|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Male majčice in majčki (2006)
8.6.2006 8:52:21   
maya2
Dobro jutro!

Danes sva obe dobre volje... se vsak dan bolj čudim kako malo spanca rabim zadnje čase..
Vreme je res krasno komaj čakam, da gremo venuser posted image
 
Auroraa: Jaz moram tudi včasih dodati malo Novalaca zvečer, naša spije od 40 pa do 100 ml odvisno od dneva... (je pa spila tudi že 130user posted image , ni bilo še patronažni nič jasno). 

LP



(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   [Brisano sporočilo]
8.6.2006 9:44:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu maya2)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Male majčice in majčki (2006)
8.6.2006 9:51:50   
TiaSara
Kolk ste zabavne! Mi je prav žal, da ne uspem pogosteje pridet sem. Včeraj bi celo imela čas, pa internet ni delal user posted image .  Jaz sem pa ugotovila, da mi je zelo manjkal želez, zato me je pa skoz treslo - glede na moje razbolele bradavice je bilo to še bolj luštno kot sicer. Sedaj pridno papcam tablete železa in se mi zdi, da je že boljše.

Našega malega ves čas nekaj zvija - mora biti kriv ta zrak, ki ga noče spravt ven s kupčki. Marija, na kakšen način pa sta dvignila posteljo, a sta kaj podložila pod noge, ali pod jogi? Pa je dovolj stabilno? Bomo morali nekako urediti to stvar, ker se mi malček res smili, ko se ves čas napenja in zraven "renči".

Glede psa - k sreči imam precej neproblematičnega, tako da ne kaže nekih znakov ljubosumja, celo kljub temu, da se jaz trenutno precej manj ukvarjam z njim, kot sem se pred Andražem - saj to je le začasno, dokler se ne spravim čist k sebi. Imam več težav z mucami - no tudi ne nekih velikih, samo počasi jih začenja mučiti mačja radovednost in vedno pogosteje ga želita vohati in kaj vem kaj še. Zaenkrat jih še podimo stran, da mali malo zraste, potem pa se bo moral tudi na to navaditi.

Ja seznam hrane še iščem, če bom kaj našla, bom pa sem pripopala. Imam pa eno vprašanje glede dojenja. A ve dojite vsakokrat na obe joški ali enkrat na eno in enkrat na drugo? Meni se zdi, da vsak drugače pove.

Lepo bodite in uživajte v sončku - končno. 

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Male majčice in majčki (2006)
8.6.2006 10:02:05   
TiaSara
Aurora - glede sesanja non stop. Naš je tudi nekaj časa hotel ves čas jesti, čim ga je kaj zvijalo, je on hotel na jošk. Potem pa je šel jest in pojedel samo malo, pa zaspal - oziroma meditiral. Ker so mene bradavice bolele ko user posted image , smo ga kar malo na silo držali stran malo dlje (zdržati je moral vsaj dve uri, potem se je pa pogosto zgodilo, da je zaspal in je zdržal v bistvu tri ure). Potem pa je bil res lačen in je lepo vlekel. Na tak način sva oba dobila lep ritem in mali je sedaj videti kar zadovoljen, mama pa tudi. Pa na srečo sva oba z atom pogruntala, kdaj joče ker je lačen, kdaj pa zaradi česa drugega. 

No, lepo bodite še enkrat. 

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Male majčice in majčki (2006)
8.6.2006 11:33:28   
puncica
Ojla punce
Ja kako je pri nas, po starem, trenutno naš princ spi in upam da bo spal še nekaj časa, ga je pa včeraj kr neki matral in smo bili pri tašči in itak da so ga vsi mogl mal ujčkat pa cartat, potem pa se je v postlci doma drl ko jesihar in bi on skoz bil priklopljen, pa pogruntal smo da če postlco mal vozmo sem in tja da se potem pomiri in zdej gonmo tisto postlco gor pa dol, da bi zaspal, včasih rata včasih ne. Sicer pa smo se danes ponoč dvakrat dojil pa zjutraj ob šestih spet, najprej ob 1 pa potem ob treh se je spet prebudil, pa se neki muval, potem pa očitno zaspal nazaj, kr ni bilo alarma in ob 4 priklop, sem si rekla ob 3 pa ja že ne boš jedel, potem pa je kr sam zaspal. Ima pa tak zelen drekec, tako da morm mal pogruntat kaj ga napenja, sumim pa vodo user posted image a je to možno da ga voda napenja? Pijemo jo namreč direkt iz pipe in to ful al pa šipkov čaj? Kakšne čaje pa ve pijete?

Barbs:
ma sem se narežala zdejle joško joras user posted image user posted image user posted image pa že zadnjič, ma imate res pestro, vedno rada preberem vaše prigode user posted image

TiaSara jaz dojim čist različno enkrat na obe, enkrat ima samo eno dost sploh ponoč, se pri eni naje, čez dan pa če hoče nonstop jest mu dam eno pa drugo, ma čist različno delam po občutku, pa nonstop si šlatam joške, da vidim kje je več mleka, pol pa moj včeraj reče: sej lahko jst to probam user posted image

auroraa ja to je pa tud men patronažna rekla, da če bi mu dala pa še flaško bi še to pojedel, tako da redi se vredu mleka je očitno dost, ampak ni ga nič vagala to je kr od oka povedalauser posted image ja no sej bomo vidl v torek kaj bodo rekl v posvetovalnici. Tako da mi za zdaj nič ne dodajamo, sem pa zadnič mojga poslala v lekarno da nej že kupi kej za vsak slučaj in zdej mamo pripravljen.

 Panda. čak zdej pa men neki ni jasn a nisi imela ti prej drug nik user posted image Panda pa ene številke. No sej nima veze.

Ja nič zdej je pa spet mali alarmek. Uživajte user posted image


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Male majčice in majčki (2006)
8.6.2006 12:23:10   
Panda.
Ojla, punce!

Od danes dalje sem Panda. in ne več Panda1406. Sem opazila šele ko sem prebrala tvoj post, Puncica! user posted image Ko sem se prvič prijavljala nisem vedela, da lahko uporabim tudi piko v imenu in mi je bolj všeč biti brez številk. In sem zaprosila za spremembo. user posted image Tiste številke so bile moj rojstni dan. Še malo in bodo darila!!!

Novo ime - nova slikica. Kliknite na link in poglejte moja zlata fanta. Takole sem ju našla eno jutro, ko sem vstala malo pred njima. A nista user posted image user posted image ...

Danes ponoči mali nikakor ni mogel podreti kupčka. In sva tako dolgo poizkušala, da sva oba zaspala, jaz v sede user posted image . Od štirih do šestih, ko se je ponovno zbudil za hranjenje. Imam pa nad posteljo mansardo, tako da moram imeto glavo malo postrani, če sedim naslonjena pokonci. Jaj, moj hrbet, moj vrat ... user posted image user posted image In potem sva ob šestih zgodbo ponovila, le da sem se tokrat spustila malo nižje, mali spet na meni, kar priklopljen (čista koma sem bila user posted image ) nakar sem se zbudila, ker me je nekaj žgečkalo - mali se je odklopil in je zaspal zraven joške, z glavico primerno pritiskal nanjo in je zato iz bradavice šprical curek 5 cm visoko. Me je skoraj kap!! user posted image user posted image user posted image Se poizkušam navaditi na modrce pa nisem pretirano srečna. Sploh pa ker ne dobim nobenega idealnega. Sem namreč že v nosečnost štartala s precejšnjo kilažo, potem sem dobila še +20 in domov prišla z -11, ampak jaz bi še vseeno imela moderc 100b user posted image user posted image user posted image Ja, sigurno.

Ok. Ko se dete zbudi grem takoj na en sprehod... user posted image

Punce s user posted image : vprašajte na prvem pregledu pediatre kaj vam svetujejo glede kožice na penisu - ali jo kam premikat za čiščenje, vlečt ali je ne tikat... Kogar vprašam mi namreč drugače pove user posted image . Tudi dva nasveta nista enaka... Za mojega user posted image je pa tam itak celo območje prepovedana cona, ker baje boli... user posted image user posted image user posted image

lp He

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Male majčice in majčki (2006)
8.6.2006 12:40:53   
lenika
Pozdravljene.

Kar se tiče hranjenja nonstop, smo mi tudi včasih nonstop priklopljeni in potem malo zraven zaspi in seveda čez pol ure se zbudi in je zopet lačen, ker ni dovolj pojedel. Zaenkrat mi še nič ne dodajamo, ker je patrronažna rekla (tudi kar tako na oko user posted image user posted image ), da se dovolj redi in tudi glede na število pokakanih in polulanih pleničk na dan, naj bi bilo mleka dovolj. Bomo videli, kaj bodo rekli na prvem pregledu, ki ga imamo danes teden. V bistvu že komaj čakam, ker včasih se res sprašujem, če imam resnično dovolj mleka.
Spanje-kadarkoli ga pohvalim, da lepo spi, potem je naslednjo noč že zbujanje na 1-2 uri, tako, da ga ne bom nič več hvalila.
Trenutno spi, a tudi cel čas nekaj jamra v spanju, tako, da je verjetno to že neko tako obdobje, ker do sedaj tega ni počel.
Lepo se imejte in oglasite se kaj.

(odgovor članu Panda.)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Male majčice in majčki (2006)
8.6.2006 12:49:42   
lenika
Pozabila sem še nekaj vprašat. Naš ima ves čas zelo redko blato. Kdaj postane blato malo bolj trdo?

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Male majčice in majčki (2006)
8.6.2006 12:52:04   
Nataša31
Ojla punce!

Da se še jest pridružim čveku. naš mali Tibor se trenutno carta pri očiju, pa sem se malo priklopila oz. odklopila.
Imam eno vprašanje. Zakaj ste začele dodajati mleko? Kako veš, da mali ne dobiva dovoljuser posted image
Pri nas je bila patronažna 3krat na obisku, od prihoda domov je pridobil 300g (iz 3240 na 3540) v 10 dneh. A je to OK? Sem si po podoju hotela malce izčrpat, pa me še malo psiha daje...tako da skoraj nič ne teče ali pa imam res malo manj mleka. Skratka, kako naj ugotovim ali ima dovolj mojega?!!?
Drugače pa nas dajejo vetrovi, da ga kar zvija. Me tako srček boli ko ga gledam kako se napenjauser posted image , smo probali Sabsimplex, pa pomaga minimalno. Drugače pa ga odvijam, da brca in brca.
Komaj čakamo da gremo na sprehod, tukaj na Jesenicah ful piha pa ne upamo ven, da se ne bi prehladil...
Smo pa na žalost parkrat uporabili dudo za pomiritev, ker ima naš Tibor ful močen sesalni nagon. Že ko se podojiva in imam čisto prazno joško bi on še. Ker je bilo tako tri dni zapored in nisem bila več sposobna ga dati na joško, ker mi je vlekel na prazno smo mu ponudili dudo in ko se je pomiril (po 5 min) hitro ven. Sej vem, da ne bi bilo treba, sem kar jezna nase, ampak....
Punce, super steuser posted image ! Resnično vas rada berem, ker ogromno izvem. Biti mama je res naporno, ampak ko pogledam najino sončece.....
Nataša

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Male majčice in majčki (2006)
8.6.2006 12:55:33   
maya2
Auroraa: jaz naši kar dam kolikor hoče, ker ko ima zadosti tako stisne ustnice, ka ni variante, da ji še kaj vsilim... če pa ji zmanjka le 10ml pa vključi sirenouser posted image  a je k vam prišla Jelka? ta je bila pri meni pa je ful super, v nasprotju z eno drugo k je prišla pa prvi dan kot SS oficir, je rekla brez dodatkov, naj bo kar lačnauser posted image user posted image  ja pa kaj še!!!!
Duda pri nas ne vžge, začne ponavljat 'ej, ej, ej, ej (pravi moj, da to gotovo pomeni dej, dej, dej!user posted image ), pljune dudo ven in vključi sireno!
Me se vedno dojimo ful časa (tud do dve uri s premori po 10 minut) preden potem ugotovim da res ni več (ker tudi s pumpico ne spravim nič ven) in ji dam dodatek.

Na sprehode hodimo dopoldan  kar tle v Kisovcu po obrtni je tko fajn, so potke narejene, pa polno vozičkov (baje bojo nekoč tud klopce), se vedno kdo najde za čvekat;user posted image je pa v Evroparku tud ful dober, ker vedno po isti poti... se kar mal naveličam... Seveda se lahko dogovorimo!user posted image

ŠE ENO OBVESTILO: MOGOČE PRIDE KATERI PRAV... NASLEDNJI TEDEN V PETEK POPOLDAN IN SOBOTO DOPOLDAN IMAJO V SEVNICI V LISCI RAZPRODAJO V TOVARNI (V JEDILNICI) SPODNJEGA PERILA (VZORCI), BLUZ, MAJIC, KOPALK.... Se je do sedaj vedno ful splačal, kopalke po 3000,00 pa bluze 1/3 cene... res pa je da so največkrat lanski modeli, oz. se najde tudi kaj letošnjega... problem so le številke, ampak nedrčki vedno večji ostajajo in glede na to, da imamo sedaj vse malo večje številkeuser posted image user posted image
 
Lep sončen dan vsem skupaj
 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Male majčice in majčki (2006)
8.6.2006 13:13:46   
Barbs
Maya, hvala za info, jaz bom itak šla kar v induplati po kak šotor - če mi bo prav.user posted image

Mi tudi po občutku - ponoči včasih samo na eni strani poje, čez dan ga dam na obe strani, pa potem pazim, da ga naslednjič dam na tisto joško, kjer sva prejšnjič končala. Včasih pa tudi pozabim. Ma kar neki. Redi se in to je važno.

Glede lulčka, Panda. Aleksa je zdravnica neki gledala, šlatala (jaz itak ne vem, ker pri puncah tega nismo počeli), potem je rekla : o, jajčka so že spuščena, in to je blo to. Nič o kaki kožici, pa vlečenju. Po moje, če bi blo kaj treba, bi mi povedala, ker sem gledala kot tele in ji je bilo verjetno jasno, da nimam pojma. Mislim pa, da to ni treba že zdaj, vsaj, kar sem prebrala.user posted image
Panda - naša Nika ima tudi 14.6. rojstni danuser posted image user posted image user posted image

Lenika, redek drekec je čisto normalen pri dojenih otrocih; sploh, dokler ne boš ničesar dodajala. Ko se začne dodajat sokove in kašice, pa se tudi drekec spremeni - po barvi, pa tudi po "trdoti " ( mater a imamo teme, a neuser posted image  ) Aja, pa meni je babca rekla, da je boljše, če je redek, kot pa da se s kakimi bobki matra, ker to pomeni, da neki ni vredu - al da premal dobi al pa, da se mama ne prehranjuje pravilno.
TiaSara, tako kto je rekla punčica, kar po občutku. Mal joškice potežkaj, pa ne se sekirat, ker je itak vse stvar vajinega načina prehranjevanja...user posted image
Auroraa , jaz zaenkrat nisem niti probala dodat , čeprav včasih sesa na plejbek, ko točno vidim, da ne požira več. Mogoče bi jedel, kaj pa vem, ampak, zaenkrat ni potrebe, da bi probala dodat.

Aja, še to - danes zjutraj sem mu dala eno kaplco , ker je rekla zdravnica, naj postopoma dajam.... KRIZA!!!! Ne vem, ali je slučaj al je pa res od kaplc - do zdaj je tulil, ves rdeč v glavo, krčil nogice in se zvijal... Jutri sploh ne upam še enkrat probat...user posted image user posted image




_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Male majčice in majčki (2006)
8.6.2006 14:31:11   
sonca
Pozdravljene!

Končno vam lahko nekaj napišem!
Mi smo sedaj vredu. Žiga se je v porodnišnici nonstop jokal tri dni tako da sem začela dojit s zakasnitvijo. En teden sem še doma dojila, pol pa čez noč več ni bilo mleka. Sedaj si spumpam le še okoli 20 ml na dan in mu dam, ostalo je na aptamilu. Proti krčem mu dajem lefaxin in mu kar pomaga, če mu včasih pozabim dat  ma res ful krče.
Ponoči še kar spimo: včeraj se je ob 23 najedel, potem se je zbudil ob 3.30 in nato spal do 7.30. Ponoči ga več kot 5 ur ne pustim brez hrane.
V ponedeljek sem bila na prvem pregledu in so rekli da se je premelo zredil, sedaj je imel 2955 g, rekli so da mora pojesti 600 ml na dan. Prvi dan sem ga mogla prav siliti da je pojedel 560 ml, no sedaj pa že poje 600 ml. Upam da se bo do ponedeljka kaj zredil, ko imava ponovni pregled.
Ko sem dojila je bilo blato  ful redko, sedaj pa je gosto in rumeno.ž
Kaj vi dodajate kakšen čaj za žejo otroku? Če da kakšnega?

Še to bi vas vprašala: Kam moram it da bo imel zdravstveno kartico? Za osebno moram verjetno iti na občino. Zdaj je dobil po pošti rojstni list, za davčno pa moram it sama urejat ali kako? Malo sem zgubljena glede tega, zato mi prosim pomagajte.

Vsem mamicam tudi jaz čestitam in upam da se skupaj razvajate s svojimi malčki. Takoj ko bom lahko se bom tudi oglasila.
Lp

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Male majčice in majčki (2006)
8.6.2006 14:41:54   
mojca75
Ojla punce,

kuham si kosilo, očita mamo v službi popoldan, Mojca pa spi pa kukam še na net!

Kakanje: tud naša kaka tekoče, nekaj med zenfasto rumeno ... je pa prešaltala iz kakanja 4 na dan, na kakanje 1x max 2x ampak takat totalno noro.... tko da... res je bolje kot da so kaki bobki, jo pa ful napenja in več prdi zadnje čase. Pa ne jem nič drugega, edin mlek spet jem!

No dodajanje: mi sicer ne dodajamo, edin včćeraj nisva vedela zakaj se dere - pa sva ji dala 30 aptamila, ampak ni bila lačna sam posrat se ni mogla in se je kmalu (pol je pa spala zadeta od pol desetih do 4 zjutraj).

user posted image  mal zlobno študiram če bi jo zvečer "predozirala" da mi spi, ne ne sej vem da s tem več škodim! No ja, mene je tud skrbel da nimam mleka, pa sem si včeraj ob polnoči v dobrih petih minutah načrpala 110ml, se pravi mleka je in sem ji pofutrala ob pol šterih in takat sem si načrpala 90! se pravi če ona sanja na joški ni več lačna po 25 minutah dojenja in zato jo skinem z joške in če teži dam dudo!

Sva pa zdej upeljale striktno najprej previjanje, pol hrana! če se pa slučajno poserje pa še enkat! No prejle sva se podojili, pa je lepo vlekla in pol clo mal polila!

Tud midve sva ble na sprehodu (mami še na enem kakavu s kolegico user posted image ) in je bilo prav mega!

je pa danes fuuuul pridna, no me zanima kaj bo popoldan ... še bolj pa kaj bo ponoč!

Me pa že res skrbijo te AD3 kaplice... nisem glih fen nekih krčev po "nepotrebnem" ... no ja!

Nataša31 zakaj se pa tolk otepate dude? pa če otroka pomiri, naša ima očitno potrebo po sesanju - no ja bl dudanju - tud joške začne pol bl lizat k sesat in ji duda pomaga da ne tuli skoz. sej včasih jo vzamem ko zaspi, včasih pa tud ne! včasih jo pa sama ven potisne!

leva in desna joška: mi vedno pojemo iz obeh, jih pa menjam, s katero začnem, oz vsakič gruntam katera je že bla prej taprva, pa stisnom eno, sej pol se tud sred spomnim, da sem prej z isto začela. Moram nek sistem za zapomnit pogruntat user posted image

Čaji: Puncica jaz pijem sadne in hibiskus in šipek in baby in za dojilje in malo mešam, da se ne nasitim preveč enega okusa... vse žive čaje, sem jih pa že mal sita, danes sem enkat dodala mal cedevite, da vidim če bo kaka štala! Požlampam pa tolk, ...

tamponi: moja čišča je že skoraj konec, bom počas prešaltala na dnevne vložke, edin če grem na kak sprehod se mal več vlije, včasih, tamponov pa kar ne upam!

Nič, moji kapeleti s skuto in sirom so fertik, mnjami... sem že tolk lačna!

držite se, naj vas otroci "ubogajo"

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Male majčice in majčki (2006)
8.6.2006 14:48:07   
mojca75
Sonca,

jaz sem za zdravstveno oddala sam rostni list v našo kadrovsko v službi - zavarvana bo po meni, vse ostalo bodo oni uredili! Naj bi dobila en papirček kmalu, čez par dni pa še kartico, je pa prvi mesec al celo tri lahk vse na tvojo kartico! Mi smo šli na pregled za kolke na mojo kartico pa ni bilo panike!

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Male majčice in majčki (2006)
8.6.2006 15:00:05   
mammika
jao jao jaz se hočem javit že dva dni pa mi nikakor ne znese..upam da tokrat uspe..user posted image
Pri nas je noro pestro. zjutraj se zbudim ob osmih ko naslednjič pogledam na uro je že dve ko je treba dat starejšega spat pol je pa že večer in je spet treba it spat - norouser posted image  pa še ven nič ne gremo ko tukaj tako svinjsko piha da je za znoret user posted image  upam da bo kmal bolš če ne se mi bo strgal od tega stanovanja

Dojimo se pomoje kr non stop vsaj jaz imam tak filing in sploh ne upam nikamor it ker nikol ne vem kdaj bo lakota.

Puncica tvoj nasvet glede kupčka user posted image  mi je že dvakrat uspelo da ga je podrl, drugače mamo pa mi tud probleme s tem- ne vem kaj je to.

Jokavi dnevi so upam user posted image  že mimo, res sem se že bala da ne bo kaj več iz tega.
Drugače smo pa mi še vedno sami, našemu atiju  še zdaj niso vrnili papirjev za očetovski dopust v službi in jih verjetno ne bo dobil niti prihodnji teden, tko da računam da bo doma šele tist tam tretji teden -noro .Praktično sem sama že odkar sem prišla iz bolnice takrat je bil doma dva dni user posted image  , no ok bomo pa pol užival.  Najbolj sem nervozna ko ne morem it niti na wc brez enega od otrok ker je Alvin tko ljubosumen da ga niti za sekundo ne smem pustit z tamalim- danes je šel Tian z mamico kakat ker Alvin ni hotu user posted image  bog ve zakaj?? user posted image user posted image   no sej bo bomo tud to sfural an'?

Danes je bila babca spet pri nas in Tian tehta kar 4 kg - juhu sem bla vesela, potem je pa rekla no zdaj bo pa Tian papal ane- j pa Alvin reku:ja spet (itak še otrok ve da je durh na joški tamal) user posted image  sej tko hit rastejo da jih je treba kr crklat čimveč.......


Nč šibam mal počivat dokler je še šansa . lepo se mejte pa se tipkamo še kej



(odgovor članu sonca)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Male majčice in majčki (2006)
8.6.2006 15:04:27   
lenika
Mene pa zanima glede tega dojenja nonstop. Jaz ne dojim rada javno, zato me zanima, kako ve to uredite takrat, ko so pri vas obiski in je čas za dojenje ali pa če je enostavno tak dan, da bi se rad cel dan dojil?

(odgovor članu mammika)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Male majčice in majčki (2006)
8.6.2006 15:55:10   
tt79
Lenika, kaj bi js dala, da bi moja hotla bit skoz na joški...naša pa skos spi. Zdej jo čez dan zbujam na 2-3 ure, ponoč pa itak spi od polnoči do osmih. Mam pa en drug problem, pa me zanima, če ma še ktera podobne izkušnje...

Ko našauser posted image začne kao zizat, se zaganja v Joškota kot nora in to z odprtimi usti. Zraven kriči, gruli, joka, krili z rokami...včasih je že kar komično a kaj ko nič ne poje. To zna trajat po pol ur, pol se pa le priklopi in je 15-20 minut in natouser posted image zaspi!

Mene je pa kar strah, kaj nam bo pediater na pregledu čez en teden povedu...če dost je pa to.user posted image pa al se je kej poredila.

Aja pa še to kaj so te AD3 kapljice-a jih vsi dobijo na prvem pregledu in zakaj so?

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Male majčice in majčki (2006)
8.6.2006 17:08:18   
Panda.
Ojla!

tt79 - Kapljice AD3 so vitaminske kapljice z vitaminoma A in D3. Teh vitaminov je v naših prehranskih razmerah premalo in posledično jih tudi dojeni otroci dobijo premalo. Oba vitamina sta zelo pomembna pri rasti, in razvoju, vitamin D npr. sodeluje pri vgradnji kalcija v kosti, če ga je premalo je otrok lahko rahitičen. Če kapljice povzročajo otroku težave, jih pediater lahko zamenja samo z D3 kapljicami, ki načeloma delajo manj težav, saj je vitamin D3 topen v vodi, medtem ko je A topen v maščobah. 

Ne vem pa kako je z dodatkom teh vitaminov pri otrocih, ki pijejo prilagojeno mleko - mogoče so že dodani v mešanico?? Verjetno piše v sestavi mleka.

lp He

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Male majčice in majčki (2006)
8.6.2006 19:00:46   
Mari71
Panda - našemu Gašperju je pediatrinja včeraj pogledala kožico na lulčku in rekla, da je OK. Je pa ena upokojena patronažna svetovala, naj pri vsakem kopanju 1 kaplico mandljevega ali olivnega olja kapnemo na konico lulčka. To nič ne boli in verjetno gre upoštevat. Jaz naredim to z bebi palčko.
Pa tvoje nočne anekdote so smešne - vodomet ops. mlekomet 5cm in touser posted image !

Puncica - jaz pijem Mercatorjev čaj Krtek (proti bolečemu bušiju) in še instant komarčkov čaj (tudi kao proti krčem). Toliko čaja še v življenju nisem spila ga načeloma ne maram, a za user posted image  to in še večuser posted image ).

Barbs - mi tudi še kar odlašamo s kapljicami AD3 (že tako imamo občasno težave s krči - jutri dobimo Lefaxin iz Avstrije, končno!) - me je pa tvoje zgodbica prepičala, da počakam do sobote, ko bo še user posted image  doma, če bo potrebno dežurat zaradi krčev. Pa še Lefaxin bo na voljo. Obstajajo pa menda neke podobne kapljice (spet avstrijske), ki povzročajo bistveno manj težav (sem brala pri aprilčicah).

Tt79 - naš se sem in tja (ko je bolj nervozen) tudi zaganja v joškico oz. nastavek, pa z glavo miga levo in desno (zelo hitro), tako da se prav lovimo. Ampak ne traja več kot kakšno minuto.
 
Čišča - jaz sem 3 dni na dnevnih vložkih, se mi pa po sprehodu tudi meni še vedno bolj pocedi. Upam, da se konča do pregleda 20.06.

Kake luštne user posted image  mate. Aleks ima navade kot Gašper (po dojenju mi smukne v zakonsko posteljo).
Pa mali Rok in veliki ata sta tudi cool. Sem uspela tudi Gašperja v album dat. Končno.

No, grem večerjat. Mali je zaspal (po takšnem kraljevskem kopanju bi tudi jazuser posted image ).




(odgovor članu Panda.)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Male majčice in majčki (2006)
8.6.2006 22:27:16   
puncica
Ojla punce še za lahko noč neki malega napišem.
Tamal mi je zaspal KONČNOOOO, pa tavelika tud KONČNOOOO, ne vem al ju luna dva dni že nosi al kaj, tavelika je grozna ponoč, sta se z atijem kr neki kregala en na druzga, ona vpila, ati pa nazaj user posted image , malečki je bil pa danes grozn, cel dan sam neki jokal, pa spet fasal rito rdečo, pa ga je verjetn pekl, pa nonstop na joški ko je budn, sam ko spi je ok, pa še na sprehodu se je komi pomiril, sploh ne vem kaj ga je dajal. Pa sem ga enih 5 min pustila samga, pa se je drl, pa drl, potem pa od žalosti zaspal, jaz pa slabo vestuser posted image . Ja kaj še čebule nisem mogla narezat za riž, no potem pospal ene pol ure pa spet alarmuser posted image Upam da bo jutri kaj bolje.

Čaj a ve to ful spijete čaja, al majnše količine, ker jst študiram a je možno da me ledvice bolijo zarad čaja?user posted image Ma neki me boli okol maternice pa ledvic pa križa pa nimam pojma al so to kosti al kak organ, sploh mi ni jasno, pa na sprehodu ful to čutim, pa če se s stola ustanem, moj pa nonstop natepava da naj grem k dohtarju, ma bom že G. vprašala kako pa kaj.

Panda. ja se mi je zdel da si prej bila neki drugega user posted image , morm popravt na seznamu.

Kožica: men je patronažna rekla da naj mu tu pa tam mal dol povlečem, sicer je pa še majhen, no točno to je rekla, zdej pa ne vem, jst mu kr nič ne šarim tam, je pa danes ful jokal pa čist modrga je imeluser posted image , pa nisem vedla al ga tam kej boli al ga rita boli ko ima opečeno, ma ja kako nej vem, pa še mojga ni bilo takrat, pol se je pa ululal, pa je bilo ok user posted image .

Kakanje ja tud pri nas je blato bol redko kot ne, je pa spet bol zeleno, kot rumeno, očitno ga neki mora matrat user posted image

Nataša31 jst mislim da bi ti že patronažna povedala če se ne bi redil ok, no naša ga sploh vagala nikol niuser posted image , zdej pa pride pri 4 mescih, je pa rekla da se vidi da ima dost za jest, pa da če mislim da ima premal si naj pa enkrat stisnem ven pa bom vidla kolk lahko napumpam, da bi malček moral pojest tam okol 90-100 ml. Jst si stiskam ne, ker nikol ne vem kdaj se bo naš naprtnil da bi visel na joški, tako da nočem da bi prazno vlekel. Za dudo se pa nič sekirat, srečna bod da se ti pomiri, naš pa dude noče, itak ga pa ne silimo, ker imamo blazne težave s taveliko punčaro, ki kr noče dude dat stran, pa jih iščemo po celi bajti pa jih ima 5, a takrat ko jo hoče ni nobene nikjeruser posted image

AD3 kaplice pa vsi dobijo se mi zdi, mogoče kje druge predpisujejo je pa znano da ful povzročajo krče in zato jih nekatri nadomeščajo z drugimi, mi smo pri punčici imel oleovit, ki smo ga dobil v avstriji in je bil čist ok, pa tud pediatrinja je rekla da lahko to dajemo in da ni problema.

sonca pozdravljena. Čaja mu ne dodajam, ker se mi zdi da z dojenjem dost dobi, pa še pretirano vroče ni, drugače pa je če dodajaš, potem pa mislim da bi bilo pametno da dobi tudi kaj čaja.

dokumenti zdravstveno kartico si zrihtaš tako da eden od staršev nese rojstni list otroka v službo v kadrovsko in oni potem vse zrihtajo. Davčno in rojstni list smo pa mi dobili na dom, ni bilo treba nič urejat.

mammika pozdravljena tudi ti, ja tud pri nas je podobn kot pri vas, sam da naša glih ne nagaja tamalmu, pa tud kake oslarije ne počenja, bol je ljubosumna, ko ga ima kdo od naju v rokah a se je tud to dokaj dobro uredilo, gremo pač z dvema vozičkoma na sprehod, ker zdej hoče tud ona ležat noter v vozičkuuser posted image A ti pa še na wc ne moreš ne da bi ju sama pustila. No naša je pa itak zjutraj v vrtcu, ko pa pride pa se bolj z njo ukvarja ati, ko pa tamalečki spi pa jaz. Mora bit pa kr šit to, če imaš oba doma, men se bi zmešal user posted image

tt79, jaz pa ti pravim srečna bod da ti tolk spi user posted image , kaj bi jaz dala da bi naša ta velika kej več spala upam da tamal ne bo tak. Po moje se ti dost redi če je priden, no sej itak boš pa vidla a ti ga je patronažna kej tehtala?

Ja nč zdej grem pa mal še brat, potem pa v meževo deželico user posted image user posted image

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Mari71)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Male majčice in majčki (2006)
8.6.2006 22:32:18   
Panda.
Ojla!

Mari71 - sem gledala album s tvojim lepotcem. In tisto sliko z zapestnicama. Pa bolj ko sem razmišljala mi ni bilo nič jasno. Potem sem šla pa poiskat svojo zapestnico. No, vidva sta imela številko 1906, midva pa 1609 user posted image .

Sicer se pa počasi odpravljano spat. Počasi.

lp He

(odgovor članu Mari71)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Male majčice in majčki (2006)
8.6.2006 22:35:07   
Panda.
Ojla še enkrat!
Puncica - ja a še na seznamu me boš popravila. Ja kako si pa ti prijazna. Ja, hvala! user posted image

(odgovor članu Panda.)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Male majčice in majčki (2006)
9.6.2006 7:51:31   
mojsoncek
Oj zenskice!

No pa mi je le uspelo zalaufati masino. Vceraj sem imela ze spisan post, ko se je oglasila sirena. Ko sem ga hotela na hitro poslati je sel v maloro, ker trapa nisem nic pogledala in je bila povezava prekinjena user posted image user posted image user posted image .

Ja, nas mali je ze tako zivahen, firbcen in "zahteven", da se je treba ze prav posteno ukvarjati z njim (upam, da to ne zveni, kot da mi je tezko). Cez dan skoraj nic vec ne spi, tako da na kaksna gospodinjska dela lahko kar pozabim. Se za hrano vcasih komaj najdem cas. Ponoci pa s spanjem nimamo kaksnih
tezav (mali ze ve, da se spi ponoci in ne podnevi).

Kar se tice njegovega prehranjevanja, je pa tocen kot svicarska ura. Na tri ure, plus/minus 15 minut je treba dat josko. Dodajava ne nic, ker se pri meni dosti naje (se mu vidi po lickih, da lepo napreduje). Sedaj vsaj na prvi pogled ne zgleda vec tak suhec kot je bil. Bomo videli v ponedeljek na prvem pregledu, kako napreduje njegova teza.

Barbs - a bos ta vikend malega Aleksa kaj pripeljala v Ziri na moto zbor ??? user posted image

A ja, vam nisem se nic povedala... ko sem bila v porodnisnici smo imeli tezko pricakovano selitveno akcijo. Sedaj smo v Zireh v trosobnem stanovanju, dobrih petsto metrov stran od parcele, kjer bo stala nasa hiska (ki jo mimogrede pridejo postaviti konec tega meseca).

Dosti bo za to rundo... dobro se rihtajte... pa pa

(odgovor članu Panda.)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Male majčice in majčki (2006)
9.6.2006 8:32:28   
maya2
Dobro jutro!

Naša je k sreči še malo zadremala, pa lahko mami poje zajtrk, zraven pa še mal forum počekira...

Me je včeraj ena soseda (starejša gospa) ustavila, ko sva šli s sprehoda, kako to da smo s tako majhno že zunaj na sprehodu user posted image  ... halo??? saj je bila že en mesec stara?? Pol pa je rekla kako to da nimamo pokrito ... pa jo čudno pogledam (je bla ful oblečena pa še z dekico pokrita, pa kapico gor), pa tuhtam kaj hudiča sem spet narobe nardilauser posted image user posted image , pa vprašam ja kaj pa naj bi še pokrila...... pa reče ja obraza pa ne pokrivašuser posted image  ............. 'kako to mislite?' po njenem bi jo morala še s pleničko čez obraz zagrnit???user posted image   Samo ne mi rečt da res!!  Sej je sicer čist prijazna gospa, ampak včeraj je bil očitno njen dan (moj pa ne!!user posted image ) in potem mi še reče, da sem 'UPADLA?user posted image user posted image user posted image  
Ko sem jo vprašala kaj to pomeni, pa mi reče: 'kaj še nisi slišala, da punčka mamici vso lepoto pobere?user posted image user posted image user posted image ....  Sem kar šla, (v jok pa na drevo).... OČITNO SEM ZDEJ GRDA!!???user posted image user posted image

Koliko časa ste ve zunaj s svojimi user posted image ?? Jaz komaj čakam, da se malce otopli, pa da lahko gremo, smo ponavadi zunaj ves čas med dvema hranjenjema...

LP

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Male majčice in majčki (2006)
9.6.2006 9:02:22   
puncica
Dobro jutro punceuser posted image
Evo mene, malečki še spi, tako da lahko hiter neki malga naklamfam. Spal smo tako kot vedno z dvo-trikratnim dojenjem (zjutraj še zdej ne vem al nej štejem za noč al neuser posted image )
Zdej sem se napila litra vode, da me mal požene potem pa na zajtrk, sonček lepo sije, upam da bo lep dan.

mojsonček a ti si iz žirov? Zanimivo, jst sem pa tud s tistih koncov, no v gorenji vasi na levo in še kakih 8 km pa prideš do naše vasiceuser posted image a se ti kej sanja?

maya2 a pol ti je pa kr ena mamica pamet solila, a da bi ga mogla še čez glavo pokrit, pa naš znori, že itak ne mara kape gor, pa se ful dere, ko ga tisti trakci motijo, pa pol misli da ima skoz joško zravenm, prav smešen je potem se pa razjezi in jok user posted image No jst ga sam mal zagrnem s kako brisačo al pa plenico, da mu direkt noter ne piha (mamo pač bol tak čudn voziček user posted image zdej ko je tako grozn pihal, drugač pa ga tud sam z dvema dekcema pokrijem, ker pri nas je še ful drugačna klima kot v dolini in sploh v mestih, ko je že ful vroče, tako frišn je pri nas, se mi zdi da če je manj pokrit se kr zbuja.

Ja nič zdej pa grem jest preden imam še mal mira. A mislte da našega lahko čokolino al pa voda napenja ?user posted image


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?