|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vse o carskem rezu
25.11.2008 11:16:55   
supermamica
Pozdravljene,
za menoj sta že dva CR v Postojni.Prvič mi je ginekolog sam svetoval CR zato, ker je bil malček narobe obrnjen. Sm carski je potekal brez težav v lokalni. Nato sem bila preostanek dneva in cel naslednji dan na intenzivni na infuziji in protibolečinski. Ni bilo govora o vstajanju in hoji. Malčka sem dobila toliko, da je malo posesal in vspodbudil nastajanje mleka. Ker sem bila omotična in v groznih bolečinah ne bi vedela kaj z njim, ker se nisem mogla premikati.Naslednji dan sem šla v sobo s katetrom.Sledi 3 dni mlečna hrana, tramal proti bolečinam. Malčka sem imela pri sebi ampak so ga previjale sestre. In tako 6 dni.
Pri drugem mi je ginekolog svetoval naravni porod in tako se je začelo,popadki,predrt mehur a ker je malčkov utrip 2× padel na 50, mali se ni hotel spustiti so se že kmalu odločiči za CR. In zahvaljujem se dr. Reševi, ker je imel ta mali 2×ovito popkovnico okoli vratu,plodovnica je bila že zelena in bi se lahko zastrupil, če bi vztrajali z naravnim p. pa še zame je bilo nevarno zaradi prvotne rane.
Še dobro da obstaja CR.
Kar se tiče okrevanja pa sem imela tako prvič kot tudi sedaj velike težave. Prvič sem imela hude bolečine in okrevanje je bilo dolgotrajno.
Sedaj je bilo manj boleče se mi pa že teden dni pojavi krvavitev 1×dnevno.CR sem imela pred 2 tednoma in ne vem če je to normalno.
Ker nisem zasledila nikjer govora o krvavitvi po CR prosim, če ima katera podobne težave za nasvet.
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Vse o carskem rezu
25.11.2008 12:22:55   
tosja
 
IZVIRNO SPOROČILO: Detece

Mene pa zanima kako ti določijo datum poroda kadar se vnaprej ve, da ne bo možen drugače kot s carskim rezom. Sama imam namreč rok 1.1. 2009


Ne čaka se. V Mb ga narediji tam nekje 10 dni pred rokom.


_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: kdaj po CR
30.11.2008 21:01:46   
*Vesela*
Kakšna je razlika med spinalnim in epiduralnim CR????user posted image

(odgovor članu cebelicamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: kdaj po CR
30.11.2008 22:42:47   
Anonimen
CR se dela s spinalnim blokom, kateremu nekatere rečejo kar epiduralna, kar pa ni isto, je pa podobno. Torej spinalni blok se uporablja pri CR, epiduralna pa je za "neboleč" naraven porod.

(odgovor članu *Vesela*)
  Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Vse o carskem rezu
6.12.2008 0:35:54   
caligula
jaz sem pred enim tednom rodila s CR.
Začela sem zjutraj s popadki, zvečer so se zaradi določenih problemov odločili za CR. nisem imela ne vem kakšne izbire ali bi ali ne bi, pod nos sem dobila ducat papirjev o sprejemu odgovornosti, seznanitvi s tem in onim... itak na pol prisebna valjda vse podpišeš samo da otroka vn spravijo.
g mi je še nekaj razlagal meni je pa bilo samo da otroka čimprej po celodnevnem mučenju spravijo vn!
v operacijsko sem šla ob pol devetih zvečer, mali car je bil rojen 20.51. tle navmes so me še uspavali, privezali, slekli so me že v porodni(zelo neprijeten občutek privezan pa gol pa te vozijo nekod pa niti ne veš kje in kod)
kdaj so me pripeljali na intenzivno nimam pojma. nisem imela toliko moči da bi pogledala na steno kjer je bila ura. dušila sem se še ene dve uri, sama v sobi! prosila za pomoč, pa so mi samo kisik na nos nastavljali pa odšli. pred operacijo se spomnem neke zelo boleče in pekoče tekočine, ki so mi jo spustili v žilo, potem sem zaspala, bolelo pa je zelo!
v glavnem, malega so mi takoj pripeljali da sem ga videla, v naročje mi ga niso dali.
zjutraj so mi ga pripeljali na oddelek da sva se podojila, najlepše dojenje v mojem življenjuuser posted image ker sem bila še omotična, brez bolečin, mali pa je vlekel kot norc, popolna idila matere in sinauser posted image
čez noč me je prijelo za na wc pa so mi ene 3x prinesli kahlico in nikakor nisem mogla zavestna se polulat v posteljo! čeprav sem vedela da so mi podstavili kahlico. tako da, sem šla okol 4 zjutraj prvič s postelje na wc, prej sem morala telovaditi oz se razgibati s sestro, uh, poln mehur, bolečine neznosne, potem pa še telovadba in brez pomoči vstajanje s postelje! pomaga ti samo z besedami.
potem sem se še umila=obrisala po telesu z mokro brisačo, in zasapla nazaj, drug dan po crju sem že skakala okol sicer z infuzijo na stojalu ampak je šlo :D
v glanem nadaljne dni se je dalo preživet s pomočjo protibolečinskih variant, jaz sem si nekaj svečk in tablet pustila oz shranila za dmov, ker ti ne dajo osebni zdravnik pa sploh ne tako močnih, meni je predpisal daleron user posted image
zdaj 7 dni kasneje sva oba odlično

(odgovor članu simonakr)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Vse o carskem rezu
8.12.2008 11:14:27   
pinko1
Pozdravljene,

jaz bom tudi imela carski rez, prvic. Me je kar malo strah.
Zanima me , kako ste se pocutile tiste, ki ste se odlocile za CR s spinalno ali epiduralno A, med samim posegom? Zasledila sem, da pred posegom vstavijo kateter za urin, ali je tudi to bolece? Kako dolgo je potem to noter? Zasledila sem tudi, da ga nekatere niso dobile, kako je s tem?

Hvala za odgovore.

Lp

(odgovor članu caligula)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Vse o carskem rezu
5.1.2009 22:53:42   
lili3
Mene pa zanima, če še katera čuti nekakšno zategovanje v predelu šivov? Meni se to dogaja sedaj kakšen teden, sem pa 5 mesecev po CR. Je to normalno ali bi bilo bolje iti na pregled?

(odgovor članu pinko1)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Vse o carskem rezu
12.1.2009 21:44:52   
Tanchy
Pozdravljene,

ko vas prebiram, opažam, da je kar nekaj mamic z negativnimi izkušnjami o CR.
Zato se tudi sama oglašam, da predstavim še mojo , bom rekla kar super user posted image izkušnjo .

Vse se je začelo, ko sem bila naročena na CTG v ljubljanski porodnišnici 1 teden pred predvidenim rokom, saj je bol mali obrnjen z ritko dol. Že zelo zgodaj zjutraj, okrog 5.ure sem se zbudila in se počutila zelo čudno in user posted image , nekaj se je dogajalo. Bila sem pa pomirjena, ker sem bila že zjutraj naročena na CTG in nisem delala prevelike panike.

Ker CTG ni kazal ne vem kako dobrih rezultatov, me je gin. še pregledal in ugotovil, da se je mali postavil na nogice in takoj naredil še UZ, kjer se je videlo, da se user posted image želi pokazat.

Takoj so odredili CR, nato pa me je babica (hvala bogu sem jo poznala) poštimala - klistir, nato porodna soba pa priklop na CTG, infuzija in ležat pa čakat... Pravijo, da se otroček bolj premika, če pred CTHjem vsaj malo ješ - in zjutraj sem pojedla zato mini rogljiček, v porodni pa se je izkazalo, da moram biti popolnoma tešča user posted image - zato smo čakali kar nekaj ur na poseg. Ampak je bilo zanimivo - vedno je kdo prišel, kaj povedaj,še baterije pri fotoaparatu so crknile user posted image tako da ni bilo panike.

Vmes je prišla anastezistka, katera je predstavila oba načina "narkoze" in sem seveda hotela biti prisebna pri porodu - dobila sem tudi za podpisat soglasje.
Ko je bil končno čas, je prišla manjša ekipa, mi umila trebuh, spodaj ter vstavila kateter - malo zapeče in to je to, je pa popolno olajšanje, ko prej ne moreš na wc user posted image . Potem sem z babico odkorakala proti operacijski, kjer je čakala malo večja ekipa, sem se vsedla na op mizo in tam mi je anastezistka v hrbtenico vbizgala ne vem kaj (se moraš nasršit kot mačka, da je ok, je pa hitro konec) - en, dva, tri in že so me zvrnili na op mizo, ter me na hitro pripravili na poseg. Ja pa ničesar ne čutiš od dekolteja navzdol - je pa toook smešen občutek user posted image , pa ko se samo zamaješ, ko ti zareže. Ja pa kisik ti dajo zraven na nos. Potem pa čakaš, pa malo čakaš ... in ti tam pomočnica reče aha, jaz že vidim kaj je!

Kaj pa jok - user posted image se ni dalo preveč jokat, nato ga je babica takoj odnesla, ga umila in zavila, potem sta pa mene prišla pogledat.... in ko vidiš to malo čudo user posted image user posted image user posted image . Potem ga je babica odnesla v porodno sobo kjer je čakal novopečeni očka - tam ga je še izmerila in ne vem kaj še. Mene so sčistili, začili, potem pa nekaj močnih bejb horuk in na bolniško posteljo. Odpeli so me na intenzivno, seveda sem se ustavila tudi pri mojih dveh user posted image   da smo se pocartali nato pa gor. Moj je takoj prišel za mano, user posted image pa nekaj minut kasneje. Medicinska sestrami je takoj ponudila, da mali poskusi sesat in je takoj uspelo user posted image . Rodili smo ob 14.44, nato pa smo se na intenzivni cartali do konca ure za obiske, 18.00. Takrat so odpeljali tudi user posted image in sem lahko povečerjala in res spala. Še prej so me ponovno spodaj umile in popedenale, klistir pa sem imela še do nalednjega dne, saj me noge še niso nesle user posted image .
Naslednji dan je bil user posted image pri meni dopoldan do kosila in nato popoldan, ko je k nama prišel user posted image . Počasi sem že hodila na wc, malo je še bolelo ampak ne pretirano. Pač na wc hodiš kot stara mama user posted image . Na razpolago je bilo tablet kolikor hočeš, vendar jih jaz nisem potrebovala. V začetku ja, potem pa jih raje nisem jemala. 3. dan so nas prestavili iz intenzivne in smo imele user posted image že cel dan pri sebi, naslednje dni pa tudi ponoči do odhoda domov.

Moram rečt, da je to moja samo pozitivna izkušnja, šive so vsi hvalili - baje sem imela zelo dobro zašito in tudi zacelili so se mi hitro. Malo je še bolelo in je kar nekaj časa trajalo, da se še notri zaceli, samo to me ni motilo.

Meni je bilo vse naj naj in res, odlične pohvale gredo celotni ekipi pri CR , še večje pa sestram na intenzivni - res so zlate user posted image user posted image user posted image .

Je pa samo nekaj, s čimer sem se morala sprijazniti - kar nekaj časa se mi je zelo čudno slišalo ko sem rekla, da sem rodila user posted image , saj so user posted image vzeli samo ven iz trebuha.

Sedaj sem pa 2. user posted image in si res srčno želim izkusiti tudi čare naravnega poroda.

No to je to. Naj vam moja zgodba vlije moči in poguma!

Punce še nekaj - čim manj skrbite kako bo, kaj bo in full pozitivnih misli .... to je največji uspeh za lepe spomine tudi pri CR in seveda hitro okrevanje!!!

Držte se! Tanchy

(odgovor članu lili3)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Vse o carskem rezu
16.1.2009 20:24:57   
michelleD
joj ta carski rez, mislim da ni pametno se prostovoljno odločati za te stvari, če ni nuja raje ne. Zame je bil otrok prevelik in se nisem odpirala dovolj.
Mene je še res fjst matralo ene 4 mesece, 1. mesec sem imela pa še kr občutek da mi bo vsa drobovina ven padla. Nočem strašt, a tako sem to jaz doživela. Seveda ljubezen otroka potem to vse poplača.
3,5 je že od tega pa se tako živo spomnim, oh skratka hudo je bilo ali pa imam nižji prag bolečine.



(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Vse o carskem rezu
12.2.2009 12:58:32   
_melody_
Pozdravljene!

Sem srečka user posted image  pa me zanima (mislim, da tega tukaj še nisem zasledila) kako je v mojem primeru... Pred 3mi leti sem imela lasersko operacijo oči (brez nje bi lahko oslepela) in se 1-2 let nisem smela popolnoma nič napenjat (trebušnjaki, dvigovanje nad 5kg itd...). Sedaj je sicer stanje ok, vendar mi je okolist rekel, da mi ne more zagotovit, da se mi ta "napaka" ne bo več ponovila. To pomeni, da lako že zaradi udarca žoge v glavo dobim poškodbo mrežnice in letim na lasersko operacijo.

Ve mogoče katera kako je s porodom (naravni ali CR) v takem primeru?

_____________________________

Sara - 28.9.2009

(odgovor članu michelleD)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Vse o carskem rezu
12.2.2009 13:44:16   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: _melody_

Pozdravljene!

Sem srečka user posted image  pa me zanima (mislim, da tega tukaj še nisem zasledila) kako je v mojem primeru... Pred 3mi leti sem imela lasersko operacijo oči (brez nje bi lahko oslepela) in se 1-2 let nisem smela popolnoma nič napenjat (trebušnjaki, dvigovanje nad 5kg itd...). Sedaj je sicer stanje ok, vendar mi je okolist rekel, da mi ne more zagotovit, da se mi ta "napaka" ne bo več ponovila. To pomeni, da lako že zaradi udarca žoge v glavo dobim poškodbo mrežnice in letim na lasersko operacijo.

Ve mogoče katera kako je s porodom (naravni ali CR) v takem primeru?


Pogovori se s svojo ginekologinjo o tem in te bo verjetno poslala k okulistu po mnenje in če bo on dal mnenje v smislu, da se lahko "napaka" ponovi boš takrat najverjetneje imela CR........

(odgovor članu _melody_)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Vse o carskem rezu
14.2.2009 20:12:00   
Anonimen
Sem se morala prav nasmehnit ob enem prvih postov, ko se je nekdo spraševal, kako hudiča vstavijo kateter v sečnico. Mah...ko bi vedle, kak debel kateter gre zlahka-ob pomoči ksilokain gela, ki malo anestezira in lubricira sluznico!! pa hvala bogu, si ne predstavljam, da bi z razrezanim vampkom morala pritiskat za lulat, po spinalnem bloku pa itak tega niti ne moreš. Vrečko si pa loh tud med noge skriješ za čas obiskov!Pa tudi hranila bi se rajši preko infuzij, da mi res ne bi blo treba na wc-ju pritiskat par dni.
Jaz bom zaradi nevarnosti ponovnega odstopa mrežnice verjetno tudi morala na carski rez, čeprav si ga prav nič ne želim. Vem za vse, kako poteka, ker delam kot anestezijska sestra in če se res ne bom morala izognit CR, bom rajši prosila za spinalni blok. Ne bi rada zamudila tistega prvega momenta, pa tudi spinalni blok deluje proti bolečinam še nekaj časa po operaciji, po splošni pa lahko upaš, da je bila protibolečinska infuzija priklopljena še preden se zbudiš, da te ne boli takoj.
Mnja...še vseen bi pa najrajši rodila po naravni poti z epiduralno.

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Vse o carskem rezu
25.2.2009 10:24:53   
Neža7
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

A bi se dalo na enem mestu zbrati vse o carskem rezu?

Kdaj se odločijo za carski rez? Koliko besede ima pri tem nosečnica sama?
Kakšne so priprave, če so? Kakšen je celoten potek od sprejema v porodnišnico do konca poroda?
Kakšne so morebitne in kakšne gotove posledice? Za mamo in za otroka, seveda.

Hvala.

Mimogrede, a je že kje v Sloveniji dovoljeno, da se nosečnica sama, četudi samoplačniško, odloči za carski rez, čeprav ni medicinskih indikacij za to, ali je to še vedno samo v tujini?


Pri meni so se odločili za CR pri 34.t user posted image  ker so videli na UZ, da sem imela zelo malo plodovno vodo. Vzok tega je bilo, da sem dobivala popodke že pri 30.t user posted image  na 3 min in sem se odprla za 3cm.
Popdke so mi ustavili in sem ležala v LJ za en mesec potem so se odločili za CR. Malo so se bali, da bi dobila spet popadkov.

Če je nujno nosečnica nima kaj veliko naredit. Jaz sploh nisem mislila kaj se bo zgodilo med in po CR, ker sem se bolj bala kako bo user posted image .

Na CR sem morala iti 4 dni po ugotovitev malo plodovne vode.
Zvčer sem dobim tableto, da sem lahko zaspala.
Zjutraj so prišli po mene in moža. Možu so dali halo (in me je čakal) in jaz sem šla na čiščenje user posted image  
Potem so naju dali v porodno sobo in mene na CTG. Po eni uri so prišli zdravnici in šli skozi moje parpirje in so mi rekli, da bo šli sedaj v O sobo.

Mož je čakal v porodno sobo, ko sem šla na CR. Po 30 min je mož dobil našo stručko user posted image  Zdrava kot ribica user posted image

Mene so peljali na intensivno. Jaz nisem videla svojo punčko do naslednji dan, ker je tudi bila v intensivni, ker se je zgodaj rodila.

6ur po CR so me že dvignili iz postelje na WC. Ful je bilo težko 1. potem je vedno bilo bolje user posted image  2. sem že sama šla.

Naslednji dan sem že sama šla čez hodnik pod tuš user posted image  Sem šla pogledat moj stručko z user posted image  in tudi isti dan sem šla ven iz intensivne. Moja punčka je tudi tisti dan šla ven iz intensivne user posted image

Po 5 dni sem šla domov in čez 10 po CR so mi dali ven šive (HB)

Zelo sem bila zadovoljna s CR in tudi okrevanje je bilo zelo hitro... (vem, da ene imajo hude težave)



_____________________________

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Vse o carskem rezu
19.3.2009 16:51:16   
črticaa
jz sm dubila naklofene
tud na jesenicah

pa kuj si na odelku ker nimajo tok placa
pa šive ti poberejo vn tm 6 al 7 dan, preden te domov spustijo

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: Vse o carskem rezu
19.3.2009 16:57:21   
črticaa
aja
pa  nujno da dobite te boleče inekcije za krčenje maternice
jz je nisem dobila ker sem bla 2 prsta odprta

in to je zgleda to kar prevaga
če ste odprte vs ne bojo še s tem filali

(odgovor članu črticaa)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Vse o carskem rezu
21.5.2009 22:00:52   
mama ti si moja
samo to iz izkušenj-prvega otroka sem rodila naravno, drugega  s carskim rezom-CARSKI REZ JE KATASTROFA PROTI NARAVNEM PORODU. Okrevanje je težje po carskem-pred letom sem  s spinalnim carskim rodila n še sedaj ne čutim  celega trebuha...

(odgovor članu črticaa)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: Vse o carskem rezu
22.5.2009 10:10:54   
črticaa
IZVIRNO SPOROČILO: mama ti si moja

samo to iz izkušenj-prvega otroka sem rodila naravno, drugega  s carskim rezom-CARSKI REZ JE KATASTROFA PROTI NARAVNEM PORODU. Okrevanje je težje po carskem-pred letom sem  s spinalnim carskim rodila n še sedaj ne čutim  celega trebuha...


jz sm pa 3 mesce nazaj rodila s carskim rezom pa ga normalno čutim,... mogoče zato ker sem mela anastezijo

(odgovor članu mama ti si moja)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: Vse o carskem rezu
26.5.2009 9:42:41   
amanuz
Za sabo imam dva carska reza, prvič je bilo bolj boleče in dlje časa nisem mogla vstat in se premikat, zelo sem bila utrujena, ker so predolgo člakali na naravni porod, dolker ni otročičku padel utrip; drugič je bilo lažje, ker sem se že psihično malo pripravila na vse, tudi takrat ni bilo ravno lahko, a sem že uro, po tem, ko sem se prebudila rekla, da si želim še enega dojenčka, bolečine gor ali dol...Prvič so mi prerezali živec, zato spredaj na določenem delu trebuha ničesar ne čutim, dugič so me prerezali na istem mestu kot prvič, zato se sploh ne vidi, da sem imela že dva carska. Šivajo samo od znotraj od zunaj pa te "sklamfajo", to so take ščipalke, ki jih pred odhodom domov poberejo, pobiranje teh ne boli in rana lepo zaraste. Rez je še kar dolg, kakih 12 cm, od lege dojenčka je odvisno ali je počez pod trebuhom ali od popka navzdol. Jaz imam počez, ker je bila lega normalna. Od popka navzdol pa je izjemoma, če otrok tako leži. Tisti je pač potem bolj viden, če si v kopalkah. Po carskem sledijo zdravila za krčenje maternice, proti bolečinam, proti strjevanju krvi, večinoma so injekcije, če te ne boli močno, pa lahko dobiš samo protibolečinske tablete ali pa še teh ne, če ne želiš. Potem krvaviš, kako dolgo je zelo različno od mamice do mamice, jaz sem kak mesec kar močno krvavela, s tem ni nič narobe, ker se pač mora očistiti maternica in telo nasploh, saj imamo v nosečnosti več krvi kot običajno.

(odgovor članu črticaa)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: Vse o carskem rezu
28.6.2009 21:26:29   
Netopirčy81
Jaz sem 1. rodila naravno, brez vseh zadev, zdaj v 2. pa CR, ker se mi je v 32. tednu odluščila posteljica. CR so mi naredili v LJ. Imela sem splošno anastezijo. Morem rečt, da se po skoraj 6ih tednih počutim odlično. Na WC sem šla koj zjutraj, brez problema, dobivala sem infuzijo, pa tablete proti bolećinam, pa železo...V glavnem, sm kr vesela kljub vsemu kar je bilo, da sem rodila s CR.

_____________________________

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu amanuz)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: kdaj po CR
16.7.2009 16:16:02   
deja87
ejla ženske...

mogoče že kje piše o tem kar vas nameravam prašat...in sem prezrla...zato nič se jezit name :)))  user posted image

allllora:

mal sm v paniki, ali nepričakovano sem noseča. drugič. lani julija sm rodila preko CR prelepo punčko in zdj me je kar strah...razmišljamo o prekinitvi zaradi mnogih razlogov..glede mojega zdravlja in pa še drugih stavri..tako.

mam eno vprašanje: če reskiram,(pustimo moje zdravjle, nekako se bo tud to rešilo)
  • ali je rizično za mamo in za doječka tako hitro zanosit? mislim šivi lahko razpokajo? tega se ful bojim.
  • ali je ze kira tako hitro zanosila?
  • kaj pa dojenje? moja 13mesečna pupa se še doji...kako pol?
PROSIM SVETUJTE SVETUJTE KI RES RABIM NASVET preden se odločim česa za kar mi bo celo življenje žau.
in PROSIM ne obsojajte me. če razmišljam o splavu, zato ker nebi rada zapustila moje punčke moža v primiru da bi blo kaj narobe.

sj ene ste že mamice, druge pa boste. sj razumete.........upam.

lp vsem

(odgovor članu cebelicamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: kdaj po CR
16.7.2009 23:13:20   
Detece
Ma ne saj pa to pa res nisi prezgodaj zanosila. Meni je ginekolog predlagal 1 leto pauze, nič več. Poznam pa primer ko je zanosila veliko prej in je bolo vse ok, celo rodila je naravno.

(odgovor članu deja87)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: kdaj po CR
17.7.2009 11:36:49   
*raci*
Živjo!
Prvo nosečnost sem končala z urgentnim CR v 26. tednu (skorej 4 leta nazaj). Okrevanje je bilo o.k.. Zdaj sem v drugo noseča. Odločila sem se da bom rodila s CR in sicer spinalno "ne vem kako se že reče" v LJ. Te želje še nisem povedala moj G, me pa zanima ali imam možnost izbire, glede na to, da sem že prvič imela CR?Zanima me ali je lahko partner zraven?

hvala n lep dan!

(odgovor članu Detece)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: kdaj po CR
17.7.2009 17:50:31   
črticaa
IZVIRNO SPOROČILO: *raci*

Živjo!
Prvo nosečnost sem končala z urgentnim CR v 26. tednu (skorej 4 leta nazaj). Okrevanje je bilo o.k.. Zdaj sem v drugo noseča. Odločila sem se da bom rodila s CR in sicer spinalno "ne vem kako se že reče" v LJ. Te želje še nisem povedala moj G, me pa zanima ali imam možnost izbire, glede na to, da sem že prvič imela CR?Zanima me ali je lahko partner zraven?

hvala n lep dan!


u drugo praviloma lahko izbiraš,...pa pr temu spinalnmu al kokr kol je lahko,..sam pretehti pluse pa minuse obeh,..k lah da ti nav prjel tko k je treba,...kolegici je prjel sam do dimelj in so ji na živo zarezal,...nočm te strašit sam opozorim te

(odgovor članu *raci*)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: kdaj po CR
21.7.2009 21:57:30   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: črticaa

IZVIRNO SPOROČILO: *raci*

Živjo!
Prvo nosečnost sem končala z urgentnim CR v 26. tednu (skorej 4 leta nazaj). Okrevanje je bilo o.k.. Zdaj sem v drugo noseča. Odločila sem se da bom rodila s CR in sicer spinalno "ne vem kako se že reče" v LJ. Te želje še nisem povedala moj G, me pa zanima ali imam možnost izbire, glede na to, da sem že prvič imela CR?Zanima me ali je lahko partner zraven?

hvala n lep dan!


u drugo praviloma lahko izbiraš,...pa pr temu spinalnmu al kokr kol je lahko,..sam pretehti pluse pa minuse obeh,..k lah da ti nav prjel tko k je treba,...kolegici je prjel sam do dimelj in so ji na živo zarezal,...nočm te strašit sam opozorim te


Jaz sem se na klistirju pred CR odločila za lokalno anestezijo, brez problema so mi jo naredili. Partner čaka z babico, v operacijski ga ni zraven(vsaj v Lj). Res pa je da tudi meni ni povsem prijela ampak zaradi drugih zadev, reza in tega nisem čutila.Če bi še imela napovedan CR bi isto naredila, res pa je da se po mojih izkušnjah občutki in čustva pri naravnem porodu ne morejo primerjat s temi pri CR.

(odgovor članu črticaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: kdaj po CR
25.7.2009 10:47:16   
nebo
Ojla, a ima katera napovedan CR v prihodnjem tednu in po možnosti še v MB?? Jaz imam sprejem 27.7. in 28.7. CR in me že dajejo živčki!!!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?