|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
1.6.2006 13:18:53   
mujcek
Mi hodimo na Ptuj. Najbolj me jezi to, da z obema hodim v RA (dobro na fizioterapije samo z enim) in ne dobimo, drugi pa dobijo brez težav user posted image

Kot da ni dovolj stroškov z vsem kar potrebujeta-torej x2, da bi potem še morali blazino kupiti?????

Jaka sedaj lepo napreduje in se že malo plazi-nazaj. Ali je to narobe, če plazi tako da gre nazaj?? Verjetno bo spet na fizioterapiji kompliciranje...
Luka (z njim ne hodim na fizioterapije) pa se noč na trebuh obračati, čeprav z njim delam vaje kot so mi kazali v RA. Kako naj ga prepričam, da bo sodeloval. Sedaj samo leži in čaka, da ga jaz obračam.

Ali mi lahko katera napiše na kateri strani naj najdem: Kako malega naučiti, da se zna obračati s trebuha nazaj na hrbet (sicer se meni zdi, da bi se znal obrniti ampak se noče oz. se mogoče boji???)

(odgovor članu KBM)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
1.6.2006 21:17:52   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

jaz bom pa odgovorila na facino vpašanje: otroka prevališ s trebuha na hrbet takole: če ga npr. želiš prevaliti čez levi bok, mu, ko pase kravice, stegneš naprej levo ročico (tko, kot je letel Superman) in ob telesu pokrčiš desno nožico (tako, kot imajo nogce žabice, če si predstavljaš). Mene ta poza spominja na plezalca, ki je ravno pripravljen, da se povzpne malo višje in je zato segel gor, da bi se prijel, in nogo vtaknil v luknjo v steni user posted image . Pol ga pa primeš za koleno pokrčene nogice in obrneš. Sam pazi - kolence mu potisni navzgor in proti boku ... ufff, tole je težko opisati ... recimo, da je mali ura in glava leži na 12h, mu kolence potisni nekako v smeri pol enajste. S tem povzročiš, da gre otrok v položaj "C", se pravi, da "zleze vase" in se zato pravilno obrne.

pozabila sem še dodati, da ves čas, ko otroka obračaš, z drugo roko paziš njegovo glavico in sicer tako, da jo, če je treba, vodiš v smeri obračanja in paziš, da se ne zateguje nazaj, ampak da je obrnjena navzdol proti trupu, nekako tako, kot da bi otroček s pogledom spremljal svoje telo.



evo, moj prispevek s strani št. 2 ... upam, da ti bo v pomoč. Moj se je prav tako upiral in mu ni bilo všeč, če sem ga obračala, potem je pa pač prišel njegov čas in je to osvojil. Ti kar vztrajno in potrpežljivo.

To, da se plazi nazaj je čisto ok, saj ima dojenček rokice močnejše in spretnejše kot nogice in se z njimi lažje odriva kot z nogicami. Brez skrbi, kmalu bo prešaltal v prvo prestavo in gas naprej user posted image

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
5.6.2006 9:35:57   
tincci
A ima katera brošurico od handlinga, baje jo ene dobite pri pediatru? Da bi jo magar skenirala pa mi poslala user posted image Namreč, meni čisto noben, niti moja pediatrinja, ni pokazal niti osnov pravilnega nošenja, pobiranja z boka... tko da v razvojne mejnike nekako dosegava, se pa nikakor ne obrača, samo na bok gre, če ji naštimam kako igračko, leži pa jo s stegnjeno roko poskuša doseč kar iz hrbta, bog ne daj, da bi šla na bok pa se malo potrudila.. skratka, bi rabila kake prijeme za dobro igro z njo. Stara je 7m.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
6.6.2006 21:15:10   
kaja29
hojla
mate že tolko tu napisano, da niti še nisem utegnila prebrat, sem pa našća še eno stran ki jo tudi zdaj pregledujem
http://www.mameibebe.net/dijete/dijete_sa_pp/Babyhandling/2004050514.htm

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
7.6.2006 11:26:22   
gal123
OJ
Tudi naju je najina pediatrinja poslala v razvojno ambulanto na pregled... Ravno vceraj sem dobila izvid in pregled imamo komaj septembra. Koliko  opazam sama, je res da se prevec zateguje, tako v rokah kot v nogah, in da se pri svoji starosti( star je 4,5 mesece) ne obrne iz hrbta na terbuh, ampak le na bok... Zelo tezko ga previjam, saj se vedno bolj zateguje pa ceprav mu vedno poskusam to preprecit... Noge si cedalje vec nosi v usta, in tudi igraco prime z obema rokama ko lezi na hrbtu. Ko lezi na trebuhu ima glavo dvignjeno, le da ga prevec vlece v desno stran, in da le z desno rokico posega za igraco levo pa pesti... Fizioterpevtka nama je pokazala vaje za rame in roke, ampak za noge pa nic. Ni naju poslala na fizioterapijo ampak vaje morava delati doma. Ce povem po pravici bi rajsi bila, da bi ga dala na terapijo, ceprav vem da nobenemu otorku to ne pase, je pa le dejstvo da so tam za to strokovno izobrazeni in da je napredek hitrejsi. Priporocali pa so mi tudi ultrazvok glavice, brez pojasnila zakaj.

Ali je katera od Vas imela podobo izkusnjo in zakaj ultrazvok??? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
7.6.2006 11:32:18   
Seven*
UZ glavice zato, da ovrzejo sum na kaksno mozgansko krvavitev. Ampak to je pomojem v tvojem primeru pretiravanje. Je pa res, da je clovek potem bolj miren. UZ glavice je cist enostaven poseg. Otrocka polozis na postejo potem mu pa tako kot nosecnici z eno sondico pregledajo glavo. Ponavadi otroci sploh opazijo ne, da jim kdo kaj dela.. Traja pa par minutk.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu gal123)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
7.6.2006 11:43:20   
mujcek
tudi naša 2 sta imela uz glavice, predvsem zato, ker sta imela precej veliko odprtino pri rojstvu-zgoraj na glavici. Sedaj je že precej zarasla in na UZ predvsem pogledajo, da ni kakšna tekočina v glavici-tako so meni rekli.  Aha pa pogledajo ali je katera stran možganov večja...
Pri nas je bilo vse ok, vendar imamo še vseeno en uz.

Saj ta uz ni nič hudega si pa res pomirjen...

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
7.6.2006 14:12:32   
Darči76
Pozdrav vsem!

Tudi midva sva imela UZ glavice, ker je user posted image  bil rojen z vakumum. ugotovili so, da ima razsirjen ventrikularni sitem - to sta kanala, po katerih se pretaka mozganska tekocina. Bila sva tudi hospitalizirana in na vseh podrobnih pregledih (tudi magnetni resonanci mozganov), ki pa niso pokazali nic hujsega kot razsirjene ventrikle. To pa lahko povzroci baje samo morebiten zaostanek v razvoju motorike.

Pediatrinja naju je poslala tudi k okulistu za pregled ozadja in je vse b.p. Glede skiljenja pa so mi povedali, da se tudi popravi do 1 leta.

Bila sva tudi v RA. Zdravnica je rekla, da je za svojo starost normalno razvit, ampak da naj vseeno hodi na nevro-fizioterapijo (hodiva privat, ker imajo drugace vse zasedeno), ponovni pregled v RA pa imava cez 3 mesece. Ga bodo spremljali, baje preventivno.

Sicer pa ima Žiga povecan misicni tonus (zateguje roke in noge) in se pri 4 mesecih se ne obrne s hrbta na trebuh (samo na bok), glavico ima nagnjeno bolj na desno in tudi igrace prijema bolj z desno roko, ker levo stiska v pest. Fizioterapvtka nama je pkazala razne vaje, ki jih pridno delava vsak dan in po 3 tednih se mi ze zdi, da se je stanje malo izboljsalo (predvsem kar se tice stiskanja prstkov v pest na levi roki).

Tako da Gal 123, ne se sekirat, ker se vse da odpravit s pravimi prijemi in vajami.

Sicer si pa Žiga se ne nosi nogic sam v usta, samo, ko mu nogico ponudim. Kdaj so si vasi malcki zaceli nogice sami dajat v usta?

Lep dan vsem....
d.

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
7.6.2006 15:41:55   
gal123
Vceraj sva dobila izvid, kjer je napisano da ima obseg glavice 43, in velikost fontanele za 3 prste! Ali to ni normalno??  Saj tudi midva delava vaje in tiste prijeme, tako da upam da bo boljse...user posted image

(odgovor članu Darči76)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
17.6.2006 16:39:02   
Saly
Tudi mi smo bili včeraj prvič na fizioterapiji. Aleksander je star 5m in glavico zateguje nazaj, v rokicah je preveč zategnjen, v trebuščku pa hipoton in še vedno iztegne rokice in noge, ko se prestraši...Fizioterapevka je videla same napake, da na hrbtu čist narobe leži, narobe roke drži, pa noge, oziroma nič ni bilo prav. Ko je slišala, da pri pitju mleka na flaško joka in ne mara piti ne vode, čaja..je rekla, da ima vse znake za cerebralno paralizouser posted image  Sem ful v šoku in ves čas premišljam, da je cela nosečnost potekala brez problemov, ob rojstvu je bil velik 52cm in težak 3400g, oceno po rojstvu je dobil 10 , 10, ne najdem vzroka, ki bi privedel do take diagnoze....
Kje dela vaša fizioterapevka vaje z vašimuser posted image , na blazini na tlah ali na mizi?
Mali se je tako jokal, kot še nikoli do zdaj in mož ji ga je hotel vzeti iz rok in ga potolažiti, pa ni pustila. Ko je delala vajo, da se mali boža po glavici mu je tako rokico tiščala k obrazeku, da se je do krvi zraven popraskal (ima porezane nohteke)user posted image
Malo sem vse skupaj zmedeno napisala, ker sem še vsa zmedena od včeraj.
LP Saly

(odgovor članu gal123)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
18.6.2006 22:49:58   
Seven*
Draga Saly. Kot prvo fizioterapevtka nebi smela taksnih opazk dajat. Vendar je marsikatera fizioterapevtka malo huda, ker starsi mnogokrat tezave ne jemljejo dovolj resno in si recejo : "Saj ni nic narobe, to je vse brezveze.." Ce malo prestrasijo starse jih prisilijo, da doma delajo z otrokom.

Otroci na fizioterapiji skoraj vedno jokajo. Moja Ema tako zelo krici, da zunaj mislijo da jo tepemo noter. To je normalno. Jaz zadevo sama pri sebi resim tako, da si recem, da je to dobro za njo in da ji delam dobro.

Predlagam ti, da jo vzames zelo resno. Poslusas in delas vaje. Z raznimi cerebralnimi pa naj te nikar ne strasi, ker se diagnoza da sele okrog tretjega leta in do takrat ne mores cisto nic napovedati.

Moja Ema je bila hipotona v trebuscku in zategnjena v ramenskem obrocu. Ampak ker smo pridno delali vaje, jo veliko imeli na tleh, nismo uporabljali raznih stolckov in marel, je danes cisto normalna puncka in pru 9.5 mesecih plazi, kar je glede na napovedi super.

Mamica nic skrbet. To je tako kot v soli. Poslusaj in delaj domaco nalogo!

user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Saly)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
19.6.2006 1:45:52   
Saly
Hvala Seven za tvoj odgovor in predvsem ti hvala, ker si odprla temo o razvoju.
Čeprav so v razvojni videli pri mojemuser posted image  same napake, pa naša pediatrinja ni nič opazila in sem jo sama tako dolgo opozarjala na njegovo zategovanje ...dokler mi ni končno dala napotnice za RA. In če ne bi tukaj gori videla, da ima moj pikec vse znake za fizioterapijo, bi bil moj user posted image  za to prikrajšan. Seveda bi s časom tudi pediatrinja opazila, da nekaj ni v redu, ampak tukaj je zelo pomemben čas, saj se baje do enega leta lahko največ popravi.

Seveda vztrajno telovadim z user posted image , ves čas ko je buden skrbno pazim, da ga pravilno nosim, previjam, oblačim.... Zelo pa me čudi, da se je danes tretji dan, ko z njim telovadimo, začel veliko bolj delati v lunico in neprestano je danes delal most...razmišljam ali delam kaj narobeuser posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
19.6.2006 21:40:12   
gal123
OJ
  • Mi smo koncno imeli ultrazvok glavice, in morem povedat da so mi takrat vzeli pol zivljenja. V izvidu je napisano da sicer ne vidi poskodbe mozganov oz. kakrsnih drugih znakov bolezni, ampak obstaja sum na razvojno anomalijo in da ima širše ekstarcerebralne likvorske prostore... Po ultrazvoku sem z izvidom odsla k najini pediatrinji in ta mi je dala takoj napotnico za Ljubljano in da bo od 6 meseca naprej obiskoval psihologa da bodo spremljali njegov razvoj... Prosila bi da ce katera ima podobno situacijo ali pa jo je ze imela, naj kaj odpise ker me je resnicno strah....

(odgovor članu Saly)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
20.6.2006 12:04:27   
mujcek
Saly in gal123 jaz vama le svetujem, da ne preveč poslušati teh pediatrov v RA!!!! Starši še vedno najboljše poznamo svoje otroke!

Tudi meni so prvič rekli, da je pri enem otroku ena stran telesa čisto nerazvita in v glavnem nič ni bilo v redu z njim...
Za drugega otroka pa so mi rekli, da je gluh!

Sedaj po 1,5 meseca je prvi otrok čisto v redu razvit, za svojo starost so rekli, da zelo lepo sedi-boljše kot bi pričakovali za to starost.
Drugi otrok pa tudi ni gluh, ker se svojega bratca pošteno boji, ko je ta bolj glasen in ko ga pokličeš se skoraj vedno obrne...

Pri nas so po 1. UZ glavice tudi nekaj sumili, ampak niso hoteli povedati kaj; v petek smo bili na 2. Uz glavice in je vse kot mora biti in ne rabimo več hodit na UZ user posted image

Če pa razvoj otroka spremlja psihiater pa se mi ne zdi nič narobe, le skrbi je več!

Le pogumno in ne pustite se prestrašiti-vsaj prehitro ne!!!

(odgovor članu gal123)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
20.6.2006 12:31:06   
lelaval
A mi lahko svetujete, v katero RA naj grem? Sva dobile napotnico za ambulanto, ker določenih stopenj motorike še ni osvojila pri 12 mesecih, pa hodi tudi malce čudno. (Sem že včeraj odprla temo, da ne bom še tukaj dolgovezila). Sva šle do dr. Koražije (zdr. dom v Vošnjakovi), pa naju je komaj 1.9. naročila (pediatrinja pa 25.9. za pregled hoje) Zdaj naj 2,5 meseca hodi še dalje po svoje, potem pa bo v 3 tednih izboljšpanje?user posted image  
Sama niti ne vem, kateri zdravniki opravljaje FT, bi pa šla tudi na Ptuj ali v Slov. Bistrico z njo, če je vredu.
Pliiiiiiiiiis, priporočite mi katerega dohtarja.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu gal123)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
20.6.2006 14:06:57   
Darči76
Lelaval,

mislim, da v MB ni druge razvojne ambulante. Lahko probas na Ptuju.

Sicer pa sva tudi midva sla na Vosnjakovo in sva prosila za boljsi termin (ker so mi povedali, da so dolge cakalne vrste) - pac sem navedla razlog zakaj. Mislim, da imas tudi ti dober razlog, da dobis boljsi termin. Dobila sva ga cez dva tedna.

Sicer pa sva se pred obiskom v RA sla na fizioterapijo k Potrc Jozici v Pesnico. Je samoplacnisko, vendar je zelo dobra fizioterapevtka. Pa se casa ne zgubljas. S tem, da ima tudi ona zelo zasedeno.

LP



(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
23.6.2006 14:34:26   
NRMM
No pa še meni se postavlja par vprašanj, če sva midve tudi za v RA. Pediater valda nič ne opazi, čeprav jo vedno pohvali in imam resnično občutek, da je z njo vse ok, no sej mogoče je ampak mene njena drža stopal moti pri tej starosti.
Stara bo jutri 6 mesecev, sedi ob opori brez problema (sama par sekund), v vozičku sedi tudi prez stranskih in zadne opore, s tem da se drži z obema rokicama za prečko, kotali se že dober mesec v obe smeri, lepo pase kravice z ne preveč zategnjeno glavico (vsaj koliko sem razbrala iz vaših postov), v vozičku, če je v pol sedečem položaju se že sama dvigne v sedečega.
Plazi se še ne, mogoče malenkost vendar tako da dvigne rito, potegne kolena vase in se potisne naprej (položaj pasenja kravic), roke jo še ne ubogajo (drži jih kot avionček).tako da so na tleh in glava tudi. Z rokicami lepo drži predmet, le da z desno tako čudno poprime. Levo lepo naravnost približa predmetu, desno pa nekak zvito, vendar ko je v bližini predmeta jo postavi v normalni položaj in predmet prime.

Večinoma je skozi na tleh ko sva doma, hraniva se na sedežni (zjutraj in zvečer ko je flaša),  ko imava žličko na stolčku ali pa v vozičku.

No toliko od opisa kaj znamo pri 6 mesecih. Motijo me pa stopala. Veliko časa sloči prsteke(pediater mi je rekel na zadnji posvetovalnici pri 4 mesecih, da je to od naših prednikov,ko so še plazili po drevju user posted image ), sploh nima lepo ravnega stopala, no kdaj pa kdaj ima ampak malox. Upam,da sem razumljivo napisala.
Če jo požgečkam lepo odpre in zapre prsteke, tudi pri pediatru je to naredila, če jo čist malo probam postaviti na nogice (to sem parx poizkusila zaradi usločenja, ne delam pa to redno) ima stegnjene prstke, če pa se kaj igra in prijema pa sloči prsteke user posted image , enako če sedi v vozičku.

Sicer imava čez 14 dni posvetovalnico in imam namen to omenit, vendar bi prej rada vedela iz vaših izkušenj če je to ok.

Hvala vnaprej!

L.p.
Irena


_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu Darči76)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
23.6.2006 22:29:34   
Barči78
NR, jaz mislim, da je s tvojim otročkom vse v redu, kar brez skrbi. Moja punca še danes, pa že hodi, včasih prstke tišči skupaj. Pa baje je to do enega leta čisto normalno.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   [Brisano sporočilo]
23.6.2006 23:05:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Barči78)
  Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
24.6.2006 13:58:30   
Barči78
Nalin, poleži ga na hrbet, ti počepni h njegovi glavici, njegove roke mu daj nad glavo in jih ti zadrži s tvojimi stegni, če si predstavljaš, potem pa ga primi za nogice, malo pod kolena, dvigni mu ritko od tal, pa naj sam odriva. Odrinit pa mora z rito, in ne vlečt kolen skupaj.
Podobno lahko delaš tako, da ti sediš na tleh, s rahlo pokrčenimi koleni, poležiš fanta na tvoja kolena, z ritko proti tvojemu trebuhu in mu iz tega položaja na isti način dvigneš nogice in rito, pa naj odriva.
Pa še vaja za odprtje dlani - vsedi se na tla s stegnjenimi nogami, Žana pa poleži pravokotno čez tvoje noge. Roke mu stegni naprej, njegove dlani raztegni, da se z njimi upira na tla, pa še ti zraven pritiskaj teži, da dobi občutek, kako se bo treba kasneje na rokah lovit.

Upam, da si razumela, drugače pa kar vprašaj. Mi smo delali take in podobne vaje 10 mesecev, skoraj vsak dan, tudi po večkrat.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   [Brisano sporočilo]
24.6.2006 15:20:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Barči78)
  Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
29.6.2006 8:13:32   
mujcek
Jaz bi vam samo rada napisala kako smo rešili s temi Airex blazinami.


KEr v RA nisem dobila recepta sem šla vprašat še na zavod za zdravstveno zavarovanje v naši občini.
Tam so mi rekli, da dr. že ve komu pripada blazina. Lahko pa še napišem pritožbo na zdravsveno komisijo, drugo pa nič ne morem narediti...

In potem sem vprašala, kdaj bi se to rešilo in so mi rekli, da takrat verjetno že blazine več ne bomo rabili!!!!
Aha pa še to: tam so mi rekli, da skoraj nihče več ne dobi ortopedskih pripomočkov na recept??????!!! user posted image

No toliko o naši zlati državi in našem zdravstvu...user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
4.7.2006 16:05:07   
Saly
Mi smo imeli šele drugič fizioterapijo in sem fizioterapevki omenila, da sem pač slišala, da otrokom, ki hodijo na fizioterapijo pripada blazina na recept. Pa je rekla, da ko bomo začeli vaditi na blazini nam jo bo napisala. Po končani vadbi pa je rekla, da nam bo že kar dala recept za blazino in še za žogo saj bomo drugič vadili na žogiuser posted image user posted image  Hodimo pa v Rakičan.
To, da tebi mujcek nočejo dati blazine na recept, ki imaš kar dvojčka (čeprav samo eden hodi na fizio. ) se mi zdi ful nesramno.
Tudi fizioterapevka mi je všeč, ker vsako vajo, ki jo ona pokaže, potem morava pred njo ponoviti midva z možem, in če kaj ne primeva dobro, nama popravi roke v pravi prijem.  Ali vaši fizioterapevti tudi delajo tako ali samo vadijo z vašimi sončki vi pa opazujete (ker potem je doma težko pravino delati vaje)?Saj jaz si ne bi zapomnila vsega točno tako, kot mora biti. Seveda še snemava za vsak slučaj.
Vesela sem, ker je rekla, da se od zadnjič vidi napredek (14 dni ).
Čim več napredka, vsem vašim sončkomuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
5.7.2006 11:37:33   
mujcek
mene najbolj moti to, da ona dela z malim in jaz ne; potem pa doma res ne veš ali je prav ali ne!
opozori me samo kako ga držim ali se z njim sklonim ipd. tistihvaj pa ne delava pred njo!!!!

no in v ponedeljek sva bila naročena po enem mesecu in sem pozabila na to presneto fizioterapijo!!!!! Sedaj pa ne vem kaj naj, saj tak nimam drugega otroka kje pustiti...

po pravici povedano sem sita te fizioterapije še posebno zaradi one fizioterapevtke, ker se mi zdi, da sva se ji res nekaj zasrala user posted image

(odgovor članu Saly)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Razvoj in razvojna - za vse ki jih zanima..
5.7.2006 11:39:12   
mujcek
še to: kakšne vaje naj delam z malim, da ne bo nogic več tako na O držal; ostalo pa se mi zdi, da se mu je vse popravilo user posted image

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?