|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bicom-NUJNO
5.1.2006 0:25:55   
Lana74
Kaj pa cena polurnih terapij? Ali morate hoditi enkrat na teden?

(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Bicom-NUJNO
5.1.2006 23:39:50   
@
Ropotuljica, lep spisek ste dobili... user posted image tudi vi...
Sem mislila, da bo kaj manj. Ampak število terapij (pa še kratke so) je malo - vsaj proti nam, ki smo jih pokasirali 20.
Saj boš videla - prvi teden boš malo zmedena, potem pa se boš "skup pobrala", splanirala stvari, pa bo šlo.
Držim pesti, da bo hitro spet vse zanihalo tako kot mora... vsem našim user posted image .

Mislim na vas. Pridno jejte, da bo mlekec obilen!  user posted image

pa pa, Afna

(odgovor članu Lana74)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Bicom-NUJNO
5.1.2006 23:47:54   
Ropotuljica
Lana74 - cena polurne terapije je 5500 sit - vsaj tako so mi rekli.

@ - hvala za lepe želje. Ja, smo kar dobili spisek. Ampak zdaj sva že tri dni na dieti in mkoram rečt, da je koža na obrazu precej boljša. Ne morem verjet. Danes sem šla malo v šoping in si nabavila par stvari, da bom vsaj imela kaj jest. Mislim, da bo šlo. Če bo šla pa še kaka kila dol, bom pa sploh vesela.

NA terapije se še nisem naročila - je treba še malo preštudirat pa domače prepričat (tudi sebe), da bo pomagalo. Pač ...

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Bicom-NUJNO
9.1.2006 21:09:31   
@
Hojla!
Ropotuljica, upam, da te Lanino in moje tarnanje okoli števila terapij ni odvrnilo. Jaz namreč še vedno verjamem, da Bicom pomaga. Sem brala še druge forume, pa se jih precej javlja, ki povedo, da jim je pomagalo. Kako ti kaj uspeva z dieto? Tudi pri nas se je takoj poznalo, ko smo izločili alergeno hrano, sem pa odkrila spremembe po polenti... in danes se je na terapiji res pokazalo, da imamo novo pridobitev - alergijo tudi na koruzo.

Tins, Lana, Asija.... kaj novega? Ste že kaj vrnili na jedilnik?

Sicer pa naj se pohvalim, da znam že speči zelo dober pirin kruh brez kvasa (mi smo namereč tudi brez kvasa zaradi gljivic). Vidite, vsako slabo je za nekaj dobro...

Komaj pa čakam, da se bom lahko enkrat do nezavesti napokala išler keksov in napolitank oblitih s čokolado.. user posted image user posted image user posted image

Pa dober tek... karkoli pač smete... user posted image

Pa-pa. Afna


(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Bicom-NUJNO
9.1.2006 23:18:39   
Lana74
Tudi meni se že sanja o Milka čokoladi in keksih, ki pašejo zraven kavice. Zadnjič sem za firbec nesla testirati Milka čokolado (na njej sicer piše, da vsebuje sledi pšenične moke) in bila seveda razočarana, ker so že samo sledi dovolj, da je naša Lana nanjo alergična user posted image . Tako da...grejo kilce dol, kar je tudi dobro.

V četrtek je bila naša punčka cepljena. Na srečo do sedaj ni bilo nobenh poslabšanj na koži user posted image , upam, da se ne bodo pikice pojavile jutri.

Glede bicoma pa... Tudi jaz mislim, da pomaga (drugače se ne bi enkrat na teden vozili 80 km daleč), vendar je tu odzadaj tudi denar. Po primerjavah vidim, da obstajajo tudi terapevti , ki želiji potegniti čim več denarja. Je pač tako. Eni pozdravijo alergijo v dveh terapijah, drugod pa je potrebno, da greš 10 - krat.

@, kdo vas je testiral? Ste vprašali za napredek?

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Bicom-NUJNO
10.1.2006 21:40:30   
@
Če smo že pri kilcah - jaz imam že ene 4 manj po dobrem mesecu dni. user posted image user posted image user posted image Vsako slabo je za nekaj dobro, je govorila moja babica user posted image

Pravkar pa vseeno malo grešim: jem palačinke (polnovredna ržena moka, natren, sojino mleko - niti niso tako slabe kot zveni) - ampak si jih na taaaanko namažem z neko varianto Eurocrema s fruktozo (da ni ravno obični cuker user posted image ). Samo kake tri bom (še)user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Danes mi je v Rogaški rekla, da bi imeli pri njej 4 terapije + kontrolno. Namesto 20. Za razjokat, ne? Iščem še tretje mnenje, ker to pa je že too much, da je taka razlika. Ta teta v Rogaški (Brigita) je ful prijazna, kakih 15 minut sva zelo prijetno čvekali po telefonu.

Lp od zmedene palačinkarce user posted image !

Afna

(odgovor članu Lana74)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Bicom-NUJNO
10.1.2006 21:43:58   
@
aja - Lana:
testiral nas je Aleksander, njegova mama (doktorca) je stala zraven in mu včasih kaj narekovala, potem pa smo imeli še kratek posvet v njeni pisarni. Napredek? Po včerajšnji 5. terapiji še nič konkretnega, razen, da smo pozitivni po novem na koruzo (sama sem ugotovila). user posted image
Čeprav ko je delala kontrolo na žita ni najprej pokazalo nič (čeprav še nismo imeli terapij zanje), potem pa je delala neki bolj občutljivi program, tam pa je pokazalo - torej očitno to ni tako zelo prisotno. Kdo bi vedel... Razlage so bolj površne.

Kaj naj ti rečem?! user posted image

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Bicom-NUJNO
11.1.2006 10:06:06   
Lana74
Torej sem upravičeno sumila, da naju v MB - ju nateg...glede števil terapij. Ko sem jaz klicala V Rogaško je bila tudi terapevtka zelloooo prijazna, ona mi je vse obrazložila, ker mi v MB - ju niso ničesar. Število terapij bi bilo seveda veliko nižje. Pri tebi pa celo občutno nižje.
Ampak, kot sem že rekla v Rogaško bomo šli spomladi, ko bodo ceste boljše.

Lp
Lana74

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Bicom-NUJNO
11.1.2006 21:05:08   
simal
Pozdravljeni @, Lana74 in ostali!

Že dober teden prebiram vaše dileme o bicom-u in o številnih terapijah v Mariboru. Pa mi ni dalo miru in sem se včlanila, da tudi sama kaj pokomentiram!

Tudi jaz vozim hčerko na terapije v Maribor, ki jim ni in ni konca. Končali smo že terapije za pšenico, proso,  mleko in skoraj tudi za jajce. Pa mala še vedno s spuščaji odreagira na gris in skuto. Počasi že izgubljam zaupanje v te terapije. Priznati moram, da je koža male dosti boljša kot pred 4 meseci. Le zdi se mi, da tistega pravega učinka ni. Siličeva pa pravi, da je treba še malo počakati in terapirati dalje. Koliko terapij še, pa seveda ni povedala. Na začetnem testiranju je bila ugotovljena še alergija na prah, pršico in neznane alergene. Torej še vsaj 10 terapij????

LP

(odgovor članu Lana74)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Bicom-NUJNO
11.1.2006 22:20:34   
Janeja
Simal in ostale,
tole s terapijami v MB je pa tudi meni strašno sumljivo.

Ko sem šla pred 2 leti jaz z Janom k (žal že pokojnemu) dr. Medvedu v Atomske toplice, mi je že na testiranju dal pisno izjavo, da bo Jana ozdravil vseh alergij na 10 terapijah. Pa je tudi imel dokazane 4 močne alergene. Na eni terapiji je zdravil vse 4. Po 10 terapijah in še enem dodatnem tednu diete je bilo na ponovnem testiranju vse negativno. Začeli smo z uvajanjem hrane, ki je prej tudi od daleč ni smel pogledati in ni bilo nikoli nobene reakcije.
Mogoče bi bilo pa res pametno poiskati še kakšno drugo mnenje - npr. v Atomskih toplicah ali v Rogaški Slatini.

LP
Jerneja

(odgovor članu simal)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Bicom-NUJNO
11.1.2006 22:25:14   
@
Ja, čakam še na tretje mnenje, potem pa se odločimo... Mislim, da bomo skliznili vstran.  Ne toliko zaradi denarja, bolj zaradi časa, da lahko začnemo normalno jesti (upam, no, da bo nam ratalo).

Vam javim!


Pa-pa,
Afna

(odgovor članu simal)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Bicom-NUJNO
12.1.2006 2:05:20   
Ropotuljica
Evo, danes smo šli še na "uradno" testiranje. Delali so nam kožni test.
Potrdila se je alergija na mleko (pokazal tudi bicom), pokazalo je tudi alergijo na jajca (na ibicomu je ni pokazalo user posted image ) in kakav (na bicomu ni pokazalo). Ni pa se potrdila alergija na paradižnik, ki jo je pokazal bicom. Žita so bila v redu tako na bicomu kot pri kožnih testih.

Zdaj pa ne vem, kaj naj si mislim.

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Bicom-NUJNO
12.1.2006 12:37:57   
simal
Ropotuljica!
Tudi naši uradni testi se ne ujemajo z bicom-om. Terapevtka pri Siličevi pravi,  da se njihovo testiranje pogosto ne ujema z "uradnim". Tudi pri nas se ni. Osnovni alergeni (mleko, jajce in pšenica) so bila pri obeh pozitivna, sama sem opazla tudi občutljivost na jabolka, breskve in riž, kar pa je pokazal samo bicom (seveda še številne dduge).

LP

(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Bicom-NUJNO
12.1.2006 13:11:36   
Ropotuljica
Simal, pa ste šli potem na terapije na bicom in kako ste bili uspešni, če ste šli?
Midve greva naslednji teden prvič. Me prav zanima...

(odgovor članu simal)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Bicom-NUJNO
12.1.2006 18:01:25   
@
Haj!

A lahko katera napiše, kako je s podaljšanjem porodniške zaradi alergij. Kako ste prišle do "uradnih" testov - preko pediatra, dermatologa ali po svoje (Ropotuljica, mislim, da si ti neko "privat" varianto enkrat omenila).
Me zelo zanima, služba se bliža. user posted image In tisti dodatek 20.000 sit k porodniški - je to res? Kakšni so pogoji?
Če bicom ne bo uspešen, potem bo zares križ v vrtcu s hrano... user posted image

Pa, pa, Afna

(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Bicom-NUJNO
12.1.2006 20:47:47   
tins
@!
Poglej nazaj-z Asijo sva se pogovarjali ravno o tem...lp

(odgovor članu Lana74)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Bicom-NUJNO
12.1.2006 21:15:43   
Lana74
@ mi smo bili ravno danes na terapiji. Že na peti samo za gluten user posted image . Kako je pri vas. Ste kakšen alergen že odpravili. Po besedah Aleksandra in Siličeve bodo potrebne minimalno vsaj še 3 terapije, najboljše pa je, če jih naredimo kar vseh deset user posted image .
Enkrat še gremo, potem pa bom prosila, če jo še enkrat testirajo. Če je še vedno alergična se bomo prestavili v Rogaško.

Nisem imela namena "šimfati" koga na forumu, vidim pa, da je bilo kar prav, ker nas je več takih, ki hodimo v MB in bomo imeli enkrat več terapij kot drugod.
KOlikor sem prebrala je seveda razumljivo, da ti naenkrat naredijo več alergenov in mislim, da je povsod drugod to tudi praksa, ne pa da samo en alergen naenkrat, potem pa šele naslednjega. Po takem principu bi moral imeti v MB - ju, za 5 alergenov 50 terapij, kar je 250.000 SIT in seveda prevoz. Malo tu much, a ne.

LP
lana

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Bicom-NUJNO
12.1.2006 22:13:33   
Ropotuljica
@, meni je terapevtka v Rogaški rekla, da mi pripada podaljšanje porodniške in dodatek 20.000 na mesec, če imam uradne izvide, da je prisotna alergija na vsaj tri živila.
jaz sem dobila napotnico za alergologa pri svoji pediatrinji, sem pa res šla v zasebno ambulanto, ampak zdravnica ima koncesijo, tako da nisem nič plačevala. Naredili so ji kožni test na pet živil- več naenkrat ne morejo, ker ima otrok premajhno rokico (delajo jim na podlakti). nam je bila dokazana alergija na mleko, beljak in kakav, pa ne vem, a je to dovolj za podaljšanje.

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Bicom-NUJNO
12.1.2006 23:08:54   
tins
Ropotuljica: to bi absolutno moralo biti dovolj za podaljšanje (važno, da je vsaj nekaj dokazano).
Mi smo bili pri alergologu ravno prejšnji teden, pa zopet negativni rezultati, (moja mala pa vsa rdeča in v luskah, po BICOMU pa smo alergični na vsako drugo stvar), naredili pa so ji kar 7 kožnih testov...
Uglavnem, za podaljšanje je dovolj, da se predloži vse izvide od vseh možnih zdravnikov, ki ste jih obiskale, pri alergijah pa pomaga tudi, če se pošlje kakšno fotografijo "pordele" kože. lp

(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Bicom-NUJNO
13.1.2006 11:52:49   
simal
Ropotuljica midve imava za sabo že 17 terapij (zaključene žitarice, mleko in jajce) pa pšenice še vedno ne prenaša. Sem danes poklicala v Rogaško in se dogovorila za informativno testiranje. Me je pa zdravnica opozorila, da je težko delati za drugim in da bi bilo tudi tukaj na začetku potrebnih več terapij. Dobro se pozanimaj predno začneš terapije. kje si se testirala?

@ pediater ti mora dat napotnico za alergologa. moja mala je stara 9,5 mesecev in ji je naredila 10 kožnih testov, vzela ji je tudi kri za krvne preiskave. Čakam na izvide. Obljubila mi je tudi mnenje, ki ga lahko priložim za podaljšanje. Ona pravi, da sta dva dokazana alergena dovolj za podaljšanje, moja pediatrinja pa pravi, da običajno, če v treh mesecih ni predvideno izboljšanje bolezni (kar pri alergijah ni) ne podaljšajo! Jaz bom dala, pa bomo videli kaj bo.

LP

(odgovor članu tins)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Bicom-NUJNO
13.1.2006 16:38:39   
Janeja
Za podaljšanje in za dodatek potrebuješ uradne izvide - torej iz alergološke ambulante.
Dodatek ti pripada, če imaš dokazane alergije na vsaj tri OSNOVNA živila. Jan je imel mleko, jajca, moka, arašidi,... Dokler sva imela vse to, sem dobivala dodatek, ko pa je na drugem testiranju pokazalo, da je alergija na moko manjša, so nama dodatek ukinili, čeprav je imel še 4 alergene.
S podaljšanjem porodniške pa je bolj tako - odvisno pač od tega, kdo in katera komisija tvojo vlogo obravnava, kakšne volje so tisti dan,... So pa menda postali zelo strogi glede podaljšanj in jih odobrijo dosti manj kot pred leti.

(odgovor članu @)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Bicom-NUJNO
13.1.2006 20:04:08   
Ropotuljica
Simal, mi smo bili na testiranju v Rogaški in tudi na terapije gremo tja. se mi zdi, da o Rogaški ni bilo kaj slabega rečeno. Kje pa ste bili vi (saj mogoče si že napisala, pa sem prezrla)?

(odgovor članu simal)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Bicom-NUJNO
13.1.2006 20:22:38   
simal
Ropotuljica, mi smo bili na testiranju in tudi na terapije hodimo k Siličevi v MB. Za Rogaško pa poznam en sam primer, ko hodita mama in sin že kar nekaj časa (sigurno več kot 10 terapij). Pravita pa, da gre počasi na boljše.
Ko sem se danes pogovarjala z zdravnico v Rogaški in ji opisala svoj primer, mi je dala vedet, da niso le alergeni tisti, ki bremenijo organizem in slabijo imunski sistem. Telo je lahko obremenjeno z raznimi toksini, kovinami, ... to pa je težje odpraviti.
LP

(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Bicom-NUJNO
14.1.2006 11:15:46   
Ropotuljica
Ja, vem, Simal, poznam primer iz svoje družine. Bratrancu je bila pri uradni medcini postavljena diagnoza alergije na hišni prah, ko pa je po več letih šel na bicom, so mu dokazali še vse živo. Zdaj že več kot pol leta hodi na terapije, pa z alergijami sploh še niso začeli. Prej bodo poskusili odpravit ostale zadeve, šele nato se bodo lotili alergije. 

(odgovor članu simal)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Bicom-NUJNO
14.1.2006 19:49:05   
agog
Dragi "bicom-ci"!
Po dolgem casu sem na portalu in sem se odločila, da se vam oglasim! Sem brebrala vasa sporočila okoli bicoma in vam moram napisat naše izkušnje. Moj sin je sedaj star 13 mesece in smo opravili bicom pri dr.Siličevi in ravno včeraj  opravili zadnje kontrolno testiranje (to je po treh mesecih). Pri 4,5 mesecih so nam IgE testi (odločili smo se zanj, ker je imel kar izpuščajev po obrazu) pokazali alergijo na jajca in gluten, po tem ostaneš križem rok in upaš, da bo minilo in dieta je ves kar ti v bolnišnici lahko svetujejo. Tako smo se odpravili na bicom. Moja kolegica dela bicom v LJ (dr.Stošič-jo priporočam), tako da glede zaupanja van nisem oklevala, priblem je malo v dr.Siličevi in naj vam ne vzame "vero" v bicom. Je po domače rečeno "oderuška", v bistvu je pri njej cena ene terapije nižja kot drugod in jih je zato več-tako se mi zdi. No, nam je na bicomu pokazalo jajca, mleko, žitarice in candido. Sem rekla, da bomo sli do konca in tako smo imeli 20terapij in 3xtestiranje-vmes kao kontrolno in na koncu. Vceraj se mi je zdelo,kot da je dr.Silicevi prav zal, da je vse negativno, kar naprej se je cudila in ponavljala, da je to zelo hitro minilo. Jaz sem poskušala ne jemati resno in kaj kmalu tudi ugotoviš, da nima pojma. Sama o tem kar nekaj vem in če malo prebereš o alergijah veš takoj več o nje. Moram pa pohvalit Aleksandra, ki je zelo fajn in načitan o teh zadeva, predvsem pa human in "neoderuški". Zna zakjučit zdravljenje! Jaz sem bila najbolj srečna, če smo imeli njega. Nam je bicom pomagal in pri 7-8 mesecih je imel ze zelo lepo kožo. Se pa kdaj pojabvi kak izpuščaj in ga ne povezujem s hrano. Ima pa tudi zelo suho kožo, tako da se manj kopamo in pač zelo negujemo. Zdaj v mesecu februarju imamo ponovno testiranje v bolnišnici in sicer spet krvne teste, torej IgE in me zelo zanima, kako in kaj bo. Hudo mi je le to jemanje krvi iz zile! Pravijo, da so testiranja bolj zanesliva po prvem letu strarosti in upam, da bo sedaj naša alergija minila, ali pa vsaj v izvenevanju. Aja, se tole zdravljenje smo kombinoirali s homeopatijo in sicer z dr.Kavklerjevo! Jo, zelo priporočam! Saj v bistvu ne vemo točno, kaj nam je pomagalo...v glavnem, da je! Ce koga se kaj zanima-se beremo!
Pozdravcek,
agog

(odgovor članu Ropotuljica)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?