|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE
4.11.2005 14:03:09   
sania
Jaz imam še dve polni škatli tako, da bom do konca petega meseca jedla folno, škodovati ne more če pa koristi pa toliko bolje.user posted image

(odgovor članu sonca)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: MAJČICE
4.11.2005 17:30:35   
aljča
Pozdravljene majčice še iz moje straniuser posted image !

No naj se še jaz malo oglasim ko se že nekaj časa nisem.
Tud pri meni so slabosti že minile,tako da imam sedaj malo večji apetit kot pa prej.Hlače spravim nase samo ene ostalo pa je že na žalost pretesno.Počasi bo treba v akcijo za bolj praktičnim.No itak pa jih ne rabim veliko ker sem tko doma in moram pridno počivat in mirovat.Tako da so trenirke kar dobre.
V petek 11.11.imam NS v Lj.in že komaj čakam da vidim mojega pikeca.Od 30.9. ko sem imela zadnji pregled v Mb ga še nisem nič videla.Moja g.pravi da je bolje počakat na NS kot pa da bi mi sedaj šarala ko imam kritično nosečnost.user posted image Z dabrostoni moram nadaljevati še naprej do naslednjega pregleda v sredini novembra.Mi je pa po 7.11, že zmanjšala dozo na dve.Komaj čakam da bo ta tretji mesec za mano in da se mi ne bo treba več bati.
Vsem skupaj lepo nosečnost in pa velik klepetanja tle gor.
Čao Aljauser posted image user posted image

(odgovor članu sonca)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: MAJČICE
5.11.2005 11:35:36   
lenika
Pozdravljene majčice. Kako st kaj? Mene danes zelo boli glava, tako me še ni odkar sem noseča. Vem pa kaj bi lahko krivo. Včeraj zvečer sem bila na pijači s kolegicami v lokalu, kjer je bilo precej zakajeno in tam sem bila približno dve uri. Danes zjutraj sem si kar malo očitala, da sem še nerojenega dojenčka izpostavljala takšnemu zraku, ampak saj bo že bolje. Danes pa se filam z vitamini in pijem vodo, kot, da bi se hotela pikici opravičit. Ma ja, saj bo že, samo na živce mi gre to. Če greš poleti na pijačo se usedeš na teraso, sedaj pozimi, pa moraš biti notri in dihat ta zrak. Najbolj zanimivo je pa to, da dokler nisem bila noseča, tega sploh opazila nisem, verjetno tudi zato, ker sem bila tudi sama kadilka. user posted image
Zdaj pa že nakladam. Skratka lepo se imejte in oglasite se kaj.

(odgovor članu sonca)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: MAJČICE
5.11.2005 21:51:10   
marmeladni krofek

živjo majčice!
 jz bi samo komentirala to glede folne... men je ginekologinja rekla da je dobr da jo jemlem kr cez celo nosečnost ker mi jo bo pol kasnej primankoval... skodt tko in tko ne more, baje je pa dobr tud ker se v pozni nosečnosti poslabša kri... ne vem no, kar se pa bejbija tiče je pa hrbtenička najbrž ze izoblikovana, tko da je zdj že vseen... bom jo pa  jemala vseen ker sm bol slabokrvne narave, mam srečo da mi diši sadje, zelenjava mal mn ampak se da zdržat... mene bol zanima kaj mislte ve o prehranskih dopolnilih (kalcij, magnezij, železo, vitamin c), a so sploh priporočljiva?

(odgovor članu sonca)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: MAJČICE
7.11.2005 7:12:49   
MiaSophia
Dobro jutro user posted image !
Moj drugi pregled je bil okej, user posted image  meri 6 cm, tudi gubica je okej, pa razmerje za Downov sindrom je uredu. Od prejšnjega pregleda sem se zredila za 0.5 kg....Moj user posted image  bo pikico videl v 20. tednu. Poslušala sem tudi bitje srčkauser posted image  Skratka, pregled je bil fajni.
Zaprtje, ki me skoraj več ne "napada", rešujem z Donatom, tako kot je rekla ena od forumk; 0.5 l razdelim za  3x na dan. Pijem pa tudi zeleni čaj, ki ga "namakam" le 2 minuti in mi je tudi okej.  Tifol prav tako še jemljem, mogoče ga bom tudi jaz jemala do konca nosečnosti...
Lenika, te čist razumem, kak ti je bilo, ko si sedela v zakajenem lokalu in vdihovala tist prekajen luftuser posted image  Tudi sama sem ex-kadilka, ne kadim že 2 leti, dim me moti ko user posted image , ampak kaj češ...Kadar ni tako zelo mrzlo, se še zdaj usedem kam ven na teraso (seveda čez dan)...
Torej, punce, nič kaj nismo klepetave user posted image . Najbrž nas vse to čaka malo kasneje, ko bodo bušiji že zrastli in ko bo šlo bolj proti finišu??user posted image
Lepo začnimo tale teden, baj bajuser posted image

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa. (E. Store)

(odgovor članu marmeladni krofek)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: MAJČICE
7.11.2005 8:02:17   
majamo
Dobro jutro punce

Jaz ne vem kaj je z menoj. Cel vikend sem bila tako slabotna pa tak mi je bilo slabo, pa še danes mi je. user posted image Sem mislila, da je to minilo. Kaj se pri vas tudi še občasno pojavljajo kake take iz prejšnjih 3 mesecev? Jaz sem zdaj v 14t pa je huje kot prej. Pa tako sem utrujena ko user posted image . Samo spala bi. Te pa pravijo da v 2 trimesečju user posted image prekipevajo od energije user posted image , jaz mam baterije čist prazne. Folno še pa tud kr jem in jo bom do konc meseca.
No jutri mam NS pa se bom še tam malo pozanimala zakaj tako bedno razpoloženje.

No upam da je pri vas bolje?

vaša majamo

(odgovor članu MiaSophia)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: MAJČICE
7.11.2005 8:24:49   
puncica
Dobro jutro!
Evo vikend za nami, mi smo po starem, sicer me je prejšn tedn spet glava bolela, no sej mam skoz ko natempirano a tako je bilo že v prvi nosečnosti, se pa izogibam čokoladi pa pomarančam in mandarinam, ker sem ugotovila da mi nič kaj dobr ne delajo ker me pol še bol glava boli. Skrtaka z glavoboli imam ful težave. Se pa danes psihično pripravljam da bom direktorci povedala za nosečnost in čakam da me pokliče tajnica da lahko grem k njej, mi pa ful šit, ja no povedat je treba a ne.

Lep dan vsem


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu majamo)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: MAJČICE
7.11.2005 11:25:25   
MiaSophia
Punčica, dober zrihtajuser posted image

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa. (E. Store)

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: MAJČICE
7.11.2005 13:50:21   
Linča
Cigaretni dim in zakajeni prostor je pri meni povzročil takšno bruhanje dva dni, da sem pristala v bolnici na infuziji! tak da se je dobro takšnim prostorom izogibat....fuj, ko se samo spomnim na ta vonj user posted image ... drugače mi je bilo sicer slabo, malo mi je dvigovalo, nisem pa nikoli bruhala...cigaretni dim pa mi je čist zastrupil želodec...

že dalj časa prebiram forum, pa se mi ljubilo registrirat user posted image ...no, še ena več med user posted image majčicami

< Sporočilo je popravil Linča -- 7.11.2005 13:51:01 >

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: MAJČICE
7.11.2005 14:26:49   
lenika
No, da vam še jaz opišem kaj se je meni danes v službi zgodilo. Zjutraj sem stala s sodelavkami na hodniku in se pogovarjala, ko mi je kar naenkrat ratalo slabo, temnilo se mi  je pred očmi, tako, da sem se morala v trenutku usest. Sodelavke so mi nato prinesle vodo za pit in me spraševale, če me peljejo domov. Po kakšnih petih minutah sem prišla k sebi in nato normalno delala dalje. A se je še kateri že zgodilo kaj podobnega?

(odgovor članu Linča)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: MAJČICE
7.11.2005 14:59:50   
MiaSophia
Linča, welcome user posted image  user posted image

Lenika, šit, mater to se mi še ni nardil, verjamem, da je neprijetnouser posted image . Se mi je pa danes zjutraj kar mal vrtelo v glavi, sem bla kar omotična, ne vem, a pritisk al kaj user posted image  user posted image  Po moje bodi danes bolj na izi;  kot je rekel moj G: ne se forsirat in ne pozabit, da ste zdaj v posebnem obdobju user posted image  user posted image .
Zdej pa hitro domov počivatuser posted image


_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa. (E. Store)

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: MAJČICE
8.11.2005 11:03:05   
puncica
Dobro jutro
No mi še kr čakamo da bo direktorca blagovolila govorit z manouser posted image ja no, upam da ne bom prej rodila user posted image Sicer pa smo imel danes ponoč spet krizo, tamala se drla 3 ure, jaz nič spala, se jokala itak, če ti en nažiga 3 ure z jokom, pol pa še zaspat nisem mogla. ne vem če bomo imel še kakšnega otroka če bo ta ta drug tak kot prva punčica user posted image
Sicer pa mam jaz glavo še vedno ful naspidirano, skratka sam na knof je treba prtisnt pa me bo začela bolet, sploh ne vem več kaj naj še jem. Sem jabolko pojela pa se mi zdi da je še slabš. Ma bo že.

Lenika upam da je danes kej bolje, baje da je to normalno da se ti vrti pa da lahko tudi skup padeš, tako da jaz se ne bi preveč obremenjevala s tem.

Uživajte.


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu MiaSophia)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: MAJČICE
8.11.2005 11:14:33   
MarijaPo
Ohoj Punce,

tudi jaz se oglasam po daljsem premoru. Sem bila doma - prehlad in to.
Sicer pa se vedno hujsam in mi vsi tezijo, da bom splavila, ce bo slo tako naprej.
Prav nic lustno ni. Dali so me v 1/2 delavni cas, ker sem presvoh za 8 ur.
Sicer pa cel dan (kolikor nisem v sluzbi) spim in cakam, da mine ta grozni cas.

Vceraj sem bila spet pri zdravniku in se je tudi meni stemnilo pred ocmi, tako da se nisem mogla z vsemi mozmi grebst in so se ze hotele tecne babice vrivat pred mene v vrsto, pa sem samo vstala in sla v ordinacijo.

Hlac tudi jaz ne morem vec zapet, ceprav sem shujsala in sploh ne vem iz cesa se je naredil ta trebuh.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: MAJČICE
8.11.2005 12:47:07   
MiaSophia
Čau punce!

Danes sem si pa privoščla za malico (in tudi kosilo - ker mi je blo reees velik) mesni burek & 1/2l jogurta, kaj morem, lušti pačuser posted image ...
Pa sem še mesec nazaj vihalauser posted image nos nad prčvarnicami v mestu - mi je tak smrdelo...

Punčica, upam, da  bo direktorca končno rekla kakšno s tabo in o tvoji situacijiuser posted image , če pa še ne, bo pa tak kmal vidla, a neuser posted image ?  Tudi jaz še nič povedala v službi. Je še čas.
Za glavobole ti priporočam kak metin čaj, al pa vonjanje sivkinih cvetk (če jih imaš), vsaj meni to pomaga...

MarijaPo, pa dober, zakaj pa hujšaš? Nimaš apetita al kaj?user posted image  če ti ga primanjkuje - prosim javi. Ti urgentno dostavimuser posted image

Lepo se mejte in velik se smejte user posted image  user posted image

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa. (E. Store)

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: MAJČICE
8.11.2005 12:53:11   
TiaSara
Danes pa rabim malo tolažbe! Že nekaj dni se borim s prehladom, vendar sem bila od začetka še prav optimistična. Moj trebušček je bil lepo zaobljen, temperatura pa se mi tudi ni dvignila do 38. Potem sem pa včeraj zjutraj začela gledati, kako čudno raven je moj trebuh. Pa tudi tiste napetosti ni več v njem. No in danes je še huje. Tolažim se, da je to zaradi prehlada in da pač nisem več napihnjena itd. Potem pa berem vse vas na forumu, kako vam gumbi odpadajo... in me je tako zelo strah. Naslednjo sredo naj bi imela NS, pa še možek bo šel z mano - kaj če tam odkrijejo, da je vsega konec, spet?! Če se to zgodi, potem bom ostala brez otrok, ker ponovno čez to pa ne bi mogla. No, upanje umira zadnje!

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: MAJČICE
8.11.2005 12:59:17   
MiaSophia
TiaSara - naj ti opišem moje "stanje": zjutraj je moj trebuh raven ko deska (no skoraj), čez dan že mejčken kipneuser posted image , zvečer se pa oreng sprostiuser posted image ...tak da bi jaz rekla, da pri meni se bolj zvečer pozna buši...
Sicer pa je tako pri meni, ne vem pa, kako je pri ostalih. Men so še vse hlače v bistvu prav, tudi gumb še ni noben odletel. Upam, da sem te vsaj mejčken pomirila??

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa. (E. Store)

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: MAJČICE
8.11.2005 15:28:52   
TiaSara
Hvala MiaSophia!

Saj vem, da spet paničarim, to pa zato, ker imam pač take izkušnje. Prvič sem mislila, da pač nisem več napihnjena, potem pa sem ugotovila, da je vzrok mojemu ravnemu trebuhu tudi ta, da se je plodek v maternici že manjšal. Zato sedaj taka panika. Upam, da brezveze!
Morda je tokrat res razlog to, da odkar sem prehlajena manj jem.

Sicer je pa danes lep dan, sedaj ko se je sonce pokazalo, se tudi sama bolje počutim. Ven pa žal ne smem zaradi prehlada. Upam, da ostale lahko greste in da zares uživate v tem sončnem dnevu.


(odgovor članu MiaSophia)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: MAJČICE
9.11.2005 10:54:49   
MarijaPo
Moj trebuh se tudi razlicno napihuje. Ponavadi to povezujem z napenjanjem, vcasih pa se mi res zdi, da se ga ze kar dobro vidi (tudi sodelavci so opazili).

MiaSophia - hujsam zato, ker me je groza, da se bom kar redila in redila. Ze od nekdaj imam prehranjevalne tezave in sem tudi vedela, da bom imela med nosecnostjo s tem precej problemov.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: MAJČICE
9.11.2005 14:36:25   
Mari71
TiaSara,

Enako kot MiaSophii se dogaja tudi meni. torej nas je vec takih, ki kak gumb odpremo samo proti veceru. Zjutraj imam stoje skoraj raven trebuh.
Ce pa se zjutraj ulezem na hrbet se preden vstanem, imam tako lepo busko hrusko, ki me pomiri in vem, da je vse OK: probaj se ti kdaj leze na hrbtu opazovat svoj mini busi, ko te bo malo strah,....

Cim bolj brezskrbno drugo 3mesecje vsem majcicam! 

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: MAJČICE
9.11.2005 14:52:55   
Anonimen
no evo še mene po dolgem času..mal sem bla doma (pikčasta hčerka in namišljeni študijski dopust) in dones spet na šihtu.
od tega sedenja me boli križ in skos me neki špika po spodnjem delu buhija ki ratuje že opazen - nataknila sem si celo nosečniške hlače sej me vse drugotišči. jah kaj hočem, mal sem noseča mal pa debela :) no sem pa že v 16. tednu, ne morem vrjet kako čas leti in včasih imam že filing da našega novega nadebudneža / co že čutim :) drug teden imam spet pregled in komi čakam. no uzja vrjetn nau bomo pa saj srčka poslušal pa tko. pol pa sam še en mesec do morfologije :)

sem pa kr naprej neki lačna in komi čakam da bom napadla južno pri mami, čez kake pol ure. mljask mljask!

uživejte
čau bau

(odgovor članu Mari71)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: MAJČICE
10.11.2005 14:29:16   
lenika
Glede na to, da smo že čisto na dnu strani, nas prestavljam nekoliko višje. Jaz sem full vesela, ker je jutrimpetek in je pred mano spet vikend. user posted image  Počutim se dobro in komaj čakam, da se mi bo moja nosečnost videla tudi kaj navzven (tako, da bodo opazili tudi drugi). Sem pa že v 15, tednu in se mi zdi, da gre kar iz tedna v teden hitreje. Komaj čakam, da bom tudi začutila detece v svojem trebuhu. Glede na to, da je to moj prvi otrok predvidevam, da bo to čez kakšen mesec, tam okoli 20. tedna. Kako pa ve kaj?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: MAJČICE
10.11.2005 15:12:56   
Tina15
Hojla,
jaz sem imela včeraj pregled pri G in zdaj se otroček že lepo vidi.Sem bla ful vesela ko je rekla,da srček bije in da je vse ok. Je bil videt precej živahen.
Danes sem tud ponovno v službi (po enem mesecu bolniške) in je kar čuden občutek. Se bo treba kar nazaj navadit.
Komaj čakam na torek ko imam še pregled NS pri dr. Strahovi. Upam, da se bo vse lepo videlo.
Jaz sem prvič gibe otročka začutila že nekje v 16. tednu. Nosim zelo spredaj, tudi zdaj v drugo imam že kar viden trebuh.Sem pa v 12. tednu.

Lp,
Tina

PDP 26.5.


_____________________________


(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: MAJČICE
11.11.2005 7:46:56   
majamo
Dobro jutro majčice

Kako ste kaj na martinovo, a ga boste kaj cuknile?user posted image user posted image user posted image . Kaki pomarančni sokec sem mislila.

Punce mene že vsi sprašujejo, kdaj bomo zibali? Trebuh mam tak velik kot balon, da je moj rekel da so se sigurno v roku zmotili, pa da bo kaka 2 meseca prej, a on že ve kdaj se je prijelouser posted image . Hlače že nosim nosečniške, ker mi one ne grejo več zapret. Prav hecna sem. Pa zdi se mi da sem v obraz čisto drugi človek, ful drugačne poteze mam, počutje pa ... nikoli boljše! user posted image user posted image user posted image

Kako pa kaj ve, tudi opazite take spremembe, poleg bušija?

(odgovor članu Tina15)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: MAJČICE
11.11.2005 12:28:17   
Scarlet
Čao ženskice, sem čist pozabila na ta forum odkar sem na bolniškiuser posted image .
Ja slabosti kar nekak ne minejo, to verjetno zato ker sem se prvi mesec toook hvalila kok se odlično počutim. Trebušček? Mah je, ampak jest nosim še kavbojke št. 34, tko da upam, da bo šlo tako naprej, da me ne bo kar na enkrat razneslouser posted image .
Uživajte in pazte nase!

(odgovor članu majamo)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: MAJČICE
11.11.2005 20:10:00   
Jenny*
MarijaPo zdaj pa ja ni treba hujšat namensko. Poskušaj se prepričat, da je detece, ki raste v tebi pomembnejše kot to, da imaš suhcano telo. Saj razumem, da je težko, če imaš prehranjevalne težave, ampak vseeno...

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...
Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?