|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 13:30:14   
BaGSi
Čuko - na seznamu nosečk imaš napisan PDP 28.2, če se ne motim? Potem so se verjetno zmotili?
Če imaš 4.2. - to pomeni skoraj tako kot jaz in res bo skoraj 30 teden user posted image , ne moreš verjet, kako hitro teče čas, kajne?

Marty - jaz imam 2. morfologijo 1.12., ko bom 30t 4d.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 13:32:54   
katjandraž
Glede posteljice bi se samo mal oglasila. Najin 3 letnik bo še letos končno zapustil otroško posteljico (60x120), ki je stacionirana v spalnici, ki ni precej velika. Ker imamo manjše stanovanje, se midva seliva na kavč v dnevno sobo, žabec pa dobi svojo (do marca bo res samo njegovauser posted image ) sobico. Ko pride user posted image  , bo spala v njegovi "bivši" posteljici, ki pa jo bova ponoči potegnila k sebi v dnevno sobo. Mogoče nama bo uspelo si kje spoditi košek za prve mesece, da ne treba skoz posteljice vlečt, čeprav je na kolesih. Preden gre pa naš velikan v šolo (september 2008), se imamo pa namen selit.user posted image  To so naši plani, če se bo obneslo pa drugo leto.

A, ja, mi smo uporabljali plenice Pampers in smo imeli srečo, ker jih je super prenašal (nobene rdeče, vnete ritke), kasneje pa je imel za ponoči zelene Huggies, ker zadržijo več urina in mu je pri Papmerskah šlo vse čez. Ravno danes sem na RR brala, da plenice iz DM baje niso več tako ok. Sem jih mislila namreč pri drugem uporabljat, ker jih vsi hvalijo, pa še cenejše so. Bom malo spremljala komentarje. Hladilno mazilo in oljček iz lekarne je za majhnega dojenčka zakon! Potem se je pa mamica malo afnala in sem mu kakšne šampončke od Bubchena kupila. Samo to potem, ko je bil že malo večji.

Lep dan vsem souser posted image !

Ursa_p, jaz za danes za telovadbo še nisem 100%, moj namreč ob sredah po novem dela do 18.30, tako da se bova samo zamenjala doma. Ne vem, če bo Andraž ful navdušen, pa tud jaz user posted image  zdajle kar pogrešam, tako da ...

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 14:03:04   
ursa_p
Katjandraz ... ce ne danes, se vidimo v ponedeljek! user posted image

Me pa zanima kaj bojo kaj povedali glede Baby Love planick ... kje je bilo to napisano? Mi das prosim link?

Lp, Ursa

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 14:08:17   
taja27
Ojla,

jaz bom po priporočilu parih prijateljic in žlahtnic uporabljala kozmetiko Bubchen. Baje jo uporabljajo tudi v porodnišnicah. Za Niveo pa sem slišala, da je kar precej alergena. No verjetno je tudi odvisno od otročka.

Naš/a user posted image  bo spal/a v svoji sobici tik poleg spalnice, če pa me bo na začetku strah, bova pač posteljico prestavila v spalnico za čez noč. Hvala bogu imamo dovolj prostora. Nisem pa pristaš spanja v zakonski postelji.

Taja

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 14:08:53   
petrina28
Hej. Pa še jaz s svojim piskrčkom...user posted image

BaGsi - to v zvezi z alergijo - a tvoj fantek je imel diagnozo atopični dermatitis? Moj mali ga tudi ima. Sedaj je star 2 leti in ga še kar muči, predvsem na rokah in na spodnjem delu nog. Kako pa je bilo s tvojim fantkom? Ali je sedaj minilo? Napisala si namreč, da je bil alergik? Upam,, da mine in da bo tudi pri našem....

Je pa čisto res, kar si rekla glede tega, da jim je zelo hitro vroče in glede srbenja. Malček pa spi v isti sobi kot midva (še rešujemo prostorsko stisko, pa se nam bo prej pridružil drugi otročiček, kot pa dodatni prostori user posted image

Zaspi tako, da skupaj ležemo v zakonsko posteljo, potem ga prestavimo v otroško posteljico, okrog 4h pa do 7 h zjutraj pa se zbudi in se nama ponovno pridruži v postelji ali pa babici, ki ga prihaja paziti ob šesti uri. Saj vem, da je bolje, če se ootrok navadi samostojnosti, ampak meni je pa tako všeč, ko se zvečer in zjutraj stisneva in malo pomuckava. Čez dan sem tako do petih popoldan v službi, tako da mi preprosto manjka trenutkov z njim...


Lp, P.

PDP: 21.2.2006

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 14:27:16   
BaGSi
Petrina 28 - ja, še vedno ima tako diagnozo...Prvič je bil v bolnici pri 3 mesecih in od takrat naprej se borimo s tem. Stvari so se precej umirile s homeopatskim zdravljenjem (od 1,5 leta), še vedno pa ima izbruhe (npr. ravno te dni), ampak se je že od malega navadil, tako da kar gre. Če ne bo boljše, pa razmišljam o BICOM terapiji, ampak še nisem čisto prepričana.

Naš tudi pride okrog 2 ure; ker pa nimamo preveč prostora v postelji (160×200), pa še mamin veliki trebuh in on bi bil seveda odkrit (na sredini med nama) je stvar težje izvedljiva in gre ati kar z njim v otroško posteljico... pa je vsem fino...
Zvečer pa se jaz tudi z njim vležem v posteljo, prebereva pravljico; dobi lubčka, uspavanke na CD-ju in lučko mu pustim prižgano in lahko noč... Zjutraj pa vstanemo ob 6h za vrtec...

(odgovor članu petrina28)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 14:39:34   
Freia
Ojla,

Materinska šola - meni so lani ko sem obiskovala MŠ rekli, da če je minilo več kot 3 leta od obiskovanja MŠ, mora partner iti še enkrat, seveda je dovolj le tistih dvakrat. Za vsak slučaj še enkrat preveri. V LJ je bila MŠ lani organizirana v ZD Rakovnik, kjer je bila meni dosti boj všeč kot v porodnišnici, ker je bistevno hitreje bilo konec (v 14 dneh), povedali pa so vse kar rabiš vedeti (potrdilo si pa šel iskat v ta leseno hiško).

Kozmetika - jaz sem pri obeh uporabljaja Niveo in bom tudi pri tretjem, v večini pa se izkaže da je najbolje tisto kar je najbolj naravno, tako kot pravi Bagsi, voda, mamino mleko, olivno olje, hladilno mazilo iz lekarne...

Plenice - plenice za enkratno uporabo so zakon; pri prvem otroku ima človek več časa pa se lahko verjetno ukvarja z navadnimi plenicami, ki so nekako od lani v modi;majhnega otroka oziroma novorojenčka je itak treba kar naprej previjati, ker kar naprej je (tudi do 12x na dan, če je na 2 uri, tako kot sta moja dva oba); sploh si pa ne predstavljam enega 15 mesečnika kot je moj mali, da bi okoli hodil z navadnimi plenicami, še posebej pa ne takrat, ko ima drisko.

Spanje - spanje zna bit problem; jaz sem oba imela v svoji sobi od dneva, ko smo prišli iz porodnišnice, tudi dojila sem oba v njuni sobi v sede, ne v leže, ampak ko je kakšen od njiju hudo zbolel (npr. ušesa, ali pa laringitis, ko je nehala dihati, ali pa večkratno bruhanje - nevarnost zadušitve) sem ju vzela k sebi, da sem ju imela ves čas od kontrolo; otrok rabi pa točno dva dni pa se navadi, da je pri mamici lepo, tako da so potem njune posteljice lepo samevale,v zakonski postelji je bila pa gneča; zdaj spita oba skupaj v postelji veliki 140x200, tako da je še zame prostor, če zaspim pri crkljanju, ker še vedno ne moreta zaspati brez mamice; zbujata se pa itak ves čas vsaj tamal; tretji naj bi bil tudi v isti sobi, tako da bom imela vse na enem kupu
ALI JE NA FORUMU KAKŠNA MAMICA, KI BO IMELA TRETJEGA OZIROMA GA ŽE IMA? ZANIMA ME, KAKO JE REŠILA ZADEVO S SPANJEM?

Morfologija - ali se ne dela morfologije samo enkrat od 22 do 24 tedna?

PDP 28.2.2006

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 15:02:04   
BaGSi
Morfologija - no ja, pogovorno se reče tudi 2. morfologija v 30-32 tednu; drugače pa je to bolj ali manj kontrola rasti otroka in še enkrat pregled vseh parametrov rasti idr.

(odgovor članu Freia)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 17:18:52   
čuko
Bagsi: Hvala za opozorilo, da sem na seznamu narobe vpisana, se sploh nisem zavzela!user posted image



_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 18:33:21   
sazi
Telovadba: Ursa:p in Katjandraž, kako pa je v ZD FUžine? Jaz grem vsake toliko časa v porodnišnico (tudi danes). Pa se mi zdi kar fajn.

Plenice: Sicer še nimam otrok, ampak pri sestri vidim, kako dragocen in težko ulovljiv je vsak prosti trenutek, ko se ne ukvarja s svojim user posted image  in nimam želje tega edinega časa zapravljati z ukvarjanjem s plenicami, tako da bod kar take za enkratno uporabo. Njen mali ni imel z njimi nobenih težav, kolegičina punčka, ki ima pa samo bombažne, pa je imela kar nekajkrat vneto ritko. Ne pravim, da so plenice "krive" za to, ampak da je očitno bolj odvisno od otročkove kože.

Spanje: V dvosobnem stanovanju se ne da prav veliko zmišlevat (no, lahko bi bilo huje - garsonjera ali 1-sobno). V vsakem primeru bi imela nekaj mesecev malega pri sebi - in tako tudi bo. Najprej 2 meseca v zibki (če bo vse po planu, potem jo vrnem sestri, ker aprila pričakuje 2.user posted image ), potem pa v posteljici 120x60. Ko se nam bo zdel čas, da kaj spremenimo, se bova midva morala preseliti v dnevno sobo ali pa se bomo ukvarjali s pregrajevanjem - bomo videli takrat.

2. morfologija: Jaz imam tako mali in tako kratke preglede, da dvomim, da mi bo kaj takega namenjenega. V leonišču res šparajo na vseh koncih. No, bom videla, kako bo. Ta petek imam po dolgem času spet pregled (po skoraj 6. tednih).

Sem pa danes dopolnila 27 tednov - joj, kako gre hitro. SIcer se veselim februarja, samo se bojim, da bo še prehitro tu.

No, zdaj pa letim na telovadbo.

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 19:56:15   
čuko
Jaz sem imela pregled Morfolgijo1. v 24. tednu.Moja ginekoliginja mi skozi dela ultazvok in mi ni nič omenila za morfoligijo2, nisem niti vedela da je to treba. Bom vidla kaj bo,imam pregled 1.12.2005.user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 21:53:03   
katjandraž
Ursa_p, pošiljam ti 2 linka, pa si malo poglej. Mogoče jutri še kaj odkrijem. LP

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=684586

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=652444&mpage=1&key=babylove&#652940

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: FEBRUARČICE 2006
16.11.2005 22:48:36   
Kami
Čao user posted image ,
vidim, da se počasi začenjajo konkretne debate o tem, kaj koliko kdaj in kako. Danes sem tudi jaz že letala po DM-u, ampak naj se mi oprosti user posted image , rok imam 1.2., v bistvu nič kaj blaznega ne rabim, ampak sva šla s sinetom dudke kupit za user posted image  in sem želela, da jih on izbere. Cel dogodek, dobro da sva imela dovolj časa! Sva uživala oba (izbral je abslutno najdražje, ampak sem se res zadržala, da sem bila tiho).
No, pa še mal komentarjev na teme s strani mame 3-letnika, kar pomeni, da mi vsa ta procedura okrog spanja in ostalih stvari še ni tako daleč:
Plenice: sem sicer ekološko osveščena, ločujem odpadke in se trudim ne škodovat naravi, pa tud kak tolar rada prihranim, ampak sebe in svoje bližnje imam pa tudi rada. user posted image  Sem se pa trudila malega čimprej pripraviti, da je bil brez plenic in mi je uspelo, ko je bil star 2 leti (čez dan). Prisegam na Huggies, ki so bile včasih sicer dražje, zdaj pa so enaka cena kot Pampers. Na začetku sem uporabljala Pampers, ampak sem imela težave, ker je bil otrok po enih treh mesecih uporabe ful pogosto (prepogosto) moker. Plus, čim jo je polulal je zadeva tako smrdela, da sem ves čas mislila, da se je posračkal in sem ga non-stop preoblačila. Odnehala, poskusila Huggies in ostala pri njih. In bom tudi tokrat uporabljala te.
Kozmetika: res je tako, kot pravijo druge - čim manj. Jaz mu še danes z milom od Nivee umijem samo stopala, pazduho in ritko. In hitro splaknem z vodo. Namakanje v peni imamo enkrat tedensko in to v Justovi kopeli, ker se otrok rad kopa. Za ritko sem uporabljala Niveo in se mi je super obnesla, tud enkrat ni imel pleničnega izpuščaja. Ker imam pa sama atopični dermatitis že od otroštva - na srečo med nosečnostjo miruje (BaGSi, mi imamo res kar nekaj skupnih točk!) ima mali zelo zelo suho kožo. Zelo verjetno se mu bo v prihodnjih letih tudi razvil a.d. user posted image , kot pravi moj dermatolog. Zato ga takoj, ko je pod 10 stopinj zunaj zaščitim z Linolla Fett kremo (samo po tej nima razpokanih ličk, se dobi v lekarni) in vsaj enkrat tedensko namažem po telesu z Bepantholom (za suho kožo), ko pa ima manj suho kožo pa z Bubchnom. Ampak za otroke, ki nimajo suhe kože takšni preparati sploh niso potrebni.  Za poletje se mi je dobro obnesel Bubchen (po Nivei je imel pikice), nikoli mi ga ni opeklo, mazala vsaj s faktorjem 25. Šampon za lase imamo tudi od Nivee, ampak ena flaška zadošča za več kot leto dni, ker ga dam res za en noht in fajn spenim med dlanmi.
Postelja: Ker takrat drugih možnosti tudi nismo imeli,  je spal pri nama v spalnici (v svoji posteljici) do 11. meseca, ko se je meni UTRGALO  user posted image  (tiste, ki ste brale prejšnje poste veste o čem govorim user posted image ), ker se je zbujal na pol ure. Zbujal se je izključno za to, da sem jaz vstala iz svoje postelje in ga prišla malo pobožkat. Ni ne jedel ne pil več ponoči. Mamin sine pač. No, ko smo razmišljali ali poklicat izganjalce hudičev ali kaj podobnega, mi je dala prijateljica zelo dober nasvet: zbuja se, ker čuti tvojo pristonost in si želi tvoje pozornosti. In sem rekla: dragi mož, greva spat v dnevno! In sva šla. Na tla, na uno topshop napihljivo posteljo. Že po treh dneh se je manj zbujal, po enem mesecu se je zbujal 1x na noč in od 15. meseca dalje (ja, drage moje user posted image , skoraj 4 mesece sva spala na tleh) je SPAL brez zbujanja, čeprav sva se midva potem vrnila v spalnico. No, ko je bil star 2 leti je dobil svojo sobo oz. bolje - midva sva dobila svojo spalnico in ni nobene štale, razen občasno, ko sredi noči ali zgodaj zjutraj prileze k nama. Ampak trenutno je to res redko in me ne moti, razen sedaj, ko sem vsa trebušasta. Zato sva sklenila, da bo nov user posted image  spal pri nama do poletja, se pravi kake 5 do 6 mesecev, potem pa vija vaja v otroško sobo. Bomo pa še videli kako bo, glede na to, da bo ta tudi user posted image  . Bomo si sporočali!
Evo, pa ste dobile pravljico za lahko noč.user posted image
Grem v posteljo tudi jaz, ker sem čist fuč.
Aja, sem si danes kupila tiste žogice (ježke) za masažo. Ampak žal user posted image  spet ni doma, da bi mal "delal" na mojih razbolenih udih. Bojda bo drug teden vse drugače, pravi. Ah, ti moški...user posted image

(odgovor članu katjandraž)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: FEBRUARČICE 2006
17.11.2005 7:38:34   
Freia
Dobro jutro.

Dr. Pušenjak je izdal zanimivo knjigo za nosečnice "Nosečnost od tedna do tedna" pri založbi Didakta. Stane 4.500 + 600 SIT poštnina. Čeprav sem že več kot na pol in čeprav je to moja 3 nosečnost, kar pomeni, da več ali manj že vem kako in kaj, sem jo kar naročila po netu. Po moje je ful dobro napisana.

LP, PDP 28.2.2006

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: FEBRUARČICE 2006
17.11.2005 8:40:03   
karin412
Naj še jaz povem svoje mnenje:
Plenice: kupila bom bombažne, Racmanove. Moja prijateljica ima take, že za drugega fantka in je zelo zadovoljna (pa jih ni treba likat!, niti mehčalca ne daješ). Zakaj naj bi jih imela tudi za svojo user posted image ? Zato ker sem delala v vrtcu in sem videla, koliko otrok je čistih pri 2,5 -3 letih! Pri umetnih plenicah se otroci težje navadijo biti čisti. To bi bil eden od razlogov. Drugi je ta, da je meni osebno bolj všeč, če bi nosila na sebi bombaž kot pa umetno plastiko - kot pri vložkih (sama uporabljam izključno Vir extra).

Kozmetika: kupila bom celo linijo Weleda, ki je naravna kozmetika. Morda bi me prepričala še Bubchen, od katere imam gel za tuširanje zame, ki je sicer za dojenčke.

Drugače tudi mene bolijo te medenične kosti, enkrat bolj drugič manj.

A gre ša katera danes na predavanje LLL, ki je danes?

(odgovor članu Freia)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: FEBRUARČICE 2006
17.11.2005 9:44:21   
marty5
Ursa_p,

hvala za link in pomoč - neki takega tudi iščem. Samo so cene okrog 50 tisoč in gledam, kako bi lahko ceneje prišla skozi. Razmišljala sem, da bi jo dala kar naredit (enega mizarja poznam....) in pol samo podlogo kupim. Ne vem, na tistih manjših po moje kaj kmalu lahko postane težavno to previjanje (ko dojenček zraste). Pa še kot kos pohištva je v sobici in kasneje previjalno le spremenim nazaj v komodo.....



_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: FEBRUARČICE 2006
17.11.2005 10:02:00   
pika-poka
jaz tudi zadnje čase vse bolj razmišljam da bi jo (previjalno mizo) dala naredit...po mojem res prideš bolje skozi...še če poznaš mizarja oz. imaš "veze"....sigurno dobiš kakšen popust..

glede pleničk sem pa zdaj čisto zmedena...?user posted image sploh nevem katere naj uporabim....toliko podatkov...!

kaj pa kozmetika od johonson?..ta pa ni v redu?...

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: FEBRUARČICE 2006
17.11.2005 10:13:28   
malamisha
O planičkah še ne premišljujemo. Bolj se nagibam tistima za enkratno uporabo, bombažne bom najbrž uporabila samo v primeru, če bo potrebno široko povijanje.

Naša pikica bo na začetku spala v košku v spalnici. Jo/ga želim imeti na očeh.

Danes sem imela pregled, dobila injekcijo v ritouser posted image , ponovno naročena čez 3 tedne. V 6 tednih sem se zredila za cca 3 kg in ginekologinja pravi, da se predrobnauser posted image . Čez tri tedne me čaka UZ.
A ni zanimivo kako se g. razlikujejo med sabo? Moja je mama treh otrok in je res pravi materinski tip. Pri njej se počutim zelo varno, odgovori na vsa vprašanja, tudi na tista, za katera pravi, da bi bilo bolje, da nebi vedela preveč...

lp



_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: FEBRUARČICE 2006
17.11.2005 10:19:10   
Kami
Dočakali smo sonce v Ljubljani! user posted image   user posted image   user posted image
It was about time...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: FEBRUARČICE 2006
17.11.2005 10:32:23   
Tina76
Pozdravljene!

Evo mene s pregleda. Imela sem vaginalni pregled in UZ. Maternični vrat je ok , placenta pa je nizko ležeča kar mi povzroča bolečine (sploh v službi) in sem zato od ponedeljka na bolniški.Tudi bolečine , ki jih čutim v križu in lopatici so od nosečnosti. Upam, da mi ne bo doma preveč dolgčas.

Sem jo vprašala če je še vednouser posted image  pa je rekla, da mu še vedno nekaj binglja med nogami......vendar nikoli ne veš.

Slikice , ki jih sedaj dobivam so samo še deli našega Jošta, ker je prevelik, da bi dobila celo njegovo sliko. Danes sem tako dobila stopalo.user posted image

Sem pa zelo user posted image  zaradi moje prijateljice, ki so ji na nuhalni izmerili svetlino 7. In njena nosečnost je po treh mesecih končana. To je nekaj najhujšega .....verjemite, punce. Pa še noseča je bila po umetni poti. Lahko si predstavljate kako trpi.


Imejte se lepo in pazite na svoje user posted image .


LP

Tina in Joštuser posted image


(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: FEBRUARČICE 2006
17.11.2005 10:36:21   
sarazan
Ursa_p!
Če boš danes ob 16h na predavanju v Lj. porodnišnici, se vidiva.
Mogoče me prepoznaš po oblačilih - črne hlače, črtast pulover (bela, modra, rdeča), črn tričetrt plašč in rdeč šal. Pa črna torbica.

Ja, glede plenic in kozmetike imamo zelo različne izkušnje ali priporočila. Vsekakor je odločitev, kaj bomo uporabljale, naša. Je pa fino takole razpravljati, da vsaj vemo, kaj obstaja in kakšne so izkušnje.

Jaz grem po injekcijo v torek. Malamisha! A te zdaj kaj boli? Predvidevam, da si jo dobila v tazadnjo. Lahko sediš? Jaz bom imela po injekciji predavanje v MŠ in 2 uri sedet na "pikici", verjetno ne bo ravno užitek user posted image .


_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: FEBRUARČICE 2006
17.11.2005 11:06:34   
malamisha
Sarazan!  Injekcija je "padla" v tazadnjo. Občutek je malo pekoč, razbolelo se še ni. Ti pa ne zavidam MŠ...

So mi pa sestre rekle, da če nameravam roditi, je injekcija prava malenkostuser posted image user posted image



_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: FEBRUARČICE 2006
17.11.2005 12:03:56   
čuko
Pozdravljene!user posted image

Tudi mi se danes javljamo. In tudi pri nas spet sije sonček.

Tina 76 mi je zelo žal za tvojo prijateljico, ker vem da bi mene to 'ubilo'. user posted image Upam, da bo hitro zanosila in to svojo bolečino  potolažla z lepim-o user posted image .

Tudi danes smo spali do 11h, me je že kar sram koliko spimo.user posted image user posted image user posted image user posted image
Res pa je, da hodimo bolj pozno spat, ker čakamo user posted image , da zaključi in pride domov.

Bagsy smo že prav napisani na seznemu nosečk! Sva pa res blizu!

Lepo bodite, pa pridno božajte trebuščke!!!!
user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: FEBRUARČICE 2006
17.11.2005 12:50:36   
ursa_p
Sazi!

Meni je telovadba v ZD Fuzine res enratna ... je pa zastonj, za razliko od Porodnisnice, kjer stane en obisk 1300 SIT (tako so mi rekli, ko sem poklicala).
Prides?


Katjandraz!

Hvala za linka ... sem si vse sprintala, da si bova doma prebrala!


Marty5!

Pa kupi to, ki jo imajo v akciji za 20.000 SIT in daj mizarju narediti samo zgornjo plosco. Kasneje bos lahko to previjalno uporabila samo za komodo (ko bos odstranila zgornjo plosco) ... so pa res drage.
Najina komoda je nizja, tako da jo bo potrebno zvisati, pa narediti ta veliko plosco zgoraj ... ampak bo VELIKO ceneje kot ce bi kupila novo. To bo stalo le par tisocakov!
Kar se tice teh ta ozkih previjaln ... so nam v MS povedali, da se ce le da, naj kupimo kaj drugega, ker so cisto neprimerne!! Meni se je ves cas zdelo enako!


Tina76!

Tudi meni je zal za tvojo prijateljico. Ena moja prijateljica je imela do sedaj ze 5 splavov ... zadnji je bil, ko je bila 5 mesecev noseca in je imela dvojcici - ena se je rodila ziva (ampak je bila premala za v inkubator) - posteljica ji ni zdrzala!!! Si predstavljate to moro??? Mi smo ze mimo!!! Se pa tako super drzi, da ne morem verjet!!! Res se drzi enkratno! Ceprav je moznost za njenega otrocka skoraj nemogoca, se vedno upata!


Sarazan!

Danes pa sigurno prideva ... kako bom oblecena ne vem, ampak sem si zapomnila kako bos ti ... mene bos pa prepoznala po ocalih in copu, mojega pa po cisto neurejeni frizuri user posted image user posted image user posted image  .


Kar se tice plenick za veckratno uporabo (in tudi ostalih cunjic) ... ko je otrocek majhen se ne sme uporabljati mehcalca!!!


Koncno lep pozdravcek iz SONCNE Ljubljane! user posted image


Lp, Ursa

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: FEBRUARČICE 2006
17.11.2005 13:37:01   
nuka
Punce dajte me mal potolažit. Včeraj sem imela pregled in so ugotovili da imam rizično nosečnost. So me hotli kar zadržati. Očitno midva z user posted image   ne bova dočakala februarja ampak se bova vidla že prej. Imam zmehčan MV pa še odprta sem, tako da mi je G zabičal da moram 3 tedne počivat (nič sprehodov, ne smem dvigovati nobenih stvari in veliko ležat), poleg tega imam še slabo kri. Če mi bo user posted image še pritiskal navzdol moram takoj v porodnišnico. Naslednji UZ imam 5.12. posvetovalnico pa 7.12. s tem da mi je G povedal da bom ostala v porodnišnici.

Najhuje mi je zaradi Nike, ker ne zastopi kaj se dogaja in se čist skoz po meni obeša, pa je ne smem dvigat, na sprehode tud ne morava user posted image .






_____________________________

Nika 8.9.2004
Nejc 3.2.2006
Nina 27.2.2008

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




cepljenje pri 3 mesecih
ocka818

lep dan vsem članom ringaraja spletne strani imam eno vprašanje zanima me ali kdo mogoče ve če otrok nima zdravstvenega zavarovanja kolikšna je cena cepljenja hvala za vaše odgovore in lep pozdrav

1 (86%)

1 (14%)


Število vseh glasov: 43

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!