|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 5 [6] 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Osnutek avtobiografije (majčkeno nostalgi...
4.5.2006 23:08:03   
Anonimen
Na-a, nisem. user posted image  Na kavbojskih stolih (v sedlu) sem pa sedela v diskoteki Rodeo v Kranju, ki je tudi ni več. Saloon je bil pa že takrat v nekoliko čudnem stanju. Kar en smešen lesen oder so imeli postavljen ob steni, drugače pa ene lesene klopi noter. Saj pravim - nimam pojma, kako smo zalutali tja. user posted image

(odgovor članu NRMM)
  Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Osnutek avtobiografije (majčkeno nostalgi...
4.5.2006 23:09:25   
Anonimen
O, Janči! Zate pa sploh nisem vedela, da te imam tukaj. user posted image
Hvala za link. user posted image

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Osnutek avtobiografije (majčkeno nostalgi...
4.5.2006 23:15:31   
kofetek2010
user posted image  


a po MB koncu pa nisi hodila? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Osnutek avtobiografije (majčkeno nostalgi...
4.5.2006 23:16:28   
Anonimen
Enkrat smo šli en akvarij gledat, se mi zdi, drugače pa je bilo preveč nevarno iti brez vozniške in z neregistriranim avtom takooooooo daleč. user posted image

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Osnutek avtobiografije (majčkeno nostalgi...
4.5.2006 23:21:23   
kofetek2010
user posted image user posted image user posted image  glej kaj sem našla http://www.svastara.com/muzika/?tekst=12789

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Osnutek avtobiografije (majčkeno nostalgi...
4.5.2006 23:24:16   
Anonimen
O, hudooooooo! user posted image user posted image user posted image

Jaz sem pa ravno včeraj razmišljala, od kod mi je znan ksiht od tvojega dedca... user posted image

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Osnutek avtobiografije (majčkeno nostalgi...
4.5.2006 23:28:11   
kofetek2010
pa saj moj ni kamikaza user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Osnutek avtobiografije (majčkeno nostalgi...
4.5.2006 23:29:34   
Anonimen
Vem. user posted image user posted image user posted image   

< Sporočilo je popravil Kerensa -- 4.5.2006 23:33:01 >

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 133
   Osnutek avtobiografije (poroka v 2 mesecih)
5.5.2006 4:49:34   
Anonimen
8. januarja 1997 zvečer smo sedeli v kuhinjskem kotički našega žurerskega stanovanja in pri mili volji nismo vedeli, kaj bi počeli sami s sabo. Nekdo je od nekod privlekel Monopoly in od samega dolgčasa smo začeli postavljati hotele na Bledu in na Kopaoniku. user posted image  Ko nas je zagrabila lakota (mi pa vsi brez denarja), se je Repetek (novi Mančin fant) spomnil, da nam bi za večerjo lahko posodil Trot (tako ga bom poimenovala user posted image ), ki ima v načrtu priti v Ljubljano. In kako uro zatem je Trot res prišel. Folk se je kar zakadil vanj in ni mu preostalo drugega kot to, da je dal vsaj za štruco kruha in za pivo. Manca in Nejc sta šla v trgovino, ostali pa smo igrali Monopoly naprej in čakali na večerjo. Ko smo se najedli, nas je pa seveda zagrabila lenoba in smo malo manj kakor popadali dol na enosede, razvrščene po dnevni sobi. Edino Nejc je še razsekal eno majhno omarico in vrgel les v peč. user posted image  Stanovanje je imelo namreč malce staromodno centralno kurjavo. V kuhinji je bila peč na drva (pri nas na karkoli, kar je gorelo user posted image ), iz te peči pa je bila speljana cev, ki se je potem delila v več cevi, ki so bile speljane v radiatorje v vseh prostorih. Simpatična zamisel. No, da za drva nismo imeli in da se nikomur ni dalo v gozd ponje, je jasno, posledica pa je bila, da je bilo v stanovanju vedno manj pohištva. user posted image  Samo postelje so ostale. In miza.
Da sva se s Trotom "nekam čudno" gledala, je takoj opazila cela družba, ko smo se še prekladali pred TV-jem. In da sva potem "solidarnostno" dobila sosednja enoseda, je logično. user posted image  Tisto noč bi jaz spala popolnoma mirno, če ne bi Trotov brat Vosu (user posted image ) stalno stegoval vratu proti nama, pa tako ali tako ni imel kaj videti. Ampak njegov enosed je tako presneto škripal, da niti slučajno nisi mogel zaspati. Zato sem tisto noč v Vosla zmetala vse prazne obešalnike, ki sem jih zagledala na okenski polici med sobama. user posted image
Naslednje jutro me je zbudila Manca s svojim ropotanjem, ko se je še pred sedmo odpravljala v službo. Takrat sva obe delali na Petrolu na Tržaški cesti. Ona dopoldan, jaz popoldan. Potem nisem mogla več zaspati in sem na TV gledala jutranja poročila.
Potem se je pa zgodilo...
Strašanski POK. Kakor, da bi kdo vrgel bombo 10 metrov stran od mene. Nekaj sekund sploh nisem dojela, za kaj gre. Potem pa so se odprla vrata male sobe in iz nje je priletel (dobesedno) Fran. Z bulerji na nogah, s kavbojkami na gležnjih, z odpeto srajco in s svojo obvezno čepico na glavi. V obraz pa rdeč kakor paradajz in čisto objokan. Jaz, Trot in Vosu smo skočili pokonci s svojih enosedov, istočasno pa je iz svoje sobe priletel še Nejc. Za Franom pa sta v dnevno sobo pritekla dva moška. Pruisežem na lastnih otrocih, da je bilo kakor v filmu. Izgledala sta kakor Stan in Olio. Eden veli, drugi majhen. Oba pa v kavbojkah, usnjenih jaknah in s črno čepico na glavi. Z izrezi za usta in oči. In oba sta imela v rokah palice za baseball!
Kaj preveč ni nihče razmišljal, za kaj gre, ker ni bilo časa. Hotela sem skočiti proti vratom iz dnevne sobe v kuhinjo, pa me je mali možicelj tako simpatično boksnil v nos, da sem poletela dva metra v rikverc. In bi še dlje, če ne bi bila zadaj stena, ob kateri sem se sesedla. Kaj se je takrat dogajalo z ostalimi, ne vem, ampak ko sem po nekaj sekundah vstala, so bili vsi štirje dedci na vratih za v kuhinjo. Vrata so bila široka pol metra in seveda so se zagužvali do konca. Nihče ni mogel nikamor, jaz pa na koncu kolone!
Nekako so se odmašili na tistih vratih (vse to so bile sekunde) in vsi skupaj smo malo manj kakor padli v kuhinjo. Takrat, ko sem skozi vrata letela še jaz, sem pa s tistim baseballskih kijem prav lepo dobila eno batino po hrbtu. Če bi bila samo centimeter bolj nazaj, bi jih fasala po vratu in bi bila verjetno danes na vozičku, če bi bila sploh še živa.
Iz kuhinje pa vsi v predprostor in ven iz stanovanja. Bili smo v prvem nadstropju in na stopnicah je bobnelo, ko smo tekli dol, da so vsi sosedje, ki so bili doma, odpirali vrata in gledali, kaj se je zgodilo. Na dvorišču stavbe smo se nekoliko ustavili, ampak smo še vedno skakali gor in dol. Šele tam sem ugotovila, da mi pravzaorav iz nosa kar fajn teče kri. Jaz pa v belem puloverju. Ki je zdaj vsako sekundo dobival večji rdeč flek krvi za vzorec...
Nejc je letel v bližnjo čistilnico, od koder je poklical policijo, meni pa je ena od sosed iz pritličja dala svoje natikače, ki jih je imela na pragu, saj se nihče od nas ni imel časa ne obut ne oblečt, kakor se spodobi.
Policija je prišla prej kakor v desetih minutah. In prišlo je več policije kakor pri Papežu! Dve kibli in trije avtomobili so se zgužvali na dvorišče stavbe in policaji so s puškami in palicami tekli v nadstropje. Tisti, ki so ostali na dvorišču, so nas pa zasliševali, kaj se je sploh zgodilo.
Brbljali smo eden čez drugega. Dvomim, da nas je kdo kaj razumel. Moška v stanovanju očitno sploh nista imela namena nikamor oditi in tako ju je policija pripeljala dol vklenjena že čez nekaj minut. Ko smo stali tam vsi na kupu, je pa mali rekel, da me sploh ni boksnil. Ja, seveda! Pognala sem se proti njemu, da bi mu skočila v glavo (bolj jih že ne bi mogla fasati, kakor sem jih), a me je en policaj zaustavil in "pritrdil" na tla. Veliki je zatrjeval, da me zagotovo ni mogel udariti s palico, ker jo sploh ni imel. Banda lažniva! Ko smo šli potem s policijo gor v stanovanje (vsi smo vztrajali, da moramo vsaj po svoje osnovne stvari, če že drugega ne), sem pregledala celo stanovanje, pa ni bilo palice res nikjer. In ker smo bili mi na dvorišču in bi videli, če bi jo treščil skozi okno, je ostala samo možnost notranjega podstrešja. Ker je bila lestev v dnevni sobi, sem splezala gor in privlekla dol tisto palico. Policija jo je vzela kakor dokaz. Kakor sem kasneje slišala, so na palici našli še nekaj krvi, ki je bila Nejčeva, ko je veliki s to palico mahnil Nejca po zobeh in mu izbil sprednja dva zoba (nekje v času, ko sem jaz letela v rikverc proti steni). Ampak ker nas je bilo preveč in ker je bil "dogodek" malo bolj zapleten, so nas vse skupaj lepo pospravili v kible in odpeljali na policijsko postajo v Kosezah... Jaz, budala, sem pa vzela s sabo Monopoly. user posted image
Vozili so nas čisto pregovorno - kakor vreče krompirja. Dvakrat so mi vse figurice popadale po tleh kible. Na policiji so nas najprej pospravili v tiste "kletke" za pridržanje, potem pa so nas enega za drugim klicali ven na zaslišanje. Trajalo je nekaj ur, da je bilo vse to mimo in da so ugotovili, da mi nismo naredili ničesar. Se je pa ugotovilo nekaj drugega. Ta dva modela, Stana in Olia, je najela lastnica stanovanja, ker ni imela več ideje, kako bi nas spravila ven iz stanovanja. No, ne vse nas (saj se za nas ni niti vedelo, da smo tam), ampak predvsem za Manco in Nejca, ki sta ostala tam, ko se je njun oče, najemnik, odselil. In nobeden od njiju ni ničesar plačeval, mi, ostali, pa o tem sploh nismo nič vedeli. Naje**** smo pa najbolj.
S policije sem potem poklicala Manco v službo in ji povedala, kaj se je zgodilo. Takoj je prišla v Koseze. Jaz sem seveda še sporočila, da tudi mene nekaj časa ne bo v službo. Potem me na Petrol sploh nikoli ni bilo več in tudi po denar nisem nikoli šla, tako, da je Petrol še danes moj dolžnik. user posted image
Šele popoldan smo bili vsi prosti in oprani vseh obtožb, proti Stanu in Oliu pa so bile podane kazenske ovadbe zaradi celega kupa stvari. Pa tudi proti lastnici stanovanja, ki ju je najela na črno in bila torej soudeleženka. Popoldan smo še skupinsko odkorakali na Urgenco, kjer so nas pregledali in kjer smo dobili poškodbene liste. Jaz na srečo nisem imela nič zlomljenega, so pa "odkrili" notranje krvavitve v nosu, podplutbe na hrbtu in "psihični šok". Ja, mater...
Potem je pa za večino nastal problem, kam iti. No, zame ne. Je bilo kar jasno, da lepo nazaj k mami. In Trota sem vzela s sabo. Nič kaj pretirano se ni branil, saj ni imel (kakor sem izvedela) nobenega namena, da bi se vrnil k "svojim" na Gorenjsko. Ostali so se porazgubili pri prijateljih, kjer so se potem prekladali od enega do drugega, saj večinoma niso (zaradi staršev) mogli nikjer ostati. Pravzaprav so postali takorekoč brezdomci.
S Trotom sva se pa prav luštno ujela. Oba neobremenjena s celim svetom, jaz z razbitim nosom, on s popraskanim licem - verjento sva prav dobro izgledala, ja. user posted image  Moja mama je malo čudno pogledala, ko sem ga pripeljala domov (tega sem se pri ostalih nekako branila, razen pri Jurkotu), ampak ni nič rekla. Ko sva vstala, sva šla v bližnji lokal na kavo in na poker avtomate, potem pa sva dneve prebijala doma pred TV-jem ali pa sva šla kam na obisk. Enkrat vmes sva še skočila v Gorenjo vas k njegovim po stvari, ker v Ljubljani ni imel skoraj nič. Jaz sem že januarja od socialne podpore kupila eno staro, zjahano stoenko, tako, da sva bila mobilna.
Vse je laufalo super do februarja, ko sva pa nekega večera ugotovila, da se pa midva tako krasno razumeva, da bi se pa lahko poročila. Oba polnoletna, torej brez ovir. In "uradni" datum zaroke je bilo Valentinovo leta 1997. Mojo mamo je skoraj kap, ko sva ji to povedala nekega jutra v kuhinji pro kofetu. Ko je prišla k sebi, je pa postala prava organizatorka. Dojela je, da misliva resno, in letela je v Italijo, da nama je kupila zlate poročne prstane. Midva pa sva se zaje****** z organizacijo v Ljubljani, saj se nobenemu ni niti sanjalo, kaj je treba narediti.
Na Matičnem uradu na Mačkovi je šlo ženski kar na smeh, ko sva prišla, ampak narediti ni mogla nič. Oba sva bila stara 18 let in morala naju je jemati resno. user posted image  Izpolnili smo neke obrazce in vse skupaj se je ustavilo pri vprašanju, kdo bo priča. Pojma nisva imela, saj še niti za poroko nisva nikomur povedala. Pa smo pustili prazno polje, do nadaljnjega. Pred naju je pomolila urnik porok in izbrala sva si 8. marec, ob 13:00. Na voljo sva dobila modro poročno dvorano na Ljubljanskem gradu in povedala sva, da se pa cerkevno ne bova poročila. Sva ugotovila, da ne gre, ker nisem krščena. Drugače bi verjetno se. In ko smo vse to spackali skupaj, nama je dala v roke položnico in rekla, naj jo čimprej plačava. Midva pa sploh nisva vedela, da je poroka za plačat! user posted image
Na srečo je potem položnico plačala moja mama. Midva pa sva se vrgla v iskanje oblek. Moja mama niti pod razno ni iz Italije prinesla nič poročni obleki primernega zame. Za Trota je hitro našla lep moški komplet, jaz sem pa zvisela kakor kuhan špaget. Rešila sta me Jurko in njegova punca Nataša. Ona je nekaj našla v svoji hiši na Dolenjskem in zmenili smo se, da prideta v Ljubljano na dan poroke, dopoldan, da še vse skupaj uredimo. Moja poročna priča je bila Sekica, Trotova pa Vosu.
Na dan poroke smo bili seveda vsi pokonci že navsezgodaj zjutraj. Trot in Vosu sta šla ne nekaj viskijev v bližnji lokal, jaz pa sem po stanovanju skakala malo manj kakor v spodnjem perilu in se zafrkavala z make-upom in frizuro. Jurkota in Nataše pa od nikoder. Ura je bila že deset dopoldan, ko sem Jurkota končno zbudila na njun hišni telefon. Prav slišala sem ju, kako sta skočila iz postelje, se mi opravičila, da sta imela nekoliko bolj burno noč, in da bosta v eni uri v Ljubljani. Ja, iz Mirne peči, ja...
Prišla sta malo pred poldnevom. Na srečo vsaj moje obleke nista pozabila na Dolenjskem. user posted image  Ampak potem, ko je pa obleka bila, pa moje priče ni bilo. Imela je dopoldansko izmeno v službi in je šef ni izpustil z delovnega mesta. Šele ob 12-ih, ko mu je zagrozila, da je nujno, ker je pač poročna priča, je popustil. Do mene je prišla ob 12:15 in mislila sem, da si lahko že oddahnem, ko pa je rekla, da se mora iti še domov preoblečt. Mater, no! user posted image  In ker je nekaj pač treba VEDNO pozabiti, sem jaz ob 12:20 ugotovila, da nimam NITI ENIH čevljev, ki bi pasali k Natašini oz. zdaj moji obleki! Ni mi preostalo drugega, kakor da sem se na hitro preoblekla v trenirko, se usedla v stoenko, se odpeljala do (zdaj že bivše) trgovine Peko nasproti Tivolija, vrgla prodajalki 3.000 SIT na pult za edine bele čevlje, ki jih je našla v celi trgovini, in letela nazaj domov. Pred trgovino sem parkirala direkt na pločniku, z rumenimi rožicami na haubi zelene stoenke z eno samo registrsko tablico! user posted image  Prav dol mi je viselo, kako me je folk gledal. Frizura in make-up sta bila seveda popolna za na poroko, jaz pa v trenirki! user posted image
OK, ampak ob 12:40 je bilo vse rešeno. Jaz oblečena in obuta, Trot pod gasom, kakor se za ženina spodobi, Vosu je komaj stal na nogah, Sekica preoblečena, Jurko in Nataša vidno utrujena od prejšnje noči, moja in Trotova mama sta se prisiljeno smehljali ena drugi, saj sta ugotovili, da se poznata (obe Šiškarci), druščina kolegov in kolegic pa pred blokom na parkirišču in seveda niti eden primerno oblečen za na poroko. user posted image  
Odpiskali, odropotali in odtrobili smo po Celovški cesti proti Centru, pa potem čez Center in nato na Poljanah gor na Grad. Na poti gor smo srečali še fanta od Sekice, ki se je odločil (zadnji hip) iz Trebnjega priti v Ljubljano, pa smo ga pobasali v edini avto, ki je imel še en prost sedež.
Na Gradu smo slabih deset minut še čakali in do naju s Trotom je stopila neka ženska s fotoaparataom v roki in naju prosila, če ji lahko zaupava, kdo sva, kako sva se spoznala in podobno. In če naju lahko fotografira na zelenici pred vhodom v Grad. Zakaj pa ne? Žal sva malce prepozno izvedela, da je bila to novinarka od Nedela in tako sva se potem po vikendu znašla na Nedelovi zadnji strani! user posted image
Kako izgleda poročni obred, seveda nisem imela pojma, Trot pa še manj. Sedela sva tam kako dva loleka, kimala vsemu, kar je kdo rekel, in komaj zadrževala smeh. Tisti "JA" sva dvakrat ponovila, pa nimam pojma, zakaj. user posted image  In ko se je bilo treba podpisati v poročno knjigo, sem se jaz seveda s svojim dekliškim priimkom. user posted image
Po poroki naju je zunaj napadel nek fotograf, ki nama je hotek mastno zaračunati za zelene fotografije, pa sva jih nič kaj lepo zavrnila, saj je vse fotografirala Trotova sestra Vešča. Šele zunaj, pred Gradom, sva se spomnila, da bi bilo pa fajn, da vso to bando dvajsetih ljudi nekam povabiva na pijačo. Ja, midva pa s petimi jurji v žepu. user posted image  Pa je Vešča rekla, da bo ona primaknila, če bo zmanjkalo, in po desetih minutah pregovarjanja smo se odločili, da gremo v gostilno Micka na Litijski. Pet avtomobilov, v enem nevesta in ženin, v ostalih pa "malo mešano" - usnjene jakne, jeans, dve ponosni tašči s svojima partnerjema in vsi ostali. Natakarico v Micki je skoraj kap... user posted image
Ampak je nekaj miz le sestavila skupaj, da smo se lahko sploh kam usedli. Nenajavljeni, lepo prosim. user posted image  Mislim, da smo popili vsak po ene tri runde pijače (večinoma pivo), tašči sta si še naročili kosilo. Nista se mogli upreti vonju po slastnih svinjskih rebrcih in zraven po pečenem krompirčku. user posted image
Vosu je nekje sredi pitja odhitel nazaj v službo (takrat je prodajal certifikate oz. delnice user posted image ), Jurko in Nataša sta se potem skupaj z Romijem odpravila v Trebnje, ostali so se razkropili po Ljubljani, mi, familija, pa smo se spokali v dva avtomobila in odšli nazaj v Šiško. Doma sem tiste poročne cunje po hitrem postopku vrgla s sebe, ker se nisem v njih prav nič dobro počutila, potem smo še nekaj časa kofetkali, ko je pa Trotova familija odšla, sva se pa midva pobrala ven na poker... user posted image
Ja, to je bil Kerensin poročni dan - pri 18-ih letih... user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Kerensa -- 5.5.2006 5:06:58 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Osnutek avtobiografije (napovednik)
5.5.2006 5:09:02   
Anonimen
Danes ponoči sem pa frej, tako, da dvomim, da boste danes dobile nadaljevanje. user posted image  Kadarkoli pa že bo, pa sledi "Nosečnost in selitev" in, če bom pri volji in času, še kaj zraven.

Pa brez komentarjev o moji poroki, lepo prosim...
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Osnutek avtobiografije (napovednik)
5.5.2006 8:15:15   
kimba
Jaz sem tista, ki se ji ne da brati na računalniku in sem si vse skupaj prenesla v Word (kar se zgodbe tiče)in si natisnila in moram reči da si zelo dobra, do sedaj je že 35 strani osnutka (upam da nisi jezna).

Bravo in še tako naprejuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil kimba -- 5.5.2006 8:19:36 >


_____________________________

kimba s tremi sončki

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Osnutek avtobiografije (napovednik)
5.5.2006 9:50:05   
Nasy
kerensa, pa maš še kašno sliko poročno, res bi te rada videla, kako si izgledala takratuser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Osnutek avtobiografije (napovednik)
5.5.2006 11:06:51   
Margareta


Kerensa, daj res kakšno poročno slikico gor. Prosim.

_____________________________

http://www.ednevnik.si/?w=Margareta

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Osnutek avtobiografije (napovednik)
5.5.2006 12:40:54   
Anonimen
Ja ženske moje predrage, kje pa sem jaz takrat vedela, kaj je digitalni fotoaparat, da bi vam zdaj kakšne fotke gor dala? user posted image user posted image user posted image  Saj na poročni dan še mobitela nisem premogla! user posted image user posted image user posted image
Ja, drugač pa fotke mam, ja, ampak še na naslovu pokojne mame. Nočem, da mi v tem stanovanju uničujejo karmo. user posted image
Se bom potrudila, da grem tja, pa bom poskusila fotke slikati zdaj z digitalcem. Upam, da se bo kaj videlo, pa vam prilepim gor. Ampak bo trajalo nekaj dni, sorry...

< Sporočilo je popravil Kerensa -- 5.5.2006 12:41:17 >

(odgovor članu Margareta)
  Neposredna povezava do sporočila: 139
   [Brisano sporočilo]
5.5.2006 18:08:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: Osnutek avtobiografije (napovednik)
5.5.2006 18:11:02   
Anonimen
Ma ne bom razsekala še tistih omar, ki jih imamo, če jih je pa že tako premalo! user posted image user posted image user posted image
Poleg tega imamo centralno kurjavo, priključeno na Toplarno, in ne bi imela razsekanih stvari kam zbasat! Razen v kontejner pred blokom! user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 141
   [Brisano sporočilo]
5.5.2006 20:46:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 142
   Osnutek avtobiografije (prvo leto po poroki)
9.5.2006 3:43:47   
Anonimen
Ne smem seveda pozabiti omeniti, da sem dva dneva pred tistole prečudovito poroko ugotovila, da sem noseča. Ob vseh tisti zaljubljenosti in pripravah sem enostavno pozabila, da imamo pa ženske tudi menstruacijo user posted image .
Ker že dva meseca nisem delala, gospod (sedaj že bivši) mož pa tudi ne, je denar s CSD-ja hitro skopnel. Tudi za Clearblue nisem imela in tako sem enostavno odkorakala v Zdravstveni dom Šiška. Prvič v življenju h ginekologinji. Na vratih se me je najprej poskusila znebiti s tem, da me je poslala v lekarno po test, pa sem ji povedala, da nimam denarja in da bi test rada naredila tukaj, pa še bolj zihr je. In ta zihr čez pol ure v laboratoriju je bil plusek. user posted image  Še danes imam tisti izvid doma. Vrnila sem se v ginekologinjino ordinacijo, kjer sem seveda spet najprej naletela na njeno tajnico - medicinsko sestro. Povedala sem ji, da je pozitivno (še danes sem prepričana, da sem ji to povedala z nasmehom na ustnicah, zagotovo pa tudi z nekaj šoka v očeh) in ker me je očitno ona gledala samo v oči, me je samo vprašala:"A vam dam napotnico za splav?" Uff, kako me je takrat pognalo v luft! user posted image  Kar hitro me je potem naročila za prvi pregled.
Na poroki sem torej že vedela, da sem noseča. Povedala pa nisva še nikomur, razen moji mami, ki je začuda uspela biti tiho. user posted image
Po poroki sem se pa razmeroma hitro spakirala delat, ker mi je bilo takoj jasno, da to ne pelje nikamor. Gospod kakšnega pretiranega interesa po delu ni imel (vsaj kazal ga ni user posted image ), meni, budali, je bilo pa tudi bolj všeč, da sem ga imela doma (takrat sem bila še ljubosumna user posted image ). In sem šla delat k Džirlotu v administracijo. Dva meseca smo se zafrkavali s tistimi Čang-Šlang čajčki in z reklamacijami strank, ki niso shujšale niti za 10 dag user posted image , potem pa s trebuhom ni šlo več. Pa še na živce mi je začelo iti, da mi je tačas, ko sem delala, gospod mož brskal doma po stvareh in iskal kaj pa jaz vem kaj. user posted image
In kot poročena gospa user posted image  sem bila prepričana, da pa ne morem živeti v istem stanovanju z mamo, zato sem začela iskati nekaj za najem, da bi se z možem odselila in da potem tam v miru rodim. No, ne doma, seveda. user posted image  In gospa Kerensa je hotela hišo in dobila hišo.
Na vrhu nekega hribčka med Litijo in Ivančno gorico. Pravzaprav je bila cesta na hrib z ene strani v Šmartnem pri Litiji, z druge strani pa iz Šentlovrenca na Dolenjskem, med Ivančno gorico in Trebnjem. Mirna vasica, ki je premogla samo popoldan odprto gostilno, cerkev in zasebno mini-trgovinico, odprto po potrebi, ko je kdo prišel. user posted image  Drugače pa sami upokojenci, večinoma kmetje, in pa vikendaši, ki so prišli 2x na mesec. Blažen mir proti Ljubljani, ki sem jo gledala 18 let. Nekaj voženj s stoenko iz Ljubljane na Dolenjsko in bila sva preseljena.
Cena pa smešna. Za celo hišo samo 40.000 SIT, s stroški vred. Vse opremljeno, s telefonom in satelitskim krožnikom. Balkon čez celo stran hiše, pogled pa po hribu navzdol. Res UAU. In še posebnost hiše - kopalnica je imela dvoja vrata. Skozi ena si v kopalnico prišel iz manjše dobe, druga vrata pa so vodila na balkon. In kopalnica je imela banjo. Kar logično torej, da sem si natočila vodo v banjo, se zleknila noter, odprla vrata od balkona in uživala! user posted image
Ker sva bila pa zdaj oba brez službe, sva se zmenila, da bi lahko v hiši imela kakega cimra ali cimro, pa bi se nama stroški delili na pol. In tako sem hitro prišla do Sekice in njenega Romija, ki sta bila enkrat v Ljubljani pri njenih, enkrat v Trebnjem pri njegovih. Takoj sta se strinjala in sta prišla. In da je bil svet še manjši, je tudi moj bivši, Jurko, s svojo punco živel malo manj kakor v bližini, v Mirni peči, kjer sta imela prav tako najeto hišo. Pa smo bili vsi spet na kupu. user posted image
Gazda je bil fajn gospod. Živel je v svoji hiši zraven nas, vozil Fičkota, hodil v Maribor k ljubici in nas kar naprej vabil k sebi na kosilo. In tako smo se vsi štirje nekega večera, kot ponavadi, pobrali čez dvorišče k njemu. Najprej smo zunaj pekli in trebili solato, potem smo šli pa gor jest, ker je začel padati dež. Jaz sem bila pridna in sem pila samo sok, ostalim pa je gazda ponudil dolenjski Cviček, ki se ga nihče ni branil. Pod hišo smo imeli celo pobočje vinogradov.
Nekaj je moralo biti v tistem na žaru pečenem mesu, da je mene začelo zvijati po trebuhu, in okrog desetih zvečer sem jih zapustila in šla v našo hišo ležat. Seveda sem zaspala in zbudila sem se enkrat sredi noči. Še danes ne vem, koliko je bila ura, pa še briga me ne. Ampak ker sem spala v manjši sobi, je bila med sobo in balkonom samo kopalnica. Z odprtimi vrati. Bedaki pijani bi vsaj ena vrata zaprli, če niso imeli namena, da jih slišim. Oziroma da JU slišim. Mojega gospoda bivšega moža in mojo najboljšo prijateljico Sekico. Seveda sredi debate, kako je njemu žal, da je mene spoznal pred njo, pa da bi bil on z njo, pa ona, kako da tega ne more, ker ima Romija, ki je mrtvo pijan spal v večji sobi, pa...  Me je takoj začela še glava bolet, ne samo trebuh! user posted image
Prižgala sem si en cigaret in ga v miru pokadila, parček pa se je medtem spokal z balkona v kuhinjo. Jaz sem slišala dovolj in res nisem imela nobenega namena vohuniti za njima, ampak če pa postanem žejna, moram pa po sok v kuhinjo, a ne? Nisem čisto prepričana, kdo je bil bolj šokiran, ko sem prišla - jaz ali onadva. Sekica je mirno sedela v njegovem naročju, jaz sem pa držala v rokah kljuko od vrat. Ni dosti manjkalo, da bi jo odtrgala in enemu vrgla v glavo. user posted image
Ker je slutila, da bo počilo, je Sekica hitro vstala iz izginila k Romiju, jaz sem pa bivšemu skočila v glavo. Počil mi je film, on je pa mene počil proti štedilniku. Kar fajn pristanek je bil, ja. Dobesedno, pa tudi potem. Sva si končno razjasnila ene par stvari. Dal mi je na znanje, da me tako ali tako ni imel nikoli rad in da bo imel za vedno rad eno svojo bivšo z Gorenjske user posted image , potrdil je vse besede od prej z balkona in rekel, da se mu sladko jebe zame. Takrat sem naredila dve največji napaki v svojem življenju.
1.) Obdržala sem moža.
2.) Znebila sem se "najboljše" prijateljice.
Njej bi morala biti jaz pravzaprav hvaležna. Če je ona varala Romija, to ni moj problem. Kje sta se našla ravno z mojim bivšim, me tudi ne briga, ampak ona je imela, konec koncev, vso pravico njega osvajati. On, bedak, bi moral biti tisti, ki bi moral reči NE, glede na to, da je imel v sosednji sobi nosečo ženo, ki je "kao" spala. O podrobnostih ga niti nisem spraševala. Ni me zanimalo, ali se je to zgodilo prvič in kako daleč sta šla, preden sem prikorakala jaz. Me niti ni zanimalo, ker sem slišala in videla dovolj.
Sekico in Romija sem naslednji dan izselila. Njej sem se "zahvalila", Romi pa tako ali tako ni vedel, za kaj gre. Se mi ni zdelo vredno, da mu razlagam. Mu bo že ona sama, če bo hotela.
Od takrat naprej gospod bivši zame po čustveni plati ni več obstajal. Od trenutka. To se ni vleklo ne vem koliko tednov ali mesecev, ampak je bil dovolj moment, ko sem odprla kuhinjska vrata. Čisto nič več nisem potrebovala. In seveda sva bila stalno na bojni nogi. Će ni on česa našel, sem pa jaz. Na jetra mi je šlo vse, kar je delal ali rekel. Že njegova pojava me je spravila v slabo voljo. Ampak ne, jaz, budala, sem ga še kar gledala v tisti bajti! user posted image  Čisto vseeno mi je bilo, kje je in kaj dela, ko ga ni doma. Kakor sem ugotovila kasneje, se je družil s Cigani iz Račje vasi (tam pri Mali Loki), s katerimi so skupaj šraufali avtomobile in si jih menjali med sabo, zvečer so pa hodili na gasilske veselice. Mene ni bilo zraven. Bencin je kradel gazdi iz Fičota, da je do Ciganov sploh lahko prišel, hrano in cigarete si je pa na puf jemal v neki trgovini v drugi vasi. Jim je rekel, da bo "na račun", ki ga bo plačal enkrat mesečno. Ja, ja... še do danes ga ni, bedak.
Potem me je pa lepega dne poklicala mama in rekla, da je dobila sodno odločbo, da mora v osmih dnevih ven iz stanovanja v Šiški. Po večih letih je le prišel epilog na sodišču. Lastnik ji je še ponudil 1000 DEM za povračilo stroškov za telefonski priključek in ona jih je, večno brez denarja, z veseljem pograbila. Kakor nadomestilo za stanovanje. Spet je bilo kar nekaj voženj iz Ljubljane na Dolenjsko, saj sva z bivšim v hišo preselila še mamo. Kar je bilo pa sploh super, da je bila potem še ona priča najinim prepirom. Hitro ji je postalo jasno, za kaj gre, in je bila doma tako malo, kolikor se je le dalo. Saj tako ali tako ni mogla nič narediti, bedak pa je grozil še njej, če bi se vmešavala.
In ko sem nekega dne zlagala njene stvari v omaro (iz potovalke), sem našla papir, ob katerem se mi je kar zvrtelo v glavi. Lastnik stanovanja v Šiški ji je ponudil najemno pogodbo, kakor za profitno tržno stanovanje, za 500 DEM. Če bi plačevali toliko najemnine (kje pa še dobiš v Ljubljani 100 m2 za ta denar?!), bi lahko ostali tam. Ona pa je pisno vse skupaj zavrnila z razlogom, da še v življenju ni videla toliko denarja na kupu. Mater, saj sem jaz toliko plačevala za hišo! Saj bi jaz plačala, če bi zinila! user posted image  Stanovanje smo izgubili zaradi traparije!
Bilo je tudi jasno, da moja mama ne more ostati na Dolenjskem, zato sva šli skupaj v Ljubljani na Stanovanjski sklad. Če ji lahko kaj dajo, ker je uradno na cesti. Hiše na Dolenjskem seveda nismo omenjali. Svoj jezik sem še jaz pristavila zraven in hitro dobila odgovor, da naj gre moja mama na Poljansko med brezdomce (da bi ji oni dali potrdilo! user posted image ), jaz pa v Materinski dom na Škofljico! user posted image  Prijazno sem jih opomnila, da sem poročena in da imam moža (klinc, pa tak mož), pa so rekli, da gre on pa lahko z mojo mamo! Mater, kako sem znorela tam s tistim svojim trebhom vred!
Potem so pa v dveh dnevih čudežno našli garsonjero v Črnučah. Predvsem zato, ker sem jih opomnila, da ne bomo samo trije, ki bi vedeli, da je nosečnica na cesti. "Kao". To sem pač rekla, da bi moja mama dobila streho nad glavo. Podpisati pa kljub temu nisem hotela nič in tako je najemno pogodbo spet dobila v roke moja mama.
Garsonjeri se pa tako sploh ne more reči. Kar sem ugotovila po enem tednu, ko sem prišla tja. To je bila pravzaprav soba s souporabo kopalnice. Soba z umazanimi stenami, z gnilim parketom, s prekinjeno električno napeljavo, brez vode in ogrevanja, da o kakšnem zvoncu pri vratih niti ne govorimo. Okna so bila razbita, vrata skrivljena, da je vleklo skozi njih tako kot v Sibiriji (je bila že jesen). Pohištva pa nič. Niti stola. Skupna kopalnica brez radiatorjev in z razbitimi šipami. Štirje umivalniki za 20 ljudi v istem nadstropju. Najprej si je eden opral noge, drugi za njim zobe, potem pa ti solato. Mater! Dva tuša z gnilimi vrati, ki sta špricala vodo povsod, samo tja ne, kamor bi bilo treba. Kamnita tla. Bojler v okvari. 80-litrski za pol bloka, lepo prosim. Dva WC-ja brez ključa in ena žarnica za oba. Saj še svoje riti ne najdeš tam! Kotlički v okvari, vrvic za vodo potegnit nikjer. Si moral na pokrov sekreta stopit in ročno pritisnit. Jao...
En balkon za pol bloka, na celem balkonu 6 štrikov za perilo. Vrata od balkona brez kljuke, šipe - kaj je že to? Poštnih nabiralnikov nobenih - pošto se je puščalo na okenski polici v pritličju bloka. Ubogi poštar!
In to naj bi bila 25 m2 velika garsonjera, kar je moja mama podpisala. Spet sem znorela, ampak je bilo spet preozno. Na Stanovanjskem skladu so mi rekli, da če mi kaj ni prav, lahko mirne duše vrnem ključe. Da bo sobica hitro dobila HVALEŽNEGA stanovalca. Raje sem odkorakala.
In ker sem imela bivšega že na vrh glave, rodit pa tudi nisem nameravala v zakotni vasici na nekem hribu, sem se spakirala tudi z Dolenjske v Ljubljano. K mami. Bivši pa za mano, seveda. Sem bila rajši kar tiho, ker se mi ni dalo pregovarjati. Je pa kar prav prišel pri adaptaciji tistega svinjaka. V osmem mesecu nosečnosti sva belila, polagala topli pod, menjala šipe, oblagala vrata z gumo, da so vsaj malo tesnila, nabirala skupaj tisto osnovno pohištvo in lepila električne kable z izolirnim trakom, da ne bi še koga kaj ubilo. Uredila sva električno peč, da nam je grela vsaj tistih 17 m2 sobe, pa še deke je bilo treba nabaviti. Tako ali tako pa smo živeli kakor sardine v konzervi.
Sosedje so bili pa sploh zakon. Velika večina so bili bivši barakarji, ki so imeli svoje na črno postavljene brunarice tamle za Savo, potem pa jim jih je država podrla, ko so začeli zidati hiše po Tomačevem. In so jih strpali v ta blok. Njihove higienske navade in bonton pa še za v barako niso bili.
Desno od mene je živela brezposelna, rahlo duševno prizadeta (baje, tako so govorili) gospa s svojo samsko hčerko, ki je pridno študirala in zraven še hodila v službo. Mislim, da sta bili iz Bosne. Zraven njiju so se v enako "veliki" sobici stiskali Romun, ki je švercal cigarete, njegova žena, njena odrasla hčerka, prav tako noseča, in njen mož. Noro. Nasproti mene je bil nek pijanček, ki so mu odklopili elektriko, ker ni nič plačeval. Pri njem se najbolj spomnim tega, da je imel sredi sobe postavljeno avtomobilsko gumo, v njej zemljo, v zemlji posajene rožice, ki pa so uspevale samo zaradi tega, ker je vsako noč, ko je z vsem možnim hrupom odklenil vrata in prišel domov, uriniral na njih! Ne me vprašat za vonjave... Slovenec! Bivši direktor, ki je propadel po ločitvi od žene! Svašta. Danes pokojni. Zaradi alkohola.
Levo od mene samski gospod, ki se je na vse pretege trudil, da bi Stanovanjski sklad prepričal, da mu dovolijo, da se k njemu preseli še njegova žena, ki ga je čakala v Bosni. Jao...
Nasproti njega samska ženska, mati treh sinov. Menda madžarskega rodu, ločena od Srba. Mlajši sin pri njej, starejša dva pri očetu. Vsi po spisku kriminalci - švercali so drogo, avtomobile in verjetno še marsikaj. In če sem bila jaz na tapeti zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, potem so bili oni še trikrat bolj. Samo s to razliko, da je Kerensa vozila stoenko, oni pa Mercedesa!
V sosednji sobi poročen par s trojčki. Ki je sobo dobil tako, da sta enostavno vlomila v njo, ko sta izvedela, da je prosta. Kdo si bo pa potem upal mamo trojčkov postaviti na cesto? Neprofitno stanovanje je seveda dobila na prvem razpisu, takrat pa so v razpis še dodali člen, da na razpisih ne morejo sodelovati tisti, ki so se nasilnio vselili v občinsko stanovanje. Piz**...
In na zadnjih vratih še en pijanček, gradbenik (!), kateremu je bilo v veliko veselje sredi noči zaspati pri prižganem štedilniku, mi smo se pa potem po celem nadstropju dušili z dimom. On je pa sladko spal za zaklenjenimi vrati svojega brloga. Če ne to, je pa menjal ključavnico ob ene dveh zjutraj, ko je prilezel iz Neca (sosednji lokal) in seveda ugotovil, da pa nima ključev. Bog ve, kje jih je izgubil, ampak "šraufnciger" je imel pa vedno pri sebi, da je lahko prišel domov.
Uf, ja - to je bil Kerensin novi domek. Dom pa tak, no, ampak streha nad glavo je pa le bila. In jaz sem bila v Ljubljani, kakor sem hotela. Tisti dolenjski mir me je že prav ubijal.
Moje porodne zgodbe tukajle ne bi še enkrat pisala, pa brez zamere. Saj jo imate na RR, pa lahko skočite tja pokukat, prav? user posted image
Pozabila pa sem omeniti, da sem že prej iz Ljubljane na Dolenjsko in sedaj nazaj v Ljubljano vedno vzela s seboj svojega mucka Desmonda von Tutuja, user posted image  Brez njega nisem šla nikamor. Ostale mucke je bila moja mama prisiljena spustititi v park (takrat sploh nismo vedeli za kako zavetišče), jaz pa Tutuja nisem dala. In danes se ne spomnim več, kdo me je uspel prepričati, da pa maček in novorojenček ne moreta biti v istem stanovanju.
Iz porodnišnice sem prišla 14. oktobra 1997 in Desmonda odnesla ven. Za slovo sva se še fotografirala user posted image  (še imam sliko z njim v naročju), potem pa sem se samo še obrnila. Kar se mora, se mora, sem si mislila. Danes vem, da mi tega ne bi bilo treba. Mogoče bi bil še danes živ, moj Tutujček. user posted image  Mater, mar bi takrat dedca treščila ven iz bajte, ne pa mačka, nič krivega in nič dolžnega! Rojen je bil (Tutu) na rojstni dan moje mame, 7. maja 1992, in zdaj bi bil star (če bi bil) 14 let. Skoraj 10 kg je imel, bajsek. user posted image  In lahko se smejite, kakor vam srce poželi, ampak jaz od takrat še vedno vsako leto, na 14. oktober, prižgem eno svečko zanj. user posted image  R.I.P.
Doma je bila pa potem tako ali tako hitro cela štala. Meni je Jan jemal ves čas, ki sem ga imela, kar gospodu bivšemu ni bilo niti najmanj všeč. Vse je šlo na tisti način - a zdaj je pa otrok pred mani al' kaj? Bedak. Našel si je celo neko delo na črno in tako ga na srečo podnevi niti ni bilo doma, zvečer se je pa priklatil šele takrat, ko sem jaz že spala. Iz kakšnega lokala, verjetno, kamor je prav rad zahajal s kolegi, osvajat natakarice.
Ko je bil Jan star 3 tedne, je pa zbolel. Nisem vedela veliko, ampak to pa, da če bruha v loku, nekaj ni v redu. V največjem dežju sem ga dala v voziček in z marelo v roki odpešačila v zdravstveni dom. Kjer so me najprej hoteli kar odpraviti, češ da se to vsakomur kdaj pa kdaj zgodi user posted image , ampak potem so mi ga pa vsaj stehtali in ugotovili, da mu je teža padla pod porodno. Nastala je cela panika in še preden sem se zavedela, smo bili že na Pediatrični kliniki. Kjer so ga seveda zadržali, meni pa povedali, da ne moreva ostati tam. Ne še, ker se še ne ve, kaj mu je in koliko časa bo tam. Saj danes vem, da bi lahko ostala, če bi dovolj znorela, ampak nima veze. Zdaj je mimo. Naslednji dan smo dobili izvide, da ima Jan uroinfekt. Vnetje ledvic in mehurja. Na Pediatriji je ostal tri tedne, da so ga pozdravili in poredili, jaz pa sem bivšega takrat uspela prepričati, da sva sobo dodatno izolirala in ogrela, čeprav se kaj pretirano veliko ni dalo narediti na lesu, gnilem od črvov. Za nova okna in vrata pa niti pod razno nisem imela.
In pred Novim letom sem nazaj domov prinesla pravega bajseka. user posted image  Zdravega kot riba vse od takrat. Moram potrkati nekam, moment... user posted image

< Sporočilo je popravil Kerensa -- 9.5.2006 3:50:37 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 143
   [Brisano sporočilo]
9.5.2006 8:18:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: Osnutek avtobiografije (prvo leto po poroki)
12.5.2006 12:20:50   
kitty
Jst bi Šeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Osnutek avtobiografije (prvo leto po poroki)
12.5.2006 12:25:56   
Anonimen
Sej bo, sej bo. Ampak dons pa jutr sm še doma (nism na šihtu), pišem pa ponavad ponoč v službi, ko nimam kej drucga delat. Če si bom pa doma najdla cajt za to, bo pa kej prej. Ampak dvomim. Dons grem mal ven zvečer, jutr me bo pa tašča prganjala, da gremo v Mostec smrekove vršičke nabirat, da bo delala en sirup proti kašlju. user posted image

(odgovor članu kitty)
  Neposredna povezava do sporočila: 146
   Osnutek avtobiografije (opravičilo rednim bra...
12.5.2006 20:19:37   
Anonimen
Do nadaljnjega avtobiografije ne bo. Če bo sploh še (razen v tiskani izdaji).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: Osnutek avtobiografije (opravičilo rednim...
13.5.2006 21:35:59   
StBarbara

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Do nadaljnjega avtobiografije ne bo. Če bo sploh še (razen v tiskani izdaji).




Zakaj pa ne? user posted image  



_____________________________

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: Osnutek avtobiografije (opravičilo rednim...
14.5.2006 10:23:38   
Nasy
zakaj pa neuser posted image zdej si nas razvadla in čakamo..user posted image

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: Osnutek avtobiografije (opravičilo rednim...
14.5.2006 17:55:20   
Mariposa
Upam, da si boš premislilauser posted image

_____________________________

Ko tonemo, je najbolje, da potonemo prav do dna,
saj se lažje odrinemo kvišku, če se najprej dotaknemo tal.

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 5 [6] 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 5 [6] 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?