|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nači n hranjenja - kaj se vam zdi?!
12.2.2009 10:09:06   
sneska
Naša Vita razen težav s hranjenjem in trenutnega prebolevanja zaenkrat še nadzorovane viroze nima drugih težav. S partnerjem sva pogruntala še en način hranjena, ki je vsaj trenutno dokaj uspešen. Mala se razen, kadar je zelo zaspana (okoli polnoči) ali kadar mi jo uspe hraniti v spanju, ne pusti več hraniti v naročju. V razvojni so mi pokazali, kako jo dam na kolena, ko telovadiva in da je ta položaj tudi primeren za hranjenje.  Dobro, to smo že zdavnaj vedeli. Vendar zdaj po novem pa hranjenje poteka takole - dam jo na kolena, ji dam dudo, da se umiri. Če to ne pomaga, in največkrat ne pomaga, jo še pokrijem z dekico. Očitno je mala pred hranjenjem zelo razburjena. Počakam, da se umiri. Ji zapojem kakšno pesmico (trenutno je zelo navdušena nad Čuk se je oženil), nato pa potegnem dudo iz ust in hitro v usta cucelj.  Ko zagrabi in vleče, včasih čisto do konca, včasih pa vmes spet postane nemirna in ji dam dudo in zopet ponovi vajo.
Zdaj začenjam verjeti dr. iz pediatrične, da je mala mogoče res še nezrela in nima razvitega občutka za lakoto in prebavil. Takšno hranjenje je sicer za mami in očita zelo naporno, vendar deluje. Ne razumem pa, zakaj mala noče biti več v naročju, sploh očitno ne prenese roke pod svojim hrbtom, al kaj?! Ne razumem, zakaj je tako nemirna pri hranjenju. :( Se steguje, brca, vpije .... pa je nič nismo silili. Tudi če je na kolenih in nepokrita brca in maha z rokicami, pod dekco je tega malo manj.
Kaj ste pa tisti starši naredili, ki ste imeli podobne težave s hranjenjem?


_____________________________

Zdavnaj sneg je skopnel
veter topel zavel.
Zdaj nas greje toplo sonce.
Ptički gnezda grade,
nežno kljunčkajo se,
saj pomlad v deželo je prišla.
JUHUHUUUUUUUUUUUU
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nači n hranjenja - kaj se vam zdi?!
13.2.2009 6:48:03   
anajmad
Normalno,ko je pokriješ z dekico ima občutek varnosti. je pa res,da otrok čuti,da si nervozna ,ker ne veš že v naprej kako bo potekalo hranjenje. Pri nas je bil edino problem,če ob določeni uri(leto in pol je jedla na tri ure in 1x ponoči) ni bilo flaške takoj pri ustih-vik in krik. Je pa naša Ula bila zelo energična in dobesedno hiperaktivna.Toda,ko je jedla se je umirila. Ne vem kaj ti naj svetujem. Prakticiraj še naprej svojo metodo,sej tamala se bo počasi že unesla. Toda za nezrelost????Malo dvomim.Sesalni refleks se jim začne razvijati tam nekje okrog 32 oz. 33.T nosečnosti.
Naša ,ko je bila toliko stara je vlekla 300/h.Je pa res odvisno od samega posameznega otroka. Sesalni refleks vzpodbujaš z dudo,mogoče probaš s tem?

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu sneska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nači n hranjenja - kaj se vam zdi?!
14.2.2009 23:39:53   
* Mateja *
MOj ni tel jesti 3 leta. Zdej lahko rečem, da malo bolj je! tako, da ti se matraj na različne načine, važno da ti poje obrok, magari če se cingata na lustru. Ti ne veš, kakšne vse finte smo meli pri nas dooma!

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nači n hranjenja - kaj se vam zdi?!
15.2.2009 14:50:46   
Tisana
Naša je bila rojena s 33,5 tedni in sploh ni znala jesti, še po flaši ne, kaj šele, da bi se dojila. Kar opisuješ, mi je povsem znano. Tudi mi smo jo nekaj časa hranili v položaju na nogah. Na srečo je to prerasla prej, preden je njena dolžina prerasla mojo dolžino zgornjega dela nog user posted image . Pri hranjenju je bila vedno grozno nemirna - včasih je trajalo po uro in več, da smo jo uspeli nahraniti. Zraven je imela še refluks, tako da je pogosto veliko mleka po vsem dolgotrajnem in napornem hranjenju izbruhala. Velikokrat je zavračala mleko, vedno pa je bila željna vode. Včasih je kar vreščala, ko si ji ponudil flašo. Pri slabih 6 mesecih so ugotovili, da ima refluks in alergijo na KML. Tudi s Pregominom in tabletami se stanje ni izboljšalo.  Tudi pri nas je največ pojedla v pol snu.  Težko ti kar koli pomagam, razen to, da ti povem, da ko danes pogledam nazaj, imam občutek, da se je pri nas vse preveč vrtelo okoli hrane - grozen je namreč občutek, ko ne moreš nahraniti lastnega otroka. Na koncu ugotoviš, da je bolje, če ji ponudiš mleko vsako uro, pa da poje, ko ji paše in kolikor ji paše, kot pa da se mučiš po eno uro in več na vsake tri ure, potem pa vmes še pumpaš, pa je spet naslednje hranjenje... user posted image  Če ti kar koli pomaga moj nasvet, lahko rečem, da je zelo pomembno, da ostaneš čim bolj mirna in da se skušaš čim manj sekirati, da bo tudi otroček dobil občutek, da je hranjenje nekaj prijetnega.

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nači n hranjenja - kaj se vam zdi?!
15.2.2009 23:50:17   
sneska
Doma je eden bolj obupan od drugega - govorim za naju - mamico in očka. Mamica se je že sprijaznila, očka pa še ne.
Vita je imela normalno razvit sesalni refleks, pred meseci je popila že 140 ml naenkrat, potem pa kar naenkrat konec. Se mi zdi, da se je po cepljenjih vse spremenilo - ne vem, no, domnevam.
Sedaj si res redkokdaj "dovoli", da je v naročju. Cucelj takoj zagrabi bodisi v postelji ali na ležalniku. Posteljo imamo dvignjeno zaradi refluksa, ležalnik pa tudi. Čeprav jaz ne dovolim, da se je prepogosto tako hrani, sploh ne dovolim, razen izjemoma. Prvič, če se ji kaj zaleti, težje odreagiraš, drugič pa se bojim, da bi se mala tako razvadila. Največkrat smo jo hranili v spanju, tik preden bi se sama zbudila - lepo umirjeno je jedla, še kupčka ni podrla. Zdaj pa seveda vse manj spi čez dan in je hranjenje še težje.

Mateja in seveda tudi ostali - dobrodošli so  opisi kakršnikoli načinov hranjenja oz. zvijač pri hranjenju.

Tisana, tudi naši je bil ugotovljen refluks, vendar pri 24-urni ph-metriji je imela samo en kisli refluks in se zdravnik ni odločil za zdravila. Alergij pa nima.
Zaenkrat poje okoli 550 ml/dan in izgleda, da je to za minimalno napredovanje čisto dovolj, ker zaenkrat (trkam na les) ji teža še ni padla (je pa ne tehtamo vsak dan). Od česa mala še zraven živi, ne vem. Če pravijo nasplošno pediatri, da mora pojesti 150 ml/kg telesne teže, bi Vita morala pojesti že najman 750ml/dan.

Bi kar Nobelovo nagrado podelila tistemu, ki bi ugotovil, zakaj se to dogaja! user posted image

LP


_____________________________

Zdavnaj sneg je skopnel
veter topel zavel.
Zdaj nas greje toplo sonce.
Ptički gnezda grade,
nežno kljunčkajo se,
saj pomlad v deželo je prišla.
JUHUHUUUUUUUUUUUU

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nači n hranjenja - kaj se vam zdi?!
20.2.2009 21:28:03   
Pinokio
Tudi mi smo imeli težave kot jih opisuješ. Imeli smo zelo zelo dolgo refluks in zaradi refluksa tudi vnet dvanajsternik, ker nismo takoj dobili močnejših zdravil.......ranital ni nič pomagal. Mi smo hranjenje prakticirali v spanju in tudi naša ni hotla biti v naročju, ker je pomoje povezala s hranjenjem! Jaz sem jo pol kar v posteljici, ker drugače ni in ni šlo več! Naša logopedinja, ki se ukvarja s hranjenjem jo je hranila, da je kričala in od kričanja utrujena zaspala in sva jo potem uspeli nahraniti! Uro sem si navijala, da se ni zbudila ponoči pred mano in ji dala jesti v spanju........vse smo sprobali, pa je samo v spanju jedla, pa še to se je začela vedno večkrat zbujat in je nehala jest, ko se je zbudial........ko pa ni več toliko spala pa smo prešli samo na žlico in kupe igrač in animacij......vsak dan so ble borbe do njenega 1,5 leta........ko je stopila v vrtec (razvojni, zaradi hranjenja) je začela jesti normalno hrano (pred tem samo pasirano) in sama piti......sem pa mislila, da ne bomo nikoli normalno jedli! Kakega hudega nasveta nimam, samo to, da probaj biti čim bolj mirna (lahko je zdaj govort;), ampak pri nas je blo tudi vse okoli hrane in zdej vidim, da smo narobe delal! Nikamor nisem mogla zaradi hranjenja in na koncu je samo meni uspelo spravit vanjo nekaj žlic, ker sem jo najbolje poznala in sem vedla kako naj jo z igračami obrnem, da bo odprla usta.......sem bla že čisto zmešana! Probajte se umirit, mi je govorila logopedinja, ampak jaz se pač nism mogla, sem se mogla pred vsakim hranjenjem psihično pripravit in otrok to čuti itak! Upam, da bose našli pravo rešitev oz. način, da bo mala jedla....jest sem se mogla vsak dan neki novega spomnit.

(odgovor članu sneska)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nači n hranjenja - kaj se vam zdi?!
21.2.2009 10:17:56   
biba 78
Uh kako so te vaše zgodbice meni znane....Mi se sicer hranimo po gastrostomi, bilo je pa obdobje, ko smo se po vseh močeh trudili z žlico.....in nam je počasi uspevalo...potem pa čez noč, tamala sploh ni hotla več odpret ust....in nam ni drugega preostalo, kot da smo se odločili za gastrostomo....pa še težava je v tem, da je do poletja pila sokce in čajčke po steklenički, potem pa zopet čez noč nič več...jaz ne vem, kakšne muhe so to pri naši princeski...sem pa toliko prejokala že zaradi tega hranjenja...in skoz se mi pojavljajo vprašanje, kdaj  bo moja pupa začela jest skozi usta....za enkrat o tem še ni ne duha ne sluha...pa bo marca stara že 2 leti....

Lp

_____________________________

http://www.myhero.com/myhero/hero.asp?hero=A_Lepej_LC_GMaribor_SI_2008_ul

(odgovor članu Pinokio)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
22.2.2009 13:48:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu biba 78)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nači n hranjenja - kaj se vam zdi?!
22.2.2009 15:39:56   
Pikica5
Tudi naša dva sončka sta imela težave s hranjenjem. Rojena sta bila v 32. tednu, sicer dobrih g ampak razvojno zelo vzadaj, samo bi spala, jedla pa ne. Mi smo jedli po 25ml na dve uri, saj 10 ml je še šlo potem pa spanje, tako, da sem jima mrala pomagat s stiskanjem dude na šlafki, sej pa jesta že bolje, ampak sta zelo histerična in nemirna dokler ne dobita dude v usta in potem nenormalno vlečeta, da se jima pogosto zaleti. Moreš probat vse finte, da ti rata spravit tisto dozo v želoček. SIcer pa naša dva tudi pogosto bruhata, vedno polivata in full jo kovca. Meni so pedijatri svetovali, da mala dva ne smeta občutit moj strah pred hranjenjem, ampak morem bit odločna (stroga mama user posted image ).

Želim ti da vam čimprej uspe, da boste se z veseljem hranle

_____________________________

Vse ceste, ki vodijo do želje človekovega srca, so dolge. Joseph CONRAD

Mi imamo pa tri sončke, dvojčka Taja & Maja ter malo Lano :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?