|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj jima je storiti?
27.1.2006 8:48:10   
tehnofil
Dajmo reči Bobu - Bob.

-Hrepenela je po ljubezni. Ja iz česa pa ima otroke. A kar tako za tačas?
- Našla je ljubezen v mlajšem žrebcu. Ja kaj pa je še lepšega kot 20 letnik da skače po 30 letnici. Oba sta zadovoljna.
-Zavrgla je družino. Ja, kaj misli da so družine, ki obstanejo kar tako. Niso se vsi obrnili proti vama kar tako. Obrnili so se zato ker si naredila veliko sranje za svoj užitek.

To je to, pa če ti je prav ali ne. Oguljena dejstva. Kaj si mislim o tem. Nima veze. Posledice svojih odločitev nosiš in boš vedno nosila (dobre ali slabe).

Draga moja Anonimna. Za družino se je potrebno truditi in delati in to ravno takrat ko je v krizi in ne takrat ko sije sonce. Takrat uživaš.
Kdo misli, da boš pa sedaj trdo delala za novo razmerje, saj si prejšnje zavrgla. To lahko počneš celo življenje in eni to počno. Štirikrat poročeni in še iščejo ljubezen.

Prognoza: Zgodilo se bo enako kot s prvo ljubeznijo in zakonom. Ko bo vročina zaljubljenosti popustila boš HREPENELA PO LJUBEZNI in nov krog. Če v zakon ne vlagaš ven ne dobiš.

There is no such thing as free lunch.


(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Kaj jima je storiti?
27.1.2006 8:59:45   
Anonimen
Ne ne, ni je on maltretiral. Pritiske izvaja njegova druzina. On nekako prenasa to breme, zato ker ve, da je v dobrsni meri on kriv za to. Ona se je v teh 10 letih zelo zelo trudila, da bi spet nasla skupno pot z mozem, ga prosila, rotila, jokala, naj bo vec z njo, naj ji pokaze, da jo ima rad. On pa je paz vzgojen v tistem smislu, da tega po tem, ko se enkrat porocis, ni vec potrebno poceti. Doma imajo kmetijo, na kateri on precej dela, tako da ni bilo tako enostavno spokati in oditi (ceprav je bil seveda to edini izhod). In ko sem rekla, da otroke tam pusca prostovoljno, to ne pomeni, da ju hoce pustiti. Ampak trenutno nima nobenih pogojev, da ju vzame s sabo, poleg tega sta otroka silno navezana na kmetijo, oceta in stare starse. Ona je pred leti dozivela najhujso preizkusnjo, ko jima je umrl otrok, in po njej si nikoli nista opomogla. Verjemite mi, da se ji trga srce, da mora otroka pustiti, ampak tam ziveti naprej ne more vec, ker se bo tam dobesedno ubila.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Kaj jima je storiti?
27.1.2006 9:12:14   
daddy
   Torej je dejansko naredila tako kot misli in čuti, da je za otroka v tem trenutku najbolje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   [Brisano sporočilo]
27.1.2006 11:10:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Kaj jima je storiti?
27.1.2006 11:38:04   
mimica
dejstvo je, da je ženska nesrečna. In bo nesrečna ostala.... Žalostno, a resnično. Mislim, da ima otroke rada ( kolikor sedaj vidim, prej sem mislila, da je drugače ) in da je tudi zelo zaljubljena in karkoli bo naredila bo nerečna. Če bo ostala, bo hrepenela po njem ter idealizirala sanje kako bi bilo življenje z njim. Če bo odšla, bo večno hrepenela po otrokih ter slej ko prej krivila njega, da je odšla ter ga nehala ljubiti. Zgodba ima lahko težko srečni konec ( tako kot se odvija sedaj ).
Je katera gledala film ali brala knjigo Najini mosti ? No, podobna zgodba, kjer se je meni paralo srce.
Sicer te ženske ne razumem, ker jaz ne bi razmišljala, da grem brez otrok, lahko pa se poskušam postavit v njeno kožo. Dejstvo je, da je nesrečna, da se je ( kakor zgleda oz. ona misli ) trudila za zakon, sedaj pa ima ljubimca, ki ga ljubi. Dejstvo je, da me ne živimo njenega življenja in ne čutimo njenih čustev, zato je lahko govoriti. Na koncu koncev me ugasnemo računalnik in je njena zgodba za nas končana, ona pa jo živi dalje.  Jaz vedno pravim, da se ljudje radi obregnejo ob tebe, ko si srečen, ko si nesrečen, pa pozabijo na tebe. Nihče ne bo živel njenega življenja in nihče od nas ne bo nesrečen namesto nje. Jaz bi sicer situacijo rešla drugače : poiskala službo, stanovanje, vzela otroke in odšla. Ker če samo pomislim na to, da odhajam iz stanovanja ZA VEDNO ter se zavedam, da zapuščam svojega otroka, me fizično boli, ne samo v duši. Jaz bi otroka zapustila samo v primeru, če bi to bilo bolje za njega in za njegovo prihodnost. Ne vem, saj pravim mene celo telo boli, če samo pomislim kako bi me gledal moj sin, ko bi odhajala skozi vrata ter vedela, da me kliče, mene pa ni.... GROZA !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Kaj jima je storiti?
27.1.2006 13:12:01   
Anonimen
Draga anonimna zgodbo posreduješ po kapljicah in pričakuješ naj jo analiziramo. Ko se enkrat razpišemo pa napišeš novo podrobnost. Jaz sem proti takim odhodom in nazadnje si napisala da imajo doma kmetijo in da ji mož ne izkazuje take ljubezni ki jo ona želi...ja ljubi bog jaz nevem kaj je z današnjimi ženskami a misliš da sem jaz vsak dan deležna rožic pa novih presenečenj? Pa da mi mož vsak dan govori kako me ima rad pa kako sem lepa???? Mislim da je sama s sabo zaforstrirana. Če dela na kmetiji od jutra do večera potem pa res na koncu dneva nemore še njenih želj uresničevat ker se slučajno počuti nezaželjena. A ni že dovolj da jo ima rad in dela za prihodnost svojih otrok in njeno (ker nima službe). Res je če si preveč časa doma potem rataš čisto zafurstriran in se smiliš samemu sebi. Po 10 letih zakona pa mislim da bi se že morala postaviti na ralna tla in ne živeti v pravljici. Tisto o rožicah pa medvedkih pa večerjicah...to je pravljica draga moja.

(odgovor članu mimica)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Kaj jima je storiti?
27.1.2006 13:30:03   
lory05
Če še ona misli, da bosta otroka boljše in lažje shajala brez nje, kot brez njega, pa bi se vprašala, če ni mogoče z njo še kaj narobe.............

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Kaj jima je storiti?
27.1.2006 13:34:53   
Anonimen
Samo nekaj bom rekla: lahko hodim po tem svetu gola,bosa,magari drek jedla pa ko bom svojega otroka gledala odrašačat! Kamoli da grem, ker mi njegovi starši ne ustrezajouser posted image ?????? Če je toliko hrabra da pusti lastne otroke njegovim staršem, sama pa beži od njih, ko da souser posted image ....ne vem no....
Življenje ni med in mleko, mi je zelo žal za njo, da ni vse tako kot si je zamišljala ampak naj bo raje hvaležna, da sploh ima tisto kar ima,ker obstajajo ženske brez kogarkoli in službe pa prav tako ne grejo od otrok niti za teden dni kamoli za ...

Konec koncev če smo že pri tem kak ona gleda na otroka,itd....Če je že tak finančno nesposobna in nima pogojev pa bi si našla vsaj bolj sposobnega in odraslega moškega, ki bi bil v večjo korist njej in njenim otrokom.Očitno še tega ni sposobna, kaj naj povem za mene je ena glu....

(odgovor članu mimica)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Kaj jima je storiti?
27.1.2006 13:41:01   
Anonimen
Se opravicujem, ce doziram po kapljicah. Ko preberem kak odgovor, se mi zdi, da bi bilo treba se kaj dodati, pa potem napisem, da bi bilo bolj razumljivo. Prosim, ne se name spravljat - jaz bi rada tukaj pomagala, ampak na tak nacin, da ju ne bi izdala, ker je to zadnja stvar, ki jo zdaj rabijo vsi skupaj.

Jaz osebno se strinjam z mimico. Sla bi v sluzbo in odsla stran, ampak nikoli, nikoli brez otrok.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Kaj jima je storiti?
27.1.2006 17:25:41   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
....jaz bi rada tukaj pomagala, ampak na tak nacin, da ju ne bi izdala, ....


Ja pa saj te ni menda prosila, da na anonimen način vprašaj za nasvet ali kaj. Saj sploh ne išče rešitve.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ajaaaa. Eto spet tisto. Samo govorit je namen. Pa kaj se ubadamo s tem.

Ali morda spet manja še kapljica?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Kaj jima je storiti?
27.1.2006 18:27:20   
Anonimen
Ne bos verjela, ampak res me je to prosila. Ni pa pricakovala (jaz pa), da boste v takem procentu negativno nastrojene proti njenemu dejanju. Zato bi ji rada pokazala tole, da bo videla, da tudi tisti, ki ju sploh ne poznajo in nimajo predsodkov, menijo, da drvi tole v propad.

Jaz to zelo tezko gledam, ker jih vse zelo dobro poznam in sploh, ker vidim, kaksne posledice to ze ima na otrocih. Vsekakor pa mislim, da ziveti naprej doma in se delati, da se nic ni zgodilo, ne more vec. Ce bi, verjemite, se bo ubila. Po mojem mnenju bi morala definitivno oditi, ampak zaradi sebe, ne zaradi moza. In vzeti s sabo otroka.

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Kaj jima je storiti?
27.1.2006 18:29:10   
Anonimen
Mah... mislila sem seveda, da mora oditi zaradi sebe, ne zaradi tega novega tipa.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Kaj jima je storiti?
27.1.2006 18:43:58   
Anonimen
Meni bi bilo to, če bi odšla, četudi brez otrok, nekako razumljico. Zdela bi se mi ena izgubljena, nesrečna duša, ki se poskuša rešiti iznad prepada. To se lahko zgodi, nikoli ne veš, kdaj koga doleti.
Ampak to, da pa gre z drugim moškim, ki pa je povrhu vsega še nepreskrbljen in neizkušen, je pa popolnoma druga stvar. Tu pa ona izpade totalno neuravnovešena.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Kaj jima je storiti?
27.1.2006 19:06:16   
Moyca_
tudi ta ljubezen se bo po 10 letih ohladila, po moje že prej. Vsaka se slej ko prej. Ampak ljubezen je treba negovat. se spoštovat in se trudit. Ja najlažje pa je odnehat

_____________________________

Lp, Mojca
*****************************************
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
*****************************************
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Kaj jima je storiti?
27.1.2006 20:08:12   
zoya_
IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA

Ne morem da nebi še tu dodala svoje mnenje zoya. Zame 2X na teden ali pa vsak dan po 1-2 uri z otrokom ni dovolj, če me razumeš. Vsak otrok ima mamo in očeta kakšno mamo in očeta ima je pa vprašanje. Jaz si dneva brez otroka nemorem več niti predstavljati da bi zamudila tiste trenutke ko me zjutraj pogleda z navihanimi učki, pa ko papa mlekca...o tem nemorem niti razmišljati zato ne razumem kako lahko sploh nekdo pomisli (sploh pa mati otrok) na kaj takega. Biti mati otroku pa ne pomeni samo to da ga rodiš potem pa ti je vsaka stvar odveč, ampak tudi to da si zraven ko te potrebuje, ko se mu ponoči sanjajo grozne sanje da se lahko stisne k tebi in v miru zaspi nazaj, pa ko ga kakšna stvar zanima da si ti prva ki mu jo lahko razložiš, ko je žalosten da mu mati ponudi svojo ramo in ga potolaži....to pomeni da si res mamica svojemu otroku (vsaj zame). V tistih 2 uricah na dan pa otroku res nemoreš nuditi tistega kar si otrok zasluži, prav tako ga nemoreš vzgajati mu nuditi materinstva.
Na koncu itak najbolj trpijo otroci pa če si to priznamo ali ne, že dejstvo da bo naprej odraščal brez mame mu lahko podere vse njegove sanje.


Ja res je, ne moreš v dveh urah in nekaj dnevih nadoknaditi tistega, kar bi lahko naredil v 24ih urah... samo tako kot je Meta napisala, raje mamo srečno, pa da jo vidim enkrat na teden, kot pa nesrečno in v solzah.

Če se je ženska odločila, da je za otroke bolje, da ju pusti pri očetu, že ve zakaj. Zakaj bi pa morali otroci biti vedno poleg matere? Tudi očetje imajo enako pravico do otrok kot mame. Verjetno v marsikaterem primeru ločitve bi bilo verjetno bolje otrokom, če bi jih določili očetom, vendar imamo ljudje v glavi nek predsodek, da morajo otroci biti ob materi...
Pa mislim tudi, da vsak par, ki gre naraze, naredi vse, da bi pa mogoče ostala skupaj. Se mi zdi, da ni niti enega, ki bi kar šel.

_____________________________

L I V E S T R O N G

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Kaj jima je storiti?
27.1.2006 23:32:22   
Anonimen
Jaz bi isto napisala tudi če bi bile vloge zamenjane, ne delam razlik.

(odgovor članu zoya_)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Kaj jima je storiti?
27.1.2006 23:59:28   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA

Misek mogoče si tudi ti mene narobe razumela tudi sama sem za enakopravnost spolov, čeprav sem kljub temu mnenja da otrok brez matere veliko izgubi.

 
Moj komentar ni bil napisan kot komentar samo tvojih besed, temvec besed vecine, ki se je do tedaj javila. Na tvoje besede mi je bilo najlazje nadovezati se in napisat samo en komentar, namesto nekoliko njih. Se pa strinjam, da otrok veliko zgubi ce ne zivi z materjo, vendar zgubi tudi ce ne zivi z ocetom - v normalnih pogojih. Dejstvo pa je, da je za otroka velikokrat boljse da zivi samo z enim od starsev, kot da zivi v nenehni napetosti, v kreganju in podobnih zadev.

Zame to ni odgovornost da si po 10 letih najdeš ljubimca potem pa šele razmišljaš kaj je dobro za otroka. Na to je potrebno misliti prej sama je vedela da je brez finančnih sredstev in jaz na njenem mestu bi si iskala novo zaposlitev da bi svoje otroke preskrbela in jim nudila tudi finančno podporo.

 
Menim da mati ima zivljenje tudi mimo otroka in da se materino zivljenje ne konca z rojstvom otroka. Zal je to pogost pojav in ko pride cas, da otrok zapusti mater in oceta, ter samostojno krene v zivljenje, matere poskusajo na vsak nacin to prepreciti. Spomni se samo koliko mam in tasc na vsak nacin hoce se naprej obdrzati svojo pozicijo skrbne matere in ne prepusti svojih ( predvsem sinov) njihovim partnerkam. Brez otrok, njihovo zivljenje je manj ali vec brez smisla.
Kaj bi vsaka od nas osebno naredila v situaciji te zenske o kateri je beseda je irelevantno, je pa dober povod premisliti o nekaterih zadevah.
 
Da pa ona ne gleda samo nase zato ker bo otroka pustila možu ker je finančno bolj sposoben...to pa je slab izgovor.

 
To je lahko eden od kriterijev, ki ga je jemala v obzir, ko se je odlocala. V datem trenutku ona ni sposobna preziveti otroke in to je dejstvo.
 
Da se iz ljubezni in ker je odgovorna odloči da bo otroka prepustila očetu da bo zanju finančno skrbel sama pa bo  popokala kovčke in šla z dvajsetletnikom nevem zame to ni ljubezen do otrok še manj pa odgovorna ženska. Mogoče sem pa jaz mal mem no, kaj pa vem.

 
Vidis, jaz verjamem da je ona dobro pretuhtala kaj naj naredi in kako naj se odloci. Ali je zate odgovorna ali neodgovorna je nepomemno. kakor je nepomemno ali je zame neodgovorna ali odgovorna. Hotela sem ti predociti ( ne samo tebi) pogled iz drugega kota, premislek ko ne izhajas samo od sebe in ko mogoce ne izhajas iz stereotipa kaj in kako bi se morala zenska, ki ima otroke obnasati in kako mora sprejeti nezadovoljstvo z lastnim zivljenjem, nezadovoljstvo v emotivnem zivljenju.....  Kar nekaj zensk je na tem forumu, ki imajo partnerje, ki so odsli od svoje druzine in pustili otroke pri zeni. Ko pravis da si za enakopravnost, me zanima ali o njih tudi mislis, da so neodgovorni, da so morali prej misliti in koliko hudega so prizadejali otrokom ali mogoce je to drugace, ker niso zenske in niso rodili?

Kar pa se Daddyjeve izjave tiče pa mogoče ona sama razmišlja tako, da mora sama živeti svoje življenje...samo pozabil si napisati da ga morajo zaradi nje živeti takega tudi drugi ker njeno dejanje ne vpliva samo na njeno življenje ampak tudi na življenje njenih otrok in njegovega moža.

 
Tudi dejanja ali nedejanja njenega moza vplivajo na njeno zivljenje in na zivljenje njenih otrok. Po kateri to formuli ona nima pravice poiskati sreco in ljubezen v zivljenju, ker ima moza in otroke. Po kateri to formuli na koncu koncev mora zenska biti mucenica, ki bo svoje zivljenje podredila mozu in otrokom, a ko moski zapusti druzino je njegov "greh" toliko manjsi - ker je moski - to o enakopravnosti. Ali naj se zenska zato, ker njena dejanja vplivajo na zivljenje otrok in moza, podredi v toliksni meri, da je lahko svoja samo do te tocke, ko njeno zivljenje ne vpliva na nikogar iz druzine?

Itak je to moje mišljenje, s tem nisem hotela užalit tistih ki ste drugače misleči, zame je dejanje te ženske le zadovoljevanje lastnih potreb ne glede na to koga prizadeneš. Kaj čem sem pač " tradicionalna mati" .

 
Ne zalis nikogar in nicigar mnenje, ki se ne sklada s tvojim te ne bi rabilo zaliti. Je pa dejstvo, da vsak od nas ima lastne potrebe in nekateri ne zelijo, ali niso zmozni pomesti pod preprogo. Tradiconalne matere niso popolnoma nic slabega, dokler so zadovoljne s tem kar so, kjer so in kaj imajo. Ce je pa vloga tradicionalne matere igrana ker tako pricakuje okolica, sorodniki, itn.. se prepogosto poraja nezadovoljstvo, ki marskidaj zna biti unicujoce - tudi za otroke. Prepogosti so ocitki otrokom, da se im je posvetilo celo zivljenje in namesto da bi ona ( mati) ne vem kaj pocela, gledala njo/njega ( otroka), a sedaj ni nobene hvaleznosti za njen trud, zrtvovanje, nobeden je vec ne pogleda..... 
Ni potrebe obsojati ljudi, mozno je, da s tem, da je ta zenska otroke pustila pri mozu, prav tem otrokom naredila najboljso uslugo v dati situaciji. Vsak se odloci za neko resitev v najboljsi veri, da je ta resitev najboljsa in najmanj boleca za vse.
 

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Kaj jima je storiti?
28.1.2006 0:05:20   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: nivess

....zamišljala ampak naj bo raje hvaležna, da sploh ima tisto kar ima,ker ...

Konec koncev če smo že pri tem kak ona gleda na otroka,itd....Če je že tak finančno nesposobna in nima pogojev pa bi si našla vsaj bolj sposobnega in odraslega moškega, ki bi bil v večjo korist njej in njenim otrokom.Očitno še tega ni sposobna, kaj naj povem za mene je ena glu....


Od kdaj ima korist zvezo s tem v koga se zaljubis?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Kaj jima je storiti?
28.1.2006 8:37:06   
CIPRESA
Misek kot je iz mojega pisanja razvidno sem čisto drugačnega mnenja kot ti. Da ima ženska pravico do ljubezni in sreče da se njeno življenje ne konča z možem in otroci se strinjam s tabo kjer sva si različni je v tem da sem jaz zagovornik tega " kakor si si postlal tako boš spal".  Jaz v tej situaciji niti nebi premišljevala kam bodo šli otroci...logično bi mi bilo in želela bi si da grejo z mano. Sem pač tak človek. Nihče ni pred 10-timi leti stavil za mano s pištolo in me naganjal naj se poročim z nekom in imam pri zdravi pameti z njim otroke, za to se je odločila sama, zavestno. In v tem primeru bi sama sebi pripisala napako in pač živela z njo. Niti najmanj nebi kazala nesrečne mamice svojim otrokom ker bi to pomenilo da sta tudi moja otroka napaka.
"Po kateri formuli mora biti ženska mučenica, ki bo svoje življenje podredila možu in otrokom?" Nevem kako lahko sploh ženska pomisli da je mučenica zato ker ima dva otroka in moža???? Življenje z njima zame ni podrejanje njimauser posted image In skupno življenje pomeni tudi v določeni meri odrekanje in prilagajanje komu ne gledanje samo na lastne koristi. Če gledaš samo na to da se neboš nikomur podredil oz. če želiš biti "svoj" potem je bolje živeti sam. Na to pa bi morala spet misliti preden je začela z produktivnostjo. V vsaki skupnosti tudi v zakonu obstajajo nekatera pravila in nikjer nisi samo "svoj" vedno je treba delati za skupno dobro če me razumeš. Nemoreš kar rečt dovolj mam vsega in za sabo pustiti ljudi ki jih prizadeneš. Tudi to bi se morala zavedati da otrok ni nekaj kar kupiš v trgovini in če slučajno ne funkcionira tako kot si želiš pa napišeš reklamacijo. Mislim da je sama vedla kaj jo čaka če se odloči za otroke....to pa ne pomeni da je mučenica vsaj zame razdajanje in odrekanje za otroka ne predstavlja mučeništvo.

Glede enakopravnosti z moškimi pa se strinjam isto je če odide oče ali mama oba sta pomemben del družine in obema je naložena odgovornost. In če gledamo na to da morata biti enakopravna z vidika "kdo bo vzel otroke" potem naj bosta enakopravna tudi z finančnega vidika. Ni samo on dolžan preskrbeti otroka tudi ona je (v smislu naj si poišče službo).


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Kaj jima je storiti?
28.1.2006 8:57:21   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Dajmo reči Bobu - Bob.
- Našla je ljubezen v mlajšem žrebcu. Ja kaj pa je še lepšega kot 20 letnik da skače po 30 letnici. Oba sta zadovoljna.



Točno tako, glede na zanemarjenost in fizično "izčrpanost" nekaterih moških v tridesetih letih to sploh ni tako slaba varianta.

Seveda pa to verjetno ni poglavitni razlog ampak le bonbon na torti.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Kaj jima je storiti?
28.1.2006 8:57:27   
CIPRESA
Še to iz branja postov anonimne sklepam da mož želi ohraniti to vezo, da jo ne vara, pretepa oz. ni deležna kakšnih groznih situacij ...edina ovira je da imajo doma kmetijo in je preobremenjen in se ji ne posveča v taki meri kot bi si ona tega želela, obremenjujejo jo ostali domači oz. tist s katerimi živi. Vsaj jaz tako razumem situacijo.
V njenem primeru bi rajši oz. najprej razmislila in pretehtala možnosti za službo in kasneje za odselitev nekam kjer bi lahko v miru živeli kot družina. Zaljubljenost v nekoga drugega pa je zame bežanje pred resničnostjo!!!!

_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Kaj jima je storiti?
28.1.2006 12:09:27   
teta beta
Vse odkar je bilo v debati omenjeno, da ima mož kmetijo in da bi otroka pustila tam, me to spominja na eno debato tu gor pred nekaj meseci. ne spomnim se zdaj točno zakaj se je šlo, sam približno, ker sem tudi jaz nekaj odgovorila, šlo je pač za to, da bi se tista punca rada odselila v mesto, v blok, in da ne ve, kako naj vzame s sabo otroka, ki sta navajena na kmetijo in naravo. se mi pa zdi, da drugega moškega ni bilo vmes.

Kako dolgo pa že traja ta romanca? A je možno, da jo je ta tvoja kolegica začela zgolj kot izgovor, da lahko končno gre od tam? V tem primeru je seveda to še slabše, saj bi naivnega fanta izkoristila, da bi imela konkreten razlog za svoj odhod in ne le svoje naveličanosti bogu za hrbtom.

Kakorkoli že, ne odobravam. Pa tudi če je bila stara samo 17 let, ko je stopila v zakon, to ni nobeno opravičilo. Saj tako butasti pa sedemnajstletniki tudi niso, da ne bi znali poskrbeti za svoje dobro (ali pač user posted image ). Najbrž ji mož že takrat ni dajal lažnih obljub, zidal gradov v oblakih, ji prirejal romantičnih večerij in se breskrbno sprehajal z njo. Zdaj ko ima dva otroka, pa je odgovorna še predvem za njiju. Pustiti otroka brez matere?! Tu mač.

Glede tega da pa jo moževi domači postrani gledajo in psihično maltretirajo - za kakšno maltretiranje pa pravzaprav gre? mogoče pa od tamlade na kmetiji pričakujejo, da se bo tako tudi obnašala in pomagala možu. Ti povem, kako pravi moja stara mama: gospod naj bo gospod, župnik naj bo župnik, kmet naj bo pa kmet. Saj je vedela, v kaj se spušča.

_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Kaj jima je storiti?
28.1.2006 12:54:46   
Skorpija
Po svoje ne morem verjeti, da bom sploh pisala na tejle temi, ampak moram priznati, da sem se prvič odkar sem na RR zjokala ob tehle postih... Resnično zjokala!

Njen odnos do njega in vse ostalo ne morem komentirati, življenje je njeno in kakorkoli se bo odločila, bo za to plačevala ona sama in bo to samo njeno breme, ki ji ga ne more pomagati nositi ne mož, ne ljubimec.

Kar me je resnično zabolelo je, ko pišete o tem, da bo zapustila otroke in jo mirno in brez premisleka samo obsojate, same sebe pa kujete v zvezde, da tega ne bi morale narediti. Mene je moja mama zapustila. Vem, kako to je. Vem kaj vse je morala potem pretrpeti. Vem kako jo to boli vedno bolj. In veste kaj?! Mojo mamo imam ZELO RADA!!!!! Imava krasen odnos, zaupava si, velikokrat si tudi priznava - jup, pobiksala sem ga. In vem, da je moja mama človek, ki je živel, ljubil, trpel, ki ima več plasti kot čebula in nikoli je ne bom imela v spominu samo po - recimo - dobrem kosilu, doma seštrikanemu puloverju, varnosti in privesku svojega moža. In to popolnoma isto stvar lahko napišem za mojega očeta. Pustila sta me, ampak sem odrasla v zrelo in odgovorno osebo, ki lahko normalno ljubi, ki ustvarja "normalno" družino, ki živi z dosti manj frustracijami kot bi, če bi moja dva ostala skupaj... Živela sta, se trudila in si želela najboljše, ni jima uspelo, naredila sta napake, se pobrala, šla naprej in na koncu bila sposobna pogledati svoji hčeri v oči in ji povedati dosti več, kot marsikateri starši povejo svojemu otroku o življenju, razočaranju, bolečini in boju.

Ne sodite torej prehitro in ne glejte na vse stvari samo iz svojega zornega kota in samo po pravilih iz svojega "Učbenika življenja"... Tudi ljubezen ima lahko več obrazov, ne samo enega pravega!

_____________________________

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Kaj jima je storiti?
28.1.2006 13:09:29   
Gina
Lepo si povedala, Škorpija.user posted image  Zeres je zrelo od tebe, da si se bila sposobna vživeti v svoje starše in pogledati skozi problem, ne pa viseti na starih zamerah. Uau, take ljudi je samo za pohvalit.user posted image user posted image

(odgovor članu Skorpija)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   [Brisano sporočilo]
28.1.2006 13:47:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Skorpija)
  Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?