|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARSKE MAMICE
6.6.2006 14:19:11   
tinkamiška
Hoj!

Hvala za dobrodošlicouser posted image

Le&Ta čestitam za prvi zobek!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pri nas se nekaj nakazuje, ampak ven še ni nič pokukalo.

Nannn nisem kupila jogija, sem ji dala čez tisto podlago en koc in rjuho čez, pa je blo čisto vredu. Mislim, da jo je edino malo motilo, ker je ležišče bolj mehko kot pri njeni posteljici doma, ampak je čisto rada zaspala v prenosni. Aja, sem šla pa še en dan prej kupit en mali mobile, ker tisti, ki ga ima na svoji postlci, se ni dal namontirat na prenosno. In Iza velikokrat zaspi čez dan ob vrtiljaku al pa zjutraj še malo potegne, če ji ga vklopim.

Tudi mi smo začeli uvajat gosto hrano, ampak zelooo počasi. Zdej sva bile tri dni na jaboljčnem sokcu, ki ga stisnem kr iz surove jabolke in ji ga dam po žlički. Jutri bova poskusili korenček, pa verjetno bom dala še malo jabolke zraven, da je nebi zaprlo. Korenček bom skuhala, jabolke pa ne. Sem pa danes nabavila še hruške, banane in papajo, pa bom malo poskušala kaj ji bo všeč in kaj ne.

Iza sedi v svojem stolčku od včeraj. Imamo pa enega od Bruina, sva ga kupila že pred rojstvom, ker je bil v akciji in je čist fajn.

Mi vozimo Izo v športnem vozičku od kar smo šli na morje in ne morem verjet kako rada je v njem, sploh še ni bilo nobenega alarma, tudi ko je zaspana lepo brez bev in mev zaspi, pa ji potem hrbtišče položim kolikor gre.

Ovčka pri nas mere ne grejo čisto po mesecih, ker smo meli posvetovalnice ravno nekje vmes, nazadnje, ko je bila drugič cepljena je pa slpoh niso izmerili in stehtaliuser posted image Tako da bo naša naslednja mera že za 6.mesecev, vmes pa ničuser posted image

Joj, kar se spanja tiče, mi tako in tako nismo še prespali noči, je pa baje običajno se nekje pri 5. mesecih začnejo zbujat tudi tisti, ki so prej spali celo noč in sicer zaradi vtisov in veščin, ki jih pridobivajo in bi potem radi to počeli ves časuser posted image ni pa nujno. Mi se še vedno zbujamo najmanj 3x na noč. So pa dobe med zbujanji različno dolge. Nekatere trajajo 4 ure, potem včasih 2,5 največkrat pa 3 ure. Čez dan pa tudi oblikujemo nek ritem.

Iza čez dan lepo spi v posteljici, se pa vedno prej podojiva, ker ponavadi po obroku zaspi. Čez dan se dojiva 3x in potem še zvečer, se pravi 4x.

No, zdej sem pa menda vse napisala. Aja, glede časa visenja na RRuser posted image , tudi jst mam cel dan odprto stran, pa kadar utegnem malo gor pošpegam, ker se drugače preveč nabere in potem sploh ne morem sledituser posted image user posted image , če mam pa čas pa še kej napišemuser posted image

Lepo bodite, Iza se je zbudila...

Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 1376
   RE: JANUARSKE MAMICE
6.6.2006 14:20:13   
Anonimen
Bohdej, klepetulje!

Danes Klara praznuje 5. mesec! user posted image ....in grozno je zoprna danes..

Zdajle je prvič pogruntala, da lahko, ko pase kravice tudi počije - tako da poleže glavico user posted image Obračat se iz trebuščka na hrbet že zna, ampak ta počitek je pa danes pogruntala.user posted image user posted image

Pri nas je tudi gospa teta iz Krvavca na obisku. Res je bilo prekrasno ko ni hodila na obisk.

Ma nč, šibam, ker Klara (že spet) neki protestira...



(odgovor članu Nannn)
  Neposredna povezava do sporočila: 1377
   RE: JANUARSKE MAMICE
6.6.2006 14:29:12   
pikica*
Ovčka, samo na hitro ti sporočam podatke za našo Zojo pri 4-ih mesecih. Sicer so bolj "na uč", ker imamo posvetovalnico šele v drugi polovici junija, ko bodo na vrsti že podatki za 5 mesecev, ampak za občutek bouser posted image . Tako lahko dopišeš težo 7.500g in 68cm.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 1378
   RE: JANUARSKE MAMICE
6.6.2006 19:09:13   
Anonimen
Ojla

Naša Klavdija je že spet ena velika tečka danes. Je tolk zaspana, ampak spati pa ne. Trenutno je pri babici na rokah. Tako, da je velika verjetnost, da mi sedajle zaspi, ko se bo treba kopati.

Drugače pa smo bili danes samo slabo urico zunaj. Pa še takrat smo morale biti blizu doma, ker je bilo skoz oblačno in se je pripravljalo na dež.

Evo, alarm že spet tuli. Gremmmmmmm

(odgovor članu pikica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1379
   RE: JANUARSKE MAMICE
6.6.2006 19:10:50   
Anonimen
Aja še to -  a mogoče ve, katera koliko naj bi dojenček pridobil na teži v enem mesecu. Me je prijateljica spraševala, ker imajo probleme. Pa nisem nikjer našla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1380
   RE: JANUARSKE MAMICE
6.6.2006 19:50:44   
Anonimen
Čer.user posted image

Ovčka, mi bomo tudi nove mere imeli šele drugo sredo, ko bo naši pupi manjkal točno 1 teden do 5 mesecev, tako da pri nas 4 meseci ne veljajo. Lahko pa napišeš na uč zmerjeno doma - 6.300g in 65cm.

LE&TA, čestitke za zobek!!!

Lupinica - zdaj imam pa jaz eno vprašanje. Meni se zdi, da naši punci v lupinici po dobri uri, najkasneje dveh grozno vroče rata. Že pred časom sem to opazila in jo zdaj za v lupinico čisto malo oblečem, v bistvu tako, kot je doma oblečena, pa jo, kar smo zunaj, raje pokrijem. To je problem, kadar gremo na malo daljšo pot. Ker mi tako sitna rata not, danes sva šli v Novo Gorico dopoldne in mi je nazaj grede že tako histerijo zganja, prav vreščala je, meni se je pa srce trgalo. K sreči je bilo to že blizu doma. Ker ne pomaga dosti, če ustavim in jo ven vzamem, ker čim jo položim nazaj, pa tudi če jo imam zunaj 15 minut, takoj znori. Nekje sredi ceste pa tud ne moreva ostati. A ma katera kak predlog, kaj naredit? A se še kateri to dogaja? Aja, imamo pa Maxi cosi lupinico.

Drugače pa Špela še ni pripravljena jesti goste hrane, bo še na mleku nekaj časa. Hrana je sploh ne zanima, žličko bi imela pa za igrat se. Pa niti ne vem, ali naj ji jo dam za igrat, ali raje ne, da ne bo to imela za igračo, pa mi ne bo lepo jedla po njej.

Stolček za hranjenje bomo pa mi imeli kar trip trap. Niti nimamo placa za kaj večjega, pa tudi nisem navdušena nad temi oblazinjenimi velestoli. Niti zaradi pucanja, niti zaradi otrokovega razvoja oz. drže, hrbtenice... Dokler ne bo čisto samostojno sedela, jo bomo pa pač v ležalniku hranli, ko jo bomo sploh začeli, ko bo hotla jest.

Spi pa Špela kar lepo. Zelo izjemoma se zbudi ponoči, sicer pa kar spi od cca. 20.30 pa do cca. 6.30, včasih kake pol ure gor ali dol. Čez dan pa vedno manj spi, tako da ko vse skupaj seštejem, spi v celem dnevu kakih 12 ur, pa se mi zdi kar malo za 4,5 mesečnega dojenčka. Podnevi zadrema 3-4x za kake pol urce, glih tolk, da si oddahne in nabere novih moči za igranje ali razgrajanje, odvisno za kaj je pri volji.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1381
   RE: JANUARSKE MAMICE
6.6.2006 21:16:01   
mayflower
Nemsis: pridobivanje teže je lepo opisano v knjigici Nega dojenčka, ki jo dobiš v paketu novorojenčka od socialne:
1.mesec: 170-200 g na teden
2.mesec. 150-200 g na teden
3.mesec: 175 g na teden
4.mesec: 140 g na teden
5.mesec: 115 do 140 g na teden

Za naprej pa ne piše več. ne vem al ni več tko važno kok se redi, ko je starejši. So pa to približne ocene, odvisno je verjetno tudi, kakšna je bla porodna teža dojenčka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1382
   RE: JANUARSKE MAMICE
6.6.2006 22:19:53   
lonja
Pozdravček še z naše strani,

naša Ajda že lepo spi, mami pa ima spet mal odmora pred spanjem. Sem ravnokar spokala vse stvari, gremo jutri za dva dni spet v našo prikolico na Krk. A se moramo na žalost v petek že vrniti, ker gre potem naš user posted image  službeno za dva dni na pot. Pa sej bo potem tudi že ta ''dolg'' dopust kmalu, komaj čakam.

Mi verjetno še edini nismo pričeli uvajati ničesar. Zdej ste še tiste ta zadnje začele z nekimi sokci in verjetno se bomo morali tudi mi počasi opogumiti za kaj tekega. Naša zaenkrat po žlički absorbira le kapljice AD3 in te prav lepo popapca iz žličke. Imamo pa baje še en obisk patronažne v dobrem in mislim, da jo bom poklicala naslednji teden.

Sva pa z mojim kar malo v dilemi letos. Na morje ponavadi vzamemo tudi čoln in se potem zapeljemo do kakega sosednjega zalivčka, kjer potem sami uživamo. Pa ne vem, če bo to že letos prišlo v poštev, namreč, ker Ajda še ne sedi samostojno. Sicer sem razmišljala o tisti opori za glavico, pa da bi jo ful držala in seveda ob predpostavki, da bo se peljali z zelo majhno hitrostojo. A imam vseeno pomisleke zaradi hrbteničke. Ne vem. Kaj mislite?

Lepo se imejte, držte pesti za lepo vreme, pa poljub vsem vašim malim in malo večjim sončkom.

Ste za kak zmenek v naslednjem tednu, vseeno kje...?


lonja user posted image in Ajda user posted image

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 1383
   RE: JANUARSKE MAMICE
7.6.2006 8:12:15   
ajdaN
Dobro jutro punce! Dons imamo pa sončeeeeeeeeek! Upam, da bo trajal vsaj celo dopoldne.

Tašonka pri nas imamo tudi MC lupinico, pa mu tudi vroče rata. Ampak ponavadi ne protestira kaj dosti. Imamo vsaj to prednost. Drugače pa po mojem tudi malo od blaga odvisno. Potem pa še seveda fejst brcajo in mahajo in nič čudnega da se ogreje. Daj jo samo v tankem bodiju notri, pa čez jopico samo spredaj. Jaz dostikrat tako nardim v vozičku. Ker po hrbtu zakuha, spredej ga pa zebe.

Če ti Špela noče jest je, ne sili. 1x na teden ji probej dat kakšno zadevo, pa boš že videla kdaj bo začela usta odpira. Pri nas zdaj samo pogoltne dol, pa že drži usta odprta za novo žlicouser posted image . In če je ne pripeljem dovolj hitro do njegovih ust že nergauser posted image .

A katera ve kdaj naj bi zamenjali cel obrok? Pri nas bi ga že, ampak mu ne dam še take količine. Tudi zato, ker sadje in zelenjavo uvajava okrog 10 in včasih mu je to šele prvi obrok od prejšnega večera. Če bi imel ritem in bi tam okrog 6 lepo pojedel pri meni, bi bilo drugače, tako pa kar čakam.

Nannn trip-trap je res trd, ampak za svojega user posted image  ne moreš narediti nič boljšega. Saj mi tudi ne sedimo za mizo v foteljih in oblazinjenih stolih, pa nam ni čisto nič neudobno. No pustimo tukej zadnje mesece nosečnostiuser posted image  ko se komej prekladaš sem in tja - vsaj pri meni je bilo tako. Tako da jaz definitivno zagovarjam trip-trapa, pa še dolgo ga lahko imaš. Dokler pa ne bo fino sedel, sva pa v avtosedežu - malo bolj pogosto ga bomo prali pa bouser posted image .

Včerej smo imeli 2. cepljenje. Reakcije ni bilo do večera nobene, tudi otekline ne. Inekcije pa po mojem sploh ni čutil, ker je kar firbcal vmes naokolo in se ni niti malo skremžil. Ovčka podatki za naš 5. mesec so pa 8.700 g in 73 cm. Za 4. mesec pa lahko poleg kg napišeš še na "uč" 71 cm.

Včeraj popoldne mi je zaspal ob hranjenju. Sem ga nesla v posteljo in se je čez 20 minut zbudil siten kot strela!!! Po ene 20 minutah sem ga imela dovolj - sem ga nesla v najino posteljo, se ulegla zravn, počakala 5 minutk da se je zdrl, potem je pa lahko 1,5h še odspal.

Lonja glede čolna pa ne vem. Sej po mojem ne bi bilo nič narobe, sama se boš pa mogla odločit če boš reskirala. Ker kakšen norec se lahko zmerej zaleti v vas.

No tako naš mulc se je odločil da bo danes bolj zgoden in bova šla lahko prej na sončka. LP!


< Sporočilo je popravil ajdaN -- 7.6.2006 8:13:26 >

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 1384
   RE: JANUARSKE MAMICE
7.6.2006 11:40:19   
Anonimen
Ojla

Pri nas se pa spet nekaj kisa vreme. Upam, da bo zdržalo vsaj še par uric, ker bi si mami rada šla kupit čevlje za krst. Doma imam samo črne, nujno pa potrebujem svetle.

Drugače pa je pri nas po 14 mesecih prišla user posted image  na obisk. No, ko se je pokazala mi je kar odleglo, da nisem spet user posted image , sedaj, ko pa je drugi dan že tu, mi gre pa počas že na živce. Je blo tolk luštn brez nje.

Mayflower, sem morala vprašat, ker ne jaz ne prijateljica nisva na soicalni vzeli paketa ampak denar. Hvala za info.

No, sedaj pa letim. Se verjetno še zvečer oglasim.

(odgovor članu ajdaN)
  Neposredna povezava do sporočila: 1385
   RE: JANUARSKE MAMICE
7.6.2006 19:30:50   
Anonimen
Ojla

Kje ste vse? Ste se potepale cel popoldne?
Tudi mi smo šli ven, pa nas je dež ulovil. Hvala bogu, naju je brat mojega dragega pobral in nas peljal domov. Ga je žena klicala, ko je šla v službo in nas je videla.

No, dremeža je konec. Sem mislila, da bo trajajo dlje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1386
   RE: JANUARSKE MAMICE
7.6.2006 19:59:40   
Anonimen
čisto mimogrede: par novih slikc mi je ratal dat gor user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1387
   RE: JANUARSKE MAMICE
7.6.2006 21:12:11   
tinkamiška
Kje ste danes vse?user posted image

Caffee sem šla pogledat slikice, lušne!user posted image

No, sem šla potem še jst nardit albumček iz Pagauser posted image

Kaj nej povem? Iza je danes pojeda čisto malo kašice iz korenčka, jabolke in banane, potem se je pa posračkala kot, da bi pojedla cel lončekuser posted image pa smrdelo je tudi takouser posted image user posted image user posted image Jabolko in korenček sem malo pokuhala, da se je zmehčalo, banano pa svežo dodala in vse skupaj z paličnim zmiksala. Se mi zdi, da ji je blo všeč samo nočem še preveč dodajat. Malo za pokušinouser posted image

Sem pa tako vesela, ker je danes prvič sama zaspala zvečer. Sva se podojili in potem sem jo nesla v postlco, prižgala mobile in jo obrnila na bok(tako spi). Potem sem jo pa božala po boku in hrbtu. Eneparkrat se je obrnila, me prijemala za roko, potem pa lepo zaspala. Joj, ko bi nam takole ratalo vsak večer. Tako rada bi, da nebi jokalauser posted image kadar bi jo dala spat brez joškice.

Drugače pa smo bili dopoldan na sprehodu, smo izkoristili dan brez dežja. Pa a bo sploh kej poletja ali ničuser posted image do nedelje skoz dež popoldan pa kaj je to?!!user posted image

Aja, pa še to, zdej se pa že upam sama  vozit Izo v avtu. Zadnjič sva bili cel dan sami, ker je bil mož na pikniku in sem jo popokala in sva šli, cel dan sva se potepali in se meli fino fajnuser posted image

Upam, da boste kej pisale, da bom prebrala kaj se dogaja z vami in vašimiuser posted image

Lepo se imejte!

Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1388
   RE: JANUARSKE MAMICE
7.6.2006 23:08:54   
XXYY
Dober večer!

Kje pa ste danes bile?

Caffee: sem pogledala vaše slike in moram rečt, da je Klara res prava princeska.

Tudi mi smo dali nekaj novih slikic gor (malo kontra obrnjen, ampak zaenkrat bo že, se mi ne da popravljat nazaj - za prvič je to čist ok.), tako, da si lahko katera ogleda, če želi.

Drugače smo bili danes zelo, zelo dobre volje. Saj se je zjutraj zbudila z DESNO nogo, polno smeha in čebljanja v pojsteljci. Tako, da je bilo danes res super dan, sam lepše bi bilo, če bi kaj več sončka bilo.

Danes sem ji dala piti sokec iz banan, hrušk in sliv - pa je bilo vse vredu, še prebava se je odprla zdaj user posted image  . Tako, da danes ni bilo problema kakat.

Nč, saj se več ne spomnim, kaj bi napisala. Skleroza me daje in potem vse pozabim.

Ok, lepo se imejte in se pišemo. Čao.


(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 1389
   RE: JANUARSKE MAMICE
8.6.2006 7:20:35   
LE&TA
JUtro!
Dans sm pa jst prva, ne morem več spat, Tinkara pa še spi. Sm ji šla včeri zvečer dudo dat ker ji je ven padla pol sm jo še mal za rokco primla da je lažje zaspala, pa sem se še mal ulegla in kr zaspala, ura je bla pa 21.30!

V torek sva z enim očkom, mogoče kateri od vas, izropala Mullerja z Aptamilom AR, sm pustila tam 21 tisoč, še za plenice, flaške...

Naš zobek še kr noče ven, še vedno samo ena pikca ven gleda tolko da se čuti.user posted image

Dan zgleda da bo krasen, sončen, tko da bo treba it ven!!



_____________________________

15.1.2006 se nama je rodila sončica Tinkara!

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 1390
   RE: JANUARSKE MAMICE
8.6.2006 7:44:41   
AlenkaIST
Jutro
No danes smo pa spet mal bolj zgodni.

Ej Le&Ta, tudi pri nas se nekaj dogaja. Je včeraj zvečer tako jokala da se mi je srce paralo. In potem ugotovim neko pikico, špičko na zgornji dlesni!
Mislim pa da še ni prišlo čez. Moram pol ko se zbudi orng pogledat user posted image

Gremo pa danes spet mal v Ljubljano pogledat babi in dedka user posted image  lepo se imejte!!!!!!

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 1391
   RE: JANUARSKE MAMICE
8.6.2006 8:25:44   
AlenkaIST
user posted image  pa mi je uspelo! V album sem dala par fotk, geslo Sara
 


_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 1392
   RE: JANUARSKE MAMICE
8.6.2006 10:43:46   
XXYY
Živjo!

Kako ste? Upam, da ne bo danes kakšen mrk tukaj pri januarkah, kakor je bil včeraj.

No, Lara je zdaj spala točno 1 uro in pol. Med tem časom, sem pa jaz lahko uredila ves album in dala gor kar nekaj slikic. Sem pa vse zaklenila, ker mislim, da lahko pogledajo samo januarke - če želite videti, drugi me bojo pa prosili za geslo.

No, ker je Lara glih rojena na silvester, je to tudi geslo vseh zaklenjenih albumih.

Zdaj pa šibamo k župniku, da se zmenimo, kako in kaj za krst.

Ajt, se slišmo.

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 1393
   RE: JANUARSKE MAMICE
8.6.2006 11:58:54   
bobika
Zdravo!
Včeraj pa ste res bol štrajkale user posted image .
Mi smo bili v torek na uz trebuščka. Vse je ok. Nimajo pojma zakaj ne kaka. Rekli so da ima počasno prebavo ali pa vse porabi user posted image  V torek zvečer je pa samo od sebe v plenico naredila velikega user posted imageuser posted image . Upam, da zdaj ko pije že 5 dni jabolčni sokec, bo tudi začela s tem njenim kakanjem.

Sem si ogledala vaše albume. Prave cartike so vaše pupike user posted image . Luškane slikice in luškani otrokeci user posted image .

Sem tudi sama dala nekaj slikic v album, pod geslom manca.

Tinkamiška full lep bazenček, kje ste ga nabavili. Mi bi tudi imeli takega (če bo kaj poletje).

lepo bodite

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 1394
   RE: JANUARSKE MAMICE
8.6.2006 15:48:26   
tinkamiška
Bobika, bazenček smo kupili v CE v Hipermercatorju, tam je ena trgovina z otroškimi igračami, se mi zdi, da se ji reče Direndajuser posted image , veš da nisem sigurna... Nam je bil tudi zelo včeš in na njem so pripopane na "ježka" pikapolonice in metuljčki, ki jih potem lahko ima tudi za vodne igračke.user posted image

Lepo bodite!

Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 1395
   RE: JANUARSKE MAMICE
8.6.2006 21:27:53   
renan
Po dolgem času se spet malo oglašam na tem forumu...tako veliko ste napisale, da ni moč vsega prebrat. no, pri nas je pestro. moj vladimir ima zobke na pohodu. ima kakšne 4 pikice na čeljusti, ki baje še niso zobki, ampak otrdele dlesni. najboljše opravilo mu je za zdaj grizenje moje brade. danes sem  nabavila še calgel. Kaj ve uporabljate za lajšanje bolečin?
tiste, ki ste svoje dojenčke dojile, a že uvajate gosto hrano? jaz sem začela s 5. mesecem in zdi se mi, da ravno prav, ker naš mali popapca pridno, prav vse, kar mu ponudim. Zvečer zmaže že pol priporočene porcije riževe kašice in se pošteno razjezi, če mu je nočem dati. sem se bala, da ga bo kaj zvijalo, ker je začel tako na hitro toliko papcat, pa ni bilo nič.
Še eno vprašanje za dojilje: a vašim malčkom že nudite kaj za piti? Ali pijejo iz flaške? jaz ne vem,kako naj mu ponudim za piti. za zdaj sem mu dala malo čajčka ali vode po žlici ali naravnost iz kozarca. niti ne vem, kdaj je žejen, a ko mu ponudim kar pije.

Lep pozdrav vsem januarskim mamicam in vašim sončkom!

Renan

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 1396
   RE: JANUARSKE MAMICE
8.6.2006 22:37:51   
Nannn
Helou bejbe user posted image

najprej da pohvalim vase user posted image  kaksni cukrcki so...pa to ni res kako je to lustno gledati user posted image user posted image

tinkamiska tvoj bazencek je pa res zeloooo lep....ze sibam jutri v Mc-Direndaj user posted image

Bo treba si mal casa vzeti pa tudi kaksno slikco nalimati v moj album user posted image  Danes smo sle z Elo k fotografu in jo je slikal iz vseh poz...takoooo se mu je smejala da nisem mogla verjeti...slike pa so take da dol pades...kako bodo dediji pa babice ponosi ko jim bomo dali slike user posted image  drugace pa gremo jutri narediti se potni list...danes je bila na obisku patronazna in nam je svetovala malo o hrani...madona cisto vsak govori drugace user posted image  meni je rekla da lahko dvakrat na teden dobi Ela cetrt trdo kuhanega rumenjala...sem pa prebrala nekje na netu da pa se dolgo ne bo smela dobiti rumenjaka...jest bom naso hranila cisto po feelingu in pocasi bomo uvajale....kdaj pa naj bi imeli nasi user posted image  en samostojni obrok?

Nasa pupa je pa danes dopolnila celih 5 mesecev user posted image user posted image  neverjetno kako cas hitro bezi...se se spomnim ko smo cvekale o user posted image  tezavah user posted image

Nic sibam pod tus in spat...


Lepo se imejte

Nannn  user posted image

< Sporočilo je popravil Nannn -- 8.6.2006 22:40:53 >

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 1397
   RE: JANUARSKE MAMICE
8.6.2006 22:38:59   
Nannn
jest ji dajem po flaski caj ali samo prekuhano vodo....

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 1398
   RE: JANUARSKE MAMICE
9.6.2006 8:00:13   
*hana*
Dobro jutro!
Danes bom pa verjetno jaz prva user posted image .
Hana je še v posteljici, ima debato sama s sabouser posted image  in ko sem jo od daleč pokukala (če me enkrat vidi, začne protestirat za ven), ne boste verjele.....punca je obrnjena obratno, nogice ima na vrhuuser posted image . Nimam pojma, kako ji je to uspelo, pa v vreči jeuser posted image
Drugače pri nas nič novega, glede uvajanja še nismo nikamor prišli, ker user posted image  ne kaže nikakršnega zanimanja za kakršnokoli zvrst hraneuser posted image , še vedno smo na mleku, predzadnji obrok dodan en Plasmon piškot, zadnji pa nekaj riževih kosmičev. Pa nič ne kaže, da bi ji kaj manjkalo, ker namesto, da bi zaradi pomankanja skrajševala čas med obroki, ga podaljšujeuser posted image  Včeraj je šla brez zadnjega obroka spat (ni in ni hotela jest), pa se je ravno tako šele ob 5h prvič zbudila. Kaj češ, bo že, jaz jo že ne bom silila.

Mi pa veliko več spi čez danuser posted image , no saj je tudi veliko bolj aktivna. Na igralni blazini se že obrne na obe strani (iz hrbta na trebušček in obratno) in zarotira cel krog. Spi pa na vsaki dve budni uri od 30-40 min in enkrat na dan od 2-3 ure skupaj (največkrat od 14h-17h).

Joj, kako si že želim malo bol toplega in stabilnega vremena!!!!! Zdaj nekako kaže da bouser posted image .

Nič, zdaj pa ima dosti čeblanja......šibam.

Lepo se imejte!

Aja, mislim, da je lonja spraševala za drugi teden......jaz sem za kakšen zmenekuser posted image .

P.s. Tudi jaz sem dala nekaj novih slik v album.


(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 1399
   RE: JANUARSKE MAMICE
9.6.2006 9:27:30   
Anonimen
Ojla

Najprej se moram malce pohvaliti, da sem včeraj poslala na faks diplomo v prvi pogled in branje. Upam, da bo v redu in da ne bo treba veliko popravljati.

Drugače pa smo imeli danes spet težave s kakanjem. Tamala se je spet drla in jokala, preden je spravila tisti trdi kakec ven. Potem je sicer mehko kakala, ampak vseeno. Pa delamo po nasvetu zdravnice, ki je rekla, naj ji dam en obrok AR, drugega pa navadnega. Samo namesto navadnega sem ji jaz dajala od Novalaca proti zapiranju. Pa očitno ni pomagal kaj preveč. Tako, da ne vem več kaj naj ji sploh še dam.

Pri nas se pa bliža čas krsta. Danes imava z dragim prvo pripravo na krst. Me prav zanima kako kaj poteka ta priprava. Upam, da bo lepo vreme, da bosta lahko tamala in babi šli kaj ven.

Ker edino tako spi mogoče kakšno urico. Doma je že problem spati tako dolgo.

No, šibam sedaj. Se beremo kasneje.

(odgovor članu *hana*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 [56] 57 58   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
V naročju je otrok večinoma v nepravilnem ...
Ali veš, da večina staršev zelo pogosto nosi otroka v naročju v nepravilnem položaju? Ali veš, da je lahko ta zelo škodl...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?