|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČICE 2006
22.11.2005 14:27:11   
marty5
Meni je že tašča ponudila svojo pomoč po porodu in pri tem seveda dodala - "Če seveda ne boš želela le svoje mame zraven"....user posted image . Pač, tašča. Načeloma se še kar štekamo - najbrž zato, ker sva vsaka na svojem koncu in se vidiva 2× mesečno, ko nas povabi na kosilo. Se je pa že tudi javila, da bo pazila user posted image , da ne gre takoj v vrtec. Za to sem ji pa res hvaležna.
Drugače pa vem, da lahko računam na svojo zlato mamo in seveda svojega user posted image , ki bi z veseljem ostal tudi na porodniški. Malce se bojim, da mi bo šlo preveč pomoči na živce, ker imam rada stvari po svoje, ampak se bomo že znašli. Je taka evforija v družini zaradi našega user posted image , da je pravo veselje.
V nedeljo sem se do srca nasmejala bratrančku (4 leta), ki me je non stop spraševal, kje je ta dojenček? Ko smo mu nekako dopovedali, da v trebuhu, me je začel slačit - kje pa je? In če ga lahko vidi skozi popek user posted image user posted image user posted image . Kako so prisrčni s takimi izjavami....

Drugače pa vam kar zavidam sneg - tu na Obalo ga tako poredko zanese, ko pa ga, smo zaradi 2cm čisto ohromljeni user posted image  in 3/4 ljudi ni v službo....ko sem bila še v šoli, smo kar prosto dobili takrat. No, v zameno pa imamo burjo in zunaj kar pošteno zebe. Še sreča, da so naši user posted image  lepo na toplem...

Jaz bi tudi rada imela kako slikco svojega trebuščka, ampak si morava najprej omislit digitalca, ki pa ni še prišel na vrsto - vsekakor pa bo do poroda user posted image

No, sem se še enkrat razpisala, s kako neumnostjo vmes - imam končno nekaj prostih minutk.

Lepo se imejte in uživajte v snegu še zame in user posted image

user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: FEBRUARČICE 2006
22.11.2005 21:52:37   
Nikita***
Živjo, ja, bom pridno poročala, kako bo na naslednjem UZ s plodovnico, imam ga 2. 12. (čez 10 dni). Te dni se pridno nalivam z vodo, se mi bodo žabe zaredile user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Včeraj sva šla z user posted image v Sevnico po voziček, sem čisto navdušena. Sva ga sestavila, potem sem ga pa malo furala po otroški sobiuser posted image user posted image user posted image
Urša P - kupila sva model Jane slalom matrix, ki se je prodajal v prejšnjem katalogu po ceni 138.000, dali so mi popust in tako me je prišel 97.000. Vključuje športni del, košaro, ki je hkrati lupinica (4 stopnje nastavitev), prevleko za dež, torbo za potrebščine,... V novem katalogu, ki je izšel prejšnji teden, pa prodajajo model slalom pro matrix, razlika je v tem, da ima ta novejši model že nameščene adapterje za košaro oz. lupinico, midva pa jih morava namestiti, so pa že priloženi v kompletu. Aja, pa ta novi stane 155.000. Sem res vesela, da so mi dali takšen popust. Ker ga v Sevnici niso imeli v trgovini, so ga pripeljali s Ptuja, verjetno iz skladišča. Ne vem pa, koliko in če še jih imajo na zalogi.
Je pa res, da sem si ga že dolgo ogledovala, sem tehtala med njim in Quinnyjem (v glavo sem si zapičila trikolesnika), pa je zmagal Jane zaradi teže (Quinny je dvakrat težji).
Sem se razpisala o vozičku... če pa ne morem pomagat, ko sem tako navdušena...
Pri nas sneži, prav luštno mi je doma na toplem opazovati snežinke, ki belijo ceste.
Lepo se imejte, februarčice!


_____________________________

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: FEBRUARČICE 2006
22.11.2005 22:49:53   
Eviii
čaw, punce...
hvala, ker ste tko pridno skrbele zame te dni in stiskale pesti. z user posted image  sva bla prou potrebna velike sreče. oprostite, če bom tokrat malo manj časa namenila vsem razpravam, ki ste jih odprle v zadnjem tednu. ampak to vam morem povedat, kaj se mi je zgodilo.
torej, v pondeljek popoldne smo šli na koroško, ker smo imeli v torek pogreb od dedija. pol pa nazaj domov zvičir. no, in v sredo pridno delam. okoli enajstih me spet začne mučit ledvica. in sm vzela spasmex in šibala v šolo za starše. zdržala sm natančno pol ure na predavanju o porodu. bolečina je postajala vse hujša. in sm šla en štuk nižje, k zdravnici. in ta takoj na hitr pregled urina in kriza. takoj v bolnico. sm poklicala možeka, nej me pride iskat. nism mogla niti govorit. vožnja do bolnice je bla neznansko dolga (le en klanec, 3 min vožnje). in prideva gor. in najprej do sprejemne pisarne. ko so sestre vidle materinsko knjižico, spet panika. takoj k mojemu urologu (je bil glih tisti dan na srečo dežuren). in tam polna čakalnica ljudi. jst pa se drla in vpila od bolečin. je pršla sestra vn in me takoj polegla na mizo. sm čakal dohtrja circa 20 min, ker je imel v sosednji sobi še enga druzga pacienta. in sm mislila, da me bo pobralo. je pršu not in me samo taknu in je takoj vedu, da so moji kamni v akciji... sm vedla to tudi sama. in pol mi že hoče dat analgetik in zagleda materinsko. imela sm že dosti kolik, tokrat je pa napad prekašal samega sebe. in takoj so klicali na ginekološki oddelek in sm šla gor. in valda je bil dohtr v porodni sobi. sm spet čakala 20 min, ki so se mi vlekle v nedogled. in me je sestra priklopla na ctg. in me stisne - srčka ni blo čut... valda v jok in paniko, moj mož je pa bil zravn kot nebogljen. pa pride druga sestra in mi najde utrip. malo sm se pomirila. ampak bolečina ni popustila. in sm začela bruhat ko vidra. pol pa pride ginekolog in reče samo, nej mi pripravijo postlo, infuzijo in spasmex. in takoj dol na oddelek. sm bla že čisto prepotena od bolečin. in pol mi valda ni sestra našla žile za raketo. proba enkrat - nič. drugič - nič. in tretjič ji uspe (sm bla že ko staro preluknjano vedro). nism več vedla, al me boli ledvica al obe roki ob vbodov. in pol mi steče spasmex. čez eno uro se še vedno derem ko sraka in se zvijam po postli. moje socimre so kr zbežale vn, ki me niso mogle več gledat. in pol pride zdravnik. in razmišljanje, kaj zdej. in se odloči za ketonal. in valda v rito. me je bolelo še pol ure. in hvala bogu je okoli štirih bolečina popustila in sm lahko zadihala in se začela normalno pogovarjat. pol sm zaspala in moža nagnala domov. in zvičir me je spet bolelo in nov analgetik - analgin. in zjutri spet. naslednje jutro me dohtr vpraša, kaj mi je pomagalo in je bil valda ketonal. v rito. in mi predpiše do trikrat na dan po potrebi.
naslednje jutro pa uz pregled. z user posted image  je blo vse v najlepšem redu. samo obračal-a se je non-stop in ni pustil-a slikat svojega obrazka... in valda norel-a sto na uro, glih ko so me bolele tudi ledvice. skratka nepopisno. potem je sledil še uz ledvic in takrat panika. mojga kamna v levi ledvici ni več, imam pa kamen v desni ledvici. in iz leve ledvice ne steče urin v mehur. torej, zastoj v ledvici. pa se je internistka odločla še za eno mnenje. in naslednji dan spet uz ledvic, ki pa je pokazal čisto drugo sliko, brez panike. sm se olajšala. v nasprotnem primeru bi me pač morali operirati in vrjteno tudi user posted image  spravit vn... k sreči nism fasala uroinfekta, ker bi ta vrjetno v mojem primeru sprožu popadke... skratka, štala! in v soboto valda fašem še virozo v bolnici. po enem lekadolu sm jo uspela tudi pregnat, tko da je blo v nedeljo že bolše, včiri pa ok. in včiri mi reče ginekolog, da me bojo odpustili, samo še za mnenje mojga urologa bodo povprašali. in njega od nikjer. popoldne sm padla v depresijo, ker sm hotla domov. in valda so me spet začele bolet ledvice. no, in danes se je končno pojavu zjutraj tudi moj urolog, ki je reku, da sm mela neznansko srečo in da upa, da se mi to med user posted image  ne bo zgodilo več. jst tudi. in so mi dali odpoved. samo še kri so prekontrolirali in sm lahko šla. samo da sm to slišala, sm takoj poklicala not moža (je glih pršu me obiskat) in ta se je ustrašu, kaj dva dohtrja delata pr meni. pa mu rečem, da gremo domov in takrat je začel skakat od veselja. in sm se šla takoj stuširat in se preoblečt, on je pa medtem pripravljal kufre. in pol sva šla (ko sm dobila izvide), kr brez odpustnice in materinske, ker je g glih šou v porodno sobo in sm rekla, da hočem it domov na kosilo user posted image
rezultat tega dopusta : - 1,5 kg (zdej sm jih tko pridelala 2,5 kg od začetka). poznajo me vsi v izolski bolnišnici. to pa zato, ker so najprej mislili, da ne pijem nič in da sm zdehidrirala (pa glih jst, ki tankam vodo na vsakem koraku in popijem več kot 3 l na dan). in me je enkrat dežurni vprašal, kolko spijem. in sm rekla vsaj 3 l. in se začne smejat. in mi reče, no pol boste pa zbirali urin. in do jutri morate nalulat 3 l!!! sm si mislila, to je mačji kašelj zame!!! in zjutraj je imel 3 l mojega urina... danes zjutraj je šou mimo mene s povešenemi uhi. in o tem govori cela bolnica, ker sploh niso mogli vrjet. moj urolog je reku, da res niso mislili, da bom uspela. tako, da ponavljam, kar je rekla tudi tinkatonka (in mogoče še katira): punce, pijte na vsakem vogalu. in to ne samo, ko ste user posted image ...
no, tolko za zdej, pa se beremo kej jutri. lahko noč!!! končno bom spala v svoji postli z možekom, po enem tednu user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Nikita***)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: FEBRUARČICE 2006
22.11.2005 23:09:58   
wallery
Ojla user posted image !
Po dolgi odsotnosti se vam zopet oglašam.Res ste pridne da pišete, sama sem imela izpit (na srečo je za mano -danes sem se ga rešila ), še eden se približuje tako da imam poleg ostalih obveznosti za RR zelo malo časa.
No prejšnjo sredo sem si vseeno vzela prosto da sem šla z možem in prijatli v Celovec, kupovat za miklavža, za user posted image  pa sem nakupila dudo, stekleničko,... malenkosti.
Ker pa sem možeku že nekaj časa tečnarila je včeraj res prepleskal sobo in sicer na lastno željo dve steni na modro in ostalo na rdeče res je dobr izpadlo.Ja če ima katera poslikano sobo bi bila vesela če bi se dalo videti fotke da bi še sama kaj ustvarila s šablono najvetjetneje.
Tudi sama sem opazila da se mi je pojavila črta po trebuhu (trenutno se ne spomnim kako se ji reče )samo da je zdaj manj vidna kot prvič.
Paketa ne rabimo že vse imamo ali pa bom sama kupila zato bomo vzeli denar.
Kolikšen pa je znesek, ali je še isti kot pred 2.letoma. Naša občina pa letos drugo leto zaporedoma vsakemu novorojenčku doda 50.000 sit neto.
Drugače pa je počutje zadovoljivo,user posted image brca redno in močno samo mami ima trebuh kot pujsek kot da bo vsak čas počil.Res imam tako velikega kot prvič ob porodu.
Lepe sanje vsem user posted image in vsem user posted image

_____________________________

Najinima punčkama Nika 15.9.03 in Taja 29.1.06 se bo pridružil nov sonček PDP 16.4.07

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: FEBRUARČICE 2006
23.11.2005 7:30:23   
tinkatonka
Evii.....WELCOME BACK!!!!user posted image user posted image
 
Ko sem brala tvoj opis prejemanja injekcij v rito, je tko kot da bi brala o svoji zgodbi v prejšnjem tednu, samo da je bila tvoja še toliko bolj boleča. No upam da bo zdaj mir s temi ledvičnimi zadevami do konca nosečnosti, da se bodo naše bebike lahko v miru razvile do konca, in pogledale na svet takrat, ko bo čas zato in nič prej. Čuvaj se!!!!!user posted image

No danes sme se pa prebudila v lepo zasneženo jutro. Je v Ljubljani že včeraj zvečer padal sneg, vendar si nisem mislila da se ga bo kaj obdržalo, zdaj pa pogled čez okno razkriva pral lepo zasnežene njive, drevesa, strehe hiš.....Kakšne so pa ceste pa ne vem, a ve katera do vas, kakšne so kaj ceste po Ljubljani?

Punce ste si kaj izmerile obseg trebuščka?? Da vidim če mojih 100 cm sodi v meje normale ali ne???

Lepo preživite današnji dan. Jaz moram iti danes še "lulat" v laboratorij, ker imam jutri kontrolni pregled pri G.

LP Tina






_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu wallery)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: FEBRUARČICE 2006
23.11.2005 9:06:26   
Tina76
Lep pozdrav vsem z zasnežene Štajerske!user posted image

Prava zima je zunaj. Ampak meni prav paše. Včeraj sva z dragim kupila voziček za našega Jošta.user posted image Dolgo sem izbirala in sedaj sem prepričana, da sem izbrala pravega: JANE MATRIX. Je res to kar sva iskala. Pa še cenovno je ugoden....iz 138.500 znižan na 96.950.  Trikolesnik z ne preveč velikimi kolesi. Jupi !

Kar se tiče linee negre....imam jo že ful dolgo - nekje po tretjem mesecu se je pojavila. Sega pa 10 centi nad popkom. Zanimiva reč....

Obseg trebuha imam 105 centi, kilogrami...+10!user posted image

Kar se tiče paketa bom raje vzela denar. Mi zadeve v paketu resnično niso všeč.

Hormoni delajo svoje. Jaz sem vsa vesela in raznežena v pričakovanju praznikov, ki se jih letos še posebaj veselim.....in kar je najbolj pomembno - komaj čakamo, da vidimo Jošta.user posted image


Lepo bodite, veliko pijte in čuvajte sebe in svojeuser posted image !


LP


Tina

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: FEBRUARČICE 2006
23.11.2005 9:24:59   
marty5
user posted image Joj, Eviii, me je kar zmrazilo, ko sem brala tvoj post user posted image  No, samo, da je zdaj vse ok - tebi bo porod mala malca po taki izkušnji.....

Bagsi, včeraj se ti nisem niti zahvalila za odgovor user posted image  - hvala za pomoč in odgovor. Januarja bom imela user posted image  s to birokracijo - poleg CSD, moram urediti tudi stalno prebivališče....midva sva se preselila maja in sem še vedno prijavljena v drugi občini - zdaj pa moram to spremenit, da bomo vsi 3je na istem naslovu.

Se pa tudi jaz ful veselim praznikov user posted image user posted image user posted image . Sem že šla po nakupih za jelko. Letos smo še prvič v novem stanovanju in sem še sploh vesela - prvič imam svoj domek, ki ga bomo krasili. Drugo leto pa bo še lepše user posted image .

Srečnice, ki imate sneg uživajte, jaz pa vam z Obale pošiljam malo naše burje - ponoči sem mislila, da nam bo okno odtrgalo, tako je pihalo.....

Lep dan vsem!

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: FEBRUARČICE 2006
23.11.2005 10:25:27   
Eviii
jutro, punce...
hvala vam za vzpodbudne želje in lepe besede. jst se bom čuvala, kolkor se da. tata je pa reku, da naju bo z user posted image  še bolj razvajal, kot naju je do zdej. res se nam nikamor ne mudi in ne bi rada vidla našega user posted image  prezgodaj. res je bla to sila težka preizkušnja za vse tri in upam, da se ne bo več ponovila. in pravijo, da sm preživela tisto sredo zelo zelo težek porod. če bo moj res tak, takoj podpišem izjavo za epiduralno (itak sm se že skori 100% odločla zanjo). so me pa v bolnici (kljub temu, da osebje vsi kritizirajo) res odlično sprejeli in z mano delali v rokavicah (pa tudi z ostalimi puncami na oddelku). tko da sm se odločla, da bom kr v izoli rodila in upala, da bo dežuren lovšin. tudi ostali so ok, samo on je pa super!!!
jst sm torej obiskala polovico predavanj šole za starše. drugo polovico bom pač v decembru al pa januarju. v decembru pa grem na ogled porodnišnice (čeprou sm jo že dobro spoznala) in na predavanje o epiduralni.
meni se linea negra še ne pozna. mogoče tudi zato, ker imam rok konc februarja in kr malo zaostajam za ostalimi februarčicami.
nazadnje (kak teden nazaj) sm merla čez bušija 88 cm. bom se šla še enkrat danes zmerit in vam napišem. kot sm rekla, sm s kilami na +2,8 kg od začetka, tko da sm kr precej zadovolna.
jutri imamo pregled pri g (bi ga mogla imet že v pondeljek, pa sm bla v bolnici). sicer so mi uz user posted image  že nardili, ma bi ga/jo rada vidla še enkrat jutri. bomo vidli, kaj se bo moj g odloču glede nadaljevanja nosečnosti. 21. decembra grem na dopust do porodniške. tko da bom vrjetno še ta mesec potrpela v službi. v bolnici so mi rekli, da glede na to, da večinoma delam doma in si lahko sama razporejam delo, se lahko odločim, al bi delala al ne. pa sm rekla, da bom do konca tega tedna na bolniški, pol pa še tiste tri tedne delala...
mi smo se tudi odločli, da si bomo raje izbrali denar namesto paketa. vse stvari več al manj že imam, pa dnar tudi dosti bolj prou pride.
in hvala za link za vse te administrativne zadeve. tudi sama si bom sprintala obrazce in jih počasi izpolnila, da bom imela potem vse pripravljeno. ker sm letos imela kar tri delodajalce, bom mogla malo skakat naokoli, da bom dobila vse potrebne papirje. in ta spletna stran mi kr precej olajša delo.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: FEBRUARČICE 2006
23.11.2005 14:13:04   
taja27
Eviii,
kar ne morem verjeti kaj vse si dala skozi. Najbolj pa me je zadelo to, ko si pisala o potencialni opraciji in da bi ti mogli vzeti bebija ven... Tok sem vesela, da se je vse dobro končalo in da je bebi ostal/a pri tebi, tam kjer mu/ji je zaenkrat najlepše. Tud jst sem zato, da naše pikice počakamo do konca februarja - tko k mora bit. Ne vem zakaj, ampak jaz sem bila kr v skrbeh zate, ker se nam nisi tako dolgo oglasila. No, važno je to, da je vse taslabo za teboj ... jst mam pa že flaško z vodo v roki ... te ubogam ...

Mi smo bili danes na kontroli in je z našo bebiko vse tako, kot mora biti. Ko me je G pregledoval se je dojenček takoj odzval. Ko mi je dala sestra na trebušček aparat za poslušanje srčka, namazan s hladnim gelom, je bebi tako brcnil/a, da ji je aparat skor iz rok padu, ker ga ni dobro držala. Smo se prav nasmejali. Moj user posted image  pa je imel kar mal povešen nos, ker danes ni blo UZ in ni mogu bit zraven. No pa kri in urin sem dala, izvidi pa bojo jutri. Upam, da bo vse ok.

Pozdravček,
user posted image  in user posted image

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: FEBRUARČICE 2006
23.11.2005 14:20:11   
sazi
Me veseli, da je s tabo vse v redu, Evii. Ko sem brala, kaj se vam dogaja (Tinkatonka, Evii in še kakšna) sem prav razmišljala, kakšno srečo imam, da mi v bistvu nič ni - in res sem bila vesela, da nimam kakšnih hujših problemov. No, potem se je pa začelo. V ponedeljek zvečer sem na glavi zatipala 2 buli - taki manjši, na otip boleči. Sem spala pol noči, se zbudila in sta bili že precej večji - si lahko predstavljate, da potem nisem več spala. Mi je začela domišljija preveč delat in sami črni scenariji so mi hodili po glavi. No, današnje dopoldne sem preživela med zdravniki. Bul je sedaj že 5, nihče ne ve, kaj so in hudo grozej je občutek, ko dohtar gleda zadevo kot 8. čudo, pravi da ne ve, kaj bi to bilo, skoči po pomoč še enega para oči in potem ta "novi" isto bulji v 8. čudo in zmajuje z glavo. No, ta zgodba se je danes ponovila 2x - pri splošni zdravnici in na infekcijski kliniki. Za tolažbo imam samo misel, da so me videli 4 zdravniki, in da bi me verjeno poslali kam naprej in zagnali paniko, če bi bilo res kaj kritičnega... No, meni še vedno dela domišljija, čeravno ne tako črna kot prejšnjo noč, pa vendarle. Upam, da zadeva čimprej izgine.

Glede ostalih zadev:
linea negra: malo se mi pozna, ampak samo od popka navzgor
zamenjava ginekologa: ni tako enostavno zamenjat, sploh pa kdo mi garantira, da bo pa zamenjava kar super? Bom zamenjala takoj, ko dobim kako priporočilo ali drugo povezavo in s tem tudi privoljenje tega novega G, da bi me vzel za pacientko - no, po vsej verjetnosti, bom do poroda ostala pri tem G, še prej pa šla nekam drugam na samoplačniški UZ (tam nekje pri 30 tednih).
oprema: danes so mi dostavili voziček Qunny speedy (počasi se stvari nabirajo). Jery, koliko pa tehta Jane? Speedy ima 11,8 kg, pa skoraj dmomim, da je 2x težji od kakega drugega.
paket: bova vzela kar denar - nekaj cunjic dobim od sestre, večje kose pa že sproti nabiram take, kot so mi všeč
CSD: bom vse urejala januarja, ko bom tudi imela potrdilo o PDP - še prej se bom pa pozanimala na CSD in na naši kadrovski in po potrebi potrdilo zahtevala prej
izpti: pa da se še jaz malo pohvali: sem včeraj po pošti dobila rezltate enega res težkega izpita in sem ga opravila uspešno - pa sem po izpitu res imela hudo slab občutek, saj mi je bila problematika na izpitu (cel predmet) resnično nov in kot z drugega planeta. Zdaj bo veliko lažje študirati za naslednjega

Pazite nase in na svoje user posted image , da bomo februarja vse vesele mamice




(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: FEBRUARČICE 2006
23.11.2005 15:14:11   
tinkatonka
user posted image user posted image user posted image user posted image  SAZI....čestitke za uspešno opravljeni izpit!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image
Kar tako naprej!!!!!!! Pa upam da čimprej ugotovijo kaj je s temi bulami na tvoji glavi. Sej najbrž ni nič, ampak vseeno verjamem da te skrbi. Sicer pa ni vrag, da kdo od teh 4 zdravnikov ne bi ugotovil, če bi šlo za kaj resnejšega. Ti lepo uživaj v nosečnosti, tako kot do sedaj, pa naj tiste bule zginejo tako hitro kot so prišle.



_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: FEBRUARČICE 2006
23.11.2005 15:14:24   
Nikita***
Sazi, Jane tehta 8 kg, Quinny Freestyle pa 16 kg, (jaz sem sprva navijala za freestyla), tudi Hartan Skater, ki mi je ful všeč, ima 17 kg. Ja, Speedy je pa lažji kot Freestyle, tudi ta model sem si ogledovala, vendar me moti, ker nima varnostne ročke in da je naslon precej nazaj nagnjen.
Lp


_____________________________

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: FEBRUARČICE 2006
23.11.2005 15:41:09   
sarazan
Joj, ženske, danes pa berem same grozljivke.
Eviii, hvala Bogu, da sta z user posted image  uredu. Nas je kar skrbelo, kje si. Zdaj pa pazi na vaju in zdrži do konca februarja brez napadov.
Sazi, zate pa tudi držim pesti, da bodo bule hitro izginile brez posledic. Pa čestitam za izpit. user posted image

Sem hotela pokomentirat tisto mojo injekcijo včeraj, pa je ob teh zgodbah vse skupaj prav smešno brezveze. Bolelo me je, ko me je sestra zabodla in izpraznila injekcijo, potem je bilo pa dobro. Tudi sedela sem brez problema in kakšnih kasnejših bolečin ni bilo.

Za menoj so predavanja porodnih dob. Moram reči, da me ni prav nič prestrašilo. Pravzaprav čutim kar velik pogum, da grem rodit. Bolj me straši obdobje, ko bom doma z novorojenko, ko bodo hormoni spet ponoreli. Upam, da zaradi pomanjkanja spanja ne bo prišlo do prepirov in slabe volje med menoj in možem.
Sem pa odnesla dva glavna poudarka, kako si lahko omilim bolečino in skrajšam trajanje poroda: pravilno moram dihati in POSLUŠATI babico.

Držte se user posted image

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Nikita***)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: FEBRUARČICE 2006
23.11.2005 16:36:31   
čuko
Po dolgem času vas tudi jaz spet pozdravljamuser posted image !

Evii:kar ne morem verjet,da si morala toliko potrpet, no pa glavno, da je sedaj vse uredu in tvoj user posted image  zdrav. No v primerjavi s tem, mislim, da ti bo porod prava malca. Upam, da ne boš več imela napadov, saj ne v user posted image ! Bomo držali pesti.user posted image

Sazi: upam,da ti bodo te bunkice hitro izginle, samo če bi bilo kaj resnega te ziher ne bi poslali domov. Uživaj v user posted image ! Čestitke ob izpitu.

Paket: midva bova vzela kar paket, ker že vse imamo in se mi zdi to najboljše, da si kupiš tisto kar je tebi všeč.

Jaz se zaenkrat počutim še uredu, upam da bo tako tudi ostalo. Probleme imam samo ponoči ko spim. Se zbujam, ker me bolijo kolki in se prestavljam iz enega na drugi bok.
Ne hrbtu ne upam spat, ker pravijo, da ni dobro za user posted image .
Kaj katera od vas spi na hrbtu?

Lep dan vam želim in uživajte ob pogledu na snegec iz topih domekov!user posted image

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: FEBRUARČICE 2006
23.11.2005 16:39:01   
čuko
Ups!!!!!  Pri paketu sem mislila denar ne paket! Sem narobe napisala pardonuser posted image user posted image user posted image !

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: FEBRUARČICE 2006
23.11.2005 17:03:32   
natalia
zdravo souser posted image !

Evii dobrodošla nazaj, glavno, da je zdaj vse o.k.

jaz sem si tudi merila obseg trebuha in imam, ne morem verjet, 113 cm obsega!!

dajte, napišite še ostale koliko imate obsega, mogoče še nisem kritična!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

božajte bušije!

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: FEBRUARČICE 2006
23.11.2005 17:25:19   
tinkatonka
Čuko....jaz veliko spim na hrbtu. Mislim da s tem ni nič narobe. Če ti paše spat na hrbtu lahko spiš. Sej ti bo telo samo povedalo kdaj spati na hrbtu kdaj pa ne. Meni včasih paše samo na hrbtu spat, spet drugič samo na boku. Pa še moja bebika je najbolj aktivna ravno takrat ko ležim na hrbtu, očitno tudi njej paše. Jaz imam namreč problem, ko se uležem na bok velikokrat čutim mravljince, ki se mi širijo po boku in mi nogo čisto omrtvičijo.

Sarazan....lepo da si uspešno prestala šipkanje oz. injekcijo. A dobiš tekom nosečnosti še kakšno????

Punce hitro meter v roke in zmerit obseg trebuščka, da vidimo kakšne user posted image  smo! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: FEBRUARČICE 2006
23.11.2005 18:55:02   
ninaki
Pozdravljene,

Eviii, zelo sem vesela zate, da se je vse uredilo. Res si imela slabo izkusnjo, vendar je pomembno, da sta ti in dojencek dobro. Drzim pesti, da bo vse ok tudi v bodoce!!!!

Nuka, kako se pa ti pocutis?

Sazi, tudi zate drzim pesti, da se bo vse uredilo.

Pri meni nic novega. Se 1 mesec do dopusta in porodniske. Juhuhuhuhuuuuuu!!!! Komaj ze cakam!!!!! Ene punce ste res pridne z izpiti, vas kar obcudujem. Jaz pa nikakor ne najdem nobene motivacije. Ma ja, bo ze.

Jaz nisem pila tiste sladkane vode. Mi je gin rekla, da ne pasem v rizicno skupino in da mi tega ni treba spiti. Sem si pa kupila ene vitamine z zelezom, oz. nek sirup, pa ima res tak zelezen okus, da bi bilo po moje isto vseeno, ce bi kak kos zeleza malo poglodala user posted image

Tudi meni so bila predavanja o porodnih dobah fajna. Doma vsake toliko treniram dihanje, da mi bo res prislo pod kozo. Pa vse une vaje, ki jih je predlagala fizioterapevtka bom delala potem, ko bom enkrat ostala doma. Zaenkrat me ni strah poroda, vem pa ne kako bo jutri user posted image Tudi mene je bolj strah tistega poporodnega obdobja in mojih podivjanih hormonov ter neprespanih noci in (upam, da ne) kaksne depresije. Pa vseh ta pametnih okoli mene, ki bodo govorili kaksna mama sem, da je to treba tako in tako in ne tako, kot jaz delam... Saj ni problem povedati jim svoje, samo bojim se, da bom enostavno prevec izcrpana, da bi jih vsakic znova prepricevala, da jaz pac drugace razmisljam, kot oni. Upam samo, da bo vse skupaj ostal en velik bav bav samo v moji glavi in da bodo bolj ali manj skulirani in ne prevec vsiljivi.

Trenutno sem v strasni fazi crkljanja user posted image

Jaz se vedno spim v vseh moznih polozajih. V casu nosecnosti sem se res naucila poslusati telo. Ravno zadnjic sem opazila kako neverjetno mi pase spinaca - in potem se izkaze, da imam premalo zeleza. Tako da tudi pri spanju se poslusam. Spim na hrbtu, trebuhu, bokih takrat, ko mi tako pase. Ce mi ne pase, ali pa se zacne dojencek blazno muvati, pol zamenjam polozaj.

Moj obseg je 89, kile +9.

Lepo se imejte,

Nina


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: FEBRUARČICE 2006
23.11.2005 19:26:31   
natalia
kaj?!!! user posted image  fauš sem ti...user posted image


user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: FEBRUARČICE 2006
23.11.2005 20:00:11   
čuko
user posted image Moj obseg je 93, pri kilah pa smo pri +13!!! Vidim, da vas pri kilah 'šibam',user posted image user posted image user posted image pri obsegu pa še ni panike!!!user posted image

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: FEBRUARČICE 2006
23.11.2005 20:04:56   
taja27
Vse bubane user posted image   upam, da se boste čimprej pozdravile!! In čestitke tistim user posted image , ki ste pridne in lepo delate izpite, diplome, doktorate ... To je že za mano, tako, da bo naš naslednji korak vrtec...

Najin (Taja+user posted image ) obseg bušija je 97 cm!! Kilce pa so do danes +5.

Mi je danes en znanec reku če sem žogo pojedla, pa sem čist brez teksta ostala, kar ni ravno meni podobno user posted image . Še zdej mi ni pršlo, kako bi mu lahko zavezala jezik.

Lep počitek in pocartajte svoje bušije,
Taja

PDP 22 - 25.02.2006


(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: FEBRUARČICE 2006
23.11.2005 20:22:33   
malamisha
Da se še midva javiva! Sicer vas redno berem, pisati pa se mi ne ljubi...

Za vse user posted image  s problemi držim pesti! Upam da se našim user posted image  ne bo preveč mudilo.

Kar se tiče paketa, smo se odločili da vzamemo kar denar. Nekaj stvari je že nakupljenih, nekaj oblačilc bom dobila, izkoristila bom pa tudi januarske razprodaje.
Me pa vsi čudno gledajo, ko razlagam, kaj vse še nameravam v januarju. Mislim da se me predstavljajo privezano na posteljo, totalno nesposobno gibanja in čisto brez energije... Halo!!!

Obseg trebuha je 95 cm, kg +8. Apetit veeeelik! V trgovini sem kot mali otrok, so me same oči.

Drugače vse po starem. Z user posted image  imava krepko debato o potencialnih imenih. Za fantka se je odločil za ime, ki mi totalno ni všeč. Bova metala kovanec za končno odločitevuser posted image user posted image , za punčko pa se kar nekako strinjava...

V nosečnosti uživam maksimalno, čeprav se včasih počutim kot mali user posted image .

lp



_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: FEBRUARČICE 2006
23.11.2005 21:45:17   
Eviii
no, pa ste se spet razpisale, moje drage souser posted image ... prou lepo vas je brat. škoda, da vam nism uspela tudi v bolnici sledit, ker bi mi sigurno pršlo prou kako urco na dan se odklopit...
za vse tiste, ki ste panične glede možnih zapletov. ko sm bla zdej v bolnici, so mi zdravniki lepo povedali, da user posted image  obravnavajo s posebnim posluhom in jih ne pošiljajo domov, tudi, če samo posumijo, da bi lahko blo kej narobe. in so mi rekli, da je popolnoma prou, da jih sprašujemo miljon stvari, če nismo v kej sigurne in se bojimo, da bi blo kej narobe. pol pa že oni presodijo, al nam je treba ostat v bolnici al ne. prej pa nardijo miljon testov. raje si nas bolje ogledajo z vseh strani in iščejo možne razlage. pri tem pa ponavadi vključijo v presojo še številne druge g in ostale specialiste (pr meni so sodelovali vsi g v bolnici izola in še dežurni, ki prihajajo iz kopra in lucije delat gor - so me že vsi poznali kot peskovnik user posted image , poleg njih pa še urolog, pa internistka, pa radiologinja... skratka celo goro dohtrjev sm mela okoli sebe). in dokler vsi ne rečejo, da je ok, nas ne izpustijo v domačo oskrbo. tko da ob najmanjših dvomih kar veselo do zdravnikov in če vam mnenje enga ni všeč oziroma ne zadovolji vaši razlagi, potem pot pod noge in še do druzga zdravnika...
zdej sm se pa dokončno odločla, da morem spisat ta doktorat pred porodom... in sm trmasta in se bom popolnoma potrudla. čez en mesec grem itak na dopust in bom imela še več cajta...
jst sm si tudi ogledala vse tiste obrazce na spletni strani in me je kr slabo primlo. počasi si jih bom začela bolj natančno prebirat in jih izpolnjevat, da bo tudi to čimprej za mano.
punce, samo še malo moremo potrpet: okoli 10 - 14 tednov user posted image

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: FEBRUARČICE 2006
23.11.2005 22:14:52   
nuka
Ojla punce!

Vidim, da nas je kar nekaj z težavami. Upam da se bo za vse dobro končalo in da bomo dočakale februar v enem paketu.
No 1 teden že pridno počivam in se pustim crkljati od vseh strani. Na žalost sva obe s tamalo tudi zboleli - prehlad. Tako da jem še več sadja, kot prej. Kile se mi zadnje 2 meseca niso nič spreminjale tako da sem na + 9 kg. Zadnje čase nimam nobenega apetita in se moram prav silit da kaj pojem.

Glede paketa sva se z mojim odločila za denar. Večina stvari se mi zdi neuporabnih, ostalo pa že imava. Zanima me če katera ve kaj je s Kranjsko občino. V letu 2004 niso dajali nobene denarne pomoči ob rojstvu.

Po porodu mi bo pomagal moj dragi. Bo vzel 14 dni očetovskega, potem mora pa porabiti še ves lanski dopust. Dopust mu je ostal zato, ker je bil lani na porodniški. Tako da bo doma 5 tednov user posted image . Nekaj bo priskočila na pomoč tudi mami.

No da se še jaz mal pohvalim - danes sem dobila obvestilo po pošti, da sem uspešno opravila izpit user posted image . Zdaj se moram pa potruditi z diplomo.



_____________________________

Nika 8.9.2004
Nejc 3.2.2006
Nina 27.2.2008

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: FEBRUARČICE 2006
23.11.2005 22:28:53   
Ezi
Hojla dečve in user posted image !

Sem si šla najprej bušija zmerit, 98,5 cm in +12kg, joj sem pridna ... če se prav spomnim, sem imela v 1.nosečnosti obseg trebuha malo pred porodom cca.117 cm. Bomo videli, kako bo sedaj.

Glede paketa sem razmišljala o paketu s trip-trapom, ker se mi zdi super stol, enega že imamo in v trgovini so blazno dragi. Pa se sedaj vedno bolj nagibam k denarnim sredstvom, ker pač tudi trip-trap imamo, bo pač Nejc sedel na pravem stolu, upam, samo, da se ni "čustveno" navezal nanj. Je namreč veliki mali egoistuser posted image  Za druge stvari mi ni tako, ampak se mi zdi res super paket ... plenic ni nikoli preveč, no, skoraj. 50 jih je pa res doooovoljuser posted image , oblekice in ostale stvari pa tudi ... kot vidite odločitev še ni padla ...
... ampak punce, kaj vse se vam dogaja ... ogromno ... tale čtiva so prav zanimiva, nekatera že malo grozljiva ...pazite nase ... in ko berem vaše vrstice, se mi zdi, kakor da vas poznam, če prav vas pravzaprav ne ...
... no, kakorkoli, še malo o meni in mojem bitjecu v meni ... spim bolj tako ... slabo ... še zbudim se utrujena. In kaj bi šele bilo, če bi hodila v službo. Groza, si niti nočem predstavljati. In kako bo po porodu ... zopet neprespane noči, vstajanje, rihtanje male bebice in velike bebiceuser posted image  ... pomoč ... ne, pri nas nimamo upanja na kakšno pomoč ... se bomo kar sami znašli user posted image user posted image user posted image  ... samo da mi ne bo treba sesati, pomivati tal in brisati prahu ... ja, pa da mi ne bo treba hoditi v trgovino po hrano ... teh stvari ne maram. To bom častno predala svojemu dragemu! Prve dve stvari že kar sedaj!!!!
Ali ste ve že opustile kakšna takšna malo manj prijetna dela? Jaz sem ravno včeraj imela čistko, pa sem si mislila, pa zakaj se ne bi malo zgovorila na mojo nosečnost in ... saj razumete, a ne?user posted image  Saj ne da moj tega ne bi znal, le ... teh stvari raje ne vidi ...
V MŠ imam namen iti, HVALA vsem za vaša mnenja in info glede MŠ, če pa bom zares hodila ... boste še zvedele ... drugače pa tudi mene kar naprej nekaj špika, pa mali se tako premika, da me včasih prav boli. Prav nenavaden občutek. Po moje se takrat obrača, ker to ni brca in ni navaden gib z roko ali nogo ... takrat prav obstanem in držim sapo (čeprav, punce ... takrat je treba dihat user posted image user posted image user posted image ) da mine. Sem šla v ... kdaj že ... h ginekologu, mi je naredil UZ, pa je bilo videti vse ok. Popkovina tako kot je treba, dovolj plodovnice, raste lepo, giba močno ... jaz pa moram VEČ piti in jesti VITAMINE. Dobila pa sem tudi potrdilo o PDP in doma imam pole od CSD-ja ... kaj še, kaj še ...
Kako ste kaj pridne s "keglovimi vajami"?
In dihanje pri porodu ... kaj je že to? Sem pri porodu tako "zahiperventilirala" (napačno sem dihala in zaradi tega dobila krče, v rokahuser posted image ) da je bilo joj!

Zdaj bom na hitro končala ... se beremo!

Lp vsem vam!

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Minus koliko kg po porodu
Božička09

Koliko kilogramov ste bile lažje po odhodu iz porodnišnice?

3-4kg (22%)

5-6kg (25%)

7-8kg (24%)

9-10kg (17%)

11kg ali več (13%)


Število vseh glasov: 218

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!