|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Smučanje DA ali NE in do katerega meseca?
21.11.2005 12:01:47   
Anonimen
Seveda me skrbi zaradi izcedka, vendar sem že v začetnem postu napisala, da gre vprašanje za zdravo nosečnost, sicer ga preklicujem... nisi prebrala. O tem pogostem, baje običajnem izcedku, bi morale pa ravno ve mame vedeti, da se pojavi, ko naj bi imele M in ni tragičen, če ne pride do krvavitve. To so spet prebrane teorije in niso na mojem zelniku zrasle. Celo na RR-ji ste v tem smislu odgovarjale za omenjen izcedek.


(odgovor članu anajmad)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Smučanje DA ali NE in do katerega meseca?
21.11.2005 12:02:41   
malicki
Jaz sem tudi še 2 meseca nazaj, ko sva se odločila da začneva delati na bebiki, mislila da bom mogoče smučala, ampak potem ko še enkrat boljše pomisliš - ni šans. Ravno zaradi tega, ker nikoli ne veš kaj se ti lahko zgodi na smučišču in kako boš šla potem na rentgen. Ti pa še govoriš še o agresivnem smučanju user posted image
Nihče ti ga ne more prepovedati, odločitev je čisto tvoja.
In ja zdravniki res priporočajo gibanje, ampak v mejah normale in v mejah razuma. Lahko pa kar vprašaš svojega ginekologa če ti priporoča smučanje in boš vidla kaj ti bo povedal.

Se mi zdi, da ob vseh problemih, ki jih imajo nekatere nosečnice, smo lahko srečne, če bo naša nosečnost potekala BP (brez problemov) in ne bomo imele krvavitev, strogega mirovanja itd.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Smučanje DA ali NE in do katerega meseca?
21.11.2005 12:05:43   
Anonimen
Seveda bom vse to vprašala pri G, takoj ko jo vidim in vam javim. Sem pa pričakovala take odgovore in jih sprejmem. S tem namenom sem postavila vprašanje...user posted image Kakorkoli že hvala za nasvete in odgovore.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Smučanje DA ali NE in do katerega meseca?
21.11.2005 12:45:00   
Peli
Angelinna mislim da z zimskimi športi letos nebo nič. Sploh pa bi lahko sama vedela če veliko smučaš - najbrž tud kdaj padeš, a kako, sploh pa če rada pretiravaš.
Če pa ti je več do smučanja kot do user posted image  pa kar izvoli!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Smučanje DA ali NE in do katerega meseca?
21.11.2005 12:51:41   
nejcko
Evo, besede moje ginekologinje v moji drugi nosečnosti: "Vi lahko smučate, ampak tveganja so velika - smučali boste lahko še celo življenje, če pa pride do morebitnega splava, pa lahko da ne boste nikoli več noseči. Lahko ste super smučarka, ampak na smučišču niste nikoli sami."
Točno tako mi je rekla ...

Sem pa smučala v prvi nosečnosti (no, če sem sploh bila že takrat noseča), saj sva par dni pred smučanjem začela delati na dojenčku. Ampak to itak ni primerljivo, a ne.

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Smučanje DA ali NE in do katerega meseca?
21.11.2005 13:38:43   
TiaSara
Jaz pa ne maram odgovorv v stilu: ti si čudna, kaj je s tabo, itd... Menda nobeno vprašanje ni neumno, vsaj tako so mene učili. Pa itak je tudi Angelina že napisala, da ne bo smučala, bo pa pač smučanje pogrešala - zakaj je pa to kaj takega? Saj je tudi meni žal, ker ne bom šla v Romunijo, kamor bi sicer šla. Pa to ne pomeni, da mi to pomeni več kot user posted image .
Res bi si želela malo več strpnosti.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Smučanje DA ali NE in do katerega meseca?
21.11.2005 13:43:28   
čveka
Midva sva tut rezervirala smučanje v januarju. Istočasno pa delava na user posted image . V primeru, da bom zanosila, smučala definitvno ne bom. Raje se bom sprehajala kje po dolini..al pa počivala...seveda če bo vse v redu in bova lahko šla.

Res pa je, da smučanje glih ni priporočljivo. Če sama pomislim, sem že dvakrat doživela, kako so se drugi zaleteli vame. Zato menim, da glih nima smisla iskat nesreče, ki tako ali drugače pride sama od sebe.

LPČ

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Smučanje DA ali NE in do katerega meseca?
21.11.2005 13:51:50   
rija
Draga Angelinna, tudi jaz sem prvič noseča, pa mi zdrava pamet pove, kaj bi in kaj ne. Če pa se ginekologom zdijo taka vprašanja pametna? Kdo bi vedel. Slišijo verjetno tak vsemogoče.... In nikjer nisem napisala, da zagovarjam strogo mirovanje in ležanje. Daleč od tega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Smučanje DA ali NE in do katerega meseca?
21.11.2005 14:14:33   
KMALU
kaksno smucanje neki.... bodite srecne, da ste zanosile in lepo skrbite za bitjece v sebi..

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Smučanje DA ali NE in do katerega meseca?
21.11.2005 14:50:21   
mml
Smučanje je tvegano bolj zaradi drugih na smučišču kot zaradi tebe same, sploh če sicer dobro smučasš in se ravno ne spravljaš na kakšne  ledene in free-ride terene. Ampak na moreš pa predvidet, kdaj se bo kakšen teleban zaletel vate, tako da to je pač tveganje, ki bi se ga jaz osebno rajši odpovedala, kot pa si potem očitala, da nisem naredila vsega, da bi zavarovala svojeuser posted image , dokler je še v meni.
Jaz sem sicer navdušena gorska kolesarka, ampak sem se temu odpovedala, takoj ko sem izvedela, da sem user posted image . Nekako sem pri sebi skelnila, da bo še veliko kolesarskih sezon, nosečnosti pa bistveno manj user posted image . Sicer imam PDP decembra, ampak mislim, da letos kaj dosti smučala ne bom, razen če bo user posted image  ekstremno pridno in sezona zelo dolga...se bomo pa več sprehajali in uživali

_____________________________

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu KMALU)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Smučanje DA ali NE in do katerega meseca?
21.11.2005 14:52:16   
Anonimen
Če pa ti je več do smučanja kot do pa kar izvoli!


Pa dobr, ene ste pa res ko piranje, ko vam človek prst pokaže...
Pa kdo je rekel, da mi je več do smučanja kot do otroka? Če bi bilo tako, vam ne bi zastavila vprašanja, ker bi bila odločena, da bom še parkrat odsmučala v decembru in bi mi bilo malo mar za vaše mnenje.
Baje ste tu gor same bodoče in že mamice, kako ste torej lahko tako vzkipljive za prazen nič.
Včasih se je res treba zahvalit za tako mamo, kot je moja...user posted image

(odgovor članu KMALU)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Smučanje DA ali NE in do katerega meseca?
21.11.2005 14:54:08   
anajmad
Je izcedek znak hormonskih neravnovesij.To sigurno.Lahko pa je znak grozečega ss.V glavnem noben izcedek sploh obarvan rjav,krvavkast itd.ni normalen.Jst vem kako je,ker sem tretjič noseča.In še nekaj ti bom povedala,draga moja.Tudi pri meni lani (ko naj bi nosečnost,če gre tri mesece skozi,naj bi bilo vse v redu),ko sem bila v 6.mesecu sem prezgodaj rodila.Nikoli ni v redu in sigurno.
In drugič malo premisli,kaj napišeš,sploh komu in kaj.
en lpuser posted image D.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Smučanje DA ali NE in do katerega meseca?
21.11.2005 16:08:13   
Reja
Angelina, jaz te popolnoma razumem, menim pa, da te mnoge na tem forumu ne.

Ljudje imamo pač svoje hobije, svoje veselje. jaz sem poleti noro rada na morju, ne znam si predstavljati, kako bi bilo, če bi eno poletje to izpustila.

Pozimi pa že skoraj 30 let rada smučam in to vsako zimo. Fino mi je, ko gremo iz depresivne kotline na sončne hribčke, tam uživamo, se imamo lepo, ljudje niso tečni.

Ne vem, druge ženske pa rade šivajo, alpa večkrat na teden tečejo, alpa plavajo... Smučanje je nekaj, kar naju z Angelino razveseljuje vsako zimo. In ker veva, da je fino, če tudi med nosečnostjo ostaneš dejaven, da se ne poleniš in podobno, bi radi to svojo radost kar se da razvijali naprej.

Kar se tiče odpovedovanja za celo življenje - če kdo gleda otroke s tega stališča, je čisto brezveze, da jih ima. A ni res?!

Zase vem, da se v življenju še eni stvari nisem čistio odpovedala, če mi je bila všeč, pa se tudi smučanju ne bom. Če mi bodo strokovnjaki rekli, naj pazim med user posted image , bom pazila. Če mi bodo odsvetovali, naj ne smučam, ne bom. Bo pa to še vedno moje največje zimsko veselje in komaj čakam, da ga bom lahko predstavila novim članom družine.

Še enkrat povem: Ne gre za egoizem, za obsedenost ali kaj podobnega. Le za užitek, ki ti daje moč, energijo, veselje do življenja.

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Smučanje DA ali NE in do katerega meseca?
21.11.2005 17:07:10   
Marogica
Še preden sem bila prvič noseča, sem si prebrala kakšno knjigo, da sem približno vedela kaj se sme in kaj ne. Ostalo sem se pozanimala pri ginekologu.
TOrej smučanje odpade predvsem zaradi drugih na smušišču, pa tudi zaradi tebe same-če bi pač rada čim manj riskirala, kar se tvoje nosečnosti oz. otročka tiče.
Kar se pa tiče ljubezni do določenih hobijev - moj mož ni bil nosečuser posted image user posted image , pa z mano iz solidarnosti ni smučal. In povem ti, da mu ni bilo nič kaj težko. Kljub temu, da je navdušen smućar, bivši učitelj smučanja.....pa še kaj bil lahko v zvezi z njegovim hobijem naštela. Sva se pač tisto sezono sprehajal po svežem zraku in in razmišljala, kako lepo bo, ko bomo naslednjo sezono trije na snegu.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Smučanje DA ali NE in do katerega meseca?
21.11.2005 17:46:42   
anajmad
Glej TiaSara,mogoče sem se res malo čudno izrazila,se opravičujem.Samo res je mal čudno.Zjutraj jo ful skrbi zaradi izcedka,pred očmi ima že črn scenarij,jo tolažimo da to ni nič takšnega,a hkrati pa sprašuje,koliko časa lahko smuča.Ne vem.Mogoče sem res samo jst čudna glede na odgovoreuser posted image .
en lpuser posted image D.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Smučanje DA ali NE in do katerega meseca?
21.11.2005 19:26:31   
KMALU
v nosenosti se vsaka normalna zenska odpove dolocenim stvarem zavoljo otroka, ki ga pricakuje.
Tako kot je ena napisala- vzamite v roke kaksno knjigo o nosecnosti in noter boste zvedele vse kar vas zanima- glede sporta, prehrane, gibanja, itd.

O stvareh kot so izcedki, bolecine itd pa le sprasujte, saj je vsaka taka situacija drugacna in morda si lahko pomagamo med sabo.
Glede smucanja pa ne poznam nobenega drugega odgovora kot je NE, ne smes - kar ti (kot sem ze rekla) pise v vsaki reviji in knjigi.

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Smučanje DA ali NE in do katerega meseca?
21.11.2005 19:45:55   
KOZLEK
No tudi jaz obožujem smučanje tako da ga bom letos res kar pogrešala. Jaz ne vem kaj jo tako obsojate bogo revo tudi jaz sem do nedavnega mislila da bom še šla ene dvakrat na smučke pa so mi komej dopovedali da raje ne. user posted image Pač uživamo v smučanju in na snegu pa v dobri družbi. Nekaterim pa ne dopoveš da je kajneje škodljivo user posted image  nam pa ne da je lahko smučanje.
No jaz sem moje pancarčke že očistila in grejo na sejm da me slučajno ne zagrabiuser posted image user posted image .

Čuvajmo svoje pikice ker res na smučišču nismo same.

Lp katja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Smučanje DA ali NE in do katerega meseca?
21.11.2005 20:46:40   
Anonimen
Anajmad, glede izcedka...
Ravno sem od ginekologinje, ki mi je povedala enako kot na urgenci KC in kot sem brala na forumu. Tako svetel in brez krčev ter še ne 1 dan trajajoč izcedek poziva sicer pozornost, vendar ti nihče ne more nič pomagat, tudi če greš na urgenco. meni so rekli, da bom največ naredila, če bom počivala in nato obiskala svojo G. Običajno se pojavi, ko naj bi imela user posted image M, traja nekje do tretjega meseca, dokler se hormoni ne navadijo na stanje ženske. Toliko posplošeno o kratkotrajnih svetlih izcedkih, vedno so pa žal izjeme, ki v takšni obliki napovedujejo bližajoči se SS.

(odgovor članu KOZLEK)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Smučanje DA ali NE in do katerega meseca?
21.11.2005 22:40:39   
Olgica
Js pa bom šla smučat in zagotovo bom tut smučala, bom pa nekje v petem mesecu nosečnosti!


Edino kar nebi naredila je to, da bi smučala na slovenskih smučiščih, ker je ful gužva in se ti takoj lahko kej zgodi al pa te kdo podre!
Js grem v Francijo hodim že nekj let in mislim da so prav primerna smučišča-ni gužve, pa še po težavnosti si lahko izbereš primerno!


Ženske, če ste noseče še ne pomen, da ne smete športat!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Smučanje DA ali NE in do katerega meseca?
21.11.2005 22:45:15   
rija
Ja olgica, moj kolega pa je glih v Avstriji cel sekret podrl, pa so ga mogli celega z šraufi skup napravit....
Varno francosko smučanje ti želim.

(odgovor članu Olgica)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Smučanje DA ali NE in do katerega meseca?
21.11.2005 22:49:29   
KMALU
user posted image user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Smučanje DA ali NE in do katerega meseca?
22.11.2005 7:21:58   
puncica
Mislim tale izjava je pa močna v 5 mescu greš smučat, joj joj joj, očitno ti ni važno zdravje otroka. Upam da se ti kej hujšega ne naredi, sploh pa otroku ki raste v tebi. Zame se to zdi skrajno neodgovorno a telo je tvoje in tudi otrok. Športa se pa lahko tud na drug način, ni smučanje edino.


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Olgica)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Smučanje DA ali NE in do katerega meseca?
22.11.2005 7:50:00   
Lorena
Ja, nikjer ne piše, da nosečnice ne smemo športat, samo tudi ne piše, da je priporočljiv šport prav smučanje. Je celo eden najbolj odsvetovanih.

Če si že tako zagrižena športnica, potem bi raje razmišljala o plavanju npr., ki je pa za razliko od smučanja zelo priporočljivo tokom cele nosečnosti.

Čudi me, da imaš okrog sebe takšne ljudi, ki ti dovolijo takšne ''neumnosti''...
Sorry,  res se mi ne zdi primernouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Olgica)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Smučanje DA ali NE in do katerega meseca?
22.11.2005 10:09:42   
ninocka
Jst sem bla lani noseca priblizno 8 tednov, ko smo sli smucat. G mi smucanja ni odsvetovala, rekla je da lahko, ce se pocutim uredu. Je blo pa pol tko, da 2 dni sem sicer smucala, ampak je blo totalno penzionisticno smucanje, pa polno strahu, da ja kje ne bom padla oz. da me ja ker ne bo zbil. Tko da sem pol nehala in ostale dni prezivela na soncku pred bajtico, zvecer smo se pa mal sankali po smuciscu, pa tud tega sem se bolj izogibala zarad strahu.
Gremo pa letos za 2 tedna, smucala bom pa tud letos se bolj malo, ampak zato, ker bom cuvala nasga soncka. Naceloma mi ga sicer lahko sestra, ki ne smuca in gre z nami, ampak ne bi mogla bit tok casa brez njega.user posted image


_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Smučanje DA ali NE in do katerega meseca?
23.11.2005 12:45:33   
Nikita***
Olgica, sam to bom rekla - če si že sedaj tako neodgovorna do svojega otročička, kaj šele bo?????????????????? Ubogo tvoje dete.

_____________________________

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





FOTO: Novorojenček v prvih sekundah po roj...
photo
Fotografije so precej nazorne, saj so posnete v prvih sekundah po porodu, ampak dejstvo je, da prikazujejo čudež rojstva...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?