|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Male majčice in majčki (2006)
6.6.2006 14:38:01   
Barbs
o, bejbe,
aleks spi, tamala ga pa "kao pazi"... me je prej kmalu nekam prijelo, ko sem nesla smeti in se zaklepetala s sosedo... Sta otroka ostala v bajti in mi gaja zatuli čez okno... "mami, jaz bom malo Aleksa žonglirala"....user posted image  Šibam not in se derem na tamalo, če je pri tapravi... Nakar ugotovim, da je hotela reči "animirala" , ker jaz pogosto to rečem, pa je revica zamešala besedeuser posted image
cofek, ja user posted image user posted image user posted image , če nam le rata... pa da ti ne povem, da smo neko bajto poleg tistih okrog gabrovke, ovohavali celo v Planinski vasi tam v bližini vas .. saj je to tam nekje, ne?user posted image  
Jaz si mleka ne stiskam sploh; ne vem, morda sem samo malo čudnauser posted image
Cofek, še to.... danes je zdravnica Aleksu pogledala une fleke .... zadaj je res štorkljino znamenje, na vekah pa se temu reče salomonovo.al ne ..ssss neki na suser posted image user posted image  znamenje...in res lahko ostane celo do prvega leta .. ampak mu je na levi učki že skoraj izginilo, na desni ima pa še malo...
Tudi jaz dajam samo eno tetra plenico...user posted image

Iiiii, zdaj je pa mal sončka zunaj... Aleks pa trdno spi... nič ne bouser posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Male majčice in majčki (2006)
6.6.2006 15:41:59   
maya2
Tako smo tudi mi prišli s pregleda, vse je v redu, mala je pridobila skoraj 1kg (3970), zrasla je za 3 cm. Dobili smo še napotnico za slikanje kolkov in kapljice AD3... A jih katera že uporablja? Veliko pripomb sem že slišala glede tega, da povzročajo krče, zdaj pa razmišljam ali naj jih dam že zdaj ali počakam do jutri zjutraj, ko bomo čez dan lažje prenašali morebitno drenjeuser posted image

Drugače pa je bila ful pridna, so se ostali kar nekaj drli pa je najprej hotla bit solidarna z njimi, pol je pa rajš odnehala, ko sem ji razložila, da od tega ne bo kruha...user posted image
Je naš ati dobil pohvalo (če bi delili čebelice bi jo ziher dobil!!user posted image ), ker je prišel zraven in sodeloval in spraševal.... (so bile drugače same mamiceuser posted image )

Barbs: user posted image  vam pa res ful dogaja

Cofek: Kaj je tole s porodnišnico kakšna fora?

Grem mal našo pogledat, je mal sumljivo dolgo tiho.... tale zdravnica ima pa dober vpliv nanjo...

Se jaz tudi trudim dat slikico naše male v album, pa mi ne rata, moram zmanjšat format... user posted image  preden stuhtam.... bo pa res jesenuser posted image

LP

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Male majčice in majčki (2006)
6.6.2006 16:06:38   
puncica
Ojla punce
Evo mene, naš tamal mislim da spi, no mogoč v postlci gleda, sem pa ugotovila da če mu je lepo topl, tako da imam radiator prikloplen v sobi, pa da mu nič ne manjka (da se ne matra kakat in kolcat), da je sit, pa da ga nič ne tišči je čist priden user posted image .

Ja glede tistih znamenj štorkljinih pa to, naš ima tud na vekah neki podobnega, pa sem misla da sem mu jaz mal poripsala ko sem mu z vatko učke umivala a očitno bo to to - znamenje, mah bo že izginilo zadaj ima pa tud neki podobnega, sam tako je imela že punčica in to full velik, pa mi je mami rekla da sem jaz isto imela, pa da ni to nič takega.

marija a ti pa praviš da si se me bol resno predstavljala, sploh ne vem po čem to sklepaš, jaz pa si predstavljam Barbs tako ful fletno mamico, ki ima vse pod nadzorom, pa je fuuuullll čveka, ko pride s kako znanko skupaj ne more nehat čvekat. Kaj je Barbs sem trofla user posted image Mojca75 tebe pa kot da od nekot poznam user posted image , res ful si mi znana.
maya2 če imaš probleme z zmanjšanjem slikce jo lahko pošlješ meni pa ti jo zmanjšam pa jo potem sam noter daš, sice pa to ni neka znanost user posted image ja Barbs vam se res ful dogaja user posted image user posted image kr žonglirate z aleksom user posted image user posted image user posted image no mi tako daleč še nismo prišluser posted image

Povijanje, mi sploh ne povijamo na široko, tako da sam previjalno gor če ima kako majčko, drugače pa samo plenico in bodi.

Kile ja te kile uboge, se matram pa matram da bi šlo kej dol pa nič ne gre, tako da se do nadaljnega ne vagam več, mogoče pa bo potem kajuser posted image Ja no sej zdej sem na kilah kot po porodu punčice ampak jaz bi imela 5 kil manj, kot pred prvim porodom user posted image ja no sej je še čas.

čRPANJE  ma jst si nič ne črpam, se mi niti ne da, pa potem to shranjevanje, ma nekako mi ni do tega, kaj pa vem vedno imam nek občutek da bo mleka potem naslednjič premal ko ga bom hranila, itak pa tako razdrekan je da lahko enkrat 10 min pa potem čez pol ure bi spet, pa če bi si ven spumpala nič ne bi imel za jest po pol ureuser posted image Ja tako kot pri Lari28 nikol ne vem kdaj si bo zmislil da bo jedel.

Kakec ja tud naš ima zelen kakec takrat ko ful prdi pa se napenja v glavo, ne vem al misli da mora glavo napet da bo lahko prdel al kako user posted image user posted image user posted image pa mu skoz govorim lubči ne v glavo v rito je treba user posted image user posted image

Panda1406 mislim da une plenice prodajajo v Mullerju, nisem pa sigurna

Ja nič zdej grem pa kej skuhatuser posted image


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Male majčice in majčki (2006)
6.6.2006 16:27:47   
mojca75
Uh kolk ste pridne in pišete... no jest mam zdele računalnik pred sabo, mojca zraven spi (kao) v ležalniku, še ene pol ure pa bo treba joške ven!

Pumpanje mleka: ja jaz si nič ne pumpam, ker še tko ne vem če mam dost, očitno že, kaj bo pa pol jedla princesa če se spomni, ker podnevi premal počivam pa se mlek tok ne dela!

drgač pa kolki: mi smo mel UZ v postojni, pa še niso bli zreli, pa tud danes še niso čist OK tko da še kar 2 tetra plenice moramp dajat čez pampersko,čez mesec pa kontrola.

Mi imamo pa prvi pregled drug teden pri pediatrinji (ali pri babici2) - ja naša babi je pediatrinja, pa je naš izbrani dohtar, kok prikladno a? sam ni v LJ, pa kaj...

No puncica, ne vem od kot sem ti znana, te moram, še enkat pogledat da vidim če te jaz kej poznam, sem zanč prehiter. Ja babrbs je ena klepetulja, že stil ma tak prijeten in zabaven... ane barbs, sej nisi huda.

Kile: ja jaz sem že pod težo pred nosečnostjo, danes sem oblekla kavbijke tastare in kar visijo iz mene, edin trebuha mam še malo, sam to pa itak ne more čez noč. sam zame ni nič čudnega k sme bila pa čisti pogreb po porodu, podrta in anemična... 

ja ja mojčica že nekaj krili tu zraven, mal še kinka, ampak bo treba papat pravi...

danes mamo teto (mojo sestrico) na obisku da mal moralo dviguje k sva dale očita v službo, in teta vneto študira jaz pa počivam, za mleko....

nič še na en mail odpišem pa bo že cvajt za jouser posted image ke!

Punce pridne bodite!

M

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   [Brisano sporočilo]
6.6.2006 16:39:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Male majčice in majčki (2006)
6.6.2006 17:04:55   
LanaM
10.5. MAŠA user posted image  - LanaM  (PDP 11.5.)

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Male majčice in majčki (2006)
6.6.2006 18:42:25   
TiaSara
Ojla, sam čist na hitro, ker Andraž že nekaj brunda!

A ve si pa še pumpate mleko? Jaz na to sploh nisem pomislila. Saj kakšne hude zaloge tako ne moreš delat, saj samo en dan zdrži, ne?

Cofek, jaz imam v predalu karto za Depeše in še vedno upam, da pridem na koncert - a sem hud optimist? Sicer bi bila čist odzadej, pa mal pred koncem bi pobegnila, da ne bi padla v kakšno gužvo... Mogoče bo pa uspelo? Samo če bo imal Andraž pravi ritem, ali pa če si bom pač tistikrat spumpala.

Drugače je bila pa danes pri nas patronažna, in Andražek je v 4 dneh pridobil 190 g, kar je povsem dovolj user posted image . Sem si čist oddahnila, ker sem se res bala da ga morda ne stradam, revčka. Do kopanja bomo morali pa še počakati, ker nam še vedno teče iz popka.

Punce, a se rozine lahko je? Moram najt kje kakšen dober seznam problematičnih jedi. Saj moj načrt je, da bom jedla vse, samo da bom počasi dodajala. Danes sem pojedla prvo jabolko.

Andraž noče podirat kupčka, pa probavamo na vse možne načine - ima katera kakšno dobro idejo? Patronažna je rekla, d naj mu dvignemo ležišče za 45 stopinj - a sem jaz čudna, al je to ful? Saj mi bo čez noč še iz postelje zlezeluser posted image

Ste pa že ful dejavne tle na forumu, slikce lepite in to... jaz utegnem le na hitro prebrati tole temo, to je pa tudi vse. Pa bi prav rada videla vaše sončke.

No, imejte se najlepše in eno mirno noč vam želim. 


(odgovor članu LanaM)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Male majčice in majčki (2006)
6.6.2006 19:43:22   
maya2
Puncica: hvala za ponudbo, sem stuhtala, da nimam naloženega programa, sem uredila in že dodala slikice naše princeske... gremo v boj za majčke...user posted image

LP

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Male majčice in majčki (2006)
6.6.2006 21:01:26   
cofek
Čer!

še 1x na hitro - očka pazi pikota, pa lahko na hitro malce "počvekam" (drugače poste pišem vsaj kake pol ure).

Ja, danes je bil res bolj slab dan user posted image - smo uspeli skočit sam do trgovine, menda pa bo jutri boljš...
Drugače je pa danes Ažbe bolj/manj pokonci (spanec oz. dremež si privošči le za kakih 10-15 min naenkrat), pa jaz sem kar naprej nekaj lačna - a je kaka polne luna danes?
Znamo že eno besedo - "eja,eja" (ko nevihta s kolikami mine in začnemo vlečt dudo)user posted image

Barbs, če boste še kdaj tko blizu se pa lahko kaj oglasite. Očitno se imate res namen preselit iz civilizacije?! Kaj pa kaj ta velika tamala na to pravi? Kolikor jaz vem ni glih kakih hudih povezav (javna prevozna sredstva). Pa saj boste zrihtali. Drugače pa baje v Planinski vasi menjajo žene.
Tale znamenja - se mi zdi da ko spi,da kar obledijo (bi lahko rekla da skoraj zginejo)

maya2 - mi smo danes začeli dodajat AD3 - najprej eno kapljico, čez tri dni dve,... do 8 kapljic na dan. Tudi jaz jih rajši dodajam dopoldan - ne bi rada "žurirala" pozno v noč zaradi par kapljic. Drugače sem pa že od velikih slišala, da jih rajši sploh niso uporabljali - trenutno ne moremo vedet al je to kaj škodovalo otrokom al ne, ker so ti še majhni...

TiaSara - tole s koncertom - upam da ti ratauser posted image - drugače sem pa slišala, da je koncert pod vprašajem, ker naj bi bilo premalo kart prodanih.
Če pa najdeš kak pameten seznam z "dovoljeno" prehrano, mi ga pa prosim posreduj.
Kupček pa mi podiramo kar tako, da si Ažbeta dam s trebuhom naprej na prsni koš (a sem preveč zakomplicirala, al me zastopiš?) in se napol zleknem na stol/kavč/fotelj.

lahko noč, t


(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Male majčice in majčki (2006)
6.6.2006 21:06:05   
lenika
Hoj!

Kakec: Tudi naš ima zelenega, ko ga napenja.

Pumpanje: Mleko sem si izpumpala in dala 4 doze v zmrzovalnik, kjer lahko stoji 6 mesecev, tako za vsak slučaj.

Široko povijanje: Na široko ne povijamo, ker so mu v porodnišnici naredili UZ kolkov in je bilo vse v redu.

Hranjenje: tudi mi smo imeli danes spet en maraton dojenja popoldne.

Kile: Jaz sem še na +6, izgubila sem jih pa 10.

Gremo se še hranit in potem upam, da spat.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Male majčice in majčki (2006)
7.6.2006 8:53:54   
Mari71
user posted image Dobro jutro,

mi smo pa danes zelo pridni, smo namreč že s prvega pregleda, pa je ura komaj osem odbila (ko bom ta post dokončala, bo verjetno že kaj več).
Gašper ima vse meritve b.p., zrasel je za 5 cm in se poredil za skoraj kilco (950 gr), torej sedaj tehta 3.510g in smo vsi srečni. Zdravnica ga je pohvalila, tudi če se mi je zdelo, da se na zvonček ne odziva bogve kako. No, morda je bilo tudi zanj prezgodaj, pa tudi posrešček ne bo po poklicu, tako da ni panikeuser posted image .

Mi je pa sestra pokazala, kako pravilno čistiš nosek s fiziloško in mi je tudi pumpico kao podarila - malo bomo še povadili (zgleda ne preveč fajn za user posted image ), ampak učinkovito pa je bilo!

Moja kilaža: v nosečnosti sem se zredila +16, domov prišla s +8, danes imam še +4 viška. Ampak če upoštevam mojo mlekarno (najmanj 3kg obe skupaj, no 2kg pa resuser posted image ), potem ni več tako hudo. Čisto malo bušija še je, ampak ni hudo. Nimam pa časa, da bi delala tiste vaje, ki so jih priporočili v porodnišnici? A kateri uspeva telovadba?

Široko povijanje: mi bomo še 1 mesec široko povijali (uporabljam pa 1 plenico, prepognjeno čez polovico, tako kot so nas učili v šoli). UZ kolkov imamo točno čez 1 mesec, tako da bom takrat videla, kako naprej. Upam, da samo s Pampersko!

Pa še beseda o proslavljanju Gašperja/ žurki: moj user posted image  je Gašperja zalival vse 4 dni, ko sem bila še v porodnišnici (enkrat v službi, pa potem s prijatelji prvi del, potem pa še par tistih, ki niso mogli na žurko), tako da je bil prvo noč, ko sem prišla domov, taka koma, da je spal 10 ur, kljub temu, da sva z malim rogovilila zaradi dojenja. Še sreča, da smo rodili ravno na petek (in še to super pozno popoldan, torej nam rojstvo ni ukradlo nič spanja) in potem weekend, je bilo v soboto zelo zelo pestro. Je naš moral naslednji dan nekaj glažovine pred blokom pomestiuser posted image ., pa sred žurke je malo omagal, šel za kako urico spat, pol pa daljeuser posted image ! Pravi Štajerc!

Gašper mi je tudi že podaril čisto pravi nasmešek, zadnjega danes zjutraj - tistega s široko odprtimi usteci (tega 'mam najraje - on že veuser posted image ). Pa spal je tudi zelo dobro - od 10.30 do 3.30 - potem smo se na hitro podojili in je spal do 6.20, ko sem ga ipak morala nahraniti, da ne bi bilo jokcanja pri pediatrinji! Bravo Gašper!!!

Mali je med pisanjem posta zaspal (zgleda, da ga zvok tipk uspava), lucky me:).

Pa še HURA za sonček - še malo počakamo, da se ogreje, potem pa ven na spehod. Jupiiii!


(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Male majčice in majčki (2006)
7.6.2006 9:52:37   
MarijaPo
Ohoj,


Igor je na  WCju, Eva pa v spancu, tako da lahko kaj napisem.

povijanje - nam so tud naredili uz kolkov v porodnisnici in so bili ok, sam vseeno siroko povijamo, do naslednjega pregleda

kile - zredila sem se 13 kg med nosecnostjo, pa sem jih iz porodnisnice prinesla 8 viska, zadnjic sem se spet tehtala in jih je bilo se  6 viska. Valda bo to slo stran. Hlac pa nobenih vec ne morem oblect, kot da bi se mi kosti razmaknile in ne sle nazaj.user posted image Okrog kolkov sem ful bolj siroka kot prej.

TiaSara - tudi nam se vedno tece iz popka in tudi mi smo evicino posteljo dvignili, za ene 30 stopinj, 45 je res mal velik, mogoce si patronazna ne predstavlja kok je to (to je pol od navpicnice in to je res velik). Ponoci nam Eva nikamor ne zleze, je pa res, da imamo unega hipota, ki ji onemogoca, da bi se kaj dosti obracala, migala. Tist je res kul stvar.

Uzivajte!

(odgovor članu Mari71)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Male majčice in majčki (2006)
7.6.2006 10:00:52   
puncica
Ojla punce
No evo naš princ še spi in to v moji postli, je pa ful spet priden ponoč, se zbudil dvakrat za dojit, mi je pa zanimivo, ker spi zvečer prvo rundo tud 3-4 ureuser posted image , ma čez dan bi se pa na 2 uri dojil. Tako da je prespal od osmih pa do pol enih, pa potem smo se dojil ob pol štirih in zjutraj ob šestih, pa še mal poležala do devetih, ko je mami ustala, naš pa še kr spi, očitno mu pod toplim kovtrom paše user posted image

čišča:  ja pri meni je že skoraj bilo vse ok, potem pa ful sveža kri, zdej pa ne vem al sem že menstruacijo dobilauser posted image al kaj, zdej se pa spet umirja in upam da ko imam pregled da bo že vse ok, tamponov pa ne uporabljam, kaj pa vem, čišča le ni menstruacija, tako da jaz si ne upam user posted image Kaj pa auroraa kakšni sensitiv nežni vložki od catrine al pa always?

podiranje kupčka jaz najlažje tako naredim, da ga takoj ko neha sesat al pa slučajn spusti bradavico dvignem in sigurno takrat podre kupček če pa čakam pol pa ne al pa po dolgem času, pa običajno tudi tako da hodim al pa ga dam na rokah na bušija in hodim ma tako nekako. Dvig ležišča za 45 stopinj je pa res mal tu mač nouser posted image A se ji blede al kajuser posted image

Mari
čestitke za takega korenjaka, upam da bo tud naš imel lepe mere, imamo pa pregled šele v torek, pa bomo že počakal še ta teden.

maya2 krasno, da si uspela Karin prpopat noter. Ja seznamček bom pa popravila, da bo tud tvoja Karin imela pravi datum.user posted image user posted image

AD3 kaplice ja takole je pri nas jih pri punčici nismo dajal, ker je imela grozne probleme po njih, tako da smo zamenjal za oleovit ki se kupijo v avstriji in so baje boljše, pa še to nismo dajal vsak dan, smo pa bili veliko na sončku, pa zaenkrat nima nobenih problemov, nekateri jih sploh ne dajejo, ko imajo take krče, pa so otroci tud čist lepo raščeni, sicer pa zdaj poleti ko je dost otrok lahko zunaj mislim da ni take panike, saj če ga imaš veliko na sončku (NE DIREKT) potem dobi tud te vitamine. Kako bomo pa pri našmu princu bomo pa še vidl, če bodo težave prešaltal, če pa ne bodo pa jemal.

Hrana ja jaz sem vedno tako lačna da groza, pa pijem na hektolitre vode, pa vse sladkarije bi pojedla, pa ni čudn da mi kile ne gredo dol user posted image a ste ve tud skoz lačne ko volk?

telovadba:
ma jaz tud nimam časa pa sem si zabičala da zdej pa bom delala vaje, pa nekako ne gre, sploh ne najdem časa, ker tud pri punčici nisem delala, sploh pa imam probleme z uhajanjem urina tako da bo treba neki obvezno v tej smeri naredit in si bom naročila tiste femina uteži pa čeprav so drage ko hudič. Trebuh pa bom intenzivno začela dol spravljat po 6 tednu. me pa neki še vedno materinca boli, pa sploh ne vem zakaj, sploh če se ustanem direkt s hrbta (če ležim). a še katero to boli

Ja nič zdej pa grem gledat našga princa kaj zdej misli vstat al neuser posted image




< Sporočilo je popravil puncica -- 7.6.2006 10:01:24 >


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Mari71)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Male majčice in majčki (2006)
7.6.2006 10:03:34   
puncica
Še popravljen seznamček naših malčkov a ni luštn. Lahko se še kakšna mamica/ati pridruži našemu čveku, ni problema a ne majčice user posted image user posted image :

NAŠE MALE MAJČICE IN MAJČKI z mamicami čvekami:
15.04. TAJA user posted image - žmož (PDP 21.5)
17.04. ROK user posted image - Panda1406 (PDP 14.5.)
24.04. SARA user posted image -
Linča (PDP 7.5.)
26.04. LUCIJA MAJA user posted image -
DeVilla (PDP 6.5.)
02.05. MIJA user posted image - LARA (PDP 1.5.)   
03.05. AŽBE user posted image - cofek (PDP 16.5.)  
03. 05. ALEKS user posted image  - Barbs (PDP 10.5.) 
04.05. DAVID user posted image -
petka (PDP 4.5.)  
04.05. MAJA user posted image - bajko (PDP 12.5.) 
05.05. GAŠPER user posted image - Mari71, (PDP 5.5.)  
05.05. VID  user posted image - puncica (PDP 8.5.) 
07.05. LANA user posted image  Shesha (PDP 8.5.)  
08.05. KARIN user posted image - maya2 (PDP 1.5.)  
10.05. MAŠA user posted image - LanaM (PDP 11.5.)
12.05. JAN user posted image - majamo (PDP 14.5.)  

12.05. MATIC user posted image - lenika (PDP 7.5.)  
12.05. ANŽE user posted image -
mojsoncek (PDP 10.5.) 
13.05. MOJCA user posted image -
mojca75 (PDP10.5.)  
13.05. FILIP user posted image - lana (PDP 12.5.)  
15.05. VID user posted image - vita_kp (PDP 12.5.)  
16.05. MANJA user posted image - MiaSophia (PDP 13.5.)  
16.05. DAVID user posted image - Tina15 (PDP 26.5.)  
19.05. ZARJA user posted image - auroraa (PDP 15.5.)  
19.05. LARA user posted image -
tt79  (PDP 23.5.)  
21.05. EVA user posted image - MarijaPo (PDP 22.5.)  
22.05. TIAN user posted image - mammika (PDP
22.5.)  
22.05. ŽIGA user posted image - sonca (PDP 23.5.)  
24.05. VAL user posted image - aljča (PDP 23.5.)  
25.05. TIBOR - Nataša31 (PDP 25.5.)  
25.05. ANEJ user posted image - Lara28 (PDP 29.5.)  
28.05. ANDRAŽ user posted image - TiaSara (PDP 29.5.) 
29.05. SARA user posted image - Znidka (PDP 21.5.)  
04.06. MAJA user posted image - pikicaa (PDP 29.5.)


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Male majčice in majčki (2006)
7.6.2006 10:17:38   
mojca75
user posted image user posted image user posted image  dojili na 1, 5 ure ponoči, mami čist preč, mOjca pa k roža... no prejle se je konkretpu usruser posted image la, da sem jo vso preoblekla, ampak bo že, ni pa včeraj nič, ponoč je pa ful prdela sm misla da je naredila kaj pa sem jo previla pa nič, same smrdlive prdike...

Tiasara upam da ti rata speljat koncert, bomo držal pesti. Če pa najdeš kak seznam hrane pa se toplo priporočam!  

telovadba: jaz začnem kaj resno mogat po pregledu, upam da bomo tud tole sušo popoldansko z mlekom uspel popravit, ma že dva dni mam občutek da mam popoldan malo mleka - pravijo več počivat! Baje pa obstajajo neke tablete, ki naj bi kot stranski učinek spodbujale delovanje mleka, sicer so pa proti slabosti!

Zdej princesa še spi, sam bo kmal rom pom pom.... danes bom res ful počivala, sej nimam kaj posebej za narest, edin perilo bom še dala oprat!

se še kaj beremo

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Male majčice in majčki (2006)
7.6.2006 13:33:44   
Barbs
Kukuc...
dopoldne  sem se ravno logirala na RR, pa smo vključili sireno in nekak mi ni do zdaj ratalo kaj napisatuser posted image  ... Zdaj spi kot top(ček), ampak se raje ne bom preveč hvalila...ma kar neka driska je zadnje cajte... zgleda, da ima poleg mozoljev še nekaj ostalih spremljevalnih pubertetniških semintjametalnih sindromov...user posted image  Ponoči je ok, vendar pod pogojem, da ga pri drugem hranjenju ne tiščim več v njegovo posteljico, ampak ga položim direkt k nama.user posted image user posted image  Zvečer je vse ok, lse umijemo, lepo pojemo, ga uspavam, dam v posteljico in spi... potem po treh, štirih urah, ko je spet alarm, pa ni govora..user posted image  
Danes ponoči sva se igrala - sem rekla - lej Aleks, pejva se "mamico in pridnega dojenčka" ... jaz ti dam joško, ti poješ, podreš kupček, jaz ti dam lupčka, te zavijem v kovterček, ti se nasmehneš, zapreš učke in mirno zaspiš za naslednje štiri ure... V poltemi me je gledaluser posted image  in rekel "aghmj...e...e..." In sem rekla, prav, lepo, da se strinjaš. Aleks je molčal in me gledal in ni kazal nobenih zlobnih namenov po kričanju. Položila sem ga v posteljico in ga lepo zatlačila s kovtrčkom, da mu bo udobno, toplo in prijetno. Aleks kar tiho. No ja, morda pa bo, sem rekla, zaprla tamalo lučko in STOPILA NA LONČEK OD KOMPOTA, KI SEM GA ZVEČER ODLOŽILA NA TLA ZRAVEN POSTELJE!!!!user posted image
Men ni pomoči....user posted image
Brez besed sem ga dvignila, mu še enkrat dala joško, da je nehal kričati, razgrnila plenico za pod glavo in ga polegla na sredino.user posted image

Nič - predvčerajšnjim sem kupila domačo tolminsko skuto, z namenom, da bom spekla burek. Očitno se mi bo morala usmradit v hladilniku.user posted image
Kup cunj za peglat prelagam iz dnevne sobe v Aleksovo postlco, pa zvečer spet nazaj, pa mal v banco, pa spet na kavč.user posted image
Intenzivno se ukvarjam z mislijo, da bi šla v štacuno in za ves teden nakupila "pogrej in pojej".user posted image
Vsi so v službah, šolah, naslednji teden imamo valeto.user posted image ..

A katera pozna kak salon, kjer poleg permanentnega limanja/barvanja treplanic izvajajo tudi permanentno limanje dojenčkov na joške?user posted image

Tako bom imela vsaj roke proste in si bom sem in tja mogoče celo lahko povrtala po nosu.user posted image

A niste rekle - blagor tebi, tebi bo lažje, ker že vse veš, ker imaš tri???!!!!user posted image





_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Male majčice in majčki (2006)
7.6.2006 13:43:40   
lenika
Pozdravljene.

No mi smo se danes ponoči zbujali najprej na tri, nato pa še dvakrat na dve uri. Sedaj čez dan mi pa začuda spi, to pri njem čez dan ni v navadi. Sem bila zunaj z vozičkom in je zaspal, pa sem ga potem kar s košarico odnesla noter, da sem lahko skuhala in pojedla in sedaj še vedno spi. user posted image
Posvetovalnico imamo pa mi čez 8 dni in že kar komaj čakam, da vidim kako kaj napreduje naš sonček.

Kar se tiče telovadbe, jaz tudi kar ne najdem časa za njo.

Danes ima ati dolg dan v službi in sva z Maticem cel dan sama, od 5.40 zjutraj, do 17.40, tako, da sem zelo vesela, da je ravno danes tako zelo priden, da lahko mamica poleg njega še kaj postori.

Nič, sedaj pa šibam še perilo dat prat, potem pa kar računam, da bo počasi dosi spanja, ker spi že več kot 2 uri.

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Male majčice in majčki (2006)
7.6.2006 14:02:28   
cofek
ojla!

očitno je bilo včeraj in ponoči nekaj v zraku - tudi mi smo se dojili na 3huser posted image  (ob 1h, 4h, zjutraj (ob 6h) pa sem ga vzela kar k sebi v posteljo, da sem se malo naspala (beri: nisem kar naprej vstajala in servisirala dude v usta) - pa sva spala skoraj do 9huser posted image user posted image . Ko sem ga pa nahrania, se je pa pokazal sonček in (brez zajtrka) hitro ven. No, zdaj sem pozajtrkovala, Ažbeta pa je babi uspavala - mogoče bo podremal kakih 10 min.

puncica - tudi mene boli maternica oz. bolečine imam kot ta drugi dan menstr. - ampak se mi zdi da samo potem, ko neham dojit. Lačna pa glih nisem, ampak sladkarij se pa kar ne morem najest.
Glede kroglic - baje so dobre tudi tiste "japonske" kroglice, ki se dobijo v sex shopu (se mi zdi da niti niso tolk drage) - pa še uživala boš zravenuser posted image .

AD3 kapljice - sem se odločila da jih bom dajala vsak drugi dan - se mi zdi da je bilo včeraj/danes bolj problematično kot prejšnje dni, pa nisem jedla nič posebnega...pa saj smo vsaj dan zunaj - če se da tudi po 2x.

telovadba - sem sicer že začela nekaj, ampak ne bi mogla reč da redno (recimo 2x tedensko), sem se pa odločila, da bom začela zdaj hodit na trim (če bo le vreme). Se pa tudi meni zdi, da se mi je postava ful spremenila - ok, če odštejemo dejstvo da še dojim, kar posledično prinese (konktretne) spremembe v tem delu telesa.

Imam pa še eno vprašanje za tiste, ki imajo psa v skupnem gospodinjstvu: kako ste se pa kaj vi prilagodili? meni se zdi, da je pes ljubosumen na Ažbeta - sicer se z njim ukvarjamo toliko kolikor smo se prej (razen, da jaz ne morem z njim na daje sprehode), je pa res da se z Ažbetom toliko bolj.

lp,t

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Male majčice in majčki (2006)
7.6.2006 14:59:46   
mojca75
Barbs,... pogrej in pojej je odlična ideja. Zdele sem spet jedla pico - oddtajala dva kosa tistih dveh pic k sva jih včeraj s tamalo naročili - itak 2 pici totalno pretiravanje in to taveliki,... haloo... zdej mam sicer v skrinji zalogo za hude čase, sam moram si nekaj omislit zdej k bom sama, tiste dni k bo oči v službi jedel! da si hitro nekaj skuham, jest je treba, zarad mleka pravijo, pa počivat... in če skombiniraš dobiš glih "pogrej in pojej"

evo še eno brezkofeinsko kavo sem si naredila, pa RR pogledala, princesa je končno malo ugasnila. Ljubi najino veliko posteljo, podložena s pouštrom in leži na hrbtu! Posteljica ... ne gre čez dan, al pa mukoma, ležalnik pa kakorgdaj! jo je treba danes precej cerklat, ampak sej jo mam tolk rada, sam naredim pa pod soncem nič. No ja,..

sem ugotovila, da sem zajuser posted image , zahtevna in obremenjena mama, sekiram sebe, otroka in moža,... ni čudn da nimam mleka popoldan, polna sem pričakovanj kako mora bit, oz KAKO SEM SI JAZ ZAMISLILA kako mora bit! in pol če ni, hudo razočaranje, mislim da je dete staro 3 mesece (al pa 3 leta) in da se mu da kaj dopovedat, ne pa dobre tri tedne!user posted image user posted image  če spi preveč mi ni dobr, če ne spi spet ne, če jo je treba cerklat spet ne, no ja... če sem sama mi ni kul, če mam obiske spet ne, včeraj k je bla tamala sem jo skoz neki sekirala,... še dobr da ima potrplenje...

Kateri kaj znani občutki, al ste vse ful skulirane in se prepustite toku dogdkov? Ma...  je pa res da me še najbolj razume lastna mama, so mi pravili da ko rodiš se bolje štekaš z lastno mamo, pri nas je res tako!

tko, spet sem izlila neki svojih traum na net, še dobr da ga mamo user posted image !

Grem ležat zraven naše princese!

Uživejte!

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Male majčice in majčki (2006)
7.6.2006 15:13:15   
aljča
Ojla !!!!!

Sem nas komaj našla.....Bravo za pikicoo in njeno Majo. Zdaj smo pa res kar vse lepo v kompletu. Tko da se res lahko zmenimo za poletni piknik kjer se spoznamo in nagledamo naše sončke.

Pri nas je novega to, da smo preboleli zlatenko in dobili porodno težo nazaj 4020g.Smo zlo veseli, ker naš Val je da ga komaj dohajamo. Moram priznati da mleka čez dan imam dosti ponoči pa mu moram dodati Novalac. Ker mi noče zizati si mleko črpam in ga potem hranim preko flaške. Res je da imam malo več dela ampak sem se že nekako navadila na ta ritem in kar dobro nama gre.
Drugače smo pridni....spimo 3 do 4 urce ponoči se zbudimo 1x do 2x . Tko da je to kar ok. Jokamo samo takrat ko je lakota prevelika drugače ne. Pa tudi v zunaj smo bili že in na veliko uživamo.
Doma imamo še našga ateka, ki nam veliko pomaga. Drugi teden pa nama bo odklenkalo in se boma rihtala sama. Bomo videli kako bo šlo.

Te dni premišljujem o tem, da pogrešam trebušček in pa brcike...se kateri dogaja podobno????
Me potem zamika da bi imeli še eno štručko čez čas če bi blo mogočeuser posted image .

No tolko za danes...sem začela urejat album tko da lahko eno slikico že vidite o našem sončku, ker imam slike iz digitalca jih moram pomanjšat ...za to pa rabim čas, ki ga sedaj še išče,...bom pa v bližnji prihodnjosti to lepo uštimala.

Lepo se imejte pa vreme zrihtite. Je že čist aprilskouser posted image .
L.p.Aljča



_____________________________

PDP 23.05.2006

Val se je rodil 24.05.2006 ob 22 in 55 min.:)
http://aljosska.moj-album.com/

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Male majčice in majčki (2006)
7.6.2006 17:25:42   
maya2
Pozdravljene!

Imam malo časa je user posted image  odpeljal našo user posted image  na sprehood, pa me kličeta čez pol ure, da sta doživela brodolomuser posted image  se je ful vlilo, pa sta morala do kolegov mal vedrit, zdaj jih bom pa kar mal tam še pustila user posted image  pol pa z lupinco in avtom ponju...

Ja, ful paše brat vaše 'dogodivščine' (ko mi pa nekam tako znane delujejouser posted image ) sem mislila, da smo že mimo težav z dojenjem, ko naša spet hoče bit non stop goruser posted image , nikol ne vem al je dost dobila al ne, in kdaj bo naslednjič, pa tako lepo smo bili že na tri ure strenirani user posted image   Se mi tudi dozdeva, da sem skoz en obrok zadajuser posted image user posted image

Ponoči pa prha ko konjiček, pa stoka in se rita, da ne morem spat, ker je tko glasna, pa sploh ne stuhtam zakaj...user posted image


Sem zjutraj dala tiste kapljice (bolj natančno eno), kdaj se ponavadi začnejo krčki (če sploh se?)
Grem je user posted image  klical da naj pohitim, ker že spet cmoka (user posted image ) user posted image

LP



(odgovor članu aljča)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Male majčice in majčki (2006)
7.6.2006 17:43:39   
MarijaPo
Punce, ne ga srat s pogrej in pojej.

Zadnjic sem jedla eno ornk zacinjeno pico in se je od tega pol Evi rit vnela, smo jo komi pozdravili s prasko pasto in pogostim previjanjem.

Zdaj razmisljamo, da bi spet sli na sprehod. Super je, da je Igor dobil tri tedne dopusta in je zato z nama se ta teden. user posted image

Barbs - Igor se je ful nasmejal tvoji kompot ropot zgodbi. Morda bi bilo za razmislit malo o pospravljanju. user posted image

< Sporočilo je popravil MarijaPo -- 7.6.2006 17:44:31 >

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   [Brisano sporočilo]
7.6.2006 22:19:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Male majčice in majčki (2006)
7.6.2006 23:40:34   
Panda.
Ojla, punce!   Danes sem imela poporodni pregled pri ginekologinji. Mi je povedala, da me bo trebuh po CR bolel "kar še nekaj časa" user posted image .  A se še kateri dogaja, da ji kdo reče, da je s CR "dobro skoz prišla"?? Naslednji, ki mi to reče ga bom na  user posted image ... Poleg tega, da sem PRESPALA! user posted image   rojstvo mojega malčka, da prve dni nisem imela moči, da bi ga vzela sama iz posteljice user posted image , me še vedno, 7 tednov kasneje zaboli trebuh, če me mali oplazi s svojo nožico user posted image user posted image .   Ker nisem vedela kako dolgo bom na pregledu, sem za vsak slučaj vzela user posted image s sabo, ga je user posted image čuval v avtu. Mali pa spal ko user posted image ! In potem, ker je še kar spal, smo se zapeljali do Škofje Loke, kjer eno pletiljstvo prodaja majice za dojenje user posted image . Take, ki imajo spredaj dvojno plast blaga, sprednjo nato dvigneš in spodnja ima luknje, da lahko vzameš joško ven. Zelo diskretno. Imajo nekaj slikic na www.strojan.si. Sem si jih nekaj naročila in mi jih pošljejo po povzetju user posted image .   Domov smo prišli 5 ur kasneje, ko se je mali ravno začel zbujat user posted image . Tako dolgo ni spal še nikoli! In potem je bil seveda laaaačen. In se je revček najedel in še jedel in še... in potem - malo je bil zbrban od avta in malo prenajeden - in mu je bilo slabo user posted image . Najprej sem preoblekla njega, nato se je preoblekel user posted image , potem sva se preoblekla user posted image in jaz... user posted image user posted image   Pa smo popoldne morali nujno še do ene žlahte. Mali spet spal 3 ure skupaj. Najbrž ga avto tako pretrese, da samo spi.  Na obisku ni bil pretirano srečen user posted image , zato smo se kmalu pobrali domov. In ko smo ga doma še skopali je bil na koncu že tako zmahan, da se je drl ves čas oblačenja user posted image . Sem se prav zasekirala kaj tako maltretiram malo bitjece user posted image . Do nadaljnjega ne bomo delali daljših izletov. In da bi pomirila user posted image (in svojo vest), sem ga pustila, da mi je še ko je zaspal visel na joški in jo v spanju cuzal kakšne pol ure. Zdaj pa on spi, jaz pa iščem ledene kocke za bradavico... user posted image user posted image
In ko je tako ležal ob meni okoli ustec popackan od mleka in še naprej blaženo vlekel, sem se spomnila na tiste prve dni, ko je bil še kot mala mačkica. Ves mehek in puhast in majhen in je zaspal na moji rami s svojo mehko glavico... Moje malo detece! Ko sedaj gledam vsega živahnega vidim, da je eno obdobje že skoraj zaključeno. Le par centimetrov in par gramov je sedaj razlike, ampak, punce, kako hitro raste... user posted image user posted image user posted image user posted image   O. Mali se oglaša. Ga grem kar malo pocartat.   Noč. user posted image

He

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Male majčice in majčki (2006)
8.6.2006 8:42:48   
Barbs
Pandauser posted image user posted image user posted image , kako si lepo napisala...jaz sem se prav mal skisala...čist res - hormoni očitno.

In da vam ne povem - včeraj sem imela prvi pregled po porodu pri mojem G, ki je včeraj delal zadnji dan v ordinaciji, pred odhodom na dopust - zdaj do 20. dela samo še v porodnišnici... in bistvo : nisem šla, ker sem pozabilauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Ne morem verjet - še tri dni nazaj sem tudi tu pisala o tem, da imam en dan kasneje za Aleksom še jaz pregled, pa da ne govorim o tem, da sem tri tedne že vedela in da mi je zrihtal "kao" mal prej in mimo vrste, ker ga zdaj do sredine avgusta ne bo in da imam poleg vsega še na koledarju obkroženo. user posted image  Enostavno nisem šla, ker mi je zletelo iz glave. Spomnila sem se danes zjutraj ob 6h, ko sem dojila in me je nekaj špiknilo v maternici. Modro sem pomislila : hm, bo pa res treba na ta pregled, da vidimo, kako so se stvari poštimale in če je vse vredu. V naslednjem trenutku pa me prešine : VČERAJ!!!!! user posted image In zdaj? Nič. Čakat do sredine avgusta.user posted image  Ma joooooj, sem jezna nase...user posted image

Drugače pa smo se včeraj zvečer zgledno maltretirali od osmih pa skoraj do enajstih - mislim, da je dvanajstkrat jedeluser posted image ...potem je kot po čudežu zaspal, v svoji posteljici in spal do pol štirih zjutrajuser posted image  nato je bil nenavadno lačen spet ob šestihuser posted image  No ja, saj je ok, če odmislim, da sem pozabla na dr. P-ja.user posted image

Danes sva spet ves dan sama ..... naša velika sestra se intenzivno pripravlja na valeto ( ne me vprašat, peeečeeeeuser posted image ...za vsako stvar, ki ji seveda dobronamerno želim povedat al pa svetovat mi reče " mami, sej ni pene".... user posted image
naša osemletnica je šla na končni izlet s štirimi sendviči, tremi ledenimi čaji, werthers originaliuser posted image  in dvemi jurji "za vsak slučaj" je rekla.user posted image  Ati ima ves dan sestanke in še ponoči je sanjal, da se mu nekaj ni izšlouser posted image ...midva pa..hja- dogodek dneva bo vsekakor sprehod z vozičkom do merkatorjauser posted image

Pa še tole vam moram povedat, že par dni pozabljam : naša tamala (kot ste verjetno že ugotovile) ima  (milo rečeno) izredno domišljijo in (milo rečeno) ji uspe ponavadi stvari mal pobrklat.... Zgodba : Jaz skačem okrog, Aleks se dere in se oglasim iz kopalnice.... "ja ja, saj bo prišla mami in ti dala joško...." Prišibam v dnevno, tam pa Gaja, sklonjena  nad ležalnikom, miri Aleksa "ne jokaj, aleks, saj ti bo mami dala joškota jorasa.." user posted image



< Sporočilo je popravil Barbs -- 8.6.2006 8:43:47 >


_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Panda.)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...
Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?