|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  261 262 [263] 264 265   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
26.3.2007 19:27:00   
cv105
Punce pozdravljene!
Najprej hvala za vse čestitke ob rojstvu našega Maksa. S porodno zgodbo se oglasim enkrat pozneje. Včeraj je bil mali star 1 teden, doma sva od sobote. Uživamo 100/uro. Ati naju crklja, danes nas je obiskala babica, pa tudi sorodniki kar prihajajo. Pa ni preveč naporno. Komaj čaamo na malo lepše vreme, da gremo malo na svež zrak.

Vsem mamicam in njhovim user posted image  želim vse dobro, vsem user posted image  pa, da bi čimprej pestovale. Pa dobre cimre v P vam želim. Jaz nisem bila te sreče in se me je zaradi tečne cimre (ampak je bila res nemogoča) začela lotevat depresija. Je bila kar kriza. Ampak zdaj smo doma, življenje je obrnjeno na glavo. Kar naenkrat nisem samo jaz oz. midva ampak smo trije. Fajn je.

Imejte se lepo in se beremo.
Ana

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 6551
   RE: Marčevke
26.3.2007 19:42:19   
dskubin
vrtnica30 iskrene čestitke za princesko. Veliko cartanja!

Čakajoče marčevke GO, GO, GO, da se nam čimprej pridružite na starši čvekamo, tam nam gre bolj po polžje user posted image

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 6552
   RE: Marčevke
26.3.2007 20:17:12   
soncek78
Hello user posted image !
 
Danes sem šla na CTG in pregled. G pravi, da sem odprta le za prst, drugače vse BP, mala user posted image  kot velika in mi smo že krepko nestrpni....
 
V sredo zjutraj bom sprejeta v P - tako je rekel G. Takrat bom že 5 dni čez rok. No upam, da ostanem marčevka in da naša mala dojenčica kmalu pokuka na svet...
 
Skačica user posted image user posted image user posted image  za princesko Izo...
 
LP user posted image user posted image user posted image  za fantka Žigo... user posted image  tudi očiju in teti.
 
Vrtnica 30 user posted image user posted image user posted image  za hčerkico Nušo...
 
 
Dolgolaska in Jjasna kako lepa fantička imate... Lepo se cartajte.
 
 
LeINA, Anna2007, Pikca, Draja tudi jaz sem še med vami... user posted image   Ampak upam, da bomo kmalu odšle na let v Rim. Samo še malo bo ptrebno počakat. V Izolski P pravijo, da se je začela polniti, ker prihaja polna luna.... Upam, da bo držalo in da bomo tudi me med tistimi srečnicami, ki bodo stiskale svoje user posted image .
 
Lepo se imejte in božajte bušije! Pozdravček user posted image

_____________________________

Smile and the world will smile with you!

Najina Sončica Nika je pokukala na svet 03.04.2007.

19. 04.2013 nas je razveselil najin sonček Luka.

Sedaj imava dva čudovita zakladka :D


(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 6553
   RE: Marčevke
26.3.2007 21:01:46   
Gio
Pozdrav

Evo nas...danes končno iz porodnišnice, kjer je bilo izredno pestro. 17.3 sem z nepričakovanim carskim rodila 4080 g težko in 54 cm veliko Elo. Pošteno me je namučila. 16.3 sem bila kar sprejeta v P, zaradi motne plodovnice in ker sem bila odprta dva prsta. Porod so mi sprožili ob 20 in zgledalo je da bo šlo po naravni poti...ob 1 sem bila odprta do konca, vendar se naša miška ni spustila. Moje matranje je bilo zastonj...ginekologinja se je odločila za carski, ker sem se preveč mučila in se niti punčki ni godilo več dobro. Ela se je rodila ob 2.12 in je pravi buhteljček. Sledil je naporen in stresen teden, saj je zaradi motne plodovnice Ela fasala bakterijo in s tem vročino, meni pa so našli nosečniško sladkorno, ki bo baje minila ko preneham dojiti (upam).  No na koncu se je vse srečno izteklo.....


(odgovor članu soncek78)
Neposredna povezava do sporočila: 6554
   RE: Marčevke
26.3.2007 23:02:06   
Pikca
Uf, tale poletni čas je čisto zmešal ritem naše tamale. Prej je hodila spat ob pol devetih, zdaj pa bi se se ob 22h še kar igrala... No, vsaj zjutraj potem malo potegne.
 
Cv105 in Gio, dobrodošli nazaj!
Gio, glavno, da se je srečno izteklo in da ste ok! Cv105, to je morala bit pa res izredno tečna cimrauser posted image . Drugače pa super, da uživate in hvala za lepe želje.

Draja, super, da je bil CTG lep (saj za popadke imaš še en dan časa). Kaj pa je to merjenje pretokov in kako, da ti bodo to merili? Meni ni gin. nič kaj takega omenila, CTG pa imam šele v čet. (pri svoji g., čeprav bom že 4 dni čez rokuser posted image ).

Soncek78, kako pa, da te bodo kar sprejeli v p. 5 dni čez rok? V Lj. menda čakajo 14 dni.
A ni polna luna šele 2. aprila - pa že zdaj vpliva?

A katera slučajno ve, kaj lahko vzamem proti kašlju? Zdaj imam slezov sirup, pa nič kaj ne pomagauser posted image . Zato juniorčku podaljšujem najemno pogodbo še za kakšen dan, da se pozdravimo... tudi mojuser posted image se je žal nalezel. A spustijo očke k porodu, če so prehlajeni? Bi mi res zelo manjkal, če ne bi mogel biti zraven...

Zdaj pa moram it pred spanjem še nekaj pojest, sem ful lačnauser posted image


(odgovor članu Gio)
Neposredna povezava do sporočila: 6555
   RE: Marčevke
26.3.2007 23:07:08   
Anonimen
Pri nas vse po starem...Nic ne kaze,da bi si nas mali zelel na planouser posted image ...

Zdaj gremo pa pocasi v mizule...Se jutri spet beremouser posted image

(odgovor članu Pikca)
  Neposredna povezava do sporočila: 6556
   RE: Marčevke
26.3.2007 23:14:10   
amy26
Hvala vsem za čestitkeuser posted image .
Tudi mi smo danes prišli domov, z Elo se dobro počutiva, kaj več pa jutri.



čestitke tudi vsem novim mamicamuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6557
   RE: Marčevke
26.3.2007 23:19:05   
draja
Gio in cv105 dobrodošli nazaj. Samo, da so zdaj vse neprijetnosti za vama in se veselo crkljate doma. Komaj čakamo na še več informacij.
Uuuuu pa Gio čestitke za malo Elo!!! Sem zdaj videla, da si še na listi čakajočih user posted image . bom jutri popravila sezname.

Pikca nisem 100 % kaj je merjenje pretokov, ker mi niso nič razložili, mislim pa da je to tisto, ko pogledajo, če posteljica še uspešno opravlja svojo vlogo - se pravi če pikica dobiva dovolj hrane in kisika. res ne vem,če je to to, ampak sklepam tako. Če bi šla npr. ti zdaj na pregled v P namesto k svoji g bi ti tudi vse to izmerili, vsaj tako mi je raazložila moja g preden je šla na dopust. ona mi je celo rekla, da naj grem v sredo kar v P na pregled (sicer me je opozorila na njihovo morebitno nejevoljo), ampak zdaj ko mi bo nadomestna g izmerila tudi pretoke, bom šla kar k njej na pregled. Lahko pa ti v sredo, ko bo za mano, povem kaj več o tem.
Glede kašlja pa res ne vem kaj lahko vzameš. Mogoče če vprašaš Sibil -ona je imela cel sranje s tem kašljem.

Sonček78 tudi mene zanima kako to, da boš sprejeta v P že 5.dan čez rok. Sicer pa sem kar vesela, da nas je še nekaj na čakalni listi, čeprav vam vsem privoščim, da čim prej odletite v Rim.

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 6558
   RE: Marčevke
26.3.2007 23:20:11   
draja
Amy26 dobrodošla nazaj in super, da sta z malo OKuser posted image user posted image . Komaj čakam, da nam poveš kaj več.

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 6559
   RE: Marčevke
27.3.2007 7:30:17   
anna2007
DOBRO JUTRO!!
včeraj CTG - odličen (shit!!)
v čet še enkrat in v pon v P
če ne bo prej kaj
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 6560
   RE: Marčevke
27.3.2007 7:53:27   
Pikca
Dobro jutro,
uf, ta prehladuser posted image , celo noč sem kašljala ko norc, vse me boli... sem rekla mojemu, da če grem zdaj rodit, mi sploh pritiskat ne bo treba, ker bom tamalega kar s kašljem izstrelila venuser posted image ... upam, da je bil to višek in bo šlo zdaj na bolje... pa sem že včeraj mislila, da se popravlja, cel dan sem pridno pila čajčke in limone, pol pa taka nočuser posted image . Še Živa se je zbudila in mi ponujala svoj čajček pa sirup...

Amy26 dobrodošla nazaj, danes se pa le kaj oglasi, ko bo kaj časa!

Draja, ti bom hvaležna, če napišeš potem v sredo kaj o teh pretokih, seveda če boš sploh šla, glede na to, da imaš danes PDP! Vsaj ti bi bila lahko točna, ko vse al prehitevamo al pa zamujamouser posted image

Anna2007, sej vem, kako smo vse nestrpne... a nimaš  ti šele jutri rok? - ima tvoj mali še celo možnosti, da bo točen. Maš pa ful pregledov, mene kar mal skrbi, ker me razen CTG nič ne pregledujeuser posted image pa sem že čez rok.

Uf, čist sem povožena, grem poskusit še mal zadremat, pol se bo pa tko Živa zbudila...

(odgovor članu anna2007)
Neposredna povezava do sporočila: 6561
   RE: Marčevke
27.3.2007 8:32:38   
NMJ
vse marčevke lepo pozdravljene,

oglašam se na brzino, na hitro sem pregledala seznam srečnih mamic, zelo veliko nas je rodilo pred pdp, ker nimam časa dnevno slediti tem srečnim dogodkom,

zato kar vsem skupaj za nazaj in vsaki srečni mamici posebej ter očku

res najlepše čestitke  user posted image  za vaše sončke user posted image  in obilo veselja ter cartanja z vašimi malčki.
 
Mi uživamo dvojno veselje , moram pa priznati da sem kakšen dan zares utrujena do konca ampak ni lepšega ko se zjutraj zbudim in ob sebi zagledam dve čudovito lepi malčici.
 
Uživajte vsak dan posebej,
 
lp

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 6562
   RE: Marčevke
27.3.2007 9:10:56   
draja
Dobro jutro!

Ja danes je res moj PDP, samo nič kaj ne kaže, da bi se naša pupa kaj ozirala na to. No, mogoče pa se še kaj zgodi in bom imela srečo z enim hitrim porodom user posted image  (še sama sebi ne verjamem user posted image ).

Pikca jaz ti res iz vsega srca želim, da se ti prehlad, sploh oa kašelj umirita. Sem parkrat v življenju prekašljala cele noči in ne bi nikoli več. Pa nisem bila noseča, tako da si sploh ne predstavljam, kako ti mora biti. So pa Amy takrat rekli, da se zaradi kašlj lahko začneš odpirati, tako da mogoče bo pa porod potem kaj lažji in hitrejši. Pa lepo od tvoje sončice Žive, da ti je ponujala svoje čajčke in zdravila. Tako zlati znajo biti a ne?

Anna2007 saj bo, saj bo. Prav dolgo ne bo nobena od nas več na tej temi strašila (vsaj upam tako!!!!!!).

NMJ kako lepo da si se nam spet po dolgem času malo oglasila in da je z vami vse v najlepšem redu. pozdravi svoji punčici in še kaj se nam javi, ko ti bo čas to dopuščal.

Sicer pa komaj čakam danes popoldne, ko grem svojega nečaka pogledati!!! Juhuhu. Jaz moji pupi že grozim, da če ne pride kmalu ven, bomo vse oblekice in igračke kar Maksu dali, ampak očitno še ni ta prava materialistka in se nič kaj dosti ne ozira na to.

(odgovor članu NMJ)
Neposredna povezava do sporočila: 6563
   RE: Marčevke
27.3.2007 9:26:40   
amy26
Draja, no danes je pa tvoj dan D upam da se ti začne kaj kmalu dogajatuser posted image  

Dokler mala spi na kratko kako sva midve prišli v Rim oz. moja porodna izkušnja:
Začelo se je 22.3. tisti dan ko sem šla v P na pregled ker sem imela slabo vodo, tam so me še vaginalno pregledali, odprta 1,5 cm. Ko sem se vračala domov mi je od 12 pa do 20 ure zvečer skos otrdeval trebuh, ful pogosto vendar brez bolečin. Po osmi uri pa so nastopile tudi bolečine vendar ne ful močne glih toliko da vem da so popadki, bile so pogoste vendar ne spet v nekih intervalih ki se krajšajo torej popadki na 10,15,7,20,5,....okoli 22 ure zvečer so bili že kar močni tako da sem jih morala kar predihavati in takrat so bili v intervalih na manj kot 10 minut nazadnje 4x na 5 minut.
Pol sem pa kar mojmu rekla da ne bi bilo slabo če greva, ker lahko da se je že začelo.

V porodnišnico sva prišla malo čez polnoč, so me dali na ctg, pol pregled odprta 3 cm in so me poslali rodit oz. najprej britje, klistir, tuširanje. Ker so bile porodne sobe ful polne sem morala na hodniku predihavat popadke, ki pa so bili na koncu že ful močni in celo na 2-3 minute, sester pa od nikoderuser posted image  pol sem pa končno eni povedala in me je poslala v porodno ob 2.30.

Tam so se popadki malo umirili oz. bili šele na 5-6 minut vendar močni, ob 4.00 mi predrejo mehur, odprta šele 4cm in takrat se začnejo ful močni popadki na 3 minute, jih prosim za kaj proti bolečinam pa mi babica reče ja odpri morate biti 5cm da vam dam kej, tako da sem do 5.00 komaj predihavala popadke, dali so mi le masko vendar sem narobe dihala z njo tako da mi je bolj škodila kot koristila. 

In končno ob 5.00 pride babica me pregledat, odprta že 8cm, pa rečem če mi da zdej kej proti bolečinam pa reče zdej pa ni treba gospa sej boste kmalu roditi, no pol res dva popadka sem predihala na boku in pol sem že lahko začela potiskati, kar je ful bolelo, pa parkrat sem morala popadke samo predihat tako da mi je čuvala presredek, no na koncu sem lahko končno ene dvakrat ful močno potisnila in rodila se je Ela ob 5.26.

Z mojim user posted image  kar nisva mogla verjeti ko je babica rekla da je punčka, je šlo mojmu celo na jok, ker sva bila itak prepričana da bo fant, tako da je bilo to ful prijetno presenečenje, še zdaj komaj verjamem.
Dobila pa sem še en lepotni šivček, ki pa je malo zabolel vendar nič v primerjavi s porodom.
No pol je babica samo zaključila, pridna no pa ste imeli čisto naraven porod brez vseh protibolečinskih sredstev, sem si mislila tudi prav vendar bi raje imela kaj da mi olajša bolečineuser posted image

No ko pa dobiš štručko v roke pozabiš na vse bolečine tako da se res splača malo potrpetiuser posted image .

Z Elo se lepo dojiva tako da že ob odpustu je prišla na svojo porodno težo oz. še nekaj pridobila. Pa mleka imam zaenkrat več kot dovolj in upam da bo tako tudi v naprej, pa mala ima ful močan sesalni refleks in ko ne more zaspati bi skos vlekla joško pol pa celo mal polije, ker se prenajeda.

Sem mislila da bo na kratko pa kar ne morem mimo da ne napišem vsega.user posted image


(odgovor članu anna2007)
Neposredna povezava do sporočila: 6564
   RE: Marčevke
27.3.2007 9:29:04   
dskubin
Pikca, moj user posted image je bil pri prejšnjem porodu prisoten, čeprav je bil na antibiotikih, so dovolili.


(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 6565
   RE: Marčevke
27.3.2007 9:29:55   
Sibil_
Dan!

Vas še malo prebiram in sem zasledila, da bi rada Pikca moj nasvet.

Žal proti kašlju ne pomaga nič, pripravi se na štalo, drugega ti ne morem povedat.Ker si izgleda dobila to kašljajočo virozo, ki je mene tudi povozila.In če jo ima še mož, bo verjetno lahko pri porodu, samo z masko.PA tudi ti če rodiš, dobiš masko.Ker je namreč tole kar nalezljivo-jaz sem z Lukasom končala celo v bolnici, ampak se zdaj nekako popravlja.user posted image

Aja-pa še najslabša novica-tale kašelj traja in traja-popizuser posted image .NAs je pa kar nekaj s tem šitom, tudi tejčica je po porodu zbolela in menda še kašlja.

Vglavnem-vso srečo, upam, da se motim in se hitro pozdravite, pa čimlažji in čim hitrejši porod vsem še čakajočim marčevkam,
Sibil

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 6566
   RE: Marčevke
27.3.2007 10:21:43   
Pikca
Ojla,

Sibil, hvala za informacije in lepe želje... torej nima smisla preizkušat raznih sirupov... pa še dolgotrajno da je?user posted image  Sicer pri Živi je po 1 tednu že bolje. Res pa, da je tudi manj kašljala kot jazuser posted image  Slabo smo tole splanirali, da nas je ravno zdaj doletelo... No, vsaj ena dobra novica, da bo moj torej lahko zraven, čeprav z masko.

Draja, tudi tebi hvala za lepe želje... eh, bomo že preživeli. Torej kašelj lahko pospeši porod? Saj se mi je zdelo, pa sem si zjutraj rekla, joj, zdele pa res nebi šla rodit, sam da mal k sebi pridem... Živa pa res zna bit tko zlatauser posted image .

NMJ, me veseli, da ste OK! In lepo, da si se oglasila, smo se pred časom že spraševale kje si in kako ste, pa saj razumljivo, da pri dveh nimaš ravno dosti cajta za forum. A greste kaj ven? Zadnjič sem v Domžalah videla eno mamico z malimi dvojčki, pa sem se spraševala, če si mogoče ti... No, lepo se imejte in dva cmokca za Živo in Nežo!

Amy26, hvala za tvojo porodno zgodbo, super, da si vse podrobno napisala, saj veš, kako rade preberemo, še posebno me čakajoče. Me veseli, da tako krasno papateuser posted image

Grem si en čaj skuhat...




(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 6567
   RE: Marčevke
27.3.2007 10:33:04   
draja
Amy26 res lepo od tebe, da si si že vzela čas za nas in nam napisala svojo porodno zgodbo. Jaz sem bila ful vesela, ko sem dobila tvoj SMS, da imaš punčko, ker si bila prepričana da nosiš fanta user posted image . Zelo sem vesela, da se z malo v redu hranita in redita in da je nasploh vse v redu.
Ko človek prebere tvojo porodno zgodbo pa kar dobi zagon, da bi šel takole naravno roditi kot si ti, ker ti vse tako lepo na easy vzameš in opišeš user posted image .  Pri tebi zgleda vse tako lahko, ko bom pa sama na tem, se bom pa hotela zafiksati z vsem kar obstaja (pa še kaj nelegalnega bi po moje vzela, če bi kakšen preprodajalec mimo porodne prišel user posted image ). Drži se in pozdravi svoja sončka.

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 6568
   RE: Marčevke
27.3.2007 11:15:37   
amy26
Draja, tudi jaz sem hotela da me malo zafiksajouser posted image user posted image user posted image  pa mi ni bila glih želja uslišanauser posted image  če ti bodo kaj ponujali ti vsekakor vse vzamiuser posted image  boš vsaj mal omamljena pa bo mal lažje prenašati popadke.

Pikca, želim ti da se čimprej pozdravišuser posted image user posted image user posted image user posted image , ker tole na koncu res ni prijetno.

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 6569
   RE: Marčevke
27.3.2007 11:38:22   
sezam
Pikca - od zdravil za kašečj ni kaj za vzeti. Jaz sem decembra ful kašljala in sem takrat spraševala G in splošno zdravnico, kaj lahko vzamem, pa sta obe rekli nič. Razen piti čaje (trpotčev,...). Sem pa imela črno redkvico in sem jo spodaj in zgoraj malo odrezala in zgoraj naredila tako malo vdolbino in dala notri med, ter postavila na kozarec. To sem nekaj časa pustila, da je med stekel skozi redkvico in nato to spila. sicer je malo bljak okus, ampak je pomagalo.
Upam, da se čimprej pozdraviš, da se vam bo juniorček lahko pridružil user posted image user posted image user posted image user posted image  Imaš pa res zlato hčerkico user posted image user posted image
Sprememba ure pri nas ni vplivalo na nobenega - hodita enako spat. Razen prejšnji teden smo opustili dnevno spanje. Tako, da je sedaj Ana cel dan pokonci, le zvečer gre ene pol ure prej spat user posted image

NMJ - lepo da si se oglasila. Tudi meni zmanjkuje časa, pa zaenkrat Žiga še kar dosti prespi user posted image . Uživajte še naprej.

Drugače smo mi OK. Žiga je edino zvečer malo jokcav in hoče biti po naročju user posted image . Pa smo ga hoteli navadit, da bi bil malo sam - v ležalniki,... in ne po naročju, pa se on kar ne da. Že sedaj zna izsiljevati user posted image .

_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 6570
   RE: Marčevke
27.3.2007 11:48:01   
anna2007
PIKCA je napisala:Anna2007, sej vem, kako smo vse nestrpne... a nimaš ti šele jutri rok? - ima tvoj mali še celo možnosti, da bo točen. Maš pa ful pregledov, mene kar mal skrbi, ker me razen CTG nič ne pregleduje pa sem že čez rok.
 
Živio pikca, jutri imam rok
ful pregledov? samo CTG vsak pon in ta teden še enkrat v čet
vaginalni nič... kaj pa če sem odprta?
a misliš da če je CTG bp potem ni treba nič?
nevem
čakam pon da grem v P da tam bodo vse pregledali (upam!)

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 6571
   RE: Marčevke
27.3.2007 12:15:59   
Anonimen
Ojla cakajoce

Evo mi ze zamujamo tri dni pa s emi zdi kot,da ne bom in ne bom docakala,da bi se ze kaj zacelo.Niti se mi ne zdi,da bi ze kaj ekstra dol pritiskal....Upam,da ostanemo marcevskiuser posted image ... Jutri imam spet ctg v P.Mi pa v soboto niso naredili nic drugega razen ctga tako,da sme bila kar razocarana nad tem,.Nimam pojma sem kaj odprta al nisem,je vse ok s plodovnico al ne....Edino mali je vsaj pri gibih priden tako,da upam,da mu se gre prav lepo notr....

NMJ lepo,da si se oglasila!!! Upam,da se se na starsevskem cveku beremouser posted image

AMY26 hvala za porodno ugodbo,me cakajoce jih res z veseljem beremo in cakamo na kaj podobnegauser posted image

Mogoce s ebo pri vseh zacelo kaj za vikend dogajat,ko bi se naj ze malo cutili vplivi polne lune,uopamo lahko a neuser posted image





(odgovor članu cv105)
  Neposredna povezava do sporočila: 6572
   RE: Marčevke
27.3.2007 13:24:50   
tejčica
Vidim da je spet kar nekaj novih mamic.
 
Čestitke vsem za vaše cukerčke!
 
user posted image
 
NMJ, lepo da si se nam javila. Ja, dvojna sreča včasih pa dvojna utrujenost. Te občudujem.
 
Soncek78, kaj ti bodo jutri sprožili porod ali te bodo samo notri sprejeli? Srečno in upam da bo kmalu vesela novica.user posted image
 
Pikca, jaz se s kašljem borim že 2 tedna. Sem ga staknila z virozo po porodu in se ga ne morem losat. Pridno pijem čajčke in upam da bo kmalu konec tega sranja.
 
Se je mali oglasil. Šibam...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6573
   RE: Marčevke
27.3.2007 15:03:24   
Pikca
Sezam, hvala za recept s črno redkvico - tega pa še nisem slišala. Bomo probali. Ana se je pa kar odločila, da ne bo več spala podnevi? Naša tudi doma ponavadi ne spi (samo je potem tečna-mislim, da še rabi dnevno spanje), babi in dedi jo pa še uspeta prepričat. Je pa kar naporno kaj, če je skoz pokonci? Sploh pri naši, ki je stalno v akciji, pa še sama se ne igra prav dolgo, še risank noče sama gledat.

Ana2007 jaz tud ne vem... jaz imam samo 1x na teden CTG pri naši g., verjetno bom šele drug teden imela pregled v p. (če do takrat še ne bo nič). pa sem že 3 dni čez rok.  

Tejčica, a ti še zdaj kašljaš? To je pa resuser posted image . Koliko časa je pa nalezljivo- mislim zaradi tamalega?

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 6574
   RE: Marčevke
27.3.2007 16:51:43   
Dajadada
Ojla marčevke,

hvala za čestitke. Včeraj smo prišli iz Puser posted image user posted image user posted image
Nisem imela ravno sreče s cimro, ampak smo preživeli tudi v tišini. Je pa bilo popoldan toliko bolj pestro, ko je prišla na obisk cela njena familija, tete, strici, bratranci... Bosanci imajo pač tako navado.
Nekaj vam je že možek napisal, sedaj vam pa še jaz na kratko podam mojo porodno zgodbo.
Ob 8ih sva prišla v P, moji popadki so bili še vedno na kakšnih 7 minut, ampak niso odpirali, zato sem okoli 9ih dobila vaginaleto PGEL in bila poslana na čakanje. Popadki so bili vedno močnejši in pogostejši, ob 12-ih sem vprašala, kdaj me bodo kaj pregledali, ker so popadki na 5 minut (CTG jih ni zaznal, ker so imeli pokvarjenega). Tako sva jaz in še ena trpeli, ker naj še ne bi imeli popadkov in ker to kao ne more iti tako hitro, naj bi bila pregledana šele ob trehuser posted image . In nama prinesejo kosilo, naj še malo pojeva med čakanjemuser posted image user posted image  Jaz sem se začela bunit, da ne mislim jest, če imam popadke, ki jih moram že predihavat na 5 min. Končno se naju je usmilila in naju pospremila do G, ki me je pregledal in najprej rekel, da sem odprta 3 cm in da to še ni to, potem ko je videl moje dihanje med popadkom pa je potipal še enkrat in rekel: Vzamem nazaj, tole se kar odpira, gremo v porodno. Okoli pol dveh sva z možem prišla v porodno, jaz sem že komaj čakala, da si dam gor TENS-a, da mi vsaj nekaj ublaži bolečine. Mimogrede Draja, si spraševala za TENS-a, jaz sem ga imela s sabo, izposojenega. Babica je rekla, da je že tako dolgo odkar je delala s tem, da naj mi ga kar mož namesti, če zna. No ja, treba je bilo še enkrat na hitro navodila prebrati, pa smo se priklopili. Potem sem dobila še masko, ki je naenkrat postala moja največja zaveznica in tolažnica med porodom. Med vsakim popadkom sem dihala notri kot zmešana. Na koncu sem dihala vanjo kar brez plina, ampak se itak nisem zavedala, važno da sem imela občutek, da mi bo pomagalo. Se je še babica smejala na koncu, kako sem zapopadla masko - namesto, da bi moža za roko stiskala, sem se spravila nanjo.
Po nekaj neuspelih testnih pritiskih, ko sem slišala le babico "pridna Darjica, zapri učke, vdihni, glavo dol, pritisni" je le prišel pravi, pomagala mi je še ena, ki je rekla: "Zdaj se bom pa ulegla nate, tako kot si že sigurno prebrala na kakšnem forumuuser posted image " in je pritisnila dol trebuh, pritisnila sem jaz in ven je prišla glavica, polna dolgih črnih laskov. Obseg 37, episotomija, šivi, menda velik malček za tako švoh punco. Od 16:36 pa samo še sreča, da so bolečine mimo in da imava končno svojega sinčka. Pred šivanjem mi je še počila arterija, ali so mi jo oni poškodoval, saj ne vem. V glavnem kri je lila v potokih. Ko so mi zaustavljal krvavitev je peklo kot hudič.
Šivi in otekline mi malo grenijo dneve, ampak pogled na malega vse odtehta. Zdajle pridno pančka, jaz se pa hladim z ledom in berem zadnje strani na forumu.
Vsem novopečenim mamicam čestitke in veselo cartanje. Čakajočim pa veliko potrpljenja, vsaka dočaka to srečo.     
        

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 6575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  261 262 [263] 264 265   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  261 262 [263] 264 265   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?