|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 201
24.9.2017 9:52:08   
Dorotheia
Hejla punce!

Tara9, še malo...user posted image

Mamice, kako ste? Mi smo vredu...naša se zdaj doji kar redno čez dan na 2 uri...mislim, da ji bolj paše po malo in večkrat (zaradi domnevnega refluksa)... me ne moti, bo verjetno kmalu večji razmak in bova lahko šli dlje naokrog. Zdaj pač grem za tisto eno dobro uro ven na sprehod in je to to. Drugače pa se ji v očku še vedno nabira pri strani. Sploh noče izginit. Čistim redno, je že cela živčna, hehe.
Drugače pa je res pridna, joka, ko je lačna ali če jo matra kupček. Zdaj jo še zvija ne več - se mi zdi, da ta izločitev kravjega mleka in mlečnih izdelkov ful pomaga (moj pravi, da je le naklučje user posted image ). Ponoči se tudi zbudi za hranjenje (ali se sploh ne zbudi čisto) in takoj zaspi nazaj - danes sem jo dala še budno v košek in je kar sama zaspala nazaj brez težav. Mi pa ponoči ful malo mleka popije in imam zjutraj joške vse težke in mi ni ok - se bo tudi to ustalilo počasi upam.

Ena me je spraševala, kdaj sem bila prvič zunaj z dojenčico - jaz sem rodila v vročini in smo že iz porodnišnice šli peš domov (porodnišnica praktično čez cesto user posted image ) + naslednji dan smo šli en kratek krog. Bolj je problem pri mamicah pomoje kot pri dojenčkih (sploh če zunaj ni zelo zelo mrzlo). Ker se moramo mamice pazit. Dojenčki gredo lahko relativno hitro na zrakec.
Zdaj smo skoraj vsak dan zunaj - vsaj kako uro. Da se malo nadihamo. Meni paše, tamali tudi.

Je pa naša pupa zelo zadovoljna v nosilki - vedno mi zaspi notri, če jo dam budno v njo. No, tudi v vozičku se ne pritožuje...tu moram edino pazit, da ne greva takoj po hranjenju, da se ji ne dviga gor, ker ne sme iti v ležeč položaj vsaj pol ure po hranjenju, drugače jo matra.

Ve še vedno dojite vsakič na eni strani ali že na obeh? Naša ima še vedno dovolj na eni strani....mleka mislim, da imam zaenkrat res dovolj no. Se vaši dojenčki kaj kregajo na joški? Naša se kak dan kar pogosto, pa ne vem, ali je to, ker se ji kaj dviguje gor - da ne omenjam da konstantno podirava kupčke in je potem vsaj malo bolje - ali pa se kar nekaj napenja in spušča res hecne zvoke (napenjanje pač) in hoče kakat (ker vsi vemo, da dostikrat kakajo, ko jejo ali takoj zatem). Bomo videli. Ker ob tem "kreganju" ful grdo sesa in se mi zdi, da veliko zraka poje še zraven.

Je pa že ful zrasla, se mi zdi, bodiji 56 ji niso nič več preveliki, so ji kar prav. Po dolžini je kakšen že malo na tesno (sploh, ko je plenička polna). user posted image

Pa ful se smeje. Zdaj ne vem, kako je s tem zavednim nasmehom - se nasmeje tudi, ko se pogovarjaš z njo ali jo nežno žgečkaš. Sin se je ful ful pozno nasmehnil zavedno. Ona je kar dobrovoljček, čeprav je bil po 3. mesecu tudi sin konstantno nasmejan otrok. user posted image

Javite se še ostale kaj.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1376
   RE: Septemberke 201
24.9.2017 14:02:19   
annnaa
Jaz sem starejšo vedno podojila na eni zizi. Tudi mlajšo nameravam tako dojiti ves čas, tudi ko bo starejša. Mleko se tako prilagodi otročku. Podoj na eni dojki svetujejo zato, ker tako dobi vse kar potrebuje. Prednje mleko ga odžeja, potem dobijo kao glavno jed (bolj gosto mleko) in na koncu sladico.
Naša tudi kar dosti poliva. Ponoči mi je to najbolj moteče. Je ne morem leže dojiti, potem jo moram tudi kdaj preoblečti, ker se pobruha. S starejšo nismo imeli teh problemov. Pa ne vem a gre za refluks ali se preveč naje in da ji mleko prehitro teče. Ker se ji med podojim tudi zaleti in kašlja. Mamo prstro, hihi. Ponoči tudi ne spi več kot dve uri v kosu, čez dan pa.
Mi smo tudi veliko zunaj. Če je vreme, smo 2x na dan po uro in več. Jo moram pa na rokah uspavat in položit v voziček. Ni neki navdušena nad njim. Zadnjič sem jo tudi dala v nosilko in je sam zizo iskala in se jezila, ker ni prišla do nje. Upam, da se to kmalu spremeni, ker je nosilka tako praktična.

Pestro je!

Lep dan vsem! Tara9, navijamo zate!

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1377
   RE: Septemberke 201
24.9.2017 21:18:16   
Dorotheia
annnaa, med podojem se ji lahko zaleti čisto iz nedolžnega razloga - ker ti mogoče mleko preveč teče? Moji se ob izcejalnem refleksu tudi včasih zaleti. Naša poliva močno ne - pomoje ima isto varianto kot je imel sin - "prikriti" refluks...ko je ubistvu želodčna kislina tista, ki se dviga gor (sploh ni nujno da polivajo - pride lahko samo do grla gor) in je načeloma bolj nevarno oz. boleče za tamalčke. Bomo videli, pač pazim in izvajam antirefluksne ukrepe, ki jih še predobro poznam, saj je imel sin s tem zelo velike težave prve 3 mesece. Po uvedbi goste hrane pa se to ponavadi hitro popravi (pri sinu je bilo tako). Bomo že ane.
annnaa, samo ponoči se ti dejansko zbudi samo za hranjenje ali? Mislim, najbrž ni budna ponoči, ko se nahrani? Mi imamo še vedno isti ritem - ca. med 22h-23h se nahraniva, potem se zbudi za jest spet med 2-3h in potem spet okoli 5h (kdaj tudi že prej - okoli 4h). Pa vedno tako lačna izgleda ponoči (jo pa takoj, ko jo slišim jamrat - pred jokom - nahranim), potem pa se doji 5min in zaspi tako trdno nazaj, da jo ne morem zbudit. Previjat jo pa spet nočem it, da se ji mleko ne bo dvigalo gor. Hmmm...
Kupčki pa se ji skozi nabirajo, čeprav po vsakem obroku podere - tudi več.

Danes je veliko kakala - ravno moj jo je previjal in je bila pokakana še po celem hrbtu. user posted image

Drugače pa se mi zdi, da počasi že začenja malo komunicirati z nami - počasi je začela žvrgoleti (tako jaz temu pravim user posted image ). Prav luštna je.

Kako ste mamice drugače kaj aktivne? Počivate še veliko. Jaz čisto nič kaj. Mogoče pride kak dan, ko si rečem, da danes pa nič ne bom, pa se vseeno vedno kaj najde. Cunj je tono za oprat. Skoraj vsak dan kak stroj cunj zalaufam. Pa potem sušilec itd.
Na vsake tolko malo posesam. Jaz sem hitro živčna, če vidim, da je umazano, ne prenesem tega.
Jutri, če bom pri volji, bom šla kopalnico spucat. Moj je rekel, da jo bo, pa je lepo "pozabil" za vikend zdaj. user posted image user posted image Upam, da ne bo kaj za mano prišlo.

No šibam pod tuš, potem pa bo počasi spet budnica. Uživajte pupe!

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1378
   RE: Septemberke 201
25.9.2017 10:01:29   
annnaa
Dorotheia, ja ne vem še točno zakaj se ji zaleti. Ne kompliciram preveč. Jo pa tako kot ti, imam čim dlje pokonci po podoju. Ampak se zgodi, da bruhne malo mlekca uro kasneje, kot se je dojila. Ampak ne poliva v loku, hvala bogu. Upam, da bo čim prej bolje. Goste hrane najbrž ne bom uvajala pred 6 mesecem.
Dorotheia, tvoja je sprejela dudo? Moja še ne in pol je res veliko na zizi. Mogoče tudi zato poliva.
Ja, ponoči samo poje in zaspi nazaj. Proti jutru malo slabše spi. Zdaj pa ne bedi več. Par dni nazaj je še znala bedeti 2-3 ure, okoli 3. ure zjutraj. Pa ponoči mi ne kaka več, tak da je ne rabim previjat.
Danes smo bile pa prvič same zjutraj. Ati je zaključil z očetovskim in šel zgodaj v službo. Ta starejšo je dedi odpeljal v vrtec, na srečo brez problemov. Ona bi sicer raje bila doma, ampak se ji da lepo razložit.

Tara9 ?? user posted image ali user posted image


(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1379
   RE: Septemberke 201
25.9.2017 10:54:31   
me83
nas prvi je tudi nenormalno veliko polival, res noro, sem toliko tetra plenic porabla pa vsega da,... pa vedno me je bilo strah, ko je spal, da se mu nebi bruhec tako zaletel, da bi se mu kaj zgodilo,... punci pa za zdaj bp,... bomo videli,... tudi nasa dojencica je za zdsj res ful pridna - vec ali manj spi in se doji,... tudi ponoci se zbudi le za dojenje in potem kar zaspiva nazaj, tako da le menjavam stran levo/desno,... saj itak vem, da ne bo trajalo, ampak sem pa hvalezna za vsak dan dokler traja ne user posted image

jaz sem vedno dojila le na eno dojko,... tako je naceloma tudi prav, se prsa prilagodijo na povprasevanje tako, da brez skrbi,...

tudi moja prsa so se koncno prilagodila na povprasevanje,... sem imela med vikendom prevec mleka in prsa napeta kot zoge,... je patronazna rekla, da sem ze blizu mastitisa - rdece lise itd,... ampak smo nekako uspeli resit in mislim, da bo sedaj ok,...

imam pa zadnja dva dni fulll tezave z krci - 1x na dan me tak zvije,... najhujsi popadek med porodom me ni tak bolel kot tole,... pa prime in dejansko drzi 1h (mislim med popadkom se clovek vsaj spocije, to pa kar drzi),... noro,... so me potem tako trebusne misice bolele kot da sem bila 3h na fitnesu user posted image pa sem vzela brufen 600 user posted image pri prvem poodu me sploh nic ni bolelo, po drugem malo, sedaj pri tretjem pa noro,... ampak baje da je res po vsakem porodu huje,... no saj upam, da bo vsak dan boljse ne user posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1380
   RE: Septemberke 201
25.9.2017 11:40:49   
Dorotheia
Dan!
Duda - jaz jo ji namenoma ne dam, ce res ni kriza. Vcasih, ce je ekstra lacna, jaz pa jo hocem se previti ali pa, ko so jo prve tedne matrali krcki, sem ji dala in je sesala. Ni pa ravno fenica dude. Me ne moti zelo. Sin dude sploh ni sprejel in je bilo sicer veliko joka, ampak nismo pa rabili odvajat. Bomo vidli. Jo dam raje na josko in je. Prvih 6 tednom nasploh duda ni priporocljiva, da ne pride do sesalne zmede.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1381
   RE: Septemberke 201
25.9.2017 12:02:32   
Tara9
Hej hej. Jaz vas redno berem, pišem bolj skromno, ker imam drugačne "probleme" kot ve. Še vedno user posted image , pomoje bom morala na sprožanje, ker se čisto nič konkretno ne premakne. Danes zvečer mi celo pregled odpade, ker je G zbolela, ga imam pa takoj jutri zjutraj. Če bi rabila prej, pa porodnišnica.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1382
   RE: Septemberke 201
25.9.2017 12:35:53   
srecnosrce
Pozdravljene mamice in nosečka!user posted image

Vidim, da ste zelo aktivne, pa me zanima, kako striktno upoštevate baby handling?

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1383
   RE: Septemberke 201
25.9.2017 15:09:55   
Dorotheia
srecnosrce , očitno so naši otročki zelo pridni, da imamo čas in energijo še tu kramljat. user posted image

Babyhandling pri nas že po defaultu delno odpade, ker izvajamo antirefluksne ukrepe in se ti kregajo s handlingom do neke meje. Tako, da pri nas bolj po občutku delamo. Ok, to itak pazim, da jo iz boka pobiram in odlagam + pri previjanju, ko primeš medenico in obrneš otročka in spati jo tudi dajam po pravilih (na bok in založim kot so mi pokazali v porodnišnici) - pa se kdaj tudi že sama obrne na hrbet, če ni podložena. Nošenje je pri nas bolj "problematično" - vem, da je po pravilih preveč v pokončnem položaju, a mi je trenutno bolj važno, da se ji kislina ne dviguje gor.
Moje izkušnje (+ potrditve vseh pediatrov in fizioterapevtov) - če otrok nima od rojstva večjih težav z mišično napetostjo ali čim podobnim, tale handling ni tako problematičen. Problem je res, če ima recimo ekstenzijski vzorec (sin je imel - pa smo tudi handling povozili z antirefluksnimi ukrepi vmes in se je super razvil vseeno - zelo je gibčen in spreten) ali pa še ima resnejše težave (ampak v teh primerih si potem itak napoten v razvojno ali celo na fizioterapijo redno, tako da...). Je pa fino, če lahko vsaj starša pazita, če ni drugih ovir. To je samo super za dojenčka.

Mi imamo čez dober teden že dobro posvetovalnico in upam, da ne bo kazala kakih čudnih "gibov", napetosti mišic ali asimetričnosti. Zaenkrat deluje vse ok (očitna razlika s sinom) + v porodnišnici so jo tudi ocenili super - imela je samo stopalca malo na noter, zaradi lege v maternici, pa se ji je že 2 dan ful popravilo, zdaj pa sploh mislim, da ni več sporno no. Upam vsaj....

Razmišljam pa, da bi hodili na kako telovadbo skupaj (potem kasneje, čez kak mesec ali dva) ali na kake razvojne urice, pri nas imamo super programe v Kranju.

Danes imam res preveč časa očitno. Smo bili vmes še v LJ, ker sem morala do ortodonta. Kosilo sem si kar naročila, smo pozno prišli domov. Zdaj pa tamalo nahranim in greva na pošto in po bratca v vrtec.

Uživajte!

(odgovor članu srecnosrce)
Neposredna povezava do sporočila: 1384
   RE: Septemberke 201
25.9.2017 17:15:06   
annnaa
Jaz tudi probavam po hendlingu, kakor se da. Bom pa hodla na vadbo k Tjasi iz Mamin dotik, dela po principu pedokinetike. Ima tudi v Kranju in Ljubljani. Je res super za razvoj otroka.

Joj, Tara9, ti nič ne zavidam! Srečno jutri na pregledu. Mogoče pa bo kako presenečenje.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1385
   RE: Septemberke 201
25.9.2017 17:45:52   
me83
Tara9 brez skrbi,... sem dala skozi dva naravna in enega umento sprozenega in ti moram rect, da ta umetno sprozen ni bil tezji od prvih dveh, res ne,... tako da kar pogoumno,... pa sem bila tokrat od samega zacetka priklopljena na umetne popadke, sploh niso cakali, ce bom dobila svoje,.. pa niso bili nic hujsi od mojih,... meni sploh niso bili hudi, razen pol zadnje pol ure, ko pa je res slo iz 4 na 10 cm + iztis.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1386
   RE: Septemberke 201
25.9.2017 19:43:46   
Tara9
Punce hvala za vse pozitivne misli. Ma sej umetne popadke sem že prvič dala skoz pa sem nekako preživela, z ea je bilo sploh prav fajn, nekako bomo že, samo da se srečno konča tale nosečnost, ki je šla do zadnjih tednov ekspres, zdaj pa cela večnost.

Smo šli z mojima na daljši sprehod v hrib in me tko križ boli, da mi je jasno, da je vprašanje dneva, zdaj samo še kako se bo začelo.

Lepo cartajte svoje štručke in čim manj krčkov vsem.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1387
   RE: Septemberke 201
26.9.2017 12:10:14   
Tara9
Še vedno v kosu, odprta sem 2,5cm ampak je maternični vrat še dolg, torej nisem še za v porodno. CTG riše popadke, ki jih sicer ne čutim najbolj. Če ne prej (G pravi da bo zdaj zdaj) grem v petek v porodnišnico.

Lepo bodite

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1388
   RE: Septemberke 201
26.9.2017 14:58:26   
me83
o vau fajn da si ze toliko odprta, torej se telo ze resno pripravlja na porod,... mislim da se polozaj zabe fajn za krajsanje mv (poglej malo na net). ce se do petka nic ne zgodi pa bi ti v petek sprozili?

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1389
   RE: Septemberke 201
26.9.2017 15:32:28   
Tara9
G pravi, da se čaka v Lj največ 10 dni ponavadi, tko da sm kar sklepala, da če ne prej, je petek dan d. Sicer bo 8.dan ampak čez vikende ne vem če sprožajo, če ni sile, in glede na odprtost mislim da je to to. Upam vseeno na jutri ali četrtek, kakorkoli bliža se hvala bogu, samo naj bo še vse ok.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1390
   RE: Septemberke 201
26.9.2017 20:07:36   
annnaa
Tara9 do petka je še daleč in to da si odprta 2,5 cm je fajn novica. Nekaj se dogaja, bodi pozitivna! Mislim nate in držim pesti!

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1391
   RE: Septemberke 201
26.9.2017 21:47:10   
me83
res ja tara9,... v najslabsem primeru bos do petka se za kaksen cm vec odprta in telo se malo bolj pripravljeno na porod. vem pa kako mucno je to cakanje ja,... sem bila zal na tvojem mestu pred tocno 1 tednom,... sedaj pa ze pridno cartamo naso soncico user posted image se malo pa bo,... pocartaj se svoj trebuscek,... jaz ga vcasih kar pogresam,... sploh ker vem, da ga nikoli vec ne bom imela user posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1392
   RE: Septemberke 201
27.9.2017 10:03:23   
Tara9
Hej, sem mislila, da ne bom nikoli tega pisala pa evo. Zapiram septemberske nosečke. Zjutraj ob 6.16 se nam je ekspresno pridružila čudovita deklica z dimenzijami 3.660g in 51cm, ime ji je Leni. Ob 20 sem dobila popadke na 20min, jih predihavala doma do 2 zjutraj potem sva šla. Ob 4 sva dobila porodno, 1ura je bila bolj izi, 1 peklena, ni bilo časa za EA, se je prehitro dogajalo. Super sva, en lepotni šiv imam, ga ne čutim, tako da se počitim kot da ne bi rodila. Ohhhh pa je mimo

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1393
   RE: Septemberke 201
27.9.2017 10:40:08   
Dorotheia
Tara9, čestitam!!!!! user posted image user posted image user posted image
Joj sem vesela zate! Vidiš, pa si dočakala! Evo, zdaj pa mislim, da smo vse same mamice tu. user posted image Juhu!

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1394
   RE: Septemberke 201
27.9.2017 11:38:52   
annnaa
Wiiiiiiiiii čestitke Tara9 user posted image sem zelo vesela zate! Lepo se cartajte❤️!

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1395
   RE: Septemberke 201
27.9.2017 12:01:53   
me83
o super tara9, res sem vesela, da tudi ti koncno cartas svojo strucko user posted image user posted image user posted image bravo user posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1396
   RE: Septemberke 201
27.9.2017 14:45:18   
srecnosrce
Pozdravljene mamice!user posted image

Tara9
iskrene čestitke ob rojstvu deklice!user posted image Pa je-nobene nosečke več.user posted image Same mamice.user posted image

Mi smo imeli včeraj prvi pregled pri zdravniku. Vse je bilo ok in bila je izredno pridna, nič jokala. Edino s pogledom ni hotela sledit rdečemu kupčku volne-se je zagledala čisto drugam.user posted image
Me pa mučita dve stvari.
1. Mogoče katera ve, zakaj naše deklici ustreza samo pokončni položaj v katerem podiramo kupčka, v skoraj vseh ostalih položajih pa kar precej joka? Pa še to moramo hodit z njo, če sva pri miru ni ok. Naju morda malo okoli prsta vrti?user posted image Sicer se zelo trudiva, da ni v pokončnem položaju, ampak tega si najbolj želi.
2.Kako je z vašo čiščo? Sem v petem tednu po porodu s carskim rezom, pa se en dan pojavi, drugi dan spet ne. Skrbi me, ker je krvavitev sveža, je pa vsega skupaj samo toliko, da je moteče. Naša deklica pa je izključno dojena. Bi me moralo skrbeti?

Želim vam lep dan in lepo se cartajte.user posted image

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1397
   RE: Septemberke 201
27.9.2017 15:41:58   
Dorotheia
srecnosrce - kako misliš to podiranje kupčka pokonci? Imaš v mislih to na rami ali kako drugače? Saj s tem ni nič narobe. Mi tudi tako podiramo kupčke, ji najbolj paše. Jaz sem v porodnišnici vprašala fizioterapevtko, če je to kaj narobe ali če kaj lahko škodi, pa se je samo zasmejala in je rekla, da to sigurno ne. Sam nošenje naj ne bo v preveč pokončnem položaju oz. pač naj bo v tem primeru potem otrok res podprt prav.
Lahko se joka, če se ji mleko dviguje, ker je takoj po hranjenju in jo moti/boli? Ne vrti vaju okrog prsta, sigurno še ne. user posted image
Mi našo tudi preveč pokonci nosimo - po hranjenju je vedno še pol ure pokonci, deugače se ji takoj dviguje in nočem reskirat. user posted image Še spi delno dvignjeno zaradi domnevnega refluksa. Samo ni kaj.

Čišča - jaz sem mesec dni od poroda (v soboto bo 5 tednov), pa sem tudi do še par dni nazaj imela tudi krvav izcedek (od sveže krvi do temno rdeče - čisto čisto malo, ravno tolko, da je blo moteče). Me je tudi skrbelo in sem guglala, pa Pušenjak pravi, da je to normalno, dokler je krvavitev majhna in sploh če dojiš, je menda to pogosto. Zadnja 2 dneva imam skoraj prozoren izcedek, ki še vedno malo potegne na rdeče-rjavo, a mislim, da bo počasi konec tega - UPAM. Je moteče. Tako, da nič skrbet. Mislim, da če dojiš, da je to čisto ok.

Kako ste drugače mamice? Naša princeska je danes že 2, noč izpustila eno nočno hranjenje (ob 3h) in smo spali do skoraj 5h. user posted image Mami presrečna, čeprav vem, da je lahko samo srečno naklučje. user posted image Bomo videli. Bi bil velik luksuz to - jo nahranim okrog 23h, pa spi do 5h ali pol ure manj. user posted image Joj, kako super. Hihi. Se pa zvečer verjetno zato pogosteje doji - lahko tudi na 1 uro. Pa kar lepo mi izprazne joško. So tudi vaše prsi ob večerih ful bolj "prazne"?

Drugače pa smo tudi sicer ok. Nič novega, le tale očka se nam še vedno paca (sploh, če se kaj joka). Čez 1 teden imamo posvetovalnico in bom rekla pediatrinji. Verjetno nam bo kapljice dala, ker se že vleče - to mi sploh ni všeč).

(odgovor članu srecnosrce)
Neposredna povezava do sporočila: 1398
   RE: Septemberke 201
28.9.2017 7:00:57   
Tara9
Heej hvala za čestitke, res sem vesela, da je mimo in tole ponovno zaljubljanje v malo štruco je krasno. Seveda bo srce popolno, ko bo zraven še moja prva hčerkica, če bo vse ok, greva jutri domov.

Počutum se tudi krasno, kakšna razlika je, ko nisi rezan, noro.

Lepo bodite

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1399
   RE: Septemberke 201
28.9.2017 9:19:36   
andi0711
tara9 user posted image user posted image čestitke in veliko cartanja ..

Danes imamo ponovno tehtanje, ker smo tako počasi napredovali. Ponoči še vedno zelo malo jemo. Zvečer ob 9 mi sprazni obe dojki, naredi rigeca in zaspi jo odložim, prebujati se začne okrog 3 ure in takrat se samo malo pocarta in zaspi nazaj. Potem če imam srečo se zbudi ob 6, da se podoji in me reši muk trdih dojk. Včasih pa spi še dlje. Preko dneva pa se doji na 1-2 uri, dopoldan na 1 uro, popoldan jo pustim spati 3 ure- pravim, da je to njeni lepotni spanec in potem pa še do večera na 1 do 2 uri, kakor ji zapaše.

Končno smo dočakali malo sončka, midve vozičkave tudi v slabem vremenu, ji paše spati zunaj pa tudi meni da se malo razhodim.

Glede čišče imam popolnoma enako stanj kot ve, samo da sem komaj 3 tedne po porodu.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?