|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kdaj po CR
17.4.2010 9:51:08   
donna22

IZVIRNO SPOROČILO: didi85

Mene pa zanima ali lahko sam zahtevaš CR. Vem da včasih nisi mogel pa me zanima ali se je kaj spremenilo. Sama namreč nosim dvojčke in nevem kak bi gin. prepričala da bi me dala na CR.

Hvala za odgovor ter se opravičujem če je že bil kje odgovor na to vprašanje.




Mislim, da je pri dvojčkih tako ali tako dosti možnosti, da bo prišlo do CR ... Saj boš vidla! Kako daleč pa si z nosečnostjo? Dvojčki so pogosto na koncu v napačni legi in potem naredijo CR.

(odgovor članu didi85)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: kdaj po CR
22.4.2010 15:42:54   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: Mystery
Ne predstavljam pa si, kako dojite otroka, če ste nafilane z vsemi različnimi tabletami. Ena je omenila celo tramal.

Normalno, zakaj pa ne?user posted image Rodila v Lj. porodnišnici s CR in vse smo bile (vsaj) prva dva-tri dni na Tramalu, potem pa na Nalgesinu, Lekadolu,...

(odgovor članu Mystery)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Vse o carskem rezu
23.4.2010 23:43:53   
čičina
ojojojojuser posted image ... vse govorite o carskem rezu kot da je to nevem kak bavbav, jaz sem ga imela in ni čist nič hudega... trajalo je približno eno uro(zraven sem bedela) čutiš samo ko ti postelco ven jemljejo...dobila sem lokalno anestezijo in tudi ko sem se zbudila še nekaj časa sploh nisem nič čutla, ubistvu mi je blo use ful smešnuser posted image na intenzivni sem bila samo en dan, jedla sem lahko normalno.... trebuh boli.. normalno, ampak so te bolečine bol podobne kot da bi naredu 559 trebušnjakov:) uglavnem.... super bi blo da bi se ženske lahko same odločle za cr.. js vem da bi se takoj... tudi šive zdaj že naredijjo notranje, uzuni dajo pa sam špangice na kožo in se po kakšnem letu skoraj nič več ne pozna....  rodila sem v slovenj gradcu in so res fajn zdravniki tam...  res pa je da je treba biti 5 dni v bolniciuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Vse o carskem rezu
25.4.2010 16:07:46   
teaju
bravo čičina!
tudi jaz sem imela cr prvič 2006 in sem se sama odločila zanj ( veze in poznanstva ) in tudi sedaj ko grem drugič, grem ponovno na CR.
Jaz sem bila prvič doma že 4 dan, ker so mi naredili notranje šive, od zunaj pa so mi samo nekako zalepili, po enem tednu si popolnoma OK, le na fitnes ne smeš, po nekaj mesecih se mi ni poznalo več nič
Sedaj, ko sem v drugo noseča je moj G prav iskal kje je ta šiv od prvič, ker  mi bodo vrezali po isti črti.


(odgovor članu čičina)
Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Vse o carskem rezu
25.4.2010 16:21:15   
ellie
Evo, jaz sem še ena s super izkušnjo s CRuser posted image  sem se tudi sama odločila za CR (sem imela tud neke vrste veze). Je pa na srečo moj G super...in nima nič proti CRuser posted image

didi85 drugače pa ne moreš zahtevat CR. Razen, če se da z G dogovorit..

(odgovor članu teaju)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: kdaj po CR
26.4.2010 9:22:58   
didi85
IZVIRNO SPOROČILO: donna22







Mislim, da je pri dvojčkih tako ali tako dosti možnosti, da bo prišlo do CR ... Saj boš vidla! Kako daleč pa si z nosečnostjo? Dvojčki so pogosto na koncu v napačni legi in potem naredijo CR.


Jaz sem nekaj malega čez 4 mesece.

Hvala vsem za odgovore.

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: kdaj po CR
26.4.2010 20:55:03   
inch
Drage punce!

Slučajno sem naletela na ta del foruma in se mi zdi prav, da bi kaj napisala, glede na to da sem še čisto sveža po CR. Nažalost se meni ni uresničila želja po naravnem porodu, ki sem se ga zelo veselila in sem zaradi medenične vstave imela CR. Glede na vsa tveganja, ki so pri naravnem porodu pri taki legi, sem se dogovorila za CR. Ja, naročili so me tako kot pri frizerju. Ta del mi ni bil všeč, ker sem mnenja, da bi se otrok moral odločit kdaj gre ven in ne mi, pa ni šlo drugače. Škoda se mi zdi, da bi se ženske apriori odločale za CR, ker je to le operacija, ki, če le ni poštenih razlogov za to, ni potrebna. In tudi naraven porod je en del vezi med otrokom in mamo, ki je nekaj posebnega (ja, tudi boleč, pa še vedno se preživi) in vse ima svoj namen in funkcijo od popadkov naprej, pri CR pa ti je to vse vzeto, pri načrtovanem CR, se razume.

Sam CR pa ni noben bav-bav. Sama sem ga preživela brez kakršnih koli težav. Operacija traja eno uro, sama sem imela spinalni CR, čutiš da nekaj delajo, samo ne bolečin. Vidiš nič, pogovarjaš se s prijaznimi anastezistkami, otročka ti pokažejo, ti ga na kratko položijo k obrazu da se pocartaš in tebe dokončajo, otročka pa porihtajo in odnesejo na intenzivno nego. Tebe tudi odpeljejo na tvojo intenzivno, tisti dan te šopajo z raznoraznimi glukozami, zdravili in si seveda brez hrane. Zvečer sem lahko vstala, na lastno željo, ja ni blo preveč fajn, ker je ena velika luknja v trebuhu, ki vleče navzdol. Otročka so nam pripeljali kar kmalu po tem in smo se lahko cartali in prvič podojili. Drugi dan je stanje veliko boljše, tuširaš se že sam in vse tiste cevke ti poberejo ven, pa prvo pravo hrano dobiš, čeravno je nagravžna-dietalna. Še vedno si na raznih zdravilih, predvsem protibolečinskih. Mene sam šiv ni bolel, bolj mišice nad šivom, kot bi te nekdo pošteno nabunkal, pa hitro mine, dan dva, maksimalno. Res pa je, da je ta del zelo različen, mene ni bolelo iz kakršnihkoli razlogov že, ene so ful jamrale, ene spet nekaj manj. Jaz sem lahko 3. dan po CR že sedela po turško. 3 dni si na intenzivni negi, potem greš na oddelek, kjer si še 3 dni. Tam je pa tako kot je, če greš normalno rodit.

Jaz sem še vedno mnenja, da če se le da naj se gre rodit normalno, če pa res ne gre pa tudi CR ni nekaj hudega.

(odgovor članu didi85)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: kdaj po CR
26.4.2010 21:48:23   
donna22

IZVIRNO SPOROČILO: inch

In tudi naraven porod je en del vezi med otrokom in mamo, ki je nekaj posebnega (ja, tudi boleč, pa še vedno se preživi) in vse ima svoj namen in funkcijo od popadkov naprej, pri CR pa ti je to vse vzeto, pri načrtovanem CR, se razume.

Jaz sem še vedno mnenja, da če se le da naj se gre rodit normalno, če pa res ne gre pa tudi CR ni nekaj hudega.




To je seveda tvoje mnenje - jaz sem tudi imela vnaprej načrtovan CR zaradi medenične lege in bi ga takoj izbrala še enkrat (na koncu sem bila moji mali pupi hvaležna, da je ostala na ritki in da sem tako lahko imela CR); mislim tudi, da nimam nič manjše vezi z njo zaradi tega, ker se je rodila s CR in ne z naravnim porodom.

Obstajate take, ki si želite naravnega poroda in take, ki jih misel na naravni porod odvrača od imeti še otrok. Jaz zase vem, da če bi bilo treba, bi pač šla rodit (ampak definitivno ne brez EA ali česa podobnega), če pa ni potrebe, pa rečem (naravnemu) porodu: NE, HVALA!!



(odgovor članu inch)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: kdaj po CR
2.5.2010 18:41:43   
takotako
Evo še jaz...

Mal pregledujem če dobim slučajno kak nasvet kako prepričat da bi mi dal nasljenjič CR. enostavno jaz ne grem še enkrat čez vse skup. in zdaj ko imava v mislih še enega, je najbž veliko odvisno od tega ali mi bo G naklonjena...
Imela naravni prorod, katerega sem se veselila do trenutka ko so se začele komplikacije in je vse trajalo zelo dolgo. In si enostavno ne želim še enkrat it čez vse...

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: kdaj po CR
3.5.2010 8:04:09   
ellie
Pomoje prej katera mama, ki je rodila naravno, izgubi vez z otrokom. Sej pravijo, da je poporodna depresija lahko posledica težkega poroda. In zanimivo...poznam več žensk, ki so imele zelo težek porod, kot pa tistih, katerim je bilo to čist izi.

Mislim, da bi vsaki ženski morali dat izbiro poroda...sej konec koncev gre za njeno telo. In še dobro vprašanje...zakaj samo v Sloveniji ni tega, drugje pa se vsaka ženska lahko sama odloči user posted image

Od mojega moža sestrična je imela tako hud porod, da naslednjič več niti ne bo mogla naravno rodit. Raztrgana tako, da mora zdaj hodit redno na kontrole, ker ji niti ritna mišica več ne dela, tako kot bi morala...ker se je med porodom pretrgala. In hvala lepa za takšno edinstveno izkušnjo...raje imam eno črto čez trebuh.

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: kdaj po CR
3.5.2010 22:15:15   
takotako
Ja res je. Jaz kakšne posebne vezi z otrokom nisem odbila zaradi poroda: to dobiš potem k seb priodeš.
Jaz sem skoz pazila da nisemmalim bla kje z malim tako da bi z njem na tla padla še pol 14 dni. Pa tisto pošiljanje nazaj k se ne moreš posvetit dojenčku. Ne vem no jaz vem da ne grem še enrkat tako rodit.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: kdaj po CR
4.5.2010 18:10:19   
Urska09
IZVIRNO SPOROČILO: didi85

Mene pa zanima ali lahko sam zahtevaš CR. Vem da včasih nisi mogel pa me zanima ali se je kaj spremenilo. Sama namreč nosim dvojčke in nevem kak bi gin. prepričala da bi me dala na CR.

Hvala za odgovor ter se opravičujem če je že bil kje odgovor na to vprašanje.


Vse je odvisno od tvojega G oz. vez. Res. Jaz sem sicer imela medenično vstavo in bi lahko rodila naravno (prvič sem), pa me je bilo tako strah, da sem ful zatežila...in dosegla CR. Ni mi žal, niti slučajno. Še enkrat bi se odločila enako.

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Vse o carskem rezu
4.5.2010 18:11:59   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: teaju

Sedaj, ko sem v drugo noseča je moj G prav iskal kje je ta šiv od prvič, ker  mi bodo vrezali po isti črti.



Oooo, tole ti pa prav zavidam!! Jaz imam tudi notranje šive (v Lj. to dela samo Pušenjak), pa se mi dobro leto po CR še ful pozna. Debeeela rdeča črta. Ja, res sem pa že mal v letih user posted image

(odgovor članu teaju)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: kdaj po CR
4.5.2010 18:16:48   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: donna22


IZVIRNO SPOROČILO: inch

In tudi naraven porod je en del vezi med otrokom in mamo, ki je nekaj posebnega (ja, tudi boleč, pa še vedno se preživi) in vse ima svoj namen in funkcijo od popadkov naprej, pri CR pa ti je to vse vzeto, pri načrtovanem CR, se razume.

Jaz sem še vedno mnenja, da če se le da naj se gre rodit normalno, če pa res ne gre pa tudi CR ni nekaj hudega.




To je seveda tvoje mnenje - jaz sem tudi imela vnaprej načrtovan CR zaradi medenične lege in bi ga takoj izbrala še enkrat (na koncu sem bila moji mali pupi hvaležna, da je ostala na ritki in da sem tako lahko imela CR); mislim tudi, da nimam nič manjše vezi z njo zaradi tega, ker se je rodila s CR in ne z naravnim porodom.

Obstajate take, ki si želite naravnega poroda in take, ki jih misel na naravni porod odvrača od imeti še otrok. Jaz zase vem, da če bi bilo treba, bi pač šla rodit (ampak definitivno ne brez EA ali česa podobnega), če pa ni potrebe, pa rečem (naravnemu) porodu: NE, HVALA!!




Moj podpis!!! Prvič sem rodila naravno - itak da boli!!...ko sem bila drugič noseča, me je grabila blazna panika in strah pred porodom. No, na srečo je bila tudi moja pupa v medenični....brez CR ali EA nikoli!!! več rodit.

(odgovor članu donna22)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: kdaj po CR
4.5.2010 18:19:42   
Urska09

IZVIRNO SPOROČILO: ellie

In še dobro vprašanje...zakaj samo v Sloveniji ni tega, drugje pa se vsaka ženska lahko sama odloči

Ja, res dobro vprašanje...Pušenjak se že lep čas zavzema za to, da bi bil CR na izbiro...seveda bi bil samoplačniški in vsaka bi morala podpisati, da prevzema del odgovornosti nase...ker je to vseeno operacija...

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   [Brisano sporočilo]
30.6.2010 11:57:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Urska09)
  Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Vse o carskem rezu
30.6.2010 12:38:38   
Katy78
A res Urška09? Ker meni je tudi Pušenjak delal CR z notranjimi šivi in se mi minimalno pozna. user posted image

Drugače pa je bil meni CR super. Nekje tretji dan že nisem rabila več nič proti bolečinam. OK, res je, da sem prva dva dni težko vstajala iz postelje in se na njej obračala, ampak ko sem pa vstala, sem pa komot hodila. Tiste, ki so pa vaginalno rodile, pa reve boge niti jesti niso mogle v miru, ker niso vedele kako bi se usedle. user posted image

Da ni vezi med mamo in otrokom če rodiš s CR? Ne klamfajte neumnosti no. Isto se govorijo take neumnosti glede dojenja. Potem jaz in moj otrok sploh nimava nobene vezi, ker sem rodila s CR in ker sem dojila le par dni. Ubogi moj otroček. user posted image

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 30.6.2010 12:40:11 >

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Vse o carskem rezu
30.6.2010 12:51:39   
nadka30
še ena, ki je imela carski rez, le da je od tega že skoraj šest let.
Mogoče je bilo malo hudo samo prvi dan, ko sem se prvič po operaciji mogla vstati drugče pa sem tretji dan že normalno funkcionirala, od carskega reza mi je ostal majhen rez, ki ga sploh ne vidiš če ne veš kje ga moraš iskati. Trenutno sem noseča in ali bo sedaj carski rez vam bom povedala čez cca 2 meseca.
Da ni povezave med otrokom in materjo to je bedarija, enako kot rečejo da če imaš carskega da je mala verjetnost da se bo otrok dojil, ker baje ni prave simulacije, jaz sem dojila vse do 8 meseca, mleka sem imela za dva in ne samo za enega, tako da tudi ta teorija ne drži.
Tako da tiste, ki carskega niste imele ne govorit na pamet

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Vse o carskem rezu
30.6.2010 17:09:13   
PC Baby
Jas sem tudi imela CR. Šla sem rodit naravno in ker se pač 21 ur nisem odprla več kot 1 prst so mi delali CR. Tako, da sem dala skozi in popadke in začetek poroda in CR. Zdaj ko sem drugič noseča in imam možnost izbire - sploh ni vprašanje, da ne bi izbrala CR!  Prvi dan je bilo mogoče res teško, ampak se mi zdi, da čisto pozabiš, tak kot pri naravnem porodu. Tretji dan sem že normalno funkcionirala in skrbela za otročka, 4. dan pa šla domov. Približno istočasno sta rodili dve moji prijateljici (he, he) naravno in sem jih jaz z intenzivne hodila obiskovat na oddelek, ker sta bili obe razstrgani in res revici. In to še kar nekaj mesecev po produ, ko sem pa jaz že veselo športala in skakla okoli.

Tako da ja, definitivno zagovarjam CR. Aja pa še to: dojila sem polnih 13 mesecev in lahko bi še dje, če se ne bi drugače odločila. Toliko o tem, da se po CR ne doji.

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Vse o carskem rezu
1.7.2010 8:44:40   
NMJ
Pozdravljene,

tudi sama imam jutri načrtovan CR (drugič). Prvič sem imela splošno anestezijo, sedaj pa mi je zdravnica na pripravah rekla naj razmislim kakšno anestezijo bi imela - splošno ali lokalno. Kaj ste ve izbrale in ali obstaja kakšna možnost, da lokalna ne prime dovolj močno?

lp

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Vse o carskem rezu
1.7.2010 20:18:28   
PC Baby
Obstaja tudi možnost, da splošna ne prime dovolj močno, tako, da ne se preveč sekirat, če si se za to odločla - go for it :)
Sem pa brala, da pri lokalni vseeno čutiš postopke, kako te režejo, širijo trebuh, otroka ven vlečejo itd - ampak ne kot bolečino, ampak kot nekak pritisk.

(odgovor članu NMJ)
Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Vse o carskem rezu
1.7.2010 21:06:05   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: NMJ

Pozdravljene,

tudi sama imam jutri načrtovan CR (drugič). Prvič sem imela splošno anestezijo, sedaj pa mi je zdravnica na pripravah rekla naj razmislim kakšno anestezijo bi imela - splošno ali lokalno. Kaj ste ve izbrale in ali obstaja kakšna možnost, da lokalna ne prime dovolj močno?

lp



jaz bi najbrž izbrala spinalno analgezijo. ker bi res rada videla mojega otroka takoj ko se rodi. ker mi to ful manjka od prvega CR.
in mislim, da ni možnosti da anastezija ne prime. oz. da bi te kar rezat začeli ne da bi prej preverili koliko in če kaj čutiš.

(odgovor članu NMJ)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Vse o carskem rezu
1.7.2010 21:52:33   
lunka1
Evo , jaz lahko povem iz prve roke user posted image


Meni so sicer napovedali CR, kar sem sprejela precej z muko. No, KO sem sprejela dejstvo, da svojega otroka ne bom rodila vaginalno, mi je druga ginekologinja, ki me je pregledala na dan, ko sem imela rok, rekla, da nikakor ne, je čisto ven padla... Julia je bila preko izmerjena kot zelo velika punčka (4400 so ji namerili, na koncu jih je imela "samo" 4080 in obseg glavice 37,5cm), pa mi je ta ženska rekla, da so ženske rojevale tudi že petkilske otroke... Pa, da naj kar notri ostanem, da bodo sprožili. No, sem se toliko zmenila, da sem prišla nalednji dan zjutraj... Res sem bila prestrašena, ker sem bila že čisto sprijaznena s tem, da bom imela CR...


Torej ob 9h sem dobila tableto za odpiranje, ker nisem bila skoraj nič odprta. No, en prst, ampak to skoraj ne šteje... So me dali v porodno, skoraj nobenega dogajanja. Ob 12h sem šla na oddelek, ob 15h pa spet nazaj v porodno, z rahlimi popadki odprta za dva prsta. Sem takoj rekla za EA in jo ob 16h že imela vstavljeno... No, odpirala se nisem skoraj nič, pa so mi dodajali k mojim še umetne popadke,... Pa dodajali, pa dodajali in dodajali... Res groza, ampak hvala bogu sem imela EA! In odpiranje se je začelo, nekje ob 22, 23h sem bila že čisto odprta in je bil čas za potiskanje. V tem času je prišla še tista ginekologinja, ki je rekla, da mi CR ne bo naredila (bila je v civilu, saj je zaključila jutranjo izmeno, ona mi je zjutraj vstavila tablato za odpiranje in sem bila kar vesela, da je ne bom imela ob porodu zraven). Ves čas sem imela eno ful prijazno, potem pa je prišla ona... Grrr, no na koncu pa sem bila zadovoljna, ker je prišla...

V glavnem, potiskali smo, dete pa ni šlo ven, ampak se je skoraj zagozdilo. Medtem se je tista G, ki ni hotela napravit CR preoblekla v uniformo in je bila tudi ves čas zraven, pa babica in nekaj sester, pa oba anesteziologa... Ura nekje okoli polnoči... Dete nikamor... Jaz sem potiskala, sestre so se mi metale po trebuhu, da sem bila še 14dni čisto plava in srečna, da mi niso polomili reber. Hvala bogu, je bil ves čas z mano moj dragi... No, potem se ta "moja" G odloči, da mi bo prerezala presredek, in sem znorela, da kaj si misli, da otrok ne gre nikamor, da naj mi kar CR naredi, ker ne mislim biti prerezana spodaj in še po trebuhu, če dete slučajno ne bo šlo ven. Je utihnila in rekla: "gremo v operacijsko".

Meni je medtem popolnoma prenehala delovati EA, saj imajo v naši porodnišnici navado, da jo nehajo dodajat, da ženska bolje čuti iztis. Lahko si predstavljate, kakšne bolečine so bile, ko sem praktično iz nič popadkov (ki jih najprej zaradi EA nisem nič čutila) prišla na maksimum zaradi vseh dodanih umetnih. Ko so me peljali v operacijsko, sem se zvijala na postelji in dvakrat bruhala od bolečin.

No, zdaj pa odgovor na vprašanje o spinalni analgeziji (se opravičujem, če sem dolgovezila...). Jaz sem imela kateter že vstavljen v hrtbenici tako, da sem zahtevala spinalno. In so v bistvu prešli iz epiduralne v spinalno. So me privezali na tisto posteljo in dodajali. Potem me anestezistka vpraša, če in kaj čutim, ter me z mokro in mrzlo vatko požgečka po rami. Ji povem, da je vatka mrzla in mokra. Potem me požgečka po trebuhu in vpraša, kaj čutim zdaj. Pa pravim, da čutim nekaj, a ne vem kaj... Pa je bila ista vatka. Aja, pa bolečina, od katere sem bruhala, je popolnoma prenehala... Kasneje sem tudi videla, da so mi porisali podplate z alkoholnim flomastrom in tudi tega nisem čutila.

Potem so nekaj "rovarili" po trebuhu, nakar mi anestezistka reče, da so me odprli, čez dve minuti pa še "vaša Julia je zunaj" in je zajokalaaaa. To je tako nepozaben občutek, da mi še danes (po 3,5 mesecih) pritečejo solze, ko se spomnim. So jo obrisali in zavili ter prinesli k meni k obrazu, da sem jo videla in ji dala ljubčka... Bila sem v sedmih nebesih, da imam končno pri sebi mojo težko pričakovano pikico in tudi, da je konec "kalvarije"... Potem so jo odnesli gor, jo uredili, stehtali in vse ostalo, mene pa so še kakšne pol ure šivali. In te pol ure se mi je vleklo kot en teden, ker sem se zaradi 14-urnih popadkov (hvala bogu EA!!!) in obremenitve na mišice, tresla kot zmešana. Rok sploh nisem mogla nadzorovat... No, ampak pri normalni spinalni, če je dogovorjen CR, tega ne bo. To je bilo posledica poroda in umatnih popadkov in EA.

Rodila sem ob 1:23, so me zašili in peljali na oddelek (ne na intenzivno - pri nas tega ni, "pri nas" je na Jesenicah). Tam je stal moj z Julio v naročju, ves objokan, a vesel, da smo končno skupaj. Je rekel, da se mu je skoraj zmešalo od skrbi... Potem pa so nas pustili same 15 minut in nekje ob 3h zjutraj so ga "zjagali" domov, Julio pa odnesli.

In jaz, ki sem si tako želela Julio podojiti takoj po porodu, sem jo lahko dojila tri ure kasneje. Je punca moja tako zagrabila, da sem spet skoraj jokala od sreče, saj sem brala, da po CR dojenje težje steče. In se dojiva še danes in upam, da se bova šše dolgo.

Okrevanje:
torej, meni so Julio prinesli ob pol 6h zjutraj, je ležala pri meni v postelji, ob 7h so prišle sestre, me spravile iz postelje in me umile s krpicami. Bolelo je kot pri norcih, ampak verjetno zato, ker je bilo telo utrujeno (saj sem spala mogoče eno uro vsega, ker nisem mogla zaspat zaradi tresenja telesa in vsega vznemirjenja). In - pazi to - po viziti nekje ob 10h, pride fizioterapevtka in sem mogla delat že vaje. No, je prišla naslednji dan se opravičit, da ni vedela, da sem imela pred nekaj urami CR, ampak sem vseeno delala vaje. Seveda v postelji, ampak vseeno me je bolelo... Zvečer so me sestre peljale pod tuš, no v bistvu sem šla sama, samo držale so me, ker sem imela hemoglobina okoli 80... Ja, ful malo... To je to. Aja, sem pozabila omenit, da sem imela Julio ob sebi nonstop, le previti so prišle sestre in tudi pomagale so mi jo dojiti. Drugače pa sem bila za vse sama. Če je zajokala, sem morala vstat in jo dat k sebi na posteljo. Saj, ko se navadiš, kako vstat iz postelje, gre.... dokler pa ne usvojiš, kako se dvigniti, pa kar boli.

Vez:
meni nihče ne bo rekel, da med nama ni vezi... po vsej kalvariji, ki sva jo prestali, jo imam neznansko rada in bi šla zanjo še enkrat skozi vse to. Mislim, da je vez lahko še močnejša!!!

*

In zakaj sem pisala celo porodno zgodbo? Point vsega pa je to, da tista G, ki mi je rekla, da mi ona ne bo delala carskega in naj mi ga naredi kar tisti, ki me je "prepričal" v to, da ga bom imela in da bom rodila vaginalno (da bom mogla rodit vaginalno, ker se kljub velikemu otroku, "ne morem zmišljevat"), je bila na koncu tista, ki mi je naredila CR! Upam, da se je potem malo zamislila... V porodni sem bila od 9h zjutraj 16.3. do 2h zjutraj 17.3. (torej 17ur) zaradi tega, ker "so ženske vaginalno rodile tudi že petkilske otroke". Koliko od teh žensk pa je bilo spodaj raztrganih in prerezanih, pa nobeden ne pove. In prav gotovo je lažje okrevanje po CR kot po prerezanem presredku!

Za naprej, za naslednji porod baje lahko izbiraš, kako roditi. Carski rez 100%!!!!

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Vse o carskem rezu
1.7.2010 22:41:55   
lil_
mi je zov ker se bom umesala, ampak me res zanima...napisala si, da je okrevanje pri prerezanem presredki tezje kot okrevanje po CR....zakaj je prerezan presredek neki tok groznega? a niso vcasih zenske pri vsakem porodu prerezal in sploh ni blo pomembno a je potrebno al ne?

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: Vse o carskem rezu
2.7.2010 8:40:14   
lunka1
Vse kolegice, ki jih poznam in so imele prerezan presredek, so mi ful potožile, koliko časa je trajalo okrevanje - fizično in psihično. Jaz (hvala bogu) nimam teh izkušenj, ampak nekatere so se dobesedno počutile posiljene in zlorabljene v psihičnem smislu, v fizičnem pa jih je dolgo še peklo in bolelo, pa težave so imele pri seksu... Toliko vem jaz, kaj več pa ne ;)

(odgovor članu lil_)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?