|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  194 195 [196] 197 198   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2005
25.11.2007 9:59:19   
tažana
A imate vse frej vikend, ko vas nič okrog ni user posted image .
zdejle me je skor kap. Aljaž je šel k maši pa mi pride nazaj noter povedat, da nimamo predpražnika pred vrati!? ko sem se oblekla sem odšla še sama pogledat. prav tako je izpred vrat izginila vreča zemlje (sva včeraj rožice presajala pa nisva nesla zemlje v klet). ker smo v pritličju se mi je čudno zdelo, da je spodaj v kleti nekaj razmetano pa sem pomislila gotovo mi je nekdo predpražnik dol vrgu user posted image . no in grem pogledat (pa še luč ne delauser posted image  in v tistem v kotu v senci vidim da nekdo stoji user posted image .za trenutek sva samo stala in se gledala (sva se oba prestrašla). no ko sem ga ogovorila, če kaj išče je hitro vzel litrco in odšel ven! jaz sem bila pa tako v šoku, da še sedaj ne upam po predpražnik. potem sem pa še razmišljala, da mi je bilo prav žal, da sem ga pregnala na dež, ker je na prvi pogled bil čisto prijazen!? ah ja, nič prijetno če ti nekdo v kleti vedri! upam, da bo nekje drugje streho našel user posted image .

Ursae si me spomnila, kako sem bila jaz vesela, ko sem se prvič zbasala sama v atvo in mojo katarinco sama odpeljala na izlet user posted image . pa ko je mojmu  user posted image  malo popustilo navdušenje nad dojenčkom in sem sama lahko peljala voziček s katarino, on pa je malo ostal doma user posted image . sva imela na začetku kar nekaj težav imela, da sva se zmenila, kdo bo voziček vozil user posted image - sva se skoraj stepla pred blokom user posted image .

ja to bo vse danes pride moja mami na kosilo, ima danes Katarinca god pa imamo malo bolj praznični dan. smo hoteli it k maši v Lom, kjer je cerkev sv. Katarine ampak z noricami pač to ne gre.
glede noric smo pa kar v redu. niti ni tako hudo. pikic ima kar nekaj ampak jo niti ne srbi preveč (kar nama uspeva umirjat s flonidanom) edino, kar me malo skrbi je to da jih ima čisto zreaven učk. desno beloočnico ima kar rdečo user posted image . še dobro da si ne preska, ker bi jo kar privezala če bi še z rokami okrog učk mela.

dobro, lepo se imejte

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4876
   RE: septembrke 2005
25.11.2007 20:32:29   
teta beta
Čer!

2ursae, Daša že tudi veliko prehodi, le kadar sva same ne. Takrat imava pa vedno pregovarjanja, naj jo nosim. Sicer pa se tudi ona kar naprej ustavlja in potem nikamor ne prideva. Včasih jo pustim, ampak dostikrat pa tudi ne. Nasploh imava pogosta dajanja glede tega, kdo je "glavni", ali kako bi se izrazila.

Tažana, jaz sem morala mojega skoraj prosit, da je peljal voziček. No, ko smo kje bili, ni bilo panike, po naši vasi pa bognedaj. Upam, da bo Katarina kmalu ok.

pri nas so trenutno največji hit smrkci. Zadnjič je bil Delu priložen album za sličice in pol smo si pri tašči sposodili dvd. Sem mislila, da ji ne bo sledila, da je predolga, ampak sedi pred računalnikom kot vkopana. In skoz bi jih gledala. Ji bom jutri kupila ene sličice za lepit.

nočko, še grem malo na kavč

_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 4877
   RE: septembrke 2005
25.11.2007 20:40:16   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: ninocka


Vi ste še zgodni. Mi se že cel teden zbujamo skor ob 8:30 in vsakič, ko ga Samo pripelje v vrtec reče vzgojiteljica, da so ga že odjavili od kosila, ker so mislili, da ga ne bo



Ninočka, pri nas pa ni zaželeno, da zamujamo zajtrk, razen seveda v izjemnih primerih.

Tažana, čim prej se "znorite"!user posted image  Na učke pa le pazite. Jaz imam na moje pozno "norenje" še en lep spominček na eni stranu nosu - brazgotinico, ki bo ostala (ker sem se praskala).

Sicer pa tole s klošarjem bi tudi mene prestarašilo. Brr. Ko smo še živeli v bloku mi ni bilo prav nikoli prijetno iti v klet. Ne vem, prav strašljivo mi je delovalo, pa sploh nisem neka reva, ampak kleti (vsaj naše, blokovske) nisem nikoli marala. Zdaj v hiši mi ni problema iti v klet v čisti temi....

2ursae, verjamem, da se je povratek v civilizacijo prilegel. Se spomnim, kako je meni sedlo, ko sem prvič po prihodu domov iz porodnišnice, šla na en čvek s kolegico.
Mi tudi planiramo obisk centra, vendar čakamo na praznično osvetlitev in stojnice.

Sicer pa smo bili danes spet na letališču in gledali letala. Itak je bil tak deževen dan, da se nam ni dalo nikamor.

Jutri zjutraj peljem očeta v KC, nam je zdajle zvečer vsem kar težko pri srcu.... Nika se je tako stiskala in poslavljala...user posted image  Srčno upam, da operacijo dobro prestane in da bo tudi kaj upanja na okrevanje.

Nočko!



(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 4878
   RE: septembrke 2005
25.11.2007 20:54:53   
benika
Nika user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za očeta in naj se izteče po najboljšem scenariju!

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4879
   RE: septembrke 2005
26.11.2007 9:57:06   
Pia67
Nika, tudi jaz držim pestke za dober potek zdravljenja. user posted image





Vikend je minil presenetljivo lepo. V bazenu se nismo namakal, ker bi bilo škoda tistih nekaj pičlih sončnih žarkov. Baje je bilo sonca več v Ljubljani in na gorenjskem.

Tako, da smo vandrali po Gorjancih. Konkretno Sveti Miklavž, kjer sem nabrala še nekaj jabolk starih vrst (odličen kis in sušeni krhlji), bele omele, ki že krasi lončeno peč in butaro brezovih vej, ki bodo vpletene v stožec krasile vhod in stanovanje namesto jelke. Vsako leto si izmislim nekaj novega in ker se že bliža december, moram ta teden naredit pet kvazi smrekic. Z Nino pa bova naredili okraske iz das mase in medenega testa.
Imam tudi nekaj naročil novoletnega peciva in celo dve medeni hišici. Na žalost prve nisem poslikala, je še kar ratala, le stene so bile pretanke.

Skratka, jaz sem že čisto "novoletna". Včasih tega vzdušja še opazila nisem. Glavno mi je bilo, da je dovolj snega nametalo. Zdaj pa čekiram le še to, kaj in kje se kaj dogaja, da Nini pokažem čimveč.





user posted image  čimmanj slabosti.
Naredimo si dneve lepe, ker staro leto se izteka in trka novo. Uh, zdaj sem paže čisto marcipanska...


Damjana

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4880
   RE: septembrke 2005
26.11.2007 11:40:29   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: tažana

a je Vid povedal, da smo igrico o zelenjavnem prepiru gledal danes?



Nič mi ne pove, mulc. Vedno ko ga vprašam, kaj ste delali v vrtcu reče. Igrali...Mislim, sam igrate se, no. user posted image user posted image user posted image user posted image
Je pa cel popoldan čakal, da sem prišla domov, da mi je dal listek za plenice. user posted image Tega pa ne pozabi. user posted image


_____________________________



(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 4881
   RE: septembrke 2005
26.11.2007 12:34:46   
Nika v službi
Oj!

Kakšen listek za plenice, Pety?! Me firbec matra...user posted image

Tudi pri nas Nika ne pove dosti, kaj so delali v vrtcu. Če ravno dovolj dolgo silim vanjo, reče "nič" ali "igrali". Če ji postavljam podvprašanja (ali ste bili kaj zunaj, ste kaj peli...), odgovarja z NE in JA, vendar včasih pomeša (ali pa nalašč pove narobe, kaj pa vem) dneve (npr. tistega dne niso bili zunaj, so bili pa dan prej).
O dogajanju še največ zvem od babi, ki prebere na oglasni deski, kaj delajo, kaj berejo, katere pesmice se učijo, pa seveda ugotovim skozi Nikino igro, ko kar naenkrat začne pripovedovat nove pesmice....

Benika in Pia, hvala za lepe želje glede očetove operacije. Dvomim, da bo že danes šel pod nož, no, bomo videli, ob 7:00 sem ga oddala v KC in sedaj čakamo novice....

Pia, ti si pa čisto noter padla!user posted image  Pri nas ni še duha ne sluha o kakem prazničnem vzdušju. V teh dneh morava z Niko napisati pismu Miklavžu, potem pa bomo v soboto postavili na mizo in na vhodna vrata adventni venček, ki bo krasil dneve do božica. Kakšne posebne dekoracije nimamo - prti v zimsko-božičnem vzdušju, kakšna božična zvezda (roža!) in to je to. Kasneje, pred božičem in novim letom, pridejo lučke na hišo, pa drevesce in nekaj dodatne krame.
Bom pa ta teden morala po nakupih za Miklavža. Hudo mi narobe hodi vse skupaj, ker Tomaž cele dneve dela (priprave na sobotno inventuro) in ker očeta ni doma, vse pade na mojo mamo. Pomeni, da se moram še dodatno podvizati domov, da ji vsaj en del bremena odvzamem in ji omogočim, da gre v bolnico na obisk. Seveda bova šli v nadaljevanju tudi midve z Niko k dediju na obisk, prva dva dneva pa bom najbrž pustila, da gre mami sama. Bomo videli sproti.

Se še pišemo!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4882
   [Brisano sporočilo]
26.11.2007 12:50:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Nika v službi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4883
   RE: septembrke 2005
26.11.2007 13:38:58   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: valla.


Listek za plenice verjetno pomeni, da jih morajo prinest.




Točno tako. user posted image user posted image user posted image


_____________________________



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4884
   RE: septembrke 2005
26.11.2007 14:02:01   
Nika v službi
Aja, hvala za pojasnilo. Ja, pri nas ničesar ne nosimo v vrtec, vse imajo tam, zato mi taka praksa ni poznana.

Valla, pri nas je voziček še zelo aktualen. Nika še vedno v njem spi (ne me vprašat, kako se zbaše v Comforta user posted image ), pa tudi na daljše sprehode ga vzamemo, saj se sicer začne "nesi, nesi", pa jo mora potem eden od naju nositi na ramenih, ker je to edina možnost, da jo malce dlje neseš, za kakšno drugo nošnjo je mnogo pretežka. Da bi šli z njo na sprehod na Rožnik ali kam dlje - no go! Z babi gre peš iz vrtca do doma, pa še takrat vmes tečnari, da bi se nesla, na sprehod pri nas ob Savi do Kopališča Štern oz. Lagune Resorta jo tudi še nekako pripravimo, kakšni daljši podvigi pa so zgolj ZF!

user posted image , Nik za petke! Mi jih še kar čakamo....

Hvala za dobre želje tudi tebi, Valla.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4885
   RE: septembrke 2005
26.11.2007 15:02:10   
benika
Nik, user posted image user posted image user posted image  za petke!

Pia, ti si pa res že novoletnauser posted image . Jaz o teh stvareh še ne razmišljam.

Voziček; mi smo ga v zadnje uporabili konec aprila, ko smo šli v Belgijo, pa še to samo zaradi tega, ker je bilo mene strah, da bi se mi mulc izgubil sredi Bruslja. No z vozičkom je bilo pa potem tako, da sva ga iz avtomobila zvlekla celo 1x, ko smo šli na ogled centra Bruslja. Peš pa prehodi kar dolge razdalje (gre okoli Blejskega jezera), čeprav je že potem kr kriza in se hoče nosit. Ampak sej veste, mami dveh ne more nestiuser posted image

Vrtec; če našega vprašaš, kaj počnejo v vrtcu je odgovor naslednji; Pijemo soka, jemo, spimo in se igramo. Če ga vprašaš, kaj jedo, je odgovor juha, krompir in solata. Njegov najboljši prijatelj je Jošt, njegova punca je Jošt, Jošt ga tepe, Jošt ga lupčka...skratka Jošt je zakonuser posted image  Toliko o tem, kako naši škratki govorijo resnicouser posted image  

A bo vaše tamale v vrtcu obiskal Miklavž? Pri nas danes na oglasni deski visi listek z otroškimi željami za Miklavža. Menda se vzgojiteljice še dogovarjajo, ali bi jih Miklavž obiskal v vrtcu ali bi bilo to v sklopu cerkve.

Kaj pa pri vas doma? Kaj boste napisali v pismu Miklavžu?
 
Jaz sem včeraj zvlekla iz omar oblekice za Jakoba. Jao, kolk je to majhnouser posted image Ugotovila sem, da imam kar približno vsega dovolj, le bodijev št. 56 mi manjka. Zvečer sem naredila še seznam manjkajočih stvari zame in za Jakoba, tako, da se bomo en dan odpravili po nakupu še teh zadev, potem pa še spakiram torbo in za Novo leto lahko rodim. Kot prva v Sloveniji, se razumeuser posted image
 
 

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4886
   RE: septembrke 2005
26.11.2007 16:10:21   
tažana
dan. evo cel dan sem doma pa nič časa napisat kaj lepega. user posted image

voziček: kaj je to user posted image !? prav dolgo pa peš tudi ne gre. temu primerno izbiramo dolžino sprehoda. če je sprehod dolg mora biti polno motivacije. najhuje je ker nikamor ne pridemo. vsako stvar je potrebno pregledat in najbolj zabavno je čimbolj zaostajat za nama user posted image . tako da se recimo sprehoda okrog blejskega jezera tudi približno ne lotimo (potem bi to vključevalo preveč nepotrebne slabe volje) user posted image . na bledu smo šli recimo od Gadafija pa do čolnarne in nazaj. in vmes še malo cik- cak pa tečt pa skakat- vse samo da nest ni treba user posted image .

k nam v vrtec pride dedek mraz.

vzdušje:prejšni teden sem šla nabirat mah to je pa tudi vse. upam da mi uspe voščilnice naredit.

zdej grem pa gospodično zbudit. je šele mal čez dve zaspala user posted image , zdej jo pa tudi ne bom spati pustila, bom zvečer še eno žurko imela user posted image .

nika: še iz moje strani želim očetu čimprejšne okrevanje.

uživejte!

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4887
   RE: septembrke 2005
26.11.2007 16:56:45   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: benika

 Ugotovila sem, da imam kar približno vsega dovolj, le bodijev št. 56 mi manjka. 


ti, jaz jih imam nekaj, mislim da 6 komadov ali celo kakšnega več .. če te zanima, ti jih lahko posodim in kar po pošti pošljem - pa se zmeniva, da vsaka krije poštnino v eno smer user posted image

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4888
   RE: septembrke 2005
27.11.2007 7:08:01   
Nika v službi
Dobro jutro!

Benika, nimam pojma, kako je pri nas s praznovanjem v vrtcu. Nič mi ni mami rekla, da bi bilo kakšno obvestilo glede Miklavža.... hm, moram vprašati.

Midve z Niko že več tednov pred spanjem "trenirava", kaj bova napisali v pismu. Nekako takole gre: "Dragi Miklavž, v košarici so moje dude, ki jih, prosim, odnesi dojenčkom, meni pa prinesi žogo in balon. Tvoja Nika."

Prosim lepo, željo si je sama izmislila, v mislih imam tisti del, kjer navaja, kaj si želi za Miklavža. A ni moje dete skromno? Žoga in balon sta popolnoma dovolj. Je pa res hecno, kako že od prvega dne vztraja pri tej želji...user posted image

Pismo bova najbrž natipkali na računalnik, ker tako rada "klofa" po tipkovnici, nalepili bova znamko in ga kao vrgli v nabiralnik. Imam plan, da pripravim še eno pravo pismo, potem pa ju nekako neopazno zamenjam, preden bo romalo v poštni nabiralnik.

Tažana, kaj (kje) pa je Gadafi?! Mi prehodimo na Bledu recimo od slaščičarne Park do kopališča (Riklijeve podrtije) in nazaj, ali pa od slaščičarne Park pa do hotela Toplice ter spet nazaj do parkirišča pri h. Park. Seveda z mnogimi krivinami, postanki, krmljenjem račk in labodov....

Uf, mah si že nabrala! Ti si pa res pridna. In spomnila si me, da moramo tudi mi tole čimprej izpeljati, da nas kak sneg ne preseneti. Hm, mogoče kar ta vikend, odvisno od vremena in poteka Tomaževe inventure.

Grem na kavo. Še kasneje kaj.

p.s. Oče je imel včeraj cel kup pregledov, računamo, da bi danes znal iti na operacijo. Sporočim.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4889
   RE: septembrke 2005
27.11.2007 8:05:06   
teta beta
Dobro jutro!

Jaz se danes malo bolj počutim. Mi je bilo nekaj dni ful slabo, včeraj pa je bil višek, sem bila čisto fertik. Sem pa tudi odkrila verjetnga krivca za to, namreč tiste vitaminske tablete. Včeraj je nisem vzela in mi je danes že malo boljše.

Nika, držim pesti, da bo z očetom vse v redu!!!!

Mi še nismo nič v novoletnem vzdušju. Smrekico navadno postavljamo na božični večer oz. popoldan (se prav dan pred božičem). Za miklavža bom verjetno uporabila tažanino idejo in kupila sestavljanko jaslice. Sicer pa Daša že zna s pomočjo zmoliti Sveti angel. Zanimivo, pa sploh ne, da bi ji jaz vsak večer to ponavljala, le kdaj pa kdaj, in zadnjič je kar začela ponavljat za mano.

Če jo vptrašaš, kaj so delali v vrtcu, navadno reče, da so jedli in se igrali. In ko vprašam, kaj so jedli, je ponavadi krompir pa mesek.

Valla, vozička zdaj že dolgo nismo uporabljali, ker bi ga bilo treba nekaj pošraufat, bi mi pa kdaj čisto prav prišel. Včeraj, ko sva pa hodile po Celju po mestu, pa sem opazila, da je raje hodila, kot doma, kjer očistno ni več tako zanimivo. Še vseeno sem jo malo nosila, ampak zelo malo v primerjavi s sicer.





_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4890
   RE: septembrke 2005
27.11.2007 8:34:35   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: teta beta
Sicer pa Daša že zna s pomočjo zmoliti Sveti angel. Zanimivo, pa sploh ne, da bi ji jaz vsak večer to ponavljala, le kdaj pa kdaj, in zadnjič je kar začela ponavljat za mano.




Nika je nas tudi pred kratkim presenetila, ko je pred nedeljskim kosilom (takrat običajno pred jedjo zmolimo ali pa se samo pokrižamo) sama od sebe dala rokici skupaj, rekla "molčkat" in začela: Zdrava Marija, milosti polna... Sem kar debelo pogledala.

Pri nas zvečer pred spanjem vedno moliva, enkrat Tomaž, enkat jaz, vsak ima svoj "sistem", Sveti Angel pa je obvezno med molitvicami. Očitno te stvari hitro in dokaj nezavedno prehajajo v te naše male bučke. Pri maši pa itak že sodeluje z "amen", v primernih in malce manj primernih kombinacijahuser posted image , vedno pa jasno, glasno in razločno.user posted image user posted image

Jaz bom pa danes poskušala skočiti (kar med malico) do Mercatorja ter nabavila darilca za Miklavža. Kot sem že omenila, se pri nas obdarujemo tradicionalno - orehi, arašidi, mandarine, pomaranče, suho sadje, kak bonbon, čokoladni Miklavž, kako pecivo. Nika bo dobila pa še Cvetličnico Fifi, ker ji je bila včeraj noro všeč, ko smo šli v nabavo, pa sem jo vzela (ne da bi ona videla), ji jo bo prinesel Miklavž. Poleg pa seveda žogo in balon. A mogoče veste, kje se dobijo kakšni bolj konkretni baloni, ne tisti povsem obični... Recimo v obliki kakšne živali....

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 4891
   RE: septembrke 2005
27.11.2007 8:55:23   
pety78
Dobro jutro,

O, teta beta, če kdo, potem jaz iskreno sočustvujem s teboj. user posted image Vem, kako user posted image so te slabosti. Mene še kar držijo. Dajte mi povedati, do katerega tedna trajajo. user posted image Zdaj sem v 9. tednu se mi zdi.

Drugače pa......za ****. user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________



(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4892
   RE: septembrke 2005
27.11.2007 9:08:05   
tažana
dobro jutro.
tale sveti angel je pri nas zelo zanimiv. vsak večer ga zmoliva pa tudi besedice ne ponovi za mano user posted image . nasploh naše dete noče pet ali kaj govorit, če jo kdo posluša. če je sama ima pa cele samogovore.

nika: veliko izbiro teh balonov se spomnim, da so imeli v euro spinu (takih stvrai so imeli tam na kupe). lahko pa pogledaš v kakšni papirnici.
mah sem nabrala za venčke (jih delam iz mahu) za to se pa že kar mudi. pa še ga moram, ker ga imam premalo. imam namreč kar nekaj naročil.

nič sedaj šibam sem katarini obljubila, da bova danes po šipah risale!

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4893
   RE: septembrke 2005
27.11.2007 9:44:49   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: tažana

mah sem nabrala za venčke (jih delam iz mahu) za to se pa že kar mudi. pa še ga moram, ker ga imam premalo. imam namreč kar nekaj naročil.

nič sedaj šibam sem katarini obljubila, da bova danes po šipah risale!


1. vprašanje: kako narediš adventni venček iz mahu?! Slikice, navodila, prosim!
2. vprašanje: s čim rišeta po šipah?! In kaj? A to je kaka trajna varianta ali "izbrisljiva"?

Ne se smejat, sem itak cela neznalica, to vključuje poleg gospodinjskih del tudi ročna....user posted image

Pety, jaz slabosti sicer nisem imela, ampak po izkušnjah drugih sodeč, traja tam prve 3, 4 mesece. Torej, še two more to go v najslabšem primeru. Ampak je tako različno od nosečke do nosečke, da je res težko reči. Eni jih sploh nimajo (taka srečnica sem bila jaz), eni jih imajo na začetku, eni jih imajo proti koncu (čeprav je slednjih manj, bi rekla, poznam pa eno tako, ki je umirala po 5. mesecu).

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 4894
   RE: septembrke 2005
27.11.2007 9:59:32   
teta beta
Pety, pa kako si ti v 9. tednu, če sem jaz tudi?! No, čakaj, pardon, v 10. Točno pred dvema tednoma sem imela pregled in mi v materinski piše trajanje gestacije 7 1/7. Se pravi zdaj 9t in 1 dan. Ja, glede slabosti sem si pra rekla, dobre so tiste, ki jim je celo prvo obdobje slabo in se potem odločijo še za enega. Jaz ne vem, če bi se. Čeprav to najbrž potem pozabiš. No, jaz sem zdaj še malo ležala in zdaj sem res že neprimerno bolje.

Nika, Daša ima tudi strašno rada Fifi. Risanko seveda. Enkrat sva tudi v trgovini videle njene artikle, pa je tudi kar hotela vzeti. Pa sploh za vsako stvar v trgovini, ki bi jo imela, reče: to je moje! Če pa že ima kaj takega pa:To imam pa jaz doma! Sicer bova pa midve konec tedna dale iz omare adventni koledar. Sem ji kupila kar istega kot za njeno sestrično, da ne bo kakih zamer. Čeprav je Legov in so malo manjše kockice oz. artikli - spada v skupino Belville in je v bistvu narisan grad in princ in princeska ipd. in potem dobiš vsak dan kakšno "kocko" oz. lik, npr. zajčka, punčko itd. Najprej sva mislila za njo vzet City varianto, se pravi bolj gradbišče oz. mesto ali kaj je že bilo, ampak ko sva bila drugič v Avstriji, so imeli samo še te. Bili so tudi od Playmobila, ampak tega potem nisva vzela, ker nima playmobilovih kock in ne vem, če bi pasalo skupaj.

Zdaj pa grem še malo delat, še nisem danes nič naredila. Ampak najprej - kamilični čaj user posted image .

_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 4895
   RE: septembrke 2005
27.11.2007 10:25:29   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: teta beta

Ja, glede slabosti sem si pra rekla, dobre so tiste, ki jim je celo prvo obdobje slabo in se potem odločijo še za enega. Jaz ne vem, če bi se. Čeprav to najbrž potem pozabiš. No, jaz sem zdaj še malo ležala in zdaj sem res že neprimerno bolje.



Očitno pozabiš. Ker jaz imam kolegico, ki je na svet spravila 3 otročičke, pri prvem je bilo najhuje, saj je bila prva dva meseca v bolnici, večino časa na infuziji, ker je samo bruhala, omedlevala. Nosečnost je bila res živa katastrofa.

Pri drugem je bila "samo" dobre 3 tedne notri, pri tretjem pa se je zatekla k alternativni medicini (homeopatija) in jo odnesla z dokaj znosnimi slabostmi, v bolnico ji ni bilo treba, tudi bruhala ni toliko, le slabosti so pa bile prve 3 mesece.

Adventni koledar bomo pa mi imeli od Renault-a - kaj hočeš, poklicna deformacija. Kaj se skriva za okenčki, pa ne vem.... Ga Tomaž v teh dneh prinese domov.

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 4896
   RE: septembrke 2005
27.11.2007 11:30:57   
tažana
ja, venček iz mahu:
najprej naredim obod iz srobreta potem pa mah polagam nanj in ga zavežem z zeleno nitko ali pa s kakšno rafijo ali s čim podobnim. meni se to ful dopade, ker res zdrži cel advent. nekaj časa sem delala iz smreke oz. jelke- ampak to ni za v stanovanje. po enem tednu vse iglice padejo dol user posted image .

risanje na steklo: kupila sem barve GLASS DECO. najprej narišeš na folijo po enem dnevu, ko se posuši pa nalepiš na okno. sem pa to vidla po vseh papirnicah ali art trgovinah

slike: čakaj no sem rekla da sem šele pri nabiranju mahu- kje je šele izdelava le teh user posted image
mogoče popoldan zrihtam slikco od risanja (če mi uspe) user posted image

bruhanje: itak da pozabiš, koko hudo je bilo dokler te spet ne doleti user posted image , ampak takrat je ponavadi že prepozno user posted image . jest sem se edino ene parkrat letos že spomnila, ker sem virus staknila pa to vedno preden bi tardečo mogla dobit tako da sem že veselo teste kupovala. user posted image  imam zdaj kar enega na zalogi, če se slučajno med vikendom naredi, da imam zadevo takoj pri roki pa da mi ni še zaradi živčnosti slabo user posted image .

ok zdej se grem pa počasi pripravit na boj, ko bom Katarinco spat dala. zadnje čase me zafrkava do zadnjih mojih živcev- in prav uživa pri tem user posted image .

lepo se imejte



(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4897
   RE: septembrke 2005
27.11.2007 11:41:35   
Nika v službi
IZVIRNO SPOROČILO: tažana

ja, venček iz mahu:
najprej naredim obod iz srobreta - KAJ JE TO??! potem pa mah polagam nanj in ga zavežem z zeleno nitko ali pa s kakšno rafijo ali s čim podobnim. meni se to ful dopade, ker res zdrži cel advent. nekaj časa sem delala iz smreke oz. jelke- ampak to ni za v stanovanje. po enem tednu vse iglice padejo dol user posted image . Ja, to je čisto res, zato imamo mi umetni venček že dve leti zapored. Tisti pravi visi samo na vhodnih vratih...

risanje na steklo: kupila sem barve GLASS DECO. najprej narišeš na folijo - a risat moraš sam ali imaš kakšne modelčke? Jaz sem v risanju bolj švoh... po enem dnevu, ko se posuši pa nalepiš na okno. sem pa to vidla po vseh papirnicah ali art trgovinah

slike: čakaj no sem rekla da sem šele pri nabiranju mahu- kje je šele izdelava le teh user posted image Pa saj si rekla, da si to že delala, sem mislila, da imaš kako slikico že od prej!
mogoče popoldan zrihtam slikco od risanja (če mi uspe) user posted image Ja, prosim!




(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 4898
   RE: septembrke 2005
27.11.2007 12:27:24   
tažana
obod: to je tista osnova iz leskovih vej ali iz srobreta ali pa iz stiropora (sem videla v trgovini), ki jo spleteš v krog. jaz imam najraje iz naravnih materialov, ker potem cel venček damo za pokurit v peč.
http://www.moj-album.com/album/1275269/?os=6008376  tu je recimo narejen iz srobreta ampak jaz vzamem to za osnovo na katerega potem ovijam mah.  SROBRET= sploh ne vem kako se pravilno reče (to je tisto, ki v neurejenih gozdovih visi iz smrek.) (uf sem natančna user posted image ; a se kateri sanja kako naj niki to razložim razen tako da naj si dobro ogleda sliko user posted image )

risanje: jaz sem zraven dobila nekaj motivov snežaka, severnega medveda, zimskih hišic. noter je pa še interntet naslov kje so še motivi: (Nisem še preverjala) jaz sem Katarini kar eno luno narisala, da sva jo potem lahko pobarvale.
www.amoskorea.co.kr

evo toliko o tem zdej grem pa poizkusit še slikce zraven pripopat.
katarina mi je namreč v 20 minutah zaspala bravo jaz pa še skregale se nisva. user posted image

< Sporočilo je popravil tažana -- 27.11.2007 12:29:18 >

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4899
   RE: septembrke 2005
27.11.2007 12:44:37   
Nika v službi
Oj, Tažana! Saj jaz načeloma vem, kako se naredi venček (no, sama, lastnoročno ga res še nisem delala, sem pa gledala, kako ga je običajno moj oče delal - zdaj ga bomo morali sami), ampak beseda "srobret" mi je čisto nepoznana.

(odgovor članu tažana)
Neposredna povezava do sporočila: 4900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  194 195 [196] 197 198   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  194 195 [196] 197 198   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?