|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
5.5.2019 22:44:09   
jabuk
Aja glede krčkov...Jaz uporabljam Infacol (naročam iz tujine po priporočilu sestre, ki ima 3 otroke) ker je sinu ful pomagal, ker on je imel res hude krče, jokal po par ur, ko smo to dobili, ni več jokal. Tak da zdaj dajem preventivno tudi njej.


(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2726
   RE: APRILČICE 2019
6.5.2019 10:09:29   
Cvetnilist
Jabuk te sta najini pikici tu nekje, ker tudi naju pride patronazna ta teden prvic skopat, drugi teden pa ze imava posvetovalnico.😁Drugace pa imam jaz za krče Antiflat kapljice iz Avstrije.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2727
   RE: APRILČICE 2019
6.5.2019 10:32:46   
TissaBaby
Glede dojenja res priporocam knjigo 10 p-jev za uspesno dojenje. Slabega mleka ni, tudi glede uporabe flask je vse lepo razlozeno. Meni super knjiga! To se mi cist prevec s stevilkami obremenjujemo. 
Mi2 placala 20 eur za prisotnost. Gre pa ta denar za porodnisnico, opremo in se mi zdi super. 
Jaz mam jutri ze 4. obisk patronazne, pa bo mali sele v petek 3 tedne. Potem pride po moje samo se za 1. kopanje, pa verjetno kasneje za uvajanje goste hrane.  

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 2728
   RE: APRILČICE 2019
6.5.2019 10:38:26   
LoniRR
Zanimivo kako razlicno delajo. Pri nas bila patromazna 1x za dobrih 10min. Kao umila otroka na pol in letela k ma ful gutvo no ja. Bomo vidli jutri kako bo...


Hm kje ste pa to placali? Partner na sprejemu ali ste kasneje dobile poloznico. Sprasujem tako cudno namrec zato, ker midva nisva nic placala...

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 2729
   RE: APRILČICE 2019
6.5.2019 10:47:08   
TissaBaby
Placali ze vnaprej. Leonisce al tam nekje. Meni je ob sprejemu rekla, da ji dam potrdilo. 
Pri meni bila patronazna prvic uro in pol. Vedno pregleda mene in otroka. Mi odgovori na vsa vprasanja, pokazala mi je kako si masirat dojke, ce so nabite med dojenjem. Super no!

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 2730
   RE: APRILČICE 2019
6.5.2019 10:47:15   
jabuk
Plačaš v porodnišnici na blagajni, vprašaš varnostnika, je pa v stari stavbi se mi zdi. Men je med.sestra rekla, da ti kao ne bi smel dati odpustnice, če nisi plačal. Jaz nisem dobila odpustnice za otroka, sem mislila, ker nismo plačali in je šel partner posebi plačat. Pa ubistvu je bilo zato, ker v soboto ni bilo pediatra in bi dobila po pošti odpustnico. Kaj se zgodi, če ne Plačaš, pa ne vem.
Cvetnilist hehe super, si bova lahko mnenja istočasno delile. 😊
Prvič sem imela Patronažno, ki je bila večkrat tukaj. Ta zdaj pa je bila  do zdaj 3x, pa še to samo zaradi meritve teže. 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 2731
   RE: APRILČICE 2019
6.5.2019 11:08:13   
Cvetnilist
Pri nama je bila patronazna ze 5x in 1x pred porodom in cisto vedno si vzame cas, da porihta popek, naredi nego, će je potrebno stehta. Zdaj v četrtek pride spet, da se bomo kopali. 😁Tehtali pa pred posvetovalnico več ne bomo.Midva sma morala za prisotnost plačat 15€, v porodnišnici sva  dobila poloznico.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 2732
   RE: APRILČICE 2019
6.5.2019 20:54:38   
Jetkarmak00
Nerodka čestitke tudi z moje strani. Kako sta izbrala ime, če ni skrivnost :)? 
Pri nas je vedno nekaj novega. Zdaj se že obrača z hrbta na bok. Sicer se še ne prekucne, ampak nekje na polovici pa je že dvignjen. Najbolj mi je pa všeč, ko se neprestano smeji in smeji, sploh kadar je slečen. Glede obrokov sva bila zdaj nekje en mesec približno malce več na 150ml, zdaj zadnje dneve pa poje tudi 180ml. Seveda je potem 5 ur mir :) 
Jaz če povem po pravici sem "vesela" da sva na flaškah.. Sodelavka je rodila ob mojem PDP približno in doji, pa je rekla da je tamali skos na dojkah, in da skos joka oziroma da se tudi hrani na 1 uro do 2, ker manj poje.. Pri nas pa prespi celo noč. Zvečer ima nekje okoli 9 ure do pol deset_e ure zadnji obrok, potem naslednji obrok je pa okoki pol 7 ure do 7 ure zjutraj. Če ne bi imela angel care za dihanje naprave, bi pomoje skos preverjala če diha. Ne zajoka niti 1x na noč. Čez dan je nekje na 4 ure po 150-170ml. Vmes zaspi sam, se tudi zaigra (posluša glasbo na vrtiljaku, gleda skozi okno)..... Tako da mi uspe skuhati kosilo in še vse oosoraviti vmes.. Saj ima dojenje svoje prednosti... Ampak mislim da so tudi prednosti pri flaškah, sploh se mi zdijo prednost prespane noči in ne tako pogosto hranjenje, ter da ga lahko tudi moj nahrani ne samo jaz. No, raste pa ravno tako... Sem bila na začetku zelo navdušena nad dojenjem, pa mi je bilo kar malce hudo ker je bil takoooo majhen in nisem imela mleka... Ampak zdaj, pa ne bi več zamenjala tega.. Hehe.. 
V LJ so dali meni za plačat prisotnost partnerja ob odpustu.. Ko sem dobila odpustnico sem morala it na leonišče plačat, potem pa jim prinest potrdilo. 
Punce, a ste ble kar vse šivane? Haha :) kar berem objave, vidim da dve ali tri najmanj :) xD Meni so se šivi stopili zelo hitro. Prve dva dni katastrofa boleče. Potem pa kot bi odrezal nič več.. Zabolelo le še ob sedenju na trdo.. Sem pa že v obdobju prve menstruacije trenutno (= tako da bo treba kmaaaaalu spet kaj v akcijo =P 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 2733
   RE: APRILČICE 2019
6.5.2019 21:12:34   
KmAlU MaMiCa
Da se se mi malo javimo. Trenutno se dojimo in se malo dodajamo adaptiranega mleka ker je nas mali pravi pozeruh. Drugace zeli radoveden fantek ki opazuje vse okrog sebe in je za svojo starost (10 dni) zelo veliko buden. Jaz dojenje obozujem, mi je to taka posebna vez med mamo in otrokom in res upam da nama zlaufa na polno. Patronazna je bila pri meni 2x, vedno cca. 1 uro in mi ga je stehtala, zrihtala popek, se malo pocartala in mi odgovorila na vse kar me je zanimalo. Mam res super patronazno in se full veselim vsakega njenega obiska. 


(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 2734
   RE: APRILČICE 2019
6.5.2019 22:05:58   
dorchy24
Jetka js se strinjam glede spanja pri prvem se nam je zlo poznalo pa je bil na flaski,zdaj tudi nekaze kaj drugace ker mam slabih 10ml v obeh .kot jih sprazne gre v jok in poje cca 90ml na obrok. Mi smo se danes prvic kopali,tamali je ful uzival v vodi. Mantrajo nas sicer krcki se zvijamo kar pigosto ,veliko x zaspi na meni ker ga nekako sam js pomirim,v prvo je blo kontra ga je sam moj pomiril. Povrhu smo pa vceraj dobili vneto ucko ampak sem takoj zacela cistit z fiziolosko in mojim mlekom danes pa je skor ko novo. Kar se toce spanja ponoci smo bli na 5ur spanja xdj ker mamo krcke smo nekje na 3 urce. 


(odgovor članu KmAlU MaMiCa)
Neposredna povezava do sporočila: 2735
   RE: APRILČICE 2019
6.5.2019 22:44:39   
Jetkarmak00
Saj to je čisto odvisno kmalu mamica :) nekatere so tako druge za to.. Jaz vem da sem bila tudi za dojenje da bom sprobala in upala da bi zlaufalo.. Ampak ni bilo mleka.. Sploh mi je bilo hudo ker je bil še tako majhen tako rad se je stiskal k men... Ampak če situacijo zdaj pogledam, mi pa tako bilj odgovarja.. Nekaj nislim da šteje tudi da se naspiš in prespana noč.. Pa seveda tudi to da ga moj lahko hrani.. Ampak saj pravim.. Je čisto odvisno :)

Dorchy tudi jaz sem imela nekje po 10 ml.. Pa se ni ni dalo pumpati ali dojiti za 10 ml ker je potem jokal in preden sem naštimala flaško... Sem raje opustila tudi teh 10 ml.. Tako pač je.. Naju so "naučili" kengurujčkanja v porodnišnic. Imela sva nek postopek al neko učno uro al kako naj rečem temu.. In so pokazali kako naj poteka "skin to skin" in sva bila zgoraj oba gola.. Ležal je na meni... Skratka, dva prakticiral to tudi doma ampak zdaj ga je ta kengurujčkanje že malo minilo... Noče več.. 🤔😐

(odgovor članu dorchy24)
Neposredna povezava do sporočila: 2736
   RE: APRILČICE 2019
7.5.2019 9:24:27   
jabuk
Jaz sem pri sinu 1 mesec in pol dojila+AM, potem pa samo AM, zdaj pa zaenkrat samo dojim. So prednosti in slabosti vsega. Prednost pri AM mi je bila ta, da ga je lahko partner nahranil, ko mene ni bilo in tudi lažje uravnavaš ritem hranjenja, spanja. Pri dojenju je pa prednost ta, da imaš hrano vedno s seboj 😁. Pri prvem sem morala vedno s sabo v termovki nositi prekuhano vodo in mleko in če smo šli kam bolj daleč, je na koncu dobil bolj mlačno mleko 😐. Pa seveda je dojenje cenejše, ker AM sploh ni tako poceni in vedno več ga bodo rabili. Pa če dojiš, ga lahko še vedno z AM hraniš in se ne sekiraš, če ti zmanjka AM, ga boš dal pa na joško. 😁 Pa fajn je imet nek backup, če ti zmanjka elektrike, ali pa vode doma (mi smo bili čez vikend in danes brez elektrike), ker potem ne moreš otroku ponuditi AM, če nimaš vode, ali je pa ne moreš prekuhat, pogreti. Če dojiš, te to ne skrbi. Pa tudi mi ponoči spi 6ur (podojim in nazaj zaspi za 3h)  kar ni tisto ko pravijo, da če dojiš s3 zbujaš na vsake 2h. To je bolj odvisno   od otroka, kako je, koliko je močen. Pri sinu sem se tudi morala tak zbujat, kot pri njej, pa je bil na AM.

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 2737
   RE: APRILČICE 2019
7.5.2019 11:56:39   
Jetkarmak00
Če zmanjka elektrike pa zakuriš veje in dobiš vodo. To se mi zdi brez veze računati na to oziroma se ne prestrašim.. Tako kot se je tudi en dojenček okužil preko mleka od mame z bakterijo.. Tako da o tem nima smisla razglabljati 😃 jaz samo vem da ne bi več zamenjala na dojenje.. Imajo pa vsi prednosti in slabosti..ne samo pri dojenju, tudi nasploh pri vseh stvareh.




(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 2738
   RE: APRILČICE 2019
7.5.2019 12:16:30   
jabuk
Pravijo, da imaš slabši imunski sistem, če si ohranjen z AM od samega začetka. Jaz sem bila in imam res ful slabega, neprestano bolna, dobila cel kup kožnoh bolezni. Ko je šel sin v vrtec, sem vse pobrala,mož pa nič (jaz ful zdravo jem, on pa že od nekdaj nič sadja in zelenjave, rib, ...). Verjamem, da je tudi nekaj na tem. Upam, da je pomagalo, da sem sina malo dojila 1 mesec, da ne bo tako bolan kot jaz.


Če imaš bolj malo mleka, je res naporno dojiti in kombinirati z AM. Splača se dobili, če imaš res ful mleka. Izkusila oboje in vem, kak mi je bilo naporno, ko sem kombinirana dojenje z AM- mi je potem rekla patronažna, da naj grem samo na AM in mi je bilo psihično ful lažje.

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 2739
   RE: APRILČICE 2019
7.5.2019 12:22:12   
LoniRR
Jst sm pa vmes haha. Dojim in si crpam. Ce vidim proti veceru da je mala enostavno prevec lacna in jst ze izcrpana od dojenja pa naredim se malo adaptiranega. Temu se sicer probam izogniti ampak ksn dan enostavno ne gre. Ko je lepo vreme in gremo kamot ven imam se svojega mleka v izobilju. Ce pa smo cev dan notri in ima dan ko se na uro do dve zbuja, vcasih tudi na pol ure pa je proti veceru ze kriza. Mi pa crpanje res veliko olajsa in tudi kot je jetka rekla- partner lahko nahrani. Moj enostavno uziva v tem in ze zaradi tega si ga z veseljem izcrpam. Res pa je da noc lepo prespi vsaj 5ur v kosu in je bolj cez dan zivahna



No danes prisla patronazna in se lepo redimo. Se je ze za pol kg zredila odkar smo prisli domov. Ji pa vidim kako dobiva licka in nogice. Zalita ratuje.

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 2740
   RE: APRILČICE 2019
7.5.2019 15:25:30   
TissaBaby
Jaz pa samo dojim in ne bi menjala. Hrana vedno pri roki. Tudi ponoci se mi ni tezko zbudit, zato pa je porodniska 😊. Mali pridobiva ful na tezi in ima danes ze 3900 g (odpustna bola 3200 g 2 tedna nazaj). Sem pa nonstop pristavljala ze od zacetka in to je bil razlog, da se je mleko povecevalo. Ce ni nekih zdr.ovir (CR, nedonosencek), se mi zdi vredno vztrajat. Pa nic vagat, le ponujat dojko in gledat, ce so polne plenice. 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 2741
   RE: APRILČICE 2019
7.5.2019 16:54:48   
Cvetnilist
Tudi moja mala se samo doji in je v 3 tednih pridobila 1kg. 😁Je ze prav lepo zalita haha. Je pa rekla patronažna, da pri dojenju ni nikoli preveč in da se otrok lahko “redi” kolikor hoče in da naj jo pristavljam ko želi, to pa je pri moji mali včasih na pol ure haha. 😁Ampak tudi sama ne bi dojenja zamenjala za nič in res upam da se boma lahko čim dlje dojili.Drugače pa se vsaka mama odloči kaj meni da je za njenega otroka najbolje. Dejstvo pa je da je materino mleko najboljše za novorojenčka. Količiba mleka pa se lahko poveča samo s pogostim pristavljanjem otroka. No vsaj pri meni to drži, da bol kot se mala doji več je mleka.

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 2742
   RE: APRILČICE 2019
7.5.2019 22:13:22   
Cvetnilist
Punce ki dojite, ali ima še katera težave z ragadami na bradavicah? Če ja kako to rešujete? Moja mala ima res močen refleks in si kljub nastavkom nikakor ne morem pozdraviti bradavic. Nastavkov pa ne mara preveč, se včasih prav krega ko ji dam dojko z nastavkom.

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 2743
   RE: APRILČICE 2019
7.5.2019 22:16:11   
jabuk
Čimveč dojiti+lanolin. Jaz sem v porodnišnici krvavela, bolelo kar nekaj časa, zdaj je pa fino. ☺


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 2744
   RE: APRILČICE 2019
7.5.2019 22:34:00   
Cvetnilist
Jaz pa še iz porodnišnice ne pridem k sebi s temi bradavicami. 😕Ne vem ali ima mala res tako močen sesalni refleks, da jih vedno znova rani, ker lanolin sem že probala, tudi multi mam komprese ampak momentalno popravi stanje ne pa tudi čisto, da bi se bradavice čisto zacelile. Tako da sem zdaj trenutno na nastavkih pa še to zato, ker je mala polivala tudi kri, ker so bradavice krvavele.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2745
   RE: APRILČICE 2019
7.5.2019 22:50:37   
LoniRR
Hm cvetnilist. Mene je mala prvi dan isto ranila, ker se nisva znali pravilno dojiti. Jst sem sicer ze 10dni pred potodom vsak vecer namazala bradavice z lanolinom k tko pise na navodilih in po porodu po vsakem dojenju. Po tem ko mi je ranila bradavice sem zacela uporabljati nastavke in se mi je v parih dneh zacelilo. Sedaj je dobro glede ran. Redno pa mazem tudi. Me pa se vedno kljub nastavkom zaboli ko zacne sesati in potem je dobro. Ji pa redko dam brez nastavka za dojit. 🤔


(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 2746
   RE: APRILČICE 2019
8.5.2019 9:49:04   
Mišmašek
Cvetniilist probaj res redno mazat lanolin, vmes pa še bephanten kremo, da ti pomaga zacelit ranice. Bepa nthen lahko komot mažeš, je namenjen tudi temu. Drugače pa smo pri nas super, tamali se tudi doji in prav uživa v tem opravilu. Se prav vidno napihuje, kot kvasek 😄. Sedaj se je začel že zavestno smejati in je taaak cukr 😍😍😍


(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 2747
   RE: APRILČICE 2019
8.5.2019 11:33:48   
jabuk
Cvetnilist, tudi jaz sem pomislila na bepanthen, samo nisem vedela da lahko. Verjetno bepanthen plus se pa ne sme? Jaz bi vprašala v lekarni.


Danes je prišla patronažna in smo se kopali. 😁🛁V vodi je  uživala, čisto kontra sinu, ki dolgo časa ni maral kopanja. 😁...Danes ima 4330 kg, v enem mesecu je šlo točno za 1kg gor in to samo z dojenjem, kar je super. Mi je pa rekla patronažna, da naj bi lahko  jedli dojeni na vsake 2h zato, ker je materino mleko lažje prebabljivo in so hitreje lačni. Jaz sem mislila, da zato, ker ne uspejo toliko pojesti, ker se prej utrudijo.

(odgovor članu Mišmašek)
Neposredna povezava do sporočila: 2748
   RE: APRILČICE 2019
12.5.2019 19:32:39   
Nerodka
Živjo punce!lepo je brati,kako lepo otroci rastejo (in se redijo). Sama izkljucno dojim,mleka pa imam veliko prevec, zato si po vsakem dojenju in se kdaj vmes izcrpam toliko mleka,da me ne bolijo prsi od napetosti. Cez dan si tako nacrpam cca 200ml mleka, ki ga dajem v skrinjo za rezervo. Sva pa danes pristala v bolnici zaradi unetih uckov. So se mu 2 dni nazaj zaceli gnojiti, vcera smo sli na pregled,dobil je kapljice antibiotika,ker pa nama z mozem ni uspelo prazniti solznic,so naju danes sprejeli v bolnisnico. Sedaj cakava na izvide preiskav,da dolocijo razlog gnojenja. Trenutni antibiotiki so neki splosni,po rezultatih jih bodo spremenili,ce bo potrebno. Je pa kljub vsemu zelo dobre volje(je in spi normalno,ni siten,je zadovoljen). Ime sva pa izbirala po principu nekaj daljsega slovenskega in izbrala ime Benjamin.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 2749
   RE: APRILČICE 2019
14.5.2019 21:33:28   
Cvetnilist
Hvala punce za vse nasvete glede bradavic. Mazem lepo z lanolinom in trenutno se dojim na nastavke ampak so se bradavice res ze skoraj do konca zacelile. Sem rekla, da pocakam se do konca tedna, potem pa upam, da se boma lahko koncno zaceli dojiti brez nastavkov. 😁Res mi grejo na zivce tile nastavki.Drugace pa tudi jaz imam na sreco res ogromno mleka. Mala se zelo redi tako da je ocitno tudi kvalitetno mleko. Najvecje tezave imam ponoci, ko mala je samo 2x, ker mi mleko vdarja skozi te prsne blazinice. Drugace pa jutri imama prvic posvetovalnico, je rekla patronazna da lahko pricakujem tezo 5+kg. V cetrtek smo se prvic kopali in je zelo uzivala, ji je voda zelo vsec ampak morem si se nastudirat kdaj je najbolje da se kopama, ker morem jo nahranit pred kopanjem, da ne bo tecna ampak ona vedno na dojki zaspi tako da pac ja, morema neki sistem osvojit. Ojoj Nerodka, to pa res ni fajn slisati da sta v bolnici. Upam da se tvoj mali soncek cimprej pozdravi! Drugace pa sta izbrala lepo ime. 😊

(odgovor članu Nerodka)
Neposredna povezava do sporočila: 2750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?