tintara
|
Dobro jutro, dober dan! Kako ste kaj, se vam mal oglasam in to, ne boste verjele z domacega racunalnika. Ja, od danes naprej sem doma. Danes na dopustu, nato pa cel oktober na bolniski. In v novembru mi zmanjka ravno en dan do nastopa porodniske (3.11), tako da bom pokoristila se en dan dopusta in si s tem prihranila en obisk pri zdravniku in ene 3 ure cakanja na bolniski list. Vsi so me sprasevali, kaj bom pocela doma? Danes zaenkrat siba, sem bila ze na CSD, dobila liste... A vam porocam, mogoce kateri pride prav. Ja, res mozno je na porodnisko le 28 dni prej, tak da ni bojazni, da bi moral prej, ce si prej na bolniski. Place se vam bodo upostevale: najvec do septembrske place izplacane v oktobru, edino tiste, ki imate rok cisto na koncu decembra bi eventuelno lahko dobile se placo za oktober notri. Baje da je zdaj tak program in ga ne more ogoljufati. Meni je rekla, da ce prinesem 2.11., da lahko dobim notri se septembrsko placo, sicer pa ne. Pa bi jo rada, ker sem bila lani septembra precej na bolniski za malega, letos septembra imam pa polno placo. Plenice? Jaz sem pri prvem tudi malo premiasljevala v smeri pralnih plenic, pa sem bila prekamot. Zdaj pa sploh ne pomislim na njih. Kriza, pa bi ze po sluzbeni plati mogla bolj na naravo gledat. Ampak, tudi pralni prasek ni najboljsi! Pomoje je tako, ce jih hoces uporabljat, potem se jih loti od zacetka, ce ne se ti jih in ne bo dalo in predrage bodo! Kar se pa tice odvajanja od plenic, sem jaz tudi povsod slisala, da se prej odvadijo... Ampak sama nimam te izkusnje. Nas se je odvadil pri dobrih dveh letih, s tem da sem ga jaz umetno ohranjala v plenicah, ker je bila ravno huda zima. nOtri je bil brez, ko sva sla ven je dobil gor plenico, pa za vrtec jo je tudi imel. Potem sem pa ga v tistem hudem mrazu mogla vseeno dajat vsakic, ko ga je lulat, dat dol hlace, pa se plenico... in se je polulal. No, pa sem le ugotovila, da bomo pac pozimi nehal in moram rect, da se ni velikokrat polulal, se pa se zdaj kdaj zgodi (vcasih ponoci ali pa mu kaj uide, ko je ze ful sila). Za kakat je bil pa odvajen ze prej in je kar jokal, ce ga je kakat in nisva bila doma. Imam pa prijateljico, ki uporablja bombazne plenice, pa se je odvadil kasneje kot nas, drugace je bila pa ful zadovoljna z njimi. Nase novo dete na zadnjem UZ (29 tednov) se ni bilo na glavi. Ampak zdaj pa mogoce je. Kolcanje cutim spodaj, brce v mojo rit pa so postale zelo redke. Zgoraj me je pa ze tudi prej brcala, tak da na to ne morem it. Me je pa zadnje 3 dni ful bolelo od popka navzgor. No, ful ravno ne, ampak je pa bolelo, ce sem stala ali hodila. Imela sem obcutek, kot bi mi raztegoval ene misice al trebuh al kozo al kaj jaz vem kaj. Moram rect, da so bile to prve nosecniske tegobe zame, razen prvih slabosti, ki pa so ze zdavnaj preteklost. Danes se mi zdi je bolje, ali pa sem samo manj hodila. Bomo videli kako bo slo naprej. Porod? Se ne bojim in ne razmisljam. No mogoce se bojim, pa samo ne razmisljam. Tudi pri prvem je bilo enako, sploh nisem razmilsjala, ker se mi je zdelo, da ko bom prisla do tja, bo ze nekako. In prav res se je tako zgodilo, v porodni brez obcutnih popadkov, je zacelo malemu nagajat srcece in smo sli na CR. Torej lahko recem, da tistega vmesnega dogodka med pripravo cunjic in sprehodom res ni bilo. Je ze bilo, samo jaz nimam pojma o tem. Upam sicer, da tokrat pridem vsaj do popadkov, pa da mi uspe naravno, sam ce pa ne bo slo, pa ne bo slo. Prvic sem rabila kar kak mesec ali dva, da sem sprejela dejstvo, da nisem naravno rodila, zdaj se pa ne mislim sekirat. Ce bo slo, bom ful vesela, ce ne, kaj cmo. Baje imas lahko le tri CR, bomo pac pri treh otrocih ostali (imam tiho zeljo po 4), to pa je tudi najbolj negativna posledica. In pika. Tako, malo v tolazbo meni, ker najbrz mi po porodu spet ne bo vseeno. Ampak zaenkrat sem tako odlocena. Zunaj je ful fajn soncek. Zdaj grem skuhat eno govejo juhco, si jo zelim ze 100 let, pa nikoli ni casa za skuhat. Danes pa bo, ker sem doma! Jupi!!!! Punce uzivajte, pa ce se kadarkoli zmenite za kavo v dopoldanskih urah, se vam zelo, zelo rada pridruzim, popoldne pa tezko, ker grem po malega... Ema, sem mislila, da bi se midve kdaj dobili v Domzalah, zdaj o sem tudi jaz doma, zdaj moras pa bolj pocivat. No, nic hudega, bova sli pa na sprehod z vozicki kdaj pa kdaj, ane. Punce, cuvajte se, vse! LP, Tina
|