|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Disleksija
7.12.2007 22:27:07   
Jožica Č.
sandrina lp. prosim če mi pišeš in se javiš na moj ZS baj

(odgovor članu pikolinna)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Disleksija
21.2.2008 20:58:55   
rdeča
Pozdravljeni vsi skupaj. Prvič se javljam na ta forum, vi ste moje zadnje upanje. Moj 11 letni sin ima sum na disleksijo, svetovanje v Ljubljani, vse datume smo že dobili, kriza pa je ta, da so šele marca in maja. Povsod zasledim kako prepoznati to motnjo, nikjer pa nisem zasledila, da bi kje pisalo kje se da dobiti kakšne specifične vaje, da se mu to omili. Ker če mu ne bom pomagala - saj mu že vsa leta v šoli - mislim da bo čisto obupal. Največ težav ima z izpuščanjem črk in z branjem. To je pa pogoj za neuspeh pri vseh predmetih. Če kdo kaj ve, kje dobim te vaje prosim naj pove. Hvala in pozdrav.

(odgovor članu pikolinna)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Disleksija
21.2.2008 21:42:10   
Primoza
Tukaj je debata LINK, morda naredite najbolje da vprašate o tem Gino na ZS.

(odgovor članu rdeča)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Disleksija
21.2.2008 21:45:04   
purple
Priporočam ti, da se za ta čas obrneš na defektologa v zdravstvenem, kateri ti bo znal pomagati. Želim ti čimprejšno rešitev, saj ima tudi moj dvanajstletni sin disleksijo.user posted image

_____________________________

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu rdeča)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Disleksija
22.2.2008 15:30:10   
rdeča
Oprosite mi, vendar ne razumem kaj naj bi to pomenilo
vprašaj GINO na ZS.


(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Disleksija
22.2.2008 17:17:00   
purple
Imaš možnost zasebnega sporočila. Pri kakšnem Gininem postu poiščeš znakec ZS ( zasebno sporočilo ), ga klikneš ji napišeš sporočilo. To sporočilo bo lahko prebrala samo ona in odgovorila samo tebi. Drugače se ZS nahajajo desno zgoraj, ko klikneš na okvirček moja ringaraja ( moj profil).

_____________________________

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu rdeča)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Disleksija
22.2.2008 17:37:25   
jela5
Živjo!
Žal so tudi pri specialnih pedagogih v zdravstvenih domovih dolge čakalne dobe;( Vendar pa mislim, da ima sedaj že vsaka šola zaposlen tudi ta kader in sigurna sem, da vam bojo z veseljem posvetili kak pogovor ali svetovanje.  Vsaj upam, da je tako.
Drugače pa veliko vztrajnosti, dobrih živcev, ljubezni do malih pikcev in uspehov vam želim!

(odgovor članu purple)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Disleksija
22.4.2008 22:15:51   
janja*
Punce živjo! Mene pa zanima,če lahko otroku pri komaj 6 letih ugotovijo ,da ima disleksijo.Danes mi je razredničarka rekla ,da sumi ,da ima otrok disleksijo,ker narobe piše številko 6,9 in pa namesto 10 napiše 01.Včasih naredi vse prav, včasih pa obrne.Pa tudi pri barvah kakšen dan naprimer rumeni barvi reča kot sonce ne rumena.Meni se zdi ,da rabi pač malo več časa,ker je rojen konec leta in je najmlajši.Prosim,če mi poveste vaše mnenje.

(odgovor članu jela5)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Disleksija
23.4.2008 11:04:13   
purple
Najlaje se bo prepriala, e pelje sina k defektologinji. e se izkae, da je disleksija je bolje, da se odkrije prej kot pozneje, saj postopki do odlobe trajajo dolgo. Otrok z disleksijo pa jo potrebuje.user posted image

_____________________________

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu janja*)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Disleksija
23.4.2008 11:07:22   
Mišni
Iem podatke za sodelavko, ki sumi, da ima njen otrok disleksijo.

Nekatere omenjate urnal, da je bil notri en fajn lanek. Naj bi bil v letu 2007, decembra najbr.

Ali mi lahko kaj bolj tono poveste, kdaj je bil, ker na netu v urnalu ne najdem pod disleksija ni, pa bi potrebovala datum. Ali pa naslov.

(odgovor članu purple)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Disleksija
29.4.2008 10:37:27   
mami_1979
Pozdravljeni!
Malo prebiram to temo, saj sumim, da ima sin, ki obiskuje tretji razred, disleksijo. Kljub vsakodnevnemu, rednemu, glasnemu branje še vedno ne bere gladko. Menjuje črke, ne zapomni si prebranenega besedila. Zato ima velike težave pri reševanju matematičnih besedilnih nalog. Težave ima tudi z koncentracijo.
Ali ga lahko sama naročim na testiranje, ali mora dati pobudo učitelica?
Hvala za odgovor.


(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Disleksija
19.5.2008 22:22:48   
mala maja
mami 1979 lahko ga sama pelješ na pregled in oni ocenijo, ter dajo predlog zausmerjanje. V lj. vem da je v Šiški zavod kamor pokličeš in se prijaviš. pa še hitro prideš na vrsto. Mi smo bili v Domžalah.Kot je že napsiala Purple je postopek dolgotrajen in se na odločbo čaka tudi do pol leta in več, pa še odločba velja samo za 3 leta in jo je potrebno obnovit. Midva sva bila full skeptična glede usmeritve amapk sva podlegla pritiskom v šoli, ker so bili oni predlagatelji. Ampak danes vidim da je to samo + za sina.
Nima nobenih ne vem kakšnih privilegijev.Test dobi tak kot ostali. Edino kar je da ima podaljšan čas pri mat. za 20 min in da mu test razrežejo, ter dajo prvo lahke naloge in potlej težke, ter da mu nekdo razloži besedilne naloge.

Mene pa zanima, če so kateri odobrili da otrok dela domače naloge na računalnikuser posted image , ker meni je zadnjič pedagoginja v šoli predlagala, da bi večje naloge, sploh tiste ki je potrebno veliko pisati pisal na računalnik.

Sicer sem malo skeptična glede tega ker že sedaj full grdo piše, amapk če pomislim da bi za delo na računalink porabila pol manj časa je to samo plus.

Mi naprimer za ene odgovore recimo 15 odgovorov na vprašanja iz knjige za domače branje porabimo tudi po 5 ali 6 ur.
Imamo pa uglavnem težave z veliko začetnetnico , menjavo b in d črke, t in d, ter počasnim in okornim pisanjemuser posted image

(odgovor članu mami_1979)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Disleksija
19.5.2008 22:27:45   
mala maja
IZVIRNO SPOROČILO: janja*

Punce živjo! Mene pa zanima,če lahko otroku pri komaj 6 letih ugotovijo ,da ima disleksijo.Danes mi je razredničarka rekla ,da sumi ,da ima otrok disleksijo,ker narobe piše številko 6,9 in pa namesto 10 napiše 01.Včasih naredi vse prav, včasih pa obrne.Pa tudi pri barvah kakšen dan naprimer rumeni barvi reča kot sonce ne rumena.Meni se zdi ,da rabi pač malo več časa,ker je rojen konec leta in je najmlajši.Prosim,če mi poveste vaše mnenje.


počakajte do naslednjega leta, če se bodo težave nadaljevale. Takrat pa ukrepajte. našemu so rekli da je nadpovprečnointelegenten na začetkuuser posted image  in seveda še danes blesti pri določenih predmetih, samo brez pomoči ne bi prišel nikamor.
Če se bodo boš takoj videla ker bo čedalje več težav v šoli in čedalje težje in več časa bo potrebno sedeti za domače naloge. Se je pa pri našem začelo enako. Prvo z menjavo 6 in 9 ter obračanjem črk naprimer Z in S je pisal obratno. Namesto 15 je napisal 51.
Sedaj pa računa poštevanko, naprimer izračuna da je 8*6 enako 48 napiše pa 96, čisto levo številko.user posted image

(odgovor članu janja*)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Disleksija
20.5.2008 11:10:08   
nova sloncica
mojemu bratu so odkrili disleksijo sele pri 12 letih, znake pa je kazal že mnogo prej. Mogoče vam lahko pomagajo v društvu Bravo, ki se ukvarja z otroki s posebnimi učnimi težavami. Tam se lahko pozanimate tudi kako prepoznati disleksijo.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Disleksija
27.8.2008 4:34:29   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
zanima me kam hodi vaš Jan v šolo.

Hodi v eno od rednih ljubljanskih osnovnih šol, kjer odločbo, ki jo ima, tudi izvajajo.

Jas pa imam večje težave doma ,ker samo bulji v TVin IGRCE

Mi je znano, ja... pri nas bi bilo tudi tako, če bi mu pustili... pa mu ne... zahtevam, da najprej naredi domače naloge in vsaj eno vajo za vsak pridmet, ki ga bo imel na urniku naslednji dan, potem pa - voljno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Disleksija
11.11.2008 12:35:55   
SNOW FLACK
Spoštovane mame! Ko se boste prebile skozi vrtce in osnovno šolo vas čaka prava zmešnjava na srednjih šolah. Na srednjih šolah je disleksija "novodobni izum". Tudi če najdeš razumevanje pri svetovalcih, pa tudi pri ravnatelju,ga zagotovo ne najdeš pri profesorjih. V srednjih šolah so profesorji tako zaverovani v svoje predmete, pogosto odlični strokovnjaki ampah kaj ko so malo manj pedagogi.mnogi zdravijo svoje otroške travme na svojih dijakih. Predstavljajte si disleksijo plus motnje pozornosti,pomnožite to s pubertetniškimi hormoni krat menopavzo profesoric ( z mlajšimi ni težav). Imam otroka v tretjem letniku gimnazije v Ljubljani ... Ali bom šla študirat difektologijo ali pa ne vem kaj. Vsi vedo, da so dislektiki praviloma nadpovprečno nadarjeni otroci, izkoristi pa tega nihče - vsaj v našem šolskem sistemu. v tujini je menda bistveno drugače. na odločbo o usmerjanju pa čakamo že 7 mesec! Toliko o ažurnosti, kooperativnosti posameznih služb, svetovalcev, ... kot da gre za poleno, ne pa za živega otroka.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Disleksija
11.11.2008 21:02:31   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: SNOW FLACK
na odločbo o usmerjanju pa čakamo že 7 mesec! Toliko o ažurnosti, kooperativnosti posameznih služb, svetovalcev, ... kot da gre za poleno, ne pa za živega otroka.

Ne se sekirat... jaz na podaljšanje odločbe čakam leto in pol. user posted image

(odgovor članu SNOW FLACK)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Disleksija
23.1.2009 14:35:19   
Vida_23
Spoštovani!

Tudi jaz se že celo življenje ubadam s težavami disleksije.

Sedaj študiram Medijske komunikacije na FERI-ju v Mariboru in želim v sklopu filmske delavnice posneti dokumentarec o disleksiji.

Če je kateri od staršev dislektika pripravljen stopiti pred kamero in povedati njihovo zgodbo, bi bila iskreno hvaležna.

Lahko me kontaktirate na:
vidakaucic@gmail.com






(odgovor članu pikolinna)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Disleksija
8.2.2009 19:00:52   
entip
Vse tole mi gre že rahlo na smeh. Nekdo je strokovno ugotovil, da obstajajo ljudje, ki mislijo z desno polovico možganov, težko mislijo ampak so nadpovprečno inteligentni in sedaj skoraj ne poznam več človeka, ki nebi trdil, da ima prav on te lastnosti. Seveda pa s tem ignorirajo vsa par stotisoč let poznana dejstva, da več ko vložiš v znanje, več ga imaš. Nekdo se uči hitreje eno stvar, spet drugi drugo. Nekdo ima težave z učenjem pa nima težav pri nabiranju kariere spet drug nima težav z učenjem pa ga kariera sploh ne zanima itd.itd.itd. In seveda kar naenkrat imamo kup mam, ki so prepričane, da so njihovi otroci reveži, da rabijo posebno nego, specialno učenje in kakor sem (se mi zdi) nekje med temi obupajočimi posti zasledil rabijo poseben urnik in jedačo iz lešnikov.... ajej. Očitno prihajamo v čas, ko bo vsak dober izgovor tudi zares dober in, ko se nobenemu več ne bo potrebno truditi - seveda ob pogoju, da ga bomo vsi razumeli. In verjetno bo v službah kup ljudi, ki ne bodo mogli delati prav zaradi tega, ker bodo imeli potrdila, da so dislektiki.

No, naj vas ob mojem skromnem a (upam) dokaj provokativnem postu potolažim, da sem po vsem sodeč tudi sam dislektik. Lahko namreč dokažem, da sem se čez osnovno šolo prebijal s cveki, prav tako čez srednjo, na faksu je bilo malo lažje, ko sem doktoriral pa, skoraj bi rekel, otročje lahko. Pa ni to ravno nek fdv, filofaks, akademija ali dif. Med predavanji kolegov pogosto spim, ne ljubi se mi brati duhamornih knjig, neskončnih romanopisnih idej, težko se skoncentriram na ženine govore in nenehno me preganja občutek, da sem malo drugačen od drugih. Kaj čmo, grem po potrdilo!


(odgovor članu Vida_23)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Disleksija
17.2.2009 17:20:19   
sarc
En lep pozdrav!
Že en lep čas imam probleme s svojo hčerko,eni pravijo da je lena,vendar ne vem če je tako.Po uspehu je med pravdobrim in odličnim,vendar se ji ni za učit do šole ima ful odpor.Kar pa vam hočem povedat pa je,da smo bili v Mariboru na tem svetovalnem centru Drava in niso nič ugotovili .Vse teste je pisala ok,branje in delanje miselnih vzorcev je bilo brezhibno,zdaj pa ne vem kam bi se še obrnila.Moj otrok hodi v 6.r/9,med poukom je od časa do čas odsotna,ko jo opomni je ok-na koga naj se še obrnem-a je to disleksija?user posted image

(odgovor članu Jožica Č.)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Disleksija
10.3.2009 14:14:13   
Anonimen
živjo!

sem pretresenauser posted image . danes gledam na TV oddajo The DRs in so imeli nekja o disleksiji. danes sem takorekoč prvič slišala za to motnjo. in vse bolj razmišljam o moji hčerki, ki hodi sedaj v 2 razred devetletke. v prvem razredu je imela ogromne težave, ker je števila kot so 6,9,3,5,7,1 obračala v drugo stran - včasih ji je uspelo, večinoma pa v napačno stran. sem se ful jezila na njo in sma ogromno vadile, pa ji je še vedno spodletelo. tudi ko so se začeli sedaj v drugem razredu učiti črke, je imela težave, ker je obračala črke v drugo stran (S,Z,E....jih je preveč da bi vse naštevala).... sedaj ko imajo pri matematiki števila višja od 10, včasih zamenjuje 21 in 12 itd....
drugače je zelo brihtna punca, le obupno počasna. ji moram non stop prigovarjati, obleči se, daj no, daj no......kot da je v vsa zasanjana...

sem dobila občutek, da bi lahko bila dislektična?????????
kam se naj najprej obrnem??? na razredno učiteljico???? ali kam????
hvala za kak odgovor...

(odgovor članu sarc)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Disleksija
10.3.2009 14:41:25   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: entip

Vse tole mi gre že rahlo na smeh. Nekdo je strokovno ugotovil, da obstajajo ljudje, ki mislijo z desno polovico možganov, težko mislijo ampak so nadpovprečno inteligentni in sedaj skoraj ne poznam več človeka, ki nebi trdil, da ima prav on te lastnosti. Seveda pa s tem ignorirajo vsa par stotisoč let poznana dejstva, da več ko vložiš v znanje, več ga imaš. Nekdo se uči hitreje eno stvar, spet drugi drugo. Nekdo ima težave z učenjem pa nima težav pri nabiranju kariere spet drug nima težav z učenjem pa ga kariera sploh ne zanima itd.itd.itd. In seveda kar naenkrat imamo kup mam, ki so prepričane, da so njihovi otroci reveži, da rabijo posebno nego, specialno učenje in kakor sem (se mi zdi) nekje med temi obupajočimi posti zasledil rabijo poseben urnik in jedačo iz lešnikov.... ajej. Očitno prihajamo v čas, ko bo vsak dober izgovor tudi zares dober in, ko se nobenemu več ne bo potrebno truditi - seveda ob pogoju, da ga bomo vsi razumeli. In verjetno bo v službah kup ljudi, ki ne bodo mogli delati prav zaradi tega, ker bodo imeli potrdila, da so dislektiki.

No, naj vas ob mojem skromnem a (upam) dokaj provokativnem postu potolažim, da sem po vsem sodeč tudi sam dislektik. Lahko namreč dokažem, da sem se čez osnovno šolo prebijal s cveki, prav tako čez srednjo, na faksu je bilo malo lažje, ko sem doktoriral pa, skoraj bi rekel, otročje lahko. Pa ni to ravno nek fdv, filofaks, akademija ali dif. Med predavanji kolegov pogosto spim, ne ljubi se mi brati duhamornih knjig, neskončnih romanopisnih idej, težko se skoncentriram na ženine govore in nenehno me preganja občutek, da sem malo drugačen od drugih. Kaj čmo, grem po potrdilo!




Če bi imel otroka dislektika, ti tole tvoje pisanje niti malo ne bi bilo smešno. Sploh se ne zavedaš, kako si v svoji samohvali krivičen do teh otrok.

(odgovor članu entip)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Disleksija
10.3.2009 14:43:16   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: sarc

En lep pozdrav!
Že en lep čas imam probleme s svojo hčerko,eni pravijo da je lena,vendar ne vem če je tako.Po uspehu je med pravdobrim in odličnim,vendar se ji ni za učit do šole ima ful odpor.Kar pa vam hočem povedat pa je,da smo bili v Mariboru na tem svetovalnem centru Drava in niso nič ugotovili .Vse teste je pisala ok,branje in delanje miselnih vzorcev je bilo brezhibno,zdaj pa ne vem kam bi se še obrnila.Moj otrok hodi v 6.r/9,med poukom je od časa do čas odsotna,ko jo opomni je ok-na koga naj se še obrnem-a je to disleksija?user posted image



Dislektik brez pomoči prav gotovo do 6. razreda ne more biti odličen. Dislektik ne more slediti pouku in brez pomoči razreda ne more izdelati.

(odgovor članu sarc)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Disleksija
10.3.2009 14:44:37   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

živjo!

sem pretresenauser posted image . danes gledam na TV oddajo The DRs in so imeli nekja o disleksiji. danes sem takorekoč prvič slišala za to motnjo. in vse bolj razmišljam o moji hčerki, ki hodi sedaj v 2 razred devetletke. v prvem razredu je imela ogromne težave, ker je števila kot so 6,9,3,5,7,1 obračala v drugo stran - včasih ji je uspelo, večinoma pa v napačno stran. sem se ful jezila na njo in sma ogromno vadile, pa ji je še vedno spodletelo. tudi ko so se začeli sedaj v drugem razredu učiti črke, je imela težave, ker je obračala črke v drugo stran (S,Z,E....jih je preveč da bi vse naštevala).... sedaj ko imajo pri matematiki števila višja od 10, včasih zamenjuje 21 in 12 itd....
drugače je zelo brihtna punca, le obupno počasna. ji moram non stop prigovarjati, obleči se, daj no, daj no......kot da je v vsa zasanjana...

sem dobila občutek, da bi lahko bila dislektična?????????
kam se naj najprej obrnem??? na razredno učiteljico???? ali kam????
hvala za kak odgovor...


Večina otrok obrača črke in številke. Prav malo jih je, ki jih ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   [Brisano sporočilo]
10.3.2009 15:11:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Splišni)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hval...
Pravila in pogoji nagradne igre HiPP: Hvala mama.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?