|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILKE 2006
22.4.2006 12:09:24   
Katjusa
Pozdravljene mamice aprilke:) jst tako kot Ankica in MegiT hodim sam mal opazovat kaj nas kej caka in da bomo pol na tekocem ko bomo docakali naso malo zabo, ki se ji nic ne mudi..... Sam upam da ne bomo predolgo cakali:)

V upanju da se vam kmalu pridruzim kot mamica vas vse prav lepo pozdravljam in vam zelim cim vec naspanih noci in seveda dosti mlekeca za vase soncke:)

LP Katja

(odgovor članu MegiT)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: APRILKE 2006
22.4.2006 12:44:21   
*zvezdica*
Hej hej, da se vam še jaz pridružim!

Končno sem prišla do neta (doma ga še vedno nimava). Naš Marcel je super priden fant (trkam)user posted image , edino kar sovraži je previjanje....vrešči kot da bi ga iz kože dajali, pa niti dudica takrat ne pomagauser posted image ....izredno rad se polula kadar je brez plenice...saj probam vedno pazit, da ustavim njegov "slap"...ampak vedno pa ne uspe...tako da imamo polulano že vse kar se dauser posted image . Tudi jedec je pravi...če bi se dalo bi bil kar ves čas malo "priklopljen" name. Ampak mi je pa zanimivo da spi pa ne prav rad...čez dan zaspi samo za kake 3 ure, drugače pa je ves čas pokonci. Midva z možekom sva pa prava animatorja...mu je treba ves čas peti, pripovedovati različne stvari....skratka polno smo zaposleni. Ponoči je kar priden. zbuja se na 3 ure za dojenje. Previjamo pa ga ponoči načeloma ne....razen če je ful pokakan. Edini problem je podiranjekupčkov. Jaz priznam, da mi to ne gre najbolje...je možek specialist za te stvari...zato me že sedaj skrbi kako bo ko bu šel v službo. Mali obvezno bruha če ne podre kupčka...ja pa kolca se mu...pol mi pa tak revček zgleda...kolca možuser posted image .
Mleka imam dovolj...včasik kar kaplja vse iz mene. Včeraj smo se 1. kopali (patronažna ga je)...danes pa imava midva z možekom premiero...ufff me že kar mal skrbi kako bo.

Vidim da ste se vse že kar fino "ulavfale" v novo vlogo....in res mi je super, da bomo še tu skupaj delile veselje in skrbi ob rasti naših sončkov. Grrrr edino internet naj mi že enkrat priklopjo, da bom lahko vsaj redno sodelovala v pogovorih.

mamice lepo se imejte pa enga lupčka za vaše male zakladke!

_____________________________

Marcel in Zarja

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: APRILKE 2006
22.4.2006 12:54:41   
halena
Lepo,da nas je čedalje več na novih straneh!!user posted image Katjuša,Ankica in vse ostale, me vas že čakamo,saj bo tut za vas kmalu vse mimo in bomo čokolatale tukej gor veselo naprej!user posted image
Naša Ajda je punca od hudiča!!Tako lepo spi,čez dan in čez noč,da me je kar strah povedat,da se mi ne bo en dan vse obrnilo na glavo..Včeraj in danes smo imeli ene majstre v bajti in je spala kljub vsemu ropotu bor mašineuser posted image .Potem je bilo seveda vse umazano in sem vklopila še sesalec-in je sploh ni ganilo..
Nadaljujem kasneje-imam kosilo!user posted image

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: APRILKE 2006
22.4.2006 16:40:59   
halena
No...recimo po kosilu..
Imam eno vprašanje:zanima me s čim si je najboljše namazat bradavice,ker jih imam poškodovane še iz bolnice,ko me je mimo 'užrla' in imam res hude bolečine tudi takrat,ko je nimam na prsih..Na forumu sem prebrala o nekem mazivu 'lanulin' in da je baje zelo dobro-a je kakšna kej testirala na tem področju?Jaz se drugače mažem z ognjičem,bepanthenom plus in še neko žavbico,ki smo jo dobili v bolnici(sem si jih ful nabrala,ker so me ženske opozorile,da je ta žavba fenomenalna).Nič ne morem rečt al mi kej pomaga al ne,ker se težko poceli v tako kratkem času,saj se redno dojive..user posted image -je pa definitivno boljše,kot v bolnici.
Zanima me še koliko časa se vam je popek celil?Ker naša čebela tooolk poje,ji izboči trebušček in ko se še malo zjokca ji od pritiska še vedno prikapne kapljica krvi.Tako da,ko jo previvam ji po čiščenju dam gor Bivacin in gazico, da ostane suh,če se polula..
Tudi mi kolcamouser posted image in takrat je ponavadi prva runda dojenja mimo,tako da najprej z atijem podirata kupčke potem se previjemo in podojimo še drugo rundo..in kolcanje mine,če ne prej pa ziher med dojenjem.
No,lepo se cartajte in dejte mi kak nasvet glede bradavic,ker me skelijo za znoret!!user posted image

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: APRILKE 2006
22.4.2006 21:48:01   
jota
Halena!
Meni je ful pomagalo mazilo lanolin Multi - mam, dobi se ga pa v lekarni. Pa še z bradavic si ga ni potrebno pred dojenjem dol spirat, ker je čisto naravno. Jaz sem imela prvih 14 dni čisto boge bradavice, tudi krvave. Ampak lanolin, predvsem pa čas, je pomagal, zdaj so pa že čisto utrjene. Saj bo.

Drugače smo pa zelo ok, Hana je pridna, večinoma spi, zdaj smo kar skoraj cel dan zunaj. Je fino, ker je tko toplo, da jo lahko previjem kar v vozičku in pa zunaj podojim. Ni panike. Je pa ta mesec ful zrasla in se poredila. Pri skoraj dveh mesecih je svojo porodno težo že skoraj podvojila.

Punce, uživajte in cartajte svoje user posted image .

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: APRILKE 2006
23.4.2006 10:59:20   
mojčika
Ola dekleta, pri nas smo bili včeraj zvečer prvič sami, ata je imel koncert, zato seveda mala ni hotela spati, mama pa je komaj še gledala, popoldne ne znam zaspati za kako urico. Pa smo jo ob 19-ih skopali, da bi se utrudila, pa jo je le zbudilo, in sva vedrili do 23.30, potem pa je le omagala, no seveda od takrat naprej pa na tri ure spančka in še vedno spi. user posted image

Smo vsak dan več pokonci, res je treba potegniti animacij iz peteuser posted image .

Mi tudi ne podiramo kupčkov kot bi si želeli, velikokrat potem kolcamo in se zbudi. No napenjanje po aptamilu pre pa je minilo, hvala bogu.

Previja se pa naša deklica zelo radauser posted image , plenice dol, potem pa lulamo, kakamo, brcamo, se smejimo in oh in sploh, banica je tudi nekaj fantastičnegauser posted image .

Ta teden bova šli počasi ven, vendar me skrbi zaradi sonca, s čim jim boste zaščitile po obrazku. No lepo nedeljo še naprej vam in vašim sončkom.

Pa še to, mi smo z mlekom že čisto fuč. Zdaj pa ne bomo več dojili, no hvala bogu za aptamil 1.

(odgovor članu jota)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: APRILKE 2006
23.4.2006 13:39:38   
eya
Tudi jaz uporabljam Lanolin, je fajn, sploh ker ga ni treba spirat-da ne močiš bradavic po nepotrebnem. Na začetku so tudi mene bradavice ful bolele, no sčasoma pa se utrdijo, tako da bo tudi pri tebi gotovo minila bolečina. Me pa še vedno kar fino zabolijo, ko začne sesati, ker tako močno potegne...a mine.

Popek se mu je zacelil popolnoma po 10 dneh-sem ga pa vsakič očistila s 70% alkoholom. Pa plenico sem mu zavihala, tako da ga ni dražila po popku.

Kar pa se tiče zaščite na soncu-poiščite senco. Naš je skoz v senci, ki mu jo daje voziček, če pa slučajno padejo sončni žarki pod takim kotom, da mu svetijo na obraz, pa uporabim še pleničko, da mu naredim senco. Mazat pa jih raje ne z ničemer.

Pa uživajte na sončku!



(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: APRILKE 2006
23.4.2006 18:07:01   
kaja29
no pa sem vas spet našla
malo sem prebirala kako se imate, smo pa vse približno na istem, malo zbegane, sicer pa zadovoljne, da imamo končno svoje bebe pri sebi

a je mogoče katera od vas rodila 6.4. s CR v lj porodnišnici?????????

mi se z malo še kar naprej uvajamo, je vsak dan nekaj novega, danes je čisto zmešana, sloh še ni nič pametno zaspala čez dan
a mislite da je to zaradi obiskov, ker ta teden so kar deževali, pa sva rekla, da en mesec ne bova nikogar gostila......
ima katera od vas tudi take težave?????

drugač je pa kar pridna ta naša pupa, ponoči se je zdaj tudi umirila in jemo ob 1 in ob 6, prej smo pa skor od 2 do 4 nekaj premlevali, je pa zato čez dan bolj dejavna

smo bli tudi že zunaj in ji je prav pasalo, samo ko pridemo pa nazaj notri se pa zdrami in nekaj časa spet ne more spat in se potem čez dan skoraj na vsako uro dojimo, pa vmes še prav lepo zaspi, tako da vsega skupa j pije 5-10 minut

jutri se bomo prvič sami kopali, tko da bo po moje prav luštno

a veste da je moj dragi bolj spreten z njo, jo tko prime, da je kaj, men pa nikakor ne rata, se kar naprej bojim, da jo ne primem narobe al pa kako drugače nerodno, mam kar neke fobije, pa čeprav vsi pravijo, da dete ni tako krhko kot se zdi

upam, da se kmalu navadim

(odgovor članu MegiT)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: APRILKE 2006
24.4.2006 9:20:37   
mojčika
Kaj mi svetujete, naša Maya lepo spi dopoldan, tudi popoldan, ne da se motiti z ničemer, zbudi se za papico in spi naprej, potem pa med 19.00 in 24.00 vedrimo, gleda in noče spati, sicer po 24.00 zaspi in lepo spimo dvakrat po 3-4 urce, saj ne, da je tako hudo, ma meni bi bilo ljubše, če bi bila budna podnevi, a ona se ne da motiti. Kaj bi jo ve zbudle popoldan?

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: APRILKE 2006
24.4.2006 11:47:51   
kaja29
mojčika naša je na začetku tud kar spala, ker je bla kar precej zlatenična, tko da poglej malo kako je pri vas
sedaj pa pri naši komaj lovimo, da kaj zaspi, ker ma hude krčeke, po mojem zato ker težko podirmo kupčke, kar ne gre in ne gre, pa hodim po pol ure sem in tja, pa včasih rata spet drugič ne,

kolikokrat je bla pri vas patronažna???????' pri nas vsega skupaj 3x pa zdaj je rekla da nas še enkrat pride pogledat, ko ga bomo sami kopali, to je pa tudi vse
a je pri vas tudi tako??????????' user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: APRILKE 2006
24.4.2006 18:23:17   
halena
Jota hvala za spodbudo!Že imam Lanolin doma in se že veselo mažem-v upanju na boljeuser posted image
Pri nas je bila patronažna ene 3x in pride še v sredo pogledat popek,če bo bolš se bomo kopali.Potem pa tut če je ni več,ker mi vse zbrkla.Zadnjič ni je Ajdo kar potisnila na mojo razbolelo bradavicouser posted image ,da se mi je kar kri usula!Jezna sem bla ko user posted image user posted image user posted image in sem ji kar rekla,da to midve že znave sami in ne rabive pomoči!!!Za znoret!Kar se dojenja tiče imam rada svoj intimni prostor(1m okrog mene)prazeeen!!Kako me take stvari razjezijo..
No,blagor vam,ki že porivate svoje vozeke po frišnem luftu!Mi imamo prehlajeno učko in ne upamo še bolj izzivat.Imam pa nasvet,če ima katera podoben problem:v učko kapneš otroku svoj mlekec,čez kake dva dni se pocajta..
No,mame,kako ste kej na kilaži??Meni kar očitno padajo kilce,kjub vsej hrani,ki jo pojem,saj sem non-stop lačna!Po moje je res to,da te dojenje hitro spravi na prave valove.Zdaj jih imam 54-55kg, pridelala sem ji 64kg!
Dejte bit fajn in cartajte svoja bitjeca podnevi in ponoči in podnevi in ...

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: APRILKE 2006
24.4.2006 18:23:30   
eya
K nam je prišla babica samo 3krat-prvič, ko mu je pogledala popek, naslednjič smo ga tehtali in ko ga je skopala. To je bilo vse!
Danes je bil tako lep dan, da sva bila uro in pol zunaj, pa je mene kar malo sonce "prijelo" po rokah in obrazu, prav fajn, ker sem sicer vsa bleda...

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: APRILKE 2006
24.4.2006 20:18:17   
kaja29
a ste že kopali sami???????
mi smo danes, prav štorasta sem, naš ati se pa prav fajn znajde, bom kar njem prepuščala
me je pra prijetno presenetu, kako obvlada vse od previjanja oblačenja.....

zdaj se pa pod odejo cartata, sam upam, da se mala ne bo kaj prehladila

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: APRILKE 2006
25.4.2006 7:45:35   
Marelica
Drage aprilske mamice!   Zaradi odrezanosti od interneta mi ne zamerite, ker nimam pojma, kaj se je do sedaj že vse novega zgodilo, pisalo... Jaz sem si končno odtrgala nekaj časa (ker naša princeska tako sladko aja) da se vam javim. Sporočilo pa bo spet posredoval moj možek in mi na ključek zapekel vaše komentarje (komaj čakam, da vas berem!!!)   S Katarinco sva danes točno dva tedna doma. Razmere se normalizirajo, čeprav se še najde kak izredno naporen dan... Običajno me iz tira še vedno spravijo obiski, sploh ob vikendih, ko jih je več naenkrat in ko se jim sploh ne mudi domov. Priznam, da sem včasih tudi jaz kar obvisela pri dojenčkih in njihovih mamicah in nisem niti pomislila, da jih morda to utruja... Zdaj imam občutek, da gre dan mimo in v celem dnevu ne utegnem niti celega gospodinjstva. Prej me je to zelo nerviralo, zdaj pa sem se sprijaznila, da pač določene stvari ostajajo, da ni vse tipi-topi pospravljeno, da kosilo zamuja za več ur,... Prvi teden je bil sploh naporen, ker naša princeska ponoči ni kaj dosti spala, podnevi pa je itak bilo toliko nekih stvari, da se sploh nisem nič naspala. Na srečo si je možek vzel 2 tedna dopusta in je prevzel gospodinjska dela – meni pa se je še ta čas zdelo, da komaj folgam rihtat tamalo. Zdaj je ati postal že ekspert za umivanje, previjanje in mešanje flaš... ampak na žalost je spet moral v službo in danes sem se prvič morala znajti sama. Katarina pa kot da bi vedela, je bila ekstra pridna. Pa še veliko olajšanje je, da se lahko že zunaj vozičkava – taki lepi sončni dnevi so zame pravi balzam.   Na žalost se še vedno nismo kopali, ker je imela / ima najina punčka vnet popek. Me prav jezi, da se to tako vleče zaradi  ravnodušnosti pediatrinje, ki nas je poslala domov, češ kot da patronažna preveč paničari – pa bi baje lahko z enim samim rutinskim posegom zadevo rešila. Imam zadnje čase toliko slabih izkušenj z doktorji, da samo upam, da Katarina ne bo zbolela.   Dojenje je sicer steklo že v porodnišnici, vendar pa imam še vedno premalo mleka za vse obroke. Do predvčerajšnjim smo shajali z eno samo dodatno flaško/ dan z okoli 60 –70 ml mleka, zdaj pa je postala mala pravi lakom lačen in naenkrat popije kar 150 ml aptamila. Je pa imela prej stalno krče po flaški, dokler nisva nabavila sab simplex kapljic. Te imajo marsikateri za neučinkovite, ampak pri nas pomaga – pa še samo 6 kapljic dava zraven in ne 15, kolikor se priporoča. Jaz bi bila sicer bolj srečna, če bi lahko samo dojila in sem včasih kar ljubosumna na flaško (sploh, ker je mala po njej tako hitro sita in zadovoljna) pa čeprav preostalo hrano tako predstavlja moje mleko. Je pa prav zanimivo, kako mi mleko včasih kar samo od sebe teče iz dojk in to tako, da pride tudi skozi blazinice in modrc, ko pa mala pije, ga pa kar hitro zmanjka in jo tako običajno dojim kar na obeh dojkah. Drugače pa je pri hranjenju pri meni tak počasni polžek, da se obvezno dojiva 30 - 50 minut, pa še to jo moram vmes buditi. Če jo pa odstavim prej (tudi če vmes zaspi), začne že čez minuto spet »papat« svoje prste in sitnarit.   Postajam že kar predolga, čeprav imam tooooliko še za povedat. Bom raje počakala na jutri, da mi možek prinese vaše poste in se bom potem spet javila. Joooooj, je pa res lepo biti mamica... cele dneve bi se lahko pogovarjala samo o otročičkih....   Lep pozdrav vam in vašim malim sončkom! user posted image

(odgovor članu MegiT)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: APRILKE 2006
25.4.2006 9:49:27   
mojčika
Mi pa smo danes naročili kapljice proti krčem iz Tržiča, sicer mislim, da nekih hudih krčev ni, je pa vsak dan ob isti uri enourno jamranje in jokanje, predvidevam, da bo to to. Bomo probali, je pa tako dobro imeti na zalogi. Naša mala je cartek, joka pa, ko mora kakat, sicer ni zaprta, a težko kaka, je tako tudi pri vas.
Koliko boste oblekle svoje sončke za ven, glede na to, da je res toplo?

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: APRILKE 2006
26.4.2006 11:40:01   
Anonimen
Pozdravljene, drage mamice.

Jaz sem še v enem kosu, pa vas vseeno malo berem, da vidim, kako se znajdete v novih vlogah. Glede obiska patronažnih sester sem pred kratkim na straneh ZZZs-ja prebrala, da naj bi jih bilo v prvem otrokovem letu 6. štirje obiski na začetku, eden, ko je otrok star pol leta (ko se začne uvajat gosto hrano) in eden pri prvem letu starost. Mi je pa ena patronažna, kolegica od moje mami, rekla, da imajo ogromno dela in da žal večkrat ne morejo opraviti vseh obiskov tako kot bi bilo treba.

Lepo se cartajte, jaz še čakam user posted image .

(odgovor članu MegiT)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: APRILKE 2006
26.4.2006 12:48:50   
Marelica
Ojla!   Pri skoraj vsakem postu sem odkrila kaj takega, kar drži tudi pri nas. Najbolj pa sem se nasmejala in prikimavala, ko sem brala Zvezdico. Tudi nas pesti kolcanje, kričanje med previjanjem in umivanjem (upam, da bo s kopanjem bolje), prevelika budnost...

  Helena, naj ti povem, da naši pupi hrup celo bolj ustreza kot tišina. Ko dela sesalec se celo umiri in ne obratno. Tako, da ji čez dan ponavadi vrtim otroške pesmice iz CD-ja ali pa pustim vklopljen TV, tudi če ga ne gledam. Ko so obiski in se na glas pogovarjamo pa je tako pridna, da nihče ne verjame kakšen mali vragec zna biti. Že v porodnišnici je bila med najglasnejšimi dojenčki. Doma pa smo jo malo razvadili in sedaj ima vsaj 1x na dan napad sitnobe, ko ji po vseh pravilih nič ne manjka, ona se pa dere kot sirena, če se noben ne ukvarja z njo. Še pediatrinja je rekla, da je prava mala izsiljevalka (ojojoj, kaj nas čaka še v tistih težavnih obdobjih!?!)

  Srečnice tiste, ki imate svojega mleka dovolj in vam ni treba eksperimentirat z nadomestnim mlekom. Midva sva danes prvič menjala Aptamil1 s Comformilom1 (da nama ne bi bilo treba dodajat kapljic proti krčem) in ji očitno ni všeč okus. No, pa bo očitno šlo dobre tri jurije v nič. Jaz pa ne vem, če imam vedno manj mleka, ali pa mala res toliko več popije – v enem obroku mi do konca izprazni obe dojki in zdaj smo pristali že na 2 flašah nadomestka/dan. Kakšne izkušnje imate druge s temi nadomestki? Kateri se vam je najbolje obnesel? Jaz sem slišala kritiko samo čez Pikovit (upam, da je tako ime), pediatrinja pa mi je najbolj hvalila Novalac.

  Ksenija, čestitam za malega Blaža!!! Vidiš, na koncu si tako zakasnila (čeprav je v nosečnosti drugače kazalo), da se tudi v Ptujski porodnišnici ne bi mogli srečat, ker bi jaz že prej šla domov. Upam, da je Zala lepo sprejela svojega bratca in da sedaj uživate. Mogoče pa se kdaj zmeniva za skupen sprehod z vozički...

  Aja, glede patronažne: pri nas je bila 4x ena in 1x ena druga. Do sedaj smo se samo na veliko ubadali s popkom, ker smo že iz porodnišnice »prinesli« vnetega. Za zadnji obisk pa šparamo kopanje, ki bo upam ta petek, če se bo popek do takrat zacelil. Drugače pa smo se edino enkrat malo dlje časa pogovarjali... so bili kar bolj »na hitrco« ti obiski. Pa pri vas?

  Za kakšno kozmetiko ste se kaj odločile in kako ste kaj zadovoljne? Jaz sem ostala pri Bubchen, čeprav mi je pediatrinja rekla, naj nabavim lekarniške zadeve. Se mi zdi brezveze zdaj spet nove stvari kupovat, če pa nimamo nobenih problemov s kožo... Pri pleničkah smo pa že presedlali na dvojkico. Do sedaj sem bila zelo zadovoljna z Babylove (DM) in Huggies, pri Pampers pa sem že komaj čakala, da jih bo zmanjkalo.

  Se opravičujem, da sem spet tako dolga. Zdaj bodo tako prazniki in vikend vmes in se spet ne bom mogla oglasiti. Ve pa se le razpišite, ker vedno nestrpno pričakujem novic.

  Pridno se cartajte in ostanite vsi skupaj zdravi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: APRILKE 2006
26.4.2006 15:07:45   
mojčika
Mi smo tudi popolnoma na adaptiranem mleku, jaz nimam niti kapljice več, uporabljamo aptamil 1, nekaj dni sem menjala z aptamilom pre, pa je mala od napenjanja vreščala, zdaj smo nazaj 1, čeprav tudi po tem jo malo napenja, vsaj preden mora kakati. Doma imam eno škatlo novalaca, ma si ne upam več kaj sprobavati. Sem pa naročila kapljice s Tržiča za vsak slučaj, če bodo krčki, so menda naravne. Kuham ji tudi čajček, ma se borimo za par žljičk, po flaški noče čaja, čeprav pravijo, da je z adaptiranim mlekom boljše dodajati še čaj, za žejo oz. boljšo prebavo.

Me pa zanima, kakšno kožo imajo vaši malči po obrazu, mi smo domov prišli z zelo lepo kožo, sedaj pa so mozoljčki razpasli po celem obrazu, koliko jih imate pa vi. Bojim se, da ne bi bila to kakšna alergija, sicer smo v petek že naročeni pri pediatru, ma bi vseeno rada vedela. Po obrazku jo mažem z riboderminom.
Za ritko uporabljamo Bubchen in smo zelo zadovoljni, ritka ni popolnma nič vneta.

Gremo pa že vsak dan ven in se zelo radi vozičkamo, je že pogruntala, da če stojim, ni tako fajn, kot pa če hodim, takoj naznani, mama gremo dalje.

Patronažna je bila pri nas 3-krat, 4-krat je le tam, kjer pride do težav, sicer pa je na mobitel vedno dosegljiva, imam srečo, da je moja sošolka, zato jo lahko pokličem, ne zameri. Rekla je, da se bo oglasila še, ko bomo v 5. mesecu začeli uvajati gosto hrano.

Dovolj, bodite lepo.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: APRILKE 2006
26.4.2006 15:54:59   
LE&TA
Mojčika, ostani na enem mleku , ne menjavaj če ti Aptamil odgovarja pol kr nadaljuj. Kar se pa tiče mozoljčkov se pa koža čisti, to so vse hormoni, moja pupa jih ma še zdej kakega, sicer ma pa ful lepo kožico. SEm ti pisala kr tle, drugič pa privat, lepo se mejte!user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: APRILKE 2006
26.4.2006 18:31:24   
kaja29
mene pa zanima, če vaši malčki tudi hlastajo ko papajo in so potem čist bogi od (preveč) popitega mlekca????
moja je potem čist koma al pa jokca in se zvija, pa zdaj je začela še neki polivat

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: APRILKE 2006
26.4.2006 19:11:22   
flecker1
Do zdaj je patronažna prišla 5 x, in še bo v četrtek nasl. teden, da jo stehta. Namreč imamo težave s tehtanjem, ker je mala že 2. dan dobila gips na nogi, potem zdaj ima še longeto, tako si končno lahko snamemo in stehtamo njeno tapravo težo. Nasl. četrtek pa jo bom skopala, saj je že patronažna v torek skopala malo.
Sama  imam tudi težave glede polivanja. Kadar jo dojim, mi poliva večkrat, kadar pa ji dajem flaško z mojim nabrizganim mlekom, komaj kaj poliva. Patronažna je rekla, da naj prvo pred dojenjem dojko malo izbrizgam, ker je takrat odteka močno in takrat popije preveč in prehitro. No, bom pa vidla kako bo, sicer pa raje samo nabrizgam in dam po flaški, ker hitreje gre, pa manj bruha.

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: APRILKE 2006
26.4.2006 20:40:21   
eya
Ojla!
Tudi naš je akkšen teden nazaj dobil mozoljčke po obrazu, ni jih sicer veliko, je pa to čisto normalno. Mu pa kože z ničemer ne mažem, samo vsako jutro ga umijem z vodo.
Sicer pa uporabljava zaenkrat bolj malo kozmetike-za kopanje trdo otroško milo, za ritko hladilno mazilo iz lekarne in olje Bubchen za po kopanju in to je to. Kopamo pa se zaenkrat samo vsak tretji dan. Ko je v vodi, je ful priden, ko pa ga damo ven, sledi jok.
Aja, pa ugotovila sem, da ga, ko joka (če ima krče), ful pomiri šum vode iz pipe. Poskusite!

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: APRILKE 2006
27.4.2006 10:26:24   
jota
Pozdravček!
Hana mi trenutno spi, pa mam malo časa za računalnik. Zadnje dva dni bolj malo spim (Hana in oči sta naspana), ker se mi mala non stop med spanjem oglaša in obrača. Drugače je pa ful pridna. Še vedno je prava zaspanka, je pa vedno več budna podnevi in vedno več se že odziva. Doživeli smo tudi že prvi nasmešek. Je pa res, da je naša user posted image kar precej starejša od vaših. Ampak je pa cel prvi mesec prespala - ha, ha.

Halena, upam da ti lanolin kaj pomaga. Glede kg pa -  meni gredo kar dol in sploh ne vem, kaj naj naredim, da bi jih nekaj pridobila. Trenutno sem na 2kg manj, kot sem jih imela pred nosečnostjo.

Kaj boste kaj počele danes, ko je tako vreme? Jaz grem zdajle izdelovat mobile, da ga bom obesila nad previjalno, ker je mal ful firbčna. Škoda, ker danes sprehodi odpadejo.

Uživajte in veselo se cartajte.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: APRILKE 2006
27.4.2006 13:02:21   
halena
Madonca,nekaj časa se nisem oglasila,pa sem imela kar nekaj za prebrat-ste pa pridne!user posted image
Mi naše žabice še nismo kopali-mogoče jutri..Aja,a v kopel lahko kapneš navadno olivno oljčko al mora bit kej prečiščeno?Jaz imam domačega,pa me zanima.Mojčka to mi ti povej,ker vidim,da kopaš z oljem.Glede mozoljčkov po obrazu:mi smo jih nekaj pridobili že v bolnici,so take bele lojnice,ki pa zginejo same od sebe s časom..Kozmetike se komaj dotaknem.Po laskih in gubicah jo mažem z mandljevim oljem,rita je na hladilnem mazilu od Kraških lekarn,ki je super,obrazek pa vsake toliko namažem z riboderminom.Fiziološko skoraj vsak dan kapnem malo v noska,ker mala dobesedno 'hrka'.Sej vem,da je to zaradi ozkih dihalnih poti,ma iz preventive ji stisnem kapljico.Mi tudi kihamo in kolcamo.Ful je fora,ker se kdaj sama svojega kolcanja ustrašiuser posted image .
Jota,z lanolinom se redno mažem,sem pa tudi uvedla črpalko,da pustim bradavico malo na miru in da se mi rana lepše celi,ker če ne imam občutek, da se vrtim v peklenskem začaranem krogu,ker je bolečina res huda.user posted image
Včeraj sva si z dragim že privoščila eno Nono,ki je varovala našo Ajdo.Z možem sva skočila v LJ.Mala je bila prav dolgočasna je rekla Nona,ker je cel čas spala.Sicer sem imela pa v hladilniku moj mlekec v primeru,da bi se zbudila.Ma je pa fajn to,da veš da ti bo dete po vsakem futranju in previtju spalo 4 ure!
Pravkar sem si umila glavo,pa sem se spomnila kako smo se menle še ko smo bleuser posted image user posted image user posted image ,kako si bomo lase umivale v bolniciuser posted image user posted image -v bistvu si jih tam sploh ne smešuser posted image ..
Punce,bodite fajn,ustvarjajte kaj saj je dan temu primeren!!


(odgovor članu jota)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: APRILKE 2006
27.4.2006 14:32:58   
mojčika
Helena uporabljam olivno in mandljevo olje iz lekarne, drago, ma je sigurno dobro, če pa veš, da je tvoje domače res prečiščeno, bi pa jaz kar tistega uporabila.

Naših pikic po obrazu je res veliko, prav koprivico ima, zato sva se odločila, da jo jutri kar peljeva pokazat, pa tudi če ne bo nič hudega. Se mi smili, mažem pa je ne več, samo s kamilčko jo umivam, nasvet je dala patronažna. Pa tako lepo kožico sva imeli, da je to vsak opazil, ker so ponavadi po rojstvu zelo rdeči. No če bo pa po mami in atu kaj vzela, potem se jih še po tridesetem letu ne bo znebila user posted image  user posted image  user posted image .

Naša mala že pridno komunicira, ob pogledu na naju se smejčka že kak teden, seveda ne naglas. Včeraj pa je na previjalki atiju spustila prvi buuu, guuu... ma smo se smejali.

Je pa ratala lena za jest. Poje 60 ml, pa zaspi kot top, potem pa tišči tista ustka skupaj, da nikakor ne moremo dati več. Posledično sledi spanje samo 2-3 urice, a se še vedno ne pritožujem, saj ni tečka, ko je budna.

Jaz bi tudi šla malo v LJ iz te luknje, pa sem se odločila, da bom šla z atijem, ko bo šel na tek trojk. S tetico Majo bomo malo pošpancirali, upam na lepo vreme.

No grem še kaj naredit, peglanje plenic je prava muka, a mora še katera povijati široko?
 
Bodite lepo

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?