|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2019
5.6.2019 13:21:23   
naty1989
Mal_


Jaz tudi mislim, da je bolje prerez kot pa da si ratrgana. To se že sliši kar grozno. Pa potem okrevanje...ne vem, upam da ne bo potrebno nič od tega. Že to mi je malo groza, ko je na takem delu telesa, sej če bi bilo kje drugje, bi še nekako šlo. Samo sej po mojem bolj bereš te forume ali sprašuješ okrog, bolj so mnenja drugačna, pa potem tako ne veš kaj je boljše in kaj slabše. Včasih je res boljše čim manj razmišljat o tem, vse bo ok :).

(odgovor članu Mal_)
Neposredna povezava do sporočila: 701
   RE: Septembrke 2019
6.6.2019 14:17:23   
Taska87
Hej
punce hvala za izčrpne sezname, se sama kar malo lovim, zgleda da je pri prvem tako. Se mi zdi da imam vsega premalo user posted image user posted image . vsak mesec kupim kakšnjo stvar, voziček je že pripravljen, sem ga imela že nekaj časa nagledanega. Upam, da se bo naše dete z veseljem vozlo user posted image user posted image .
Vidim, da ste že pri porodih user posted image . je katere ki je že rodila vzela ultivo in hodla na akupunkturo? se nekako odločam, kaj bi bilo najbolseuser posted image
Drugače pa vreme se je k sreči popravilo, zdej sam upam, da nam do septembra ne bo čisto prevroče user posted image

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 702
   RE: Septembrke 2019
7.6.2019 11:24:42   
naty1989
Taska87


Haha, tudi meni se zdi enako, da je vsega premalo, ker še nimam nekega občutka koliko stvari je dosti ali preveč. Mislim da bomo potem videle, ko bomo imele dojenčke kaj bomo potrebovale in kaj ne. Pa sej danes je fajn, da tudi če kaj nimaš se da kar hitro dobit, tako da nekega pomanjkanja ne bo,haha.


Za akupunkturo se verjetno ne bom odločila, ker moraš hodit tja po neke enekcije, pa plačljivo mislim da je. Hodit pa moreš od 35.tedna dalje. Pa ne vem če ravno to pomaga proti bolečinam potem ko rojevaš. Mogoče je to bolj psihično, ne vem, težko rečem. Za epiduralno bi se sicer odločila, jo zelo hvalijo po eni strani ( res je da so lahko zapleti, ko ti dajo iglo v križ, ne sneš nič zmigat, ker so lahko posledice ), ampak je finta ker je samo od pon.do pet v dopoldanskem času, zdaj pa ne vem kdaj bo tisti čas in težko rečem da bi šla v to. Pa tudi igel ne maraš v križ...po eni strani sem za to, po drugi pa niti ne. Ultivo pa bi vzela ja, pa tudi ostale protibolečinske tablete, pač katere bi mi dali. Ker bi mi bilo grozno, če ne bi imela čisto nič proti bolečinam. Čeprav jih poznam kar nekaj ki so bile čisto brez vsega. Ja drugače mislim da ultiva in te protibolečinske tablete nimajo nekega hudega vpliva na otroka potem, mogoče je na začetku malo zaspan, ampak kot so rekli dajajo to v malih količinah, tako da ni panike in tako skoz spremljajo srčni utrip...ne smejo pa predolgo to dajat, ker ni dobro.


Tudi jaz upam da ne bojo temperature poskočile na blizu 40 stopinj, uhhhh ne vem kako bo to preživljat, na splošno ne maram vročine neke fejst. No se pa tolažim da septembra nam pa ne bo več vroče,haha. Ali pa samo ne toliko od vremena,haha. Hec :)

(odgovor članu Taska87)
Neposredna povezava do sporočila: 703
   RE: Septembrke 2019
7.6.2019 13:55:47   
Ribica **
Jaz sem imela EA in mi ni žal, če bi lahko rodila brez CR, bi jo zagotovo spet izbrala, mene vstavljanje ni bolelo, pa so mi morali dvakrat vstavljat, posledic potem pa tudi nisem imela, mogoče malo več glavobolov prvi mesec, ampak ni rečeno, da je to od tega, hrbet me pa ni bolel. Sestra je imela ultivo in je tudi bila zadovoljna, jaz je nisem želela, ker je pri ultivi ti velikokrat lahko slabo oz. se ti zavrti ob iztisu zdravila, ene tudi bruhajo, tega je pa mene groza. Pa ultiva odvzame 30 % bolečine, EA pa 40 %. :) Akupunktura mi ni blizu, tako da se niti nisem zanimala, poznam pa dve, ki sta hodili oz. ena zdaj hodi in sta zadovoljni.

Nisem pa želela ničesar, kar vpliva na "zavest" ala smejalni plin in podobno, ker sem želela bit ves čas prisebna, kot is pač lahko priseben med porodom. user posted image Da bi bila tamala zaspana po EA pa tudi nisem imela obćutka, ampak v prvi vrsti sem pač mogla zase poskrbet in jaz "preživet", tako da je to zame vsekakor bila boljša izbira.



< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 7.6.2019 13:57:43 >

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 704
   RE: Septembrke 2019
8.6.2019 18:55:16   
Sparkles7
Hej punce, kako ste kaj? Huh, jst sm si ravno lakirala nohte v poletne barve in ugotavljam, da je lakiranje na nogah z dvojčki v 24.tednu že cel projekt user posted image user posted image Prvič sem si jih skoraj normalno lakirala skoraj do konca ... Ni kej, trebuh raaaaste! :D

Drugače pa odpiram novo debato, če se še katera skriva pred vročino na kavču... Midva sva se odločila, da bomo uporabljali pralne plenice user posted image Še katera? Ima katera že kakšne izkušnje? Mislim da se še nismo pogovarjale o tem tu gori?...
Midva sva razsmišljala že prvič, ampak ko sem rodila niti še nismo imeli dokončane kopalnice in montiranih strojev, tako da je to šlo potem mimo... Sedaj sem pa prav vesela že odkar sva se odločlauser posted image Sem že pregooglala teorijo, seveda že nabavila nekaj različnih modelov in znamk, da bomo lahko sprobali kaj nam bo najbolj odgovarjalo... Tako da upam da nam bo zlaufalo, pa čeprav (ali še zlasti) z dvojčki user posted image

Sicer pa je zadnje čase počutje kar ok, edino križ me matra (ampak je bilo že hujše) in zgaga še občasno. Končno urejamo stanovanje, selimo sobe, pleskamo, montiramo pohištvo...ampak še nismo na koncu. Edino včeraj se me je lotil nek prehlad, glava me boli in grlo user posted image Sem prav jezna, tko da sem zdele dva dni večinoma na levem boku user posted image user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 705
   RE: Septembrke 2019
8.6.2019 18:56:32   
Sparkles7


user posted image
Evo ga 😊

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 706
   RE: Septembrke 2019
9.6.2019 20:04:40   
naty1989
Sparkles7

Opa kaki trebušček že, oz.kar trebuh. Te že kr vredu ovira ne? No jaz mam glih ene 30 % tvojega, haha. Pa še raje vidim da je manjši in še lahko normalno vse delam. Križ me ne boli, razen trebuh imam trd kot kamen, pa včasih se počutim polna kot sod. 

Drugače pa vse ok, edino vročina mi gre malo na živce, nisem nekaj za vročino pa jo kar težko prenašam, sploh ko vidim da bo vsak dan bolj vroče 😖 . Tako da komaj čakam da se le ohladi. 

Za pralne plenice sem že slišala, to je zdaj bolj novo še ne? Ne vem koliko je pa kaj cena? Pa koliko jih kaj rabiš? Pa kako to spravljaš potem dol? Že imaš kake informacije? 




(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 707
   RE: Septembrke 2019
10.6.2019 13:40:40   
metkkkka
Živjo, sonosečke.


Vas redno berem, pišem zelo malo, ker mi ta forumski sistem ne odgovarja toliko kot facebook. Rok imam 2.9., gre za mojega 3. otroka. Od prej imava dva sinova, ki sta stara 11 in 6 let. Nosečnost bi potekala perfektno, če ne bi imela težav z žilami. Pred 3 leti sem bila operirana in reči moram, da je stanje v tej nosečnosti prav zaradi tega še bolj hudo. Tudi jaz imam žile tudi na spolovilu in se kar mal boljim, če mi bo uspelo roditi naravno... Tako da Mal_.... A premagaš tole.. 
user posted image

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 708
   RE: Septembrke 2019
10.6.2019 20:04:12   
Ribica **
Uf, metkkka, tole je pa videt zelo bolece :(


Sparkles, se le pozna, da sta dva, to me tolazi, da moj trebuh ni najvecji, hihi. Danes sem videla sodelavko, ki ima rok konec meseca, trebuh pa komaj kaj vecji od mojega 🙈 
Plenic ne bom imela pralnih, o njih sem razmisljala le lani poleti, ko je bila stara skoraj 2 in je bilo res vroce. Vem, da pamperske obremnjujejo okolje, ampak namakanje pokakanih vlozkov ipd se mi zdi ob vsemu cisto prevec dela. 😊 Je pa kar investicija, sploh ce imas dvojcka. 

(odgovor članu metkkkka)
Neposredna povezava do sporočila: 709
   RE: Septembrke 2019
11.6.2019 11:17:39   
Mal_
Metkkka,

Ja kar precej imas. Se mi zdi da imam malo manj, samo je vseeno bolece in neprijetno... Med nosecnostjo pa itak to nic ne vodijo, ne? Najbrs šele potem... Jaz sem itak narocena februarja na pregled z uz-jem...  Kako je blo pa po operaciji? Je boljse potem, al se to pac skos ponavla? 

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 710
   RE: Septembrke 2019
11.6.2019 13:09:58   
metkkkka
Ma v nosečnosti se ne da naredit nič. Jaz tistih rdečih gmot pred operacijo in pred to nosečnostjo nisem imela. To se mi je naredilo nekje v 3.mesecu. Prej sem imela samo te modre žile, ena je potekala čez celo stegno do vrha. Te žile na zadnji strani kolena, so mi v prejšnjih dveh nosečnostih po porodu izginile. Moja operacija ni bila izvedena kot bi morala biti. Pred nosečnostjp so mi rekli, da bodo to ta debelo modro žilo pač odstranili z dvema rezoma, na koncu je pa ostala noter, na zadnji stani stegna pa imam enih 20 drobnih pik, še zdaj ne vem točno zakaj in kaj so delali. Ko sem videla, kaj so mi naredili, nisem šla niti na kontrolo več. Operirana sem bila v Šempetru. Bolečine so se mi zmanjšale, to moram priznat. Vizualno pa je bilo po operaciji le malenkost bolje.

Po tem porodu si želim posveta in posega na Otočcu, po moje so tam še najbolj strokovni. Imajo pa nenormalno čakalno vrsto, več kot 2 leti čakaš na operacijo... 

(odgovor članu Mal_)
Neposredna povezava do sporočila: 711
   RE: Septembrke 2019
11.6.2019 13:37:52   
Ribica **
Metka, Otocec bo ziher ok izbira, preveri se sanatorij Rozna dolina. Mojo mami je Sikovec operiral se v Rozni v Lj pred leti, zdaj pa k njemu hodi v Smarjeske toplice na kontrolo. Pa babi in stric tudi. 


(odgovor članu metkkkka)
Neposredna povezava do sporočila: 712
   RE: Septembrke 2019
11.6.2019 13:38:33   
Mal_
Kaj resno? Hjoj to mora bit res groza potem, ja. Moja mami je mela se klasocno operacijo, haska pa nobenega sploh, zato vprasam ce je kej boljse blo...

Tut jaz sem narocena na otoccu, cakala bom pa sploh za 1.pregled isto 2 leti. Ne vem kako bo potem, ce se bodo sploh odlocli za operacijo al ne... Bom kasnej slikala se svojo nogo 😊

(odgovor članu metkkkka)
Neposredna povezava do sporočila: 713
   RE: Septembrke 2019
11.6.2019 16:47:27   
metkkkka
A na Otočec se da it tudi samoplačniško? Kolk se čaka pa v tem primeru? 


(odgovor članu Mal_)
Neposredna povezava do sporočila: 714
   RE: Septembrke 2019
11.6.2019 18:50:05   
Ribica **
Samoplacnisko menda prides zelo hitro na vrsto, cca 70e je pregled. Za operacijo na koncesijo pa pravi mami da dve leti caka. Omenja se Golnik in Bitenca, da je kratka cakalna doba. 


(odgovor članu metkkkka)
Neposredna povezava do sporočila: 715
   RE: Septembrke 2019
12.6.2019 11:25:26   
Mal_
Sam vrpasanje kaj oni delajo na tem pregledu. Ker na otoccu je vstet tud uz pregled zilja, ki ga ponekod ne izvajajo. Zato tut je pomoje taka cakalna, ker je pav diagnostika boljsa


(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 716
   RE: Septembrke 2019
12.6.2019 11:42:40   
naty1989
Metkkkka


Najprej čestitke za 3.nosečnost. To z žilami pa imaš res grozno, jaz oz.meni se tudi vidjio žile, sem mislila, da je pri meni hudo, ampak ni nič proti temu. Imam pa to dedno, tako da pričakujem, da ko bom starejša da bodo te žile še dosti večje in hujše. Koliko si pa stara če ni skrivnost? jaz imam pa rok 4.9. Te žile si pa jaz mažem že kake 3 mesece s kremo divjega kostanja, nekaj že pomaga, mogoče da se še potem žile ne širijo tako naprej, ampak čudežev pa ne dela. Je pa moja teta imela zelo velike težave z nogami zaradi žil, nogo je od spodaj imela prav črno, tak velik pas nad gležnjem, pa še nekaj ji je teklo ven, v glavnem si je morala povijat. No in je šla ne dolgo nazaj na operacijo kjer so ji neke žile žgali, pač samoplačniško je šla, pa pravi da je zdaj boljše.

(odgovor članu Mal_)
Neposredna povezava do sporočila: 717
   RE: Septembrke 2019
12.6.2019 11:56:54   
metkkkka
naty1989,
stara sem skoraj 34 let. Na moje žile negativno vpliva samo nosečnost, drugače se mi stanje ne slabša. Sem pa bila v prvo noseča pri 21.letih, takrat sem imela malo žil, v drugi nosečnosti dosti, sedaj po operaciji pa tole...

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 718
   RE: Septembrke 2019
12.6.2019 14:06:47   
Lewisia
Punce, na hitro sem preletela vašo temo. Rodila dva meseca nazaj in lahko povem kake stvari iz prve roke (rodila v Lj).

Glede prereza v porodnišnici, ni nobene panike, sploh ne čutiš, te zašijejo in si kmalu kot nov. Glede tega se res ne sekirajte.

V porodnišnico si obvezno nesite še dodatne vložke to.to mama od tosame, teh vsem zmanjka.

Tetra plenic je dva paketa vrh glave. Pa še kako lepo z vzorčki za pocrkljat.

Kapljice D3 pa vam dajo že v porodnišnici recept, tako da jih greste potem iskat v lekarno.

Glede oblačil je meni prišlo prav nekaj oblačilc v št. 50. Lahko pa je to vstran vržen denar, tega ne moreš vedeti vnaprej, ampak meni je bil dober občutek, da imam nekaj na zalogi za prvo silo.

Nabavite dudo. :)

Ne pozabite na polnilec za telefon (oprema za v P) in kakšne prigrizke.

(odgovor članu Mal_)
Neposredna povezava do sporočila: 719
   RE: Septembrke 2019
12.6.2019 14:12:56   
Ribica **
Jaz sem imela v Lj P po carskem dovolj vlozkov, so mi se ostali in sem jih pustila cimri, ki je dlje not ostala. Sem pa imela s sabo se mrezaste hlacke, ki sem si jih potem preuredila v modrc, da sem si dala spodaj blazinice za dojenje, ker me je pizama motila, modrc mi pa ni pasal. :) kar mi je pa prav prislo, so bile pa povijalne plenice za tamalo, ker jih je takrat ful zmanjkovalo, pa mi jo je enkrat polulala al kaj je ze bilo, tako da sem imela svojo. Ampak da bi jih zato kupovala, absolutno ni treba, sem jih imela se od sestre. Tako da ce katera rabi kaki dve ti plenicki, imam kaksno odvec, pa lahko posljem. :)


Pa obvezno crocse ali japonke za v kopalnico. :) 

(odgovor članu Lewisia)
Neposredna povezava do sporočila: 720
   RE: Septembrke 2019
12.6.2019 14:51:08   
Petrca18
Vas skoz spremljam, aktivna sem pa bolj na FB :)
Metkkkka ojoj :/ groza, vrjamem, da to kar boli.

Lewisia hvala za napisano in nasvete user posted image

Ribica** dobr si se spomnila za modr user posted image torej bom v vsakem primeru nabavila mrežaste hlačke user posted image
Za te plenički bi se pa mogoče jaz javila?

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 721
   RE: Septembrke 2019
12.6.2019 14:59:35   
Ribica **
To mi je ena prijateljica svetovala, da med nogami raztrgas siv in rata top. :) lahko mi posljes v zs naslov (ali pa na fb), pa ti posljem 2 :) 


(odgovor članu Petrca18)
Neposredna povezava do sporočila: 722
   RE: Septembrke 2019
16.6.2019 10:53:03   
Nealy
Zivjo punce,


ve ki ste v nakupovanju, mogoce pride kateri prav oblacilca?Najdete lepo urejeno s cenami na tej povezavi:www.mojalbum.com/razprodaja1Primer:unikat hlace+clar stopalke+gratis bodi na preklop= 5€ :)
Morda veste ce je na tem forumu posebna tema za oglase?Upam da ta objava ni sporna.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 723
   RE: Septembrke 2019
21.6.2019 14:36:39   
smile_1
Punce živjo :-) Upam, da dobro prenašate tele vroče dni. Meni so začele noge zatekati tako da probam čimveč počivat. Delam še cca 2 tedna, nato koristim dopust, porodniška pa se mi začne nekje v začetku avgusta. Komaj že čakam!
Imam pa eno vprašanje, če imate mogoče že izkušnje. V sredini julija planirava dvotedenski dopust, takrat bom v 33. tednu nosečnosti in potem po koncu dopusta v 35. tednu. Zanima me, če katera ve za Hrvaško ali krije, v primeru, da se zgodi prezgodnji porod, le-tega evropska zdravstvena kartica oziroma naše zavarovanje ali se mora skleniti posebno zavarovanje? Tako ali drugače imava vedno Coris, ampak nekaj mi je prišlo na uho, da po 32. tednu greš kot na "lastno odgovornost" in so potem ta kritja omejena? Bom vesela vaših izkušenj! Lep vikend vam želim user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nealy)
Neposredna povezava do sporočila: 724
   RE: Septembrke 2019
21.6.2019 18:42:53   
Mal_
Ooo super za dopust! Pol se zacne pa uzivancija hehe. Jaz imam tudi se eb teden prakse za opravit, pa seveda diplomo spisat cimprej, potem se pa posvetim nosecnosti oz otroku, odvisno kok bom pridna😊 Za hrvasko sem tudi jaz slisala da je tako ja, naj bo po 32.tednu same krile stroske poroda oz cesarkoli pac ze... Nisem pa 100%.Kako pa ste kaj drugac? Vsak dan tu na ringaraja visim in cakam da se kaka septembrka javi😂 to je res problem ko jimas facebooka, vrjemte:p Js sm drugace ok, slabokrvna sicer, jemljem tablete, ce se ne popravi bo pa pac treba infuzije. Ampak bomo zrihtali to... Test ogtt je biu GROZEN. Ko sem spila tisto tekocino mi je toook slabo ratalo, da sem mogla lezat neki casa, da sem k sebi prsla... Drugac rezultati so pa ok, vsaj to. Sem pa do zdaj, 26t 5d pridelala nekje 13kg😣😣 grozno se počutim, nic privlacno, zamorjeno in grdo. Trenutno se moja hcerkica preboleva vodene koze in sva ze cel teden cele dneve sami, sitni... Zaprti v hisi cel dan... In je počutje obeh na dnu. Tok se mava rade, ampak se tut tok spicva da je kar groza.. Res mi je hudo na case, ker vec ne zmorem normalno reagirat oziroma se igrat z njo... Z energijo sem cist na dnu... Ampak saj bo, mal moram spet v svet pridt, pa bo prec boljs😊Evo, mal sem vam pojamrala.. Komaj cakam da se kej slismo spet😊

(odgovor članu smile_1)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?