|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 20:53:03   
Dashenka
user posted image user posted image user posted image za proizvajalce adaptiranih mlek!



(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 20:56:40   
CIPRESA
Uf Seven hvala ti za tale odgovor. Po tem članku naj mu tudi skutke in jogurtov še ne dajemuser posted image  

_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 21:01:49   
ZARA
Jst sem ji dajala Aptamil do 111mes in pol, ker so me s tistimi alergijami na mleko čist napsihiral...in ni mi žal. Skute in jogurte pa po 7 mes in pol...

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 21:03:06   
ZARA
Skjuz mi, sem hotla rečt do 11 mes in pol user posted image  

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 21:10:13   
CIPRESA
Še nekaj pire krompirček in rižolino (ki jih ma zares rad) mu bom kljub temu še vedno mešala z navadnim mlekom, pa pravite da alpsko mleko ni dobrouser posted image katero je tisto tapravo(3,5)user posted image  

_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 21:10:48   
Anonimen
Zara, saj lahko popraviš že objavljeni odgovor, takm klikneš na posreduj zgoraj ali tam nekam.

Drugače sem jaz tudi dajala alpsko mleko v pire krompir, kaj pa vem, od pol leta naprej približno ali pa že prej. Pa skuto sme mu tudi dajala. Saj Aptamil (oz. adaptirano mleko) je narejen na osnovi kravjega mleka, tako da tu ne bi smeli biti problema. Gre le za vitamine in minerale.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 21:13:06   
Anonimen
Ja, 3,5 mora imeti maščobe. Jaz sem dajala alpskega, nekateri pravijo,d a je bolje navadno, tisto, ki se prekuha. Jaz tega niti pod razno nisem vedela. Ampak saj o tem, katero je primernejše, so bile že hude diskusije. Se spomnim, zaradi malic v šolah. Pa kolikor se spomnim, niso prišli nikamor. Enkrat eno, drugič spet drugo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 21:28:53   
pravljica
hvala seven...kako je potem s skuto in jogurtom user posted image

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 21:33:39   
Seven*
Pravljica. Skute in jogurti so predelana zadeva. Priblizno tako kot ce primerjamo grozni sok in vino. Skutice in jogurtke lahko das poljubno pri 8 mesecih.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 22:18:47   
mimica
Ne pusi se prepičat s stavki kot so : "jaz sem tudi to pa to, pa mi ni nič blo". medicina je živa veda in vsakič ugotovijo kaj novega, kar nam lahko izboljša življenje na dolgi rok. Mogoče res nima nobene reakicje po pitju mleka takoj, ampak ali lahko ti vidiš kako  mogoče trpijo ledvice ? Na žalost so lahko posledice dolgoročne.
Sem brala članek o mleku v reviji Zdravje ( na sploh, ne za dojenčka ) pa se sedaj kar malo izogibam mleku.
Ne vem, za mene ni kompliciranje, če se držiš nekih pravil oz. napotkov, ki otroku lahko prihranijo težave v poznejših letih. Jaz vedno pravim, da če bom otroku dala s pravilnim uvajanjem hrane vsaj 1%  boljšo možnost, da neke bolezni ne bo dobil, se bom tega držala. Joj, upam da nisem zakomplicirala user posted image .
No, moj odgovor je, da dobi kravje mleko šele po enem letu starosti.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 23:15:58   
Avri
Se popolnoma strinjam Mimica. Otrokovo zdravje ni stvar kompliciranja, gre za odgovorno ravnanje.


Kar te hrani, te lahko tudi uniči. (Latinski pregovor)

(odgovor članu mimica)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 23:34:19   
Suzi*
Ma, lahko se držite tega enega leta kot pijanec plota, kaj pa če gre otrok z 11m v vrtec?????? Tam itak nimamo vpliva na prehrano, dobijo pa itak da kravje mleko za jest in pit. In jaz sem taka, da raje sama sprobam, če tamalemu dela določena hrana (ne samo mleko) kakšne probleme, da se ne bom potem, ko bo v vrtcu, spraševala, od česa ga zvija, ima pike po telesu, rdečo rito......

Mi smo začeli s skutami, jogurti, sirom po 8m, z alpskim mlekom pa zdaj, malo pred 11m, ker gre kmalu v vrtec. Ga je pa občasno prej dobil tudi v pireju.

_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu Avri)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: MA KRAVJE MLEKO
1.2.2006 23:44:54   
eva1
Pač to je odločitev vsake mamice posebaj(res če v družini dokazane alergije, je pač bolje počakati...jaz sem začela pri 8 mesecih-razni linoti, špinača, krompir...
Me pa zanima, zakaj ravno 1 leto(sej vem da tako svetujejo), ampak zakaj ne 11 mesecev ali pa 13-zakaj ravno 1 leto???  Poleg tega pa se zdravniki tudi pogosto motijo-mogoče bo pa čez 5 let veljalo, da se kravje mleko daje šele po 3 letih-tako sej je vsako leto kaj novega...glede hrane, spanja, dojenja...sicer pa kot je že suzi napisala-naš je šel z 10.5 meseci v vrtec, tako da itak ni druge izbire...kar se tiče kompliciranja-vse v mejah normale!

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: MA KRAVJE MLEKO
2.2.2006 7:35:49   
ZARA
Oprosti, Spliš, ker ne obvladam gumba Posreduj.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: MA KRAVJE MLEKO
2.2.2006 21:25:13   
blazka
Ko sem glih hotla jest vprašat pa se kot naročena pojavi ta tema. Pri nas imamo 8 mesečnika, pa me tudi zanima, če bi mu lahko že počasi začela dajati kravje mleko. Sej ni tak problem kupovati adaptirano mleko, samo ko pa je ena škatla lahko odprta le 14 dni. Cele pa ne porabim, ker mu le zvečer mleko v kašice mešam (drugače se še dojiva). Pol pa pride do tega, da več kot pol škatle stran mečemo (k smo navajeni, da je hrano škoda stran metat)....Sej sem mu tudi že dala kako žličko polente, ki sem jo jaz jedla, pa je bila namočena v navadno mleko, pa pire, špinačo,...
Bi rekla, da če je kravje mleko v manjših količinah, najbrž ni problema zaradi vitaminov, kalcija in železa v njem. Tko, da bi mu ga pa za pit dajala, bom pa seveda počakala do 1 leta.

LP

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: MA KRAVJE MLEKO
2.2.2006 22:59:01   
taška30
Naša je stara malo več kot 9 mesecev. V pire in špinačo dam alpsko mleko, drugače pa adaptirano. Doma imam še eno škatlo, potem gremo na kravje - se pravi tam pri cca. 10 mesecih.

Sem si pa prebrala vaše odgovore in malo razmišljala o vsem skupaj. Prišla do naslednjih zaključkov, pa malo pokomentirajte, če hočete.

OK, se strinjam, da je v kravjem manj železa, vitaminov in mineralov kot v adaptiranem. Zaradi večje količine beljakovin lahko obremeni ledvice. Torej, če bi dojenčku od rojstva dajali kravje mleko,je možno, da bi se to res poznalo na zdravju dojenčka.
Če pa pogledamo recimo 7-8 mesečnega otroka, ki uživa mešano prehrano, recimo 2x na dan sveže sadje, raznolika zelenjava vsak dan, 3-4x (ali še večkrat) na teden meso, rumenjak, jogurt, skute (ki so dovoljeni)...torej ostane pravzaprav samo kakšne 2-3dcl čistega mleka, ki ga tak otroček zaužije na dan. Nekako se ne morem prepričati, da mu teh 2dcl adaptiranega mleka 'rešuje' raven železa in vitaminov. Mislim, da če je meso 3x na teden, je za železo poskrbljeno, v sadju in zelenjavi je pa tudi ogromno vitaminov in mineralov.

Kako se vam to zdi? Po moji preprosti logiki bi rekla, da po 6-em mesecu (oz. takrat, ko otrok zares je mešano gosto hrano) nekako ni več v igri ta pomembnost železa in vitaminov v adaptiranem mleku. Mogoče le zaradi ledvičk, kaj pa vemuser posted image

Pa pustimo zdaj ob strani alergije, ker če je prisotna alergija, potem je otrok alergičen tudi na večino adaptiranih mlek, pa jogut, skute...

Lp, Taška

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: MA KRAVJE MLEKO
3.2.2006 11:54:09   
Avri
Tudi mi smo prej metali starn cele škatle Aptamila, ker smo porabili samo za kakšno kašico oz če je mami morala kam na pot. Hvala bogu sem pred kratkim odkrila da se Aptamil dobi v takih vrečkicah, kar zadstuje za en obrik (200 ml) pa tudi cena je mislim da okoli 300 SIT.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: MA KRAVJE MLEKO
4.2.2006 0:12:21   
Suzi*
IZVIRNO SPOROČILO: blazka

Sej ni tak problem kupovati adaptirano mleko, samo ko pa je ena škatla lahko odprta le 14 dni. Cele pa ne porabim, ker mu le zvečer mleko v kašice mešam (drugače se še dojiva). Pol pa pride do tega, da več kot pol škatle stran mečemo (k smo navajeni, da je hrano škoda stran metat)....



Če se še dojita, lahko namesto kašice+adaptirano mleko, zvečer uporabiš kar kašice, ki se mešajo z vodo (adapt. mleko že dodano) in ne bo problema z metanjem neporabljenega mleka stran.

Drugače pa za kuhanje lahko začneš uporabljat kravje mleko.

IZVIRNO SPOROČILO: Taška30

Mogoče le zaradi ledvičk, kaj pa vemuser posted image



Ja, mislim, da je poanta ravno v ledvičkah, ker ne morejo predelat prevelikih količin določenih mineralov, ki so v kravjem mleku.


_____________________________

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: MA KRAVJE MLEKO
6.2.2006 21:20:54   
blazka
Suzi, sej sem mu dajala kašice, ki se mešajo samo z vodo... ampak s polento pa morš nekakšno mleko zraven dati. Mislim, da če par požirkov kravjega mleka na dva dni dobi res ni problem zaradi ledvičk. Če bi pa namesto dojenja pil kravje mleko, bi se pa najbrž zelo poznalo.

LP

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 44
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Metode uspavanja, ki škodijo otrokovemu ra...
Namesto, da bi poslušali sebe in otroka, se preveč pogosto zanašamo na mnenje strokovnjakov, sorodnikov in znancev. Le r...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?