|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovka
28.12.2005 15:00:29   
stuhica
pozdravljene moje avgustovkeuser posted image !

Evo včeraj sem imela najsrečnejši dan v mojem življenju moj g mi je  rekel da je vse v najlepšem redu sem  od danes v 9 tednu! PDP je 6.8.2006 tko kot sem že sama zračunala! V glavnme ful sem srečna!!!!Dobila sem tudi prvo slikico od svoje pikice!user posted image    Ma sem bla tolk dobre volje samo sem pa rekla da zaenkrat okrog ne bom govorila vedo le moji in od mojega najdražjega!  No ja pe eni kolegici sem povedala pa aja pozabila sem na celo RR ki je vedla prva!!

Mene sam to zanima a ostale k ste ble na pregledu a vas je kaj vprašal G kje delate kakšno delo opravljate ??? Moj me ni nič vprašal tko da mu nisem uspela nič pojamrat sicer mi je pa tko moja dohtarca dala bolniško  k sem bla že prehlajena itd pa izcedke sem imela  aja ajih je imela še ktera!!???  No ja pa ona tud ve da imam stresno službo pa da imam veliko težkih bremen za dbigovat pa da delam ponavad na prepihu v skladišču  tko da mi je sicer sama predlagala da je bolje da sem kr doma, pa glede na IMN!!!!

Po novem letu moram obiskat spet svojo zdravnico pa bomo vidla če me bo pustila še na bolniški kaj pa ve mislite!?? a vas so kaj vprašali vaši G kje delate in pa kakšno delo imate!??

Nekdo mi je celo dejal da na mojo situacijo naj bi spadala kar med malo rizične nosečke po 2xIMN!? A je to res?!! No ja sem sicer rekla da bom delal če se bom dobro počutla če ne bom pa res na bolniški!!

(odgovor članu magnolija)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: avgustovka
28.12.2005 16:23:35   
lana38
stuhica!
Po dveh IMN bodi lepo doma in pazi na svojega user posted image . Sploh, če imaš za dvigovati težke stvari. Jaz v prvi nosečnosti nisem imela nobenih težav, pa tudi zdaj jih hvala Bogu nimam in upam, da jih ne bo. Klub temu, da je vse OK, nič težjega ne dvignem. Ni za reskirati, veš. Bodi doma in vaju čuvaj.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: avgustovka
28.12.2005 19:13:17   
melitkica
Lep (zasneženuser posted image ) večer, avgustovke!

Magnolija hvala ti za lepe besede. Tudi jaz se potiho tolažim s tem, da mora boleti, kajti to je dober znak, da se razteza maternica in moja pikica raste naprej. Ko na hitro vstanem ali pa dolgo hodim, me zaboli. Zato raje ležim. Danes sem skoraj cel dan prelenarila v postelji. Le nekaj malenkosti sem postorila.
Stuhica se strinjam z lano38 in le počivaj. Naslednjič ko pa boš šla k G, pa le povej, kakšno delo opravljaš. Mene je moja G kar sama vpašala. Imej pri sebi neko beleško in si zapisuj vprašanja, ki te zanimajo, da jih ne pozabiš. Jaz grem jutri na UZ in bom videla mojo pikico. Se že zelo veselim in upam, da bo vse ok.

A ste že vse povedale doma, da ste user posted image ? Kdaj in komu?user posted image Jaz delam to na obroke, najprej je izvedela moja mama, danes sem povedala bratu, jutri pa nameravam očetu. Le redkokdaj so vsi naenkrat doma. Njegovi pa še ne vejo. Tudi prijateljice ne vedo, čeprav se zelo težko zadržujem.

Lep večer še naprej!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: avgustovka
28.12.2005 21:04:14   
miši
Pri nas smo večinoma že kar povedali domačim in dobrim prijateljem, res je težko biti tiho, sicer pa hitro posumijo, če se recimo ob družinskem kosilu odrečeš kozarcu vina user posted image  ali kaj podobnega. V službi sem povedala samo v aktivu zaradi dela, šefici pa po praznikih, ko bomo videli kaj bo z morebitno bolniško.
Jaz nisem tak človek, da bi čakala, češ a bo kaj narobe al ne bo, na to sploh ne mislim (se trudim), dobre stvari nas morajo gnati naprej ane.
Je pa res ful fajn občutek, ko so vsi veseli zate ane user posted image .

(odgovor članu melitkica)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: avgustovka
29.12.2005 20:03:50   
melitkica
Dober, res dober večer!user posted image

Danes sem bila na UZ in videla mojo pikico, s katero je vse ok in je velika 8,9mm (6t6d). Imam tudi sliko od nje, ki je vedno gledam. Sem res vesela, še bolj pa, da je z namo vse ok, da sem se pozdravila. user posted image  Moja družina že ve in so vsi veseli zame.

Kako pa ste kaj ve, avgustovke?

Lep večer še naprej!

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: avgustovka
29.12.2005 20:18:55   
stuhica
Pozdravljene drage moje sonosečke!user posted image user posted image user posted image user posted image

danes se tko slbo počutim cel dan imam bruhalni dan samo ležim glava me že boli prebavla sem očitno no ja vsaj upam samo juhico!! Zdaj sem majčen boljš pa sem rekla da grem firbcat če se je ketera kej javla pa vidm da ste pridne! Hvala vam za odgovore ; če se bom tko počutla k dons res si ne znam predstavlat da bi taka delala!???user posted image user posted image

V glavnem grem še malo nabrzino pogledat kvaje kaj novga pol pa ležat naprej!!

pozdravček in čuvajte svoje pikice!!


(odgovor članu melitkica)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: avgustovka
30.12.2005 22:04:26   
miši
Juhu, jaz sem tudi danes imela prvi pregled, dobila slikce, smo veliki 14mm. G mi je rekla,da je možno,da sta bila dva, ker je g.vrečka kar velika, no s pikico je vse ok, sem tudi srčka poslušala, prav fino res.
Stuhica, pridno počivaj, ne pozabi jesti, ko slabost popusti. Poskusi prepečenec, jaz mam tistega s kalcijem, pri meni je malček boljše, danes sem pojedla ribico, ampak tko na "suho", brez česna in nekaj krompirčkov. Mi je kar sedlo. gozn pa se mi lušta domače goveje juhice, od sladic pa se mi kar malo obrača, danes je mami spekla take piškotke podobne medenjakom pa sem jih poskusila in so mi tudi pasali, verjetno zaradi dišavnic.
Pozdravčki za vse!

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: avgustovka
3.1.2006 13:16:52   
stuhica
Ojla avgustovcke kje ste!?? Novo leto je tu želim vam čimveč lepih trenutkov v nosčnosti da boste zdrave in pridno merkale svoje pikice!!! Srečno in polno zdravlja naj bo lepo obsijano z srečo in veseljem leto 2006!

Pa kje ste se zgubile vse nikjer ni nobene za klepet! kako se kaj počutite? a ste se že kaj zredile!? A je še kteri slabo !?

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: avgustovka
3.1.2006 13:33:08   
magnolija
Živjo stuhica, saj smo tukaj, sam preveč lene, da bi prve kaj napisale.
Men je še kuj slabo, vsak dan bruhamo veselo, pa smo se kljub temu za kilco zredili, pa čeprav nič ne jemo skoraj.
Kak je to možno ne vem.
Kaj pa ti?

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: avgustovka
3.1.2006 13:42:10   
stuhica
dane sko bom šlla h staršem na obis se bom stehtala pa vendar mi je ful čudno ko sem bila 27.12 na pregledu in sem se pač pri G stehtala sem bila kar za 4 kg lažja kot pa doma na domači tehtnici-! Kako je to mogoče res ne vem pa tud ne vem več ktera tehtnica naj bi bila točna ! Sicer je pa tko po oblekah hlačah ipd... pa ni videti zaenkrat nobene razlike  še res kvečjemu da sem morda clo shujšala!??

No ja pri tolikšnem bruhuhitisu je najbrž tud to možno!?  ( sej jih imam itak ene 10 preveč že zdaj tko da se nebm kej preveč sikirala )user posted image user posted image

(odgovor članu magnolija)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: avgustovka
3.1.2006 19:52:45   
melitkica
Tudi jaz se vam malo javim in vam želim veliko sreče, zdravlja, ljubezni..., čim manj slabosti v letu 2006. Meni je še vedno vsaki dan slabo, vesela pa sem, da ne bruham. Hrana mi ne diši (moje najljubše stvari so se mi postavile kontra). Zredila sem se za kak kilogram in naslednji dan ga več ni. Čudno user posted image . Shujšala pa nisem. Jutri začnem tudi delati, da nekaj zaslužim za mojo pikico. Vam javim, kako se bo iztekel moj prvi delovni dan. Lepo se imejte še naprej in lepo uživajte v nosečnosti in v božanju bušija. Javite se kaj!

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: avgustovka
4.1.2006 11:04:33   
lana38
Pozdravljene!
Želim vam vsem skupaj srečno in zdravo leto 2006. Nekaj časa se nisem oglasila, ker sem enostavno bila neka lena. Sploh se mi ni dalo prižgati računalnika. Ne vem, kaj je to. Mogoče sem tudi bolj utrujena kot sicer. Slabo mi je malo manj, kot mi je bilo lani. Zdaj se pojavi bolj zvečer in ne traja več cel dan. Groza pa mi je , ko si moram umiti zobe.
V petek 6.1. grem na drugi pregled k G in že komaj čakam, da vidim spremembe pri pikici. Moj G mi je v prvi nosečnosti na vsakem pregledu naredil UZ in mislim, da bo tudi sedaj tako.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu melitkica)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: avgustovka
4.1.2006 12:21:31   
ela78
Živjo avgustovke!
Tud jest se vam pridružujem in sem sigurno prva v avgustu saj imam PDP 1.8, tko, da lana 38 midve sva čist skupajuser posted image .
Imam pa eno vprašanje. A ste kej zaprte, jest imam full probleme s prebavo, pa se matram s suhimi slivami, pa figami, pa cel kup sadja, tud donat sem že poskusila pa čist nič ne pomaga. A ima katera kakšen predlog, poleg tega me pa potem še jajčnik začne bolet, saj  napenja  me pa na full, samo na wc ne morem.
No drugače sem pa OK, slabosti so bile prisotne slabih 14 dni v 6 in 7t, zdej je pa že vse normalno.
A se vam že kaj trebuščki poznajo, jest ga  zjutraj skoraj  nimam čez dan sem pa čist napihnjena, ampak mislim, da je to tudi zaradi prebave.

No lepo se imejte, aja pa srečno, zdravo in lepo nosečnost z zdravimi dojenčki vam želim

lp. elauser posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: avgustovka
4.1.2006 12:30:33   
magnolija
Men začudo ptrebava še ne dela težav, sem mela še pred nosečnostjo večje probleme kot zdaj.Zdaj je moj NO1 problem slabost, sem v devetem tednu, pa še nič ne kaže, da bo izginila, se je pridružlo še pogostejše bruhanje.
Men se tud trebušček zvečer pozna, ko me mal napihne, drugače pa še ni nič vidno.
Kaj pa spol si že kaj raziskovala ela78?

(odgovor članu ela78)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: avgustovka
4.1.2006 13:23:51   
ela78
živjo!
Za spol  nisem še tako daleč, saj sem bila šele enkrat na pregledu v 8t in je bilo še itak prezgodaj, naslednji pregled pa imam 18.1, ampak za enkrat še ne bom spraševala po spolu, tud mislim da sploh ne bom vprašala. Važno da bo user posted image zdrav!!!

lp, elauser posted image

(odgovor članu magnolija)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: avgustovka
4.1.2006 14:09:12   
lana38
Meni pa se trebušček že pozna. Pa prsi so se mi zelooo povečale. Slabost me melo mineva. Ni več tako hudo.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu ela78)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: avgustovka
4.1.2006 16:25:47   
GoYa
No, da se še jaz malo oglasim. Prej me je bilo bolj strah, ker sem bila nesigurna. Danes smo pa imeli že 2. UZ, ki je potrdil da je vse ok user posted image .

GV = 25mm, plod = 18 mm (meni se zdi malo velik, glede na velikost GV, vendar tako je G zapisal v karton user posted image ).

Čez en mesec mam ponovno uz in takrat mi bo G naredil tudi NS.

Ful smo srečni.

Aja, slabosti...ja, so se pojavile kakšen slab teden nazaj. Danes smo 7t 6d. Bruham pa hvala bogu ne nič.

Lep pozdravček vsem agustovkam.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: avgustovka
4.1.2006 18:12:35   
Vilma
O super Goya, sem vesela zate user posted image
Zanima pa me, če ste slišali tudi že srček ali je še prezgodaj?

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: avgustovka
5.1.2006 15:01:41   
miši
punce, tudi meni so se slabosti za malenkost umirile, so manj intenzivne, smrdi mi pa res skoraj vse kar ima vonj, včasih zraven kakšnih "smrdljivih" ljudi sploh ne morem stati res.
Trebuščka pomojem še ni, se mi zdi,da je le od napihnjenosti, kaj pa vem.
Ela78, meni je prebava do nekaj dni nazaj delala sto na uro, sedaj pa sem tudi kar nekam zaprta, name fige in te zadeve ne deljujejo, Donat kar pomaga, ampak ga ne smem preveč, edino, kar mi pomaga je to,da res veliko popijem čez dan (če mi je slabo je toliko težje) pa ko kaj pojem obvezno pijem vmes, dobro prežvečim hrano in si vzamem čas za jest. Poskusi, boš vidla,da bo boljše.
Kako ste ostale? Že imate slikice od prvega UZ?
Mi smo bli na 14mm in že čakam naslednji pregled 18.1., fajn.
Pozdravčki za vse.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: avgustovka
5.1.2006 21:54:53   
metja
Tudi jaz sem avgustovka. Ravno prav, saj bom jeseni vpisala absolventa. Domači so kmalu ugotovili, koliko je ura, prijatelji pa še ne vedo. Bolijo me dojke, to pa je tudi vse, kar se tiče nosečniških simptomov. Počutim se dobro, slabosti ni. Ima katera kaj izcedka?
Srečno vsem.

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: avgustovka
6.1.2006 10:59:48   
lana38
Pozdravljene!
Danes sem bila na drugem pregledu pri G. Videla sem svojega dojenčka, ki je velik 3,5 cm. Čez 3 tedne imam spet pregled. Takrat ni bo G naredil nuhalno svetlino in mi povedal, kdaj grem v LJ na amniocentezo. Ta preiskava je potrebna, ker bom februarja dopolnila že 38 let in se pač dela pri nosečnicah, ki jih imajo nad 37. Malo me je strah samega posega. Drugače pa mislim, da je vse OK. Nimam slabega občutka.
lp

_____________________________

lana38

(odgovor članu metja)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: avgustovka
6.1.2006 13:00:18   
stuhica
Prosim vas pomagajte mi !? morfda sem res že preveč panična od vsega tega norega in težko pričakovanega user posted image  ampak ali se je kateri že zgodilo da so ji joškice čiusto splahnele?! a je možno da je karkoli narobe!? Samo upam da nisem že preveč panična, ampak nekje sem prebrala da splahnele joškice lahko pomenijo bližajoči se splav aje to res aktera kaj ve o tem!? meni se že čisto meša? kaj če bo kaj narobe  pa srčno upam da ne že spet!
oprostite k vas strašim ampak mene je strah ko vola upam da mi ne zamerite pa upam da kaj kmalu dobim kak odgovor!?
Saj me je zagrabila samo nepomembna panika kajne

Vidim da nas je vedno več!!  in tako je tudi prav!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: avgustovka
6.1.2006 14:46:07   
lana38
Kako splahnele? A niso več tako zelo napete ali so celo manjše? To še nisem slišala. Mislim pa tudi, da ti hormoni ne bi padli tako hitro, tudi če bi šlo za splav. nakateri pravijo, da je nekaj tednov po SS, test še vedno lahko pozitiven, ker hormoni ne padejo hitro. Bodi optimistična, saj bo vse OK.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: avgustovka
6.1.2006 14:58:39   
GoYa
Vilma, ja smo videli tudi utripek user posted image . Kako pa kaj s tabo? Si že imela pregled?

Stuhica, moje joške tudi niso več tako boleče kot so bile v času od punkcije do testa. Vse bo ok.

Drugač sem tudi jaz paniko na začetku zganjala, ker nisem imela nobenih nosečniških znakov in se tudi nisem zato upala dosti javljat, ampak zdaj mi je pa začelo biti neznosno slabo. Danes sem kar doma ostala.

Ampak, sej smo hotli tole...zdej bo pa treba zdržat user posted image


(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: avgustovka
6.1.2006 19:39:19   
melitkica
Dober večer, avgustovke!

Javljam se vam z veliko zamudo, ker me je nekaj internet zafrkaval in se mi ni dalo z njim ukvarjat, kajti ob večerih mi zna biti zelo slabo (brez bruhanja). Obljubila sem vam, da vam javim, kako je bilo prvi dan v službi. Bilo je ok, slabosti kar izginjajo čez dan in ni mi težko sedeti 8 ur za računalnikom. Proti koncu štiha me malo boli hrbtenica. Z delodajalcem se dobro razumeva, kajti preden me je zaposlil sem mu povedala za user posted image . In vse tolerira, kajti že dolgo računa name in po končani porodniški me bo po vsej verjetnosti zaposlil za nedoločen čas. user posted image

Ela78 - tudi jaz imam 18.1. prvi pregled, s tem, da že imam eno sliko od moje pikice, ki je bila stara 6t6d, velika pa 8,9mm. Zdaj je že verjetno dosti večja, kajti danes smo dopolnili 8 tedno (gremo v devetega).

Miši - tudi jaz imam iste probleme z nosom kot ti. Najbolj mi smrdi hrana, parfumi in deodoranti... v glavnem vse kar ima bolj izrazit vonj. Včasih imam občutek, da bom vsak hip bruhala (verjetno me v naslednjih dneh to čaka, ker resnično ne zdržim, hitro moram na svež zrak in je potem dobro).

Metja - (dobrodošla med nami srečnicami) tudi meni se zadnja dva dni pojavlja izcedek (bel ali skoraj brezbarven). V neki reviji sem brala o tem, in več ne vem kje. Če bom našla ti javim, hkrati pa upam, da ni nič narobe. Smo verjetno bolj izpostavljene raznim boleznim (glivične...).

Stuhica - praviš, da imaš splahnele dojke. Brala sem, da na začetku nosečnosti postanejo bolj prazne, niso tako polne, vendar ne za dolgo. Ko sem imela jaz ss, nisem opazila razlike na dojkah, nekaj dni po abraziji pa so se vrnile v prvotno obliko. Menim, da se ti ni potrebno sekirati. Če pa te sekira preveč, pokliči G (če ima seveda čas) in jo vprašaj za nasvet.

Glede prebave - na dva, tri dni grem sedet na škojko (to ni to), čeprav pijem donat. Moja g mi je rekla, da naj se pripravim na zaprtost, ki je značilno za prvo tromesečje.

Upam, da vas nisem preveč zamorila in še naprej se spopadajmo z nevšečnostmi in kot pravi Goya - saj smo hotle to zato moramo zdržat.user posted image

Želim vam lep večer še naprej in lepo nosečnost.user posted image

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?