|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 14:41:46   
Lory
Midva bova letos zidala in sva že vse preštudirala naprej in nazaj in absolutno bodo lesena okna. Moraš pa prej vedet kaj kupuješ. Midva se bova verjetno odločila za Sora Žiri. So dražja ampak res kvalitetna in estetso narejena okna. Pri vzidavi novih oken ne smeš gledat tolk na ceno kot na kvaliteto. To me je podučil mož in tle ni debate.
Če pa pogledam na kakšni hiši plastična bela okna me pa kozlat prime. Kolk grda ratajo. Rumenkasta in nevemkajševse.
Lesena pa kupiš s končno glazuro in ti jih garantirano ni treba več štrihat 10 let. Danes so lesena okna čist nekaj druzga kot pred leti.

To je moje mnenje

(odgovor članu lory05)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 14:50:09   
katjutav
Sem se spomnila na mojega bratranca: njegova žena je arhitektka, imata 3 majhne otroke, in 1 leto sta v novi hiši, ki jo je seveda sama zrisala. Noter sta dala samo lesena okna.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 15:05:54   
gaja
No, da še jaz povem svojo zgodbo...

Kupili smo skoraj 200 let staro hišo, pod spomeniškim varstvom. Seveda moraš potem tudi malo gledat na to kaj ti pustijo. MI smo vzeli plastična okna, noter so bela, zunaj pa rjava, kot da so lesena. Po enem letu, seveda smo se takoj ko je bilo možno vselili, čeprav smo menjali notranje omete. Potem se je začela pojavljati plesen, prav tako kondenz. Smo mislili, da je zaradi oken, ker res ful dihtajo (tudi sliši se ne skoraj nič ne noter ne ven). Pa smo letos začeli pripravljati fasado, pa smo imeli tri podjetja na ogledu. Vsi trije so rekli da plesen ni zaradi vlage, ker so merili vlago v prostoru in je normalna, ampak zaradi kondenza in da bo bolje, ko bo prava fasada. Nasvet: vsaj enkrat na dan, najbolje zjutraj dobro prezračiti, ker ljudje ponoči izločamo veliko vode, še posebej otroci. Fasada nas bo stala 4,5 mio sit, ker je hiša v treh nadstropjih.

Kar se tiče lesena vs. plastična, sem jaz še vedno za plastična. Tašča ima 5 let stara lesena okna, pa so že sedaj kriva, težko se odpirajo in zapirajo, pa niso bila neka poceni okna. Če bi se sedaj še enkrat odločala bi vzela plastična, vendar tista z zračniki. Dajo se dobiti takšna, ki ob preveč ali premalo vlage odprejo neke zračnike in spustijo vlago ali kondenz iz prostora ali v prostor.

Odločili se boste pa sami...

LP


user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 15:06:14   
Gina
Oprosti, Kalbo, res te nisem hotela preimenovat, ni bilo nalašč. In vsekakor se strinjam, da je v osnovi plesen zaradi slabe izolacije, za katero se s sosedi ne moremo zmenit, da jo potegnemo od zunaj, kar bi bilo najboljše. Ampak še vedno sem prepričana, da plastika bolj tesni kot les. Vesela sem zate, ker nimate plesni. Te pa res nikomur ne privoščim.

(odgovor članu katjutav)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 15:09:51   
KIRA
z lesenimi (od ene znane firme) imam slabe izkušnje, so vsa za drek, zato sva se odločila za PVC. bi se za ALU tud, ampak finančno ni šlo skoz. s temi pa zaenkrat nobenih težav.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 15:14:54   
Jančika_
V starem, slabo izoliranem bloku sva lesena, povsem dotrajana okna (ponekod si lahko v špranjo vtaknil cel prst) zamenjala s plastiko. Plesni je manj kot prej, vlage v zraku pa občasno več, a redno zračimo in ni problemov. O čiščenju in vzdrževanju ne bom pisala, ker je bilo že vse povedano. Na kratko, če bova kdaj imela hiško, bodo okna plastična.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 15:15:50   
Jančika_
Ah, kaj sem napisala - ne v slabo izoliranem, ampak v NEIZOLIRANEM bloku.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 15:43:30   
copka
meni je ful smesno, ko pisete nikoli vec plastičnih, so za en drek, ni jih cez lesena. Mogoce sem jaz pretirano "naravovarstvenik", samo mi imamo doma plasticna okna, pa imamo tudi vlago, ki se je pojavila sele 4 leta po montazi. Ampak roko na srce, premalo zracimo, zivimo na hribu, pa se voda kar nabira na nasem travniku, pa smo sele renovirali stanovanje....In kaj posledicno sem zacela vec zracit, potem pa v kot( zunanji koti hise so problematicni) obrnem pecko in segrevam 20 minut in sem se tudi plesni znebila. Pa po tem dezju spet vidim vodo na travniku, pa bom nadaljevala s svojim pocetjem.   
Ampak kje je najvec plesni? Ponavadi v kopalnicah, pa v kaksnih kotih v kuhinji, kjer se nabira para.
Lesena okna se navpijejo vlage, potem pa se skrcijo in spet puscajo zrak( ne dihtajo vec dobro). Dobro za vlago, slabo za ogrevanje, ker porabite vec za ogrevat prostor.

Ne vem, jaz ne morem biti tako 100%, da pa kdaj ne bomo dali lesenih, zaenkrat sem cisto zadovoljna s plasticnimi, lesenih se mi po pravici ne bi dalo barvati, pa se ugotovili smo, da ima sestra alergijo na te barve. Na plasticna pa smo dobili garancijo, da se tekom let ne bodo spremenila.

Tako, da nasveta ne morem dati! Vso sreco pri izbiri izvajalca del, ker od teh je vse odvisno v koncni fazi.

(odgovor članu Lory)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 17:12:26   
Gina
Joj, joj, ljudje, pa saj meni je vseeno, kakšna okna imate. Samo ne mi govorit, da zračenje pomaga. MI imamo odprto okno v kuhinji na kiper cel dan in vsaj pol dneva vsa ostala okna, ter vrata na balkon celo noč- tudi pozimi, v kopalnici je okno odprto dan in noč, pa vsa ostala okna tudi vmes. Ampak imamo plesen in vsaj 60% vlago v stanovanju. No, zdaj je resnično boljše, po razvlaževalcu. Ampak zračenje ni pomagalo, zbiralec vode je tisti, ki hilfa.

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 18:17:19   
BibaJ
Mi imamo lesena s kombinacijo aluminija na spodnem delu od Stavbno pohištvo Polskava. Zaenkrat smo zadovoljni.
Cenovno pa je bila približno enaka razlika (kot jo navajaš) med pvc in lesom pred 2 letoma. Pvc okna so bila takrat najbolj ugodna od AJM.

_____________________________

"Niste človeško bitje, ki doživlja duhovno izkušnjo. Ste duhovno bitje, ki doživlja človeško izkušnjo."
dr. Wayne W. Dyer



(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 19:27:08   
Anonimen
PLASTIČNA!!user posted image

(odgovor članu BibaJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 19:33:48   
mika
Midva zbirava predračune za lesena okna za novogradnjo.  Ena PVC okna so cenej od lesenih, so pa tudi dražja.  kupila bova lesena. Hočeva rjavo barvo, PVC okna  imajo ogabne imitacije lesa.
Men se pač zdi imeti PVC okna doma ravno tako, kot da bi na sebe oblekla sintetično majico, ki je sploh ne prenesem.
Glede barvanja ni res, da jih moraš barvati na 5 let, ker so barve zelo obstojne. Mi smo v hiši 15 let in imamo lesena okna, prebarvali pa smo jih prvič lani. S tem , da je tehnika barvanja oken in kvaliteta barv danes veliko boljša, kot je bila pred 15 leti.
Kar se tiče starih hiš in novih oken, je PVC najslabša rešitev in res je, hiša ne more 'dihati' zato se nabira vlaga.  Odstraniti bi morali staro fasado in narediti novo. Pa nabavit tajfune da izsušijo prostore, ali pa biti brez fasade kakšno leto, da se stene sušijo navzven in ne noter.

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 19:50:06   
karmy
hm...govorite da PVC okna popokajo, pa mene zanima kuk ste pa dale za ta okna? 1 €? user posted image  jzt mam taka okna v prejšnem stanovanju, oz. ga mam še vedno, in zgledajo isto kot takrat k smo jih namontiral notr... pa še bela so...user posted image  in bi vas pelala tja, in če najdete kakšno napako, jih takoj zamenjam... ampak vam rečem da je ne boste najdl...

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 21:42:02   
urška
noj mož je včasih delal v podjetju, kjer delajo plastična okna. (BTW, to je firma GVT v LJ - dolgi most; prodajajo pa firmo rechau) in mi je zdej razložil, da vlaga se v stanovanju ne bi smela nabirati zaradi oken. je pa res, da ta okna bolj dihtajo in ljudje velikokrat pozabijo zračit.

plastika, ki jo proizvajalec uporablja ne sme bit reciklirana; če je se bojo okna zvijala.

no moji so ptem kupili 2 okna od te firme. in so super zadovoljni. ti jih toplo priporočam.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 21:53:18   
Lejči
mi imamo tudi plastična okna, s katerimi smo zadovoljni, pa tudi po ugodni ceni smo jih dobili. je pa re, da imava v spalnici težave z vlago, ampak problem je nastal zaradi slabe izolacije. prejšnja okna so bila ful prepišna in tega prej ni blo opaziti user posted image . zdaj pa veliko zračimo, pa je boljše. imamo pa simerjeva okna. poglej na www.simer.si

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 22:18:43   
Pajaca
Pri meni bodo def lesena. Plastična mi niso všeč.... pač predsodek ni kaj. Sem pač mal klasik (vsaj nekje sem) in ne bi imela pločevinaste strehe in plastičnih oken v stanovanju.

Drgač pa vsak po svoje... isto kot laminat in parket.... mamo oboje, pa mi je stokrat bolš filing po parketu hodit kot po laminatu..... ta mi je tko hladen in trd.... les pa fajn topel in mehek.

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
21.2.2006 23:39:06   
frutka_
Lesena iz tikovega lesa...super, zgleda!

Sicer pa imava midva lesena okna kot veš in se v redu obnesejo. Okna so ogromna, barvali smo jih ob vselitvi pa ziher jih bomo letos spet, ker jaz rada štriham...hehehe...to pa vedno in v vsakem vremenu.user posted image user posted image user posted image

Po moje so plastična in lesena isti drek. Samo stvar okusa in financ je kaj boste izbrali.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
22.2.2006 8:22:20   
k1
mi smo dali v novogradnjo pvc. je pa res, da "tak dihtajo, da moji sosedi še frajtonarce ven ne čujejo" - to je fora iz reklame ampak kar drži.

samo moraš pa pri teh res zračit oz. imeti ustrezen prezračevalni sistem, drugače boš imela pod okni mokro od vlage.

priporočam ajm (ps: od tam lahko vidiš našo novo hiško!!! user posted image  ), sedaj v začetku marca je sejem dom v lj (7-12.3.) in imaš sejemski popust, pa gotovinski, tako da na koncu kar nekaj znese.

midva sva bila presenečena nad končno ceno, ki sva jo dala za celotna okna in  vhodna vrata. računala sva vsaj 500 jurjev več.

res priporočam!


(odgovor članu Andra)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
22.2.2006 8:37:55   
Anonimen
Bom poskusla doma poiskat tisto kar smo mi slišali o tej temi na faksu.

Nam je to zlo lepo odpredaval. SAm najti moram .

Na kratko pa tko:

Lesena - če so štrihana nič ne pomaga. Les sam proizvede zaščito proti UV žarkom in postane srebrno siv. To je njegova najboljša obramba pred vplivi iz okolja. Takih se ne dela več. V preteklosti so zadeve premazali z volovsko krvjo - zaradi česa se ne spomnim (bo viv povedala) - zato je popularna barva taka.

Plastika - 4 leta nazaj menda še ni bila tehnologija dodelana in imajo menda plastična okna zaradi tega ne ravno najboljše lastnosti, ker se tudi plastika po določem času na soncu uniči.

Ja pa še to: les je naraven m,aterial in ima pore v sami strukturi. tako kot gips. In skozi te pore okna 'dihajo'. Seveda, če se jih ne zadela. V tem primeru se obnašajo kot plastična.


Izpeljava tega je: je čisto vseeno in stvar okusa. Jaz osebno bi lesena z dobro zasteklitvijo. Sicer pa v moji hiši (ko bo) ne bo oken ampak samo panoramske sene (alu).user posted image  no potem pa svizec........

Tist bom pa res doma pogledala za bl strokovno razlago....

(odgovor članu k1)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
22.2.2006 9:13:06   
Ro-La
plastik fantastikuser posted image

_____________________________

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
22.2.2006 17:50:58   
Reja
Mi smo stara, dotrajana lesena okna zamenjali s plastičnimi, lepimi, enostavnimi, pripravnimi. Prav super so. O kaki vlagi ne duha ne sluha, čistijo se fino, pa še v parih urah so jih zamenjali!

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
22.2.2006 21:32:11   
LONA13
 doma imamo lesena in so po 18 - letih štrihanja in vzdrževanja samo še za na odpad... v novm stanovanju imamo plastična, kako se bodo obnesla vam povem pa čez 18 let user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Nejc praznuje dva rojstna dneva 20.7. in 2.8.!

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: LESENA OKNA vs. PLASTICNA
29.10.2015 16:21:17   
nadzorni
Vsekakor lesena...
Nekaj prednosti je zapisanih v prispevku na spletni strani: http://www.mizarstvo.si/lesena-okna/

(odgovor članu LONA13)
Neposredna povezava do sporočila: 48
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?