|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 201
18.9.2017 12:56:57   
me83
tara9 najina dojencka bi se lahko malo dogovorila za razdelitev kg - tvoja prevelika, moja premajhna,... bi se ravno na pol poti srecali pa bi bilo super user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1351
   RE: Septemberke 201
18.9.2017 15:14:28   
Dorotheia
Nosečki še malo, saj bo tudi vajin dan D prišel. user posted image Tole s hormoni na koncu nosečnosti je pa normalno - jaz sem bila ista - tečna sama sebi in nič mi ni bilo več prav.

Mamice, kako ste? Naša se je pa danes ponoči tudi zbudila večkrat kot sicer - punca lačna. Se mi zdi, da je včeraj čez malo manj jedla oz. se vsaj manj časa dojila in je prej odnehala. Očitno je bila lačna, glede na to, da sva se zvečer nahranili ob 23h nazadnje in sem bila prepričana, da bo ob 3h budnica (kot do sedaj vedno)...pa je začela stokat že ob pol 2. user posted image user posted image No, potem pa mislim, da naslednje ob 4:30, tam nekje in potem spet ob 5:30. Tako, da sem danes malo zombi...tole spanje v etapah me prav ubija, res nisem navajena. Ampak bomo že. Danes pa se doji na 2 uri. Samo mleka imam dovolj, ker ko neha pit, probam in teče mleko še vedno. Tako, da ne vem.
Aja pikic po trupu pa nima več. Ali je bila res hrana ali pa pač kar nekaj tretjega, bom jutri vprašala patronažno.
Imajo vaši dojenčki tudi bel jeziček? Vem, da je to od mleka drugače. Je to pri vseh tako bel? Za sina se ne spomnim, da bi imel tako. Je pa res, da se nisva dojila.

Joj, jaz pa nimam nobene ideje, kaj bi jedla. Zdaj, ko sem malo izločila mleko iz prehrane, se je kar zmanjšala izbira. Ampak dejansko tamale res ne zvija čisto nič. Bo čez kake 14 dni probala spet malo vključit mleko in bom videla, če je res to to.
Kuhat se mi ne da. Pa ubija me to vreme. Danes sem si bila že tečna in sem napokala tamalo in sva šli v dežju ven, en kratek sprehod in v trgovino po plenice (OMG, mi porabimo plenic nenormalno - tudi vi? Pa jo previjem ravno v svežo plenico in se mi čez minuto spet pokaka. In jovo na novo. ). Dežna prevleka čez voziček in sva šli. Prav fino je bilo.

Nič, grem malo počivat. Dokler moja fanta ne prideta domov, imam še malo miru. Uživajte!


(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1352
   RE: Septemberke 201
18.9.2017 15:35:09   
Kinder123
Dorotheia, pri nas je isto. Plenic gre polno. Cel čas ga "serje"! 😉 hihi..no, mislim, kaka. 😉 Previjem, in že slisim kako se spet pokaka. Včasih se mi tudi že med previjanjem. Danes smo se pa prvič skopali! Jutri bi pa morali v porodnisnico na pregled sluha pa nevem če bomo lahko sli k se mu je en uček zagnojil! 🙁
Glede hrane pa jaz tudi nevem kaj bi lahko kej jedla! 😳 Drgač res rada jem.
Tudi meni bi prav prišle kaksne dobre ideje. Mleko ne (kaj pa drugi ml.izdelki),sveže sadje in zelenjava ne, oreški ne, čokolada ne, jajca ne,... 😵
Kaj bi potem lahko..? Res bi prav prišle kaksne ideje! 😉😀👍

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1353
   RE: Septemberke 201
18.9.2017 15:48:58   
Dorotheia
Kinder123 - ima očk samo malo vnet (da se malo nabira na notranji strani)? To ni panike, naša ima tudi - konstantno se ji nabira, pač ji čistim. Menda pa ni ovir, da ne bi smel iti ven - sem zadnjič prav vprašala patronažno in je rekla, da to ni panike. Itak imajo pa dojenčki ful pogosto vnete očke, ker jim solzevodi še ne delajo tako kot bi morali. Zato. Sin je imel tako vnete, da zjutraj oči odpreti ni mogel, pa smo pač čistili (ni pa bilo gnojno - takrat moraš po antibiotične kapljice!) in je minilo.

Joj, jaz sem tako lačna skoz, pa res brez idej. Jaz si delam zelenjavne juhe na 1001 način, kruh natepavam, polento, kus kus, rižotke, govejo in kurjo juho, krompir na različne načine, meso (svinjine ne smemo še menda), potem pa si delam še grese ali skuham ovsene kosmiče na riževem, ovsenem, mandljevem mleku... kompote sem si delala (iz jabolk). Aja pa kruh z marmelado jem pogosto. Sladkega jaz še nič nisem od poroda (menda tudi ni dobro na začetku) - no razen kak masleni piškot tu in tam.
Saj mleko lahko konzumiraš - jaz sem ga pač izločila v večji meri, ker testiram če je malo zaradi tega zvijalo in mislim, da jo je - jaz tudi mlečnih izdelkov ne jem - jogurtov, sira (omg, to mi je najtežje), nič mlečnega skratka - še v tisti eni kavi na dan, ne pijem mleka...ok, ne kompliciram 100% (maslo si še vedno namažem na kruh z marmelado, pa če je kje minimalno v kaki jedi, tudi ne kompliciram - načeloma pa ga ne jem trenutno).
Aja, zelenjavo in sadje je tudi potrebno jesti - najprej prekuhano, potem postopoma dodajat surovo. Pač določenim zadevam se je bolje izognit. Take ki napenjajo ali so fejst alergene. To je pa to.

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 1354
   RE: Septemberke 201
18.9.2017 21:25:36   
Tara9
Me83 srečno jutri, mislim nate. Res bi lahko malo pokompenzirali težo dojenčic, da ne bi bilo nikjer ne preveč ne premalo user posted image . Pa saj bosta samo ven padli a ne, ker naju tako dolgo hecata, si zasluživa hihi. Javi se, ko boš lahko. Sicer pa se tudi jaz prepričujem, da grem jutri in čakam na čudež.

Mamice komaj čakam, da se pridružim vašim debatam o dojenju, spančkanju ipd. Uživajte s stručkami.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1355
   RE: Septemberke 201
18.9.2017 22:14:32   
Linch
Nosečkama vso srečo, naj se začne odvijat in naj bo, kot si želita! :)
Aja, Me83, meni so dali malo umetnih popadkov, ampak čisto na koncu, ko so mi moji malo ponehali zaradi epiduralne, ki sem jo vzela res skoraj na koncu .. joj ko se spominjam poroda, mi je tako lepo, lahko bi takoj še enkrat ... tudi vama želim podobno izkušnjo! :)

Mi se pa lepo cartamo, patronažna pravi da lepo rastemo, vse je okej :) Mala počasi lepo vzpostavlja red na tri ure, ima sicer obdbja ko se zbudi večkrat, predvsem ponoči rada malo postoka in ne zaspi, čeprav ni lačna ampak minimano, se nimam še kaj pritoževat.. Seveda tudi naša ve, da je najleše kakat v svežo pleničko user posted image Ko se dojiva pa tako zelo boli, sploh ko začne sesati, potem je bolje.. imate kak nasvet, poleg nastavkov? S čim si pa pomagate, če je bradavica ranjena? Imam lanolin, malo je bolje :) V porodnišnici mi je malo krvavela bradavica, pa mi je sestra dala blazinico Nursicare, noro super so, ve katera če se jih dobi v lekarni?

Tudi meni manjka idej, sploh za kosilo, čeprav zaenkrat še nimam kakšnih posebnih odpovedi hrani, razen kar je že znano, da naj ne jemo (svinjina, čokolada ...) Ve katera kako je z jabolki? Zdaj si kuham kompot, ampak bi rada sveže jedla... Najbrž bom poskusila, pa bomo videli, kako bo pasalo mali :)





(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1356
   RE: Septemberke 201
19.9.2017 13:44:53   
andi0711
linch kupi si komprese multi mama https://www.bik-bik.com/p-multi-6023 so zelo super, jaz sem jih uporabljala in kremo lanolin pa je bilo boljše. z nastavki nimam izkušenj.

Tudi mi smo se končno poredili user posted image user posted image . Hvala bogu, ker drugače bi verjetno mogla dodajat am, jaz pa sem imela v glavi in še vedno imam polno dojenje. Tako da se trudiva 100 na uro, spati je več kot 2 uri čez dan ne pustim, ponoči pa se podojiva vsaj 2x .. Sofia hvala za tvojo izkušnjo, tudi naša je sedaj stala 11 dni na mestu tako kot vaša, tako da sem se kar oprijemala vaše zgodbe in nisem obupala.

tara in me .. Kako je stanje?

Ta dež nas bo verjetno vse ob živce spravil, ni za nikamor.
Mi trenutno uporabljamo pleničke pampers premium new born 1 in jih tudi kar precej porabimo, kakamo in lulamo orng.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1357
   RE: Septemberke 201
19.9.2017 13:56:26   
annnaa
Joj, vama se pa res že vleče, Tara9 in me83! Mislim na vaju in držim pesti, da gresta čim prej po svoje zaklade!

Mi smo fajn, čeprav spimo bolj tako. Ponoči se zbuja tudi na uro in pol, vsako drugo noč bedi 2-3 ure. Ampak je ati doma in potem zjutraj spiva, ko se starejša rihta za v vrtec. Naslednji teden bom pa že zjutraj sama z njima, hodi moj zgodaj v službo, da je ob 15h že lahko doma. Zjutraj bomo imeli pestro.
Joj, po pleničkah gre tudi pri nas. Še vedno jo previjam ponoči, ker res toliko kaka in lula, da joj!
Jaz imam kosilo kar iz vrtca. Res paše, pa taka raznovrstna hrana je. Jaz ne kompliciram sicer pri hrani. Ne pijem ravno mleka in jogurte, jem pa sir, na kruh dam maslo,... Eni pravijo, kar si jedel v nosečnosti, lahko tudi med dojenjem. Eni pravijo, da krči sploh niso vezani na hrano mamice. Sam nikoli ne veš in malo previdnosti ni odveč.

Kako ste ostale mamice? Ste se že kopali? Mi še ne, je še popek krvav.


< Sporočilo je popravil annnaa -- 19.9.2017 14:07:30 >

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1358
   RE: Septemberke 201
19.9.2017 14:26:21   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: andi0711

linch kupi si komprese multi mama https://www.bik-bik.com/p-multi-6023 so zelo super, jaz sem jih uporabljala in kremo lanolin pa je bilo boljše. z nastavki nimam izkušenj.

Tudi mi smo se končno poredili user posted image user posted image . Hvala bogu, ker drugače bi verjetno mogla dodajat am, jaz pa sem imela v glavi in še vedno imam polno dojenje. Tako da se trudiva 100 na uro, spati je več kot 2 uri čez dan ne pustim, ponoči pa se podojiva vsaj 2x .. Sofia hvala za tvojo izkušnjo, tudi naša je sedaj stala 11 dni na mestu tako kot vaša, tako da sem se kar oprijemala vaše zgodbe in nisem obupala.

tara in me .. Kako je stanje?

Ta dež nas bo verjetno vse ob živce spravil, ni za nikamor.
Mi trenutno uporabljamo pleničke pampers premium new born 1 in jih tudi kar precej porabimo, kakamo in lulamo orng.


Bravouser posted image

Jaz sem imela super patronažno, ki res podpira dojenje. Mi je rekla, da važno da smo ustavili padec teže. Sem pa jaz dojenčici 3x po dojenju dala še dodatek in je vse zbruhala.

Sem res vesela, da vam je uspelo. Vem kako je ko te skrbi ali novorojenček dovolj poje.

(odgovor članu andi0711)
Neposredna povezava do sporočila: 1359
   RE: Septemberke 201
19.9.2017 17:52:17   
Tara9
Hoj, še sem tukaj, tudi na moj željeni datum ne bo nič. Živčna ful, tečna še bolj, tko da raje nič ne pišem, ker itak nimam kaj pametnega ehhhh.

Me83 upam, da se vsaj ti odrešiš muk in danes dočakaš dojenčka, mislim nate. Jaz bom kot pričakovano zadnja.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1360
   RE: Septemberke 201
20.9.2017 10:06:23   
me83
evo pa smo tudi mi docakali naso princesko,... so mi vceraj ob 10.45 kar predrli ovoje (brez sveck itd), ob 14.46 smo se ze cartali. zadnje pol ure je bilo peklenske (sem se odprla iz 4cm do 10 + rodila). razen teh zadnjih 30 min je bilo super, babica pravi da imam zelo visok prag bolecine user posted image tako, da je za sprozen porod slo res ekspresno. princeska se tudi ze zelo pridno doji user posted image

tara9 cakamo se vaju user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1361
   RE: Septemberke 201
20.9.2017 10:10:56   
andi0711
me83 čestitke in veliko cartanja ...user posted image user posted image

Danes je moj pdp, punčka pa stara že 2 tedna ..

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1362
   RE: Septemberke 201
20.9.2017 10:11:31   
Tara9
Me83 četitam ti od srca. Lepo se cartajte. Res sem vesela, da je bilo kljub sprožanju lepo in vidim da si prava borka. Kakšne so mere princeske? Lepo se cartajta in uživajta maksimalno.

Jah eden očitno mora čez rok za statistiko user posted image . Jutri imam pdp, bomo videli, sem pa zdaj uradno zadnja jeeej.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1363
   RE: Septemberke 201
20.9.2017 11:36:40   
annnaa
Čestitkeeeee me83 user posted image ! Lepo se cartajte!

Še Tara9, zdaj si pa res ti na vrsti. ! Mislim nate!

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1364
   RE: Septemberke 201
20.9.2017 12:24:55   
Dorotheia
Čestitam me83 user posted image user posted image user posted image

Pri nas pa danes patronažna na obisku (še zadnjič menda - če želim jo lahko pokličem za obisk ob uvajanju GH, samo mislim, da ne bom rabila pomoči, jo že pri sinu nisem). Naša princeska je prilezla do 4kg. user posted image Sem prav vesela, me je malo skrbelo, ker ima zadnje dni ful kratke podoje - 15min je luksuz, komaj jo pripravim do 10min, da aktivno sesa. Pa je rekla patronažna, da lahko je prišla že do te faze, da hitreje spije vse mleko in da naj me ne skrbi, ker se lepo redi. Se ji menda tudi lepo vidi na ličkih in stegenčkih. user posted image
Drugače jo je danes zjutraj malo mučila kislina, malo je polila, nekaj se je kregala in ni ravno veliko pojedla. Danes sem jo prvič doživela, da se je pritoževala dopoldan, pa še to ker jo je matralo. Drugače jo samo odložim ali v gugalnik (da je malo bolj pokonci - če sva ravno pojedli) ali v košek in se sploh ne pritožuje. Je načeloma kar pridna.

Smo pa vsi 4 malo prehlajeni, tudi naša dojenčica, tako da je malo slabše razpoložena tudi zato verjetno. Kuham govejo juhico, da se vsi okrepčamo malo. Nič čudnega glede na to vreme. Grozno je. Jaz res upam, da jutri malo sončka dočakamo.

Sem se pa danes tehtala - sem na +3kg iz pred nosečnosti, tako da mislim, da bom s kilami kmalu na svoji stari teži. Kasneje pa bom delala na učvrtstitvi - plan imam tam spomladi, prej najbrž ne bo časa. Mogoče doma malo. Bom videla.

Drugače pa smo vredu, danes se mi je tamala zjutraj ob 5h tako drla, ker se je tako lačna zbudila, jaz pa sem jo pametnjakovič šla prej še previjat (je bila zelo polulana). Je bil ati čisto živčen. Pa še sin je prišel k nama v posteljo ponoči, se pa k sreči ni zbudil. user posted image

Čez 2 tedna imamo mi že prvo posvetovalnico, komaj čakam. user posted image Upam, da bo vse ok.

Ne vem edino kaj na z očkom naredim, ker se ji baše konstantno in nabira pri strani. To so ti solzevodi ane. Ji sicer redno čistim s fiziološko in mojim mlekom, samo se ji nabira. Sploh ko kaj joka. Kaj še lahko naredim? Nekje sem brala, da bi ji masiral notranjo stran očk, da se ta solzevod sprosti, samo ne upam. Kaj menite ostale?

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1365
   RE: Septemberke 201
20.9.2017 13:49:43   
Kinder123
Čestitkeee me83! Pa si dočakala svojga sončka. Tara tudi tebi želim da bo čimpreje.
Dorotheia, ker sem jaz imela isti problem z učkom-je imel že rumen in zelen gnojček-se mu je skupaj lepil. Pa sem mu jaz tudi mleko svoje notri brizgala, moj ga je pa s kamilicami pucal. Pa ko sem ga dojila sem mu med učkom in noskom masirala. Tko u izi-krožno. In na srečo se je zdele v 2 dneh res izboljšalo. Sicer nevem kaj je k temu najbolj pripomoglo, ampak sedaj je zelo bolje. Se ji ne gnoji. Le malo belo nabira.
Dorotheia, kdaj si šla prvič ven s svojo dojenčico?
Pri nam je bila tudi patronažna danes. smo se spet kopali. Že drugic. Po enem tednu mu je odpadel popek, tako da se lahko kopamo.
Jutri imamo 14 dni,pa imamo 3,580 kg. (porodna 3350) Je rekla da se super redi.
Tudi jaz upam jutri na sonček! 😉🌞

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1366
   RE: Septemberke 201
20.9.2017 20:02:09   
me83
punce hvala vsem za cestitke user posted image

lepo je spet postati mami user posted image

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 1367
   RE: Septemberke 201
20.9.2017 20:22:46   
srecnosrce
Me83 iskrene čestitke za princesko!user posted image user posted image user posted image

Čakamo še Taro9.user posted image

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1368
   RE: Septemberke 201
21.9.2017 11:48:38   
me83
in tara9 danes si imela pregled na tvoj pdp? kaj so ti kaj rekli?
midve upam, da greva jutri domov,... je izgubila samo 90g od poroda, tudi zlatenicna za zdaj ni,... tako da upam, da bo tudi do jutri vse bp user posted image

sicer pa kako je faj, ko je soncek user posted image

(odgovor članu srecnosrce)
Neposredna povezava do sporočila: 1369
   RE: Septemberke 201
21.9.2017 12:52:57   
Tara9
Hej, ja za statistiko mora ena čez rok a ne user posted image . Nič, sem,doma,,odprta 1,5 cm ampak materničmi vrat še zelo dolg, tko da lahko še traja tale norija. Pogoje ima še super, tko da sploh ne vem več kaj naj mislim.

Me83 bravo, potem dobro papata vidve. Držim pesti, da gresta jutri v domače okolje.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1370
   RE: Septemberke 201
21.9.2017 17:49:31   
me83
tara9 saj bo,... jaz bi tudi zagotovo sla preko roka, ce mi ne bi sprozili user posted image se malo,... zdaj si pa ze res na ciljni
crti user posted image

jaz pa ze komaj cakam, da prideva domov,... tudi starejsi bratec in sestrica se ze zelo veselita in se sploh ne moreta nagledati sestrice. sta pa bila tudi izredno vesela darila, ki jima ga je podarila dojencica,... se vsem okoli hvalita kaj sta dobila user posted image

dojencica je se tudi zelo pridna, vec ali manj spi in se doji, vcasih jo sicer malo napne, ampak krcekov za zdaj se ni user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1371
   RE: Septemberke 201
22.9.2017 17:34:09   
annnaa
Tara9 ?? user posted image ali user posted image ❤️

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1372
   RE: Septemberke 201
22.9.2017 19:04:17   
Tara9
user posted image user posted image user posted image user posted image , uffffff. Moja bo not ostala user posted image .

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1373
   RE: Septemberke 201
24.9.2017 6:38:21   
annnaa
Tara9, sem prepričana, da ne bo notri ostalauser posted image ! Je že kaj novih novic?

< Sporočilo je popravil annnaa -- 24.9.2017 6:39:19 >

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1374
   RE: Septemberke 201
24.9.2017 8:18:43   
Tara9
annnaa nič, 3.dan čez pdp. Jutri imam spet pregled

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?