|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  196 197 198 [199] 200   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2005
2.12.2007 15:47:49   
Nika v službi
Hej-hoj, takole na brzino, preden se Nika zbudi in se odpravimo k dediju v bolnico.

Danes smo domače nedeljsko kosilo odpovedali in se povabili v Polno skledo - mi3 + babi. Babi smo potem odpeljali do KC, mi3 pa na kavico in domov spančkat.
Tomaž je šel "na banko" plačevat položnice, sedaj sem pa jaz na vrsti, da sprintam jedilnik iz vrtca za prihodnji teden, da potem za doma naredimo jedilnik, spotoma sem pa še na RR pogledala.

2ursae, glede tvojega vprašanja bi jaz nekako poskušala "kombinirat" - malo bi ga sama hranila, da poje kaj bolj hranljivega, malo pa bi mu prepustila samostojno hranjenje (in izbiranje). Nika v vrtcu lepo sama je, doma pa se precejkrat crklja in reče "mami dala" ali "mami pomagala". Pa jo moram jaz hranit, ona pa ima zraven svojega Po-ja ali kako drugo igračo in potem jemo trije. Kaj pa vem, jaz niti ne kompliciram ne vem koliko, ker tudi ni vsak dan, da bi "izkoriščala" mami servis. Je pa vrtec tudi na področju prehranjevanja naredil ogromno (Nika je bila bolj zadaj pri teh stvareh) - zdaj precej lepo je, le pri izredno redki hrani (juhah) je slinček še potreben, sicer pa ni večje panike.

Pri nas doma pride Miklavž po protokolu - 5. decembra ponoči in vzame dude. Ojoj, že sedaj se psihično pripravljam, kako bo izgledala ta prva noč...
Dan kasneje, v četrtek, pa imamo tradicionalno miklavževanje v župniji. V cerkvi bo kratka igrica in potem pride Miklavž s spremstvom ter razdeli darilca. Danes bomo poskušali tudi napisati pismo Miklavžu in ga jutri oddati, ko bomo šli k dediju na obisk (v KC je pošta).
Miklavževa darilca za ostale - domače in prijatelje, s katerimi se obdarujemo, sem pa tudi prej pripravila. Letos sem običajnim mandarinam (te bom kupila naknadno, da bodo sveže), arašidom, suhemu sadju in sladkarijam, dodala program marmelad in medu. Vsako leto dodam nekaj "posebnega" - lani so bili to izdelki L'occitane, letos pa izdelki iz medu, marmelade iz Provanse in prav posebni čokoladni izdelki višjega ranga, ki jih najdete v gurmanskem kotičku v Mercatorju. Mislim, da sem ga že omenila - imajo nekaj res krasnih zadevic. Precej drago, ampak ker gre za ožji krog najbližjih in najdražjih ljudi, ponavadi rada podarjam tudi kaj posebnega.

Lepo se rihtajte in užijte še teh nekaj skupnih nedeljskih uric. Vreme je itak bljak.


(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4951
   RE: septembrke 2005
3.12.2007 10:48:35   
pety78
Ojla,

A Miklavž hodi? Zakaj pa ve kupujete darila, saj jih Miklavž prinese...user posted image user posted image user posted image

Jaz bom pa med malco skočila do Špara, da nabavim ene lego za Vidkota, ker ima fuuuuul rad kocke. Sedaj ima doma kmetijo in živalski vrt. Mu bom pa kupila še kako vozilo, pa mandarine za okras, ker je jih itak ne, mulc.

Tažana, še enkrat, a ti to resno? A Vid res je sadje v vrtcu? user posted image

Se spomnim naših prijateljev, ki so nama razlagali, da tamali doma ni jedel nobenega sadja niti zelenjave, pa pride enkrat očka v vrtec po otroka, odpre vrata in vidi sinčka, kako veselo gloda jabolko. Pa ga pokliče: Aljaž....In še v istem trenutku tamali odvrže jabolko.....user posted image user posted image user posted image Pa je ni več hotel jesti.user posted image user posted image user posted image Saj ne morem verjet.

Drugače pa je dolgočasno vreme. Imam pa spet eno vprašanje za vas....

Katero napo mi priporočate, glede na to, da nimamo odtoka in bo moral samo filter zadostovati. Linije pa želim ravne, brez stekla, torej....?

2ursae, res lepo, da se imate tako naporno fajn. user posted image user posted image user posted image Glede hranjenja bi pa rekla tako (ja, lahko je bit pameten za druge...user posted image ), da včasih ko bo tekom dneva že pojedel nekaj zdrave prehranu, mu le pusti, da se čisto sam prehranjuje cel obrok.

benika, tvoj mesec je tu. user posted image Kdo bo prinesel Jakoba, Miklavž, ali bo to darilo za tvoj RD, Božiček ali Dedek mraz?user posted image

teta beta, kako kaj tvoje počutje in slabosti? Meni je danes malo bolje, aleluja, ampak ziher bo spet veljal pregovor ne hvali dneva pred nočjo...user posted image user posted image




_____________________________



(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4952
   RE: septembrke 2005
3.12.2007 12:59:35   
benika
Čao mačke!

Evo, jaz danes uradno vstopam v zadnjih 30 dni moje nosečnostiuser posted image . V četrtek smo končno kupili še voziček, cotike so vse speglane in čakajo, da se do konca tedna uredi še spalnica, potem pa romajo v omarouser posted image .

2ursae, meni Benjamin sploh ne dovoli, da ga hranim. Odkar je v vrtcu je ratal ful samostojen in hoče vse dam. Še vedno smo pa na tem, da poje samo eno stvar, npr. samo juho ali pa samo krompir ali makarone. Ni šans, da bi gospod pojedel doma celo kosilo (v vrtcu namreč mulc poje vse, pa še repete hočeuser posted image ).
Kot so ti že punce svetovale, jaz bi mu pustila, da od začetka je sam, kasneje pa mu ti malce še pomagaš.

Pety, če bo tako kot pri Beniju, bodo Jakoba prinesli trije kraljiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4953
   RE: septembrke 2005
3.12.2007 13:30:19   
2ursae
ja, saj to je problem, ker pri Anžetu ta moment sploh ni videti nobene želje po neki zdravi samostojnosti ... jaz mu moram dat za jest, ga preoblačit, za roko peljat do kahlice ... user posted image . In to zdaj, ko mi to najbolj narobe hodi user posted image . Evo, zdajle sva prišla s sprehoda pa sem mu kar rekla, naj si sam sezuje škornje (ker vem, da jih zna) on pa, da jih ne bo sam sezul, naj jih jaz. Pol sem pa kar zraven stala in rekla, da bova pa tle, dokler se ne sezuje (za povrh sva bila oba mokra, ker nas je ujel dež) in po dveh minutah vztrajanja se je vendarle lotil in jih seveda z lahkoto sezul. Saj pol je bil ves ponosen nase, sam se je vedno treba nekaj bost z njim user posted image .

benika, evo, kmalu boš 36t in pol sam še čakamo na novice user posted image

pety, mi imamo stekleno napo in ti dam prav, da je nočeš, saj se na njej le prah nabira ... in to ful user posted image

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4954
   RE: septembrke 2005
3.12.2007 13:54:46   
Nika v službi
Oj! Nimam prav veliko časa, ker imam obiske iz USA, ampak nekaj kratkih odgovorov vam pa le lahko dam:

Pety, težko svetujem, ker pri nas imamo odvod zraka. Po moje bo najbolje, da kakšnega strokovnjaka vprašaš, jaz imam v Etisu znanca, če rabiš kak link... povej. 
Mi imamo drugače ene Electroluxovo, ki je kotna, sem jo pa izredno težko našla, ker sem izrecno hotela 60 cm ne 90 cm. Itak jo pa lahko vidiš na tistih slikah naše kuhinje... Je rostfrei v kombinaciji s kaljenim steklom. Meni je še danes všeč in bi najbrž ponovno vzela podobno. Da ne omenim, da sem tudi z delovanjem izredno zadovoljna. Meni je bolj kot steklo problematičen rostfrei, s steklom pač nimaš veliko dela, prah se itak povsod nabira. Mi steklo brišemo s Stelexom in je povsem o.k.

Benika, user posted image , ste že čisto pripravljeni. In sedaj odštevamo, 36t, 37t,... In tako vse do Treh kraljev...user posted image user posted image

2ursae, Anže zdaj najbrž vseeno malce pozornosti išče. Pa tako radi se malce pocrkljajo, tile naši škratki. Zdaj jim je najbrž že potegnilo, da je prav lepo biti majhen in (ne)samostojen, ker te potem mamica še bolj pedena.user posted image  Tudi mi se dnevno pregovarjamo z Niko glede oblačenja, slačenja, sezuvanja, obuvanja... V vrtcu pa si že lepo sezuje čevlje in obuje copate.

Nič, grem zdaj jaz pedenat tele naše Amerikance. Ajd, se pišemo.



(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4955
   RE: septembrke 2005
3.12.2007 14:15:07   
benika
A se ve zavedate, da nam z naslednjo stranjo zaklenejo to temo?user posted image

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4956
   RE: septembrke 2005
3.12.2007 14:37:23   
pety78
U, šit. A brale jo bomo lahko?user posted image

_____________________________



(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4957
   RE: septembrke 2005
3.12.2007 15:03:57   
benika
Ja lahko, ampak samo eno leto, pol jo pa itak zbrišejo. Sranje.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4958
   RE: septembrke 2005
3.12.2007 15:25:07   
pety78
Hmmm, to bi se moralo dati nekako shraniti in zapečti na CD. 

_____________________________



(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4959
   RE: septembrke 2005
3.12.2007 21:36:26   
teta beta
ojla!

Samo toliko se zdajle na hitro javim, da vam povem, da so se Nikine napovedi uresničile in je j...beni hp zopet crknil. Kar pomeni, da grem najbrž v sredo spet v Avstrijo. Zdaj sva priključila kišto, da lahko vsaj kaj delava.

Drugače sem v redu, slabosti ni, takrat je bilo res očitno samo od tablet. Sem pa danes govorila z G zaradi izvida punkcije in je "fibra aderom (približno) atipičnost celic". Sam fibra aderom je ok, ampak atipične celice pa niso ok. Zdaj mi bo dala napotnico za kirurga in se bodo potem tam odločili, kako in kaj. Rekla je, da se bodo skoraj gotovo odločili, da s posegom počakajo do poroda ali pa da mogoče opravijo še eno punkcijo. Skratka, to pa ni preveč luštno. Meni osebno se zdi, da se je bulica malo zmanjšala, kaj pa vem.

Nika, pozabila sem povedati, kako se ona kremica imenuje, ki jo je dobila Daša pri dermatologu. Ni Elocom, pač pa Elidel.

2ursae, Daša načeloma rada samostojno je, včasih jo tudi pikne in ji moram jaz dajat, včasih pa ji dajem, ker bi drugače jedla že npr. mrzlo juho (bljak). Sicer pa to nima preveč vpliva na to, a bo pojedla kaj zdravega ali ne. V nedeljo smo šli npr. jest k Štormanu in sva zanjo naročila kar Ostržka - pomfri, puranji pohan zrezek in zelenjavna priloga. Veš da je zelenjava vsa ostala, zrezka pa je pojedla npr. malo več kot pol, pa je bil kar dosti velik. Včasih jo pa prime in jo rada poje. Sicer pa rada je sadje - mandarine, jabolka, rozine, suho sadje, tako da se malo skompenzira.

Nič, grem, lepo se imejte!

_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 4960
   RE: septembrke 2005
3.12.2007 22:09:49   
Nika v službi
Dober večer!

Sigurno bom jaz tista, ki bo padla na famozno 200. stran in zaklenila temo, hm... Ajde, računalničarke (Pia!) na plan in dajmo tole nekam trajno shranit!

Teta beta, če se le prav spominjam, je tudi moja tašča imela diagnozo atipičnih celic, pa so ji tudi ponovili punkcijo, pa je bilo drugič vse o.k. Mora pa redno (mislim, da vsako leto ali celo na pol leta, ne vem točno) hoditi na preglede. Držim pesti, da se vse dobro izteče.

Moj oči se kar drži. Včeraj je imel drisko in je dobil neke tablete za zapiranje ter ruski čaj, danes pa se je stvar umirila in so vsi obroki ostali v želodcu. Danes mu je celo kava zadišala, tako da smo jo šli "skuhat" na avtomat, za jutri pa nam je naročil, da mu moramo prinesti en majhen košček domače klobase (z nedavnih kolin). To, da mu hrana že počasi diši, je dobro znamenje, bi rekla. Bojda naj bi šel do konca tedna že domov.user posted image

Grem zdaj dol, da pripravim obleke za vrtec, pa pogledam Odmeve (po doolgem času) in spanje.

Nočko!

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 4961
   RE: septembrke 2005
3.12.2007 23:26:17   
ninocka
DOber vecer - cakam, da se kopalnica ogreje, da damo bubija spat. Drugac ga danes ze cel dan in celo noc dojim in sploh noce spat. Zaspi na joski, takoj ko ga odlozim me pa gleda kot cukec user posted image
KOmi cakam, da grem spat, ker sem ponoci spala mislim da cele 4 ure, pa se to ne v kosu. Povrh vsega se je pa se Evan ob 4ih zjutraj zbudili in bral knjigice (me je skor kap, ko sem sla pogledat, kaj ropota), pol se je pa 1 uro po men metu, dokler mi ni dopi... in sem ga odnesl anazaj k njemu. In ko se lih ulezem, se zept zbudi bubi za hranjenje in pol cist mal zapsim in je ze ura 7 in moram zrihtat Evana za vrtec...vam povem, da sem bla kot zombi zjutraj.
Potem pa se Ruben (ne vem kaj mu je), ki se hrani na 1/2 ure po 1 uro pr men. Sme mu probala dat dodatek in sem mu komi 50 posilila, ker noce flaske. A ni baje tko, da raj po flaski pijejo, ker jim bolj not tece? Ocitno ne - vsaj pri nam ne, ker jo skoz ven pluva. A na zizolendu mi lahko pa se 1 uro pol visi user posted image

Sej drugac je ful priden, pa Evan tud, dons sem samo mal neprespana in rahlo bolj zivcna. Pa se sama sem bla potem popoldne s tamalim (Samo je mel fax) in se po Evana sem mogla v vrtec (z Rubnom vred). Pa tako gnilo vreme user posted image


Jst tud razmisljam, kako bi si lahko to temo shranli, ne morem verjet, da smo celo koncno do 200ke prilezle (v 2 letih - to je pomoje najdlje odprta tema user posted image user posted image ). Drugac si jo bom pa jst v word skopiral;a in shranla, sej druzga mi ne ostane.

Evo, kopalnica je ogreta, gremo malega skopat, pa nahrant, pa spat user posted image

Pa se eno jutranjo Evanovo:
Sedi na previjalki, jst ga pa slacim. In se dere: Mami, mami, kje je mami.
Jst: tuki sem, a me ne vidis?
Evan: Kje je mami?
Jst: Ja, tuki sem. A jst nisem tvoja mami?
Evan: Ne.
Jst: Ja, kdo pa sem?
Evan: Nina user posted image user posted image user posted image

NOcko




_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4962
   RE: septembrke 2005
4.12.2007 7:57:22   
teta beta
Dobro jutro!

A danes sem pa jaz prva? No, saj še nimam kaj pametnega povedat. Hitro vse na eno kavo!


_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 4963
   [Brisano sporočilo]
4.12.2007 9:25:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ninocka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4964
   RE: septembrke 2005
4.12.2007 9:38:21   
benika
Ma ja, bilo bi fajn, ampak jih po enem letu brišejouser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4965
   RE: septembrke 2005
4.12.2007 10:36:57   
2ursae
vem, da se da celo temo zdaunloudat, oktobrke so tko delale z našo nosečniško temo. Po mojem je treba sam kakšnega moderatorja vprašat ...

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4966
   RE: septembrke 2005
4.12.2007 11:57:33   
Nika v službi
Teta beta, po tvojem nasvetu sem šla na kavo v Mercator center, kjer je predinfarktno stanje. Ob 11:00 center za dve uri zaprejo, potem pa je ob 13:00 slavnostna otvoritev celotnega centra. In folka na kupe, pa delavci, pa zaposleni, ki urejajo še zadnje malenkosti v novo odprtih trgovinah.... Mah, divje, res.

Še dobro, da sem šla prej, kot grem običajno, sicer bi ostala pred zaprtimi vrati. Sem pa morala iti v nabavo, ker sicer nas bo Miklavž prehitel in Nika ne bo dobila njene žoge in balona... Sem se zapodila v Direndaj in kupila balone ter domine z liki živali, potem pa še v Državno založbo po koledarje, potem pa sem videla še dve luštni knjigici - Pujsa Pepa - skrivalnice in Medo Jaka praznuje božič, pa sem kar obe kupila (ju bo Nika dobila za god, ki ga praznuje ravno na Miklavža). Potem v Mercatorju sem kupila žogo, pa še ene balone v obliki zajčkov, pa cel kup sladkarij, mandarine... Ven iz garaže sem se komaj prebila, ker me je en "prijazen" sovoznik zaparkiral. Je samo do cvetličarne skočil, pa je kar za moj avto zapeljal in vključil smernike.... še dobro, da je hitro prišel, ker sem se ravno odpravljala, da grem do info pulta naročit objavo.... Grr. Ker je bil simpatičen in ker je šel po rože za ženo - no, naj mu bo... user posted image

Zdaj pa moram naredit nekaj grafov, grem. Pa, pa!

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4967
   RE: septembrke 2005
4.12.2007 15:33:42   
benika
A zdej pa nobena ne upa nič napisat al kakouser posted image ? Ja, ja, sej vem, da se bojite, da nam bodo tole zaklenili. Ampak punce, tale kača se res približuje žalostnemu koncu, počasi jemlje slovo...ah dovolj melanholikeuser posted image

V albumu imate nekaj slikic opreme in oblačil za Jakoba. Če je katera firbčna, lahko pokuka tja.

Nika, lepo, lepo, da takole nakupuješ za god in Miklavža. Midva sva mulcu že pred časom v Rutarju kupila mizico in dva stolčka v obliki svinčnikov za v ta novo sobico. Zraven bo dobil še Miklavža in magnetek za na hladilnik (je namreč frik nanje), ostala darila pa pri nas prinese Božiček pod smrečico (jah, tudi mi smo se zamerikanizirali).


(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4968
   RE: septembrke 2005
4.12.2007 17:45:03   
teta beta
No, Nika zdaj si me spomnila, kar sem včeraj pozabila povedat. Šla sem v Mohorjevo knjigarno  po one puzle, ki jih je predlagala tažana. Jaz si takrat nisem ogledala linka in nisem točno vedela, kako izgledajo, predvidevam pa, da so to tiste v veliki škatli. Potem se nisem odločila zanje, ker so ful prevelike. Cela sestavljanka je velika cca 60 x 85 cm, puzli pa tudi ful veliki, več kot pol A5 formata. Potem sem ji vzela eno knjigico z nalepkami. Sem pa videla tudi ful dobro knjigo z namagnetenimi stranmi, zraven pa imaš magnetke like - pastirji, jezus, marija, ovce itd., ki jih potem postavljaš in premikaš po straneh. Zares luštna stvar, stane pa 12 evrov.

Sicer pa nič kaj ne pretiravam okoli tega praznika. SEm se odločila, da je tudi ne bom nikamor peljala na miklavževanje, se mi zdi še premajhna, pa nočem, da bi se kje prestrašila ali kaj takega. Nastavili bomo krožnik, miklavž pa bo prinesel knjigico, suhe marelice in čokoladice.


_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4969
   RE: septembrke 2005
4.12.2007 20:42:03   
tažana
čer.
evo mene iz norišnice user posted image . hitimo sem in tja dobro da ne ujamem samo sebe user posted image . danes smo imeli v vrtcu srečanje. in so nam otroci pokazali kako lepo znajo sami sezut in obut copate. prišla je tudi muca copatarica, ki jim je nepospravljene copate vzela user posted image  (ti, ti muca)! namen vzgojiteljice je bil ravno v tem, da starši spoznajo, kako samostojni znajo njihovi otroci že biti. ampak se jima je malo zalomilo, ker je bila prisotnost mamic perecej velika potuha, da so njima pokazali kako "majhni" še znajo biti. user posted image  drugače pa je bilo prav zabavno.

mi smo danes pisali pismo miklavžu in je bila potem katarina že na robu joka, ko je videla, da pisma ni več. sploh me ni hotela poslušat, da je prav da je miklavž pismo odnesel user posted image .

no saj to bo pa vse. grem poiskat na internet vse tri dobre može. bi mogla it v knjižnico pa smo bili predolgo v vrtcu. (to bo moja šefica huda) user posted image  (mal ji pa moram nazaj nagajat)  user posted image

lahko noč

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 4970
   RE: septembrke 2005
4.12.2007 20:50:50   
Nika v službi
Dober večer!

Saj sem itak rekla, da bom najbrž jaz tista, ki bo prva padla na 200-tko.... Pa dajmo.

Benika, luštkane stvarčice. Izredno so mi všeč tiste štrikane jopice, sploh spodnja je prelepa. A so to slučajno tiste, ki si jih dobila v dar ali si jih naredila sama?

Pajacek mi je pa zelo znan, nekaj podobnega je imela Nika, le da ni bil pajac, ampak v dveh kosih, hlače in jopica. Ful je bila srčkana s tistimi "ušesci" na glavi, tako da si kar predstavljam Jakoba, kako bo cort.

Opazila sem tudi, da imate na tleh nekaj podobnega kot Nika - namreč tepih s cesto oz. formulo, a ne? No, Nika ima cesto z garažami, bolnico, cerkvijo, bencinsko črpalko, pristanišče s pomolom, letališče... tako mesto v malem. In zadevo obožuje.

Teta beta, mi smo miklavževali že lani, ko je bila Nika stara dobro leto, ampak ji je bilo strašno všeč. Najbolj parklji, ki so rožljali s svojimi verigami. Itak, da je bila edini tak majhen otrok, ki je občudujoče stal zraven parklja in ga nepremično gledal. Vsi ostali, tudi mnogo večji, so se spoštljivo umaknili, kar malce strahu je bilo prisotnega. Naša pa nič. Me prav zanima, kako bo letos. Jaz nimam posebnih pomislekov, da bi bilo miklavževanje kakor koli "stresno" oz. da bi lahko otroka prestrašilo. Pri nas imamo v cerkvi in je vse res prisrčno narejeno - najprej kratka igrica z lutkami, glasbo, potem se vsi skupaj naučijo pesmico, ki jo kasneje zapojejo Miklavžu. Še prej pa ga morajo priklicati. Jih je tako luštno gledati, kako zavzeto na ves glas kričijo "Miklavž, Miklavž"! Jaz se že kar veselim četrtka.

Danes sem bila v bolnici sama, Tomaž je ostal doma z Niko, ker je tako noro prehlajena, da res ni za hodit okoli po bolnišnici. Mami je itak že šla na obisk, takoj ko sem jaz prišla iz službe domov, tako da sva šli potem skupaj na kavico, pa v lekarno in domov. Oči se kar dobro drži, konec tedna naj bi bil odpuščen iz KC. Nekaj omenjajo, da bi mu znali že tudi kateter odstraniti še pred odhodom domov.... bomo videli.

Kje pa je naša Pia zadnje čase? Pia, javi se! Najbrž je zaposlena z naročili za smrečice...user posted image

Lep preostanek večera in vabljene na virtualno kavico jutri zjutraj! Nočko!

p.s. Takole "vozimo" kolo... saj veste, tistega famoznega Kettlerja brez pedal...

user posted image


< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 4.12.2007 20:51:36 >

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 4971
   RE: septembrke 2005
4.12.2007 21:08:20   
benika
Nika, spodnji dve jopici je naštrikala Raho (zraven pašejo še štrikani copatki), vrhnja, rumena jopica je pa še moja, se pravi je stara kar 29 letuser posted image . Po tleh pa imamo tepih s formulo.

Midva sva danes okrasila naš nadstrešek za avtomobile z lučkami, ko bo pa še soba končana pa postavim še smrečico, pa smo. Jaslice pa itak postavljamo na božični večer.

A sem vam že povedala, da jutri dobimo Benijevo opremo za sobicouser posted image IIIIIIIIIIIIIIIIII, sploh ne veste, kako sem vesela. Končno grejo stvari v zaključno fazo in upam, da bom nedeljo že prespala v čisto svoji spalnici. Edino Edota na bo zraven, ker ima nočni šihtuser posted image

Pia pa po moje dela smrečice, okraske, venčke in ne vem še kaj vse. Res vsaka ji čast, meni se ne bi dalo.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4972
   RE: septembrke 2005
4.12.2007 21:15:07   
Nika v službi
Tažana, tudi mi smo danes pripravili pismo za Miklavža, mami ga je napisala, Nika pa podpisala (glej spodnjo sliko). Jutri ga bo mamica odnesla na pošto (v resnici ga bom spravila v Nikino škatlo, da ga bo imela za spomin), jutri zvečer pa bomo nastavili košarico na okensko polico...

user posted image

Benika, midve sva dežurni, izgleda...user posted image

Kakšna častitljiva starost jopice! In bravo za sobicouser posted image user posted image

Uf, lučke, okraski - kje je še to! Še nismo prišli do tja. Najprej moramo še smreko nabavit, zunaj imamo vedno eno ogromno, naravno smreko, na katero damo lučke, potem pa imamo lučke še spredaj nad balkonom, po celi širini fasade. Lučke ponavadi obesimo kak teden pred Božičem, jaslice pa postavimo na sveti večer ali dan prej...

Zdaj pa res - lahko noč!

< Sporočilo je popravil Nika v službi -- 4.12.2007 21:17:42 >

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4973
   RE: septembrke 2005
5.12.2007 9:40:25   
pety78
Dobro jutro,

Predlagam da ena odpre novo temo in ostanemo na 199. strani, pa je še ne bodo zaklenili...user posted image user posted image user posted image
Nič več tu pisat, upam pa, da nisem jaz sedaj kaj zamučkala. user posted image


_____________________________



(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4974
   RE: septembrke 2005
5.12.2007 15:07:58   
benika
No, pa smo tam. Danes grem v vrtec po Benija in srečam njegovo vzgojiteljico. Me potegne stran in mi vljudno pove, da naš mulc že dobre 2 tedna tepe druge otroke. Sicer je dejala, da mali ni agresiven ampak udari pa. In seveda mu potem drugi ne ostanejo dolžni. Pravi, da se z njim pogovarjajo, da to ni lepo in da tega ne sme početi, ampak se ga očitno nič ne prime. In to mi pove šele po 2 tednihuser posted image user posted image Pa menda so se že starši pritožiliuser posted image

Z Edotom sva se o tem potem danes pogovorila z njim, mu razložila, da to, kar počne ni lepo, da otroke to boli in da je on tudi žalosten, če ga kdo udari. Obljubil nama je, da tega ne bo več počel ampak enostavno ne verjamem, da se bo tega tudi držal. Očitno bo vsak dan na sporedu pogovor o lepem vedenju v vrtcu. Moram še dodat (da ne bo kera kej mislila), da doma mulca ne tepemo (no, včasih pade kakšna vzgojna po riti) niti on ne tepoe drugih otrok, če pridejo na obisk oz. gremo mi kam.

Upam, da je to trenutna faza in da mine.

Sedaj me pa zanima, Tažana, kako pa ve v vrtcu rešujete take probleme? Ma dej, skrbi me, da mi bodo mulca še izpisali, če se to ne bo nehalo. 

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 4975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  196 197 198 [199] 200   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  196 197 198 [199] 200   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?