|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: dvojčki
1.6.2006 10:14:59   
emaa
Živjo najci. Ja meni se tudi že pozna, da se pa še skriti. Mislim pa, da bo v prihodnjih tednih rast naših trebuščkov bolj izrazita, ko bomo prehitevale nosečke z enim user posted image . Praviš, da si bla na morju, jaz tudi čez vikend, je blo super, sem imela manj slabosti, pa v nedeljo sem šla tud plavat. Pa moraš bit res aktiven, ker za lenarjenje v vodi a temperatura še ni primerna. Glede hlač, prav so mi samo še ene, pa še te zaradi nizkega pasu, pa še bolj raztegljive so. Aja pa ene kapri hlači glih za glih (računam, da jih mogče dvakrat nase spravim), ta druge, no tam pa je še luft, ker so ble že v štartu nizke in bolj široke. Slabosti pa še vztrajajo, pa saj sem komaj v 11. tednu, tako da moram še počakat.

(odgovor članu najci)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: dvojčki
1.6.2006 14:39:35   
Anonimen
Ti si pa korajžna Ema. A kar plavat si šla in to v morje, a se ti je mal s......? V redu plavanje, ampak po tolikem trudu, ki si ga dala čez, da si sploh zanosila, se spraviš plavat v ledeno morje. Vsaka ti čast res.
No pa, da ne boš tole za hudo vzela, ampak jaz bi se na tvojem mestu bolj pazila.

Pa srečno in oprosti za anonimnost.   LP

(odgovor članu emaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: dvojčki
2.6.2006 10:13:04   
pi
Kaj pa je s tem narobe če je šla plavat ? Pa saj ni bolna, ampak noseča.
Jaz sem v user posted image  počela čisto vse, letala za svojo 3 letno punčko, se kopala v bazenu, v morju, do konca sem se vozla z avtom ( še rodit bi se skoraj sama peljala ) in še mnogo drugih stvari, ki se jih zdaj ne spomnim, pazila sem le pri prehrani, pa nisem glih 20 kg dvigovala in je bilo čisto vse ok.

Po moje je pa najboljše da vzameš user posted image  kot nekaj najbolj normalnega, uživaš v nosečnosti in se preveč ne obremenjuješ z njo, bolj si paničen slabše je.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: dvojčki
2.6.2006 11:23:14   
emaa
Točno tako pi, morje pa ima 21 stopinj, kar je več kot ima bohinjsko jezero poleti, pa se vsi v njem kopajo.

(odgovor članu pi)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: dvojčki
2.6.2006 12:11:42   
najci
Tudi jaz se strinjam s kopanjem - prejšnji teden, ko je bilo vreme lepše, kot ta teden, je bilo tudi morje zelo toplo in je prav pasalo. Tudi jaz sem se kopala in prav uživala v tem! user posted image  In komaj čakam, da to spet ponovimo!
Mislim, da je prav, da čim bolj normalno uživamo nosečnost, dokler je vse ok... še prehitro lahko pride do kakšnih težav, na katere nimamo nobenega vpliva, in potem zahtevajo kakšno ležanje... Upajmo, da bo težav čim manj!

Pa še malo nosečniškega čveka: mene sta pa tamaladva user posted image  user posted image  začela malo žgečkat od noter in vsake toliko že čutim user posted image ! Kar zacvetim ob takšnih trenutkih! Kako je pa pri ostalih? Emamair, še malo, pa jih boš tudi ti čutila!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: dvojčki
2.6.2006 12:49:13   
emaa
No lepo najci, še malo pa bom lahko govorila kako je, ko jih čutim.

(odgovor članu najci)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: dvojčki
3.6.2006 16:48:08   
Anonimen
Ja Pi res je, da nosečnost ni bolezen. A pa si ti mogoče že slišala, da si v nosečnosti bolj dovzeten za kakšna glivična obolenja in podobne stvari, ki lahko pripeljejo do splava ali pa do prezgodnjega poroda. Imam prijateljico, ki se je v zgodnji nosečnosti kopala v Žusterni v Kopru (ker po tvoje v nosečnosti počneš lahko vse kar ti paše), in je staknila takšno glivično vnetje, da je splavila in posledica vsega tega pa je, da še zdaj  zaradi nenehnih vnetij, ki jih povzročajo glivicene  ne more zanostiti. A je to mogoče vredno zaradi kopanja v "čisti" vodi. Pa naj bo to morje ali pa bazen. Načeloma bazen velja še za večjo koncentracijo bakterij kot pa morje. Pa si se mogoče vprašala, koliko raznovrstnih kemikalij je v bazenu, da je voda "čista"?
Morje pa prejšnjo nedeljo niti slučajno ni imelo 21 stopinj, ker sem bila tudi jaz na obali in mi še na misel ni prišlo, da bi se šla kopat, pa nisem noseča.
Je pa tako, da ema že sama ve zase kaj ji paše in kaj dela in če je tako lahkomiselna zdaj, ko ji je končno uspelo zanositi, ji vsaka čast za njeno korajžo. Upam, da ji ne bo treba kdaj obžalovati.
Tako je moje mnenje glede kopanja v zgodnji nosečnosti pa naj bo to morje ali pa bazen.


(odgovor članu pi)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: dvojčki
3.6.2006 17:50:16   
Ancy
Najbolje da se zapre v komoro, kjer je zrak čist in ni nobenih glivic, da slučanoooo ne bo kaj narobe.... pa halo ženska chill, kopanje v vodi od 18-22°C je ZELO zdravo, pa nebojo glivice jo kr takoj napadle, vsaj ne taka huda oblika... Če bi tok paničarla k ti zdele, bi jo že sam to pokopal. Po tvojem bi vse nosečnice, ki so po dolgem času morale le ležati al kaj. Tudi voda iz pipe ni nevem kako čista pa se vseeno moramo umiti...... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: dvojčki
3.6.2006 18:24:25   
Anonimen
Spet ena pametna, ki serje forum dobrih punc....vse user posted image , ki pričakujeteuser posted image user posted image  pa le pogumno in naj vas ne ganejo take krutosti ljudi, ki ne vedo kaj je res in kaj ne....

(odgovor članu Ancy)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: dvojčki
4.6.2006 10:45:00   
tačka
Halo punce,

pa se oglašam še jaz. Tudi midva z možem pričakujeva user posted image user posted image , to je moja prva nosečnost. Sem v 17. tednu, počutje je pa od vsega začetka odlično. No, na začetku me je mučila zgaga, pa zvečer sem bila zelo utrujena, ampak slabo mi pa na srečo ni bilo nikoli. Očitno je pa res, da je drugo trimesečje najlepše, zdaj sem sploh polna energije in dobre volje. Za nami je že NS, naslednji pregled (po dolgem času) imam prihodnji teden. G je rekla, da bo zelo dolgo trajal, ker bo morala pri obeh vse izmeriti, zdaj pa ne vem, a bo to že morfologija ali kaj. Povsod namreč berem, da se morfologija opravlja v glavnem v 20. tednu. No, kakorkoli, samo da ju spet vidim in da bo z njima vse ok. Seveda pa bom vprašala tudi, če se že vidi spol, ker sem zelo firbčna. Kaj si želite ve? Jaz navijam za parček ali dva fanta, ampak je čisto vseeno, ker bi imeli tudi dve punci povsem enako radi.
Zadnje čase imam na trenutke tak hecen občutek v trebuhu, pa nisem ziher a so to že user posted image  od najinih srčkov, ali me žgačka želodec ali kaj drugega. Bo treba še malo počakat, da bodo tiste taprave brcike.

Moj trebuh je ogromen, že od aprila nosim nosečniške hlače, pa mi prav fino pašejo. Tudi v ogledalo se zelo rada gledam, ker vem, da sta v tem trebuščku najina srčka.
Drugače pa uživam, berem, se sprehajam, kofetkam, samo tisto kar bi morala delati (diploma) se mi ne da. No ja, bo že.

Punce, a se že kaj mažete s kremami proti strijam? Jaz se včasih s takimi, včasih pa kar z navadnim mlekom po tuširanju. Ampak strije bom sigurno dobila, ker imam že celo življenje zelo suho kožo.

S katerega konca SLO pa ste? Jaz sem iz LJ.

Zdaj moram pa končati, ker greva z dragim malo ven.
Uživajte, pa se beremo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: dvojčki
4.6.2006 13:56:31   
sasabela
Zdravo, jaz sem pa v 15. tednu in glede na to, da imam tud dva, se mi res še nič ne pozna...moj je pa ves nesrečen...ne vem kaj bo pol k se še pobrat ne bom mogla....prov skrbi me če še dihata, ker mi zdej res nič ni...prov fajn se počutim...
Glede strij pa res svetujem, da se mažete, sedaj je pa že toliko krem proti temu, da bi bilo škoda da se ne bi zaščitile proti strijam. Je pa res, da so vse zelo drage.

(odgovor članu tačka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: dvojčki
4.6.2006 19:19:32   
pi
Anonimka, pa saj obstajajo tamponi za kopanje v bazenu, če te je že tako strah.

Vsem dvojnim user posted image  želim čim lepšo nosečnost in zdrava user posted image user posted image .

(odgovor članu sasabela)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: dvojčki
4.6.2006 19:24:50   
najci
Dobrodošle Tačka in Sasabela!
Punce, jaz sem se do petka še nekako držala na starih kavbojkah, ki so mi bile od prej ful velike v pasu, ampak danes jih ne zapnem več?!? Kriza! Tamala sta očitno v dveh dneh noro zrastla... Tako da zdaj ne morem več odlašat -  v torek mora nujno na shoping! V bistvu pa komaj čakam, da prvič malo po nosečniških oblekah pogledam in začnem razkazovat trebušček user posted image .  Ampak saj ni čudno, da trebuščki rastejo -  sem danes prebrala, da imajo tamali v 18.tednu že 20cm in če pomislimo, da sta noter dva user posted image  user posted image  ?!? Mi smo zdaj stari 16.tednov.

Tačka - mogoče bo tvoj pregled res že morfologija. Sem tudi danes prebrala, da jo morajo pri dvojčkih narediti najkasneje v 19.tednu, ker sta potem že tako velika, da lahko že preveč prekrivata drug drugega.  Srečno na pregledu user posted image  !
In tile čudni občutki so že sigurno user posted image  in prvi znaki brcik. Tudi mene že kar nekajkrat v zadnjem tednu presenečajo, ampak ne še vsak dan.
Kdaj pa imate PDP - mislim, da smo vse zelo skupaj . Moj je 20.11.

Sasabela glede trebuščka pa boš videla, da bo enkrat kar čez noč zrastel in hlače ne bodo več prav!

(odgovor članu sasabela)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: dvojčki
5.6.2006 12:29:16   
darja.grm
Lepo je videti toliko dvojnih mamicuser posted image user posted image .Drugač vam pa jaz iz lastnih izkušenj povem, da kreme proti strijam ne pomagajo.Če je ženska nagnjena k temu jih bo dobila, pa čeprav se bo mazala z najboljšo kremo.Jaz sem tud mislila da jih ne bo, pa so se nekje v sedmem mesecu začele kar pojavljati in jih je blo zeloooo veliko.Vsaj meni se tko zdi.Je pa fajn da kmalu po porodu začnete s telovadbo.To pa pomaga tako pri izgubi trebuščka, kot pri strijah.Sej počas izginejo, ampak zelooo počasuser posted image .
Kar pa se tiče morfologije, pa mislim da ni tako, da morajo pri dvojčkih to nardit prej.Oz. po moje je tko, kot se g sam odloči.Sam men so jo delal normalno v 21. tednu pa se je ful dobr vse videlo.Sej tok veliki pa spet niso da se nebi videlo.Po moje je težje če jih je več kot dva.user posted image .
Drugač pa punce delajte vse kar vam je volj,a na koncu itak nič ne morš ker trebuh takoooooooo velikkkkk.Pa velik sreče in lepo user posted image

_____________________________

carpe diem

(odgovor članu najci)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: dvojčki
5.6.2006 13:44:32   
kiji
Se mi zdi, da je letos pravi baby boom z dvojčki user posted image
moja dva, sicer pozno odkrita user posted image  imata dpd 11.7., celotna nosečnost poteka normalno in brez zapletov.  (upam, da bo to držalo še vse do predpisanega dpdja! user posted image )
Me pa muči vprašanje glede posteljice... ju je sprva bolj praktično imeti v 1 večji posteljici (z improvizirano pregrado na sredini) ali je bolje, da imata že od samega začetka vsak svojo posteljico?

Vsem  nosečkam srečno! user posted image


(odgovor članu darja.grm)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: dvojčki
5.6.2006 19:14:19   
emaa
Ne vem jaz sem zadnjič prvič slišala varianto, da bi imela oba v eni posteljici, jaz sem kar za to, da imata že od začetka vsak svojo posteljico.

(odgovor članu kiji)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: dvojčki
5.6.2006 21:09:29   
sasabela
Ko sem šla na NS v Dravlje, mi je zdravnica rekla, da je fajn, ker sta vsak v svoji posteljici, ker v tem primeru je dosti manj rizično in tvegano. Tako da je bolš, da sta vsak v svoji posteljci

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: dvojčki
6.6.2006 12:02:21   
darja.grm
Jaz mislim da je za otroka boljš če je že takoj od poroda v svoji posteljici.Pri nas sta fanta že od vsega začetka vsak v svoji posteljici, pa jima nič ne manjka.Sej tok hitr zrastejo, da je pol nemogoče da bi bli dolg v eni posteljici.
Sicer je pa to vsakega posameznikA odločitev.

_____________________________

carpe diem

(odgovor članu sasabela)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: dvojčki
6.6.2006 12:04:46   
pi
Moji dve punčki sta imeli samo eno posteljico, bili sta v enem ovoju brez pregrade, še dobro da nista bile nikjer skupaj zraščeni. Meni so rekli da je to najbolj rizična nosečnost in da je dosti boljše če sta vsak v svojem ovoju.

(odgovor članu sasabela)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: dvojčki
7.6.2006 10:44:26   
andreja 07
Evo moje poročilo

Včeraj sem imela spet kontrolo zaradi krčev sem 16 t 4 dni maledva(otročka) se pa skrivata da se ne vidi kaj bomo imeli.Sta pa velika za 17 t in 6 dni,kar mi je čudno ,saj se točno ve kdaj je bila oploditev in kdaj transfer ( bila v postopku OBMP)zaenkrat se hvala bogu še ne odpiram tko da je vsaj to ok ju pa nism tam čist dol tko da je zgornji tik nad sramno kostjo in ni čudn da me tok boli medenica in da niti sedet ne morem tko k se sedi. sicer pa moram ležat in sam na wc tko da je kar pestro še dobr da mam tv da mam kaj delat kerdrgač je ful dolgcajt ampak sem pa le doma in ne v bolnici to pa je tud neki. Aha pa morfologijo bojo delal v 21 tednu to so rekli me bo moja g naročila pa i javi datum

_____________________________

VSE TISTO KAR JE RESNIČNO LEPO IMA ČLOVEK NA VOLJO ZASTONJ ALI SKORAJ ZASTONJ,zato ne potrebuje bogastva,IMETI MORA LE ODPRTE OČI IN ODPRTO SRCE.

(odgovor članu pi)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: dvojčki
7.6.2006 10:47:17   
andreja 07
Bi pa vprašala kako imateve za potem organizirano boste vse same ko preidete iz bolnice? pri nas bo sicer moj mož domatistih 15 dni ki jih lahko koristi potem pa mora v službo. imam še 6 letnega sina ki mi tud ne bo mogel kaj dost pomagat niti ne mislim tega zahtevat  saj bo hodil v šolo.tko da se bom morala znajti sama pa ve?

_____________________________

VSE TISTO KAR JE RESNIČNO LEPO IMA ČLOVEK NA VOLJO ZASTONJ ALI SKORAJ ZASTONJ,zato ne potrebuje bogastva,IMETI MORA LE ODPRTE OČI IN ODPRTO SRCE.

(odgovor članu andreja 07)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: dvojčki
7.6.2006 11:33:59   
emaa
Za mojega niti ne vem, če bo lahko teh 15 dni v kosu doma, mi bo moja mami priskočila na pomoč, pa na taščo se lahko tud obrnem, če je treba, bo pa moj doma lahko cel januar in februar, pa mi bo takrat v pomoč. Ne vem, da bi bila pa sam za vse, verjetno se da, si pa malo težje predstavljam.

(odgovor članu andreja 07)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: dvojčki
7.6.2006 12:17:22   
darja.grm
jest vam iz lastnih ijzkušenj povemm, da se na začetku ne da, da bi ble same za vse.Je vsega preveč. Predlagamm vam, da vam vsaj kuha kdo in pospravlja cote, kewr boste potem še preveč tega delale.Tako je momje mnenje.Je pa tud druga stvar.Jest sem človek, ki hoče bit samostojen, zato sem po 2 mesecih čist vse sama delala.Sicer je pa odvisno tud od mamice do mamice.
Sam vam rečem, je fajn da maš kuhano in zrihtano, ker dva otroka imet na začetku ni mačji kašelj.
Si ne predstavljam da bi imela tri ali večuser posted image user posted image

_____________________________

carpe diem

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: dvojčki
8.6.2006 14:49:45   
birgit
Pozdravljene vse dvojne user posted image !

Tudi jaz sem med srečnicami, ki bodo dobile user posted image user posted image . PDP imam 12.8., vendar dvojčki ponavadi prej pohitijo na svet, tako da imam po večini že vse pripravljeno za prihod novih članic-tako je dobili bomo dve princeski. Starejši sin - 11 let se že neznansko veseli, tako kot midva z možem. Vem, da bo veliko dela, toda s skupnimi močmi bo že šlo. Pa tudi taščo imam tako, da se lahko 100% zanesem na njeno pomoč. Trebuh je že kar precejšen, problemi so tudi že s spanjem, pojavile so se boleče noge, bolečine v hrbtenici... Pa bo že, samo da je s pikicama vse v redu.
Se še kaj javim, lepo in predvsem zdravo nosečnost vsem bodočimuser posted image !

(odgovor članu darja.grm)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: dvojčki
8.6.2006 17:09:48   
bori1
Evo še jaz čestitam za user posted image user posted image dvojno veselje. Pa čim lepšo nosečnost!user posted image user posted image

lp, Bori

(odgovor članu najci)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?