineslo življenje, moram pa rečt, da ne skrbim več toliko in se prepuščam, verjamem da se bo vse dobro izteklo. Popolno ne bo, itak, ampak "sreča spremlja pogumne". Pa še nekaj en nasvet, meni je vedno zelo pomagalo, da sem pisala svoje misli, tok misli, ki se ti pelje v glavi. KO vse zapišeš in potem prebereš ti je včasih kar naenkrat marsikaj jasno. Zelo terapevtsko deluje, vsaj name.

Včeraj zvečer smo šli na trg poslušat en "vašk" bend in je blo super. Mala je tako žurala, v vozičku je zdržala glih 10 min, potem pa je plesala in hodila okrog, da sem jo komaj dohajala. Totalno ji je dogajalo, sinkotu pa je blo itak fajn, mal smo plesali, se vrteli

Lepo praznujte danes, v novem letu pa vam želim največ zdravja, itakuser posted image , pa veliko pozitivnih misli.... Lepo bodite, rada vas mam, z vami sem delila toliko misli, da včasih kar ne morem verjet

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1515
   RE: Oktobrčki 2016
31.12.2017 13:09:44   
rumena1
Sem vedela, da sem eno pozabila , našo mamo Dansas z največ otroki, sem v petek cel dan mislila nate, kako se moraš veselit, da greš na predstavo in, da boš eno noč spala brez sinka. Kako je kaj bilo spanje pri babici? Upam, da ni bilo prehudo, da ga bo še kdaj povabila v gosteuser posted image , pa da si se kaj naspala, čeprav predvidevam, da je tokrat mož s tabo spal, ko je bila postelja prostauser posted image , no mogoče se niti nisi naspalauser posted image . Pri nas je tašča dva dni zjutraj pobrala otroka, da sta se šla k njima igrat in sva se uspela malo stisnit, no za 10 min, potem je že sinko težil, da naj nekdo že pride po punči, ker se ne more igratuser posted image . Ampak je bilo vseeno lepo, da sva vsaj malo poležala zjutraj skupaj.

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1516
   RE: Oktobrčki 2016
31.12.2017 19:42:13   
Pia*
Malinca hvala. Potem bom samo to oznacila, ce bo pa panika bom pa naknadno.
Za vrtec jo bom oblacila udobno nic finega. Skratka taka oblacila, da mi jih ne bo skoda vrsti stran.

Umivanje zob. Pri nas je to celi projekt. Itak je koncni rezultat na pol umiti zobje in dretje. Jaz resnicno ne vem kako naj jih temeljito ucistim. Pa jih univava 2x na dan. Z razno raznimi animacijami ampak se ne da. Usta drzi vcasih tako skupaj, da jaz in scetka nimava sanse priti blizu.
Me pa skrbi,ker sem zadnjic opazila, da ima na sprednji enici neko belo liso. Upam, da ni karies.

Spanje je pri nas 1x na dan po dobro uro.

Sibam nastimati za vecerjo. Mi smo lepo doma. Sem skuhala vecerjo, spekla pecivo in si na zalogo naredila cokoladni liker.
Ali bova cakala polnoci se ne veva. Sva si rekla, ce naju zmanjka naju zmanjka se ne bova sekirala.

Vam pa zelim predvsem zdravo in smeha polno leto. Lepo ga preziviti v krogu svojih najdrazjih.

Se beremo in pisemo naslednje leto:)

(odgovor članu rumena1)
Neposredna povezava do sporočila: 1517
   RE: Oktobrčki 2016
2.1.2018 11:58:40   
nastja1
živijo punce. joj šele zdej prišla do računalnika pa da imam 20min mira.. najprej vam vsem želim srečno 2018, da bote čim bolj zdrave z vašimi sončki vred, veliko uspehov in uresničenih skritih želj user posted image

uh po božični večerji, so se tašča, tast in brat od mojga z največjim veseljem povabili še na novoletno večerjo. sem delala lososa, polnjene lignje, prilogo, sladico..... ampak ok, do pol 10h so šli tako da sem do 00.00 malo počivala user posted image s tem pa da za taščo morem vse posebaj kuhat ker ima žolčno dieto user posted image
ima pa v soboto moja mami 50let in je fešta taka kot ohcet.. sej mislim pa da sploh nebom šla.. moj gre itak ob pol 10h v nočno, malega pa nimam nikjer pustit pri tašči, ker ga nimajo kam dat spat ker so v zelo malem stanovanju 3, in niti nebi oni to znali, pa še v družini imamo z nekaterimi konflikte pa bolje da sem doma, čeprav bojo 500m od naše hiše v gostilni. user posted image

ribica ojoj kako ste? ste že bolje z malo? oo super za korake.. danes sigurno že sama šiba po stanovanju user posted image user posted image
ojoj to je pa res huda cena vrca sploh če je še mala tako bolana.. user posted image

pikica4 hm sej zdaj mož kdaj pomirka malega pa grejo malo okorg z avtom.. samo reče da ga bo malo odpeljal da bom lahko v miru skuhala pa pospravla. user posted image mm kako je uspela sladica? zelo lepo izgleda user posted image

pia ojoj kako ste ste že zdravi? joj ko tak bolan kdo pride na večejo.. ko ne razume da so mali otroci.. user posted image uu 8 zobkov. user posted image mi smo še vedno pri 4. user posted image uh vso srečo jutri v vrtcu, javi kako je bilo. u super.. naš še ni osvojil žlice čisto user posted image

malinca naš že zelo dolgo spi samo 1x na dan.. zbudi se ob 7h, počivat gre ob 11h za eno uro, in spat ob 8h zvečer. user posted image

joj zdej pa spet šibam delam sarmo.. smrekica je že pospravljena.. prazniki hitro minili.. punce lep dan.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1518
   RE: Oktobrčki 2016
2.1.2018 19:24:35   
dansas
Jaz nam pa želim (poleg vseh lepih želja, ki ste jih napisale), da bi ta forum čim dlje ostal živ, da nam ne bo zmankovalo časa, ker tem je še veliko za predebatirat user posted image

Joj, nastja, sem bila kar jezna na tvojo žlahto, ko sem brala, da si jih mogla strečt za božič, potem so pa prišli še za silvestrauser posted image user posted image Joj, tebe pa res ne šparajo. Na žurko pa le pejt pogledat, če ne drugače, ti ne bo treba kuhat, tamalemu se bo pa tudi dogajalo.

Ribica, upam, da bodo bacilčki bolj prizaneslijivi z vami v novem letu, človeku se res za malo zdi, da plačuje take račune za vrtec, potem je pa otrok 3/4 časa doma bolan.

S tudi spi le še 1x na dan, že dober mesec, razen če greva tokoj po vrtcu na sprehod z vozičkom - to je pa še vedno učinkovito uspavalo. Imajo pa plan po novem letu v vrtcu hoditi spat po kosilu - zdaj so hodili spat pred kosilom.

Jaz bom od jutri delala poln delavnik in ne več 6ur/dan user posted image user posted image Moj je namreč izgubil službo tik pred prazniki - lumpi so ga za božič odpustiliuser posted image (no oziroma mu niso podaljšali) Za prvi dan s polnim delavnikom sem ravno sredo fasala, ko delam 10 ur user posted image Ah, mogoče bom že nadure koristila, da ne bo prevelik šok za sistem user posted image

pia, pri vas pa tudi niste sreče z zdravjem, že vejo kaj je bilo tvojemu? In, da kdo pride na obisk bolan in trosi bacile naokrog!? Svašta. Eni pa res nimajo občutka.

Hja, naš petek brez tamalega se je skoraj spremenil v petek brez predstave, oziroma bi v najslabšem primeru šla sama, ker karte mi je Božiček prinesel. Zboleli sta mami, ki je bila mišljena za varuško in sestra, ki je rezervna varuška (čeprav ga ni še nikoli čuvala, ampak v skrajnem primeru kot je tak, bi jo pa probali angažirati). Mami je vzela lekadol in prišla malo k sebi, tako da sva lahko oba šla na predstavouser posted image . Sicer sem imela strašno slabo vest, ker je mami še vedno kašljala in se ji je videlo, da še ni v redu (zaradi nje in zaradi tamalih), ampak očitno niso nič pokasirali, ker so še vedno ok.

Za silvestra smo šli na Štajersko, k tašči, smo se pustili razvajati. Vidiš, nastja tako se to dela user posted image

Pri nas v vrtcu imamo označene dude in flaške in copatke (cunj ne). Si ne predstavljam kako naj bi si vzgojiteljice zapomnile za vse to kaj je od koga.

Sicer je pa S v zadnjih dveh tednih tako napredoval... neverjeten je. Kaj vse že razume! In kako hodi! Tudi teči (kao pobegnit) proba user posted image Začel je kretat - poleg klasičnega pa-pa, pokaže še dojenje/mleko, spat, kuža, ovca, pujs, velik, moja glava (ko se rukne v glavo ;), jesti, pa verjetno še kaj... Pravi mali fantek skratka. Zadnjič sem v pogovoru omenila dihanje in me je pogledal in začel globoko dihati user posted image Pa ne vem, ali je bilo to naključje ali me je razumel user posted image .

Je pa tudi pravi user posted image včasih. To da stalno smeti raztresa je kar že stalnica (zadnjič si je koš za smeti od embalaže na glavo stesel user posted image user posted image ), zadnji hit pa mu je metat stvari v školjko user posted image user posted image , zadnjič je vrgel daljinca not, pa svojo flaško, danes obroč od punc! user posted image user posted image Daljinc preživel, flaško sem pa prekuhala... user posted image

Lep začetek novega (delovnega) leta vam želim...

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1519
   RE: Oktobrčki 2016
3.1.2018 0:28:51   
Ribica **
Čakam na prosto kopalnico in da bo ura 1, da dam mali ventolin, pa se imam čas javit. Če ne bo letos bolje glede teh bolezni, se vam bom najbrž javila iz Polja. Prav vso voljo človeku vzamejo, dva meseca smo že doma. Ko je bila zdrava, recimo, je pa deževalo. Pa potem vidim sonce in sneg na družabnih omrežjih in kako ljudje uživajo zunaj na zraku, mi pa v tem sivem kotlu .. bljak!

Petek je bil še zelo pester, saturacijo je skoz imela 93-94 in hitro je dihala, tako da smo mogli zvečer še na ene inhalacije. 3x smo bili v ZD in to skupaj 8 ur, zadnja etapa je bila od 20-23h, meni se je že bledlo, možu tudi, mala je bila pa itak tudi utrujena od vsega. Popoldne smo skoraj dve uri bili tam, pa trije pred nami, pa potem še inhalacija, pa ena nama čudna zdravnica (naslednjič bom šla raje kar na dežurno, če bo spet ona, res mi ni) ipd. Mala pa skoraj nič spala čez dan, popoldne sem jo budila za v ZD, zvečer mi je pa malo pred 23. omagala na rami v ordinaciji, ko so ji še enkrat poslušali pljučka, če gremo domov ali v bolnico. Iskreno bi bilo bolje, da bi jo že dopoldne dali tja, saj je hudo, ker je bolnica, ampak bi lahko vsaj spala normalno, ne da smo jo skoz zbujali in okrog vlačili in čakali ... Ponoči pa tako nisem spala, ker je prehitro dihala, pa nismo šli nazaj, sva jo pustila spat oz. je bilo po čiščenju noska in inhalaciji s fiziološko bolje. Kar vrtelo se mi je od utrujenosti. Dopoldne sem jo vseeno peljala nazaj, da so preverili saturacijo, pa še sobota je bila. Da pa vsak drugačna navodila - ena pediatrinja, da nazaj v ZD, če bo nad 50 vdihov, drugi dve, da če jih je nad 35 oz. 40, da takoj nazaj in če se ugrezajo jamice pri ključnici/na grlu, tretja potem v soboto pa, da tudi 40-45 še ni panike za njeno starost. Potem se pa pejt sredi noči, ko te je itak strah. user posted image Skratka, zdaj je bolje, čez dan tudi sicer razpoložena, ful ji čistim nos, operil ji tudi lahko dajem, pa še tobrex za učke, pa inhalacije s fiziološko, ventolin ... kar naprej nekaj. Aja, piskanje sem pa slišala samo iz petka na soboto ponoči, sicer pa ne. V četrtek popoldne je bila čisto ok in razigrana, v petek dop. je bila pa z možem doma in je rekel, da je slabša. Je mogoče niti ne bi nujno peljala k dr., če ne bi bilo to že en teden in prazniki pred vrati.

Tako da ja, sem se v petek odločila, da ostane doma en mesec, bomo koristili zdravstveno rezervacijo. Ker vsakič, ko se vrne nazaj v vrtec, faše zelen smrkelj. Ne vem, a je samo ona tako občutljiva ali so samo pri nas starši takšni, da take otroke pošiljajo v vrtec ali kaj je zdaj to. Sem ji dajala probiotike dva meseca, D vitamin, jo dojila 14 mesecev, celo porodniško skoz zunaj, raznovrstno prehrano, zdaj ji tudi železo redno dajem (ne legoferja, en drug sirup), pa ni nič bolje. Kakor gre v vrtec, pride nazaj ali vnete učke ali zelen smrkelj do kolen. Malo sem slabe volje trenutno, kar se vrtca tiče, še s par rečmi nisem zadovoljna, ampak kaj čem.
Tako da Pia, zelo lepo, da so vaju poklicali na dedka Mraza, jaz pri nas še vedela nisem, da bo ... pa tudi E. ni na nobeni sliki v mapi v vrtcu, kot da ne obstaja .. razen na omarici v garderobi in seveda na položnici konec meseca. Meni je kar hudo zaradi tega in si preveč ženem k srcu.

Da pokomentiram še ostalo:
- spanje pri babici: še čakamo, dokler sem dojila, je moja mami skoz navijala, zdaj naj bi decembra tam spala eno noč in ni nič iz tega. ampak ker jo je pazila veliko čez dan, ne težim user posted image
- spanje čez dan: že od septembra, če ne dlje, spi samo enkrat dnevno, od uro in pol do dve, v vrtcu tudi tri; spi med 12. in 14., kosilo imamo ob 14h že odkar sem ji ga začela uvajat
- v vrtcu spijo po kosilu, tam ga imajo med 11:15 in 11:30, doma ima E takrat sadno malico
- hodi še vedno ne, samostojno naredi 6 korakov, se sama pobere, sicer je pa ziher in se drži stene, predmetov ipd. je pa ponosna nase user posted image
- končno oponaša kužka, muco, račko in prašička (tega tako že "sto let", do pred kratkim so bile vse živali hrk hrk)
- v vrtcu ima podpisano: flaško, dudo, nahrbtnik, bundo, copate, čevlje, kapo, rokavice, kake jopice pa sproti podpišem, ker ne dajem vseh oblačil v vrtec. za čevlje sem pa napisala ime na mikropor in ga prilepila na jezik noter, ker jih nisem hotela podpisat - če bi radi še komu dali oblačila/obutev; v rezervi ima samo en komplet, ta je pa podpisan; ima pa samo ime, itak je edina user posted image
- je sama samo jogurt in kar z rokami poje, pa če ji nabodem na vilico, pitje iz kozarca je bolj ne kot ja oz. je več na njej in okrog kot v ustih

Za novo leto je dobila Ikeino kuhinjo in lego kocke, pa še ene kocke z živalicami od Djeco (to na več koncih, ne vse doma), tako da se zdaj že dva dni s tem igra. Kuhala je danes že v pižami, ful je posrečena. Sem ji še makarone iz filca naredila včeraj, en paket zelenjave sem ji pa v Ikei kupila. Sicer pa strašno rada pleše, najraje na Thunder od Imagine Dragons, se prime kavča ali pa samostojno in prav počepe dela in ploska user posted image

Joooj, dansas, ne govori, naša je tudi smetarka. Ni dovolj, da je pes nagnjen k temu, mora bit še tamala. Danes sem šla na wc zjutraj, ko sta fanta še spala in sem jo klicala, da naj pride k meni, sem jo imela na sumu, da dela traparije, pa pridirka s poganjalcem in v roki vsa ponosna drži bananin olupek iz koiša za smeti in ga moli psu pod gobec, ki je tudi mi delal družbo v kopalnici. user posted image

Poganjalca ima takega: user posted image Mislila sem pa bolj te lesene, če že ima katera ogledane: user posted image
Te, ki so jih punce kupovale za prvi RD, ko jih voziš, meni niso všeč, smo ga imeli pri ta večjem, pa niti nimamo ga kam dat.

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 3.1.2018 0:29:46 >

(odgovor članu nastja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1520
   RE: Oktobrčki 2016
3.1.2018 10:36:50   
Pupa88
Živijo vsem,

Evo se še jaz oglasim po dolgem času. Najprej SREČNO, USPEŠNO in predvsem ZDRAVO 2018!
Upam, da ste lepo praznovali.Meni je vse skupaj tako hitro minilo, kar naenkrat je danes 3. januar in smo vsi spet po službah in v vrtcu. Upam da ste bolančki boljše z zdravjem, Ribica mislim da bo res bolje če je dlje doma da se za pozdravi pa da gre mogoče ta glavna sezona bacilov mimo :( Jaz morem zaenkrat res potrkat, razen smrkljev nismo nič še kej hujšega pokasirali tako da smo zaenkrat redno v vrtcu, že od 1. novembra.

Kar se tiče spanja, mi večinoma spimo 1 x na dan (med tednom je to v vrtcu). Se pa tudi zgodi da kakšen dan še 2x spimo, odvisno koliko je dolg ta prvi spanec.

Ko berem kako lepo že vsi hodijo in tekajo mi je kar hudo malo, mene že ker hrbet boli. JE kar težka za nosit, miru ne da, v vozičku pa zdrži točno 3 min. Tako da komaj čakam da shodi. Vendar mislim, da še ne bo prav kmalu. Se ji nič ne mudi. Je ugotovila da gre po 4 hitreje in nima časa niti potrpljenja da bi se matrala po 2, je treba preveč okrog divjat. Bomo videli, upam da enkrat do spomladi bo. Hodi, če jo držiš za roke, ampak temu se načeloma izogibam, stoji pa tudi še ne prav sama, more še ravnotežje naštudirat (je trebuh naprej prevrne user posted image )

Pia: Jaz ji za v vrtec oblečem vse, se mi zdi da kaj bi šparala ker ji bo itak premajhno roku 2 mesecev. Je pa res da tako ali tako nima nekih dragih oblačil. Do sedaj so se 2 majčki uničili, ker nikakor ne morem madeža dol oprat . Ampak se ne sekiram, jih ima sedaj za doma. Itak so ji že tesne. Smo pa dobili navodila da moramo stvari podpisati, tako da ima v večini celo garderobo markirano z inicialkami.

No hodimo ne, kar se tiče ostalih stvari pa nam zgleda kar gre, da držimo tempo z ostalimi user posted image
- je in pije sama (zna lepo oboje, zna pa tudi bojno polje okrog sebe in na sebi narediti če hoče)
- obuje si nogavice in copate, ta teden se nekaj matra tudi z majico. Mora še pogruntati rokave
- o živalih sem že pisala se mi zdi, zna jih pokazati kar precej (20 + pomoje ) oponašati pa tudi kar nekaj. Ta teden je repertoarju dodala sovo. Ful je smešna, pa morem rečt da jo kar dobro zadene. Te stvari ji kar grejo se mi zdi, v večini je dovolj da se ji enkrat pokaže in pove pa pol že ve ponoviti /pokazati tudi sama.
- WC školjka je tudi pri nas aktualna, vse pade vanjo. Tako da sedaj se trdimo vsa vrata po hiši zapirat, da jo omejimo :)
- tudi mi imamo tak podoben plastični poganjalec, ibi ibi mu pravi. Lesenega bo pa dobila ko bo znala hoditi in bo že imela dobro ravnotežje, ker drugače ne vem kako se bo z njim vozila

Imava pa zadnje par dni misijo kahlica na sporedu. Mi pride povedat, da bo kakala tako da sem se odločila da jo poskusim dati na kahlico (čeprav se mi zdi kar zgodaj). Zaenkrat, nama je uspelo pol se pokakat vanjo, pol v plenico ker preide zadnji trenutek povedat in je ne utegnem dobro slečt. Bomo videli kako bo šlo, če bo ugotovila da more malenkost prej pridet potem bo mogoče šlo, drugače pa poleti. Se mi zdi da je lažje, ko so manj oblečeni in ni treba bodija odpenjat :)

Pri nas opcija, da bi šla kam drugam spat še ni na sporedu. Jo še dojim ponoči in zvečer. Bom probala zdržati še do konca zime, če to kaj pomaga za odpornost ter za njeno alergijo, baje. Upam!

Bi ji pa morala v decembru po navodilih alergologa dati za porobo sir, po še ker odlašam s tem. Res se nikakor ne morem spravit tega narediti, glede na tako slabo izkušnjo z žličko skute pred meseci. AHHH....

Je katera od vas bila v solni sobi? Kakšna izkušnja? Baje so ok za pomoč pri odpornosti in za alergije? ??

Pia : srečno v vrtcu, sigurno se bo imela lepo
Dansas: polno elana želim ob novem delavnem urniku
Nastja: POČIVAJ! Na koncu v bistvu škodiš samo sebi in malčici v trebuhu .. ostali nimajo od tega ali so postreženi spredaj in zadaj nič razen osebnega zadovoljstva. Ki pa zavoljo zdravja, lahko tudi malo počaka ne...

Ostalim pa pozdravite se, pa še enkrat vse dobro v novem letu.

Evo morem šibat, sem pomoje dovolj napisala za eno poglavje romana. Ali pa vsaj za eno Cankarjevo črtico :)

Uživajte punce...


(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1521
   RE: Oktobrčki 2016
3.1.2018 21:14:46   
Pia*
Nastja pazi nase! Sedaj si mlada polna elana. Ampak vse signale, ki jih sedaj ignoriras te bodo lahko pohopsali, ko bos starejsa.
Jaz sem veliko morala kuhati po rojstvu Pie zaradi najine diete pa vem kako sem bila utrujena. Da bi bila pa noseca me pa odpeljejo. Jaz sem komaj cakala, da pride moj ali mami da sta mi pomagala in da sem se spocila.

Ribica mi imamo lesenega. Ga je pa Pia dobila se zelo majhna so ji ga moje sosolke iz faksa kupile. Ti pa ne znam povedati katera znamka je. Ga imam v hisi v kleti. Bom slikala in ti prilepim.
Skoda, da niso vsaj sporocili, da bi jo vsaj za sliko pripeljala. Vrjamem, da si slabe volje,ker bi bila jaz tudi.

Vrtec... uspel za danes! 5 otrok se je uvajalo danes. V nasi skupini sta bili Pia in se ena puncka. Od 5 otrok je samo moja sla stran od naju in naju niti ni pogledala. Vzgojiteljica je rekla naj kar greva za 2uri na kavo, ce bo pa kaj bo pa poklicala. Meni je bilo res hudo, komaj sem zadrzevala solze, moj je pa rastel od ponosa. "Čes kako je Pia ze velika punčka".
Najprej sva se na kavi skregala, ker sva imela cist drugacne obcutke,potem sem se pa se zjokala.
Hudo mi je bilo,ker so vsi ostali ki so se uvajali imeli mamice samo Pia ne.
Vsako sekundo sem gledala na telefon in si prav zelela,da me poklice. No ni naju. Ko sva prisla po njo, niti ni imela velike zelje iti. To me je sele podrlo. Po parih minutak je potem le zavpila mama in prisla do mene. Ona nasmejana jaz pa obojokana. Jutri bo do kosila v petek naj bi pa spala. Meni je to prehitro! Bom videla.

Ni pa hotela nic piti v vrtcu. Kozarca tudi v roke ni hotela prijeti. Tudi doma ni hotela vec iz kozarca piti, najprej malo po zlicki kasneje pa z kozarcem, ki ima ustnik.
Sem jih pa malo naskrivaj gledala, ko so pili in jedli. No pa to ni sedaj vrhunsko. Vrjemi Ribica, ce bos E dala kozarec v roke bo naredila to kar vecina otrok njene starosti. Jaz sem se sekirala 1mesec kako bo. Danes sem videla, da sem se za brez veze. Jedli so tako,da je bila jedilnica vsa napacana. Prav tako, ko so pili so mal sebe polivali pa mizo in roke notri namakali. Skratka ni da ni.
Pri nas Pia v puding stalno namaka roke in potem tlaci v usta. Prav tako, ko je ima v eni roki vilico z drugo pa hrano tlaci v usta. Juha ali bolj tekoce zadeve ji pa ne gredo. To jo pa se vedno jaz hranim. Je pa vedno popacana,ko sama je. Tudi v vrtcu je bilo enako stanje. Prav nasmejala sem se jim.

Ribica je pa tudi mene stanje otrok danes totalno sezulo. Smrkelj je bil povsod, da o kašlju ne govorim. En otrocek je imel cisto gnojno oko, komaj je veke zapiral in odpiral. Vecino casa je polezaval na blazini.

Dansas srecno na 8urnem delavniku.

Pupa88. Od 1. Novembra? Svaka cas_t. Jaz bi recept



Lahko noc


< Sporočilo je popravil Pia* -- 3.1.2018 21:22:21 >

(odgovor članu Pupa88)
Neposredna povezava do sporočila: 1522
   RE: Oktobrčki 2016
4.1.2018 11:19:20   
Malinca07
Celo leto se ze nisem oglasila :)

Pupa88, js sem bila s tamalo v solni sobi ze lani pozimi, ko jo je skoz nosek matru. Sma bile 3x, letos sma sle pa samo 1x. Men se zdi fajn, pomaga pa se fajn izkusnja je :)

Tud moja je k sreci od samega zacetka redno v vrtcu, z izjemo ene trebusne viroze in enega prehlada z vrocini.

Joj, mi mamo pa take probleme s spanjem cez dan. Prvo rundo gre spat okol 11h in spi urco in potem kooomaj zdrzi do 7h zvecer. Ce pa gre se 1x spat popoldan (seveda ne postanr zaspana pred pol 5) mi pa zvecer zaspi sele ob 10h, kar se mi zdi fuul prepozno, sploh glede na to da jo ob 6.30 zbudim za vrtec.
Z nl so tud pri nas v vrtcu zaceli s kosilom in potem pocitek. Upam, da se navadi na ta ritem in bo lepo zdrzala z enim spanjem cez dan. Vec kot eno uro mi pa redko spi. V vrtcu vcasih potegne do ure in pol.

Bravo Pia za vrtec! Nasi mali soncki, so velik vec zmozni, kot si mi mislimo :) super, da je tak navdusena, bo z veseljem hodla. Ti se bos pa tud sprijaznala. Men je se vedno hudo vsako jutro ko jo oddam, ampak vem da se ima lepo in da ji tam nic ne manjka. Kar pogumno! :)

Nastja, Pia ti je prav napisala, cuvaj se in se pusti malo razvajat ne samo ti strezt drugim.

Dansas, drzim pesti, da se navadis na nov delovni cas in da tvoj cimprej najde novo zaposlitev!

Ribica, minali bodo prehladi in bolezni. Od sestricne tamala je bila isto skoz bolana kot tvoja E, danes ne stara 2 leti in 3 mesece in je zdrava, redno v vrtcu...je pa hudo in vem da je lazje rect kot dejansko potrpet.

Mi smo pa meli par slabih, eh slabih..katastrofa noci. Zdrava je, vrocine ni, gledam zobeke, 3ki ni videt..pojma nisem mela kaj je. In se vceraj igrama in norima in vidim, da ima zunaj obe zgornji 4ki! 3ke smo ocitno zaenkrat preskocli :)

Jaz sem se pa danes zjutraj zbudila s cisto zatecenimi in krvavimi ocmi, komaj sem jih odprla. Lece itak nisem tisala noter, zdej pa ocala in 8 ur za racunalnikom..balzam! Ma kira kak nasvet proti vnetim ocem? :/

A, pa se nekaj...tiste, ki bote mele se enga otrocka..ze kaj razmisljate o njem? Mene je pocasi zacelo spet mikat...:)

< Sporočilo je popravil Malinca07 -- 4.1.2018 11:21:33 >

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1523
   RE: Oktobrčki 2016
4.1.2018 21:09:32   
Pia*
Malinca bom jaz pobrskala kaj imam v casu cvetenja za oci. Skratka takrat sem stalno zabuhla, zagnojene oci, maaaa groza. V pisarni se mi je kdaj mesalo, ker so mi crke skakale po ekranu.

Nasa Pia pa v vrtcu ne zeli nic jesti in nic piti :(.
Doma je druzabna. V vrtcu nic ne joka se igra z otroci. Pomocnico je vzela za svojo, ko pridem je ali pri njen v naročju ali pa nekje blizu nje.
Danes so poslusali glasbo in je Pia plesala, da so potem se ostali otroci vstali in zaceli plesati.
Predno sem prisla po njo so mi rekli, da se je zbasala na lezalko. Ucitno je hotela malo pocitiuser posted image .

Za 1x z uvajanjem vse ok. Ampak me skrbi, ker zavraca hrano in pijaco.

Malinca kako ste vi to uredili?

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 1524
   RE: Oktobrčki 2016
4.1.2018 23:58:03   
Ribica **
Pia, saj bo, daj ji čas. E tudi na začetku ni skoraj nič jedla, doma je pa nisem mogla nahranit, to je samo jedla cele popoldneve in večere; po par tednih se je unesla in je tudi tam jedla. A ima za pit svojo flaško s sabo? E je iz nje skoz pila. Zato pa jaz nisem uvajala male, ker bi mi bilo težko in si tudi čisto predstavljam sceno krega z možem na ta račun user posted image Jaz sem imela take občutke, ko sva se nehali dojit, po par dneh. Kot da je kaj manj moja, če je ne dojim, kar itak ni res. Ampak ni pa več moj dojenček, meni gre prehitro tole odraščanje. user posted image

Malinca, 4-ke načeloma prej zrastejo kot 3-ke, te so ta zadnje. E je vse dobila med prazniki, vse 4, pa mislim, da tudi trojke zgoraj niso daleč. Je bil kar lušten zalogaj. Spim pa itak ne že 14 dni - najprej se je zarad zob zbujala, potem zarad prehlada, zdaj zaradi bronhiolitisa in še vedno ima neke čudne spalne navade zadnje dni. Včeraj je zaspala že 19:15, od 22-0:30 sva se pa igrali, ker se je skoz zbujala in sem jo dvignila pokonci. Je kuhala, psu težila, plesala .. ni da ni.
Kar se tiče novega dojenčka - uf, mene dajejo te male, mini štručke, pa brce v trebuhu, ampak po drugi strani so pa spomini iz P še preveč živi, trenutno sem preveč izčrpana (ravno danes sem se tehtala, napaka - rumena, če bereš, spet/še vedno je obup). Mene so prvi trije meseci nosečnosti z E ful zdelali, skoz mi je bilo slabo, pa utrujena sem bila za umret, mislim, da se do enega 16. tedna sploh nisem nič zredila. Pa tudi mala se mi zdi še majhna, se mi zdi, da me rabi še celo zase, že tako imamo prehiter tempo.
Plan je sicer nekje tri leta razlike imet vmes, ampak se moram jaz prej okrepit. Sem ravno prej v kopalnici razmišljala, da si moram prav urnik hranjena nazaj vzpostavit. Pred E in v nosečnosti sem jedla lepo najmanj 5 obrokov dnevno z vmesnimi posladki, včeraj sem pa tri v celem dnevu, pa še kosilo ni bilo ravno kosilo in zvečer samo en jogurt. To ni nič, je premalo.

A ste že kaj razmišljale o pustu? E. je bila lani zajček, letos bo tudi kakšna živalica, sam še ne vem kaj. Pa da ne bo prevroč kostum, da bo ok za v vrtec (bo šla ravno takrat nazaj, računam, da bo zdrava user posted image ) in seveda, da ga bom sama naredila.

Danes sem jo poslala spat z očkom, imam že cel večer frej, sem celo šivala lahko. In itak sem spet predolgo pokonci, ni me še izučilo. user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 1525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?