|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2005
16.11.2006 8:59:33   
Kofi
Evo ena štajerska čveka se bo oglasila :)

Zakaj bi nas že s 1.12. prestavli stran...če pa je npr. Neli 26.12. rojena, ene pupe so še kasneje..torej še nimajo 1 leta...nič prestavljat do januarja...da vas ne bom pol ko zmešana iskala na drugih forumih user posted image

Pr nam...če je kaj novega...
- Neli me ne prenese, da sem za računalnikom, tko da morem zdej ful na gas pritiskat in hitro tipkat...
- plazi ko zmešana čez vse ovire..pa še tako ozke, da se bo enkrat nekam zagozdila, pa ne bo mogla ne rikverc ne naprej...
- z glavo se buta v mehko ali trdo...ni vžno, samo da rine naprej
- malo smo že hodili z njo, tko da smo jo držali pod pazduho, vendar smo se premislili in bomo počakali da bo sama naredila prve korake...babicam in dedijem pa bomo to veselje pustili..itak se vidijo samo parkrat na mesec
- čeblja 100 na uro - ko zasliši kakega psa v daljavi začne tudi ona lajat...
- najraje ma knjigice z živalimi
- kupljene igrače niso zanimive
...
pa še kaj bi se našlo
aja...ima 8 zobekov

- dojima se samo še zjutraj in še to ne bi blo treba...
- večerno dojenje sma prekinile na prejšnjo polno luno, jutranjega pa boma na naslednjo, to je 5.12. vsaj mislim, da je takrat

Še kaj?
me mate že dovolj?
še ne?
čakajte...
:)
hecam se

ajdi...pišem še kaj...
PAPA!

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 2451
16.11.2006 9:03:40   
cuma
pegica1 a boš espresso? user posted image - Ko že hitiš user posted image ?

(odgovor članu Kofi)
Neposredna povezava do sporočila: 2452
16.11.2006 9:20:30   
kofetek2010
user posted image user posted image user posted image

je ostalo še kej kave? user posted image  

sem kot povožena, ker se je Ela celo noč zbujala in ko sem je imela dovolj sem jo dala k sebi spat, da me je lahko v napol spanju ščipala in vlekla za lase user posted image

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 2453
16.11.2006 9:26:43   
Kofi
Jaz sem za eno virtualno user posted image , še raje bi pa kr ene user posted image user posted image  pravi kavi...
eno sem že spila, samo si grem kr še eno skuhat...

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 2454
16.11.2006 9:34:12   
kofetek2010
pegica user posted image

in za vsako en kos user posted image

(odgovor članu Kofi)
Neposredna povezava do sporočila: 2455
16.11.2006 9:37:03   
mml
IZVIRNO SPOROČILO: jana73

sem kot povožena, ker se je Ela celo noč zbujala in ko sem je imela dovolj sem jo dala k sebi spat, da me je lahko v napol spanju ščipala in vlekla za lase user posted image

...Manca tudi, po moje sta se malinovki včeraj to zmenili, za kazen, ker sta morali bit toliko časa v vozičkih user posted image . Celo noč je rogovilila in se motovilila po postelji, ampak dokončno se je zbudila pa 8.15.
Zdaj se moram pa oblečt, ob 10. imam frizerja.

Bina  vse najboljše za 11. mesecev user posted image user posted image user posted image

pegica v čem je pa fora polne lune pri prenehanju dojenja?

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

Neposredna povezava do sporočila: 2456
16.11.2006 9:41:30   
Kofi
IZVIRNO SPOROČILO: mml
pegica v čem je pa fora polne lune pri prenehanju dojenja?

Če se odločite, da boste prenehale z dojenjem, je baje najboljš, da zadnjič podojite na polno luno. Tako otroci baje najboljše sprejmejo to prekinitev in v najboljšem primeru ne vprašajo več po zizi...in Neli je bila najboljši primer :) Zvečer in niti ponoči ne vpraša več po zizi...ponavadi se mi je kr v joške not rila, od takraat dalje pa sploh ne več..čeprav jo kdaj nagnem tako k sebi...
user posted image  bravo NEli :)

Poskusite tiste ki želite...bo tudi vam uspelo!
več o polni luni si lahko preberete na www.lunin.net
papa

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 2457
16.11.2006 9:42:39   
kofetek2010

bina - vse najboljše za 11.mesecev!  user posted image

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 2458
16.11.2006 10:24:22   
sonček balonček
Dobro jutro!

Za nami sta dve grozni noči. Današnjo in prejšnjo noč se je naše dete vseskozi premetavalo, stokalo... Zvečer normalno zaspi, po cca pol ure pa se predrami in prične stokati, se obračati, postavljati na kolena, stati ob ograjici...

Potem jo nosiva enkrat user posted image , enkrat jaz, ko zaspi jo odloživa in spet spi pol ure do 1 uro. Pa spet znova. Ko ne pomaga nič več jo dava k sebi na sredino. Tam spi (meži) in se premetava, glavo ima tam ko imava noge midve, leži počez, zleze na mene in leži tako daji glava binglja navzdol, spi tako, da kleči na kolenih, kar pa je najhuje me ves čas ščipa po vratu, trebuhu, grize in sesa mojo kožo. Moj vrat je kot bi imela alergijo. Na telesu imam kar nekaj modric, ker me sesa, kjer pride.

No proti jutru, ko ne pomaga nič več in si oba želiva vsaj malo zaspati, dobi zizi. Tačas je mirna. Ko se napije, pa spet znova spanje s premetavanjem, grizljanjem, ščipanjem, obračanjem, plezanjem... No vse skupaj potem to vlečeva do 8-9 zjutraj. Ubogi user posted image  pa v službo, izgleda pa kot bi imeluser posted image , oziroma bolj user posted image . Mami pa se za v javnost opremi z user posted image .
Lara je totalno navdušena nad živalmi. Ko sva zunaj samo gleda, kje je kakšen user posted image , user posted image , golob, konj, ipd. Že nekaj tednov zna oponašati kravo, psa, mačko, konja, zdaj trenira ovco. V knjigici pokaže kje je kakšna žival. Mami kliče mam, zna poklicati zizi (ona ji pravi ssssizi).

Tudi ona zadnje dni noče jesti goste hrane. Tudi prej priljubljene bučke ne! Jedla bi pa izključno kruh. Pa še tega zelo malo. Bi se pa spet rada dojila podnevi in ponoči.

Nekaj me zanima. Tiste, ki dojite še zjutraj in zvečer. Brala sem, da ko enkrat začneš dojiti le zjutraj in zvečer, da potem zelo kmalu zmanjka mleka. Koliko časa že dojite samo zjutraj in zvečer? A imate občutek, da se vam količina mleka manjša?

Uživajte dan!

Neposredna povezava do sporočila: 2459
16.11.2006 11:55:24   
cuma
VsE NaJbOljŠe BiNa!!!!!

Naj alergija čimprej pobere šila in kopita!!!!
user posted image od Cume in Eme

(odgovor članu sonček balonček)
Neposredna povezava do sporočila: 2460
16.11.2006 12:35:48   
mml
IZVIRNO SPOROČILO: sonček balonček

Nekaj me zanima. Tiste, ki dojite še zjutraj in zvečer. Brala sem, da ko enkrat začneš dojiti le zjutraj in zvečer, da potem zelo kmalu zmanjka mleka. Koliko časa že dojite samo zjutraj in zvečer? A imate občutek, da se vam količina mleka manjša?

Mi2 sva na dojenju zveče in zjutraj že po moje kakšna 2 meseca, če ne celo več. Kar se pa količine mleka tiče...pa po pravici povedano...nimam pojma a se kaj manjša ali ne...mislim, da ga je zjutraj še kar precej, ker po dojenju ne kaže kakšnih hudih znakov lakote ali želje po hrani (sicer pa kdaj jo pa user posted image ...) še vsaj ene 3 ure. Zvečer je pa tako ali tako vse skupaj bolj za ritual in crkljanje user posted image .

Skratka pegica  ti priporočaš, ukinitev dojenja na polno luno, kar pomeni, da moram počakat še skoraj 3 tedne, da bo spet polna luna user posted image . Hmmm...mogoče bom pa vseeno poskusila že enkrat prej in če ne bo zneslo, bom po tem počakala na polno luno (škodti ne more user posted image ).

jaz sem pa od frizerja, z novo barvo in krajšimi lasmi...Manca je pa na sprehodu z mojo mamo, tako da imam čas samo zase...

Neposredna povezava do sporočila: 2461
16.11.2006 13:14:50   
kofetek2010

jaz sem pa od frizerja, z novo barvo in krajšimi lasmi...Manca je pa na sprehodu z mojo mamo, tako da imam čas samo zase...

in zdaj si važna user posted image  

si zadovoljna? user posted image  

si moram čez vikend "izborit cajt" za frizerja, da se prelevim nazaj v blondinko user posted image

kosilo je že skuhano, Ela ga je že pojedla in sedaj veselo spi user posted image  danes spet normalno je user posted image  ko se bo zbudila bova šli po mulca v šolo in nekam na sonček na kavico (upam, da se ne bo sonček do takrat že skril) user posted image

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 2462
16.11.2006 13:32:36   
mml
IZVIRNO SPOROČILO: jana73

in zdaj si važna user posted image  

si zadovoljna? user posted image  

si moram čez vikend "izborit cajt" za frizerja, da se prelevim nazaj v blondinko user posted image

Ja sem važna user posted image  in zadovoljna...pa še ekspresno je bilo...namesto običajnih 3.5 ali pe več ur sem bila gotova v slabih 2 urah in še cena je bila zelo ugodna.

Neposredna povezava do sporočila: 2463
16.11.2006 13:35:55   
arielca
Ojla,

Včerajšnji nakup je bil ZELO uspešen user posted image : Dobila sem tricikel, legice (ki jih bo prinesel Miklavž) pa še Pikapolonica kartico. Sem res ponosna nase, ker moj dragi pravi, da samo firbcam po štacunah in nič ne kupim user posted image . Aja, sem pa spet brez ideje za darilo za Božička... Je šele november pa sem že brez idej. Bo treba še mal po trgovinah user posted image .

ac, glede vzgoje je pri nas tako, da ji dolgo prepovedujem določene stvari. Govorim NE, KAK, TITI in poskušam biti resna (čeprav Brina zraven dela najbolj neumne grimase, se mi pači, vpije 'dajdajdaj'), predvsem pa vztrajna. Ponavadi za kak dan ali dva uspe pozabit, potem pa jovo na novo user posted image . Sem jo pa par dni nazaj udarila po roki (grda grda mami), ker je vsakih 5 minut hotela vtikat prste v vtičnico na štedilniku-pečici. In je zaleglo. Sicer nisem pristaš pretepanja niti zagovornik reševanja problemov s silo, ampak se mi zdi, da če otrok ve, zakaj dobi eno po riti ali po rokici, ni nič narobe. Ker naša mala gospodična točno ve, kaj sme in česa ne in se je potem samo odplazila v kot in nekaj minut kuhala mulo in se delala blazno utrujeno in zaspano user posted image . Potem je pa prišla k meni v dnevno sob in se je brez problemov igrala naprej.

mml, user posted image  za novo frizuro in prosto dopoldne. Včasih res paše, a ne?

Ima pa moj otrok nov hobi user posted image . Pljuvanje hrane v daljino. Včeraj je prekosila samo sebe, saj je kruh s sirom pljunila iz dnevne v kuhinjo, zraven si je ponosno user posted image  in se iz user posted image  smejala. Da je bila stvar popolna, je potem z vso brzino odhitela v kuhinjo, odpopala kruh in sir in si oboje stlačila v usta user posted image . In potem naj bo človek vzgojen in resen user posted image .

Glede varstva je tašča SPET v igri. Ker bi ona vseeno mal popazila na Brino in bo jutri prišla na uvajanje. Bom videla, kako bo. Mogoče me preseneti... Imam pa v rezervi eno prijateljico, ki ima čas in veselje, tako da bo mala v varnih rokah. Hvala za skrb user posted image .
Bina, VSE NAJBOLJŠE!
user posted image

Uživajte v sončku in izkoristite dan!

Še to, na novi čvek nas po mojem v začetku decembra prestavijo zato, ker s 1.12. prihajajo naše naslednice in bi bila na tem forumu prevelika gužva.

Zdej pa res šibam. Papa.

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 2464
16.11.2006 13:41:01   
Valeri
punce, k je glih govora o hrani, me zanima kolk obrokov / dan imajo vaši user posted image  ?

Mi jih imamo 5, ampak bi mali  itak nonstop sam jedel, tko, da moram prav pazit,
da ni preveč enih prigrizkov, če ne bom kak obrok kar ukinla, saj je že sedaj med težkokategorniki user posted image  
in ga že s težavo prenašam naokrog. 

mml - upam, da je frizura uspela in si zadovoljna

Grem kuhat.....

Neposredna povezava do sporočila: 2465
16.11.2006 13:51:22   
sonček balonček
Arielca, tvoj tekst me je spravil v smeh.

Mml, kakšna mačka si šele sedaj z novo frizuro?!?!

Jana 73, če se te prav spomnim iz srečanja, potem ti morem povedat, da s temnimi lasmi zelo dobro izgledaš. A si ti imela črno majčko na srečanju? Če si to ti, potem ti ni nujno denarja za barvanje zapravljat. Lahko ga nakažeš meni user posted image , ker jaz pa resnično nujno potrebujem frizerja.

Lara po dveh nemirnih nočeh danes spi že od cca 11h. Najprej na meni 1 uro in pol, zdaj pa v postelji. Bo prej tema, preden se bova midve odpravili na sprehod.

(odgovor članu Valeri)
Neposredna povezava do sporočila: 2466
16.11.2006 13:57:30   
arielca
sonček balonček, me veseli user posted image .

Valeri, mi imamo tut 5 obrokov, ampak vmes ves čas nekaj gricka, tko da se bojim tehanja, ker je supetežkokategornica user posted image , predvsem za moj hrbet in za hojo po stopnicah v 3. štuk.

Jemo takole:

zajtrk - kruh in salama/sir/namaz/...
malica - jogurt/skuta/sadje/žemlja/štručka/...
kosilo - kar jeva mi2
malica - sadje/skuta/žemlja/sir/...
večerja - čokolino/medolino/****lino

Vmes je bobi palčke, grisine, kakšen piškot, ... Zaenkrat ji teh stvari ne ukinjam in ne prepovedujem, ker je pri glavnih obrokih pridna in precej poje. Če odmislim pljuvanje user posted image ...

po smrti te ne bo,
a zdajle si.

Neposredna povezava do sporočila: 2467
16.11.2006 14:12:03   
ac
Bina, VSE NAJBOLJŠE ti želiva midve s Saro in upava, da te alergija čim prej zapusti in nikoli več ne pride nazaj user posted image user posted image user posted image user posted image .

mmluser posted image user posted image user posted image za novo frizuro! Samo, da si zadovoljna! A te je Manca sploh prepoznala?

Arielca - ha, ha. Sara me pa zadnje čase, ko je kosilo, prav navihano gleda, potem pa ful odpre usta in si z jezikom počasi vso hrano ven zmeče in dela zraven grozno faco, kakor češ, kaj si mi to dala za jest. Potem pa po sebi in stolčku pobira izpljuvano in si baše nazaj v usta. A smo bli mi tud taki user posted image ?

Sonček Balonček - moj odgovor je tak kot od mml. Zvečer ima Sara zize bolj za crkljanje in uspavanje, zjutraj pa kar vleče in potem spi naprej. Ja, definitivno so pa zize manj polne in napete kot prej, ko sem cel dan dojila (zdejle se čudim, da sploh še kaj ven priteče, sploh zvečer, ker ni od njih ostalo skoraj nič user posted image ; no, ampak tako je bilo tudi pred nosečnostjo).

Valeri - tud naša bi stalno jedla. Se ful naje, potem pa kdo drug je, pa je takoj zraven in odpira usta. Da preštejem obroke. Hmmmm, brez upoštevanje jutranjega in večernega dojenja ima ponavadi 5 obrokov (na 2-3 ure). Ja, pa vmes še kakšne prigrizke (piškot itd.).

Sem pa danes po dolgem času čez dan spala. Že itak sem crknjena, potem pa še Sara ni hotela spat čez dan, čeprav je bila ful zaspana in je samo tečnarila, no, pa sem jo vzela k sebi v posteljo in spet na zizo (načeloma se to čez dan zgodi izjemoma), pa sva do mal prej spali. Tako sem zdejle še kar v pižami. Ja, sej mi je nerodno user posted image , se grem preoblečt.

Adijo!

Neposredna povezava do sporočila: 2468
16.11.2006 17:58:48   
lonja
Bina, VSE NAJBOLJŠE user posted image user posted image user posted image user posted image  za 11 mesecev, pa enga lupčka na ličko.

Matr ste me pa dans čist s temile obiski pri frizerju.

Jana73, tudi jaz moram nazaj na blond - dekret od mojga user posted image , a jo kupva kje skupaj, da bo cenej?

Arielca, Brina že ve, kaj pljuva, očitno ji nisi nič dobrga skuhala, ha, ha. Sem se pa tudi jaz do solz nasmejala.

Pri nas v ponedeljek štartamo z varstvom, greva skupaj za eno uro tja, se bomo skupaj igrali, potem šibava na plavanje, v torej pa nadaljujemo z uvajanjem. Moja služba pa se tudi bliža......4.decembra, v kolikor ne bom koristila dopusta.

Lep večer,

lonja user posted image  

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 2469
16.11.2006 20:45:28   
arielca
Čer,

Danes sem pa res utrujena user posted image . Sva bili z Brino spet po trgovinah in sem uspela dobit adventni venček in eno bolj mini novoletno smrečico; letos jo bom postavila v en kot na višino 1m+, da bo vsaj približno na varnem user posted image .

Brini je začel neki tečt iz noska; upam, da ne bo kaj hujšega in da je samo prehlad user posted image .

BlankaT, tistih majčk ne potrebujeva, ker je Brini danes teta prinesla en kup cotk pa še lubijeva sodelavka mi je dala oblekce od vnukinje, tko da v omari ni več prostora user posted image . Vseeno, najlepša hvala user posted image !

Zdejle grem mal pospravit, potem pa pod tuš in v Bar. Vmes pa mogoče mal poškilim na RR. Sem spet 'vdova', tko da mam čas bluzit naokoli user posted image .

Papa.

po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 2470
16.11.2006 21:23:58   
Nana Liza
Bina- vse naj naj naj za 11. mesecev. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Bino-Jutri dopoldne pa vaju še na hitrco obiščeva, da končno vzameva pogrešano kapico. Sori za danes, ampak se nama je res ful mudilo in nisva imeli časa.

Arielca- faca je tvoja Brina, sem se nasmejala, samo da ji pljuvanje ne pride v navado.user posted image
mml-  kar povej, da se pripravljaš na Mancin 1. RD. (frizura)user posted image
Pa jano73 najbrž tudi.user posted image

lonja- imava pa na isti datum 1. delovni dan user posted image

Mejte se fajn! NL

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 2471
16.11.2006 21:28:46   
kofetek2010
IZVIRNO SPOROČILO: sonček balonček

Jana 73, če se te prav spomnim iz srečanja, potem ti morem povedat, da s temnimi lasmi zelo dobro izgledaš. A si ti imela črno majčko na srečanju? Če si to ti, potem ti ni nujno denarja za barvanje zapravljat. Lahko ga nakažeš meni user posted image , ker jaz pa resnično nujno potrebujem frizerja.

jap user posted image  in hvala na komplimentu user posted image  

zgleda, da sem se preveč navadila na blond user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2472
16.11.2006 22:09:50   
mml
IZVIRNO SPOROČILO: Nana Liza

mml-  kar povej, da se pripravljaš na Mancin 1. RD. (frizura)user posted image

ah kje...RD je še daleč (no ja 4 tedne), jaz se pripravljam, ker pride jutri spet user posted image  domov za čez vikend user posted image .

Sicer sem bila pa vmes na spinningu, tako da od lepe frizerske frizure po 45 minutah "švicanja" na user posted image ni kaj dosti ostalo user posted image , je pa super občutek da sem se dobro premigala in upanje, da bom mogoče spet kdaj sposobna za kakšno resno gorsko kolesarsko turo ne samo za user posted image po Golovcu.

Arielca pri nas smo imeli tudi dva dneva pluvanje hrane, sicer ne tako profesionalno kot pri vas user posted image , potem je pa naenkrat minilo, kot se je pojavilo...upam, da bo pri vas tudi tako, sicer pa sigurno obstaja kje kakšno tekmovanje v pljuvanju hrane in lahko Brina osvoji kakšno dobro nagrado user posted image

Sonček balonček hvala, ker imaš dobro mnenje o mojem videzu user posted image , ampak sem bila že nujno potrebna prenove in obnove. Podoben poseg me čaka še pri garderobi, ker ugotavljam, da nimam nič pametnega za oblečt user posted image , ampak to je pa večji podvig in še zbiram energijo in ideje user posted image

A se naslednji teden še dobimo na kakšnem dopoldanskem (ker decembra bo treba počasi že računat na službe in bodo v igri samo še popoldnevi user posted image )čveku in kavi v Ljubljani ali bližnji okolici?

(odgovor članu Nana Liza)
Neposredna povezava do sporočila: 2473
16.11.2006 23:25:38   
kofetek2010

A se naslednji teden še dobimo na kakšnem dopoldanskem (ker decembra bo treba počasi že računat na službe in bodo v igri samo še popoldnevi user posted image )čveku in kavi v Ljubljani ali bližnji okolici?

mi2 sva itak vedno ZA user posted image  

lahko spet kakšno turo na user posted image  vžgemo user posted image  user posted image  user posted image  
ker mene v LJ zebe user posted image  

cuma & šnucika ---> se da zrihtat kak dan brez burje in enih 25 st.(še letos!)? user posted image  

user posted image

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 2474
16.11.2006 23:44:55   
rija
Pa jaz ne vem, če ne pridem med decembrke.....tu se vsaj čveka....pri nas pa je neka tuga.....user posted image  štiri dni gor ali dol.....

Neposredna povezava do sporočila: 2475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 tipov mam – katera si ti?
Vsaka mama se vedno sprašuje, ali je dobra mama, ter znova in znova premleva svoje metode in slog starševstva. Se morda ...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?