|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčki 2018
21.2.2018 17:52:49   
mimi_ka

IZVIRNO SPOROČILO: sweety pie

MIMI_KA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ZA MORFOLOGIJO !!

Hvalaaa user posted image sem res presrečna
A vi že veste kaj bo, ali bo presenečenje?

(odgovor članu sweety pie)
Neposredna povezava do sporočila: 326
   RE: Junijčki 2018
21.2.2018 23:26:32   
bauko
Suuuper, pravzaprav same lepe in dobre novice, če odštejem tiste o utrujenih in zadihanih slonih user posted image user posted image Brez zamere, ampak jaz se na trenutke res počutim kot slon. Hčerko sem že parkrat s trebuhom nehote v glavo sunila, da jo je kar odbilo. user posted image Kot da ne znam preračunat, kje bo zneslo iti mimo in kje ne. jooooooojjjjj user posted image

A ima še katera prenizek hemoglobin? Jaz ga imam 107, kar je baje mejno...in sem dobila neke tablete. Trudim se jih jest čim bolj redno, čeprav priznam, da včasih kar pozabim.
Naslednji teden me čaka špikanje za glukozni test. Potem čez dobrih 14 pa spet špikanje - najprej moram dat kri spet na neko testiranje (ne toksoplazma) na zavodu za transfuzijo in potem grem s tem izvidom k svoji ginekologinji, ki me bo spet nekaj špikala, ker sem RH-. Človek bi si mislil, da se tega navadiš...no jaz se še vedno nisem in komaj čakam, da se to neha.

Aja, pa še nekaj: doma sicer nekako normalno funkcioniram, pa trenutno sem dobila neke projekte za delat in mi tudi še kar gre, na cesti pa zadnje dni opažam, da nimam več tiste 100% koncentracije. Tega se spomnim tudi iz prve nosečnosti, ko se proti koncu sploh nisem več upala za volan usest, da ne bi naredila kakšne traparije.

Sicer pa je otroček vedno večji in močnejši (uf, zdajle sem pa toplo vodo odkrila, ane user posted image )...heheh, no, v bistvu sem hotela povedat, da so brce iz dneva v dan močnejše. Ampak kljub temu jih hčerki še ni uspelo začutit - vedno prej obupa, dojenček pa kot zanalašč takrat obmiruje.

bodite lepo!

p.s.: upam, da je tale napovedan sneg in mraz zadnji izdihljaj zime!!!

(odgovor članu mimi_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 327
   RE: Junijčki 2018
22.2.2018 10:20:59   
KatkaCopatka03
Pozdravljene vse v tem zasnezenem dnevu 😊 Dokler lahko spucam avto je se kr ok 😉 Po dolgem casu se oglasem, enostavno sem popoldne kot cunja in vsak dan odspim eno kitico, da se mi vse uravnovesi. Predvsem v crevesju in trebuhu, sem vcasih tooook napihnjena, da me kar boli in pomaga samo vodoravni polozaj 😊
Morfologijo sem mela na pustni torek in je vse bp, dete se razvija tako kot treba in ima vse razvito in ja brce so res cedalje mocnejse, tako da jih je tudi ze bodoci ocka cutil 😍 Kar se tice hemoglobina, mam tudi jz kao prenizkega 114 in sm dobila zelezove tablete na recept. Jih jemljem vsak dan skupi s C vitaminov, da je se vecji ucinek. Tudi mene caka glukozni test, mal me skrbi ker sm res mahnjena na cuuuukr, upam da mi uspe pridt pod mejo 😊
Kar se tice opreme, sva z mozkom malo neucakana in nikol ne ves kdaj te kaj preseneti, tako da imava doma ze vozicek, posteljico in previjalno 😊 pa seveda kar nekaj cunj ze...
No tako upam da ostale kljub vsemu uzivate 😊

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 328
   RE: Junijčki 2018
22.2.2018 15:16:35   
Butterfly xx
Pozdravljene vse user posted image sem vesela,za vse tako dobre novicke,da se nase pikice tako lepo razvijajo in rastejo. user posted image Tudi jaz sem imela marfologijo prejsnji teden in ni bilo nobenih pripomb,vse je tako kot mora biti. Nama je pa G potrdil,da bomo dobili puncko user posted image user posted image Smo vsi zeli navduseni, ker v njegovi druzini prevladujejo fantki,tako da bo lepo ko bo vec punc na kupuuser posted image user posted image . Sem pa imela povisan sladkor ze od samega zacetka N, ampak na kontroli je biu zelo nizek...tako da tudi mene caka se OGTT in upam,da se takrat dobro izide user posted image .
Imam pa eno vprasanje... Kako visoko cutite brcike? Namrec jaz jih se vedno cutim zelo nizko,cisto v medenici,redko se zgodi da bi kaksna bila v visini popkauser posted image .
Lep pozdrav vsem user posted image

user posted image

(odgovor članu KatkaCopatka03)
Neposredna povezava do sporočila: 329
   RE: Junijčki 2018
22.2.2018 15:22:40   
bauko
Hej, tudi jaz čutim brce ful nizko. Ne v smislu, da bi kaj pritiskalo navzdol...ampak enostavno brca ful nizko. Včasih imam občutek, kot da ga bom preščipnila, ko se usedem. user posted image

(odgovor članu Butterfly xx)
Neposredna povezava do sporočila: 330
   RE: Junijčki 2018
22.2.2018 15:33:37   
Butterfly xx
Hvala za odgovoruser posted image Ja tudi jaz imam tak obcutek, kot da jo bom zdrobila. In se na mehur zelo rada pritiska,pogosto prau v intervalih zacutim pritisk na mehur user posted image

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 331
   RE: Junijčki 2018
22.2.2018 15:50:36   
Doroteja 25
Hej. Tudi jaz imam povišan sladkor že od začetka nosečnosti. Vendar zelo povišan tako da sem na inzulinu že od začetka nosečnosti user posted image . Tudi jaz čutim brcanje zelo nizko :) kot da bi me pikica stalno brcala v mehur :)

(odgovor članu Butterfly xx)
Neposredna povezava do sporočila: 332
   RE: Junijčki 2018
27.2.2018 11:31:44   
bauko
Hej punce, a vas kaj zebe? Brrrrrr,res je hladno,sploh ko si takole zaseden in slabo razmigan...

Ravno se vracam iz tistega glukoznega testa. Po burni reakciji ginekologinje sem se vdala in sla. Izvid je ok,pocutje pa obupno...upam,da se cimprej sestavim nazaj.

Sicer pa nic posebnega novega,razen da je zdaj ze tako velik otrocek,da ga vcasih cutim na dveh skrajni koncih trebuha hkrati! user posted image

(odgovor članu Doroteja 25)
Neposredna povezava do sporočila: 333
   RE: Junijčki 2018
28.2.2018 16:54:52   
KatkaCopatka03
Dan. Evo bacili in virusi vsepovsod okrog nas...bi clovek mislil, da jih bo mraz unicil pa ocitno ni tako. So me polozili v posteljo...kar divje vse skupi, ker vec ne vem ali me boli zaradi bolezni ali zaradi nosecnosti 😥 Slabo pocutje, bolecine v hrbtu, slabost, zamasen nos, glavobol, kaselj...ni da ni, ampak samo naj hitro mine.
Kljub vsemu pa dete veselo brca, sem celo posnela, kako so brce ze vidne, kako se trebuh premika 😊 Kaj sele bo!
No upam, da ste ostale ok in pazite nase! ✌

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 334
   RE: Junijčki 2018
28.2.2018 22:05:05   
bauko
Ojej, upam, da te vsaj kdo crklja in da imaš možnost čim več počivat! Hitro se pozdravi! Jaz sem zaenkrat samo čisto fuč user posted image ...nimam pa kakšnih znakov gripe ali kaj podobnega...
Katkacopatka, a ti železove tablete povzročajo kaj stranskih učinkov? Jaz imam tako pospešeno prebavo, da sem presedlala na nek sirup, ki ga prenašam malo boljše. Sedaj pa čakam na kontrolo pri gin in če bo boljše, bom nadaljevala kar s tem.

Tale mraz me v nenosečem stanju niti ne bi motil, zdaj pa si res že želim, da mineeeee. Pri nas je bilo danes zjutraj frišnih -18...Baje bo že za vikend topleje...sicer tudi mokro, ampak 1x se mora vse tole stopit, kajne? Pri nas je bila še včeraj zaledenela bela snežena cesta, danes je pa že malce bolj zvoženo.

A si ve še lahko rihtate nohte na nogah? Prejšnjo rundo nosečnosti sem jih do konca, sedaj moram pa kar počivat vmes, tako mi je naporna poza. user posted image Kaj še bo...Je pa prednost ta, da bom po vsej verjetnosti rodila še pred sezono japonk user posted image




(odgovor članu KatkaCopatka03)
Neposredna povezava do sporočila: 335
   RE: Junijčki 2018
1.3.2018 18:37:09   
KatkaCopatka03
Ja se je stanje izboljsalo, samo vseeno se vedno brez energije. In tako kot si napisala, opazam, da mam tezave zaradi zelezovih tablet...kar pojem, gre takoj iz mene🤔 tako da jih ne bom jemala vsak dan, da vidim, ce bo kaj bolje. Kater sirup pa ti pijes?
Uh nohti na nogah ja...sem mozu ze napovedala da bom hodila na pedikuro, ze zdej diham na skrge 😁
No lepo se mejte....ce je se katera sploh se aktivna tuki gor 😉

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 336
   RE: Junijčki 2018
1.3.2018 23:25:29   
Junijskisoncek
Pozdravcek tudi od "naju dveh" :)
Tu pa tam pokukam, ce je katera kaj napisala....tudi mene koncno enkrat ne moti tale mraz, drugace bi bila pa ze kocka, ker sem res zmrznjene narave :)
Vseeno komaj cakam na toplejse dneve ko bom z veseljem sla na sprehod ! Kaj naj recem, smo zelooooo zivahni, user posted image , tudi do 2.00 zjutraj mi ne kdaj zaspat! Gin.ni mogel verjeti kako mocne brce ima -ta teden, ko je poslusal le utrip ❤ in sva se oba smejala.

(odgovor članu KatkaCopatka03)
Neposredna povezava do sporočila: 337
   RE: Junijčki 2018
1.3.2018 23:28:50   
Junijskisoncek
Aja, glede nohtov na nogi- kakor kdaj! Vecinoma imam zvecer tako napet trebuh po koncani sluzbi kjer dlje casa govorim, sedim...da si komaj nogavice sezujem pred tusiranjem ...trebuscek je res ze velik. Tudi bundo koooomaj zapnem...in res komaj cakam na vec soncka in moznost nosenja le dolge jopice !

(odgovor članu Junijskisoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 338
   RE: Junijčki 2018
2.3.2018 9:34:49   
bauko
katkacopatka, trenutno pijem sok od aronije (100%, kar pomeni, da je prilično zanič) in en sirup (nek "tonik" z železom in še nekimi drugimi vitamini), ki je prehransko dopolnilo, ni lekarniški zvarek. In tudi ta je zanič. user posted image Nekatere pohvalijo tudi Endovital. Od prijateljice sodelavka je imela tudi podoben problem, samo da je imela še nižji hemoglobin, in ji ni nič pomagalo, dokler ni prišla do nekega starodavnega nasveta, da naj v jabolko zapiči železen žebelj, pusti čez noč in potem naslednji dan poje. In tako vsak dan. In se ji je popravilo. user posted image Svašta, jaz še nisem preizkusila. user posted image Kakor sem malo raziskovala nekaterim pomaga, nekateri pa se temu posmehujejo. Kaj pa vem... Po eni strani se grem rajši takšne čire čare, kot pa drisko po vsaki tisti železovi tableti. Kmečka pamet mi pravi, da če gre vse tako pospešeno ven, da ima telo še manj hranil, kaj šele železa. Trudim se tudi večkrat pripravit rdeče meso in rdečo peso za kosilo. Bomo videli v roku 14 dni, če bo kaj izboljšanja ali pa vsaj da se ne bo poslabšalo.

Še trije meseci do PDP! Zdajle najprej oddelam gužvo s projekti (trenutno delam od doma), potem pa mislim, da bom počasi začela ven vlečt dojenčkaste stvari, da si vsaj za štart pripravim par oblačil in tetra plenic. Glede na količine vsega za pregledat, bo to kar dolgotrajen postopek. user posted image Ko bo lepše vreme pa se lotim šraufanja tastarega vozička. K sreči sem kar pripravna za te reči, moj namreč nima časa...

(odgovor članu Junijskisoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 339
   RE: Junijčki 2018
4.3.2018 15:21:22   
KatkaCopatka03
Bauko...tale z zebljem in jabolkom...hm hm 🤔 ne vem ce bom probala 😊 v 14 dneh se mi je hemoglobin dvignil iz 114 na 124, tako da bom kr vztrajala pri tabletih, ampak jih jemljem vsak drugi dan. Sem pa opazila, da se mi vsak dan kar malo vrti pa se pomoje res pozna, ker cel teden nisem pila kave... Tale aronija je baje cudezna, si jo je mami posadila na vikendu, ravno zaradi njenih dobrih lastnosti.
Ko tkole preberes...se 3 mesece...madonis je slo kar hitro mimo vse skupi 😊 sam tale mraz naj gre hitro stran, ker me pa bunda ze prav tisci uh.
Se naprej lep vikend in se lepsi teden 🙄

< Sporočilo je popravil KatkaCopatka03 -- 4.3.2018 15:22:36 >

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 340
   RE: Junijčki 2018
6.3.2018 16:53:06   
mimi_ka
Katkacopatka in bauko, a smem vprašat, katere železove tablete to pijeta? Tudi jaz sem jih dobila par dni nazaj zaradi slabega izvida krvi in me je že v lekarni opozorila, daimajo lahko stranske učinke zaprtje ali pa driska, pa tudi slabosti je omenjala. No jaz jih jemljem šele drugi dan, tako da zaenkrat ne opažam še nič,mi je pa čudno, ker v navodilih piše, da je za nosečnice priporočljiva 1 tbl na dan, meni pa je predpisal kar 2 user posted image sem razmišljala, da če se pojavijo ti simptomi,bom kar skenslala na eno tbl.

(odgovor članu KatkaCopatka03)
Neposredna povezava do sporočila: 341
   RE: Junijčki 2018
6.3.2018 17:37:14   
Sofie

Jst sem jemala Terdyferon 2x na dan. Nikoli nisem bila zaprta.

(odgovor članu mimi_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 342
   RE: Junijčki 2018
6.3.2018 21:50:08   
mimi_ka
O super Sofie, prav te iste imam ja. Upam, da bo tudi pri meni vse ok.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 343
   RE: Junijčki 2018
7.3.2018 7:33:07   
KatkaCopatka03
Mimi_ka...jz sem dobila tablete TardyFer in mi niso dobri...po njih slabo in tekoce blato. Tako da jih ne jemljem vsak dan. Pa pazit moram, da jih ne vzamem po mlecnem obroku, na prazen zelodec pa tudi ni ok, ker so tezke. Tako mi je svetovala v lekarni.
Mam pa obcutek, v trebuhu, ravno pri zlicki, da mam takooooo skalo notri, sploh popoldne, da vcasih komaj zadiham 😥 Drugace pa vse stvari normalno izvajam 😉
Lp

(odgovor članu mimi_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 344
   RE: Junijčki 2018
7.3.2018 8:43:13   
bauko
Jaz imam tudi tardyfer in imam enak stranski ucinek-tekoce blato in slabost.
Mislim pa,da tista 'skala v zelodcu' nima zveze s temi tabletami,ampak se maternica siri in pritiska gor. Jaz sem dopoldne ok,po kosilu pa enak obcutek tezkega zelodca,kot da bi se prevec najedla(ceprav zdaj jem znatno manjse obroke,ker ne gre vse not),tezje vdihnem,ipd. Vedno veckrat se mi tudi zgodi,da zvecer tezko sedim,ker me vse tisci,otrocek pa me brca enkrat v zelodec,da mi postane kar slabo,enkrat pa tja nekam v jajcnike,da sploh ne morem sedet. Vceraj zvecer sploh nisem nasla udobnega polozaja vec in sem sla kar spat.
Pozna se tudi pocivanje-ce nimam moznosti vsaj kaksne pol ure pocivat v lezecem polozaju imam zvecer obcutek,da mi bo razneslo trebuh,pa tak cisto trd je. Zjutraj,ko sem (naceloma) spocita,je cisto drugacen.

Koncno se je sneg zacel topiti in ni vec tako zelo hladno user posted image

(odgovor članu KatkaCopatka03)
Neposredna povezava do sporočila: 345
   RE: Junijčki 2018
8.3.2018 14:54:29   
Kolerabarepa
Živjo punce. Dalec smo ze prisle :)
Bušiji so že veliki.
A še katero špika v kolkih, ko se ponoči premakne s položaja?
Mene tako špikne, da kar zajavkam in zbudil moža. Bi mi bilo lažje, če bi me on prekopicnil na drugo stran :)

A katera pije magnezij? Za krče in bolečine v spodnjem delu trebuha.
Prihaja toplo vreme, fino bo!

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 346
   RE: Junijčki 2018
8.3.2018 15:41:20   
bauko
Mene ne spika v kolkih,moram se pa previdno obrnit,ce ne me grdo zategne cez cel trebuh.
Magnezij jaz pijem ze dolgo,vcasih tudi po 2 sumeci tableti na dan+donat. Pa mam se vedno krce.

Jaaaa,sonceeeeeuser posted image


(odgovor članu Kolerabarepa)
Neposredna povezava do sporočila: 347
   RE: Junijčki 2018
8.3.2018 16:30:25   
mimi_ka
Bauko in Katkacopatka, hvala vama za izkušnje. Pri meni zaenkrat ni drugega učinka kot temno blato. Upam, da tako tudi ostane, pijem pa po dve tbl na dan.
Drugače pa tudi mene vedno bolj utruja ta velik trebuh, ki se iz tedna v teden širi..zdaj sem res že zeloooo okrogla. Ravno danes ko sem šlapo sina v vrtec, me je ena znanka vprašala, da če bom kmalu rodila in ko sem ji rekla da šele v drugi polovici junija, je kar čudno pobulila, sploh ni mogla umaknit oči s trebuha user posted image obup res, ne vem kaj šele bo user posted image
Tudi jaz komaj čakam na ta sonček, danes sem se počutila kot majhen otrok, ko je po dveh mesecih posijalo malo sonca, čisto druga energija..samo kaj bo bo menda zdaj spet dež user posted image upam, da bo res kmalu ta prava pomlad user posted image bi bil že čas..
Punce, čestitke za naš praznik, pustite se razvajati user posted image user posted image

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 348
   RE: Junijčki 2018
12.3.2018 21:22:04   
bauko
Cao punce,kako ste kaj?
Pri meni je danes spet eden tistih dni,ko mi bo kar razneslo trebuh. Obcutku se je sedaj pridruzila se neka ostra bolecina okrog popka,ki pa popusti,ko se ulezem. Ne vem cisto dobro,kaj naj si mislim...razen da moram zgleda vec pocivat. Kar je lazje rect,kot naredit,ampak ajde,se bom potrudila...
Sicer sem na sredini 28. tedna in danes sem spet sla dat kri za nek test...pojma nimam kater. Samo to vem,da grem cez 2 dni z izvidom k moji gin na pregled,kjer med drugim dobim spet nek shot,ker sem rh-.
Sicer pa detece raste,brca in miga...danes me je tako brcnil nekam,da sem kar poskocila in mi je za trenutek vzelo sapo. Mularija zmesana...
Ugotovila sem,da mi ene hlace iz prejsnje nosecnosti,ki sem jih nosila skoraj do konca,sploh niso vec prav...tako da res ne vem vec kam se misli ta trebuh se sirit!!! Zgleda bo tokrat telesni davek se vecji kot prejsnjic...

Sicer pa pocasi nabiram skupaj stvari in pripravljam 'survival kit',ce bi slucajno otrocek pohitel. Malo pa tudi zato,ker si ne zelim vsega puscat za na konec,ker ze sedaj tezko zdrzim dolgo casa pri enem opravilu...

Aja,se to: po 14 dneh nejemanjs zelezovih tablet sem par dni nazaj spet vzela eno. Spet sem imela tako zelo grozno drisko,da sem komaj do wcja prinesla. Tako da se teh tablet ne pritaknem vec.

(odgovor članu mimi_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 349
   RE: Junijčki 2018
12.3.2018 22:53:10   
Junijskisoncek
Bauko s temi tableti si me nasmejala :) ...no jaz se elevita izogibam ker sem imela prebavne tezave po 2 tabletah...no, sem nekaj poskusila s polovickami (po kaksnem tednu) in je bilo kar ok...
Tudi jaz sem v 28.tednu, in je mala tako mocna s premiki in brcami da se res sprasujem kaj je to notri. Zagotovo ni bilo tako v 1.in 2.nosecnosti. Me prav zanima kaj bo na UZ aprila...kako bo velika nasa pika...
Joj imamo pa kar tezave z imeni..sploh se nismo se lotili razmisljanja o tem..morda bom aprila ko mi se enkrat potrdi spol pa le zacela razmisljati...
Mi je pa danes ponoci otrdeval trebuh s konkretnimi bolecinami na desni strani v dimljah ..me je 8x prebudilo v kratkem casu (po mojem na 5 min) tako da sem se posteno ustrasila kaj se dogaja..sem vstala in spila en magnesol, se je pa le umirilo...danes cez dan je bilo ok..verjetno sem prevec aktvina in na nogah cel dan...nic ne pocivam...ve kaj pocivate?
Vprasanje- kdaj greste v materinsko solo? Mi2 greva zdaj zacetek aprila. Ne bom cakala na maj, ker bo prenaporno mi tam sedeti....
Nic grem mizat da se vsaj danes malo bolj naspim...

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?