|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2019
21.6.2019 18:50:24   
Ribica **
Smile, najbolje da na Coris poklices, jaz iz splosnih pogojev nisem kaj dosti razbrala, res pa da smo potovali pri 17t in da me porod se ni zanimal. 😊 Gresta daleč od meje? Mi bomo na dopustu pri 28t, tako da upam, da bo vse ok, imam pa samo modro kartico. V eni fb skupini ao sicer omenjali neko trojno kritje corisa, da to pa krije tudi en del nosecniskih stvari.


Ojej, norice, moja se je ocitno izognila tej rundi, no, upam, ker gremo kmalu na morje. Na ogtt mi zaenkrat ni treba, G mi je sicer ponudil, pa sem rekla, da ne bi, ce ni nujno, pa se je strinjal, da ni indikatorjev in da bomo pa kasneje, ce bi bilo treba. Zeleza imam pa tudi jaz premalo, jemljem tardyfer. Obcasno mi je samo srce precej razbijalo te dni, pa je tudi to menda normalno v tem obdobju in vrocini, ce bi bilo pa tega prevec, da naj grem pa na urgenco, da preverijo ekg. Danes mi samo trebuh kar otrdeva, pa cel trebuh me nekaj tisci od prebave al kaj, ravno pocivam, tamala se pa igra. 

(odgovor članu Mal_)
Neposredna povezava do sporočila: 726
   RE: Septembrke 2019
26.6.2019 10:38:28   
Speluzla88
smile z možem sva bila ravno prejšnji teden na Hrvaškem in sem se pred tem pozanimala pri Corisu kako je z nosečnostjo ti sporočam, da so mi odgovorili, da krijejo do 37.tedna nosečnosti.
Spoštovani. Tole je njihov odgovor na mail:


Hvala lepa za vaše sporočilo.

Naše zavarovanje krije stroške zdravstvene obravnave in prevozov, ki nastanejo kot posledica novo nastalih bolezni in poškodb. Za potovanja na Hrvaško načeloma svetujemo osnovni paket, z zavarovalno vsoto 25.000€.

Kar se nosečnosti tiče pa naše zavarovanje krije le nujne primere, ki bi lahko ogrozili ali življenje mame ali otroka (sem spada seveda tudi predčasen porod). Kritje je podano do 37ega tedna. Tipičnih nosečniških težav, kot so slabost, zastajanje vode ali bolečine v križu, ne krijemo.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 727
   RE: Septembrke 2019
27.6.2019 12:46:55   
smile_1
Speluzla, najlepša hvala za odgovor!!! Mi je ful pomagalo, bom kar Coris potem vzela :-)

(odgovor članu Speluzla88)
Neposredna povezava do sporočila: 728
   RE: Septembrke 2019
27.6.2019 12:53:20   
smile_1
Ribica, midva greva v Dalmacijo (na kopno stran) cca 5,5 ur od doma :-).

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 729
   RE: Septembrke 2019
27.6.2019 13:15:18   
Speluzla88
Jaz sem potem vzela kar kritje za 50.000eur, ker ni dosti razlike pri ceni, sam sem rekla, da bo bolj za zihr...

(odgovor članu smile_1)
Neposredna povezava do sporočila: 730
   RE: Septembrke 2019
2.7.2019 15:34:25   
naty1989
Kako ste kaj punce? Ste že vse na morju? Midva letos ne greva, ker je tako naneslo, da prej junija in v začetku julija ni bilo nič fraj ( tam ko sva lani bila ), konec julija in avgusta mi je pa že malo prepozno, ker je imam rok že začetek septembra, lahko tudi preseneti prej in ne bi nekam daleč hodila, še posebej ne na otok. Bom pa šla za 1 dan malo v Izolo tolko da se malo nakopam, pa da probam če je še morje slano,haha. Ga pa pogrešam zelo, morje :).


Drugače pa me ta vročina zadnje dneve ubija, ponoči se sploh ne da spat, rada bi pa ne gre, vsa ta sopara in vse, joj kaj bi dala da se danes vsaj malo ohladi. Pa še komaj začelo se je, kaj še bo :). Že tako sem jezna na to vročino vsako leto, letos pa mi je sploh čisto naporna in odveč.


Ne vem katera je rekla, da sta s hčerkico not zaprti v hiši in da je prav hudo? Vrjamem res, jaz enako v tej vročini ne morem nič na sprehod čez dan in mi je že prav dosti tega, da moraš čakat na večer, pa še te se več ne ohladi niti ne, po vročini pa tako ne moreš nikamor. Tako da čisto razumem in upam da je boljše sedaj že?

Nosečnost pri vseh lepo napreduje? Že imate vse nabavljeno?

(odgovor članu Speluzla88)
Neposredna povezava do sporočila: 731
   RE: Septembrke 2019
2.7.2019 21:37:02   
Mal_
Hej naty! :)

Evo se ena tu ko rees pogresa morje.. Ne vem ce bomo sli kam letos, je malo financne krize pri nasi hisi😊 ce nam uspe super, ce ne pa 0ac takrat ko bom tut jaz hodila v sluzbo in dnar sluzla 😊Kar se vrocine tice pa... Za znoret. Men je res grozno slabo od vsega tega, pritisk mi ful dvigne, da o pulzu sploh ne govorim. Ponoci ze itak ne spim prou nic, ker mam nek cuden filing v nogah, take nemirne so... Pol se nikakor ne morem nastimat, pol moj smrci.... Uglavnem dobesedno precujem noc, potem sem pa cez dan se tolk bolj popipsana... Komej cakam da bo konc poletja in da rodim 😊Sva ble pa midve doma zdej 14 dni zarad vodenih kozic, in je blo res mucno, ampak sej zdej je isto, ker po taki vrocini je pa res ne morem ven vozit.. Pol pa moras nekak otroka animirat, da se neki dogaja.. Sovrazim pa, da bi mi cel dan presedela na kavcu in risanke gledala... Res ne maram tega... Tk da se trudim, vcasih pa tut midve prezivimo lagano, pogledamo mal vec risank.. 😊Nosecnost je deugace ok, fuuul brca in to tolk mocno da je na čase kr bolece. Mi mleko ze nekaj tednov tut tece, kar mi je tur pri prvi, tk da upam da bo tut dojenje tk lepo steklo. V cetrtek imam pregled... Bomo videli ce se je moja slabokrvnost kej popravla... Na kolk casa mate ve kej preglede? Uz vam se kaj delajo? Mene samo lega se zanima, ceprav to mam se cas spremljat 3 mesce skor haha. Kako si ti, tvoja nosecnost? :) 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 732
   RE: Septembrke 2019
3.7.2019 7:01:24   
smile_1
Jaz sem tudi vsak dan vecja in bolj okorna, danes sem dopolnila 31 tednov. Se malo, tok gre hitro :-). Midva greva na dopust za 2 tedna se v juliju, delat sem pa ze nehala, ker koristim ves dopust še. V taki vrocini mi je bila muka sedet v pisarni tolk casa, sploh ker mi zatekajo noge, ce sem cel dan sede oz. stoje. Vam tudi kej zatekajo?
Nakupljeno imava ze vse tip top, tudi umito in polikano in torba za v porodnisnico je tudi ze ready :) jaz jo bom namrec vzela s seboj na dopust, ce naju res preseneti, zato jo rabim tolk prej. 
Zdaj pa hodiva v solo za starse v LJ, je prav fino :-). 
Uzivite in cimvec bit pod klimo, :)

(odgovor članu Mal_)
Neposredna povezava do sporočila: 733
   RE: Septembrke 2019
3.7.2019 11:49:24   
Ribica **
Jaz imam hemoglobina 107, jemljem zelezo, dvignilo se ni, padlo pa tudi ne. Tezave s pulzem in tezjim dihanjem ob vrocini imam pa tudi jaz, G je rekel, da naj se ulezem na levi bok in dvignem noge, ce bi bilo teh tahikardij pa prevec, pa naj grem na urgenco, da posnamejo ekg. Ampak jaz sem imela ze pred nosecnostmi tezave s srcem kot otrok, zdaj je par let ok po operaciji. Mi pa ni prijetno, sam pritisk imam pa nizek. Je pa se rekel G, da je to vse normalno okrog 28t, pa v tej vrocini, ker se zile razširijo, pritisk pade in mora srce bolj delat.


Za noge pa priporocam kremo od lekovite, lahkonog, sicer je 18e, ampak je za res za dolgo, pa se vlazilna je. Meni se zdi  da malo pomaga za nemirne in utrujene noge, venaforce iz lekarne ni prav nic pomagal, sam paca se. 

(odgovor članu Mal_)
Neposredna povezava do sporočila: 734
   RE: Septembrke 2019
3.7.2019 13:12:03   
firewoman
jaz sem sicer bolj akntivna v FB skupinici, spremljam pa vas tudi tukaj ...

ta teden bom že v 32t ... buši je že kr velik, tamala pa zlo živahna, da
me včasih kar že pošteno "razštela" ...

super, da ste pogumne in greste na morej na HR, jaz skos cvikam, da se lahko
kaj prej zgodi ... mogoče grem za par dni v toplice tam cca 35t v Prlekijo ...
imam pa letos kupljene karte za dolog pričakovani koncert na Dunaju 16.8. in
joj sploh ne vem ali si upam na tako dolgo pot ali ne ... ker že zdej paničarim,
kaj bo šele pol (rok imam 4.9.) ...

jaz se vsak dan bolj borim s krči kot zatekanjem ... ni mi jasno pa se filam kar
naprej z Mg in Ca ... user posted image da o obračanju v postelji z enga boka na
drugega ne govorim, je to cel podvig :D

imam pa še eno vprašanje ... namreč preden sem zanosila, so mi odkrili manjšo
pregrado - je tu katera, ki je že rodila s pregrado oz je v isti situaciji? moram kaj
posebaj pazit ... ginekologinja mi je rekla na začetku edino, da bi lahko kaj prej
rodila, ampak ni nujno ...

držite se v tej vročini user posted image

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 735
   RE: Septembrke 2019
5.7.2019 11:00:26   
naty1989
Mal_


No glavno da je vse ok, pač koliko se da v tem vremenu. Čeprav se je malo izboljšalo in je tista huda vročina malo poniknila, pa upam da nas ne obišče spet prehitro. Ja razumem je težko to, not moraš bit celi dan, ven ne moreš, pa še otroka moreš skoz animirat, pa met ideje kaj bi počeli...no pa saj bo kaj boljše, pa bomo lahko vsaj ven šli čez dan kaj :). Jaz imam zdaj kar dolgo dobo do pregleda, 5 tednov, ker so dopusti. Drugače sem pa skoz imela na 3 tedne. No drugače poteka vse ok, edino kaj me zgaga jezi in pa vnetja, no ampak bomo že, če smo prišli do sem še pa bomo teh nekaj tednov, saj se zelo hitro vse izteka že počasi. Drugače pa v glavnem ni nekih težav, hvala bogu, zaenkrat :).

Uz-ja pa nisem imela od morfologije, to je 10 tednov že nazaj. Upam da pa še bo kakšen, samo saj veš pripadata ti samo 2 uz-ja, 3 je samo po volji G-ja. Tudi mene zanima lega, upam da se bo obrnila prav, malo me je strah da bi prišla rodit in bi bila obrnjena z ritko naprej, to bi bil kr šok no. Ne vem boljše da ne razmišljam o tem, da se res ki še ne naredi kaj takega.



smile_1


Tudi jaz se ti pridružujem, sem 31 teden danes. Ah gre čas, naenkrat bomo šle rodit user posted image . Ja tudi meni kr zateka leva noga, pomaga če daš nogo nekam gor, višje od srca, pa kake 15,20min gor držiš in malo uplahne. Drugače je pa že tako bolj debela noga, pač vročina in vse prinese svoje.


Aha pridna že imaš vse perajt, no jaz tudi že v glavnem imam vse, sploh ta večje stvari, kake malenkosti pa še dokupim. Ja nikoli se ne ve, lahko res preseneti, pa je treba da imaš perajt in samo vzameš. Ti imaš pdp 4.9 enako kot jaz ne?

Mhm, fajn je šola, dosti ti povedo kako pa kaj, še take stvari ko sploh nisi vedo. Kaj pa dihanje so vam pokazali? ste kaj vadili? ker nam niso nič kaj, samo pokazala je kako se diha, da bi pa bile kakšne posebne vaje pa ne. Rekla je samo da potem v porodni še 1x to povadimo.



(odgovor članu firewoman)
Neposredna povezava do sporočila: 736
   RE: Septembrke 2019
5.7.2019 12:17:42   
Malinca07
Pozdravljene punce.

jaz že odštevam dneve do porodniške, 14 dni še oddelam, potem dopust in že porodniška..že komaj čakam. Mali tako razgraja po trebuhu ko sedim, se moram kar malo stran od mize odmaknat :) Tudi jaz jemljem tablete za železo, hemoglobin 110, nikakor ne uspem povišat pa se res trudim pri prehrani. Noge mi tudi rahlo zatekajo, sem že cel mesec v istih Japonkah, ki so mi edine kamot, ko noge zatečejo :D
Včeraj sem imela pregled, mi je na hitro naredila še ultrazvok, mali se je končno obrnil na glavico, sem ful vesela, ker si tudi tokrat želim naravnega poroda. Vse je ok, ima že 1600g user posted image

Prejšnji teden smo se vrnili iz morja, konec meseca gremo za 4 dni še v terme, potem pa zaključimo z dopustovanjem. Pridne ste, ko imate že vse pripravljeno. Jaz razen tega kar imam od prve (voziček, posteljico in lupinico) nimam še nič, nič od kozmetike, nič oblačil...ne vem kaj čakam user posted image user posted image Tudi torbo za porodnišnico sem imela pri prvi tak čas že pripravljeno..

Šole za starše se pa midva tokrat ne boma udeležila, mi je pa bilo zanimivo in nekaj stvari dokaj koristno od prvič ko sma bila. Pri nas smo imele eno predavanje samo bodoče mamice (brez partnerjev), kjer smo predelale nekaj vaj in pa pravilno dihanje. Ne vem pa kako je drugod.

Kako kaj prenašate vročino? Men tako paše zadnja 2 dni, ko se je malo ohladilo, tudi noči so super, ko se res pošteno ohladi. Že tako imam probleme s spanjem, zbujam se ob 5h zjutraj in ne morem več spat, wc je večkrat na noč na nočnem redu, pri obračanju jamram zraven, ker se mi zdi, da je potem se lažje obrnit..uglavnem, ni da ni :) Drugače pa naty1989, tako kot si rekla, še prehitro bo minilo še teh par tednov in bomo šle rodit in bomo pozabile na vse nosečniške tegobe :)

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 737
   RE: Septembrke 2019
8.7.2019 11:34:39   
firewoman
Malinca07

mi se tudi čez 1 teden odpravljamo v terme ... pa sem sedaj slišala,
da naj se v termalni vodi naj ne bi smela kopat, ker lahko sprožim porod...
user posted image sploh ne vem a temu verjet ali ne, ker so različne debate
okrog tega ... kake izkušnje bi prišle prav :)


(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 738
   RE: Septembrke 2019
8.7.2019 12:29:03   
Malinca07
Jaz sem se v prvi nosecnosti kopala nekje v istem tednu nosecnosti kot sem sedaj in je blo vse ok. Se pa takoj po kopanju stusiram in preoblecem v druge kopalke.

Izogibati se moras savn in res vroci vodi. Za navaden bazen pa mislim, da ne bi smelo bit problemov. Je pa to samo moja izkusnja in mnenje...sem drugace tudi jaz slisala, da se ene na veliko izogibajo bazenov. Ampak vsak po svojem najboljse ve.. 

(odgovor članu firewoman)
Neposredna povezava do sporočila: 739
   RE: Septembrke 2019
8.7.2019 14:01:35   
naty1989
Malinca07


Oh si srečnica, da si imela UZ, jaz pa sploh ne vem če bom še kakega imela, načeloma sta samo 2, to sta pa tako že bila. Lahko samo upam, da ko bom šla rodit, da bo lepo vse ok, da ne doživim kakega neprijetnega šoka. Aja kateri teden si že ti? Ne vem verjetno si omenila, samo sem spregledala,haha.

No vročina je zdaj šla in je prav lušno, veliko bolje se počutim, ne teče mi več vse dol, kot še v soboto, pa še noga mi ne zateka tako. Tako da super vreme, čeprav je res poletje, pa bi kdo reko pa sej more bit vroče, ampak ne kliči vročine, ker je ni lahko prenašat. Tako čim dlje je tako, bolj sem vesela, vročina še pa tako lahko pride, še ni prepozno.


Ja jaz si rada prej pripravim stvari, da ne rabim potem zadnji mesec letat po trgovinah, pa paniko delat, ker še nimam tega in onega, pa potem še pr nas ne dobiš vsega...tako da zadnji mesec so za pripravit samo še detajli, torba za v P, za dojenčka torba za domov, sestavljanje posteljice, pa vse perajt naret za kinderpet, pa kake papirje za zrihtat...no saj se bo našlo še veliko vsega.


Ja s spanjem so male težave, tudi jaz se že težko obračam, pa vstanem iz postelje, težko že pridem po stopnicah v 4 štuk...ja itak ko bom končale z nosečnostmi, bomo imele vse v lepem spominu, potem pa pridejo druge stvari in skrbi :).


Firewoman


Ja pravijo da ni preveč ok hodit v savne pa se v vroči vodi kopat...ampak kaj vse pravijo pa se dela, še slabše stvari, tako da mislim da tudi ni panike se malo iz skopat v kake terme :). Jaz sicer nisem nič šla v terme zdaj v nosečnosti, ker imam tak težave z vnetji in se jim zaradi tega raje izognem :).

P:S. ti si Mojca Mojca na fb-ju ne? če se ne motim?

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 740
   RE: Septembrke 2019
9.7.2019 14:26:24   
niicky
Živjo vsem.

Tudi jaz pričakujem konec septembra dojenčka - drugi otroček, tokrat punčka.

Sicer v teh debatah redko sodelujem, ker me je članstvo v FB skupini pri prvem otroku čisto znerviralo (vsiljevanje mnenj itd.), ampak tale forum se mi zdi boljši. :)

Vidim, da vas ima kar nekaj težave z železom. Tudi jaz sem jih imela v prvi nosečnosti in sem dobila tablete. Sedaj pa sem na predzadnjem pregledu imela hemoglobina 113, kar je bilo še nad mejo. 14 dni kasneje pa so mi spet izmerili, ker so pričakovali, da bom slabokrvna. In je bil rezultat 118. Prehrane nisem spreminjala, sem pa začela piti 100% sok aronije. In to mi je dvignilo raven hemoglobina. Še sama nisem mogla verjet. Tudi pri ginekologinji so mi rekli, da je sok aronije dober za zvišanje železa. Pijem ga 1x na dan po jedi, ampak samo en "štamprle". In očitno pomaga. Mogoče bo pomagal še kateri. Sem pa naredila napako, ker najprej nisem prebrala, kako se sok aronije pije - spila sem na prazen želodec 1,5 deci. In mi je bilo noro slabo, ker je tako močan. Tako da - je za poskusit, ampak po jedi in malo. :)


(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 741
   RE: Septembrke 2019
9.7.2019 14:27:57   
Ribica **
Kak je pa okus, je grenek? Mogoče še to poskusim, samo upam, da ne vpliva kaj na prebavo. 😊 


(odgovor članu niicky)
Neposredna povezava do sporočila: 742
   RE: Septembrke 2019
9.7.2019 14:38:09   
niicky
Okus je malo grenek na koncu. Ampak ni sile. Se hitro navadiš. Res pa ni to sok, ki bi ga iz užitka pil. Jaz ga pijem požirek po požirek pa gre. :) Na prebavo pa vsaj meni nič ne vpliva.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 743
   RE: Septembrke 2019
9.7.2019 15:04:10   
firewoman
naty1989
jp na FB sem Mojca Mojca ... ja sej, verjetno bom kar izkoristila tisti bolj
hladni bazen, tiste ta tople bom pa za drugič pustila :)
imam pa tudi sama že kak mesec probleme z blagim vnetjem ... sedaj si pomagam z Boraxom,
če se pozdravim do dopusta seveda grem v bazen, če ne pa bom samo v senčki brala, tudi to je neki :D

(odgovor članu niicky)
Neposredna povezava do sporočila: 744
   RE: Septembrke 2019
10.7.2019 10:47:30   
naty1989
Ribica**


Jaz sem imela hemoglobina ko sem 1x dala kri 134, potem naslednjič ko sem spet dala kri, prvo je bilo to pri 7 tednih, nazadnje pa pri 19,20, pa je bil 129. Malo je padel, ampak še ni neke panike. Zdaj je od tega že več kot 10 tednov, pa še nisem dala krvi in ne vem kolko bi bil zdaj. Predvidevam da je spet malo padel, ker je pač tako da otrok rabi več, porabi vse zaloge in lahko pride do slabokrvnosti. Aja prej pred leti sem pa imela ful hemoglobina, mislim da 152. Tako da je že moja mami bila začudena kako imam toliko, medtem ko je ona skoz slabokrvna.


Drugače pa ta sok aronije zna pomagat. No jaz si probam železo uravnavat tako da jem čim več temno zelene zelenjave, špinača, temno zelena paprika, brokoli, zelje, zelena solata, kumarice, od sadja so pa pomaranče zelo vredu, jem pa še vedno folno kislino, da mi železo ne pade. No pesa je še tudi zelo dobra, samo jaz imam probleme zaradi zgage po njej. Pa sadje vsakodnevno, pač čim več takega sadja ki vsebuje veliko železa, recimo banane, potem jagodičevje, marelice... potem temno meso, perutnina, ribe tudi vsebujejo železo. Pa vsak dan malo več takega sadja in zelenjave pa se bo mogoče kaj popravilo. No samo če si pa podvržen temu da si slabokrvnem pa težko da bi kaj bilo drugače, no nekaj malega se že da popravit :).


Aja za suho sadje tudi pravijo da je ok, rozine, suhe sljive, marelice, fige, arašidi ( ki jih jaz kr dosti pojem ). Drugače pa suhi lešniki in mandlji vsebujejo največ železa. Jaz jem še ješprenj v solati, tako 2,3 na teden si naredim, ker ima tudi veliko železa. No pa si s tem malo pomagam, vsaj da ne bi padla pod mejo.

(odgovor članu firewoman)
Neposredna povezava do sporočila: 745
   RE: Septembrke 2019
10.7.2019 12:59:46   
Ribica **
Jaz imam sicer v nenosecem stanju vedno dovolj zeleza, v obeh nosecnostih mi je pa precej padlo, plus da se pozna zagotovo tudi gripa. Je pa tudi res, da pri takih pomanjkanjih kot je 110 in navzdol, tezko nadomestis samo s hrano, brez zdravil ne gre. Bi pa rada ga spravila cim visje, da ne bom po porodu spet tako boga, ker sem ga imela 92 prejsnjic. Sicer je slo potem v treh tednih prrcej gor, sem prisla na spodnjo mejo, pa vseeno, je lazje okrevanje, ce imas neko spodobno raven.


Sem kupila zdaj sok aronije, sprobam cez vikend. Imajo kje kaj manjse flase kot liter tega soka? Glede na to, da je lahko samo 5-7 dni odprt. 

(odgovor članu naty1989)
Neposredna povezava do sporočila: 746
   RE: Septembrke 2019
10.7.2019 20:43:41   
niicky
Jaz sem ga kupila v Mercatorju 0.7l in piše da ga je treba porabi v 15 dneh po odprtju. Mislim pa da ga imajo v dm-u (vsaj imeli so ga) po 0,33l.


(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 747
   RE: Septembrke 2019
11.7.2019 11:34:18   
smile_1
Pozdravcek vsem!Mi smo bili vceraj na pregledu in kaze, da mamo pravega korenjaka. Vceraj sem bila noseca tocno 32 tednov, mali je imel na oceno ze skoraj 3kg in obseg glavice 32cm! Sem dobila napotnico za porodnisnico, da se zmenimo okoli poroda, ker ga definitivno ne bodo drzali notri do 40 tedna. Ima katera ze izkusnje s tem? Upam, da naredijo vse, da se otrok porodi vaginalno in potem, ce res ne gre, naredijo CR. Ali te kdaj ze avtomatsko narocijo na CR zaradi velikosti?To je genetika, moz je imel ob rojstvu 37cm glavico in bil je ogromen, tako da je mali ocitno podedoval. K sreci so kilogrami staticni, do zdaj sem sla gor 10kg, od tega 3/4 teze do dopolnjenega drugega trimesecja in najmanj v tretjem trimesecju. Tegobice se pa pojavljajo, ne vem ce tudi vam, ampak ponoci mi roke zaspijo in mravlincijo, da jih zjutraj komaj spravim k sebi, noge zatekajo itak, pa trebuh mi otrdeva kr precej (brez bolecin, ampak obcutek je neprijeten). 
Lep pozdravcek vsem!

(odgovor članu niicky)
Neposredna povezava do sporočila: 748
   RE: Septembrke 2019
12.7.2019 8:20:37   
Eminna2019
Živjo punce,
Eminna tu.. sem si morala spremeniti ime ker se že par mesecev ne morem prijaviti in čvekati z vami.
Uglavnem.. mi pričakujemo user posted image ---04.09.2019

Ima še katera podobno "težavo" kot jaz... danes ponoči me je zbudila slabost in bolečine v trebuhu, temu je sledila driska.
ta moment je občutek v trebuhu bolj čuden - mogoče od razbolelega črevesja.
Nekje sem zasledila, da je driska lahko znak za začetek poroda user posted image
Danes je prav panika in zaključujem vse pomembne stvari v službi, potem grem v trgovino po vso kozmetiko, pleničke itd.. je šele 32t 4/7 ampak nimam še skoraj nič pripravljeno user posted image

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 749
   RE: Septembrke 2019
12.7.2019 8:50:59   
Petrca18
Zdravo Eminna :)

To sem imela jaz včeraj, ob 5ih me je zbudila slabost :/ čudno mi je bilo ker nisem nič takšnega pojedla, da bi mi lahko bilo slabo. Potem sem še malo poležala in spila vodo pa je bilo bolje.Sicer sem imela do popoldneva čuden občutek v trebuhu ampak je potem zginilo :) danes sem pa ok.Tako da po mojem brez panike :) 

(odgovor članu Eminna2019)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Prepovedana opravila za nosečnice
Čeprav so nosečke nagnjene k temu, da morajo pred porodom do potankosti urediti svoje gnezdece, je priporočljivo, da se ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?