|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2017
23.1.2017 20:41:11   
Cveti marjeti
Morm povedat, da sem res vesela, da si tukaj malo izmenjujemo misli in nasvete user posted image . Tiste, ki imate pregled med prvimi, poročajte o vaših izkušnjah in user posted image user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Septemberke 2017
23.1.2017 21:11:02   
Biba91
Dober večer sonosečke! 😊

Za seznam: tole bo moj prvi user posted image . Če bo vse po sreči ga glede na ZM spoznam okrog 20.9. 💛

Vidim da povsod čisto drugače naročajo. Nekatere boste res še malo morale počakati, da vidite svojo pikico. Jaz sem v 6 tednu pa imam že ta četrtek pregled. Držite pesti, da bo vse vredu. 😊

Tudi vam želim vse dobro in prijeten preostanek večera. 😊

(odgovor članu Cveti marjeti)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Septemberke 2017
24.1.2017 8:07:19   
annnaa
Uuuuu se nas je nabralo! Čestitkeeee vsem novim user posted image

Bojda je december res eden izmed bolj plodnih mesecev v letu (oziroma se takrat največ sexsa, hihi) in posledično so porodnišnice v septembru bolj polne. Upam, da vas ni veliko iz okolice Celja user posted image

Moji podatki:
PDP: 12.9
pričakujemo drugega

(odgovor članu Biba91)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Septemberke 2017
24.1.2017 8:12:09   
Cveti marjeti
Punce, mogoče katera jemlje folno kislino preMama Duo, kjer je v škatlici tabletka folne kisline in kapsula omega 3? Zadnjič sem šla v lekarno po Elevit pa mi je v lekarni tole predlagala...ima katera izkušnje s tem? Hvala in lep nosečkast dan user posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Septemberke 2017
24.1.2017 8:30:56   
SanBr
Wau.. pa se nas je nabralo nekaj user posted image

Mene pa malo skrbi, ker je mož v nedeljo zbolel (vročina do 39°, kašlja, kiha, z nosa mu teče). Sedaj pa upam, da se ne bom nalezla. Ima katera izkušnje z virozami v začetku nosečnosti?

Joj jaz imam še tudi toliko dni do prvega pregleda (15.2.) - sem že malo neučakana ;-). Moj PDP pa je med 18. in 20.9. - mi različno pokaže, pa še menstrualni cikel mi niha med 29 in 31 dni.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Septemberke 2017
24.1.2017 10:09:37   
annnaa
Mislim, da se nimaš kaj za sekirat SanBr! Kakor sem brala so za nosečnice problematične toksoplazmoza, koze (če jih nosečka še ni prebolela) in 5. bolezen. Če dobiš vročino pa pokliči osebnega zdravnika. Vem da lahko vzameš lekadol. Najbrž je treba vročino zniževati, ker če se telo pregreva, potem je v maternici tudi višja temperatura. Sam se mi zdi, da je imunski sistem nosečnic boljši, kot od vseh ostalih. Srečno!

(odgovor članu SanBr)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Septemberke 2017
24.1.2017 10:19:55   
Anonimen
Cveti marjeti, jaz se s strahom oz. bolje rečeno s skrbjo nisem in se tudi sedaj ne spopadam. Sprejela sem to skrb, ker vem, da takšna sem. Vedno nekaj skrbim... ampak mi je lažje od kar se s tem ne obremenjujem. Takšna sem. Kaj si naj sama sebi dopovedujem da sem tepka če skrbim...? Ne, tako pač je... Ko pa res morda preveč zatavam, si pa vizualiziram zdravega, krasnega otročička (tudi prvič je bilo tako) in takoj se mi nasmeh razleze čez obraz. Meni vizualizacija fejst pomaga pri marsikateri stvari, ki me omejuje.
Vprašanje za tiste, ki imate že kakšnega sončka doma... kdaj boste oz. ste povedale za novega člana?
Mene je danes zjutraj moj 6 letnik vprašal če bomo dobili dojenčka...Včeraj pa mi je rekel, da sem balonček... Hmmm... meni se zdi ful prehitro, da bi že zdaj izvedel. kje je šele september. To je za takšnele dolgo za čakati. Danes sem mu rekla, da enkrat pa mogoče bomo dobili dojenčka. Je bil kar zadovoljen z odgovorom in ni več naprej drezal. Napihnjena sem pa res kot pri prvi N pri 4 mes. Komaj skrivam, pa je šele zelo zgodnji začetek.
Se kateri morda pojavljajo hude bolečine oz. špikanje v jajčnikih? Mene v desnem vsake tolko zaboli tolk da me za trenutek ohromi, potem je pa spet vse ok. Katera ve kaj bi to bilo? Ne bi rada paničarila in za vsako figo klicala G.
Včeraj sem si kupila nekaj litrov donata ini ga bom pila, morda bo potem kaj bolje, če gre slučajno za pomanjkanje kakšnih mineralov (magnezij?).
Kakšne dodatke pa kaj jemljete? Jaz imam zaenkrat skoraj do konca porabljeno flaško folne k. Viridian, zdaj sem si pa kupila Tifol. zaenkrat je to to. Samo se mi zdi, da bi bilo morda fino še kaj drugega vzeti, glede na to, da je takšen letni čas in ni toliko svežega sadja in zelenjave. Samo sem izgubljena v ponudbi, ker je res veliko vsega. Nikakor pa ne bi pretiravala. Morda res ostanem le na folni, ostalo pa poskusim dobiti s hrano.
Razen, če pozna katera kakšne res kvalitetne, ne sintetične dodatke, po možnosti bio/eko, pa da ni cena astronomska... Se priporočam za kakšno info.
Lep dan vsem sonosečkam ;)

(odgovor članu SanBr)
  Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Septemberke 2017
24.1.2017 10:36:16   
fabula
punce pozdravljene, tudi jaz se pridružujem debati, saj smo tudi pri nas zagledali user posted image PDP bo predvidoma 19.9. in čez dva tedna me čaka prvi pregled pri G. Pričakujem tretjega otročka in se zelo veselim. Čez dan, me sicer mučijo slabosti, ampak tudi to bo minilo 😉

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Septemberke 2017
24.1.2017 10:50:01   
annnaa
Sem brala, da so tele kapsule top, ker so naravne in brez sintetike:

http://www.lekarna-dravlje.si/p-4700-jamieson-vitamini-prenatal.aspx

http://www.lekarna-dravlje.si/p-5862-jamieson-prenatal-dha-60-kapsul.aspx

Ko pojem elevit, si bom kupila te!

(odgovor članu fabula)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Septemberke 2017
24.1.2017 11:02:53   
Anonimen
Odlično! Hvala za tole info! Jaz tudi pojem še to kar imam potem pa najbrž te.
Imam pa nekje v meglenem spominu, da cink (ki je v teh tabletih), viša raven testosterona.
Si morda o tem kaj poučena. Nisem ravno čisto prepričana o tej trditvi.
Če mi pa logika prav dela, če se testosteron poviša, je progesteron nižji. Progesteron pa je pomemben na začetku za ohranjanje nosečnosti.
Ne vem... tole še malo raziščem... Ne bi rada kaj zafrknila. S progesteronom imam borbe že od kar imam M...
Če ta cink ni problematičen, potem bom najbrž res te kupila naslednje.

(odgovor članu annnaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Septemberke 2017
24.1.2017 11:18:16   
annnaa
Uf, to pa ne vem Anonimen! Sam glede na to, da je to dopolnilo za nosečke, bi moralo biti OK!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Septemberke 2017
24.1.2017 11:40:35   
nimanorwen
Koliko nas je, to bo pestro v porodnišnicah user posted image

Spol - nimam občutka, ga nisem nikoli imela. TUdi želje po določenem spolu nimam.
Seznam - ga bo katera naredila, jaz ne znam user posted image to je moja 4.user posted image in doma imava že 3 user posted image user posted image user posted image
Pregled - ga imam jaz zadnja? Šele 2.3. user posted image Moja gin res ful pozno daje, bom že v 11.tednu takrat ... no bo pa za NS manj za čakat user posted image Bova pa starejšima povedala po NS, tamala pa itak še ne bo vedla, kaj to pomeni, je še premejhna user posted image
Dodatki - jemljem samo folno, pa še to do NS, potem bom nehala. Ne verjamem v te fore o vitaminih in to (seveda v primeru normalne nosečnosti in počutja).
SanBr - zdele je ful viroz ja, ampak pomoje ni panike, telo varuje otročka. user posted image

Jaz se že prav veselim čvekanja na FB, je skupinica že narejena/aktivna? Pozdravčkii

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Septemberke 2017
24.1.2017 11:49:56   
Cveti marjeti
Jaz jemljem samo folno (Premama duo, ki ima še omega 3) in pa magnezijeve kapsule...ampak sem jih jemala že prej. Mene pa zanima, če mogoče veste...zelo rada jem domačo skuto, ki jo dobim iz ene bližnje kmetije...nekje sem brala nekaj o listeriozi...je bolje, da preneham jesti to skuto?

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Septemberke 2017
24.1.2017 11:54:09   
SanBr
Kar se tiče jemanja vitaminov so si mnenja zelo različna - eni pravijo, da ja, drugi da niti ni tako pomembno (če imaš uravnoteženo prehrano). Kolikor vem, se pa vsi strinjajo, da je potrebno jemati folno. Jaz sledim občutku - boljši občutek imam ob tem, da jemljem te vitamine. Sem si pa tokrat namesto Elevita omislila Femibion.
V prvi N sem jemala Elevit samo do konca 13. tedna, potem sem prenehala. Kri sem imela ok, niti z železom nisem imela težave.

Glede strahu je pa tako. Ne moremo vplivati na to, kako bo potekala nosečnost - to bi lahko rekli, da je v "božjih rokah". Lahko pa vplivamo na to, da pazimo na sebe, se dobro prehranjujemo, zadosti gibamo in pozitivno razmišljamo user posted image . Če skrbimo zase, za dobro počutje tudi naredimo maximalno kar lahko, da bi po 9 mesecih dobili user posted image v roke.

Za spol sem imela v 1. N občutek in željo, da bo fantek in se nisem zmotila. Trenutno imam občutek, da bo punčka... bomo videli user posted image . Važno, da je živo in zdravo user posted image

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Septemberke 2017
24.1.2017 12:24:38   
Tara9
Hej hej nosečke.

A še katero tako zaspanost daje kot mene user posted image . V prvi nosečnosti sem prve tedne stalno spala, je bil ravno čas dopustov in sem si to lahko privoščila, zdaj pa komaj živim. Dopoldan še nekako gre, potem me pa taka zaspanost vjame, da bi na sede zaspalauser posted image .

nimanorwentudi jaz imam pregled šele v 11. tednu, en teden pred tabo. Dolga bo a ne user posted image .

Folno oziroma vitamine imam spet Elevit. Tudi jaz imam boljši občutek, če jemljem vitamine. Jih pa dobro prenašam, tako da bom kar naprej papala.

SanBr ful lepo si povedala glede strahu in kako ubistvu nimamo nobenega vpliva, kakor je namenjeno tako bo. Razumem pa vse, ki vas skrbi. Sama se v prvo še lulat nisem upala, oziroma sem šla vsakič z nekim strahom. Bala sem se prvega pregleda (bo viden plodek, bo slišati srček), potem nuhalne (bo vse ok), pa potem morfologija, pa odprtost materničnega vratu, pa čakala tedne ko je že možno preživetje, pa potem 30. pa 34.teden, skratka hočem reč, da sem res pretiravala. Vem, da se je težko prepričat in da je skrb normalna, ampak sama vem, da mi nosečnost sploh ni ostala v lepem spominu, spomnim se samo tega strahu in odštevanja. Tako da srčno upam, da bom tokrat bolj "pridna".


(odgovor članu SanBr)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Septemberke 2017
24.1.2017 12:48:14   
annnaa
Kar se tice vitaminov, folne,... jaz sem v prvi nosecnosti sla na samoplacniski pregled krvi za folno, zelezo, kalcij, magnezij, ker nisem jemala nobenih prehrambenih dodatkov. In sem imela vsega dovolj v krvi. Je pa res da sem bila noseca poleti, ko sem imela na voljo ogromno domace zelenjave in sadja. Zdaj jem elevit, ampak tudi ne vsak dan. Razmisljam, da bi si tudi zdaj dala samoplacnisko pregledat kri, da vem kje sem


(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Septemberke 2017
24.1.2017 12:55:01   
bincii
HEJ HEJ SREČKENOSEČKE user posted image

Naj povem da bolj paničariš v nosečnosti več možnosti je da se ti kaj prepeti,tiste ki ste prvič noseče prepstite se toko nosečosti in vsak trenutek uživajte to je najlepše obdobje ko si v pričakovanju otroka sploh prvega vse je na novo in ne veš kaj vse se zdodi v 9m pričakovanja,tiste ki ste drugič tretjič... pa same veste da vsaka nosečnost je poglavje za sebe nobena ni ista sama nosim 5 dete in morem povedat najlepši obcutek ko izvesuser posted image se lepši ko zacutiš prve gibe in najlepši ko se dete rodi prvi stik.Vse vmesno obdobje pa pozitivno razmišljaš da bo vse v redu zdravo ješ se gibaš počivaš in razvajaš kolikor pač gre....user posted image Zelo vesela bom da s bomo tako izmenjavale mnenja pomagale in bodrile druga drugo v pozitivnem vzdušjo hja upam da se nisem prevec razpisala.
Tako moj prvi pregled je 1.2 in ze komaj cakamuser posted image user posted image user posted image


lepo se imejte in se tipkamo......

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Septemberke 2017
24.1.2017 13:36:23   
evakovaceva
Za seznam...moj prvi pregled je 9.2., pdp po izracunih naj bi bil 29.9. Bomo videli po pregledu. :) sem pa iz Celja, stara 32

Veseeela, da nas je ze toliko, v P.nam ne bo dolgcas. Ocitno bo guzvauser posted image

< Sporočilo je popravil evakovaceva -- 24.1.2017 13:37:00 >

(odgovor članu bincii)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Septemberke 2017
24.1.2017 13:54:50   
sonce2017
Eto mene. Prvi pregled je za mano. Z pikico je vse vredu, srcek bije, rokice in nogice rastejo. Je prave velikosti glede na datum zadnje menstruacije. Pdp je 9.9. Je pa res nekaj najlepsega videt malo pikco in srceka, ki utripa.
Sedaj pa morem pocakat se do nuhalne, ki je 21.2. user posted image

(odgovor članu evakovaceva)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Septemberke 2017
24.1.2017 14:10:57   
Anonimen
annnaa zna biti, da je res tako ja.
Bincii in ostale... glede strahu oz. skrbi...imate prav, se strinjam z vami. Tokrat bom res na polno uživala. Skrb bo sigurno prisotna, vendar sem jo sprejela, to je le občutek, ki je hkrati tudi neskončna ljubezen... in uživala bom v vseh teh občutkih, ki so in bodo v meni... ker se sprejemam takšno kot sem. V prvi N me je skrb nekoliko hromila, tokrat sem to nekako predelala v teh skoraj 6ih letih in so občutki drugačni. Lepi. Ne znam drugače opisati... :)
Sonce2017 superca da je vse tako kot mora biti. Držim pesti, da se bodo lepe novice množile :)

(odgovor članu annnaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Septemberke 2017
24.1.2017 14:15:45   
Cveti marjeti
sonce2017 super super super...zdaj si lahko malce bolj mirna...nas pa čaka še dooolgo čakanje na prvi pregled :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Septemberke 2017
24.1.2017 14:26:24   
annnaa
Super novica Sonce2017, sem vesela zate! Jaz imam pregled šele čez dva tedna!

(odgovor članu Cveti marjeti)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Septemberke 2017
24.1.2017 17:21:52   
evakovaceva
Sonce2017 Suuuupeeercauser posted image user posted image user posted image

A se katero skos nekaj zateguje in spika spodaj? Sem pozabila od prejsnje nosecnosti.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Septemberke 2017
24.1.2017 18:25:09   
sonce2017
Mene je spikalo in zategovalo kar nekaj casa. Vecinoma na desno strani, ampak je zdaj nehalo. Obcutki, pa so bli taksni kot pred menstruacjio. Me je skrbelo, ampak sem prebrala, da je to normalno, tako da naj te nic ne skrbi user posted image

(odgovor članu evakovaceva)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Septemberke 2017
24.1.2017 18:51:43   
Cveti marjeti
Tudi mene skoz nekaj špika spodaj...ampak mislim da če ni krvavitve nobene, ni panike...ali se motim? Jaz nisem imela niti vgnezditvene krvavitve...ste jo ostale imele?

(odgovor članu sonce2017)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Minus koliko kg po porodu
Božička09

Koliko kilogramov ste bile lažje po odhodu iz porodnišnice?

3-4kg (22%)

5-6kg (25%)

7-8kg (24%)

9-10kg (17%)

11kg ali več (13%)


Število vseh glasov: 218

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!