|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2017
26.10.2017 13:55:02   
Dorotheia
Zdravo punce moje!

Mi smo ok. Sinku tudi kaselj pojenja, skoraj ze cisto brez. V vrtcu trenutno baje ni bolezni v njegovi skupini. Jaz ga bom tudi imela naslednji teden doma, so glih tko zdruzene skupine. Tamala se zaenkrat drzi, nc ne kaze da bi kaj fasala (trkam!).

Pridna se vedno. Vceraj se mi ni.zvecer jokala. Sem opazila, da ima malo vratno gubo vneto in ji redno cistim, susim in namazem z bepanthenom, danes je ze ful bolje, manj rdece.

Danes pa nisem kuhala, je prisla kolegica s svojim 4mesecnim fantkom in sva vozickali, sli na kosilo na soncka. Lustno je blo. Tamala cukra pa spala celi cas v vozicku. Sem pa videla, da ful pogresam zensko druzbo, tko da ce je katera iz okolice Kranja in ima cas, se priporocam. Ce ze vozickate seveda.

Nasa punca ima danes ZE 2 meseca. user posted image kako gre hitro...lihkar sva prisli iz porodnisnice, zdaj pa ze 2 meseca. Se 1x tolk in teoreticno lahko ze gh uvajam. Jao, prehitro gre.

Smo pa ze cisto na cifri 62 pri cunjah. Vsaj glede dolzine. Full je zrasla, se mi zdi.

Vidim, da so vasi dojencki pridni, super. Zdravi ste vsi?

Aja lula moja spet normalno ponoci, danes je slo se cez in jem jo ob 5h ko je pojedla, se celo morala preobleci. Pa kaka manjkrat cez dan, ampak takrat ful bolj konkretno. Zdaj ene 2x in ze dva dni mi hodi drekec cez, da jo moram celo preobleci. Hihi. Nikol prav ane.

Tara, nosilka Noba4g je super, jaz jo imam. Ce rabis kak nasvet, povej. Ni tezko namontirat.

Nic uzivajte punce!

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 26.10.2017 13:56:39 >

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Septemberke 2017
27.10.2017 15:14:29   
Tara9
Hej hej danes je pa zatišje, ste vse na sončku?

Mi smo danes stari 1 mesec, noro hitro gre čas. Že vidim, da bo leto spet takoj naokrog. Včeraj smo podrli rekord in ponoči spali 5 ur v kosu. Edino potem sem jo s previjanjem in podiranjem kupčka čisto predramila in je rabila 1 uro, da nazaj zaspi. Potem je še 2x po 3 ure potegnila, kar solidno, upam da bo še bolje user posted image .

Bobo sem včeraj sprobala in sem ful zadovoljna, tamala pa tudi, je takoj zaspala, veliko lažje sem šla s tavelko na igrišče, saj z vozičkom sploh ne gre. Tko da upam, da nas bo dobro služila.

Kaj boste za vikend, greste kam na kak izlet? Midva imava jutri kao zmenek za obletnico poroke, naju je ubiatvu moja mami ven nagnala. Greva sicer za 2 urci na eno pijačko, ampak tudi to je nekaj.

Ahhh šibam, mali alarmek se je zbudil in je lačen.

Lepo se imejte

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Septemberke 2017
27.10.2017 18:29:31   
Kinder123
hellow...een..😀😀😉 mi smo imeli danes se malo dežja in bolj oblacno kot pa soncno. 😵
Sej te mali otročki so zgleda kot vidim vsi isti. Kako hitro pogruntajo ko kao spijo -da niso v naročju. Nas mali je isti.
A se mi sam zdi, a imamo samo pri nam fantka...vse ostale imate punčke?!
Jutri imamo pa piknik za našega fanta. Da nazdravimo nanj. Sva povabila prijatle, sorodnike in bomo mal zapekli, mal bova kupla ze pecenega odojka, kostanj bomo pekli. Morm se limonce dokoncat in lunce narest.
Glede spanja pa isto moj...prvo rundo kr dost dolgo spi..od 4-5 ur pol pa mal manj. Sam kaj k prvo rundo jst se ne spim. sam kaksno dobro uro.
Je fajn k zaspijo da lahko kej naredis al pa kej pogledas,... Vsaj če so skor cel dan pokonc. Vsaj moj je. Mal podrema na joški ali v vozičku,..drgac se mu pa ne da neki spat podnevi. Ni navajen k jst nikol nisem..😂🤣
Drgač sem pa jst iz Škofje Loke..komot kej povozičkamo...
Midva sva tudi imela 7 tednov in ze skoraj čisto na 62. Ne morem verjet kako to hitro rase..😍


(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Septemberke 2017
28.10.2017 7:31:04   
annnaa
Super za spanje, Tara9 da je malo bolje. Pri nas je luksuz, če prvo rundo odspi 4 ure. Pol pa manj, tako kot pri ostalih. Jaz se vedno zaradi tega hodim s hčerkama spat (partner postori ogromno ta cas, sem mu zelo hvalezna). Sam sem pa zacela pogresat, da imava vec casa zasebin da se malo stisneva. Bo treba si vsaj 1x na teden vzeti cas zanj.

Super za nosilko. Moja je tudi raje v njej, kot v vozicku. Zdaj mi dva dni slabo spi cez dan. Tako kot je Kinder123 napisala, mal zaspi na zizi, ne za vec kot pol ure. Isto ce je v vozicku. Malo vec v nosilki. Ahja, bo ze enkrat bolje.

Meni se ne ispadajo lasje. V prvo so mi zaceli okoli 3 meseca. Prav v sopih so sli. Sicer imam goste lase, tak da ni bila panika, sam so bili pa lasje povsod. Baje pomaga en od vitaminov B, da se ga jemlje kot dodatek.

Uzivajte med prazniki! Mi bomo kar leteci (po obiskih)!



(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Septemberke 2017
28.10.2017 20:08:12   
Tara9
Ahh spanje 5ur v kosu se je za zdaj samo 2x zgodilo, včeraj se je na 3 ure spet zbujala, tko kot se očitno vsi, samo dorotheina malčica je izjema, midva sva taka zaspanca, da upam, da bo kmalu malo potegnila. Sicer je pa proti večji luksuz. Pri njej sva komaj živela tako slabo je spala, zato se zdaj ne smem pritoževat.

Annnaa mi 4 tudi spimo vsi v spalnici in smo ob 19.30 vsi v postelji. Tamali zaspita do 20 enkrat, midva pa max do 10 zdrživa, jaz večinoma prej omagam, jah zaspanci smo kar je je. Lepo, da je partner tako priden, tudi moj možek je prava gospodinja, res veliko naredi po bajti, tako da mi je res lažje. Pogrešam pa tudi jaz čas samo za naju, ampak saj še pride a ne.

A ve ponoči redno kupčke podirate? Moja vedno zaspi kot top in se trudim ampak ne gre. Čez dan ni težav, ponoči pa enostavno zaspi. Zdaj se parkrat sploh nisem trudila, jo pustim, da spi naprej. Kolikokrat pa se previjete ponoči?

Nič grem se malo stisnit k možeku preden zaspiva. Velika ima vikend pri babici, dojenčica pa spančka, treba izkoristit malo miru.


(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Septemberke 2017
28.10.2017 21:28:34   
Dorotheia
Zivjo!
Kinder123 midve bi se lahko zmenli kak dan.

Glede spanja-pozna se sigurno, da je nasa pupa kak teden ali dva starejsa od vecine tukaj. Nasa se vedno pridno pancka ponoci - danes je ze drugic ta teden prespala noc brez hranjenja, do 6h. Sem jo ob 6h podojila, pa ko sem jo po ca. Pol ure odlozila v posteljico, je se gledala, ampak zaspala potem do 8h. Tu je res neverjetna, se sin ni tako hitro toliko spal, pa je bil tak cas na adaptiranem mleku ze, ki je baje bolj nasitno.
Glede kupckov- jaz imam naso vedno po hranjenju se pol ure pokonci, ponoci tudi kdaj ne podre kupcka, jo po pol ure pac odlozim v posteljo. Takoj vidim, ce se zvija, vem, da ima zrak in jo vedno dvignem in vztrajam pri kupcku. Samo enkrat mi ga do zdaj sploh nu podrla kljub temu, pa sem probala vse. Pa je potem do konca jutra ful nemirno spala. Drugace ful ful lepo, mirno spi. Vcasih preverjam, ce se diha, tako mirno spi.
Vasi se spijo na boku? Nasa se vedno ponoci. Cez dan vecinoma na hrbtu, ker ni v posteljici.
Tole dnevno spanje pa spet malo tezavno, danes ne vem, ce je nabrala 2 urci spanja skozi cel dan. Se potem kar pozna, da ji do nicesar ni. Proba zaspat in ze zakinka, pa se prebudi kot da bi se ustrasla, zakrili z rokicami in malo zajoka. To je kar zacaran krog. Saj kak dan ful lepo spi cez dan, kdaj je pa obup. Bom nastudirala nekaj. Je imel pa sin iste fore cez dan. Ce bi jo dala v posteljo bi najbrz lepse spala, samo zelim da posteljico povezuje z nocnim spanjem. Cez dan jo imam kar na kavcu.

Opazam, da ima na lickih malo mozoljev in rahlo necisto kozo, tudi malo suho. Upam, da to izgine. Pa ta ucek se ji se vedno maze, sploh ne vem kaj naj, me skrbi, da ji bo na vid vplivalo...redno cistim sicer, samo vseeno. Pediatrinja pravi, da bo minilo in ni kaj za narediti. Ne vem.
Danes sem jo tehtala - jaz sla z njo in brez nje na tehtnico in potem odstela...je to vsaj priblizno tocno? Je imela 5,2...zvecer 5,3kg, samo je imela oblecen bodi. Sem vesela, da so sle kilce lepo gor, ce je to tocno.
Doji se zadnja 2 dneva ful pogosto cez dan. Danes je bila nonstop priklopljena popoldan. Nabira hrano za ponoci, hihi.
Aja pa probala sem se eno drugo flasko s kavcukovim cucljem in je tamala pila. Ni bla navdusena, joska itk zakon. Ampak vsaj do frizerke bom lahko v miru sla. Drugace pa je tudi meni dojenje zakon. Uzivam vsak dan v temu in sem presrecna, da nama to gre.

Toliko od nas. Mi bomo za praznike tudi leteci, gremo do mojih in tam prespimo.

Uzivajte!

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Septemberke 2017
30.10.2017 7:22:46   
annnaa
Tara9 nam ne rata ponoči kupčka podret. Ker zaspi na zizi in če jo dam v položaj za kupčka podtet, se zbudi, ga mogoče podre in hoče spet na zizo. Smo v takem začaranem krogu. Ker ga pa ne podre, ji pa najbolj paše na meni spat, da je kr fajn privzdignjena. Ker če jo odložim, ji začne mleko gor metat, se zbudi in je spet jok. Katastrofa je to naše spanje in polivanje. Čez dan tudi ne nabere dve uri spanja, najraje itak spi v naročju, kakor jo odložim, se zbudi. Smo meli pa že pri enem mesecu 5kg. Bog ve, koliko jih ima zdaj, je res veliko na zizi. Dude še vedno ne sprejme. Od doma sploh ne smem iti za več kot uro. Je kr naporna dojenčica. Prav zaradi tega sem 1000%, da sem zaključila z otroci. Dve punci bosta čisto dovolj za našo družinico.
PS: paše takole pojamrat, je treba dat ven!

Uživajte mamice!

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Septemberke 2017
30.10.2017 8:58:08   
Tara9
Annnaa ja potem smo kar na istem. Midve se preveč razbudiva, če podirava kupčka, ker drugače med dojenjem tko lepo zaspi naprej. Sicer ne poliva, zato jo zdaj kar pustim naprej spati, doji se v leže in se potem samo jaz premaknem stran, včasih jo dam nazaj v njen košek, proti jutru pa zraven mene ostane, ker ne spi več tko trdo kot prvi del noči. Je pa danes spala od pol 8 zvečer do 2 kot bubica. Bog ji navado obdržal user posted image
. Čez dan je kar naporna tudi naša, sicer popoldan spi 2-3 ure, dopoldan ga pa sračka, skoz bi se nosila. Jaz jo trmasto odlagam na kavč, ampak hitro užge histerijo ufff. Drugace pa sta nam tudi dve punci dosti, sta obe kar zalogaj, tko da zaključujemo.

Ste imeli že slikanje kolkov? Nas čaka naslednji teden, najprek sistematika potem še UZ.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Septemberke 2017
30.10.2017 12:47:10   
annnaa
Tara9 super, da jo lahko leže dojiš in da ne poliva. Pri moji starejši je bilo enako. Se sploh nisem nikoli trudla kupčka podirat, ker je ni nič matralo polivanje. Tak da brez skrbi, če je nič ne moti, pol jo kar pusti spati ponoči.

Mi nismo nič dobili za slikanje kolkov. V porodnišnici so ji slikali in je bilo vse OK. Kdo vam je pa dal datum, Tara9? S starejšo se spomnim, da sva imeli, tam okrog 2-3 meseca.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Septemberke 2017
30.10.2017 12:48:50   
me83
uf mi pa imamo zvecer kar konkretne tezave, da jo lahko pustim v spalnici in se za kaksno uro grem do mozeka user posted image dokler sem ob njej spi, kakor sapustim sobo se zbudi v roku par minut user posted image pa saj ne zahtevam veliko no,.. samo kaksno urico na dan bi bila rada z mozekom user posted image vceraj sva sli na spanje recimo ob 7.45, prvic sem lahko prisla dol ob 9.40, cez 5 min je ze moz moral do nje za 15min,... ker ni pa da ni zaspana,... na rokah bi takoj spala, ne pusti da jo odlozimo,... no je pa vceraj in danes vsaj cez dan bolj pridna in celo tu na kavcu v dnevni kaj spi (torej ne vec le na rokah).

mi imamo uz kolkov nekje novembra,... no imamo pa mi v mb uz kolkov tudi ob odpustu iz porodnisnice (tukaj je baje praksa bolnisnic po slo razlicna).

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Septemberke 2017
30.10.2017 12:57:24   
me83
aja midve ponoci tudi ne podirava kupcka, tudi cez dan vecinoma ne - v kolikor zaspi ob dojenju pa sploh ne user posted image namrec ce ji zelim podret kupcek se obvezno zbudi in potem seveda nic od spanja,... zaspi pa vecinoma sabo ob dojenju, pa vcasih v gugalniku,...

glede uz kolkov - v mb dobis kar na odpustnem pismu datum za uz kolkov,... kot ze receno imamo pa uz kolkov na dan odpusta iz porodnisnice pa potem se cez cca 8 tednov,...

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Septemberke 2017
30.10.2017 13:00:16   
Tara9
Joj naša mora tudi res trdo zaspat, da se lahko premaknem. Midva se druživa kar v spalnico, potiho tv gledava. Tako tamala zaspi ob meni in jo šele, ko spi pol ure, uro premaknem, drugače je enako kot pei tebi me83. Prefriganci mali..da ne pravim, da zdaj tudi velika zvečer želi mamico in samo zravem mojega božanja zaspi, tako da se skoraj na pol dam, da obema ustrežem. Smo vsi 4 v eni postelji dokler ne zaspita, potem imava pa vsak eno posteljico ob sebi. Joj kaj nam delajo ti otročki.

Aha se pravi ke glede kolkov vsepovsod drugačna praksa. Mi imamo 6-8 tednov po rojstvu slikanje, nas so naročili naslednji teden, ko bo stara 6 tednov. Gremo pa v porodnišnico. Ob rojstvu je niso slikali.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Septemberke 2017
1.11.2017 13:57:31   
annnaa
Zgleda je res od porodnišnice do porodnišnice drugače. Sem se zmotila, pri nas so UZ delali, ne slikali.

Kaj je to spanje? Našo že tri dni muči spanje ponoči zaradi polivanja, oz ker ji mleko gor meče. Upam, da se nam bo tole porihtalo, si ne predstavljam, da bo tako ves čas dojenja.

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Septemberke 2017
1.11.2017 14:48:33   
Tara9
Annnaa a to ful poliva mislim velike količine? Naši včasih, ko se ful naje ne pa vedmo, potem kakšna kapljica ven priteče, ampak to res malo in ne opažam, da bi jo kaj matralo. Pa poliva ko kupčka podre al kdaj? Bogi ste, če ne spite. Jaz sem tak zaspanc, da komaj folgam, če se ne naspim. Naša pa že dva dni spi od 8 do 3 v kosu. Potem se naje in do 6 spi, spet papa, danes je potem še do pol 9 spala. Čisti luksuz, jaz upam da tko ostane.


(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Septemberke 2017
1.11.2017 20:33:18   
me83
o tara kaksen luksuz,... vceraj je ze prvo rundo jedla po 2.5h user posted image nasa je imela ponoci rekord 3h v kosu,... danes smo spet bili na 1.5-3h,... sem ze konkretno utrujena,... sploh ker imamo doma se 3 in 5 letna otroka (ki sta pa res ful ful pridna) user posted image
nasa tudi poliva, ampak samo ce se prevec naje,... ko hoce ponoci jest celo noc na 1.5h potem se zacne tole polivanje,... pac pazite, da res na boku spi,... pa jo tudi kaj zvija?

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Septemberke 2017
1.11.2017 21:10:50   
Dorotheia
Živjo punce!

Lepo preživeli praznike? Mi smo bili pri mojih, lih prej popoldan prišli domov. Prav lušno je bilo, paše malo sprememba lokacije in drugačno dogajanje. Sin je itak ful užival, ker ima noro rad mojega brata - sta ga včeraj s punco peljala na "čarovnice" - neko predstavo za otroke...je bil čisto navdušen. Našo dete kot da jo ni, pridna ful. Ne vem, če je enkrat zajokala v dveh dneh.

Tara9, evo tvoja je pa tudi pridno začela spati. Super, sem vesela zate. To je res luksuz. Se vsak dan zahvaljujem, resno. Tudi ostale boste to dočakale, držim pesti, da čim prej.

Naša tudi poliva, sicer malokrat bruhne kaj ven - ne vsak dan niti. Ji pa prihaja do grla gor. Ampak midva res paziva, po hranjenju še pol ure pokonci, dvignjena postelja (naklon), nasploh je dosti malo bila na ravnem - zdaj jo počasi dajem malo več na blazino, ker me malo skrbi njen gibalni razvoj. Pa skrbi me, ker jo ful nisem dajala na trebuh past kravic - včeraj sem ugotovila, da ona komaj glavo dvigne gor, če je na trebuhu (drugače sicer lepo kontrolira glavo, samo na trebuhu jo noče dvignit) in nasploh ne mara lege na trebuhu, se kar pritožuje. Se zna zgodit, da nas bo pediatrinja poslala v RA, če pri 3 mesecih ne bo še dvignila lepo glave, zdaj jo še ne. Kriva sem pa itak sama, ker res nisva nič trenirali. Tako da sva včeraj začeli intenzivno vsak dan parkrat. Jo vmes spodbujam, ker se itak načeloma joka v tej legi oz. pritožuje in malo pomaga. Pa upam, da počasi bo. Vaši dojenčki najbrž že lepo dvigajo glavo?
Sinko je takle čas se že lepo oprl na komolce in lepo držal glavo brez težav pokonci in gledal levo in desno. Je pa res, da sem njega že po prvem tednu dajala na trebuh in je vadil. Joj, upam, da bo ona hitro to nadoknadila. Me kar malo skrbi.

Drugače pa vse super. Ne kompliciram več pri moji hrani in male niti ne zvija - jem solato, tudi svinjino sem že malo, paradižnik in zaenkrat ni težav. Aja še čokolado sem jedla, ni bilo težav. Tako da počasi bo.

Joj našo zadnje dni hecam, se tako noro lepo smeje naglas. Sem že pozabila, kako se dojenčki lepo smejejo nasploh. Pa prvega nasmeha prav ne pozabiš.

annnaa - imate dvignjeno vzglavje (najbolje je, da ima celo ležišče pod kotom 30stopinj, če ima resne težave)? To res pomaga. Pa da se jo ne doji v ležečem položaju - to menda polivančke ful matra. Jaz naše nisem nikoli leže dojila. Je že po logiki fino, če so malo nagnjeni, da lepše steče dol. Pa kupčki - obvezno kupčke podirat. To tudi ful pomaga. Bo pa bolje, ko se bo začela gosta hrana.
Našo imamo mi zraven, ko jemo in se tamala že včasih kar oblizuje in nas gleda. Noro res.

Aja, pa naša se je slinit ful začela. Pa roke si nonstop daje v usta. Evo, počasi se začenja faza "vse v usta". user posted image

Šibam, grem gledat za blago, bom tamali dala malo slinčkov/rutk sešiti.

Uživajte pupe!

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Septemberke 2017
2.11.2017 20:19:08   
annnaa
Ne poliva ful. Na bruha v loku. Tudi ne za vsak podoj. Se mi zdi, da se preveč nažre oz včasih prehitro vleče al mi pa mleko hitro teče iz zize. Ne vem točno. Se ji pa včasih tudi do grla dviguje in jo to ful moti. Prav hrope in hoče kašljat. Ležišča žal ne morem imeti dvignjenenega, ker je na eni strani zakonske postelje privezan kinderped, na drugi pa postelja od starejše. Ta mala spi kar ob meni, je še ne devam v kinderped. K je že odlaganje cel podvig, se hitro zbudi. Jaz jo imam dvignjeno tudi po eno uro in jo odložim, pa se ji začne dvigovati. Hecno je, k je najslabše ponoči oz proti jutru. Ah, bomo že. Upal, da pa mine pred uvajanjem goste hrane.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Septemberke 2017
4.11.2017 10:56:58   
Dorotheia
Hejla punce!

Kako ste?

Evo midve s tamalo sva obe zboleli. user posted image No, prehlad naju je našel, tokrat pa zares. Jaz sem zadnjič pomoje fasala v cerkvi za 1.november, ker so vsi nekaj kašljali (drugače res pazim), tamala pa potem pomoje od mene - no danes ponoči se ji je nosek zabasal. Zaenkrat ima ona samo nosek zabasan. Pa ji čistim s fiziološko in ko hočem izsesati z babyvacom, ven ful malo potegnem. Pa kot da bi se ji cmok čisto zadaj naredil. user posted image Kak predlog, kako tisto "odmehčati", da lahko dobim ven. Ful je boga, ker se s težavo doji. Pa ful me skrbi, da ne bo šlo na ušeska. user posted image
Tko da upam, da tole čim hitreje saniramo. Zdaj lih parno kopel s kamilicami delam, da ji malo odmehčam. Zračim, jaz konstantno razkužujem roke. Kaj še lahko? Ok, seveda njej redno čistim nosek. Še kaj? Res upam, da bo kmalu bolje.
Samo je cuker, še tko švoh in boga se ona smeje in dobre volje. Res je sonček. user posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Septemberke 2017
4.11.2017 20:12:11   
annnaa
Dorotheia, najbolje je nosek posesati z nastavki za to seveda. Da se v nosku vse zmehča je fajn delat pred tem inhalacije. Ko je bila naša starejša malo večja, smo ji pa z ampulami fiziološke špricnili v nosek in potem posesalu. Naši dojenčici tudi zdaj že dva dni sesamo nosek, zjutraj in zvečer. Iz nosa ji ne teče, ima pa ful muc. Ko ji sesamo gre pa še malo smrklja ven. Revčki so.
Držim pesti, da bosta kmalu zdravi.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Septemberke 2017
5.11.2017 11:11:26   
Dorotheia
annnaa, hvala za nasvet. Delam vse to. Ji delam parne kopeli iz kamilic. Pa malo fiziološke kapnem (baje menda lahko tako malim samo po kapljicah kapaš - max 8 kapljic) in potem posesam z babyvacom. Danes zjutraj sem ji celo malo dobila ven, še vedno ful malo. Je pa prej kihnila ven malo več.
Jo pa ne moti vedno - ponoči je kar lepo spala. Na vsake tolko časa zakašlja, ker ji sluz nagaja, ma ni sile. Še vedno me skrbi samo to, da ji ne bi šlo na ušeska, ker mi je groza, da tako mali dobijo antibiotike, pa vem, da včasih ne gre drugače. Drugače se tamala dobro drži, spala je lepo ponoči in celo prespala celo noč (brez hranjenja) - do 7h zjutraj. Saj ne vem, če je to ok, ker je pač prehlajena in je fino, da dobi tekočino, ma jo nisem hotela zbujat... Jo danes malo več pristavljam na joške, ker se mi zdi, da je včeraj in danes malo manj jedla (logično, ker težje je, zaradi zabasanega noska). Jo pa zato pogosteje pristavljam. Da dobi tekočino in hrano. A lahko takole ti dojenčki kaj shujšajo?
Drugače je dobre volje, igra se (v loku je začela igračke grabit in nosit v usta - meni se zdi to ful hitro, samo jaz pač primerjam s sinom). Rokici ima tudi stalno v ustih, si ju gleda in daje v usta.
Skrbi me ta lega na trebuščku, ker ful ne dvigne glave, vadiva pa zdaj vsak dan in je že malo napredka. Jo pa ne puščam dolgo, ker protestira.
Razmišljam, da bi šli enkrat ali dvakrat na vaje, ki jih imajo za dojenčke, take razvojno gibalne urice. Da malo pokažejo, kako lahko doma z njo počnem.

Najprej pa se morava pozdravit.

Kje ste ostale, kako so vaši otročki?

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Septemberke 2017
5.11.2017 12:46:29   
Tara9
Hej hej pozdravljene še z moje strani malo.

Dorotheia čim prej se pozdravite. Super, da je malčica dobre volje in je ne matra preveč. Mislim, da več kot to kar počneš, pri tako malem niti ne moreš. Inhalacije s kamilico in redno čiščenje noska. Naj hitro mine. Glede pasenja kravic nimam posebnega nasveta. Jaz dam našo vsak dan malo na trebušček. Upam, da ne bova rabili razvojne. S taveliko sva hodili, pa bi rada, da nam je tokrat to prikrajšano. Moje je rada par minutk na trebuščku in tudi rada leži na meni. Malo dviga glavico potem se po 10min začne jezit in jo obrnem.

Spančka še vedno lepo. Zdaj hodimo spat ob 19, prvo hranjenje je okrog pol 1 potem pa še ob 4. Zbuja se med 7 in 8. Tavelka me sicer prej zbudi, ona spi od 20 do pol 7, ampak sem kar spočita. Čez dan pa nimamo ritma. Včasih spi kratke runde, 2x po 1 uro, spet drug dan pa potegne. Evo danes ima zaspan dan in spi od 10. Zaspala mi je v vozičku, smo bile do 12 zunaj, zdaj pa nadaljuje. Čakam, da jo lakota zbudi, to bo spet dretje. Ko kakšen da noče spat, me reši nosilka, v njej zaspi v roku minute.

Annnaa a vašo velko kaj zbudi dojenčica ponoči? Vem, da tudi vi skupaj spite. Naša se je že kar navadila in ne trza več na tamalo. Lepo spančka dokler midve papcava.

Nič šibam še kaj po hiši naredit, dokler obe spita. Lepo nedeljo želim

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Septemberke 2017
6.11.2017 14:11:28   
me83
hello user posted image
upam, da ste bolancki ze boljse user posted image
nasa ze dve noci ful slabo spi,... vceraj sva celo "zapustile" spalnico,... ni zaspala do 1 zjutraj, pa se to na koncu le v tem gugalniku babybjorn,... nic ni palilo - ne dojenje, ne zibelka, nosenje na 101 nacin, pa spet dojenje, baby wrap,... nic user posted image danes pa je srecna tudi samo na rokah, danes tudi spi le na rokah,... ce jo odlozim sirena,... upam da jo cimprej mine user posted image pa se ven ne moremo ko tako dezuje user posted image saj bo,... se malo pa bodo sedeli in plazili in se tako tudi sami kaj zaposlili user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Septemberke 2017
7.11.2017 8:44:10   
Kinder123
hej hej..ja tole vreme res ni ugodno sedaj. Smo pa imele res lep oktober,ne! 😀👍
Komaj čakam pomlad ko bo mali že malo večji pa bo topleje in bomo lahko več okrog.
Po drug stran pa nočem da prehitro mine. 😵
Ponoci je kar vredi ene 2 x se zbudi za jest in spi dalje. Upam da pri tem ostanemo. Edino če bi dalj spal bi bilo pa se bolje.
Podnevi je pa res mešano. Nimava se enga reda. Enkrat spi 1 uro drugic 3, kdaj tudi ne.
Nevem kdaj se izpostavi ta red? A malim že dajete kaj čajčka za pit? Kumina, janež?
Aja pa midva imava tudi pregled kolkov decembra- po 3 mescih- v porodnisnici. A otroke boste cepile samo
to kar je obvezno ali še kaj?

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Septemberke 2017
7.11.2017 11:38:15   
Dorotheia
Hejla vsem!

Nam gre na bolje glede prehlada. Naša punčica je že skoraj ok, samo še malo ji tu pa tam nosek nagaja, ampak ni več moteče pri hranjenju in tako. Tako da še par dni in bomo zdravi. Jaz pa se bom tudi sestavila počasi.

Sem presrečna, ker počasi lahko vse jem in tamala nima reakcije. Seveda pazim, da pomalo začenjam. Sveža zelenjava, njam. Edino citrusov še ne upam no.

Naša čez dan počasi dobiva nek ritem spanja, mislim, da se večinoma vzpostavi tam okoli 4. meseca - je pa najbrž odvisno od otroka. Naša zdaj ćez dan ene 3x odkinka - 2x bolj kratki spanec - od pol ure do 1 ure, 1x dnevno pa zaspi tam za ca. 2 urci (ponavadi sredi dneva dlje spi, dopoldan in popoldan pa krajše). Zvečer se začnemo ob 19h rihtat za spat (večerna rutina) in ob 20h skoraj vedno že spi - skoraj nikoli mi med dojenjem ne zaspi ali pa se zbudi takoj, ko podirava kupček...jo imam še pokonci malo in jo potem budno odložim v posteljico in vedno v ca. 5min zaspi sama. Še vedno jo hranim, ko grem jaz spat - okrog 23h, malo čez. Potem se hraniva še okrog 5h (zdržala je tudi že do 6h ali celo 7h parkrat, večinoma pa do 5h no). Potem spiva še do ca. 7h ali 8h. Med 7 in 8 vstajava no. Se še umijeva, oblečeva, pogovoriva, nasmejeva, jo podojim in začneva dan.

Ta otrok je ena sama sreča. Res upam, da ostane tako kot je, vsaj približno.

Pašenje kravic trenirava, vsak dan parkrat po malo (nočem jo pa nekaj na silo forsirat) in se mi zdi, da se že ful vidi napredek. Sem prav vesela. Tudi se pozna, da jo dajem več na ravno podlago (prav srečna sem, da jo trenutno polivanje ne matra več tolko) in kar telovadi - brca, miga, se obrača na boka, včeraj se je že skoraj obrnila iz hrbta na trebušček po levi strani. Malo bolj je na levi strani močna, zato jo bolj animiram na desni.

Sinko ima spet malo bolj naporne dni. Res ima močno voljo in karakter. Pa v vrtcu so menda dobili v eni skupini uši in me panika daje. Jaz imam dolge lase. user posted image Joj, kak nasvet kako preventivno delati na temu, da jih ne dobi? Sem brala, da se nek sprej dobi?

Mi imamo tudi pregled kolkov decembra...pa konec tega meseca spet posvetovalnico in cepljenje - jaz bom cepila samo tisto, kar je obvezno. Sem še razmišljala za kaj drugega, vendar sem se premislila.

aja - čaji - jaz ji nič ne dajem še, je pa polno dojena in dokler bo tako, ji tudi ne mislim...mislim, da ni potrebe, če je otroček samo dojen. Sinku, ki je bil od 2.meseca na adaptiranem mleku, sem ponujala tudi čaj...komarček pomoje...poleti pa prekuhano vodo...

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 7.11.2017 11:44:30 >

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Septemberke 2017
7.11.2017 15:42:47   
Tara9
Ojla,

A potem ima samo Lj tako prakso, da je pregled kollov že zdaj, midve imava jutri, danes greva pa na prvo posvetovalnico ob 17. Se mi tko da po tem vremenu, groza.

Dorotheia super, da je malčica bolje in da je minilo brez zapletov, pa še tako pridna je povrh vsega. Pri nas je zdaj prehlajen mož, tako da spet na polno zračimo, peremo roke, dezinficiramo, pa še masko nosi za ziher. Spimo tudi ločeno, tamale se nič ne dotika, s tavečjo se sicer mora igrat, ker njej se ne da dopovedat, ampak upam, da bo šlo mimo nas. Joooj kako ne maram zime prav zaradi teh prehladov tečnih.

Tudi jaz ji ne dajem čaja, je polno dojena. Spijem pa sama včasih čaj za dojenje, je kumina notri. Posebaj, če kakšen dan manj kaka, po čaju hitro rita začne delat.

Midve imava še vedno isti nočni ritem. Mojo zdaj zmanjka ob 19, vcasih je ob 20 še lačna, načeloma pa spi do 1. Potem je proti jutru spet lačna. Čez dan zdaj že dva dni popoldan bolj potegne. Dopoldan kakšno urco, popoldan pa tudi 3. Včeraj sem jo celo budila, ker je spala od pol 2 do pol 6 in sem se bala noči, ampak je ob 19.30 spet lepo zaspala. Končno je en otrok zaapanc kot mamica user posted image .

Me83 upam, da ne bo veliko takih noči, ampak ja, vse živo nas še čaka, to pride v paketu z dojenčkom. Moja se zdaj malo manj nosi, še vedno zelo rada ampak jo vztrajno dajem v ležalnik, ker je prenaporno.

Nič še malo pa se greva rihtat za pregled. Lepo bodite

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Zgodbe malih junakov: Nac in Edi
photo
Svet se mi je porušil, padla sem v nezavest. Zdravnik je možu še pojasnil, da za mene bo to sicer porod, ampak za njih s...