|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčki 2018
21.11.2017 18:32:13   
Infinity7
Tudi jaz sem imela nuhalno in zgleda vse ok. Na fb se nisem sla, saj v knjizici se nimam napisanega pdp. G je rekla da mi ga bo napisala naslednjic. Me pa zanima ce je se pri kateri tako: Po prvem pregledu sem dala kri v laboratoriju. Danes sem dobila domov izvid kjer imam glukozo 5.4 (kar naj bi bilo v mejeh ki so navedene). Zraven pa sem dobila se enapotnico za diabetološki pregled-prvi. Po izvidih v prvi nosecnosti, mi na prvem odvzemu krvi glukoze sploh niso merili. Ve katera kaj?

(odgovor članu snika)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Junijčki 2018
21.11.2017 20:58:27   
bauko
FB: se mi je dozdevalo, da je kaj na to temo. Se mi zdi to klasika. Hkrati pa je super, da vsak dela kar mu pase. Tudi meni je tu na trenutke malce pretiho, ampak vseeno sem rajsi tu na RR. user posted image

diabetesNe vem, meni na prvem odvzemu krvi nikoli niso gledali sladkorja. Vem pa da je ena tu na forumu pisala o tem, da je na prvi pregled morala prit tesca, zato sklepam, da so tudi njej merili sladkor...

Sicer pa dobrodosle vse nove in super za vse dobre novice iz pregledov!

Nosecniske hlace so pa itak zakon, resnicno odleze, ko neha tiscat. To je cisto drugace kot spehek. Tistega lahko malo potlacis,nosecniskega trebuscka pa nikakor user posted image

Lepo bodite in se tipkamo! user posted image

(odgovor članu Infinity7)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Junijčki 2018
22.11.2017 10:26:36   
Anonimen
Pozdravljene,

glede sladkorja v krvi sem svoje mnenje in primer napisala nekaj postov nazaj. Meja je bila iz 5,4 znižana na 5,1.

Na FB se tudi sama še nisem pridružila, ker me moti, da se vidi člane, tudi če nisi član. In zaradi službe tega ne želim trenutno. Sem sicer že po nuhalni, šefu sem povedala, ostalim pa še ne. Sploh ne čutim potrebe več po razglašanju.
Nuhalna vse OK, fantek bo baje. user posted image
Da je treba slikco materinske poslat me niti ne moti toliko, ker je prav, da je en red ali kontrola. V teh skupinah se potem najde res vse mogoče, od psihotov do oglaševalcev. Ne da se mi pa zdej skoz enih postov brat, ker sama nisem v evforiji kot v 1N. user posted image
Počutje je še vedno tko tko. Slabosti sicer manj. Včeraj sem v HM na Rudniku malo oblačil nabavila. Počasi bo šlo vse v omaro in v uporabo.


Čuvajte se.
lp T

(odgovor članu bauko)
  Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Junijčki 2018
22.11.2017 10:27:58   
Anonimen
Aja, jutri v Hoferju se kaj še najde za nas nosečnice, drug teden pa v Lidlu. Če pride kateri prav ta info.

lp T

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Junijčki 2018
22.11.2017 14:01:12   
mimi_ka
Hej!
Se oglašam po dolgem času. Včeraj sem končno dočakala prvi pregled. Vse ok zaenkrat, pikica raste in srček.bije user posted image takoooo sem vesela, da vam ne znam opisat. Zdaj samo upam, da bo vse ok tudi na nuhalni in genetskih preiskavah. Sem.dobila že napotnico za genetski posvet in sem naročena 7.12, 14.12. pa imam nuhalno. Drugače pa jutri vstopam v 11. teden, rok pa mi je določil 21.6. en dan po mojem RD user posted image res bi bilo to najlepše darilo, ki bi ga dobila v življenju. Počutje je še kar, popoldne in zvečer me še mučijo slabosti. Oblačil še nisem nabavljala, čeprav bo počasi treba tudi to, ker se mi trebušček že kar pozma, veliko bolj kot v prvi nosečnosti. Za zdaj prakticiram zapenjanje gumbov na hlačah z elastiko in malo bolj ohlapen pulover čez user posted image
Čestitke vsem novim nosečkam. Na fb pa tudi jaz ne grem in ostajam.kar tukaj na RR.
Uživajte. Se tipkamo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Junijčki 2018
22.11.2017 19:19:59   
Infinity7
Danes ko sem se narocila k diabetologu, mi je sestra rekla, da je sedaj najnovejsa meja za nosec. diabetes 5.0 in da je odvisno od ginekologa kateri nosecnici da pregledat glukozo ze na prvem odvzemu krvi. Se pravi, da imas lahko povecan sladkor ze ves cas preden je oni obremenitveni test in tega sploh ne ves. No zdaj pac ne bom jedla sladkega do pregleda, ki ga imam cez 2 tedna, pol pa bom vidla kaj bodo rekli. Sem si pa danes merila sladkor doma in sem imela 4.4. Torej manj kot takrat na tesce.

(odgovor članu mimi_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Junijčki 2018
23.11.2017 12:25:06   
bauko
Punce, a kaj veste, kako je s kopanjem v bazenu v nosecnosti? Sicer nisem ljubiteljica bazenov in kadar gremo,gremo zaradi hcerke,ki je mahnjena na vodo. Skratka-a kera kaj ve,je to odsvetovano ali ne? Za jacuzzije vem,da se ne sme,ker so ponavadi prevroci.

(odgovor članu Infinity7)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Junijčki 2018
23.11.2017 15:11:37   
mimi_ka

IZVIRNO SPOROČILO: bauko

Punce, a kaj veste, kako je s kopanjem v bazenu v nosecnosti? Sicer nisem ljubiteljica bazenov in kadar gremo,gremo zaradi hcerke,ki je mahnjena na vodo. Skratka-a kera kaj ve,je to odsvetovano ali ne? Za jacuzzije vem,da se ne sme,ker so ponavadi prevroci.

Jaz mislim, da samo kopanje ni problem. Bolj pomembno je, da se takoj po kopanju preoblečeš v suhe kopalke, ker je nevarno za kakšno vnetje. Drugače pa kot si rekla, kakšne vroče jacuzzije ni dobro.

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Junijčki 2018
24.11.2017 17:46:01   
minc7
zdravo. tudi jaz se vam pridružujem. pdp imam 23.6. me pa zanima, če je katera že bila kdaj na kliničnem genetskem pregledu? kako to izgleda?

lp

(odgovor članu Infinity7)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Junijčki 2018
24.11.2017 19:48:52   
mimi_ka

IZVIRNO SPOROČILO: minc7

zdravo. tudi jaz se vam pridružujem. pdp imam 23.6. me pa zanima, če je katera že bila kdaj na kliničnem genetskem pregledu? kako to izgleda?

lp

Minc jaz imam genetski pregled 7.12. v Postojni. Dobila sem pa tudi napotnico za amnio. Rečeno mi je bilo, da se na pregledu pogovoriš o možnih tveganjih, predstavijo ti možne preiskave za ugotavljanje genetskih napak, potem pa se odločiš ali za bhr, amnio ali pa nifty test, ki je plačljiv. Jaz sem.skoraj odločena, da bom šla delat nifty, ker me skrbi tveganje za splav, čeprav cena ni majhna.

(odgovor članu minc7)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Junijčki 2018
27.11.2017 8:14:46   
SloncicaX
ojla punce user posted image . Danes zvečer imam nuhalno in sem čist na trnih, celo noč sem se premetavala in bila kot sova user posted image . Drugače kar vredu spim, malo že moti trebušček, ker sem ljubitelj spanja na trebuhu, ampak treba se počasi navaditi še na druge položanje kajne?
Glede sladkorja v krvi... so mene na zadnjem pregledu čist presenetili. Imela sem pregled zvečer in seveda prepričana, da mi sladkorja sedaj ne bodo merili, se fajn pred pregledom najedla. Zmerili so mi sladkor in seveda, takoj po jedi zelo visok... Danes, mi merijo spet, tako, da moram danes paziti, da me ne premami spet kaj, vsaj uro in pol pred pregledom user posted image .
Sem pa imela v prvi nosečnosti tudi jaz na tešče na pregledu krvi povišan sladkor in to 5,6 in posledično sem bila celo nosečnost na inzulinu. Drugače nisem imela problemov z sladkorjem, vedno sem imela povišan sladkor samo na tešče.
Sedaj sem menjala ginekologa, ki pa ima očitno malo drugačen sistem user posted image
Upam samo, da se mi ne bo treba spet pikati celo nosečnost user posted image
Lepo se imejte, pazite nase in držite pesti zame in mojo pikico danes user posted image

(odgovor članu mimi_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Junijčki 2018
27.11.2017 18:34:00   
Stella83
Evo, pa se vam še jaz pridružim. Pdp imam 27.6., torej je prvi uradni pregled že za mano - imela sem ga pri 9t in je meril že 2,46cm ☺️ doma že imam enega skratka, ki je bil rojen poleti 2016, torej med njima ne bo niti 2leti razlike ☺️
Z veseljem se pridružim tudi fb skupini, vendar šele po novem letu, ko bo nuhalna za mano.
Mi je pa, za razliko od prejšnje nosečnosti, ko mi je fajn zgaga nagajala, tokrat "samo" slabo in še to popoldne/zvečer.

Aja tudi tokrat je bil naraščaj načrtovan - sicer nismo "telovadili" kot zajci (kot pri prvem), ampak pač, ko smo le imeli čas in smo se držali tega, če bo bo, če ne, bo pa že, ko bo ☺️ in se je prijelo po treh mesecih, tako kot prvi ☺️
Bodite zdrave, čuvajte svoje zakladke ❤️

(odgovor članu SloncicaX)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Junijčki 2018
27.11.2017 18:37:59   
Stella83
Aja glede sladkorja. Jaz grem ta teden dat kri in mi je ginekologinja posebej še označila glukoza v krvi - zato, ker sem imela v prejšnji nosečnosti gestacijski diabetes - na tešče celo nosečnost normalnega, na ogtt pa ful visokega, ki se v dveh urah ni spustil pod mejo. K sreči so mi ga odkrili šele v 32t, tako da se nisem dolgo hecala s temi "cukrnimi dietami".

(odgovor članu Stella83)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Junijčki 2018
27.11.2017 20:54:05   
Stella83
Jst sem v prvi nosečnosti delala nifty in ga bom tudi zdaj. Res ni malo denarja, ampak meni se zdi vreden svojega denarja. Delaš ga lahko že od 10. tedna naprej, pa še neinvaziven je, kar pomeni, da ne tebi ne plodu ne more nič škoditi.

(odgovor članu mimi_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Junijčki 2018
28.11.2017 7:25:45   
SloncicaX
Hej punce. Nuhalna je za mano in sem tako vesela, da je vse ok. Včeraj bi kar poknila od sreče user posted image . Zgleda bo kak dan prej, kot je bilo predvideno, sedaj imam rok 7.6. Bilo je čudovito videti našo bibo, kako je že zrasla zdaj ima že skoraj 10 cm z nogicami vred user posted image . Razveselilo me je tudi zelo, da nimam povišanjega sladkorja!user posted image sem si za vsaj en čas podaljšala čas ko se ne bo treba pikat user posted image . naša biba ni želela pokazati kaj ima med nogami, bomo videli na naslednjem pregledu, ki ga imama komaj konec leta user posted image , šele za en mesec. Bom pa se sedaj malo oddahnila, ko vem da je minilo prvo trimesečje in da je vse ok user posted image
Punce, si mislite omisliti kako nosečniško bundico? Kje boste nabavile? Za službo bi kasneje skoraj nekaj morala kupiti...user posted image

Pazite nase in mejte se user posted image

(odgovor članu Stella83)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Junijčki 2018
28.11.2017 8:41:53   
KatkaCopatka03
Pozdravljene...se ena srecka nosecka, brez nekih hudih znakov, da se sploh kaj dogaja. Prvi pregled je ze za mano, vse ok, srcek bije, materinske se nimam in drug teden imava z mozem nuhalno 😊 Pdp naj bi mela 23.6. ampak je ginekologinja rekla, da bo verjetno prej.
No in zaradi ne znakov nosecnosti (razen bolecih prsi) in malo stresa v sluzbi, sem danasnjo noc prebedela, na wcju...sklepam da sem dobila vnetje mehurja in se cakam na izvide. Nic kaj prijetno, tako da punce pijteeeee veliko in se vec😥
Glede FB skupine...sem malo prebrskala in se vse clanice lepo vidjo in ni nic skrito...tako da zaenkrat bom kar tukaj klepetala 😊
Vsem zelim lep dan...
KatkaCopatka

(odgovor članu Infinity7)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Junijčki 2018
28.11.2017 10:29:49   
bauko
Živjo punce,
vidim, da se nas je kar nekaj nabralo, super! user posted image

Jaz sem po pošti dobila rezultate od dvojnega hormonskega testa in je vse BP, juhuuuu user posted image Jutri imam pa redni pregled pri svoji ginekologinji. A so se slabosti in utrujenost pri vas že končale? Pri meni so se slabosti kolikor toliko, utrujenost pa je naravnost obupna. Tako da sem si pri mojemu v službi dala pomerit hemoglobin, cuker in pritisk in je vse v mejah normale. Kaj še lahko storim? Za železo moram verjetno ginekologinjo prav zaprosit za test, ane? Ker tole res ni za nikamor, zadnjič sem bila prepričana, da bom skup zlezla, če se pri priči ne uležem. Folno še vedno jemljem, pa magnezij...Ampak nekateri pravijo, da če nimaš dovolj d vitamina, da se magnezij ne absorbira dobro...tako da ne vem, kako naj to sploh ugotovim? Bojim se, da bi pretiravala s temi dodatki, ki jih sicer sploh nisem vajena jemat. Verjetno bo še najboljše, da povprašam ginekologinjo in je to to.

Za bunde pa...če ne bi bile tako drage, bi si jaz takoj kupila tole http://www.primamici.si/izdelek/zimski-plasc-3v1-madeira-blue-letters/
Naslednje leto tak čas bodo naše štruce ravno pravšnje za nošenje v nosilki pod kakšno takšno bundo. user posted image
Sicer pa HM, CA ima nosečniške bunde, pa na bolhi se tudi kaj najde...

Lepo bodite user posted image




(odgovor članu KatkaCopatka03)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Junijčki 2018
28.11.2017 10:42:51   
Stella83
Sloncica X, v katerem tednu pa si, da ima že 10cm?
Punce, super za dobre rezultate. Sem vesela. Nuhalno imam šele sredi decembra, bo treba še malo počakati.

Joj ni univerzalnega načina za preprečevanje slabosti v nosečnosti. Je treba žal pregurat to obdobje.

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Junijčki 2018
28.11.2017 12:24:00   
SloncicaX
Bauko tudi jaz sem gledale te bundice in bi jo takoj kupila, če ne bi bile cene tako zasoljene user posted image . Bomo videli, mogoče kaj najdem kje. Tudi mene, še tu pa tam oblije kaka slabost, ampak večinoma, ko pozabim jesti. Se mi zdi da bi morala non stop nekaj met v ustah user posted image , do konca bom kot balonček user posted image . Utrujenost pa obupna... Se mi zdi da je vedno slabše, sedaj ko bi naj šlo že na boljše. Ko pridem iz službe sem kot cunja, vso energijo pustim tam. Spat pa s tamalim ob 8 -9 zvečer user posted image .
Stella83 jutri bom polnih 13 tednov, je pa 10 cm mišljeno z nogicami vred, tako je včeraj na NS Gin naznanil, pa me je ful presenetilo,da je že tako velik. Drugače se meri od glavice do trtice, ki pa meri naša biba 6,5 cm user posted image .
lepo se imejte user posted image

(odgovor članu Stella83)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Junijčki 2018
28.11.2017 12:30:00   
Stella83
Sloncica X, aaaa ok, sicer sem vidla, da je to z nogicami vred, samo mi je bilo čudno, ker vedno merijo teme-trtica ☺️

Bunde pa zaenkrat ne bom kupovala, bo lanska kar ok, ko se je pa ne bo več dalo zapeti, bo pa odpeta ☺️
V katerem ca ste pa zasledile nosecnisko bundo? Že v parih ca sploh ne najdem več nosečniških oblačil (že v prejšnji N). Res pa je, da zdaj še nisem šla nič gledat.

(odgovor članu SloncicaX)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Junijčki 2018
28.11.2017 12:31:50   
bauko
CA na Rudniku v Ljubljani. Enako HM. Npr HM v Cityparku sploh nima oblacil za nosecnice user posted image

(odgovor članu Stella83)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Junijčki 2018
28.11.2017 12:54:45   
Stella83
Bauko hvala! Očitno se po cityparku nosečnice ne sprehajajo
😂

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Junijčki 2018
28.11.2017 13:05:02   
bauko
Se,ampak zal nic ne najdejo zase! ;-)

(odgovor članu Stella83)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Junijčki 2018
28.11.2017 14:21:05   
Southeast
V CA na Rudniku imajo nosecniski oddelek zadaj v trgovini, tudi bunde sem videla, je pa ta oddelek mislim da gor v 1. nadstropju.
HM jma tudi samo na Rudniku nosecniski oddelek, Citypark nima.
Tako da pejte pogledat na Rudnik.
Bunde js najbrz ne bom kupovala.


(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Junijčki 2018
29.11.2017 14:38:28   
bauko
Evo me iz drugega pregleda. Glede utrujenosti ni imela kaksnega exstra pametnega nasveta. Da je pac treba pocakat da mine.
Se 1x mi je pomerila hemoglobin,pritisk in testirala urin in je vse bp. Otrocek je zivahen,brca,utripi so vsi ok. Zredila sem se pa za 2kg.

Se vedno se mi zdi, da gre vse tako zelo hitro...ze cez pol leta bomo pestovale male struceuser posted image ...no ja,me zanima kaj bom menila aprila,takrat se bo ziher vleklo user posted image

Bodite dobro punce in kaj porocajte ☺

(odgovor članu Southeast)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?