|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčki 2018
12.4.2018 13:23:49   
Doroteja 25
Ja tudi meni je rekla prijateljica da je dva uzela naenkrat pa ni blo bolš tok da sm pol rekla da ne bom ni uzela. Grem na sprehod in je boljše ampak zvečer k grem spat je spet ista bolečina. user posted image . Me je pa sestra pri ginekologu potolažila da je sama imela težave že od 6T naprej ni mogla ustat iz postelje tok da dobro da nimam že od začetka teh težav . user posted image

(odgovor članu Kolerabarepa)
Neposredna povezava do sporočila: 376
   RE: Junijčki 2018
12.4.2018 14:06:37   
madrugada
punce, zakaj pa ne rečete svojemu ginekologu za delovni nalog za fizioterapijo? meni je moja g. rekla, da so imeli izobraževanje s strani fizioterapevtov in da je bilo rečeno, da bolečine NISO normalne / nujne / neizbežne in da naj, če ima pacientka težave, izdajo nalog za fizio. jaz npr. zaradi bolečin v ledvenem delu hodim na fizio v okviru porodnišnice, imam sicer osnovno obravnavo (vaje) ker ni tako zelo hudo, imajo pa tudi druge stopnje za hujše primere.

(odgovor članu Doroteja 25)
Neposredna povezava do sporočila: 377
   RE: Junijčki 2018
12.4.2018 21:02:35   
Junijskisoncek
Punce moje...moja dva tavelika sta tako navdusena nad likanjem cunjic, da se mi prav smeji :) Kupili smo tudi previjalno, z omaro, tako da bo v dveh dneh vse pospravljeno in pripravljeno..glede na to, da se je moj 2.user posted image odlocil priti v 36.tednu, se moram pripraviti tudi sedaj malce prej :) Glede bolecin v krizu pa sem tudi sama rekla mojemu ginekologu za napotnico za fizioterapijo v Lj.porodnisnici...pokazejo vaje in na 14 dni imas kontrolo....sla sem mislim da 4x..zdaj pa moram poklicati, ce se bolecine zopet pojavijo, ker sem vedno sla na kontrolo cisto ok !
Res je pomembno, da delate vaje za med.dno in vaje za globoko trebusni misico (stisk v popku, drzis nekje 10 sek...dodajajo se noge (pocasi v eno stran in drugi stran) ter dvig rok...ne znam opisati bi mogla pokazati ...to delas 3x na dan po 10 ponovitev...no sama trenutno nisem prevec pridna v tem saj imam polno enih stvari cez dan..bom mogla spet zaceti, da bo porod lazji ;)
Drugace pa res punce kar recite za napotnico za fizioterapijo...kriz je smotana rec..ko se vse razteguje in poka ob spremembi polozaja. Sama sem bila 1 leto in 3 mesece nazaj na bolniski zaradi isiasa..grozne bolecine! Tokrat sem res vesela da nekako obvadam zadevo..je pa tako- EDINO POMAGA DA SE NE PREPOGIBAS, NE SKLANJAS, NE DELAS DEL KJER BI MORAL BITI PREPOGNJEN ! Niti umivanje glave cez banjo, niti zlaganje posode v pomivalni stroj in ven...ma vse te stvari mi TAKOJ poslabsajo stanje..tako da tiste ki imate tezave, res se izogibajte tega...upam da imate koga ki vam lahko pomaga pri teh stvareh. Sama sem bila sprva malce trmasta in po 3 dneh "nebolecin" sem kaj malega postorila v predklonu..in BUM spet isto..bolecine za znoret...zdaj je pa ok ;) tudi dolg sprehod mi ni najbolje naredil za hrbet ! Sedaj pa itak dolgo ne morem vec hoditi ker mi vse tako pritiska na vse mozne predele..sem mislila kupiti pas, ki podpre spodnji del trebuscka pa mi mala znori ker jo zatisci spodaj ...
Komaj cakam spet soncek, je boljsa energija :)

(odgovor članu madrugada)
Neposredna povezava do sporočila: 378
   RE: Junijčki 2018
16.4.2018 19:35:59   
Chillout
Se še jaz malo oglasim po dolgem časuuser posted image Trenutno sem v 32.tednu, počutje je pa kar ok, sicer bolj malo spim, ker mi teli bočni položaji ne ustrezajo, očitno se že navajam na manj prespane nočiuser posted image Nisem še tako pridna s pripravami kot berem na forumu da je večina, superca:) Bom pa začela ta teden s pranjem cotkuser posted image . Sem pa čisto amater, ali to vse likate cotke oz.sušite v sušilcu? Šolo za starše sem tudi začela obiskovati, vendar je v našem koncu bolj tako tako.. Tako da me zanima, ali katera od mamic hodi v LJ na Ginekološko v šolo za starše, ker baje ful hvalijo? Ima morda katera razpored? Sej če ne jih bom pa poklicala pa vprašala če se lahko s partnerjem pridruživa vsaj pri teh bolj glavnih tematikah...Ste že kaj z mislimi pri porodu oz.kakšne imate želje, razen da čimhitreje mine in z čimmmanj bolečinam user posted image user posted image Upam, da bo pri tistih, ki vas matrajo bolečine v hrbtu, čimprej boljše, mene je tudi pred parimi tedni vščipnilo, zdaj pa samo boli še ponoči pa če res dolgo hodim, drugače je pa ok. Z vajami oz.telovadbo pa tudi nisem nič pridna, vse kar mi rata je, da grem vsaj 1x na dan na daljši sprehod, to je pa to..

(odgovor članu Junijskisoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 379
   RE: Junijčki 2018
16.4.2018 21:36:40   
bauko
Hoj punce,počasi finiširamo, kajne?

Jaz sem se uspela dogovorit za novo ginekologinjo, ampak šele po porodu, ker zelo neradi jemljejo takole tik pred koncem nosečnosti. Sem se sprijaznila, tako da zdržim še ta mesec in pol in to je to. Hvala vam vsem za priporočila. user posted image Trenutno sem na sredi 33 tedna in čas res šiba kot nor. Zaenkrat me malo muči nek trapast prehlad, ki traja že čisto predolgo in kašljam, kot da kadim že vsaj 50 let, sicer pa se mi zdi, da sem boljše kot kak mesec ali dva nazaj. No, če odštejem okornost in zadihanost user posted image Res se zgleda pozna železo, ki mi ustreza, in D vitamin, ker dela oz obremenitev nimam čisto nič manj kot prej.

Ponoči se tudi jaz bolj kot ne prekladam iz boka na bok in iščem optimalno pozicijo, ki jo redko najdem. Lulat grem vsaj 2x na noč in pogosto težko nazaj zaspim... Ampak dokler nimam nemirnih nog, sem presrečna. user posted image Ena od nevšečnosti je pa tudi ta, da se vsako noč tam okrog 2h, 3h zbudim čisto prepotena in mi je vroče za znoret, kar obliva me. Tako da sedaj spiva pri odprtem oknu že odkar ni več tistega mraza.

Zaenkrat sem preprala veliko večino oblačil, manjkajo mi bolj takšne reči kot so tetra plenice, brisače in posteljnina. In vse kar je blaga na lupinici in vozičku. Na pol imam pripravljeno tudi torbo za v porodnišnico. Aja, sušilca nimam in tudi likam ne. Samo ne mene upoštevat - jaz sem zgleda med bolj čudnimi, ker se mi to zdi trapasto (razen v primeru kakšnih težav). V tem tednu planiram it še na CSD urediti papirje za porodniško.

Tudi mene je uščipnilo v križu malo bolj na začetku nosečnosti in se je po kakšnem tednu k sreči umirilo. Potem sem tam 1x marca (ali pa konec februarja) začela z nekimi lahkimi vajami za nosečnice, pa mi niso pasale in me je spet začelo boleti in potem sem sklenila, da pač počakam da rodim in bom potem nadaljevala.

Glede šole za starše v LJ porodnišnici ne vem - jaz sem slišala bolj kontra, da je čiiiisto preveč skomplicirano in obsežno in da do poroda itak več kot pol pozabiš.

Mene pa zanima, če bo katera šla delat bris za streptokok? Jaz prvič nisem šla, ker mi gin ni sploh nič omenila ali predlagala, jaz pa o tem nisem nič vedela. Tokrat bom šla.

Kako pa kaj hodite? Jaz sem postala res počasna, poleg tega pa včasih kar sredi ceste zamencam, ker otroček včasih tako grdo pritisne na mehur, da je kot bi me nekdo rezal.

(odgovor članu Chillout)
Neposredna povezava do sporočila: 380
   RE: Junijčki 2018
17.4.2018 16:31:16   
Kolerabarepa
Jaz razmisljam oziroma se nagibam k tem streptokokom - bom placala pregled.

Mi je pa zadnjic rekla kolegica ki je ze rodila, da novorojencku dajo v ucke neke stvari ki so brezveze. Pa injekcijo K vitamina. . Da je to neumno ker jih cez tri mesece lahko dobi oralno. A katera ve kaj vec o tem? V smislu da se velik stvari ze 20 let dela isto ceprav ni tako zelo smiselno.

Kar se tice sole sem pa kar malo besna.
Predavanje o dojenju smo mele kjer so govorili bog ne daj matrat bradavicke da bojo trde in odporne. Da mora novorojencek dobit nezne, mehke.
Predavanje o poporodu pa je vkljucevalo da kar vzet po tusiranju trdo frotirasto brisaco in drgnit po bradavicah da se navadijo. V istem tednu dve razlicni stvari. Jao. Komu pol verjet ce ne mores tem ki o tem predavajo?


(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 381
   RE: Junijčki 2018
17.4.2018 18:04:08   
bauko
Na zalost je tako,da tudi pediatri,patronazne in sestre v porodnisnici dajejo nasprotujoce si nasvete,zato pa je toliko mamic,sploh prvorodk,zmedenih na fertik.

Glede dojenja toplo toplo priporocam wilmino knjigo 10 pjev za uspesno dojenje. In skupino dojiva se na fb. Pri prvi hcerki sem imela kar nekaj tezav v zvezi z dojenjem in sele sedaj vidim,koliko popolnoma zgresenih nasvetov sem dobila.

(odgovor članu Kolerabarepa)
Neposredna povezava do sporočila: 382
   RE: Junijčki 2018
23.4.2018 22:22:41   
Junijskisoncek
Zivjo punce.
Kako se kaj pocutite v teh vrocih dneh? Baje bo kmalu dez. Meni bo zelo pasal, ker res trpim z alergijami na cvetni prah...tokrat mi zaradi nosecnosti zdravnica noce nic napisati (tabletke, kapljice za oci ali sprej za nos)...seveda, samo da bo user posted image ok ! Ampak lije pa tko z mene (nos -oci) da mi je prav nerodno it kam ker sem kot bi skos jokala !!!! Vsa zabuhla in rdeca..zunaj imam ze soncna ocala, a ko sem nekje notri, jih je treba dat dol a ne...res komaj cakam dez. Drugace pa kar se tice dojenja in bradavic..danes smo zakljucili materinsko solo v P.Ljubljana...ne vem ce sem pravi nasvet za dojenje, to je moj 3.
otrocek in mocnoooo upam, da bo koncno vsaj 1 znal jesti pri meni. Teorijo recimo da obvladam, pri praksi pa gre vse drugace. user posted image je sef in narekuje kako bo. Za bradavice pa res predlagam bepanten ali uno drugo multi mam-Lanolin ! Takoj pozdravi zacetne bolece bradavicke, namazes in pustis na zraku cimdlje...je pa potrebno precej vztrajati. Je pa naporno.
Ste torbo ze pripravile? Jaz se ne, jo nameravam v teh dneh. Ker je nasa res zeloooo zivahna in to cez cel dan (nobena prijateljica ne more verjeti da je res tako zivahno v trebuhu, a ko vidijo te akrobacije so brez besed! ).
34.teden....pfff..kako gre hitro cas..

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 383
   RE: Junijčki 2018
24.4.2018 10:55:07   
bauko
Zivjo, meni toplejsi dnevi pasejo,sem jih komaj cakala. :-) imam pa tudi jaz nekaj tezav s cvetnim prahom in alergija je se poslabsala nek trapast prehlad,ki traja ze 14 dni. Ampak mislim,da gre h koncu. Tako da te cisto razumem. Potem pa se nic ne smes vzet in se res lahko tolazis samo s tem,da bo pac minilo...

Jaz pa ravno danes finisiram torbo za v porodnisnico,torbo za iz porodnisnice in paketek za tastarejso hci,ce bo slucajno morala prespat kje drugje. Prevleke od lupinice in vozicka sem tudi ze preprala, tako da so ostale bolj se malenkosti.

Tudi jaz sem ze na polovici 34.tedna...res leti cas.
Jutri imam pregled,pa da vidimo...se malo pa bodo nasi pikci donoseni...:-)

Greste kam za 1.maj,ali se boste bolj domacega okolja drzale? :-) mi bomo mogoce sli za kaksno noc,vec ne.

Danes sem celo noc sanjala,da grem rodit. Zgleda me je nekaj tiscalo okrog trebuha,ker sem se vmes predramila,potem pa spet iste sanje. user posted image

Lepo bodite!


(odgovor članu Junijskisoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 384
   RE: Junijčki 2018
24.4.2018 13:58:30   
mimi_ka
Hej hej!
Se javljam po dolgem času.. joj punce, kako ste ene že pridne s pripravami. Imam kar slabo vest. Jaz sploh nisem še niti začela. No opremo v glavnem imam že od prej, ampak nisem sploh še niti s šofita znosila, pa voziček imam za oprati, da o oblačilih niti ne govorim. Mi imamo namen zdaj čez praznike še prebeliti spalnico in potem me čakaše čiščenje, šele za tem pride na vrsto vsa oprema in ostalo. O torbi za porodnišnico sploh še niti ne razmišljam user posted image sicer sem res "šele" v 32. tednu in se mi zdi še dovolj časa, čeprav zadnje dni imam kar probleme z otrdevanjem in bolečinami v spodnjem delu tebuha, sploh ko sem preveč aktivna. To me kar malo prestraši, da se ne bi začelo kaj prezgodaj dogajat, čeprav glede na prvo nosečnost močno dvomim, da bo tokrat dosti prej, ker sem bila 10 dni čez rok in še se ni nič dogajalo in so mi morali sprožiti..tako da me je bolj strah tega kot pa da bi bilo prej. Drugače pa planiram nekako vse počasi pripraviti do konca maja in potem tiste zadnje tri tedne samo še uživati v senčki in čakati, da se nam princeska pridruži user posted image no to je vsaj plan, kako bo v resnici, pa bomo še videli.user posted image
Punce uživajte v zadnjih tednih, pa upam da še ubežimo ta hudi vročini.

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 385
   RE: Junijčki 2018
27.4.2018 23:14:22   
Junijskisoncek
Ojla punce. Kako ste na pocitnicah? Mi2 sva se odlocila danes prebeliti spalnico, ker nama je nagajala zunanja stena. Vse lepo postimala, jutri pa malo na lepse :)
Bauko, tudi jaz sem imela v sredo pregled. Vse ok, mala zivahna kot vedno...sem bila hitro gotova.
Dajte mi povedat, koliko imate zeleza? Meni je zdaj iz 112 padel na 110. Sem samo cakala, da mi ze sestra napove kaksen dodatekuser posted image
Ze Elevit ko vzamem vsak dan polovicko me zapira...pa se trudim s suhimi slivamin figami, datelji....pa mesom pa solato, nasploh sadje in zelenjava vseh vrst..zdaj sem si se humus kupila (mi je prijateljica svetovala tahini-ona si je z njim drzala zelezo do konca)...Pa pesin sok pijem. Ima katera se kaksen predlog?
Danes sem napol pripravila torbo za v P.. Ze 3 dni sem vsak dan popoldan precej utrujena da se moram prav ulezat za kaksne pol urce. Nisem res navajena tega, da mi zmanjkuje energije. Ocitno bo res cimprej potrebno pripraviti se posteljico in oprati posteljninico.
Kaj na fb je kaj vec klepeta? Me katera doda? Oz.da napotke kako vas najdem :)
Lepo bodite pa bozajte lepe trebuscke, kmalu jih ne bomo vec imele :)

(odgovor članu mimi_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 386
   RE: Junijčki 2018
28.4.2018 0:17:33   
bauko
Hej,jaz ne vem,koliko imam zeleza. Nazadnje mislim da je bil ravno 110 se mi zdi. Meni pase sok od aronije in zelezove kapsule od nutrilaba. Pa nek tonik (sirup)z zelezom,ki se kupi v lekarni mi je ustrezal.
Tudi jaz sem utrujena,vsak dan bolj...ful moram pazit tudi na magnezij-ko mi je zmanjkalo magnesol sumecih tablet,sem sla na neke manj kvalitetne in evo ti,takoj krci. Tako da imam sedaj tudi za magnezij kapsule,ne vec sumecih tablet. In donat.

V zadnjem mesecu (od konca marca pa do tega zadnjega pregleda)sem se zredila slaba 2 kg...od tega je slab kr pridobil otrocek,ki naj bi jih sedaj imel ze okrog 2540g...hecne so te kile. Pocutim se kot slon,ampak zgleda mi vsakodnevne reci poberejo ful enih kalorij,da se pravzaprav minimalno redim...
No ja,pocakajmo se zadnji mesecuser posted image
Nic cudnega,da imam ravno zdajle ko to pisem,trikoten trebuh,ker se je nastimal na eno stran. Revez nima vec veliko prostora tam notuser posted image

Sicer pa sem zrihtala se zadnje spikanje za toksoplazmo,pa bris mi je vzela za streptokok. Cez 14 dni zacnem s pregledi vsak teden...hitro gre.

Upam,da uzivate se te zadnje tedne...mi gremo jutri za 2 do 3 dni na morje...v kemp. Hcerka je cisto trapasta od veselja,mene pa mickeno skrbi spanje na blazini...ampak upam,da bo ok.

Aja,torbe za v porodnisnico pa ne bom jemala sabo,samo materinsko...

(odgovor članu Junijskisoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 387
   RE: Junijčki 2018
29.4.2018 8:33:41   
Kolerabarepa
Punce. Kaj boste dale v torbo za v porodnisnico? Jaz sem nova v tem :)

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 388
   RE: Junijčki 2018
29.4.2018 22:51:49   
bauko
Hej,

jaz imam oz bom imela:
-mrežaste hlačke
-taogromne vložke
-dva modrčka za dojenje
-spodnjo majčko za dojenje
-copate
-japonke za pod tuš
-toaletno torbico z pripomočki za osebno higieno
-lanolin in nekaj prsnih blazinic
-nastavek za dojenje
-bidon
-polnilec za telefon in telefon
-robčke, ker bom vsaj 1x jokala za brezveze user posted image
-zdravstvena kartica in materinska + papirji za prevoz
-ce mi uspe najt kaj primernega, si bom vzela kakšno manjšo knjigo

Mene pa zanima, kdaj boste drugo in tretjerodke štartale v porodnišnico. V prvo sem šla prekmalu in sedaj ne želim ponoviti napake, hkrati pa seveda nočem biti prepozna. Pač ok, če odteče voda ali če je kaj drugega čudnega kličeš rešilca in gas. Zaenkrat sem dobila nasvet, da naj grem, ko bojo tamočni popadki na 7-8 min (do najbližje porodnišnice imam v primeru normalnega prometa 20-25 min). Kako boste pa druge naredile?

(odgovor članu Kolerabarepa)
Neposredna povezava do sporočila: 389
   RE: Junijčki 2018
30.4.2018 12:59:48   
mimi_ka
Jaz imam tudi podoben plan kot bauko kar se torbe in stvari za porodnišnico tiče. Sicer moram še vse nabaviti, ampak to me ne skrbi, ker imam v eni uri vse nabavljeno in pripravljeno. Zdaj me bolj mori pogled na stanovanje, ker ravno zaključujemo z beljenjem spalnice in kopalnice in je vse v razsulu. Danes končamo in jutri me čaka pycanje in pospravljanje, ki se bo verjetno zavleklo kar čez cel teden, saj sem se odločila, da naredim kar generalko in bom kompletno spucala še ostale prostore (kuhinjo, dnevno, otroško sobo),pomila okna, oprala zavese..ker zdaj sem še kolikor toliko na volji, se pa bojim da kmalu ne bom več. Zadnje dni me neprestano nekaj špika v spodnjem delu tebuha in boli me v križu. Se kar malo bojim zadnjih tednov, ker je že zdaj kakšen dan zelo naporno. Zase lahko rečem, da se mi ful poznajo leta. prvič mi je bilo vse dosti lažje, pa nisem bila ravno mlada, zdaj pet let kasneje je pa precej bolj naporno vse skupaj in po pravici komaj čakam, da bo te nosečnosti konec.
Kar se tiče odhoda v porodnišnico pa nimam pojma, ker prvič so mi porod sprožili 10 dni čez rok in tokrat samo upam, da se začne spontano,ker z umetnimi popadki "na suho" je bilo kar hudo.
Aja, glede železa..jaz sem ga imela že v 23. tednu 113 in sem dobila tablete tardiferon ki jih še vedno pijem. Naslednji teden imam pregled in mi bo preveril še zadnjič tudi kri in vodo, tako da bom videla, koliko se je popravilo. Vmes mi ni nič preverjal.

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 390
   RE: Junijčki 2018
30.4.2018 18:01:50   
Junijskisoncek
Haha bauko- robcki za en dan joka kar tako :) si me nasmejala ;) ampak je res..jaz sem se v materinski soli tako smejala, ko nam je predavala najbolj faca sestra (mislim da je bila Gordana??), ko je rekla da delajo hormoni na polno ! Pride partner/moz na obisk, ves vesel stopi cez vrata ve pa v jok ...in tocno tako je ;) jaz naceloma komaj cakam da bojo 3 dnevi porodnisnice mimo...glede na to, da me je ze na socialno opozorila da nas je OGROMNO junija...in da vidim da nas je tudi na fb ogromno v skupini, zna biti res gneca...torej mi soba v P.ne uide s 3 sostanovalkami...saj nimam nic proti druzbi ampak je verjetno naporno ko se v eno jokajo 4 dojencki :) 1.porod sem bila sama v sobi..ni tako fino. Je boljse ce imas koga za pogovarjat ! 2 v sobi je super..vec pa..sem ze napisala ;)
Aja..se sprasujete zakaj materinska sola pa 3.otrok...cisto samoumevno mi je bilo, da greva, ker je za mojega novega partnerja to 1.otrocek, pa je super da je slisal podrobnosti z ust strokovnjakov, da mu ne bom jaz pametovala :)
Glede torbe za v Porodnisnico imam jaz podobne stvari pripravljene...edino v Lj.P.je bilo vedno dovolj vlozkov, kaj vem ce bi jih jemala se s seboj?
Je pa res fino vzet kaksen prigrizek s seboj (kaj vem kaksni grisini ali kaj podobnega) ...jaz se spomnim ko mi je tamal cele noci prejokal, sem bila skooos pokonci, vecerja pa zadnji obrok in sem komaj zdrzala do zajtrka !
Mrezaste spodnje hlacke so tudi dali oni...jih nisem kupila..jaz bom vzela tudi nastavka za dojenje (2 stevilki), prvic sem imela avent 1, ker so mi rekli da je potrebno zaceti s to stevilko zaradi otrokovih majhnih ustk...no ce bo sploh potrebno...
Glede zeleza, meni vedno s prsta vzame kri, in gre vsak mesec malce dol...no bomo videli kaj bo 15.maja ko imam kontrolo.
Malce smo ze neucakani..caka nas se priprava posteljice, oprat posteljninico...soba je prebeljena, previjalna omara s cunjicami pa je tudi pripravljena :) glede imena se pa se odlocamo...joj ne vem zakaj mi je v tretje tako tezko izbrat ime :)
Je pa zivahna se vedno zelooo, kljub temu da ji zmanjkuje prostora...res sva povezani cel dan..samo roko dam nekam na trebuscek pa je odzivna ;) pikica moja mala :)
Odhod v porodnisnico?
Jaz bom sla ko bojo boleci popadki na 5 min (seveda, krci kot pri menstri)...raje grem prej kot prepozno. Nimam pojma kako izgleda v tretje..ene pravjo bolj naporno, ene da kar ven pade..najbolj me je presenetilo to, ko e brala na kaksnem forumu, da so bile ene rezane-sivane le 1 in 2, 3 in 4 pa ne..zanimivo !
Nic..lepo se imejte, cuvajte se ....

(odgovor članu mimi_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 391
   RE: Junijčki 2018
30.4.2018 18:25:02   
mimi_ka
Junijskisonček zdaj, ko si omenila rezanje presredka, si me spomnila še na eno stvar, kar bi skoraj pozabila. Jaz bom tokrat obvezno nabavila za s sabo v P še napihljiv obroč (otroški šlauf). Jaz sem.hila prvič rezana in so me šivi grozno boleli, komaj sem lahko sedela, jesti za mzo na tistih lesenih stolih sploh nisem mogla in mi je obroč močno olajšal. Prvič mi ga je mož sredi zime iskal naokrog po trgovinah in nikjer niso imeli, edino v bc enega čudnega, ki mi je takoj spuščal.
V Postojni kar se tiče hrane, prigrizkov ni bilo problema, smo imele stalno na voljo čaj in piškote. Ponoči pa sem se hvala bogu vsaj tiste tri noči lahko naspala, ker ti otroka čez noč odpeljejo. Vložkov smo dobile samo en paket, hlačke pa smo morale imeti svoje.

(odgovor članu Junijskisoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 392
   RE: Junijčki 2018
1.5.2018 23:39:45   
bauko
Točno, na šlauh sem pozabila! Je že v torbi user posted image
Jaz si bom vložke prinesla svoje zato, ker ne maram unih vir 80, vsaj na začetku ne. Tudi jaz imam izkušnje s postojno in se strinjam z mimi_ko glede prigrizkov, vložkov in hlačk. Tokrat pa zna biti, da bom šla v rodit v Ljubljano, tako da hvala za info glede prigrizkov! :)

junijskisonček: Se pravi, da tudi če bojo samo blagi popadki, kot krči pri menstri, na 5 min, boš šla? Jaz sem tako naredila v prvo...potem se je porod po prihodu v porodnišnico ustavil in ker sem bila bolj od daleč so me sprejeli na oddelek. Prepričana sem, da bi se doma bolje počutila in bi bil porod hitrejši.user posted image
Je pa res, da je npr sestrična od moža v drugi nosečnosti dobila prvi popadek točno tak - kot pri menstruaciji. In je šla še pod tuš in se spravljala kot da ima ves čas na svetu...potem pa se je začelo stopnjevati nenormalno hitro in je rodila čez 45 min! Komaj so prišli do porodnišnice, ko je lezla na posteljo, da bi jo pregledali je odtekla voda in mali je prišibal ven kot raketa. Tako ekspresnega poroda si pa tudi ne želim, ker ima druge neugodne posledice, ker se njeno telo sploh ni uspelo prilagoditi tako hitro.

Tako da sem še vedno v dilemi...

(odgovor članu mimi_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 393
   RE: Junijčki 2018
2.5.2018 6:06:19   
Sofie

IZVIRNO SPOROČILO: Junijskisoncek

Haha bauko- robcki za en dan joka kar tako :) si me nasmejala ;) ampak je res..jaz sem se v materinski soli tako smejala, ko nam je predavala najbolj faca sestra (mislim da je bila Gordana??), ko je rekla da delajo hormoni na polno ! Pride partner/moz na obisk, ves vesel stopi cez vrata ve pa v jok ...in tocno tako je ;) jaz naceloma komaj cakam da bojo 3 dnevi porodnisnice mimo...glede na to, da me je ze na socialno opozorila da nas je OGROMNO junija...in da vidim da nas je tudi na fb ogromno v skupini, zna biti res gneca...torej mi soba v P.ne uide s 3 sostanovalkami...saj nimam nic proti druzbi ampak je verjetno naporno ko se v eno jokajo 4 dojencki :) 1.porod sem bila sama v sobi..ni tako fino. Je boljse ce imas koga za pogovarjat ! 2 v sobi je super..vec pa..sem ze napisala ;)
Aja..se sprasujete zakaj materinska sola pa 3.otrok...cisto samoumevno mi je bilo, da greva, ker je za mojega novega partnerja to 1.otrocek, pa je super da je slisal podrobnosti z ust strokovnjakov, da mu ne bom jaz pametovala :)
Glede torbe za v Porodnisnico imam jaz podobne stvari pripravljene...edino v Lj.P.je bilo vedno dovolj vlozkov, kaj vem ce bi jih jemala se s seboj?
Je pa res fino vzet kaksen prigrizek s seboj (kaj vem kaksni grisini ali kaj podobnega) ...jaz se spomnim ko mi je tamal cele noci prejokal, sem bila skooos pokonci, vecerja pa zadnji obrok in sem komaj zdrzala do zajtrka !
Mrezaste spodnje hlacke so tudi dali oni...jih nisem kupila..jaz bom vzela tudi nastavka za dojenje (2 stevilki), prvic sem imela avent 1, ker so mi rekli da je potrebno zaceti s to stevilko zaradi otrokovih majhnih ustk...no ce bo sploh potrebno...
Glede zeleza, meni vedno s prsta vzame kri, in gre vsak mesec malce dol...no bomo videli kaj bo 15.maja ko imam kontrolo.
Malce smo ze neucakani..caka nas se priprava posteljice, oprat posteljninico...soba je prebeljena, previjalna omara s cunjicami pa je tudi pripravljena :) glede imena se pa se odlocamo...joj ne vem zakaj mi je v tretje tako tezko izbrat ime :)
Je pa zivahna se vedno zelooo, kljub temu da ji zmanjkuje prostora...res sva povezani cel dan..samo roko dam nekam na trebuscek pa je odzivna ;) pikica moja mala :)
Odhod v porodnisnico?
Jaz bom sla ko bojo boleci popadki na 5 min (seveda, krci kot pri menstri)...raje grem prej kot prepozno. Nimam pojma kako izgleda v tretje..ene pravjo bolj naporno, ene da kar ven pade..najbolj me je presenetilo to, ko e brala na kaksnem forumu, da so bile ene rezane-sivane le 1 in 2, 3 in 4 pa ne..zanimivo !
Nic..lepo se imejte, cuvajte se ....


V Lj. dobiš en večji paket vložkov. Meni je bilo to premalo. Mrežastih hlačk je pa dovolj. Jih sproti dobivaš. Glede nastavkov za dojenje jih pa v Lj. čisto prehitro priporočajo. Meni je žal, da sem jih uporabljala. Se jih moja ni nikoli odvadila. Če se odločim še za kakšnega otroka bom težila, da mi bolj pomagajo pri dojenju.

(odgovor članu Junijskisoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 394
   RE: Junijčki 2018
2.5.2018 15:57:14   
Kolerabarepa
Punce, kako je s temi nastavki za dojenje? Jaz sem si vzela srednjo velikost, ne vem... Mal mi je zoprno kupovat stvari,
ki potem ne bodo prav prišle. Da bi zdaj kar vse velikosti mela na zalogi.
A katera ve, te iz Ljubljanske P pošljejo domov, če prideš prekmalu? Se pravi - počakamo, da so popadki na 5 minut? Al je to prekmalu?
Jaz sem že zdaj vsa hormonska, ko vidim oblekce za dojenčke, mi gre kar malo na jok :)
so malčki na začetku spali pri vas v postelji al ste mele zibke? Midva mava malo posteljo, je samo 140 v širino, tako da spanje zraven bo res .... nemogoče :)
Bo kar treba zibko uporabit.

Me je kar malo strah vsega tega, tko so majhni na začetku, joooj. Upam, da bo šlo. Po drugi strani si pa rečem, sej ma tooook ljudi otroke pa nekak gre,
bom pa ja še jaz zmogla. Nekaj smo nabavljali za prve dni za higieno, umivanje, brisanje... kopanje otročka je šele po kakšnem tednu, tko so nekaj omenili v šoli. Ali še dlje?
Prej samo z vlažno krpo.
Kaj mate kej za umivanje malega pa za njegovo higieno? Za čiščenje popka?


Še maloooo.

Meni je že kar naporno. hrbet, konstantne brce v mehur. Po pravici povedano je kar težko uživat v nosečnosti, če te skos nekaj matra. Se veselim, da pride mali ven.
Bo naporno, ampak bom spet v eni osebi :)

Držte se punce. Še malo.
Sem pa tudi jaz slišala, da nas bo ogromno junija.
Bo kar gužva, haha.

Kje boste kej rodile? Mogoče se pa srečamo :)

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 395
   RE: Junijčki 2018
2.5.2018 16:02:27   
Kolerabarepa
Saj res - še največja težava, me zanima, če ima katera podoben problem.
ŽELODEC. Pred enim tednom se je začelo. Po paradižniku sem mislila, da me bo kar pobralo. Cel večer in celo noč
me je peklo, žgalo, bolelo. Ampak v intervalih.
Potem pomaranče isto.
Sem črtala kisle stvari.
Pa ni pomagalo. Karkoli pojem, me boli želodec. Pa nevem, če je zgaga, zgago se čuti tudi v grlu, ne? Mene samo boli želodec, taka topa bolečina,
ki kar ne odnega. Malo popusti, če se uležem, potem pa spet. Kakšne pol ure po jedi.
Zdaj poskušam uvest samo kuhano in pečeno. Se pravi - tudi jabolka si spečem. Solato sem morala črtat. Sem jo poskusila samo z oljem in je pomagalo,
ampak je pa zanič taka. Malo je bolje, ampak ne uživam več v hrani, prav strah me je
jest. Plus tega ni preveč ok, ker - kako naj dobim zdaj vitamine. Pa še to - prej sem pojedla surovo jabolko in šla na wc, zdaj pa že dva dni nič.
Celo Donat ne pomaga kaj dosti.
Ima katera podobne reakcije na hrano? Kako ste si pomagale?

(odgovor članu Kolerabarepa)
Neposredna povezava do sporočila: 396
   RE: Junijčki 2018
2.5.2018 16:41:31   
bauko
Hej Kolerabarepa user posted image

Z nastavki je tako, da je odvisno od oblike in velikosti bradavic in od dojenčka, katerega lažje zagrabi. Je pa res to, kar je ena napisala zgoraj, da se čisto prehitro poseže po tem. Jaz imam enega od medele shranjenega od prej. Imela sem tudi aventovega, pa je bil za nas neuporaben.

Za prvorodke je nek splošen nasvet, da se gre v porodnišnico, ko so popadki na 5 min ja. Če je to ok pa nisem referenca, žal user posted image

Rešitev glede spanja je več - lahko ga daš v njegovo posteljo/zibko, lahko spi pri vama. Lahko se mož začasno umakne na kavč, če je premalo prostora in če je to možno. Načeloma naj zdrava mati nagonsko ne bi poležala dojenčka. Ponavadi je tako, da itak slišiš vsak malo bolj drugačen dih ali pa premik od dojenčka, tako brez skrbi, ne boš ga poležala. Pri nas smo kombinirali vse našteto. Smo se pa vsi boljše naspali, kadar je spala v svoji posteljici, ki je bila zraven najine. Imaš pa še varianto tiste posteljice, ki se priklopi na taveliko.

Glede higiene: kopaš ga lahko, ko odpade popek in se neha rosit oz je popolnoma suh. To ti bo načeloma še patronažna povedala kdaj lahko, če ne boš ziher. Jaz imam za nego popka tamale sterilne zložence in ampulce s fiziološko. Tiste baby krpice za umivanje so bile meni mega štoraste, tako da sem praktično od začetka umivala jo z roko. Večinoma samo z vodo, ali pa z minimalno blagega otroškega mila. Včasih sem v banjico dodala kakšno kapljico mandljevega oljčka iz lekarne. Banjico smo relativno hitro dali stran, ker je brcala kot zmešana in mi ni bilo všeč, da se toliko buta v glavico...Ko je pri 3 ali 4 mesecih že orenk pasla kravice sem dala v banjo 5cm vode in smo se kopali tako. Sem pa rabila kar dolgo, da sem dojela, zakaj joka med kopanjem. Meni se je voda zdela že čisto mrzla, njej pa še vedno prevroča. In tako je še sedaj. user posted image
Za temenca je nam najbolj odgovarjala mustelina pena. Olivno olje in vse ostalo ni pomagalo nič. Je imela pa revčka res kar oklep na glavi...

Aja, pa tiste zaobljenje škarjice - to je bilo meni čisto mimo. Sploh nisem znala s tistim strižt, kot da imam škarje z vrt v roki in tiste mičkene prstke... Tako da sem kupila ene res ostre od wilkinsona in so samo njene in čao. Strigli smo pa itak samo med spanjem. Joj, kako sem švicala zraven. Sem pogosto kar atiju podturila to nalogo, ker sem tolk živčnarila zraven. user posted image user posted image Pa 1x sem jo malenkost zastrigla (res pikico) in v jok...joooooj user posted image

Za čiščenje ritke smo v prvo imeli vlažne robčke, ki pa jih bom sedaj zminimizirala in bom kar z vodo umivala, dobro posušila in to je to. Razen na terenu. Glede krem za ritko so mnenja različna - mi smo mazali vsakič, ko smo se previjali. Eni mažejo samo če je vnetje. Enim paše npr pavlovičeva mast, ali pa sudokrem, nam je to naredilo čisto štalo. Ne moreš vedet vnaprej user posted image Ali pa recimo bepanten je bil za nas neuporaben, po njem je bilo samo še hujše. Enim pa vse flekce na koži pocajta. user posted image Nekaj nabavi, potem boš pa videla. user posted image

Glede hrane ti ne znam svetovat - meni je donat ponavadi pomagal pri zgagi. Je pa meni sedaj pogosto ful slabo, tudi po kakšni 2 uri skupaj, sploh po obroku. Mislim, da je povezano predvsem s tem, če preveč pojem, ker res ni prostora več :) In ne pomaga nič, razen, da mine...
Mene tudi kar naprej brca v mehur in je res neprijetno. Včasih mu uspe tudi istočasno mehur in želodec, ju-hu (bru-hu). Tudi tele brce, ki kar spreminjajo obliko trebuha niso več tako zelo prijetne...Kmalu bo minilo...user posted image

(odgovor članu Kolerabarepa)
Neposredna povezava do sporočila: 397
   RE: Junijčki 2018
2.5.2018 19:25:30   
Kolerabarepa
Ooo, kako lep in izčrpen zapis. hvala!user posted image
Me pa zanima, zakaj je bil od aventa neuporaben nastavek za dojenje?

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 398
   RE: Junijčki 2018
2.5.2018 20:15:22   
bauko
Ni se lepo nalepil gor na josko,malenkost trsi je in preozek za mojo bradavico. Pa tudi tamala ga ni hotela zagrabit,medelinega pa je. user posted image

(odgovor članu Kolerabarepa)
Neposredna povezava do sporočila: 399
   RE: Junijčki 2018
2.5.2018 20:17:50   
KatkaCopatka03
No da vas se jaz malo pozdravim 😊
Mi dnevi kar hitro minevajo, kljub temu, da sem ze na dopustu. Z mozkom sva bila tudi malo na morju in je bilo super, brez vecjih tezav...Tudi nasplosno nimam nekih hudih tezav tako da prav uzivam, z brcanjem v mehur sploh nimam tezav, vsako jutro naredim Pozdrav soncu, da raztegnem hrbet in kriz in lahko vse pocnem, tudi plesem 😁 Edini problem, ki ga imam je zgaga...uhhh se vcasih tud na kavc nocem ulezt ker vem, da me bo peklo. Ko je res hudo vzamem rupurut in mi zaenkrat pomaga. Glede zeleza, meni se je dvignil iz 114 na 119 po jemanju (1 mesec) zelezovega sirupa, ostalo vse bp. Dete malo po velikosti in tezi kao prehiteva za 1 teden, samo se ne oziram kej prevec na te stevilke. V materinski soli nam je babca povedala, da mormo 1rodke iti v P, ko so popadki na 7-8min. Sam porod me niti ne skrbi, najrajs bi epiduralno vzela, sam baje, da moras v Lj P iti na en sestanek, da te seznanijo. Morda katera ve kaj o tem in ce je res nujno?
Bolj me skrbi dojenje...ker mam prsi res obcutljive in sama misel na dojenje...uhhhh mi res ni prijetno. Vem pa da je velik tud psihicnega izvora tako da skusam razmisljat pozitivno. In tudi knjigo sem ze prebrala 10-Pjev...tako da teorijo mam osvojeno, tako kot je ena ze napisala 😂😂
Pa stvari za P mam tudi ze pripravljene, samo se v torbo jih moram dat. Oblekce tudi ze cakajo, oprane in zlikane, samo se "kompletek" iz P mormo poiskat. Sem pa kar bodoco babico zadolzila, da naj ga ona izbere (seveda brez mojega dovoljenja ne bo slo 😉😊). Pa preprat moram stvari za posteljico in od vozicka in lupinice. Aja glede kozmetike za male pikce...se nagibate h kaksni znamki ali kar vam bo prislo pod roke? Midva bova vzela kozmetiko, ki je naravna. Sva hotela Mustelo pa ni 100% naravna...No ja mamo se neki cas 😉
Zelim vam lep teden se naprej 😊

(odgovor članu Kolerabarepa)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?