|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2017
9.11.2017 11:51:01   
Tara9
Kje ste punce, zdj se pa kr sama s sabo pogovarjam, kako ste? Jaz sem pei G, čakam na pregled. Tamalo sem pustila očiju, upam, da bo zdržala pozeruhka moja. Flaške noče več, pa sem bila pametna kako jo učim 1x tedensko, sploh noče pit iz nje, tko da evo bon tudi jaz 6mesecev samo v bližini doma. Ob pol 11 sem jo nahranila in šla v Lj, upam da bom hitro konec, sem kar malo nervozna.

Drugače pa sva imeli ta teden prvo posvetovalnico. Mala je prava kepa, v 6tednih se je zredila za 1.800g, bajsek moj. Lepo pase kravice in skratka vse ok. Naslednjič imava pri 3mesecih, takrat je že cepljenje. Dali so mi termin ravno pred prazniki in ne vem, če ne bom ptemaknila po novem letu. Saj sem optimist in pravim, da ne bo reakcij pa vseeno. Aja drugače pa smo prvo cepili še za pnevmokoke, najbrž bova tudi to. Opravili sva tudi UZ kolkov včeraj, je vse ok. Pester teden.

Zdaj ponoči sračka ta velka, sem danes kot zombij. Celo noč se zbuja in me nekaj sprašuje, hoče mojo roko. Ob 4 me je budila naj se greva igrat v dnevno. Jaoooo, upam, da je bila to danes izjema.

Kako so vaši malčki? Javite se kaj

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Septemberke 2017
9.11.2017 20:14:35   
me83
uf mi pa imamo se mar tezave z spanjem.... zvecer je recimo okrog 7-8 ze ful zaspana, ampak da bi pa prav zaspala pa nikakor, bi dremalampar minut pa malo auf, pa spet bi zadremala,.... tak me je vceraj hecala do 23,... potem pa je sicer spala, ampak sva pa jedli na 1.5-2h,... se mi zdi kar pogosto in posledicno utrujajoce,... zjutraj pa se zbuja ze med 7-8,... pa cez dan tudi res malo spi,... vceraj v kosu max 20min 🤔 no danes, ko sva koncno lahko sli na sprehod je kar lepo spala na zraku,... upam, da se spanje hitro uredi,... sem ze kar konkretno utrujena,...
je pa tako lepo, ko se ze tako lepo smeje, pa ful rada se kopa,...
jo pa imata bratec in sestrica tako rada,... res obozujeta jo,... ce joce ji takoj neseta njuni najljubsi igraci, jo zazibata, se z njo pogovarjata 😍 mi je bilo dejansko prejsnji teden, ko sta imela pocitnice lazje, ker se je tamala ful manj jokala. namrec zelo rada ju opazuje,... se tako zamoti in vsaj malo pozabi na mene user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Septemberke 2017
9.11.2017 23:36:48   
Dorotheia
Živjo punce!

Se glih odpravljam spat, ma čakam še dragega, ki je danes že cel dan v službi, ker imajo neko nujno zadevo...
Mi je kar težko, če sem zvečer sama, da spravim oba spat...no ubistvu ni težko, ker tamala točno ve, kaj in kako in ni zahtevna in itak najprej njo zihtam in podojim, potem pa je še fantin na vrsti, samo kaj ko hudiča ta otrok ne zna nič počakati ali malo potrpeti ali biti sekundo pri miru. Že 2. dan sem tako jezna...ne vem a je kaka luna al kaj..tako grdo obnašanje, odgovarjanje nazaj, noče iti ob meni iz vrtca, ker hoče kao sam naprej (kaj je star 15 ali kaj)...doma nič ne uboga, jezno se odgovarja, meče stvari po tleh...omg no. Se počutim prav bedno, kje sem ga zalomila, ker sem itak mnenja, da so otroci odsev staršev. Ma samo... Prav slabe volje sem, ne vem, kako naj odreagiram ob takih izbruhih.
Potem sem pa hitro preglasna in nazadnje se zalotim, da se samo še derem. Pa res nočem tega. Ehhh...bo bolje, ne?

Tamala je pridna. Malo se mi zdi kot da bi jaz imela nekam malo mleka...ne vem...sem danes pila malo čaj za dojenje, pa malo sem si črpala še po dojenju (tudi zato, ker grem jutri k frizerki in bo mala rabila mlekeca, da ji bo ati dal po flaški - ful me skrbi, da ne bo hotela piti, je pa nazadnje lepo po flaški pila). Drugače pa vse ok.
Danes ponoči je tako rignila po hranjenju, da sem se jaz ustrašila. user posted image
Aja, pa kravice pase vsak dan lepše in sem prav happy. Zdrži vsak dan dlje. Noro, kak napredek in to samo v dobrem tednu. Kar ne morem verjeti. Hitro se učijo ti dojenčki. Brihte ene. Naša tudi ful opazuje bratca...vedno ko je blizu nje, ga samo gleda.

A veste česa pa naša ne mara...user posted image Da ji obraz mažen s kremo, češem lase. In čisto trda postane, ko ji umivam vratno gubico - sploh ji težko umijem, ker se kar skupaj da in ji ne pridem zraven sploh. Se moram res pomatrati, ona se pa kar dere. user posted image
Malo temenc je imela zadnjič - sem pomoje spravila večino proč, bom za vikend še enkrat dala oljček na lase in ji pustila par ur, potem pa nežno podrgnila in umila laske. Ima pa ful dolge lase na vrh glave. Moj ji vedno irokezo naredi in pravi, da je njegov panksič. user posted image

Nič, šibam tamalo nahranit in spat. Uživajte pupe!

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Septemberke 2017
10.11.2017 17:39:14   
me83
dorotheia - hm kaj ti naj svetujem za starejsega,... jaz vem, ko gledam za nazaj in je takrat bil bratec star 2 leti, srednja pa
novorojencek,... se mi zdi, da sem morda od njega prehitro pricakovala, da bo nekaj razumel, da bo nekaj znal, da bo vse ubogal,... ko sem potem cez cas gledala nazaj sem ugotovila, da sem prehitro pricakovala, da bo on to vse znal,... sem imela obcutek, da je kao velik pa je dejansko se bil pac majhen in pac morda starsi prevec pricakujemo,... seveda se najbolj v situacijah, ki so stresne, ko si sam z obema, se ti morda manjsi joce,... pac probaj v tistem trenutku globoko vdihnit za 3sekunde in potem odreagirat. moras tudi vedet, da se je njemu cel svet sedaj spremenil,... pa tudi tako je, da je vsak otrok res karakter za sebe, da jih ne smemo primerjat,... morda le isce vajini pozornost,... pac do sedaj je bil edincek 😄 probaj se cim manj sekirat in bodi hvalezna, da imas dva zaklada,... cas tako hitro mine, cisto prehitro odrascajo ti nasi bomboncki

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Septemberke 2017
10.11.2017 23:17:42   
Dorotheia
Hvala me83.

Danes je bil boljši dan, tudi sinko ga je imel. user posted image
Joj, ne me narobe razumet - vsak dan posebej se zahvalim, da imam dva zdrava otroka in da sta moja, takšna kot sta. Sinka itak pogrešam, če ga par ur ne vidim, tako da... user posted image Je tak srčen otrok, samo naporen pa tudi zna biti. user posted image

Danes sem šla k frizerki se pobarvat in postriči konice, končno. user posted image Sem si za tamalo načrpala mleko in je prišla svakinja pomirkat, preden je prišel moj iz službe. Je rekla, da kako imam lahko tako pridnega otroka. user posted image Lepo je popila mleko iz flaške (me je malo skrbelo).
Mene je pa danes napadel močen glavobol popoldne (ravno preden sem odšla k frizerki). Res je, da sem se potem spomnila, da nisem pila jutranje kavice, ki jo vedno (imam nizek pritisk), ko sem prišla od frizerke, me je tako bolela, da nisem nič mogla + začelo mi je slabeti in sem že mislila, da bom morala bruhat. user posted image Nič mi ni bilo jasno. Najprej sem se ustrašila, da sem v hrani zaužila kaj takega, kar ne bi smela in me je panika zaradi tamale, ki bi to dobila preko mleka...potem je moj zrihtal oba otroka za spat, jaz sem tamalo še podojila in se dala v posteljo. No zdaj je končno bolje. Pojma nimam, kaj je to bilo. Sliši se kot migrena, čeprav jo nisem nikoli v življenju še imela. Ah ja...upam, da me ne pričaka dolgo dolgo.

Joj, jutri teden grem s tamalima k mojim za vsaj en teden. Joj, me kar malo skrbi, kako bo, ker nisem navajena biti več tolko z mojimi starši. Znajo biti hitro preveč "pametni", pa glede otrok res ne maram, da mi kdo pametuje. user posted image

Tamala mi pa pase kravice že kot profi in sem tolk ponosna nanjo. Zdaj je kar naenkrat začela povsod obračat glavo - tudi pri dojenju in vse čekira, da ja ne bo kje kaj zamudila. user posted image Posrečena je.

Šibam pod tuš, uživajte punce!

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Septemberke 2017
11.11.2017 19:46:13   
annnaa
Pozdravljene! Mene velikokrat nekaj tipkovnica heca na iPhonu, ko hocem tukaj kaj napisati. Pojma nimam zakaj. Zdaj je zaenkrat OK.

Me83 I feel you za spanje. Ampak iz vceraj na danes je punca spala od 20:30 do 4h v enem kosu. Kir luksuz! Ampak sem jaz ob 2. uri gledala, ce je vse OK z njo in ce se diha. Jao! Vem pa, da ena lastovka se ne prinese pomladi, hihi.

Mi imamo tudi probleme s to gubo pod vratom. Ima gubo v gubiuser posted image . Se moram ful potruditi, da vse scistim. Vcasih se tak cudno smrdi proti veceru.

Pol vsi septembrcki pridno papcajo. Danes so mene vprasali, ce ima 4-5 mesecev, hihi. Ker je tako velika.

Jaz jo bom dala cepit samo tisto, kar je obvezno, pa se to bom prvo cepljenje prestavila na spomlad. Me je malo strah okuzb v decembru (da ne bo tavelika kaj domov prinesla) in na kako reakcijo. Ampak vsak po svoje.

Nasa starejsa tudi ima dneve, ko nic ne uboga. Kako stvar ji je treba 100x rect. Ji reces ne in naredi tocno to, kar ne bi smela. Do sestrice je pa zelo ljubeca. Ahja, pestro je❤️


(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Septemberke 2017
12.11.2017 20:58:19   
Tara9
Hej hej.

Moji dve spita pa sem rekla, da se oglasim, potem bo pa tudi mene zmanjkalo. Hodim spat s kurami user posted image .

Naša dojenčica je že 3x prespala noč. Od 20 do 5.30. Tudi jaz ponoči kr mal preverjam, če diha, nisem navajena takega spanja. Danes je sicer ob 4 cmokala z ustnicami v spanju, tko da sem ji dala papcat, se mi zdi dolga drugače brez mlekeca kaj pa vem. Sicer ima pa dosti zaloge tko da naj pančka.

Dorotheia zadnje dni imam podobno kot ti doma, velka hčerka je ratala obup, se mi zdi kot da je vse za njo prišlo. Jokasta je, ne uboga skoraj nič, skoz bi dudo imela, za vse rabi mamico, obnaša se kot da je dojenček. Pa saj razumem, svet se ji je obrnil, ampak pismo kolko živcev mi spije. Probam globoko dihat in se skulirat in ji vse na lepo povedat, ampak včasih ne gre in znorim. Tudi ponoči se mi zbuja pa se ni do zdaj, spat hoče pri nama v sredini. Ima posteljico ob nama tko da se stisneva k njej in jo božava. Mah sej so boščki dokler se ne navadijo, se je cel svet prej okrog njih vrtel. Zdajle sem sama z njima in spim na sredini zakonske postelje, da se lahko po potrebi odkotalim levo ali desno user posted image .

Mene tudi malo skrbi cepljenje pozimi. Decembera bom prestavila, potem bomo pa videli kako bo, upam da vse ok.

Nič, še malo bom tv pogledala potem pa nina nana, sem utrujena.

Lepo bodite


(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Septemberke 2017
14.11.2017 11:53:27   
Dorotheia
Zdravo punce!

Kako ste? Mi smo ok...naša dojenčica je danes edino malo nemirno spala, mogoče sem jaz kaj takega jedla, ne vem. Se je zbudila ob 3h in nisem vedela kaj naj z njo (se vidi, da nisem navajena)...sem jo dala na zizo in je itak zaspala nazaj, pa ob 5h se je zopet zbudila in sem naredila isto. Okoli pol 8h se je zbudila (sem videla, da ima očke odprte), ma sem rekla, da jaz še malo potegnem, dokler ne začne mijavkat, pa je bila še eno uro tiho, zdaj ne vem ali je zaspala tudi ona vmes ali je bila dejansko eno uro tiho in gledala. user posted image user posted image Ko sem dejansko vstala je imela odprte očke, tako da....

Drugače vse ok...vem, da imam najbolj pridno dojenčico, pa vseeno kar malo čakam, da prespi čisto noč, da bi jo dala k sinku spat... malo me živcira to, da dragi spi v dnevni...res nisem navajena in mi je tako čudno...imam občutek, da trenutno prav en mimo drugega živiva... on ima še tako gužvo v službi, da ga po cele dneve ni skoraj...pa jaz grem konec tedna s tamalima k mojim, ko bo on nekaj na stanovanju delal (in bo dejansko pol stanovanja gradbišče) in se vsaj dober teden ne bomo videli...se mi zdi, da se bova še bolj oddaljila. Joj, prav tak čuden občutek mi je. Pa ful hitreje se skregava zadnje čase se mi zdi. user posted image Ahh...bo bolje upam...

Vsi imate namen prestaviti cepljenje - zakaj pa? Samo zaradi teh viroz in tega? Ker potem dejansko se res lahko počaka do spomladi...no jaz jo bom konec meseca cepila kljub vsemu, če bo le zdrava (in da sin doma ne bo bolan). Upam, da bo vse ok.
Opažam, da so vsi dojenčki okoli mene kar veliki, naša je prav drobižek v primerjavi z večino, čeprav ima lepa stegenčka in lička. Upam, da gredo kilce lepo gor, me na trenutke kar malo zaskrbi, čeprav lepo polni pleničke (in kaka in lula) pa zadovoljna je. Sami 7kg dojenčki trimesečniki okoli mene. user posted image Naša ima zdaj pri 2,5 meseca okoli 5,4kg...je šla pa v dolžino precej precej - taka manekenka je. user posted image Je bila zadnjič na obisku kolegica, ki ima mesec dni starejšega sinka in je pravi luškan bucko...ma sva prav gledali, da je po dolžini naša pa čisto kot on. Pa nočem primerjat, ker je itak vsak drugačen, ampak zanimivo mi pa je. Tudi sin ni bil tako dolg. Prav zanimivo.
Malo se mi pa dozdeva, da jo ni več dojenje na enii strani dovolj...sem začela včeraj ponujati zdaj še drugo stran...in dejansko nekaj še poje. Bom videla. Imam občutek, da mleka ni več toliko. Upam, da mi ne usahne. No ja, če vsaj do 3. meseca zdrživa samo pri dojenju, je moj prvotni glavni cilj dosežen, sicer pa imam željo, da se polno dojiva tja do 5 mesecev, ko bom začela počasi z GH. Pa če bom ob večerih morala začeti dodajat adaptirano mleko po 3. mesecu, bom tudi "preživela". user posted image No, čeprav zdrži lepo vmes, dojim jo itak na njeno pobudo - dopoldan lepo na 3 ure, popoldan podobno (2,5-3 ure), zvečer pa kdaj tudi po 1 uri že spet hoče. Ampak je tako itak od začetka, tako da predvidevam, da je mleka dovolj...hm...bomo videli konec meseca na posvetovalnici, kako se je zredila.
Ostale imate še dovolj mleka? Kako pogosto dojite?
Drugače pa se mi zdi, da vsak dan bolj napreduje - "zgovarjat" se je začela ful, ful se zaigra sama pod lokom (igračke prijema, si jih seveda nosi v usta) - dopoldan, ko je naspana je tudi po 1 uro lahko spodaj na blazini pod lokom...potem se začne malo kregat, jo ponavadi malo prestavim ali se malo z njo poigram in je spet ok...ko je utrujena, pa seveda nič več ne paše in hoče spat...

Joj, jaz nimam nobenega časa, pa moram sinku copate kupit za v vrtec, pa še kake čevlje za sedaj, ko je mraz pritisnil...darila bo počasi treba za Miklavža nabavit...s tamalo ful nočem okol hodit po trgovinah, moj dela po cele dni. AAAA...v četrtek dopoldan pride tašča za kako uro popazit tamalo, da grem jaz v nabavo plenic in zadev za dojenčico...grem najraje enkrat na mesec in si kupil zalogo za cel mesec, ker ful ne maram vsak teden hodit v trgovino po te stvari...

Aja, zdaj je pa že mraz pritisnil - imate vaše dojenčke že v teh zimskih pajacih v košari? Še malo pretoplo ali ne? Jaz sploh ne vem, ker je ta košara kar izolirana se mi zdi no...preveč tudi ni dobro, če so napravljeni...

Nič, šibam malo polenarit, tamala mi ravno spi... user posted image

Uživajte punce!

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 14.11.2017 12:00:23 >

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Septemberke 2017
14.11.2017 14:18:32   
me83
Pozdravljene.

dorotheia in tara vidve pa imata res pridne dojencke user posted image mi ponoci se vedno jemo na 1.5-2h, rekord je bil 3h,... pa da ponoci res zaspi in jo lahko samo pustim v postelji pogosto mineta tudi 2h user posted image cez dan je vecinoma se vedno le na rokah, drugace zacne zelo protestirat,... kar naporno no,... se najbolj pridna je, ko sta bratec in sestrica doma.

hm dorotheia midve se se vedno dojiva na 2h, vcasih tudi manj,... pac ko zeli ji dam,... dojeni otroci se namrec na dojki tudi cartajo (posebej ce nimajo dude),... meni sploh ne pade na pamet, da bi se pogosteje dojila, ker nebi imela ali bi mi primanjkovalo mleka. s tem se res ne obremenjuj,... mleka je zagotovo dovolj,.. ce ne pa se bo s pogostejsim pristavljanjem povecala tudi ponudba,... brez skrbi user posted image recimo moji vsi otroci so se v prvem mesecu zredili za 1.5kg, pa so se vsi pogosto dojili,... pac dojenje je tudi cartanje.

jaz nisem razmisljala o prestavljanju cepljenja,.. nasa pediatrinja na to niti ne "pristane",... ce je otrok zdrav se pac cepi,... bom pa cepila tudi za pneumokok, pa rotavirus verjetno (sta bila oba starejsa tudi cepljena in dejansko nikoli nismo imeli nobene trebusne viroze). drugace pa smo vsi cepljeni tudi za klopni meningitis,...

kaksen lepi soncek se je pokazal pri nas jeeeej user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Septemberke 2017
14.11.2017 14:54:43   
me83
dorotheia zakaj pa moz ne spi z vama v spalnici? mi vsi trije spimo na zakonski postelji celo noc,... tvojega tako zbudi tisto eno hranjenje? ste probali vsi spat v isti sobi? meni bi tudi bilo cudno da bi moz spal dlje casa v dnevni ja user posted image

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Septemberke 2017
14.11.2017 15:42:18   
Dorotheia
me83 - moj dragi ima ZELO rahel spanec, zbudi ga vsak najmanjši šum...na začetku je spal v sobi z nama in se zbudil n-krat na noč, ker dojenčki pač spuščajo zvokce....potem pa ima problem, da ne more več zaspati nazaj ali težko zaspi nazaj in zdaj tudi tisto eno hranjenje zanj pomeni, da potem do njegove budnice ne bi zaspal več nazaj najbrž...in je bil čisto podrt, službo ima pa kar stresno. Zato pač hodi v dnevno spat...ga čisto razumem sicer, samo pač res nisem navajena in je čudno. No, za vikende pride spet spati k nama, med tednom, ko je služba pa spi v dnevni. Bo bolje... user posted image

< Sporočilo je popravil Dorotheia -- 14.11.2017 15:43:58 >

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Septemberke 2017
14.11.2017 18:17:40   
me83
aja dorotheia to pa je potem problem ja,... torej imata se sreco, da vajini otrocki tako pridno spijo user posted image moj mozek bi tam skoraj do 1 leta v dnevni spal user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Septemberke 2017
14.11.2017 19:23:38   
Tara9
Hoj,

Ja moja punči je res ratala zelo pridna, sploj nisem tega navajena od prve. Spi kot top. 3x je spala od 20 do pol 6 brez pavze, danes ponoči pa je ob 2 jedla in potegnila potem do pol 8. Dopoldan spi dobro uro, popoldan pa 2-3 ure.

Dojiva se tudi midve tako kot vidve me83, na 2uri, vcasih tudi na 1uro, nimava pravila. Edino popoldan, ko dlje spi, papa cez 3 ure, drugače pa večinima pogosteje. Res pa da se včasih samo carta, ker nima dude in potem počiva pri meni. Ponoči pa evo zadnje čase zlo malo jemo, danes sem komaj čakala da se zbudi, da me odreši napetosti.

Cepljenje bom jaz prestavila zgolj zato, ker ga imamo 29.12 in nisem takoj registrirala, da so ubistvu prazniki. Premaknila bom samo za kak teden, dva da mine novo leto. Nočem se med prazniki sekirat, če bo kaka reakcija ali ne pa še ne delajo potem in bi morali k dežurnemu, če bi kaj bilo. Saj upam, da bo vse ok pa vseeno.

Dorotheia razumem te da pogrešaš možeka. Mi smo zdaj imeli fazo, da je velka spala v sredini in sem prav pogrešala, da se ne.morem nič stisnit k njemu. Zdaj je velka spet v svoji posteljici in se vračamo v normalo. Tamala pa itak pridna kot je, spi v zibki, celo čisto sama zaspi, ko jo odložim, jaz sem čist navdušena, ker prvo moram še vedno uspavat.

Nič gremo v posteljo počasi. Fajn se cartajte

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Septemberke 2017
14.11.2017 20:07:16   
annnaa
Me83, mi imamo kar podobno s spanjem kot vi. Ena svetla izjema je bila. Čez dan na meni lahko spi po 3 ure, če jo odložim na kavč, pa cca pol ure. Ponoči prvo rundo spi ob meni, potem na meni. Danes sem šla na masažo hrbta, ker sem kar zlamana. Ampak bo bolje, enkrat.

Joj, midva z dragim sva tudi odtujena malo. Sploh k nimava časa zase. Jaz grem s tamalima spat. Ko sem se celo 3x odločla, da z njim pogledam TV, da se malo stisneva, se je tamala kr kmalu zbudila in jokala (najbrž je čutila, da me ni ob njej). Saj bo bolje, ko se bo spanje porihtalo. Moj je tudi na kavču spal nekaj mesecev, ker je njegova budilka neki čez 4h zjutraj, vedno prebudila starejšo hčerko (je imela takrat zelo rahel spanec). Pol se je pa porihtalo.

Dorotheia nič dvomit v svoje mleko. Sigurno ga imaš dovolj! Jaz jo dojim po potrebi. Se mi zdi da ponoči bolj pogosto, kot čez dan. Jo nameravam polno dojiti do 6 meseca, ko bova začeli uvajati GH.

Jaz imam slabo izkušnjo s cepljenjem statejše. Kmalu po prvem cepljeju je dobila dermatitis. Jaz to malo povezujem, pediatri ne. Pa premajhni se mi zdijo, da pri treh mesecih dobijo to kemijo v telo. Moje mnenje pač. Ena je pisala, da pri njeni pediatrinji prestavitev ceplenja ne gre skozi. Saj te ne more prisiliti, da ga cepiš.




(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Septemberke 2017
14.11.2017 20:15:27   
me83
tara daj zaupaj recept kako ti je uspelo, da dojencica sedaj tako lepo spi user posted image ker vem, da je bila tako kot nasa, da je nisi smela odlozit, da je hotela spat le ob tebi, da je cez dan bila srecna samo na rokah,.... vi ste to ocitno ze vse "prerasli", mi se se pa kar "borimo" 😍 najhuje je res ponoci zbujanje na 1.5-2h,... nekaj casa se gre, sedaj pa bo ze skoraj 2m 🙄
upam, da jo kmalu vsaj cez dan mine samo na rokah bit pa na meni ali ob meni spat,... ne uspem cisto nic naredit 😆

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Septemberke 2017
15.11.2017 10:28:55   
Tara9
Včeraj sem potem rekla, da je ne bom vec hvalila, ker jr takoj štrikat začela. Ni hotla zaspat, sva jo morala nosit. Ampak je potem le zaspala od 21 do 4 in potem po dojenju še do pol 8. Jooj me83 nimam recepta, kar čez noč se je spremenila. Čez dan me je ležalnik rešil, jo imam na tleh dokler se igrava z velko in jo guncam z nogo. Ko se naveliča, še vedno hoče bit na rokah, ampak je tega manj kot na začetku. Tudi spi kr dosti čez dan zdaj.
Zvečer jo pa enostavno odlagam, ker imam skoraj več dela z velko in tamala zaspi. Dokler ne joka, jo pustim da sama s sabo razpravlja in jo čez nekaj časa zmanjka. No včeraj je, kot rečeno protrstirala, tko da je bila spet po rokah. Veliko sva 1 leto na rokah uspavala in res upam, da bo z mičkeno lažje, ker tisto je bil obup. Sta si res različni kar se tega tiče.

Meni je tudi to cepljenje muka annnaa, ubistvu nisem ne za ne proti, ne upam ne cepiti. Če bosta obe zdravi, bi pa vseeno rada po protokolu opravila, čeprav bo ravno zima. Upam, da bo vse ok.

Držim pestke, da tudi ostali začnejo bolje pančkat, nenaspanost je res hudič, vem kako težko je funkcionirat.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Septemberke 2017
16.11.2017 14:20:01   
Član123
Pozdravljene, oglasam se po dooolgem casu. Mi smo v redu, rojeni dva dni za Dorotheino deklico. Vas redno berem, a vedno, ko sem se zelela oglasiti, me je mala prehitela in zahtevala pozornost. Prva dva meseca sta bila kar naporna, smo jo tudi mi veliko prenosili, ampak je sedaj dosti bolje, se celo sama zaigra pod lokom, celo sama zaspi (no ja, le dvakrat do zdaj, drugace zaspi le na zizi ali pa pri dediju v narocju). Tudi mi se bomo konec meseca cepili, upam, da bo vse ok. Zanimivo, kako je s partnerji, kar nagonsko se umaknejo malckom. Tudi moj ni nobena izjema, sva se tudi midva tam okoli drugega meseca starosti malcice dosti kregala, sploh zato, ker je imela kar precej krckov in je ful jokala pa se pozno je zaspala ( med deseto in polnocjo). Sedaj je bolje, po kopanju gremo takoj spat in v roku pol urce kar zaspi, t.j med sedmo in osmo. Sama sem imela precej tezav z vzpostavitvijo dojenja, od zacetka smo ji dodajali aptamil, bila je prikloplena skoraj 24/7. Ampak, kdor vztraja, je nagrajen. Sedaj se polno dojiva in obe uzivava v tem. Je pa v zadnjem tednu tudi ponoci dojenje na 1,5-2 uri, ampak mislim, da je to zaradi poskoka v rasti. To noc je bilo bolje, smo se dojili le 2x user posted image

Nisem zasledila, ima katera od vas tezave z blatom? Moja obcasno kaka malo zeleno (naj bi bilo zaradi krcev ali pa zato, ker dobi prevec prednjega mleka). Se pa vedno dojiva na obeh dojkah, obicajno na 2 uri ( lahko pa tudi po celo uro, ker hoce, da mlekec tece, jaz pa jo tiscim na prvi zizi, dokler nic vec ne pritece oz.se mi zdi, da je prazna). Zato tudi nimam prav veliko casa za ostale stvari. No ja, saj je porodniska konec koncev namenjena nasim malckom user posted image

Kako pa kaj spite cez dan? Moja zadnje case zelo malo spi, ene 4-5x na dan po max pol urce. Se mi zdi res malo, sploh ker je prej pospala 1x na dan za vsaj 3 ure. Je pa kar zivahna, tako da nama ni dolgcas.

Dorotheia, tudi moja malcica je v prvem in drugem mesecu pridobila le 700 g ( na mesec). Sem se ful sekirala, ampak mala res pridno kaka ene 5x na dan in pridno lula, tako da sem vsaj malo pomirjena. Se mi zdi, da je pa zdaj kar zrasla, imamo konec meseca peditra in me res zanima, koliko je pridobila. Ima pa po moje zdaj tam okoli 5 kg.

Lep pozdrav vsem user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Septemberke 2017
16.11.2017 14:32:13   
Član123
Aja, pa moja tudi ne mara dude. Imamo sest razlicnih dudic doma, celo drage Curaprox sem kupila, ampak vse zaman...sprva bi mi ful pasalo, da bi se kdaj potolazila, zdaj mi pa tako kar ustreza. Vsega se navadimo user posted image

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Septemberke 2017
16.11.2017 15:31:50   
Sofie
Vidim, da se o teži pogovarjate. 700g je čisto dovolj. Moja je prvi mesec pridobila 600g, potem pa celo manj kot 500g. Pri skoraj 9 mesecih ima 7kg, ampak je zdrava, zavedava punčka. Še pred 8m je kobacala, se dvignila ob opori. Teža ni vse. Tudi sedaj ko ima 4 obroke goste hrane se redi nekje od 300-500g na mesec.

Moja pediatrinja je super in ji je pomembno samo to, da se otrok super razvija. Dojenčki so si itak različni. Eni so bolj požeruhi, drugi pa ne. Nima veze z mlekom.


< Sporočilo je popravil Sofie -- 16.11.2017 15:32:25 >

(odgovor članu Član123)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Septemberke 2017
16.11.2017 20:53:12   
Dorotheia
Hejla punce!

Član123 in Sofie, lepo da sta se še vidve javili, da nas je še več tu. user posted image

Mi smo super. Joj, to naše dete je pravi blagoslov (uživam, ker vem, da se lahko hitro spremeni). Je moj skoraj 4-letnik bolj naporen kot ona, pa če sem iskrena, mi ona daje energijo, da se z njim še bolj potrudim kot bi se sicer. Otroci so naš odsev ali nekaj v to smer ane. user posted image Tamala skoraj ne joka nič. Joj, res kontra od bratca. Kako so si različni. Upam, da tako stanje vsaj približno tako ostane.

Zadnja 2 dneva opažam, da dosti več poje, so tudi moje joške občutno bolj polne in čutim, da imam več mleka. Poskok v rasti je pri ca. 3 mescih ane? Mogoče je to to. Se mi zdi, da se je tudi malo udebljala v samo parih dneh - je to možno? Mogoče se mi samo tako zdi. Hehe, bomo videli konec meseca na posvetovalnici. Nasploh pa pridno polni plenice (kaka ca. 1x na dan ali 2x, polulana je pa vedno), zadovoljna je in umirjena, tako da mislim, da ji nič ne manjka. Aja - kakanje - načeloma je tisto klasično blato - gorčično rumene barve, včasih že
malo na rjavo...se pa tudi zgodi (sicer bolj redko no) da barva blata potegne malo na zeleno...dokler je samo tu in tam se ne obremenjujem, ker res lahko skoraj na prste ene roke preštejem, kolikokrat je bilo tako. Član123 - mislim, da dokler ni sluzi v kakcu, da ni panike. Je res možno tako kot si napisala - preveč prednjega mleka ali zaradi krćev (samo krčev ni več ali sem narobe razumela?).

Dude tudi mi nimamo. Ubistvu jo ne rabimo. Pomiri se sama, zaspi sama brez vsega. Rokice si sicer stalno daje v usta, ampak jo ne cuza.

Dnevno spanje
- naša ne spi vsak dan enako...ampak še vedno je tako, da je en spanec (sredi dneva enkrat) daljši - 1-2 ure, ima pa še par kratkih počitkov - ca. pol urce ali manj.
Ob 19h je njena ura in ful gledam, da se res začneva takrat že pripravljat na spanje, ker sicer hitro sama "pove", da mora it spat. user posted image Res, prav komaj čaka, da gre spat. Neverjetna je. Imam zadnje čase občutek, da je ena stara duša v njej. Vse ve. user posted image

Sofie - jaz poznam pri nas dosti pediatrinj, ki "težijo" zaradi kg, pa se drugače popolnoma strinjam s tabo. Otroci so si različni in nasploh so meni te tabele kar nekaj. Od svakinje hčerka je ful drobižek, je imela pri enem letu okoli 8kg. Je pa ful rasla in se lepo razvijala, pa je vsakič pediatrinja delala paniko. Pa ima punca zdaj 4 leta in pomoje lih ene 12kg komaj, pač je suhica. Pa je vse ok z njo in tudi dosti poje. Samo paniko pa ti pediatri hitro delajo.
Meni je pri sinu pediatrinja kontra delala - češ da ima preveč kil, ko je imel pri 6 mesecih okoli 8,5kg in pri enem letu okoli 11kg. Pa se mi zdi, čisto ok, je bil pa res buckast no. Potem, pa je v enem letu šel gor samo 1kg, pa spet ni bilo ok. Joj, prav nikoli ni dobro. Zdaj se ne sekiram več, je pa res, da je pri dojenčkih čisto malih mogoče včasih lažje, če imam kak gram viška, za vsak slučaj, če bi kaj zbolel ali kaj takega. Jim gre ful hitro dol.

No, šibam pod tuš. Potem pa malo pred tv.

Uživajte!

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Septemberke 2017
16.11.2017 21:36:30   
Sofie

Dorotheia, sej to...nikoli ni ok. Če se preveč ali premalo. Jaz bi tudi raje videla, da ima moja kakšen gram več, predvsem zaradi bolezni. Samo žal na to nimam vpliva. Ne želim ji pa dajati sladkarij, kot so mi že predlagaliuser posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Septemberke 2017
19.11.2017 12:48:30   
Tara9
Pozdravljene tudi z moje strani, punci pančkata in se malo dolgočasim, sem stalno v nekem pogonu drugače.

Joj dorotheia tvoja punči je pa res ekstra pridna, naj traja in traja. Res so si različni. Naša je še vedno pridna, ponoči bolj kot čez dan, ko zna pokazat, da je jezna in se konkretno dere. Drugače imamo še zmeraj enak ritem. Spat gre ob 20, doji se ob 4 in pol 8. Čez dan ni pravila. En daljši spanec ponavadi, cca 2 urci in nekaj krajših. Zaspi na meni seveda. Tudi večernjega luksuza, ko se je parkrat zmotila in sama zaspala nimamo več. Jo je treba malo poguncat oziroma stisnit k sebi da zaspi.

Dude tudi naša še vedno noče, včasih bi rada da jo, da e bi bila skoz jaz njena duda, ampak ok, bo pa potem toliko lažje. Tavelko nikakor ne odvadimo, je čist odvisna od nje uffff. Čez dan ji moram prav skrivat, se vsake 10min spomni nanjo.

Naša pediatrinja ne teži preveč glede teže. Prva je bila vedno na spodnji meji, tamala je za zdaj zalitko, ampak dokler sta zdravi in veseli je vse ok.

Evo mali alarmek kliče. Konec dolgčasa. Lepo bodite


(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Septemberke 2017
21.11.2017 23:32:26   
Kinder123
hej...da se malo javim preden grem spat. Je mal za mano prislo tole nocno vstajanje in sem bila danes kar zmatrana. Bi se mogla tkole zvečer mal prej v pojstlo spravit!! Tudi midva spiva ločeno. 😂🤣 Že od konc očetovskega dopusta. Tko da smo večina kar na istem. 😵
Glede kilc se je pa moj mali v 1 mescu poredil za 1 kg, ta drugega tudi. Bomo videli kok bo imel na pregledu pri 3 mescih.
Drugače smo pa zdej glede dojenja čisto drugače! Podojim ga na vsaki joški po 10 min in to je to. Ne visi več gor nevem kok časa. Ker otrok naj bi pojedel 3/4 mleka v prvih 5 min...mogoce malo vec. Ostalo se potem le crklja. In zdej ima obdobje k kar velik cez dan spi. 😀
Čez vikend smo se spet potikali, in morm priznat da mi to res paše da malo spremenim okolje. V sob.sem bila pri dveh prijateljicah. V nedeljo smo sli pa na kosilo potem v shoping (moj se je z vozickom šetal zunaj na ☀️, jst sem sla pa malo po trgovinah) aaaaa, ker luksuz. hehehe. Potem pa se h enim kolegom na obisk.
Zdej pa letim spat in upam da moj srček💙 čim dalj zdrži da se mamica naspančka😉😀. Nocko*

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Septemberke 2017
23.11.2017 12:03:28   
Tara9
Ojla kam ste vse zginile? Vas dojenčki tko okupirajo? Upam, da ne bo zamrla naša tukajšnja debata. Je lepo malo izmenjevat izkušnje.

Mi smo dobro, jaž ze 2 uri čistim kopalnico in 2 wc-ja. Tamala se zbuja na 10minut. Tečka, zaspana je kot top, ampak smo spet nazaj v fazi, ko bi se ona lepo nosila in spala na meni. Jaz pa trmasto odlagam dol, ker poleg še enega otroka enostavno ne gre drugače. Zdaj jo guncam v gugalniku in upam, da bolj trdo zaspi. Ne vem zakaj čez dan tko nekaj na pol spijo ufff. Drugače pa ponavadi popoldan malo dlje potegne, posebaj zunaj v vozičku ali nosilki.

Midve se dojiva max 10minutk, edino zvečer pred spanjem potegneva tudi 1 uro, ampak to je bolj crkljanje. Čez dan se pa na hitro naje, na 2 urci ponavadi, če zdrži 3 je že dretje. Mi je pa tko cortkana s temi svojimi šlaufki na nogicah in okroglim trbuščkom. Bajsika moja.

Kako ste ostale? Se je spanje kaj uredilo?

Moj dragi pa kr z nami spi, tudi pri prvi, ki ni spala nič od nič je bil z nama. Edino, če je prehlajen se odseli v drugo sobo za par dni, drugače pa se stiskamo lepo skupaj. Res pa da tamala res lepo spi. Vsak dan je isto, točno 4.00 je lačna user posted image . Res je pa tudi, da možek spi kot top in ga nič preveč ne moti, tko da se poleg nas čisto lepo naspi. Prva je nekaj časa spala v sredini z nama, zdaj sva končno sama v ogromni postelji, tko da ga ne spustim user posted image .

Že imate ideje za božička? Mislim predvsem za vas z večjimi otročki, tamalim itak to še nič ne pomeni. Jaz sem punckama dala šivat enaki oblekici, tavelka bo dobila leseno kuhinjo, tamala pa itak še nič ne rabi, najbrž kako lepo kapico s cofkom. Z kuhinjo pa upam, da se bosta čez nekaj časa (let) obe skupaj igrali.

Nič zgleda da je le malo bolje zaspala, šibam malo čistit do konca. Javite se kaj

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Septemberke 2017
23.11.2017 17:19:32   
me83
Pozdravljene.

Mi imamo kar pestro ze od prejsnje srede,,.. je imel sin nezgodo v vrtcu in sem ga morala peljat na sivanje na urgenco. sedaj pa vozim vsak drug dan na previjanje rane, v ponedeljek pa grejo sivi ven (upajmo). sem pa tudi srednjo doma pustila, ker je bila zalostna,... zakaj pa mora samo ona v vrtec user posted image no mi je pa vceraj zakuhala na 38.7,... sem sla kar danes sama v lab na hitri strept. test pa je na sreco negativen (ocitno gre le za virozo),... tako, da pestro in res upam, da vsaj ostali ostanemo zdravi user posted image
aja pa posvetovalnico sva se imeli z dojencico,... no vaganje in merjenje,.... zredila se je sedaj za 1kg pa zrastla za 5cm user posted image kar se spanja tice - edino kar je bolje je to da zvecer zdaj zaspi ponavadi tak v pol ure pa spi potem prvo rundo 4h, ponoci pa smo se vedno na 2h na zizi user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Velika bojevnica Frejya
Moj pritisk je bil 180, otrokov utrip je padal. Trikrat so mi vzeli kri in urin. Imela sem anemijo in beljakovine v urin...
Izgorelost - nevidni sovražnik
Nabralo se je. In simptomi so butali, lučke na "moji armaturi" pa utripale kot noreMravljinci, vrtoglavice, piskanje v...