|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julcki2020
9.1.2020 5:54:11   
Metka234
Super, upam da bo vse patronazne sestre take! ☺ Ja, teorija je eno, praksa pa drugo. 


Super, potem je se kar nekaj razumljivih delodajalcev ☺ Glede imen sva pa midva kar odlocena, samo za fantka se kolebam med dvema. Sem samo na eni spletni strani preletela seznam imen in hitro prisla do konca, da je 3/4 cudnih za moje pojme. Samo zadnjo crko spremenijo in je ze ime po novem 😅
Hope, lepo opravi danes! 😉

(odgovor članu MacB)
Neposredna povezava do sporočila: 301
   RE: Julcki2020
9.1.2020 8:29:10   
Alayne
@ Metka: Ma ja, veliko vožnje gor in dol. Včasih se kar na pol poti dobima pri mojih ali njegovih. Ampak bova potrpela zaenkrat, med porodniško bom pa valda pri njem. Pa še ceneje bo, ko ne bo dveh stanovanj/stroškov :) Morem še samo preučit kako je z otroškimi/porodniško, če nimam več bivališča v AVT. Mislim, da vsaj banka zahteva bivališče tam, firma pa zahteva AVT banko, zaradi lažjih davkov. Kolobocije.

@ Mac: Veliko sreče z imeni. Meni so ena moderna res čudna :O Čeprav danes je že čudno, če ima normalno ime in ne posebno. Vsi hočejo bit posebni. Midva sva izbrala kr v 15 min. Za fantka je bilo meni dokaj vseeno. Moji pogoji so, da ni šumnikov, ker ne veva ali bova v tujini ali SLO. On je želel nadaljevati tradicijo biblijskih imen. Kar smešno, ker nihče sploh ni veren, ampak mu dam prav, da so imena, ki se je pojavijo v bibliji precej splošno sprejeta po vsem svetu ( Peter, Jakob, Luka...). Nihče potem ne popači izgovorjave in ga razume. Tudi moje je ''biblijsko''. Sej izbira je še vedno velika :) Drugače imam pa tip 1 in sem na črpalki in senzorjih. Zadnji HbA1c zdaj med nosečnostjo je bil 4,9 :) Preglede imam na 2 tedna in delam 24 urne odčitke za vsak teden in jem točno predpisane jedilnike (z občasnimi pregrešitvami).

< Sporočilo je popravil Alayne -- 9.1.2020 8:32:41 >

(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 302
   RE: Julcki2020
9.1.2020 9:26:02   
MacB
@metka, ja glede delodajalca ima kar srečo. Glede knjige in imen, je knjiga o vseh slovenskih imenih, tako da ja, izpeljank je ogromno.

@alayne, sva kar preskočila imena, ki so bila popularna med vojnama pa po vojni. So pa meni tudi všeč pristna slovenska imena, no vsaj mislil sem, pa ugotoviš da izhajajo iz tujih imen.
Vau, to maš pa res super hba1c, kateri jedilnik je to? Ker recimo v bolniščnicah je dietna za diabetike, milo rečeno, katastrofa.

Btw eno vprašanje, a vas tudi kaj bolj meče v spolnosti? Mene je moja kar malo presenetila. Sicer me je kolega že opozoril, da je njegovo pri prvem zelo metalo (so bili odnosi pogosti), pri drugem pa skoraj nič. Mojo sicer do zdaj ni nič, v zadnjem tednu pa kar. Pa me niti ne moti glede otroka, bolj me skrbi pač zaradi nosečnosti same, čeprav moja rekla, da ji G povedala, da lahko. Že to me presenetilo, da jo je sploh vprašala.

Se je pa zdaj po novem letu začel trebušček vedno bolj videti. user posted image

< Sporočilo je popravil MacB -- 9.1.2020 9:33:41 >

(odgovor članu Alayne)
Neposredna povezava do sporočila: 303
   RE: Julcki2020
9.1.2020 12:55:51   
Udb
Helou.


Nova stara tukaj. Na zac sem bila anonimna. Zdaj pa zares. Rok imam 10.7., moj 4.otrocek. Nuhalna in nifty sta bila super.Trebuh imam precej velik, ampak se sprijaznis. 🤪
Zdaj pa se pol leta prezivimo 😁

(odgovor članu MacB)
Neposredna povezava do sporočila: 304
   RE: Julcki2020
9.1.2020 13:17:42   
MacB
Živjo.

Dobrodošla med nami. Bomo skupaj držali pesti ;)

Kako to, da ste se odločili za nifty? Zanimivo, kar nekaj vas je, kljub zasoljeni ceni.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 305
   RE: Julcki2020
9.1.2020 14:40:10   
Udb
Stara sem 39, imam 3 zdrave otroke. Zato. 


(odgovor članu MacB)
Neposredna povezava do sporočila: 306
   RE: Julcki2020
9.1.2020 16:18:15   
Metka234
Midva sva se za nifty odlocila ker sta dva in ce bo vse ok, bo verjetno pri tem ostalo in se zelim se malo dodatno pomirit. In ce bom sla samo enkrat cez nosecnost res nocem gledat na denar pri takih stvareh, ce obstaja neinvaziven nacin da cim vec izves. 😃 Pac se pa vsak odloci po svojih zmoznostih in kakor se mu zdi. Ceprav midva sva lahko vzela samo komplet za trisomije, ostalega ni mozno zaradi dojajcnosti. 
Moj sef je tudi danes prvic tako na samem me srecal in je spet vprasal kako sem in da naj samo uzivam in se sprostim, da so to tako lepi trenutki. Sem povedala da sta dva in je bil ves navdusen, ker ima tudi dva dokaj po vrsti mala otrocka. Da bi imel se dva, tako je lepo 😃 Tako da je dobil soet velik + pri meni, res je zakon! 
Na pregledu je na hitro naredila uz in me narocila cez 4 tedne. Je rekla da komot lahko delam skrajsano, po 4 ali 6 ur. Sem rekla da bi se nekaj casa tako, da ce bom hotla skrajsat vmes bom pa poklicala. In je rekla da ni problema, da je vesela da kdo se hoce delat 😃 Ampak mislim da bom cez par tednov kar presla na 6 ur. 😃
Uau, kar 4. otrocek, super mami! ☺ 

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 307
   RE: Julcki2020
9.1.2020 16:44:29   
Alayne
@Mac. Mene so sestre edukatorke v endokrinoloski ambulanti dobile v roke. Se zelo razlikuje od bolnisnicnih diet. Bolj kot ne se spodbuja zdrava prehrana. Vec obrokov, majhnih, nic predelanega, polnozrnato, vsa hranila etc. Podobno kot pri ostalih samo da so vsi ogljikovi hidrati res dobro presteti in preracunani. Svetuje se nasploh o zivljenjskem slogu in to. Meni je malo pomagalo. Se vedno pa kak kos pice pojem ;)

Za nifty se sama ne bom odlocila, ne zaradi cene, ampak ker me iskreno ne zanimajo vsi rezultati. Ce nuhalna pokaze vse BP, nima smisla voznja gor in dol in dodaten stres. Sem ´relativno´mlada in tudi ginekolog mi je rekel, da izgleda cisto vse ok, nobenih posebnosti in da naj se cimmanj sekiram, ker je nosecnsot fiziolosko stanje zenske.

Glede spolne sle pa def niha. Meni se je povecala ze, ko sem nehala jesti kontracepcijske. Je pa tudi mesecno nihanje, kot vedno s hormoni. Ne sekiraj se prevec in uzivajta to obdobje, dokler sta se sama. Ginekolog ej pa tudi meni rekel: P**** ne bo skodil otroku :) On je vedno direkten, ampak mi to ustreza.

4, so res super mama :) Pozdravljena!

(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 308
   RE: Julcki2020
9.1.2020 18:15:55   
Metka234
Aja, jaz sem imela prepoved SO zaradi krvavih izcedkov na zacetku in sploh se spomnila nisem da bi G vprasala ali prepoved se traja 😅 Niti ne pomislim 😂
Alayne, super da si sproščena! 

(odgovor članu Alayne)
Neposredna povezava do sporočila: 309
   RE: Julcki2020
9.1.2020 20:37:32   
hope2018
Uffffffff spolni odnosiiii hahahahahahahhaa..... Jaz moram reci da se pri meni ful bolj pozna hahahahahahahahhaa sem skoz za akcijo moj se mi skoz smeji in me sprasuje ce se zajebavam al resno🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


Vglavnem pregled za menoj moj tamaliii kar fajn rastee... Smoo namesto v 15 tednu ze kar v 16 tednu hahaha prehiteva za 6 dni.... Takoo daa imam morfologijo 6.2. ❤️❤️❤️ Vse je ok jupiii🤗🤗🤗🤗🤗😊😊😊😊😊

(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 310
   RE: Julcki2020
9.1.2020 22:09:23   
Baby2020
Super 😊😊 sem zelo vesela, da je bilo na vseh pregledih vse ok! Zdaj sem na vrsti samo se jaz, v torek 🤞😁


(odgovor članu hope2018)
Neposredna povezava do sporočila: 311
   RE: Julcki2020
9.1.2020 22:32:36   
hope2018
Jaa se maloo bo to... Menii je danes merilaa in dejansko je za 6 dni vecji... Tako da je sedaj prestavila datum poroda iz 2.7. Na 26.6. Haha.. Bomo videli kaj bo🤣🤣🤣


(odgovor članu Baby2020)
Neposredna povezava do sporočila: 312
   RE: Julcki2020
9.1.2020 23:47:52   
MacB
Torej si junijček, hope. Adijo user posted image user posted image Hec. Zanimivo, tvoj je starejši, najin pa mlajši. Samo da raste in je vse ok, ja meni se tudi smeje, ker nisem vajen, da je taka :D

Baby, obvezno javi, kako je šlo na pregledu v torek. :)

Metka, moja tudi pravi, da bi imela vsaj 3. Sem rekel, prvo tega ven spraviva pa boš pol rekla, kaj si želiš oz če si še želiš :D Samo vprašal sem glede niftya, ker je zanimivo, da mi že več folka reklo, da so šli v to, pa tudi na tem forumu vidim, da jih je nekaj. Midva sva zaradi super rezultatov na nuhalni rekla, da ne bova šla v to pa še na splošno sva dokaj pozitivna okoli vsega tega.

Ste že kaj nabavle od opreme?

< Sporočilo je popravil MacB -- 9.1.2020 23:51:44 >

(odgovor članu hope2018)
Neposredna povezava do sporočila: 313
   RE: Julcki2020
10.1.2020 4:06:47   
Metka234
Hope super da tako prino raste. Mogoce bos pa res ti otvorila sezono rojstev 😃 


Baby, upam da ti cim prej minejo dnevi do pregleda! 😃
Mac, haha imas prav. Bomo videli kako bo naneslo s številom otročkov 😊
Jaz nimam še čist nič, marca bom verjetno začela naročat kaj takega, kar ima daljši rok dobave - voziček, posteljica (v pikapolonici sem vidla moon posteljico in mi je čudovita), previjalna (ali bi pa dala nastavek na komodo delat, še ne veva 😃).
Mi je bil pa dr Pušenjak ful všeč na nuhalni. Jaz bi se kar eno uro z njim pogovarjala, če bi imela možnost ☺ Zdaj razmišljam da bi se potem prijavila k njemu še na morfologijo mogoče. Saj moja G mi je ok, ampak je tako tiha vedno, da se počutim kot na zaslišanju če hočem kaj izvedet. 😃

(odgovor članu MacB)
Neposredna povezava do sporočila: 314
   RE: Julcki2020
10.1.2020 5:54:33   
hope2018
Mac B hvala🙄😪😁😁😁 hahahaha.... Jaja vi se kr smejteee ko bodo enkrat otrocii bosta pa vidva naju prosilaa kdaj bove kej proste za ksne igrice🙊🙊🙊🙊🙊🙊🙊🙊 tko da izkoristi kar ti zena ponuja🤣🤣🤣🤣🤣pol bo mal casa😊😊😊😎😎 ja pri meni na nuhalni niso bili ravno bajni rezultati apak so se vedno bili nad povprecjem zato paa sem sla na nifty da je potrsilo 99% ce bi jaz na nuhalni imela odlicne rezultate sigurno nebi sla na nifty.... 😊 Jaz nisem se nic kupilaaa tako da verjetno tam nekje marca bom zacela bom imela casa na pretek ko bom domaa lahko celi cs...😎😎😎😎😎


(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 315
   RE: Julcki2020
10.1.2020 7:52:00   
Bozicka
Zdravo, evo pa se oglasam se jst. V sredo sva imela nuhalno in nuhalna ok, pri nama je bil pa otrockov utrip povecan. Merjrno je bilo v 12 tednu in 2 dni in utrip 177, naj bi bil 174. Je pa res, da sem bila jst zelo zivcna in baje tudi to upliva. In potem se potem mojs leta (37 ) in prva nosecnost zato sva dala tudi Nifty. Ker po letih padem v rizicno skupino. Sedaj pa nekaj dni cakanja. Ampak saj bo, vse bo ok. Po eni strani, se mi zdi, da je bilo vcasih lazje. Tudi moja mami je rodila pri 36 letih, nobenih dodatnih pregledov, nic. Sedaj pa z vso to tehnologijo, se mi zdi smo kar obremenjeni. Vsaj jst, se mi zdi, da vcasih tolk iscem in brdkam po netu da bom se jst dr postala😂😂. Evo malo sem se razpisala. Lep vikend vsem

(odgovor članu hope2018)
Neposredna povezava do sporočila: 316
   RE: Julcki2020
10.1.2020 7:57:03   
MacB
Bozicka, včasih so še delale na njivi skoraj do konca. Pač ni bilo časa se obremenjevati s takimi stvarmi. Zato pa je treba vse skupaj jemati z rezervo, biti sproščen (ne samo na videz, tudi na splošno) in bo. Sprosti se in verjemi, nasljednji pregled bo boljši. Samo drži se navodil G.

Hope, a že groziš? user posted image

Metka, nama pa je všeč posteljica iz Ikee. Sicer sva našla še eno v enem slovenskem podjetju, ki je tudi luštna in je obenem previjalna in posteljica, ko otrok zraste pa je lahko previjalna samo predalnik, pri postelji pa daš jogi nižje in stranske "rešetke" ven in je lahko postelja za otroka do 2-3 leta starosti, samo je malo predraga.

< Sporočilo je popravil MacB -- 10.1.2020 8:01:23 >

(odgovor članu Bozicka)
Neposredna povezava do sporočila: 317
   RE: Julcki2020
10.1.2020 7:58:04   
Udb
Pac po zdravi pameti je treba. Super, da nam je toliko na voljo. 


(odgovor članu MacB)
Neposredna povezava do sporočila: 318
   RE: Julcki2020
10.1.2020 17:15:34   
Metka234
Božicka, so ti rekli da je to prevelik utrip? Jaz sem brala da je od 11.-14. tedna normalno 130-180/min. Moj je imel en 160, drug pa 170. Ni nič komentiral, pač da je ok. Sem pa tudi jaz pomojem mela 150/100 haha, pač ful sem živcna pri zdravniku. Doma si merim vsak dan in je vse ok, pri sestri pa obup. Je rekla zadnjič saj vas ne tepem 😂 
Mac fino. Pa saj v obični posteljici 120_x_60 tudi lahko otrok kar dolgo spi. Vsaj moj nečak je še pri 3 letih komot bil notri, zdaj je šel pa v skoraj zakonsko v svojo sobo 😂 Ikeo imam pa najbližje v ZG uro in pol stran skor, tako da nič ne hodimo. Čakam ljubljansko 😃 
Mene pa zanimajo ti isofixi. A kaj veste, a to je standardno in vse lupinice pašejo gor in avtosedeži al ma vsaka firma svoje? In ali potem sedeži od 10 kg naprej npr. Imajo isofix ali ne? Pa ko ponujajo različne lupinice - do 10/13 kg. Kaj je bolje vzeti? Se komu kaj sanja? 😄


(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 319
   RE: Julcki2020
10.1.2020 18:51:36   
Baby2020
Glede isofix baze so meni kolegice mamice vse povedale enako: za lupinico je niso kupovale, saj je zadeva kar draga, obicajno mores pazit ker ne pase vsepovprek, zelo kratek cas je lupinica v uporabi kot avtosedez, tako da se dejasnko ne splaca. Poleg tega so se z novorojenckom same zelo malo vozile okoli, ko pa so se, so izkljucile sprednje airbage in dale otrocka na sprednji sedez, v nasprotni smeri voznje in lepinico fiksirale s pasom. Je pa res da nobena nima dvojckov...Midva bova ze v startu kupila avtosedez z isofix bazo in bo lupinica samo za prenasanje in vozickanje. 
MacB: midva se nisva vnaprej odlocila za nifty. Upava na dobre rezultate, da ne bo potrebno po nuhalni. Sem pa doplacala dvojni hormonski test. 
Hvala vsem ze lepe zelje v torek, seveda javim kako je slo 🤞😊

(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 320
   RE: Julcki2020
10.1.2020 20:30:01   
MacB
Isofix in lupince. Težke odločitve ja. Midva sva hodila po štacunah in gledala nove, probavala, nabirala info in se odločila, da bova vse nabavila rabljeno, saj večinoma se da že skoraj pri vseh vzet dol blago in ga oprat. Dobiš za normalne cene in bova vseeno nabavila vse.

(odgovor članu Baby2020)
Neposredna povezava do sporočila: 321
   RE: Julcki2020
10.1.2020 21:05:12   
Metka234
O hvala za info. Zdaj mi je približno jasno 😃 Haha, Mac, vidva sta že vse raziskala. Super. Jaz ful ne vem kaj in koliko bova uporabljala in kako je najlažje sploh če greš sam kam. 🤦 Verjetno bova vzela kar cel komplet vsega, pa upam da bo uporabno 😄


(odgovor članu MacB)
Neposredna povezava do sporočila: 322
   RE: Julcki2020
12.1.2020 13:57:45   
Pika.bu
Meni je ostalo ogromno stvari se od prvega, tako da me caka samo nakup vozicka in kasneje se avtosedeza. Pri prvemu sem imela rablIjen vozicek, in sem ga dala naprej. Ni mi bil ravno vizualno vsec, je bil pa odlicen na vseh terenih. Torat se sploh nemorem odlociti med vsemi temi vozicki, toliko izbire je 🙈🙈🤷🏻‍♀️. Pomembno mi je da je enostaven in da ne zavzame celotnega prtljaznika v avtu. Ve ze imate ogledane vozicke? Kaj vam je najbolj pomembno pri nakupu? 


(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 323
   RE: Julcki2020
12.1.2020 16:41:22   
Baby2020
Meni je pri vozicku najpomembneje, da je vzdrzljiv, da ima vredu ogrodje in vzmetenje in da je misljen tudi za neravni teren. S partnerjem sva drugace kar aktivna hribolazca in se rada odpraviva na kaksno lepo traso. Saj ne da bom z vozickom rinila v hribe, ampak kaksno gozdno, makadamsko pot pa ze mora prenesti. Jaz imam veliko zeljo in upanje, da bom lahko dosti vozickala, tako da dvomim da bom lahko ta vozicek potem naprej podarila, ker ga mislim izkoristit do konca 😋 


(odgovor članu Pika.bu)
Neposredna povezava do sporočila: 324
   RE: Julcki2020
13.1.2020 9:44:34   
hope2018
Meni je vsec vozicek mutsy nio.... Recimo.... Samo zato ker je tako dobro zlozljiv in ne zasede toliko prostora samo iz tega razloga in cisto lahek je za voznjo.... Edino kar me moti je da imaaa mrezasto kosaro spodaj in verjetno ne mores kaksne teske stvari dajati not... 😊


(odgovor članu Baby2020)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





FOTO: Slabi trenutki vsake nosečnice
photo
Nosečnost je čudovito obdobje, vendar je hkrati lahko tudi naporna. Poglejte si serijo fotografij, ki prikazuje tudi te,...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?