|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJČICE
12.11.2005 15:41:08   
lenika
Pozdravljene majčice. Nič kaj zgovorne niste danes. Jaz sem danes precej dolgo spala, ker me je ta teden v službi precej utrudil. Drugače se počutim dobro, le to sem opazila, da v zadnjem tednu jem bistveno več kot sem jedla v prvem tromesečju in to se mi je sedaj začelo tudi poznati, ker sem se zredila za prvi kilogram odkar sem noseča. Saj so mi nekako tudi napovedovali, da bodo v četrtem mesecu pa že šli počasi kilogramčki navzgor. Drugače pa zjutraj lahko oblečem še katerekoli hlače, popoldne in zvečer pa lahko oblečem samo še ene raztegljive hlače in nove, z malo širšim pasom, ki sem jih pred kratkim kupila. Naslednji ponedeljek imam tretji pregled in v bistvu še niti ne vem, kaj naj bi mi na tem pregledu delala, ker za UZ sem slišala, da ga pri 16. tednih ne dela.
Kako pa ve kaj, že komaj čakate prvih brcih, ali mogoče katera, ki je drugič noseča celo že čuti otročka?
Jaz komaj čakam, da bo otroček začel brcat in ga bom vsakdan čutila, ker sedaj je kar težko čakat en mesec na pregled,da vidiš, da je vse OK. Mislim, da bo potem, ko bom otroka čutila veliko bolje.
Lepo se imejte in javite se kaj.

(odgovor članu Jenny*)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: MAJČICE
12.11.2005 15:55:35   
aljča
Pozdravljene majčice!!

Po dolgem času se vam na hitro malo javim.No pri meni so se že začeli kazati problemi.V soboto pred enim tednom se morala na ginekološki odelek,ker sem začela krvaveti.Na srečo se je zadeva kmalu ustavila tako da sem v četrtek že lahko šla domov saj sem imela včeraj UZ nuhalne svetline v Lj.
S pikecom je vse ok samo moj maternični vrat je začel kazati neke spremembe.Upam da se zdravnikove besede ne bodo uresničile in da bom tole nosečnost zvozila do maja.Prav preplašil me je z izjavo, da lahko pričakujem splav.Pušenjak včeraj na nuhalni pa je rekel da mali raste in da se lepo razvija.????Malo sem sedaj zmedena ampak sem vseeno optimistična in upam, da se bo vse dobro izteklo.Po vsej verjetnosti me še v bodoče čaka kakšen obisk v bolnišnici zato pa moram biti pridna in čim več počivati in mirovati, da se mi tole lepo umiri.Vsem majčicam en velik pozdrav in pa veliko mirnih dni do poroda.
Čao
Aljauser posted image user posted image

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: MAJČICE
12.11.2005 21:11:09   
lenika
Aljča, želim ti, da nosečnost brez večjih problemov spelješ do konca. Drugače pa sem bila kar jezna, ko sem tole brala kaj ti je rekel tvoj G. To sigurno niso ravno najbolj vzpodbudne besede. Drugače pa, za kakšne spremembe gre? A imaš kratek maternični vrat?
Kakorkoli že, čim več počivaj in želim ti, da se ti izteče vse po najlepših željah.

(odgovor članu aljča)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: MAJČICE
13.11.2005 10:43:25   
sonca
POzdravljene!

Tudi jaz se po dolgem času spet javljam. Bila sem na NS, rezultati so bili zelo vredu. Bila sem tudi na pregledu, kjer mi je ugotovil da imam maternico zasukano nazaj. Priporočil mi je spanje na dveh blazinah, vendar ne morem tako dolgo spati ker me začne vse boleti. Eno blazino imam pod trebuhom, drugo pa pod prsi. Rekel je da se do 16 tedna mora obrniti. ( sedaj sem v 14 tednu). Ima katera mogoče podobne probleme? ( no, upam da jih nima). Drugače pa mi je manj slabo kot prej in tudi jaz komaj čakam da vse to mine. Tifola več ne jemljem, ker pravijo da nima več učinka, dabroston pa sem tudi že nehala jemati. Čez dva tedna imam spet pregled in upam da bo vse tako kot mora biti. Na vsakem pregledu dam vodo, sestra me stehta in izmeri pritisk, UZ pa mi ne dela. (nisem si zapomnila imena, vendar je ena vprašala kaj ji bodo delali na pregledu, glede na to da v 16 tednu ne delajo UZ). Mogoče že katera ve kakšnega spola je otrok? ( baje se od 16 tedna že lepo vidi in če je katera imela izredni UZ mogoče že ve).

Lepo se imejte še naprej in čim lepšo nosečnost!

_____________________________


(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: MAJČICE
13.11.2005 10:53:28   
petka
Joj, Aljča, vidim da sva obe v istem šmornu.
Jest sem tudi začela krvavet v 15. tednu, se mi je zjutraj v postelji tako ulilo, da me je skoraj kap. Pa prej niti enega samega problema. Sva bila z mojim user posted image  v 10h minutkah na urgenci. Tam me takoj pregledajo in ne ugotovijo ničesar (krvi pa tolk, k pr ta hudi menstri user posted image  user posted image  user posted image ), otroček ok, posteljica ok, maternični vrat ok, odkje prihaja kri pa nepojasnjeno...

OK. Greva domov, krvavitev se je proti večeru ustavila (čeprav mislim, da je bila vsa kri ki mi je iztekla po jutranjem izlivu samo stara kri), jaz pa sem pridno ležala dober teden.
Prejšnji teden sem bila pri svoji G, me je pregledala in vse ok.
Zaradi gljivic dobim Canesten.
Že po prvi svečki dobim ROZA Canestenov izcedek, po vseh ostalih tudi, barve pa se menjajo od roza-rdeče-oranžne user posted image user posted image user posted image . Izcedek se še vedno nadaljuje, pa sem zadnjo svečko vzela v petek.

Možno, da so bile vsa ta krvavenja povezana z glivicami, ki se mi vlečejo že vrsto let (in tudi od začetka nosečnosti).
Skratka sem se nehala sekirat, če pač ne neha bom šla spet h ginekologu. Kaj čmo.

Drage user posted image  majevke, da se ne boste preveč sekirale, ker imam jaz take težave, jest sem pač en poseben primerek user posted image user posted image ,  me že cel lajf zdravje zajeuser posted image .

_____________________________





(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: MAJČICE
13.11.2005 12:50:37   
lenika
Sonca, mene pa zanima, kako je G ugotovila, da imaš maternico obrnjeno nazaj, če kot praviš ti ne dela UZ. A je to ugotovila samo z vaginalnim pregledom?
Petka me veseli, da je vse OK sedaj, verjamem pa, da si se ustrašila, jaz bi se tudi. Tudi sama sem sedaj v 15. tednu in mislim , da sem ven iz nevarnosti, ko pa slišiš kaj takšnega, te pa spet malo pretrese.
Imejte se lepo še naprej in božajte svoje bušije.

(odgovor članu petka)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: MAJČICE
13.11.2005 16:27:21   
sania
Pozdravljene majčice,

tudi jaz ne bom danes povedala nič lepega, pa še za mnjenje bi prosila. Danes ob 3.00 ponoči, ko sem šla na WC sem na paperju zagledala kri in ko sem pogledala v WC je bila tam ne kri, ampak majhna rdeča gmota - kot nekakšno tkivo. Šla sva z user posted image  seveda na urgenco, kjer pa ni bilo sledu o krvi, vse je bilo ok. Tako tudi nisem dobila nobenih tablet.

Kaj bi to lahko bilo? Od spolnega odnosa to ni, saj se tega zradi strahu izogibam v velikem loku. Mogoče bi bilo to od napenjanja, saj sem zadnje čase zelo zaprta user posted image . Prosim rabim vašo pomoč - mnenja.

Vidim, da nas ima kar nekaj te probleme. Upam, da bomo srečno speljale to do konca in v maju dobile naše sončke.

Sonca, meni je na NS g. že povedala kaj lahko pričakujem.

LPuser posted image  

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: MAJČICE
13.11.2005 19:54:16   
aljča
Ojla punce!!!!

Vidim da nisem edina ki ima te probleme,ki nam parajo živčke.
Ja Lenika ginekolog v bolnici,ki ni bil moj osebni mi je rekel to, da se lahko pojavijo krči,krvavitve in pa tud splav.Ne morš verjet kok sem se ustrašla.Na sredo sem imela UZ ki mi ga je delal moj sobni ginekolog in mi je pomirjeno povedal da je z mano v se ok in pa tud z mojim pikecom.Ko pa sem na četrtek morala domov zaradi NS v petek pa me je ta drugi čisto vrgel iz tira.
Po mnenju mojega ginekologa sem imela krvavitev iz maternice in je lahko počil hematon-to je neka krvava bula.Sedaj pa vem samo še to da imam na materničnem ustju neke spremmbe in pa povišane levkocite in pa številne bakterije.To pa lahko vodi k kakšnemu vnetju.Na čisto prave informacije bom morala počakati do četrtka ko grem na kontrolo k svoji ginekolginji v dom.kraju.
Lahko še povem da me še kar spremlja rumene barve izcedek,ki je zelo gost kot gres in me zelo moti.
Punce z veliko pozitive naprej v nove tedne naše nosečnostiuser posted image user posted image user posted image .
L.P.Aljčauser posted image user posted image

(odgovor članu sania)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: MAJČICE
14.11.2005 7:47:47   
majamo
Punce rabim eno pomoč

V petek se večer vležem, pa sem imela tak nemirne noge, da je kar joj. To se mi je prvič zgodilo, pa še nikjer nisem zasledila da bi katera imela podobne težave.

Noge sem imela tak nemirne, da so se kar tresle, še posebej pa levo, kot da te nekdo praska po kosteh, bolečine pa ni bilo, samo je zelo zelo neprijetno. Pojavilo se pa je samo petek, v soboto in nedeljo pa pol več ne.

Dajte mi povedat, če katera ve kaj je to? Mogoče mi česa primankuje?

majamo

(odgovor članu aljča)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: MAJČICE
14.11.2005 8:28:45   
puncica
Dobro jutro punce, po 5 dneh spet priklopljena in veselo berem. No pri nas po starem spet vnetje ušeskov in smo bli nekaj dni doma, pri meni nič sprememb razen da se že bolje počutim in čakam kdaj bom govorila z direktorco user posted image še vedno nič povedala. Čakam pa na gibe, da bi že kej čutila pa nič ni, no jaz vsaj vem kako naj bi to zgledalo glede na prvo nosečnost a bomo verjetno še kak tedn čakal.
Uživajte


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu majamo)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: MAJČICE
14.11.2005 10:00:29   
TiaSara
Pozdravljene punce!

Žal mi je za vse vaše težave in bom držala pesti, da bo čimprej spet vse v redu. Sama sem se uspela skulirati. Ugotovila sem, da se mi trebuh bolj napihne, ko sem v službi, kot takrat ko sem doma in ležim. Saj to je verjetno logično. NS imam pa v sredo in takrat bo vse jasno.

Majamo, mislim, da je Pušenjak govoril nekaj o "sindromu nemirnih nog", ki nja bi se včasih pojavil v nosečnosti, pa ne vedo zakaj. Poglej malo stara sporočila. Sama imam ta "sindrom" pogosto - ko imam vročino, ko sem zelo utrujena... verjetno lahko pričakjem tudi sedaj med nosečnostjo. Malo je zoprno, ampak ni hujšega.

Lep dan vsem, Tia



(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: MAJČICE
14.11.2005 14:37:07   
Linča
Berem, da imate same neke težave user posted image  no, mene sicer že od prejšnjega ponedeljka boli glava, pa ne morem nič, lekadol pa mi nikoli ni pomagal (migrene)...
Želim vam, da se problemčki uredijo sami od sebe in da boste imele lepo nosečnost naprej user posted image

Jaz pa sem včeraj začutila prve gibe user posted image   in sem bila čist nora cel dan... zjutraj sem ležala v postelji (ker se zgodaj zbudim, pa se mi ne ljubi vstat, moj pa še kar spi), sem dala roko na bušija in nekaj razmišljam...pa sem začutila takšen smešen gib, kot da bi mi nekdo potrkal po dlani user posted image  sem zbudila mojega, pa mu rekla, naj da roko na trebuh in pove, če kaj čuti - in je tud on čutil user posted image  vauuu, kakšen lep občutek je to! vam želim, da čimprej začutite gibe...

glede spola pa se očitno že lahko hitro vidi - midva sva na NS izvedela, kaj je...ampak baje še ni za v javnost, čeprav že na veliko razglašava, da bo user posted image ...hehehehe...no ja, mogoče ji še lulček zraste user posted image

Lepo se mejte user posted image

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: MAJČICE
14.11.2005 16:01:53   
gaja9
Pozdravljene majčice,

Pridružujem se vam majskim user posted image user posted image user posted image  in vam sporočam, da imamo pri nas rok enkrat okrog 14. maja.
Bila sem že na NS, šla sem delat tudi dvojni genski test in vse kaže zelo dobro.
Zanima me, če ste bile že vse na tečeju za zgodnjo nosečnost? A namerava it katera konec novembra v Ljubljano?

Lep pozdrav.

(odgovor članu sonca)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: MAJČICE
15.11.2005 8:17:25   
Anonimen
lep pozdrav še od mene!

evo danes napolnila 16. teden in z veseljem vstopam v sedemnajstega. v četrtek mam spet standardni pregled in komi čakam da slišem svojega drugega cukra. teli otročki so taki cukri da kar sladkorno človk dobi :)
no v glavnem se zdej počutim odlično razen bolečin v križu od sedenja v službi 8 ur za računalom - zato bom tut prosila G za 4 urno bolniško ker ne zmorem. pa še doma vlačim naokol 14 kilsko malčico kar je že kr mal tu mač!

komi pa čakam tut petek ko grem do ene šivilje si nardit ene al pa dvoje??!! hlače :) k zdej mam sam ene od prejšne nosečnosti pa so bl tenke in me zebe v njih! hočm žametke :)

(odgovor članu gaja9)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: MAJČICE
15.11.2005 10:11:44   
MarijaPo
Jaz sem si tudi ze kupila zametke, sicer so bile ful drage (15 jurijev), ampak so res super.

Ne morem verjet, da sem v 12. tednu, pa imam ze tak trebuh. user posted image

Kako pa ve kaj?

Jaz sem se vedno pod normativi za kilazo in sploh ne vem iz cesa se mi je naredil tak trebuh. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: MAJČICE
15.11.2005 10:23:16   
Anonimen
marija kje si pa to kupvala?
js si jih dam na mero narest pa me vse skup z blagom pride 6500 sit

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: MAJČICE
15.11.2005 19:24:09   
Lara28
Ojla majčice. Da se spet malo javim. No končno sem tudi jaz dočakala moj prvi UZ. Imela sem ga prejšnji teden, takrat sem bila 11t in 2/7, torej si lahko predstavljate, kako sem že bila nervozna. No ampak sem dočakala. Končno sem videla mojegauser posted image  In vse je OK. Lepo se je videl srček in gibi tudi. G mi je rekla, da je tudi vse ostalo videt OK. user posted image user posted image
Zdaj imam pa še 22. NS. Tudi bruhanje se je hvala bogu nehalo, tako da se zdaj prav fino počutim.
Lepo se imejte!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: MAJČICE
16.11.2005 7:19:09   
MiaSophia
Dobro jutro, drage majčice!

En čas nisem nič pisala - gužva vsesplošna in nič časa za klepet...
Moje počutje je uredu, buši raste, ja, prav zares, ampak sem še v ta starih hlačah...V nedeljo sva povedala staršem, moj ati tak ni čist dojemal, je spet mislil, da ga hecamuser posted image , mami pa tudi. Uglavnem s(m)o pa zelo veseli, saj bo to prvi vnuk(-inja), po lubijevi in moji straniuser posted image
Lara28, me veseli, da si končno dočakala svoj prvi UZ in da je vse okejuser posted image . Upam, da bomo pridno klepetale tja do maja, potem se bomo pa itak preselile na kater drug naslovuser posted image  in klepetale tam.

Ko ste ravno pri hlačah - je katera videla  jeans kavbojke na naramnice (bencinarke), kje jih imajo in koliko stanejo?

Punčica - si že povedala svoji šef(l)ici?

Marija, ti kar pridno papiuser posted image

Punce, lep dan želim vsem skupaj, baje da bo danes še lepo , izkoristite to za kak sprehoduser posted image

_____________________________

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa. (E. Store)

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: MAJČICE
16.11.2005 7:28:51   
Anonimen
ojla!
če ne bi bla iz štajrskega konca bi ti dala nslov te k men šiva, nardi farmerke za 7 jurjov. js jih mam še iz prve nosečnosti sam ti povem da sem v njih k en debel klovn:) če bi se šeenkrat odločala bi kupila raj navadne kavbojke brez naramnic :) no sam js sem že tko al tko ena ogromna babura:)

(odgovor članu MiaSophia)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: MAJČICE
16.11.2005 7:53:14   
puncica
Dobro jutro!
jaz sem pa zdajle počutim fenomenalno nič mi ni slabo, pa ful se srečno počutim user posted image Ja se vidi da me glava več ne boli. Sicer pa ne nisem še povedala ker še vedno čakam je imal v četrtek čas, pa mene ni bilo ko sem bila na porodniški zarad ušeskov od naše tamale tako da smo spet na čakalni listiuser posted image jutri me spet ni, ko imam pregled, ma danes bom vidla kako bo, če ne pa petek. Sicer se mi pa še ne mudi, vidi se mi itak ne, tako da malo bomo še počakal, bi pa najraj vsem sodelavkam povedala da sem noseča, pa nočem, ker hočem najprej direktorci, me pa to čakanje kar ubija. A ti si že povedala?


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: MAJČICE
16.11.2005 8:00:00   
Tina15
Evo,pa smo dali čez NS pri dr. Strahovi. Sem bla pa kar mal razočarana nad njo.Glh ne vem kolk si ni vzela časa,pa vmes je kr po GSM govorila in delovala mi je mal pikro.Ne vem no,če bomo mel še tretjega,sigurno ne grem več k njej.
V glavnem,menda imam v trebuhu eno krasno bitjece,ki trenutno meri 6 cm.Deloval je bolj zaspano,tako da ga je mogla ves čas žokat.Smo pa prešteli prstke na rokicah,vidli nogice,stopala,vse organe in NS je zelo majhna.Tveganje za Downov sindrom pa 1:5510.Skratka,vse tko kot mora bit.

Tina
PDP 26.5.


_____________________________


(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: MAJČICE
16.11.2005 8:12:04   
Anonimen
mene sprašuješ puncica če sem že povedala? ja js sem povedala v službi že mislm da v enmu 8. tednu. sem pač gobec, pol je pa še tko naneslo dfa so mel neke plane me nekam premeščat kar mi sploh ni dišal sem pa hit povedala pa je bil mir :)

doma sem pa povedala isti dan skor k sem test nardila..al ene par dni kasnej. user posted image

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: MAJČICE
16.11.2005 9:08:57   
majamo
Hojla majčice

Jaz sem pri nas v H&M v MB vidla da majo nosečniške jeans hlače, samo se jaz v njih ne bi spravla niti če ne bi bila user posted image . Številke so do 38, ene žametke so bile samo 40. Katastrofa, ko da so user posted image tak suhe????? Res katastrofa, ko da bi za otroke delali nosečniške hlače. Bom mogla iti še kam drugam pogledat al pa dat šivat. Bom šla v La vie v MB še pogledat kam drugam pa tut ne vem več kam naj grem???' Če pa ne bom pa kar v trenirki v službo iz jeze šla, pa naj si mislijo kar čejo.

majčkeno razburjena majamo user posted image user posted image user posted image


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: MAJČICE
16.11.2005 9:12:13   
Anonimen
majamo..drgač majo v c&a ju kake fletne zadeve, sam men je blo na žalost vse prekratko k sem 181 cm visoka user posted image

(odgovor članu majamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: MAJČICE
16.11.2005 9:59:12   
majamo
Uf pol maš pa Lara isti problem kot jaz, s tem da je pri meni glih obratno (v širino)mislim.

user posted image user posted image user posted image

Boma šla z mojim malo gor do Gradca pogledat. Tam majo več vsega.

čau
pa hvala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?