|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Težave, težave ...
4.6.2006 21:39:46   
Anonimen
Se mi zdi, da se šele takrat, ko se vedemo kot odgovorni posamezniki, lahko vedemo tudi kot odgovorni "člani" partnerstva ali družine.

Sami si krojimo svoje življenje in sami krojimo tako odnos do sebe kot do drugih. Običajno tudi v tako mehkem in širokem pojmu kot so medsebojni odnosi in temu pripadajoče "težave" velja zakon fizike. Energija, ki jo pošljemo, se nam vrača, prej ali slej.

Mogoče sem še premlada, da bi delala zaključke na to temo, a vseeno-do sedaj se mi je v življenju povrnilo praktično vse, tako dobro kot slabo. Morda ne vedno takoj, ampak v nekaj dneh, tednih ali mesecih. Tisto, kar sem dala, sem dobila nazaj. S pozitivnimi in negativnimi obrestmi.

To me pomirja, ker vem, da vse "pride na svoje" tudi kadar je dan tak, da bi ga najraje cenzurirala. In to me tudi zavezuje, da premislim, kadar želim kogarkoli "obtoževati" za neprijetnosti mojega življenja.

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Težave, težave ...
4.6.2006 21:42:43   
Anonimen
Kar danes smatraš za samoumevno morda to jutri že ni več.

Tako da je resnost problemov in 'problemov' odvisna od danega trenutka.


V življenju je edina gvišna stvar ta, da ni nič gvišno.

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Težave, težave ...
4.6.2006 21:52:33   
tipka
Pikec: ali malo drugače povedano, vem, da nič ne vem. Šele zdaj vidim, čutim, da je tista mladostna prepričanost, da je vse belo ali črno, da vse vem, da natančno vem, kaj hočem in kako bom do tega prišla, utvara, da so bile sanje in da je resničnost tisto, kar tisti trenutek mislimo, da je. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Težave, težave ...
4.6.2006 22:02:33   
Anonimen
Ne tipka za mojimi besedami ni filozofije sam dejstvo, da v življenju res ni nič gvišno.

Zakaj?
Iz prve roke lahko rečem:
Zato ker sem imela VSE. Mislim totalno idealne pogoje za met družino po današnjih standardih: moža z dobro službo, lastniško stanovanje, dobro službo tudi sama, obe službi za nedoločen čas, materialno, socialno itd...varnost. Dopust vsaj dvakrat na leto, potovanja, dobre cunje, avto....skratka vse.

Samo trenutek je bil potreben in tega ni bilo več (no vsaj ne v taki obliki - je pa druga lepša in boljša - ampak finančno ne tako prekleto idealna).

Ampak družino bom imela...nekoč. Sanje so dovoljene.user posted image
Aja pa da ne bo kdo mislil, da mi je za tem žal. Daleč od tega - cena za tako življenje je bila previsoka - danes to vidim.user posted image

(odgovor članu tipka)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Težave, težave ...
4.6.2006 22:13:06   
tipka
O tem sem pisala v  prejšnjem postu, če si brala, dve državni službi in štalca.

Tvoj primer, Amerika, Nemčija, nemiri v Franciji, Južno-afriška republika, vse te države mi prihajajo na misel, ko pomislim na slovensko bodočnost ob razmišljanju najprej štalca pol pa kravca.

Viv je pisala še o čustveni nepripravljenosti. Tu še toliko bolj velja tisti famozni rek: vem, da nič ne vem. Vse lahko spraviš v ta rek in ubiješ vse muhe na en mah. Govoriti o neki pripravljenosti na življenje..............ne gre. Če narediš vse prav, vse tako kot svetuje večina, se učiš iz tujih napak, študiraš, se trudiš živeti prav, se lahko zgodi vsaj dvoje, zamudiš veliko občutij, čustev, ki jih prinaša "nesreča", se ne naučiš razumeti, tolerirati napak drugih in ne znaš ceniti tega kar imaš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Težave, težave ...
4.6.2006 22:20:53   
soncicaT
Se strinjam z Viv.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Težave, težave ...
5.6.2006 17:47:12   
david
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Če ti nekdo dela kar naprej usluge, je to DAM. Potem ne moreš šteti za zlobo in hinavščino, če nekdo nekaj sem in tja hoče nazaj.

Hinavske so zahteve v stilu: "ko ti je treba čuvat otroke sem dovolj dobra, za pripravit malinovec pa ne ?" in podobno. Odnos do osebe, ki ti nesebično pomaga je stvar vesti in srčne kulture vsakega posameznika. Če normalnega odnosa ni, potem je treba to upoštevati ob prvi naslednji prošnji za pomoč - ne pa potihoma nekaj pričakovati in potem biti užaljen če tega ni. Prav tako ne morejo starši pričakovati, da bodo otroci iz hvaležnosti popuščali na vseh možnih koncih in krajih. To ne sodi k normalnemu odnosu.

IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Če pa govorimo o nečem tako nepomembnem in malenkostnem, kot je malo malinovca v vodo, pa je to tako banalna stvar, da sploh in absolutno ne morem razumeti, da obstaja človek, ki zato lahko komu teži, pa da se mu zraven še to zdi nekaj velikega. Jaz mislim, da tak človek ne more imeti kaj dosti problemov v življenju, če ne se ne bi s čem tako nepomembnim sploh ukvarjal.

Malinovec je mogoče res malenkost. Ampak to velja tako za snaho kot tudi za tasta. Snaha bi lahko bila tiho brez večje škode. Ampak kaj pa je to takega, če se oglasi ? Pač pove, da ji ni všeč, če se otroku daje presladek malinovec. Tast bi lahko odreagiral tako, da bi pokazal malo spoštovanja do snahe kot matere. In dal otroku jasno vedeti kdo odloča, čeprav bi na koncu nalil samo 2 kapljici malinovca manj in na samem snaho prosil, da mu dovoli, da otroku kdaj pa kdaj naredi malinovec po njegovem okusu.

Kot so povedali že predhodniki: komunikacija nas muči. V medsebojnih odnosih nismo odkriti, ne izrazimo jasno svojih želja in pričakovanj, užaljeni smo, če "nasprotna" stran ne izpolni naših skritih želja (o katerih mogoče sploh nima pojma).

Mimogrede: za mojo taščo je malenkost tudi odpiranje pisem, naslovljenih na njenega sina ali njegovo ženo. Kaj pa je to takega, če v zameno dovoli svojemu sinu in njegovi ženi, da zastonj bivata v njeni hiši, kajne ? user posted image

d.



(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Težave, težave ...
5.6.2006 18:03:42   
karmy
men se zdi pa idiotsko pametovat ker nikol ne veš z kom boš meu probleme... al z službo ker je ne boš dobil al k te bo partner pustil, prevaral z veliko mlajšo deklco in te zamenjal za mlajši model.... to se vsem lahko zgodi..... res pa je da kukr si boš postlal tak boš spal... vendar kaj boš pa naredu? prvezu partnerja, ki te ne ljubi več ali te pa sploh ne ljubi, z tem da bo katera zanosila samo zato da ga bo održala? al pa grozila šefu naj ti ne da knjizce? nema to... brezveze res govort..če nimaš ti problemov na tem oddelku maš pa na drugih..ni junaka ki nima problemov... kaj čš.. life sucks from time to time....

in k smo glih pr otrocih....NIKOLI NISI PRIPRAVLJEN NA OTROKA..pa če si 16,18, 20, 30, 40, 50... ..


< Sporočilo je popravil karmy -- 5.6.2006 18:05:09 >


_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Težave, težave ...
5.6.2006 18:57:25   
turbo

...  komunikacija nas muči. V medsebojnih odnosih nismo odkriti, ne izrazimo jasno svojih želja in pričakovanj, užaljeni smo, če "nasprotna" stran ne izpolni naših skritih želja (o katerih mogoče sploh nima pojma).

Bingo!

user posted image



[/quote]

(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Težave, težave ...
5.6.2006 19:02:24   
turbo
men se zdi pa idiotsko pametovat ker nikol ne veš z kom boš meu probleme... al

Bravo, karmy.

Dajajte nasvete, informacije, delujte spodbudno, izhajajte iz svojih izkušenj.
Ampak zaboga, ne razsvetljujte ljudi.

Si sploh predstavljate, kako dolgočasen bi bil forum, če bi vsi imeli čisto vse pošlihtano, spedenano, urejeno, neproblematično, komunikacijsko ustrezno - jaka rr bi bil ob službo, vam pa bi bilo dolgcajt.



(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Težave, težave ...
5.6.2006 20:46:28   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: turbo

Dajajte nasvete, informacije, delujte spodbudno, izhajajte iz svojih izkušenj.
Ampak zaboga, ne razsvetljujte ljudi.





Zakaj pa nebi razsvetljevali ljudi??? Meni velikokrat samo ena beseda ki jo izreče oseba s katero se pogovarjam razsvetli razum in velikokrat vidim da nimam prav ali pa da narobe pristopam k stvari in v tem ne vidim nič slabega.
Spodbuda je lahko vedno v določenih besedah le če jo znaš najti. Mene je nekoč nekdo zelo močno okaral za neko stvar pa mislim da take spodbude za naprej ne bom več dobila ker je bilo v tistih stavkih pol resnice čeprav sem mu v tistem trenutku mislila zavezat usta. Zato velikokrat besede ne dojamemo kot spodbudne ali pa nasvet ker jih kot take nočemo slišati. Tudi graja ali pa negativno mnenje je včasih spodbuda ali pa rasvetlitev da mogoče sami delamo kaj narobe oz. ne razmišljamo v pravi smeri.

Mislim da smo bili vsi že kdaj na takem položaju da smo imeli konflikte z svojimi domačimi le da se zaradi malinovca in podobnih malenkosti mogoče nismo toliko gnali k srcu zato je izkušenj na teh področjih pomoje veliko in vsak pač izrazi svoje mnenje ki pa ni nujno da je lastniku posta tudi všeč....to je pa tisto kar  najbolj boli ko pričakuješ tolažbo na koncu pa vidiš da bi le sam moral malo pošlihtati po podstrešju (se ne nanaša na nikogar da nebi bil kdo sedaj užaljen). A dolgoročno se sigurno obrestuje bolje nasvet kot pa jokati s tako osebo in tarnati o neznosnem življenju!!


_____________________________

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu turbo)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Težave, težave ...
5.6.2006 20:58:46   
Gina
Se absolutno strinjam s Cipreso. Lepo napisano.


David, vidiš jaz sem zelo prilagodljive sorte. Čisto preveč. Morda je bolje, če je človek mnogo bolj egoističen. To resnično vsak dan sproti spoznavam. Ampak jaz sem jaz in nikakor, ampak nikakor ne morem razumeti ljudi, ki vedno na vsako reč rečejo: Zakaj pa se moram ravno jaz prilagajat, zakaj pa se ne bi on?! Z vsemi ljudmi take sorte imam bolj kot ne slabe izkušnje. Pri njih je večinoma vse po njihovo. Prepričani so, da je ogromno malenkosti potrebnih strašanskega prepira in pregovarjanja. NIč ne gre na izi. NIkoli se nič ne zmeniš z njimi v smislu : če stvar tebi ni pomembna, boš ti popustil, če pa meni ni, bom pa jaz (ker so jim vse stvari enako mnogo ful pomembne). Evo, zato "posplošujem" in trdim, da mi s preveč egoističnimi in neprilagodljivimi ljudmi, ki jim ogromno stvari v življenju ni fajn, ni prav lepo biti. In mislim, da tudi njim samim ni prav lepo v njihovi koži. Kar naprej si delajo probleme (tam kjer jih v bistvu ni). Zato bi daleč najbolj prav prišlo njim samim, da s začnejo drugače vesti. Če bi sebe bolj ljubili, se jim ne bi zdelo tako ogromno reči potrerbnih kritike - še oni sami bi se sebi zdeli fajn. Čist simpl. 

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Težave, težave ...
5.6.2006 21:57:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: viv

Ne vem no, ampak za 3/4 težav tule se mi zdi, da do njih pride, ker enostavno niste pripravljeni imeti otroke - bodisi čustveno (premladi, nezreli), bodisi materialno (brez strehe nad glavo, brez končane šole). Ampak, ko se govori o tej temi, je vedno tisto "nekako bomo že" in "ljubezen bo vse rešila".

Verjamem, da je v začetku ideja o lastni družini in svojem otročku zelo romantična a žal, v praksi pogosto ni točno tako. Mogoče pa je vseeno bolje včasih malo počakat, poštimat kakšno stvar in se potem odločit in ustvarit družino.

Nekaterim v situaciji priskočijo na pomoč starši, enega ali drugega, in kaj dobijo v zahvalo? Napad snehe/zeta, da dajejo otroku preveč sladkarij, da se vmešavajo v vzgojo... Takrat so pa potem govori, saj je moj otrok in moja familija... Že mogoče, potem pa skrbi 100% zanjo.

Saj poznate tisti pregovor:"Kakor si boš postlal, tako boš spal!".


Ja, res. Se strinjam. In sem se popolnoma zamislila sama nad sabo. Namreč, tudi naju je user posted image malo prehitela, presenetila. Je prišla ene 3 leta prezgodaj, Jz sem ravno doštudirala...Stroški najemnine, elektrika, voda, hrana so bili previsoki...Moja "tast" in "tašča" (nisva poročena) sta nama ponudila streho nad glavo, hrano, varstvo in še in še...Niti nočeta, da bi vsaj nekaj stroškov delili....Jz pa se včasih obnašam tako nehvaležno...Sej ne, da grdo čez njiju govorim, smo sicer v zelo dobrih odnosih. Vendar včasih imam jz slab dan in na kakšna čisto vsakdanja vprašanja odgovarjam v stilu: "Kaj te pa briga!..In potem, ko se malo zamislim, se počutim grozno.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Težave, težave ...
5.6.2006 23:36:06   
david
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Evo, zato "posplošujem" in trdim, da mi s preveč egoističnimi in neprilagodljivimi ljudmi, ki jim ogromno stvari v življenju ni fajn, ni prav lepo biti.

Saj ni nobenemu - na koncu pa niti sami s sabo več ne morejo shajati, kot si tudi napisala. Ampak če si po sili razmer prisiljena živeti s takimi ljudmi - a si potem zaradi ljubega miru "čisto preveč prilagodljiva" ? Bi si upal trditi, da se ne obnese pretirano dolgo.

Samo to je že mimo teme. Viv je napisala, če skrajšam: "če nisi sposoben 100% skrbeti za svojo družino, potem v znak hvaležnosti do tistih, ki ti pomagajo skrbeti zanjo pač požri to, kar ti še servirajo."

Jaz pa pravim, da lahko starši, ki svojim otrokom pomagajo, v zameno za pomoč upravičeno pričakujejo samo pomoč. Usluga za uslugo. Ti meni kuhaš kosilo, jaz te vozim v trgovino, ti pomagam na vrtu, ..... Še vedno pa sem starš svojemu otroku in kot starš zanj tudi odgovoren. In o količini malinovca v njegovem kozarcu odločam jaz, pa če ti je prav ali ne. user posted image

Če malo popačim logiko Viv lahko jutri pri meni pozvoni direktor banke, ki je še vedno lastnica dela hiše v kateri živim in mojemu otroku nalije poln kozarec malinovca (!!!) - jaz pa moram biti lepo tiho, ker nisem sposoben 100% skrbeti za družino in sem si del denarja za nakup hiše izposodil pri njegovi banki!

d.


(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Težave, težave ...
5.6.2006 23:40:49   
david
IZVIRNO SPOROČILO: caffee
Vendar včasih imam jz slab dan in na kakšna čisto vsakdanja vprašanja odgovarjam v stilu: "Kaj te pa briga!..In potem, ko se malo zamislim, se počutim grozno.

Vsak ima kdaj slab dan. Ampak če ti iz ust uide "Kaj te pa briga!" naj ti uide še kak "Oprosti!", ko se ohladiš, pa bo.

d.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Težave, težave ...
6.6.2006 9:47:37   
wawa
Se strinjam z Viv. Samo mislim da ni mislila v tem smislu, da moraš imet pošlihtano izobrazbo in stanovanje in vse pred otrokom.
Ne bom pametovala in nikogar razsvetljevala samo povem iz lastne izkušnje da nisem bila pripravljena na otroka, da lahko rečem da me je osebnostno "totalno zamedel" pa sme imela in imam več kot dobro premoženjsko stanje, stanovanje, super razumevajočega partnerja. Ampak kaj mi je pomagalo vse to ko pa pri svojih 25 osebnostno nisem bila zrela, in so tako trpeli trije, jaz otrok in partner, dokler se ni pojavila oseba ki mi je vse brez olajšav zmetala v glavo in sem dojela...........nezrelost, popolna nezrelost. Sedaj poskušam popraviti kar se da.

Problem je le v tem da človek ne ve kdaj je dovolj zrel dokler ne pride do problemov, potem so pa krivi tasti in tašče, pa partnerji, pa očetje in mame in skratka vsi povprek. Sebe pogledamo malokdaj!!!!

Lep dan vsem!

(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Težave, težave ...
6.6.2006 10:44:39   
Anonimen
In kaj je zdaj namen tega posta? Seveda, saj ima viv prav.

Ampak prvo kot prvo, večina ljudi nima doterano pošlihtano doma.

Drugo kot drugo, večina ljudi se ne zaveda, kako zelo nepošlihtano ima, zato se ne prepoznajo kot tarče vivinega posta.

In tretjič, zelo lahko je z vrha gledat na tiste spodaj in videvati njihove napake. Ampak jaz si zase ne bi upala reči, da imamo doma vse pošlihtano, da pravilno vzgajam svojega otroka in da se meni ne more zgoditi, da me bo mož varal, da ga bom jaz varala, da bo najin otrok ausglajzal itd.

(odgovor članu wawa)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Težave, težave ...
6.6.2006 10:55:30   
viv_
Namen tega posta je bil, da preden se začne jamrat o težavah, da je mogoče fajn pomislt, če to sploh so težave, pa če nisem slučajno za te težave kriva sama. Sam tolk...

Kar se tiče izobrazbe in tega nisem mislila, da more imet vsak končan doktorat in svojo bajto v 3 štukih, ampak ne potem jamrat, da ni časa za nič, ker moram študirat, pa ker mam še maturo... Ja, to bi lahko prej...

Kar se pa tiče "majanja tal pod nogami", do sedaj sem si v življenju toliko ustvarila in toliko sem dozorela, da karkoli se zgodi, sebe in otroke bom vedno nekako preživela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Težave, težave ...
6.6.2006 15:17:29   
ZARA
Se strinjam z viv, ampaaaak...mene tud zanima kdaj po vaše si RES pripravljen na otroka? Sama nisem bla nikol 100%, sploh pa ne na vse razsežnosti in odgovornosti, ki jih dete posledično prinaša...In sem imela službo, ko sem rodila in jo tud izgubila na koncu porodniške. A zato nisem bla pripravljena?

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Težave, težave ...
6.6.2006 16:19:48   
karmy
ja viv.. da so ženske krive če nas mož vara, me smo krive če smo v službi naenkrat nedobrodošle... user posted image ja sej za vse sta potrebna vsaj dva ampak če je mož pijanec, prase in ne vem kaj še vse si zasluži tak "moški" pa nismo me krive... to je njihovo življenje in nima noben govort da smo me krive... ali pa misliš da so ženske krive, da jih kater tip posili? user posted image

si se kdaj zamislila, če tebe mož/fant prevara, al pa nekaj dela kar tebi ni všeč pa ti pojma nimaš al res to dela? ja kaj boš pa naredila? edino kot zaupanje v partnerja in ob taki situaciji mu pokazat vrata nimaš kaj... - pr normalnih seveda... v jezi marsikaj naredimo in jaz bi seveda tudi... se tega ne sramujem... jaz lahko povem da ni vse tipi topi  pr naši hiši...

noben ni pripravljen na otroka.. ne glede koliko je star...


_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Težave, težave ...
6.6.2006 16:33:46   
Anonimen
Saj materialno 100% itak nikoli ne moreš biti pripravljen. Nobena služba ni 100%, pa tudi naše glave so običajno naštimane tako, da z obstoječim nismo nikoli popolnoma zadovoljni. Vedno hočemo več, vsaj malo več. Tako da tudi tisto, kar so za nekoga "idealni"materialni pogoji, pomeni drugemu le malo od več od golega preživetja.

Se mi pa zdi, da je fajn, da smo ne glede na zunanje okoliščine sami 100% pripravljeni sprejeti presenečenja, ki nam jih prinaša življenje v dvoje in življenje z otrokom. In ne pri tem obtoževati vse okoli sebe, da s oni "krivi" za to.

Zdravo se mi zdi, da se nekako uspemo zmeniti vsaj sami s sabo, da bomo mi tisti, ki bomo krojili svoje življenje ne glede na vse težke in neprijetne okoliščine.

Ampak s samim sabo zmeniti se je najtežje, veliko težje, kot z vsako zoprno taščo, mamo ali celim sorodstvom user posted image  user posted image

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Težave, težave ...
6.6.2006 16:38:32   
karmy
niti psihično se ne moreš 100% pripravit.. nikoli in nikdar... četudi si pazil druge otroke, ni isto kot če bi imel svojega... vsaka mama je na preizkušnji ko ti otrok joka po cele noči, vsako uro previjanja če ne še bolj pogosteje, hranjenje, kričanje, kopanje, ....

pokaži mi žensko ki je pripravljena na to? še posebno ko gre za prvega otroka... pr drugem in pr ostalih vsaj približno veš kaj lahko pričakuješ...  ;)


_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Težave, težave ...
6.6.2006 16:48:05   
viv_
Saj sem napisala za 3/4 stvari... torej četrtina je takih, na katere ne moremo vplivati in se nam zgodijo po krivici, ali pa je za to kriv nekdo drug.


(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Težave, težave ...
6.6.2006 16:50:34   
karmy
vseeno ni mi jasno kako lahko trdiš da so nekateri pripravljeni na otroka, če to ni res in ti  se tega popolnoma zavedaš? 

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Težave, težave ...
6.6.2006 18:59:49   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: karmy

niti psihično se ne moreš 100% pripravit.. nikoli in nikdar... četudi si pazil druge otroke, ni isto kot če bi imel svojega... vsaka mama je na preizkušnji ko ti otrok joka po cele noči, vsako uro previjanja če ne še bolj pogosteje, hranjenje, kričanje, kopanje, ....

pokaži mi žensko ki je pripravljena na to?


user posted image user posted image user posted image  natančno tako je in čisto nič drugačeuser posted image user posted image user posted image

Če dodam, niti pri drugem otroku nisi ravno pripravljen in niti pri nobenem naslednjem. Pri drugem je še toliko težje, ker dva majhna otroka prineseta več kot še enkrat toliko dela in nemožnosti kadarkoli se sploh odpočiti, če pa imaš veliko razliko med otroki, pa si medtem čisto po človeško pozabil, da je sploh obstajala možnost, da si bil kdaj tako zelo utrujen. In ravno vse, kar imeti otroka prinese s seboj, postavi na preizkušnjo VSAK odnos. In to ni odvisno toliko od denarja in izobrazbe, ampak bolj od tega, koliko sta lahko partnerja v oporo drug drugemu in koliko uspeta se in prilagajat in prevzeti en drugemu del obveznosti. In veš, viv, meni se zdi, da tebi mogoče pa vseeno kar malo pomagajo tudi stari starši. To ni znanje, to je sreča. Ne glede na izobrazbo in denar in zrelost, je zgoraj napisano eno glavnih postavk za kolikor toliko znosno življenje, ko imaš še res majhnega otroka. Nobena varuška se ne more primerjat z babico. Jaz ti po pravici povem, da komaj čakam, da mali zraste, odštevam mesece, da bo star 4 leta, ker sva midva oba zares zelo utrujena od tega, da nimava trenutka zase. Niti v sanjah si ne moreš predstavljat, kaj pomeni ne imeti zaslombe širše družine.
Jaz verjamem, da vsak otrok prinese kar precej sprememb v vsakem partnerstvu. In tako velik splet okoliščin je potreben, da so v družini vsi zadovoljni, da moraš biti skoraj čarovnik, da ti sploh uspe.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Ime za fantka
misar

Najbolj všečno ime za fantka?

Nejc (38%)

Karim (3%)

Žiga (23%)

Ean (5%)

Vsa (1%)

Nobeno (30%)


Število vseh glasov: 652

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!