|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčice
28.9.2006 9:18:27   
severnica77
Pozdravljene,

zdaj pa ni user posted image , da si ne bom utrgala nekaj trenutkov in se vam malce javim.

Nekaj časa se nisem javila pa ne zaradi tega, ker bi uživala na kakšnem prijetnem dopustku ampak sem totalno padla v delo. No, to so sedaj zadnji projekti, saj počasi predajam delo kolegici, ki me bo nadomestila. Kar pa je težaško delo, ker je kar veliko stvari za predati. Še sama ne morem verjeti, da je toliko tega. Bo pa že uspelo, saj še delam en mesec. Potem pa porodniška .... Jupi. Se že veselim, da bom lahko vse v miru pripravila, prebrala kakšno knjigo. Drugače je na pregledih do sedaj bilo vse bp, komaj čakamo na naslednji UZ, ki pa ga imam 18.10.. To bo že najin 4 UZ + NS. Kilogrami ..., kilogrami pa kar rastejo sem na + 9-10 kg - odvisno od časa tehtanja.  Ne morem verjeti kako beži čas ... skoraj bo december!

Mimogrede, veliko punc priporoča knjigo Izziv poroda pa me zanima ali jo je katera že prebrala in kakšno ima mnenje o njej?

Druga zadevščina, ki pa me trenutno zanima pa so pralne plenice. Po resnici povedano se mi ne zdi slaba ideja. Po drugi strani pa spet ne vem ali bom imela živce za pranje plenic skoraj tri leta user posted image ? Kaj pravite punce? Do sedaj vem le za en par, ki jih uporablja in so z njimi zadovoljni, vsi ostali pa kar Pampers ...

Že hodite vse v šolo za bodoče starše? Ali bodo partnerji pri porodu?

Ženkica - čestitke za rojstni dan - čeprav malce pozno user posted image .

Tintara - čisto logično je, da te takšen prizor vznemiri. Moram reči, da je tudi mene. Sem se morala potem prav prisiliti, da preženem takšne misli iz glave ...

Enamair - me veseli, da se je situacija umirila. Želim vam, da čim dlje ostanete v enem. Časa za cartanje bo še napretek! user posted image

Shorty - čestitke za opravljeno maturo, matematika pa še bo že.

Manetka in Rita - čestitke za opravljeno diplomo in sploh za dosežene ocene. So sigurno bili še vajini bušiji ponosni user posted image .

Supermami - ne me vzet za besedo, vendar se mi zdi, da če ne izkoristiš 28 dni pred porodniško, se ti teh 28 dni ne prišteje k trajanju porodniške po porodu. Torej, če ne greš na porodniško pred porodom izgubiš teh 28 dni. Drugače pa je sedaj možno nastopiti porodniško samo še 28 dni prej.

Se opravičujem, če sem katero izpustila, ji pozabila čestitati, vendar se je od mojega zadnjega javljanja nabralo toliko postov, da jih je že kar težko obvladovati. Ste res pridne pri pisanjuuser posted image .

Na koncu se še naj pohvalim user posted image ... Nabavili smo voziček Quinny Buzz, nagledano imava tudi posteljico, ki pa jo greva kupit tudi še ta teden. Tudi cotk se je že kar nabralo pa škarjice, krtačka, dudica, steklenicka (se ne morem upreti nakupovanjuuser posted image - včeraj sem kar mimogrede kupila še eno brisačko in dekico)  pa še od kolegice dobim kar nekaj strvari. Zaenkrat še nimamo košarice in zimske vreče, vendar še bo tudi to prišlo na vrsto. Drugače pa oba z mojim user posted image  vsaj enkrat dnevno furava voziček po stanovanju ... Groza je edino ta, da nama zaradi enega centimetra voziček, ko je sestavljen, ne gre v dvigalo. No, tudi to bo rešeno, saj bodo v novembru že nova dvigala user posted image .

No, zaenkrat bom kar končala, čeprav bi lahko še kar dalje pisala ...

Lepo se imejte. Pazite nase in svoje buškote.

P.S.
Če bo kateri v pomoč: Za tiste, ki jim včasih izbriše poste. Tudi meni se je to dogajalo, sedaj pa preventivno vedno ves tekst varnostno skopiram preden spročilo odpošljem....

< Sporočilo je popravil severnica77 -- 28.9.2006 9:27:26 >

(odgovor članu pikanogavička)
Neposredna povezava do sporočila: 1826
28.9.2006 9:52:45   
crci06
Živjo!
Evo, še ta zadnja kofetarica se je oglsila :) No, kaj naj rečem, imele smo se lepo, vsem ostalim je pa lahko žal :)
Tudi jaz sem za še kakšno kavo ko vas bo imelo še več čas (porodniška), ampak sem ravno pomislila, da takrat bo pa že mraz in ne bo tak luštno na sončku 2 uri sedet...
Mogoče nas pa vreme preseneti.
Ne dolgo nazaj sem se jaz z nekom pogovarjala kdaj imam rok, pa sneg, pa vreme, pa sprehodi, pa mi je odgovoril: "Saj imaš rok pred Božičem, takrat pa še marsikdaj ni sledu o zimi, kaj šele ornk snega..." Aja, že vem, v zvezi z vozičkom je bilo to - kdaj bomo končno lahko šli za eno uro ven :)

Ja, zdaj pa da malo skrajšam (sem pač tudi jaz čvekica... :) ) - čestitke vsem za ocene, diplome, maturo, voziček, sprehode okrog hiše, pa zato, k ste tok fajn...

Koliko pa je stara Zala, da kar sama predlaga babji žur? To je mogla pa od nekje pobrat, ane?

Knjigo Izziv poroda si bom sposodila tudi jaz, če jo dobim, ker meni nekatere stvari pač niso povsem jasne... razen tega, da še noben ni not ostal. Me je kolegica prav začudeno pogledala, ko sva eno uro govorile o dojenčkih, pa o cunjah, pa o nosečnosti, pol me je pa vprašala kje in kako (EA) bom rodila, sem pa kar zaključila temo, da s tem se pa še ne ukvarjam in se verjetno še 2 meseca ne bom :)
A ni lepše razmišljat o cotkah, kot pa o porodu in mastitisih? No, ja, naslednja fina misel so pa cartanje, nova sobica, sprehodi in igranje... Vmes pa nekaj manjka, ane? :)

Cotke, pleničke... vse se opere... Jaz sem tudi razmišljala o pralnih pleničkah, ampak, zakaj pa bomo pol imeli palčka zavijalčka? Za rabljene čepke za ušesa? Ne, mormo ga izkoristit :)  Ja, pa to mi ni bilo čisto jasno - kako je s pralnimi pleničkami in previjanjem, kadar si nekje na obisku? Rabiš s seboj samo robčke za umit in novo podlogico, staro pa vržeš v WC? Kaj pa, če si na pikniku? Pa še vrečko za smeti.. Ker - ane - blago pa ponucaš isto? Mogoče je pa fo praktično! Ampak ne - pri nas je odločitev padla - mi bomo kar veliki osnaževalci in bomo uporabljali pleničke za enkratno uporabo.  Sicer pa mislim,da so tudi bombažne nekako po velikosti, kajne, pa si lahko še premislimo :)

Evo, zdaj pa se le še pohvalim, da sem malo nehala zapravljat :)
Od nedelje namreč vemo spol :) in ga ne povemo, in zdaj je tako težko kaj gledat in prinest domov in skrivat, ker do zdaj so vse prijateljice tedensko hodile na obisk in gledale, kaj novega imamo v zadnjem "tednu"... Zdaj pa moram to začet drugače prakticirat, da se ne izdam! :)  

Je pa tolk lepo na 3D UZ, da si ne moreš mislit...
Barbk ga ima pa jutri, kajne?

Evo, en teden sem tiho, pol je pa cela stran moja...
Verjetno bo najbolje, da se spet za 1 teden malo zadržim!

Zdaj grem pa na en doober zajtrk!
Lp!

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 1827
28.9.2006 11:08:15   
r1ta
Dobro jutro!

Ko takole prebiram napisano, me zanima če že veste ali je vaš otroček že pravilno obrnjen ali še ne?

Ko sem bila doma sem ene tri dni čutila pravo selitev v mojem trebuhu, zategovanje in nategovanje, pa strašno močne brce in sem sama zaključila, da se verjetno dete spravlja v ta pravi položaj, kar mi je ginekolog kasneje tudi potrdil. Zdaj ima nogice čisto zgoraj, včasih me brcne pod desno zizo, včasih pod levouser posted image .

Kdaj boste začele prati oblekice in ostale stvari za dojenčka? Mene že zdaj drži, da bi vse preprala in zlikala ampak se mi zdi še malo prezgodaj...

Naj vam še povem, da jaz ultrazvoka ne bom več imela, ker tega ne prakticirajo tukaj razen, če bi bil sum na kakšne komplikacije. Tukaj babica samo dobro pretipa trebuh in so res mahri na tem področju. Zadnjič je točno ugotovila s tipanjem kje ima dete kaj in nato natančno natrofila srček za poslušanje.

Je rekel moj ginekolog v Sloveniji, da bi morala na veliki zvon obesiti kakšna je tukaj (Nizozemska) skrb za nosečnice, da bi ženskice v Sloveniji znale bolj ceniti kaj imajo in kaj jim je nudeno. No ja, saj tako slabo pa tukaj tudi ni... Res pa je, da tukaj nisem imela niti enega vaginalnega pregleda, ker se baje itak vse vidi na UZ, v Sloveniji me je pa g. pregledal dvakrat v roku 14-ih dniuser posted image .

Ali mogoče pozna katera kakšno internetno stran, kjer bi bil natančno opisan potek poroda? Mislim, da je nastopil čas, da se začnem psihično pripravljati, pa kljub temu da vem že vse od prvih krčev, popadkov, čepa, dihanja... naprej. Obstaja mogoče kakšen filmček poroda na internetu?

Lep dan!

R.

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 1828
28.9.2006 11:18:17   
Barbk
user posted image ...., Moj_moj ja, ja jutri imam pa 3D UZuser posted image in komaj čakamo, da si od blizu spet pogledamo kakšna je naša lumpika, seveda kolk nam ja kaj zrastla, kakšna ima lička pa noska, no pa seveda če ima še luliko in ni kaj zrastlo med nogcam hi,hi.No vseeno nama je če bo slučajno lulček bingljal med nogcam-kar bo pač bo...je najino popolno detece!No drugače pa Moj_moj moram priznati, da si karakter da takole zdržiš in se ne zagovoriš.Pri meni to ne bi šlo-sem prevelika babja čvekicaaa.Severnica bravo za Buzza-res je enkraten voziček-tako lep in praktičen in še enkrat lep.Glede plenic - pri nas bodo verjetno kar pamperske pele (se nekako ne vidim kako bi še plenice drgnila).No včeraj sem bila pri prijateljici in njenem 3 tedne starem fantku pa tudi ona pravi, da kar pamperske pojejo pa še dve poznam, ki jih prakticirata in se čist super obnese.Pa nobene vodike za ritko umivat, kar robčki in gasa pokakcane ritke spucat.Porod, ja porod...tudi o tem bo treba počasi razmišljat in si še kakšno stvar prebrati.Moram pa priznati, da kar zaslišujem te novopečene mamice o poteku poroda, še posebej dve ki sta prvorodke.No obedve pravita, da bosta šle še roditi :).No takole babuške grem še malo na sončka. Čav bau, Barbk  

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 1829
28.9.2006 11:46:38   
crci06
Spet jaz :)

R1ta, moje dete je že na glavco obrnjeno, se pa na kavi nismo znale zmenit, če je to že to.
jaz sem na UZ nekako blesavo vprašala, glede an to, da sem običajno čutila brce čist spodaj, pol pa smo videli glavico spodaj in nogice skoraj v ustih :) (pa BTW skoz je dete imelo rokice pri učkih, kot kakšen zaspanec/ka, ki si jih mane)... blablabla... sem vprašala - "sej se obrača", pa mi je odgovoril: ja, kolkokrat če... v smislu, da to še ni nujno to. Je pa res, da smo zdaj v tednih, ko naj bi se obrnilo in bilo to to.

Glede oblekic sem se jaz že hvalila, da sem tiste orto stare že preprala in prelikala... Za nove, ki sem jih kupila, mi jih je pa kar škoda, k itak ne vem točno, če jih bom sploh vse rabila.
Zdaj si nekako zamišljam, da bom oprala tam nekje do št. 62/68, pol pa, k bomo prali dojenčkove stvari, bom vsak teden še dodala kakšno novo zraven, pač glede na velikost in debelino.
Ker naša mamica :) ima že tud večje cunje, ja, in to nove! Zavestno kupljene! Npr. Žametne hlače na naramnice št. 80! K so ble pa tok lepe!

Glede poroda - kako smo kar naenkrat vse malo prešaltale od cunjic k resnim zadevam :)
Pomoje bi moral biti porod že skorajda tema naslednjega meetinga - samo nisem čisto prepričana, če bi se to tudi dobile sredi BTC-ja in se naglas drle, kaj katera že ve in kaj je katera kje prebrala...

A ma Tivoli kakšen skrit kotiček s klopcami? :)

Aha, R1ta - filmčka še nisem zasledila - vem pa, da punce gledajo film IN THE WOMB, kjer naj bi se vse videlo...
Jaz še nisem tako daleč. Mogoče ga skušamo poiskat ta vikend...

Dej, Barbk, samo to mi še povej - a si kej nestrpna? Ker jaz sem tisto dopoldan, ko sem izvedela, da lahko grem na 3D UZ, pa do popoldan, ko sem bila, imela kar pestro - v glavi in v srcu...

Zdej pa moram pa že skor mal kej pojest pol pa šibat v LJ, k sem spet na kavi zmenjena :)

bav bau!

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 1830
28.9.2006 12:02:26   
severnica77
moj_moj - glede poroda in Ea je pa z mano tudi podobno. Nekako se sploh ne pogovarjam o tej temi pa tudi, če jo kdo drug odpre. Moram priznati (mogoče sem malo user posted image ) ampak me je EA bolj strah in pikanja, seveda, kot pa poroda samega. Obešam se na izjavo moje prijateljice, ki je rodila maja in pravi, da jo je porod sicer bolel ampak, da je to ena lepa izkušnja. To je sedaj zame No.1 izjava in se je bom držala.

r1ta - jaz se ne vem kako je obrnjen, nazadnje je še kar lepo vzdolžno ležal. Bomo videli na naslednjem UZ. Mi pa moj G ni delal vaginalnih pregledov, razen prvič, ker je že pač bil čas za odvzem brisa. Pranje cotk ... joj, mene že tudi muči ampak še bom počakala vsaj kak mesecuser posted image .

barbk - pralne plenice so tridelne. zaščito skupaj s kakcem user posted image  vržeš wc, potem imaš še pleničko, ki se pere, če kaj pride skozi in še nadpleničko, ki pa je nekako kot pamperska oblikovana in čisto lahko za zamenjati .... Baje se s temi plenicami prihrani okoli 250.000,00.
Drugače pa jaz tudi nisem še sploh odločena. Lahko pa si ogledaš bolj podrovno na www.bambinomio.com.

lp,
m

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 1831
28.9.2006 12:58:32   
Barbk
user posted image babuške, sem zdele imela akcijo sezonske košnje....Sem "zakurblala" depilator in akcija.Je pa tako bolelo user posted image ...ma prav mi je kaj pa čakam cel mesec,da pol še v šumo v kratkih hlačah ne smem, k bi me kakšne lovc za medota zamenjal!Moj_moj ti še sprašuješ če sem kaj nestrpna.Še dobr, da imam ob 12.00 svojo G, potem šibam z dragim njegovega fotra v bolnico obiskat potem bo pa že ura 16.30 in bob verjetno čist v transu gledala najin zakladek kaj počne tam na toplem.Joj Severnica sem pa res bimba...saj sem puncam na čvekici že priznala, da se moram še kar precej informirat o vseh cunjicah, plenicah in ostalih pripomočkih za bebico.Priznam, da sem totalna nevednica-še dobr da imam vas.No teh 250.000 tolarčkev pa ni glih malo :) in bom pošteno premlela in naštudirala pralne plenice.Hvala za info!No zdaj grem pa še kosilce kuhat... Čavči, Barbk  

Neposredna povezava do sporočila: 1832
28.9.2006 14:49:44   
severnica77
barbk - tudi jaz sem totalna nevednica. Mi ni nič jasno, benkice pa tetra majčke in tetra ne vem več kaj še vse ... Številke oblačil ... Človek je lahko prav zmeden. Da o vozičkih sploh ne govorim in potem še o ležiščih in podbno.

Še sreča, da obstaja ringrajauser posted image . S skupnimi močmi nam bo uspelo.

Neposredna povezava do sporočila: 1833
28.9.2006 15:19:48   
pikanogavička
Ojla punce!!!
Ja, tudi moje dete je že obrnjeno na glavo. Brce oz. bokse pa čutim in zgoraj in spodaj. Me pa blazno boli (že neki časa) pod desno dojko. Težko ležim na boku, čeprav sem totalno obložena s povštri (hrbet, roke, kolena, še pod buškota si morem malo podložit, ker me tako manj zateguje)

Kar se tiče bombažnih pleničk: poznam punco, ki jih je uporabljala in bila zelo zadovoljna z njimi. Brala sem tudi debato na forumu med.over.net in tiste, ki jih uporabljajo pravijo, da sploh ni tolk dela z njimi, kot si nekateri mislijo. Opažam pa, da je veliko več mamic, ki uporabljajo pamperske. Tudi poznam jih več, ki uporablja pamperske-bolj simpl je sigurno.

Tiste, ki še niste vidle poroda, pa si ga lahko ogledate na filmčku in the womb. Samo jest sem bla kar šokirana, ko sem si ga pogledala...

IZVIRNO SPOROČILO: severnica77

barbk - tudi jaz sem totalna nevednica. Mi ni nič jasno, benkice pa tetra majčke in tetra ne vem več kaj še vse ... Številke oblačil ... Človek je lahko prav zmeden. Da o vozičkih sploh ne govorim in potem še o ležiščih in podbno.

Še sreča, da obstaja ringraja . S skupnimi močmi nam bo uspelo.

Ja, se strinjam - najprej sem imela težave kakšen voziček kupit; zdej se ubadam z uprašanjem glede plenic, cotke morem še oprat, pa ne vem ali morem vključit program za dodatno spiranje al ne....EA ja ali EA ne....user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1834
28.9.2006 17:14:06   
r1ta
Oj!

Ja bolj kot se bliža trenutek resnice več vprašanj imamo, se mi zdi... Vsaj tako je z mano...

Hotela sem vas že 100x vprašati pa vedno pozabim, zdaj me je pa severnica 77 spomnila.
Kaj so:
-benkice
-tetra majčke
-mako majčke (oz razlika med njimi).

Pravkar sem gledala en katalog z oblačili in spodnjim perilom in se mi je tako zaluštalo enega seksi spodnjega perila, pa sem si rekla da drugo leto... Zdaj pa razmišljam in sem se odločila, da grem jutri po nov kompletek zame. Pa prav hudičevo seksi bo! Zakaj pa ne? Zanima me samo, če bom našla tako veliko številko nedrčka...user posted image

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu pikanogavička)
Neposredna povezava do sporočila: 1835
28.9.2006 19:11:09   
Strawberrie Cherrie
Heja hoja decembrčice....
Vidim, da ste se lepo imele na kavici in ste počvekale o vsem mogočem! Superca...Poročila bom pa prebrala jutri, ko bo malo več časauser posted image user posted image ; anyway, glavno, da ste uživaleuser posted image user posted image

R1ta: jst sem kupila ene 4tele mako benkice: to so bodyi, ki se zavežejo na mašnico ob strani, kupila pa sem tudi 2 mako majčki -> to so pa majčke, ki se zavežejo ob strani -> tetra majčke so pa včasih devali pod mako majčke -> zdej sploh ne vem, če se jih še da kje kupit? Ker pri nas v Arielu in pa Malčku jih nimajo...bi pa jaz tut mela za pozimi ene 2 ali 3 -> da bo malemu toplo...

No, mi smo meli danes 'PANIČNEGA ginekologa' -> včeraj in predvčerajšnem sem se ful slabo počutila (verjetno kakšna viroza), potem je pa še moja mama malo olja prilivala na ogenj, da sem si predstavljala vse mogoče - celo noč sem bedela in štela gibe od malega -> ker se je samo parkrat premaknil, sem zjutraj najprej klicala G -> no in zaradi svetovne panike, nam je delala UZ, in mali ima 1160g -> sem prav ponosna na našga bajsijauser posted image user posted image ; v glavnem -> tudi ona je rekla, da gre po vsej verjetnosti za virozo, malemu prav nič ne manjka, obrnjen je na glavico, popkovina ni ovita kje okoli njega...v glavnem, mali je cev in srečen in tiši prste v usta!!! Tako da HVALA BOGU -> punce pazite se pred virozouser posted image user posted image ....ko sem prišla od G sem se prou butasto počutila, ker sem šla ZARADI MAJHNE VIROZE PANIKO DELAT PRI GINEKOLOGUuser posted image user posted image -> to ni normalno!!! Sicer je pa G tolk vredu, da je rekla, da ni panike, da lahko pridem kadarkoliuser posted image user posted image

No, kar se tiče bombažnih pleničk -> tut mi se še odločujemo, ampak pomojem bomo uporabljali kar pamperske oz. take za 1x uporabo, no, jaz osebno sem štela še zraven tok pa vodo pa te zadeve, pa mislim, da se za teh par tisoč res ne splača...še posebaj ker nisem ravno neki človek, ki bi bil obseden s pralnim strojem -> za na pot jih pa tako ali tako ne moreš uporabiti...sej ne rečem, da niso vredu, pomojem so super in otroci verjetno res prej postanejo čisti -> samo jaz sem bolj hm, kako naj rečem - človek, ki gre po liniji najmanjšega odpora in mislim, da bodo pampers oz huggies prav dobre za našo bebouser posted image ...

Pikanogavička: mi2 z mojim sva zadnjič po National Geographic gledala porod: zaključek mojga lubija -> on bo stal samo pri glavi in ziher ne bo gledal med nogeuser posted image user posted image

Barbk: Tut mene tale epilatorček tolk boli!!! Potem se mi pa še dlake začnejo navznoter obračat - britvica je kar zakon, še posebaj zdej, ko sem bolj okornauser posted image user posted image

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 1836
28.9.2006 20:14:58   
Zasanjana
Ojla!

Glede pleničk, majčk, bodyev... Mi bomo imeli kar Pampers oz. plenice za enkratno uporabo.Pri Zali se nam bombažne pleničke niso obnesle, zdaj bomo tudi poskusili, pa bomo videli, kako bo.Sem pa tudi jaz podobna kot london_paris, linija najmanjšega odpora.user posted image

r1ta, dobra ideja s kompletom.Če pa nosečniški buško ni seksi...user posted image user posted image

moj_moj, Zala je stara tri leta pa pol, recimo, take stvari pa v vrtcu pobira.Se tud kaka kletvica vmes znajde.user posted image

Glede filmčkov, vem, da je ena julijka prilimala en link od kratkega filmčka, ki opisuje faze poroda.Zanimivo.Pobrskajte malo po starih temah.Porod pa ni tak bav bav.Treba je poslušat navodila, dihat pa gre.

No, naš poba pa še ni obrnjen na glavo.Ne vem, kaj čaka.Naslednji teden bom G. malo povprašala o tem.Mogoče bi se nam pa splačalo iti na zunanji obrat.Bomo vidli.Zaenkrat še močno upam, da se bo obrnil.Saj imajo čas do 33.tedna al kako?

Nič, to bo to.Pupike uživajte!

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 1837
28.9.2006 20:26:27   
Naja30
Halo babike! user posted image

Po nekajdnevnem mrku se javljam na dužnosti! user posted image user posted image  Spet ste kar nekaj zanimivih tem odprle. Najbolj sem se smejala Tintari. Ampak je res tako, tudi jaz imam čudne strahove. Ravno v ponedeljek se je detece malo umirilo in sem bila vsa panična. Pa še nekaj je bilo, kar me je močno prestrašilo. Od prijateljice user posted image  mi je zalučal knjigico v roke in me zadel v spodnji del trebuha. user posted image  Kako sem se ustrašila! Tako mi je bilo hudo, da če bi bila sama, bi se zjokala user posted image  Pa mi je potem moj zakladek dal vedeti, da je vse ok in je bil zelo živahen.

Glede plenic sem tudi jaz razmišljala, da bi uporabljala pralne. V materinski šoli so nam to svetovali nekako od 8.meseca dalje. Ena je spraševala, kaj narediš, ko greš kam. Imaš pač za rezervo kakšne pamperske. Na obiske ne bi vlačila pralne plenice. No, saj bomo videli, koliko se nam bo dalo ukvarjat s tem. user posted image

Smo pa složne, ni kaj. O porodu sem začela tudi jaz razmišljat ravno te dni. Ne vem, kaj mi je bilo, kar nekakšen strah me je prijel. Tak čuden strah user posted image  Pa sem še pred nedavnim tolažila R1to, če se ne motim?
No ja, nekako bo že šel ven. Bom pa brez EA.

Ne vem, ful sem imela v mislih, da napišem, pa sem pozabila. Aja, Zasanjana hvala da si mi povedala za modrce, bom šla pogledat v Millerja. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1838
28.9.2006 23:20:52   
crci06
Naja3
Glede plenic sem tudi jaz razmišljala, da bi uporabljala pralne. V materinski šoli so nam to svetovali nekako od 8.meseca dalje. Ena je spraševala, kaj narediš, ko greš kam. Imaš pač za rezervo kakšne pamperske. Na obiske ne bi vlačila pralne plenice.

Evo, punce, problem rešen: do poletja "pamperske", poleti še ne vem, kaj je bolje zaradi vročine, pol pa mogoče bombažne, pa bo.
A glede velikosti bombažnih plenic pa še nismo nič pogruntale, ane?
Sem že enkrat spraševala, če so tudi enkice in dvojikice ipd... mogoče pa sama pobrskam in nam priskrbim odgovor!
Ja, RR je pa res zakon, ane? S skupnimi močmi bomo glih vse pogruntale! Čez par let se bomo pa smejale :)
Pa še to (Pst! čisto potihem, v tolažbo user posted image ): novembrke tudi ravno razčiščujejo pojme mako/tetra/benkica/body...
Vsaj to pa, upam, da jaz imam razčiščeno - sem že vrgla karte na mizo, kje mi manjka teorije... :)
Evo, vsem lepe sanje, jutri pa spet veselo na RR med čvekice :)
LP!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 1839
29.9.2006 5:15:19   
manetka
Dobro jutro!
Danes sem si pa izbrala res čudno zgodnjo urouser posted image  hja kr ne morm spat...

Najprej najlepša hvala vsem za čestitke!

Madonca teli dnevi po diplomi so bili tako aktivni, da sem komaj dohajala....
Včeraj smo bili v Ikeji in nabavili posteljico, previjalno, pa še in še.... madonca tri voze sva imela polne... najbolj sem bila pa očarana nad posteljninicami, dekcami.... tako je bilo vse lepo in cort pa še tok poceni.... Mislim, da zdej imam pa res kar skoraj vse.... Še komplet za ven tisti zimski sem kupila včeraj... Tako, da user posted image  ne bo zeblouser posted image  Zdej bo pa res treba prat.... pomoje ni zdej nič prezgodaj sj bo vse lepo zloženo počakalo pa še suši se zdej še zelo lepo.

Jaz bom tudi pri Pampers, se na lastne oči in nos spomnim kako smo sestrični prali in kuhali plenice, ker vse drekci nikoli niso šli ven....

Tudi jaz čestitam vsem za vseuser posted image user posted image user posted image ... je toliko, da se ne spomnim vsegauser posted image  

Zdej smo pa res že kar v zadnji faziuser posted image  ahhhh pa kaj bi nas skrbelo... saj bo... vse bomo rodile... saj jih je že toliko, no pa bomo še me...
Krožil je en filmček, med novembrkami sem jaz videla en link... ga tudi pred časom pogledala... je bil kar realen, mene je šokirala samo posteljica, ker nisem vedela, da je tako velika.
Mene sedaj še niti ni streh oz. me je že minil, v materinski nam je ena babica kar malo grobo pojasnila porod, tako, da se mi je takrat kar malo sanjalo ene par noči...

Supermami, potem je bila trgovina prava, mislim si bila zadovoljna? A si kupila komplet voz?

Sem videla, da ste imele srečanje, superca, no ampak jaz sem tako imela džumbus, mogoče se mi rata pridružit kdaj drugič.

Glede obračanja, tudi jaz imam občutek da se je user posted image  obrnil ker me je kake par dni prav mučilo, ker se je tako napenjal notri, sedaj so pa še brce spremenile lokacijo... od spodaj so se sedaj preselile gor.
Jaz bo vprašala naslednji teden ko imam pregled.

Pri meni se bliža polnih 7 mesecev, madonca kar ne morem verjetuser posted image , da smo že tako daleč.

No sedaj grem pa še malo probat posteljo gret, zaspala tako ne bom več...

Lep petkov dan žalim prav vsem!

M.

pa smo trije

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 1840
29.9.2006 7:08:16   
Naja30
Dobro jutro!

Tudi jaz sem med zgodnjimi user posted image  Zadnje čase kar ne morem spat, pol pa gledam kaj je po tv (seveda bolj malo zanimivega ob 5h zjutraj). Mali me tako brca, da mi na levem boku sploh ne pusti spati user posted image  Drugače mi pa ne paše. Na splošno se celo noč obračam in zaradi trebuščka pazim, tako da spim nekako zavedno user posted image  Ah, saj bo bolje.

Glede pralnih plenic - so različne velikosti, ja. Samo tiste najmanjše lahko dolgo uporabljaš, ker so kar velike. Da bi jih pa morale ne vem kako prekuhavati se pa ne bojte, ker najprej daš tako servetko oz. robček user posted image  (ne vem, kako se reče) za 1x uporabo, ga potem vržeš stran, sledi nepremočljiva podloga in šele nato pleničke. Vsaj tako so nam pokazali v materinski šoli. Na srečo so minili časi kuhanja plenic user posted image  Jaz sem to s pralnimi plenicami prvič zdaj slišala, da se še uporablja oz. dokler nam niso to tako lepo predstavili v šoli, se mi je zdelo malo za luno, da bi se vračala leta nazaj na stare metode. Pa ni tako napačno. Tudi odvajanje od plenic je baje hitrejše in enostavnejše za user posted image  pa ne vem zakaj že. Sicer pa mam še nekaj časa za te "velike odločitve." user posted image user posted image

(odgovor članu manetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1841
29.9.2006 7:51:41   
Strawberrie Cherrie
Jutro user posted image !
Vidim, da ste zjutraj kar aktivneuser posted image user posted image , jst tut ne morem več spat, ker je šel mojuser posted image v službo, mene pa še čaka nekaj stvari za faks, tko da, bo spet pestro dopoldne na netuuser posted image user posted image

moj_moj : jaz sem zadnjič gledala v arielu od bambino mio (se mi zdi, da je bla ta firma)tele pleničke, sej so ful cortih -> in ja imajo tole po velikosti -> tako da računica dokler frocek ni star toliko, da ne rabi pleničk je tam okoli 200000-300000sit, če prišteješ tok pa elektriko in te zadeve.

Aja, sem pa dobila poleg revije nosečnost eno brošurco od teh plenic, čak grem mal pobrskatuser posted image -> ti kr prepišem (PUNCE,prepisujem iz letaka) - dvodelne bombažne plenice so sestavljene iz prekrivnih hlač (te sem gledala komplet 6 je bil 14000sit v akciji) in bombažnega notranjega dela....imajo sprimne trakove Velcro, ki omogočajo hitro in preprosto pritrjevanje ter prilagajanje telesu posameznega otroka. Robovi hlačk so mehko obrobljeni v predelu pasu in odprtin za noge, tam he tudi napeljana elastika, ki omogoča, da se plenice lepo prilegajo. Ker so plenice in prekrivne hlačke iz blaga in ne iz papirja, je koža vašega otroka zares povsem na mehkem.
-> to maš eno šanso, da pač te bombaže notranje dele pereš;
Potem je pa še druga varianta: plenićine predloge BM, ki je biološko razgradljiv listič, zadrži blato, da ga lahko varno odložite v WC školjko. Oblikovana je tako, da omogoča prehod mokrote v eno smer, ne pa tudi nazaj.
Priporočajo najmanj 24plenic in šest prekrivnih hlačk ENE VELIKOSTI
Velikosti:
1 do7kg
2 7-16kg
3 od 12kg+
Poleg tega priporočajo tudi nnjihovo dezinfekcijsko sredstvo, pralni prašek, vrečo za plenice, muslinaste krpe, robčke, vedro za plenice....
V glavnem kar precejšen finančni zalogaj...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 1842
29.9.2006 8:00:43   
Naja30
Bravo london_paris user posted image  Pa si povedala (prepisala) kar sem misla povedat!! user posted image  user posted image  Finančni zalogaj je pa samo na začetku, ko moraš vse nabaviti, potem pa maš itak vse doma. Pamperske so po moje še večji finančni zalogaj. Čeprav saj pravim, da še nisem odločena, kaj bomo naredili. Če se mi bo dalo ukvarjat s tem user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 1843
29.9.2006 8:04:25   
Vilma
No jaz sem tudi med bolj zgodnjimi, tudi ne morem spat tako kot Vidve Naja in Manteka user posted image
No midva sva ta teden končala šolo za starše in na zadnjem predavanju, ki ga je imela patronažna sestra, smo slišali tudi o teh bombažnih plenicah. Patronažna je rekla, da odkar hodi na teren, da je samo eno mamico vidla, da uporablja te plenice. Pa še ona jih je po pol leta zamenjala s pamperskami. Namreč ko so bili prvič z dojenčkom na morju, je pač kupila plenice za enkratno uporabo in se ni več vrnila na te bombažne.
Sama sem se dolgo ogrevala za bombažne, pa se potem premislila predvsem zaradi tega, ker doma nimamo sušilca, v stanovanju pa se zna od prevelikega sušenja cunj nabirati vlaga. Tako da bom kar na plenicah za nekratno uporabo.

Pa še en namig glede pampersk, mogoče vm bo prav prišel. Sicer samo predajam izkušnje ene mamice naprej, tako da ne me držat za besedo, če ni res user posted image  Skratka tudi med pamperskami so razlike! Večina jih je delanih za vzhodni trg in te  so slabše kvalitete. Jaz sem po Postojni pregledala že vse pamperske in povsod piše "MADE IN POLLAND". No v Ljubljani v Mullerju pa imajo pamperske, delane za zahodne trge in so veliko bolj kvalitetne. Te plenice imajo menda na tistem opojnem delu neko mrežico, ki veliko bolj zadržuje kakanje kot tiste vzhodnjaške plenice. No če bo katera po Mullerju skakala naj le pogleda, kako je s temi plenicami. Sicer mi ni všeč, da takole delam reklamo enemu podjetju (ne delam tam, prisežem user posted image ) mogoče pa najde katera še kakšno trgovino, ki prodaja te pamperske za zahodni trg.

Jaz sem pa včeraj bruhala user posted image  In to zato, ker sem se tako najdela kostanja, Jaka pa je po moji pojedini začel brcat v moj želodec. Sem se kar malce ustrašila, ampak mislim, da je res od preveč hrane. Bom vidla, kako se bom počutila še danes.

A imate že vse kupljene vozičke?!  Po mojem sem jaz še edina med decembrčicami, ki ga nimam user posted image  Bom pa zato najboljšega zbrala, ker bom kot zadnja nabrala največ izkušenj user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 1844
29.9.2006 8:07:52   
Strawberrie Cherrie
Aja, glede Pampers pleničk --> šri nas jih mamice množično hodijo kupovat v Avstrijo, tako da bo res verjetno nekaj na tem! Menda so bolj kvalitetne, in sklepam, da verjetno je res neka razlika. Ful pa hvalijo tele od DMa, prav tako tudi robčke...

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 1845
29.9.2006 9:06:02   
Naja30
To o pamperskah so tudi nam povedali v šoli. Tisti, ki živijo ob meji jih hodijo kupovat v Avstrijo, Italijo. Pri nas pa ne vem, kje se dobijo originalne. Wilma praviš, da v Mullerju? Aja, pa da so te od DM-ja fajne, sem tudi slišala. Kaj pa npr. Sparky, ki se zadnje čase toliko reklamira? Ali pa v Hoferju sem vidla, da so ful poceni? SO tudi kvalitetne? Katera ve?

Neposredna povezava do sporočila: 1846
29.9.2006 9:24:31   
Strawberrie Cherrie
Za Spraky-a sem slišala, da menda premočijo - menda??? Kako je pa s Hoferjem pa res ne vem... Bom pa počakala, da dobim še izsledke Mullerjevih plenic od drugih mamic, potem pa se bom verjetno gibala tuki - Pampers kolikor bomo šli preko meje, pa DM in pa Muller...
Sicer pa bomo nedvomno vse plenice preizkusle skorajda na lastni kožiuser posted image user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 1847
29.9.2006 10:37:11   
vampirka
Dobro jutro souser posted image  (do 12h je uradno še jutro user posted image ) - čeprav sem tudi že od pol sedmih pokonci...

Na RR je končno objavljen zimski seznam za novorojenčka (upam, da vam ne bo problem poiskat linka).

Glede pleničk pa takole (imam 3 aktualne mamice v svoji bližini user posted image )...najprej je zelo odvisno od spola (drugače nese fantkom user posted image  kot punčkam user posted image )...Pamperske so najboljše iz Mullerja, ampak so svinjsko drage v primerjavi z avstrijskimi (ki so tudi originalne) - se pa obnesejo (baje) bolj pri fantkih. Babylove iz DMa so tudi OK (oba spola jih baje enakovredno prenašata user posted image ). Sparky-ja pa pohvalijo polulane punčke user posted image . Je pa seveda odvisno tudi od user posted image  samega - tisti z zelo občutljivo ritko ne prenašajo najbolje pampersk, spet drugi imajo totalno alergijo na bombažne (preveč vlage)... Nekateri pa spet prisegajo na huggies (ne vem, če kvaliteta odtehta visoko ceno user posted image ).
Osebno sem sicer zelo naklonjena bombažnim plenicam, ampak po drugi strani ga pa ni čez komot user posted image ...paziti je samo treba, da se "plastične" pleničke redno menjavajo (probleme imajo lahko predvsem fantki, pri katerih so moda izpostavljena velikim temperaturnim nihanjem in pride lahko do neplodnosti).
Kar se pa odvajanja od pleničke tiče, je pa baje z bombažno pleničko hitreje, ker user posted image  prej občutijo mokroto in nelagodje...pri pamperskah je pa tolk fajn, tud če je drekec notri user posted image ...

http://vampirka.moj-album.com/

The brain is like a parachute. It works only when it is open!

Neposredna povezava do sporočila: 1848
29.9.2006 11:19:05   
tintara
Dobro jutro, dober dan! Kako ste kaj, se vam mal oglasam in to, ne boste verjele z domacega racunalnika. Ja, od danes naprej sem doma. Danes na dopustu, nato pa cel oktober na bolniski. In v novembru mi zmanjka ravno en dan do nastopa porodniske (3.11), tako da bom pokoristila se en dan dopusta in si s tem prihranila en obisk pri zdravniku in ene 3 ure cakanja na bolniski list.

Vsi so me sprasevali, kaj bom pocela doma? Danes zaenkrat siba, sem bila ze na CSD, dobila liste... A vam porocam, mogoce kateri pride prav. Ja, res mozno je na porodnisko le 28 dni prej, tak da ni bojazni, da bi moral prej, ce si prej na bolniski. Place se vam bodo upostevale: najvec do septembrske place izplacane v oktobru, edino tiste, ki imate rok cisto na koncu decembra bi eventuelno lahko dobile se placo za oktober notri. Baje da je zdaj tak program in ga ne more ogoljufati. Meni je rekla, da ce prinesem 2.11., da lahko dobim notri se septembrsko placo, sicer pa ne. Pa bi jo rada, ker sem bila lani septembra precej na bolniski za malega, letos septembra imam pa polno placo.

Plenice? Jaz sem pri prvem tudi malo premiasljevala v smeri pralnih plenic, pa sem bila prekamot. Zdaj pa sploh ne pomislim na njih. Kriza, pa bi ze po sluzbeni plati mogla bolj na naravo gledat. Ampak, tudi pralni prasek ni najboljsi! Pomoje je tako, ce jih hoces uporabljat, potem se jih loti od zacetka, ce ne se ti jih in ne bo dalo in predrage bodo! Kar se pa tice odvajanja od plenic, sem jaz tudi povsod slisala, da se prej odvadijo... Ampak sama nimam te izkusnje. Nas se je odvadil pri dobrih dveh letih, s tem da sem ga jaz umetno ohranjala v plenicah, ker je bila ravno huda zima.  nOtri je bil brez, ko sva sla ven je dobil gor plenico, pa za vrtec jo je tudi imel. Potem sem pa ga v tistem hudem mrazu mogla vseeno dajat vsakic, ko ga je lulat, dat dol hlace, pa se plenico... in se je polulal. No, pa sem le ugotovila, da bomo pac pozimi nehal in moram rect, da se ni velikokrat polulal, se pa se zdaj kdaj zgodi (vcasih ponoci ali pa mu kaj uide, ko je ze ful sila). Za kakat je bil pa odvajen ze prej in je kar jokal, ce ga je kakat in nisva bila doma.
Imam pa prijateljico, ki uporablja bombazne plenice, pa se je odvadil kasneje kot nas, drugace je bila pa ful zadovoljna z njimi.

Nase novo dete na zadnjem UZ (29 tednov) se ni bilo na glavi. Ampak zdaj pa mogoce je. Kolcanje cutim spodaj, brce v mojo rit pa so postale zelo redke. Zgoraj me je pa ze tudi prej brcala, tak da na to ne morem it.

Me je pa zadnje 3 dni ful bolelo od popka navzgor. No, ful ravno ne, ampak je pa bolelo, ce sem stala ali hodila. Imela sem obcutek, kot bi mi raztegoval ene misice al trebuh al kozo al kaj jaz vem kaj. Moram rect, da so bile to prve nosecniske tegobe zame, razen prvih slabosti, ki pa so ze zdavnaj preteklost. Danes se mi zdi je bolje, ali pa sem samo manj hodila. Bomo videli kako bo slo naprej.

Porod? Se ne bojim in ne razmisljam. No mogoce se bojim, pa samo ne razmisljam. Tudi pri prvem je bilo enako, sploh nisem razmilsjala, ker se mi je zdelo, da ko bom prisla do tja, bo ze nekako. In prav res se je tako zgodilo, v porodni brez obcutnih popadkov, je zacelo malemu nagajat srcece in smo sli na CR. Torej lahko recem, da tistega vmesnega dogodka med pripravo cunjic in sprehodom res ni bilo. Je ze bilo, samo jaz nimam pojma o tem.
Upam sicer, da tokrat pridem vsaj do popadkov, pa da mi uspe naravno, sam ce pa ne bo slo, pa ne bo slo. Prvic sem rabila kar kak mesec ali dva, da sem sprejela dejstvo, da nisem naravno rodila, zdaj se pa ne mislim sekirat. Ce bo slo, bom ful vesela, ce ne, kaj cmo. Baje imas lahko le tri CR, bomo pac pri treh otrocih ostali (imam tiho zeljo po 4), to pa je tudi najbolj negativna posledica. In pika. Tako, malo v tolazbo meni, ker najbrz mi po porodu spet ne bo vseeno. Ampak zaenkrat sem tako odlocena.

Zunaj je ful fajn soncek. Zdaj grem skuhat eno govejo juhco, si jo zelim ze 100 let, pa nikoli ni casa za skuhat. Danes pa bo, ker sem doma! Jupi!!!!

Punce uzivajte, pa ce se kadarkoli zmenite za kavo v dopoldanskih urah, se vam zelo, zelo rada pridruzim, popoldne pa tezko, ker grem po malega... Ema, sem mislila, da bi se midve kdaj dobili v Domzalah, zdaj o sem tudi jaz doma, zdaj moras pa bolj pocivat. No, nic hudega, bova sli pa na sprehod z vozicki kdaj pa kdaj, ane.

Punce, cuvajte se, vse!

LP, Tina

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 1849
29.9.2006 11:21:55   
Ženkica

Čao souser posted image .

Danes zjutraj sem bila v Lj. porodnišnici, sem šla po ene nalepke za v Šolo za starše, ki jo štartamo v ponedeljek; bom poročala kako bo.

Kar se tiče pleničk; ja, ni ga čez komot, res je, čeprav imam v planu nabavit tudi nekaj bombažnih (tetra) pleničk; vsaj za začetek če bo treba, sicer pa jih bomo uporabljali tudi v druge namene.

Porod? Hmm, raje ne razmišljam preveč o tem - sem pa že od začetka odločena da grem rodit brez "pomoči" raznih protibolečninskih zadevic itd. ; eh, če nam je tako namenjeno pač je tako; že toliko žensk je rodilo, ni hudiča da tut jaz ne bom nekako user posted image  - upam pa, da res ne bo pretežko.

Skratka, vedno bolj ugotavljam, da že komaj čakam, da v roke dobim svojo malo user posted image ; nestrpna sem že kot 100 user posted image  .

Sicer pa sem v službi samo še drug teden, potem pa ADIJOOOOOOOOO user posted image  - nimaš lepšga; že prav nekam na user posted image  mi gre tale služba, tako da mi res prav pride tale nosečnost in porodniška, da malce odklopim.

No, lepo se imejte vse skupaj in lep vikend vam želim.

pa pa

ženkica

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 1850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Dečkova mama.
пеперутка16

Ste fantov penis/mošnjo/kurca obrnili navzgor, preden ste jih povili? In če ste, zakaj?