|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   neprofitna stanovanja-14.razpis
17.12.2010 15:20:19   
Kiwa
Prosim, če mi lahko kdo pomaga...

Jutri bo objavljen 14.javni razpis za neprofitna stanovanja v Ljubljani in na Vrhniki. Imam nekaj vprašanj..
Fant, jaz in hčerkica živimo v Ljubljani v podnajemnem stanovanju, vendar brez pogodbe. Stalno prebivališče pa imamo prijavljeno pri fantovih starših (v Ljubljani). Lastnika stanovanja sva prosila, da bi podpisali najemno pogodbo, saj tako dobimo več točk za neprofitna stanovanja. Stvar se je zavlekla in pogodba še vedno ni podpisana. Upam, da bomo to uredili ta vikend.
Zanima me, če je pomembno, koliko časa si podnajemnik? Ker pogodbe seveda ne moremo skleniti za nazaj, čeprav sva tu že skoraj 5 let. In še to: je pomembna višina najemnine, ki bo navedena v pogodbi? Gre za to, da bo lastnik zvišal najemnino za toliko, kolikor bo on moral plačati davka.

Je važno, kdo od naju zaprosi za stanovanje? Jaz sem diplomirala na univerzi, imam službo, fant je še študent, dela preko šs. On je v Ljubljani prijavljen od rojstva, jaz pa le pol leta. Ali ta dejstva kaj vplivajo na število točk?

Imam milijon vprašanj, sploh ne vem, kaj in kako.. Prosim, če mi tiste, ki ste to dale skozi, pomagate z odgovori. Hvala!
Ter, če se kateri da napisat, kaj vse potrebujem in kje se dobi vlogo. Saj verjetno je vse na netu, samo nam zmanjkuje časa.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
17.12.2010 16:14:14   
SMT3
Men so rekli,da sploh ni pomembno v kakšnih razmerah živišuser posted image Prinese največ 180 točk.
V Kranju smo že imeli točkovanje.
Pomoje moraš biti vsaj eno leto prijavljen v tisti občini.Ampak če on zaproša pomoje ni panike.

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
17.12.2010 16:34:03   
Kiwa
Kako to misliš, da ni pomeembno v kakšnih razmerah živiš? Ni pomembno ali si podnajemnik ali ne? Mislim pa, da je. Kaj pa, ko pridejo preverjat stanje, pa nas ne bo na naslovu, kjer smo prijavljeni? Plus to, da imamo tukaj, kjer smo v resnici, veliko slabše razmere, kot so pri fantovih starših.. Smo v garažnem stanovanju, plesen po stenah, majhno stanovanje, ni svetlobe...

(odgovor članu SMT3)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
17.12.2010 17:20:36   
SMT3
Bom pogledala na točkovno polo,ki sem jo dobila ko so bili tu pa ti vse napišem kako to ocenjujejo.

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
17.12.2010 17:32:17   
Kiwa
Daj prosim. Kakšen pa je tvoj odgovor na moje vprašanje. Se naj sploh ne prijavimo kot podnajemniki user posted image . Jaz mislim, da bi se morali no. Se tudi bomo. Skrbi me samo, ker bo najemna pogodba zelo "novega" datuma.

(odgovor članu SMT3)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
17.12.2010 17:37:27   
emma83
Kiwa kje si oa izvedela, da bo jutri objavljen razpis? A je to 100%? Hvala za odgovor.

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
17.12.2010 17:43:12   
Kiwa
Včeraj in danes je bilo po radiu.

(odgovor članu emma83)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
17.12.2010 18:12:25   
pajkica2
Kiwa, tudi če podpišete najemno pogodbo pomoje ne rabijo oni pogodbe in najemnine prijavit kot prihodek na davčni(če so tak dolgo na črno oddajali so že skoz v prekršku, pa naj bodo še naprej). Prav tako lahko podpišete pogodbo z datumom 5 let nazaj. Vi pa greste potem z najemno pogodbo prijavit na občino stalno prebivališče. Dvomim da v tem primeru in na razpisu za neprofitna stanovanja občina sporoča podatke davčni in da se kontrolirajo če lastnik plačuje...

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
17.12.2010 18:18:44   
SMT3
Ena točka je:
-Udeleženec razpisa,ki je podna jemnik ali ali najemnik tržnega stanovanja.točkuje se udeleženec razpisa,ki ima sklenjeno podnajemno pogodbo ali ima dokazila o plačevanju podnajemnine ali najemnine za tržno stanovanje.
 
Pomoje je potem dovolj če pokažeta položnico...

(odgovor članu pajkica2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
17.12.2010 19:42:03   
Kerensa*
Kdor nima uradno veljavne najemne pogodbe (se pravi obojestransko podpisane in prijavljene v Register najemnih pogodb, ki ga imajo na JSS - MOL), se točkuje tako, kakor da nima stanovanja (saj tudi dejansko nima nobene pravne varnosti v pisni obliki).

Preverjeno 3 razpise nazaj (če tega niso do sedaj spremenili).

Ima pa JSS - MOL vso pravico in tudi dolžnost, da, v kolikor izve za kaznivo dejanje (in utaja davka pri oddaji nepremičnin v najem je kaznivo dejanje), to tudi naznani pristojnemu organu, torej Policiji in DURS-u. Vendar to redkokdaj počnejo oz. sploh še nisem slišala, da bi kdaj to naredili.

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
17.12.2010 21:38:02   
darja.mark
Mi tudi že nestrno čakamo na tale razpis...če ga bodo objavli jutri, super, je že re bil čas user posted image
Me pa tut zanima 100 stvari...in sicer mam podobno situacijo kot Kiwa. Skoraj 4 leta smo v najemu, ko smo prišli sem smo podpisali pogodbo za eno leto. Ko je to leto šlo okoli, se pač noben ni spomnil pol pa midva tut nisva nikoli rekla lastniku stanovanja, da bi naredili novo. Pa me zdaj zanima, kako je s tem. A se res da narediti pogodbo z datumom za nazaj? ker verjetno bi tistim na MOlu bilo čudno, če bi videli datum podpisa pogodbe podoben temu ko se prijaviš na razpis. pa še nekaj me zanima, jaz sem prijavljena še pri starših, pač tam kjer sem odraščala, prav tako je tam prijavljen tudi sin. moj partner pa je prijavljen na čisto drugem naslovu kot midva. Živimo pa spet na tretjem naslovu, tukaj kjer smo v najemu. Tukaj ni prijavljen nihče od nas. A je pomembno kje si prijavljen ko se prijaviš na razpis? A bi se morali prijaviti na tem naslovu kjer smo v najemual kako je s tem?


_____________________________

Ustvarjanje je zakon :)

https://www.facebook.com/pages/Darja-Ustvarja/261668923903669

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
18.12.2010 16:32:59   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Kiwa
Zanima me, če je pomembno, koliko časa si podnajemnik?

Ne.
Pomembno je samo, da si najemnik v času oddaje vloge oz. v času do prejema ključev neprofitnega stanovanja.
je pomembna višina najemnine, ki bo navedena v pogodbi?

Za JSS - MOL? V osnovi (pravilih) ne.
Si pa JSS - MOL izračuna vašo finančno sposobnost glede na vaše prihodke in glede na vaše (nujne - stanovanjske) odhodke, torej najemnino.
Je važno, kdo od naju zaprosi za stanovanje?

V osnovi ne.
Na splošno pa se bolj splača, da vlogo odda tisti, ki lahko dobi več točk za trajanje bivanja v MOL (te točke namreč štejejo samo tistemu, ki je vlagatelj, ne pa tudi družinskim članom).
IZVIRNO SPOROČILO: Kiwa
Kako to misliš, da ni pomeembno v kakšnih razmerah živiš? Ni pomembno ali si podnajemnik ali ne? Mislim pa, da je. Kaj pa, ko pridejo preverjat stanje, pa nas ne bo na naslovu, kjer smo prijavljeni? Plus to, da imamo tukaj, kjer smo v resnici, veliko slabše razmere, kot so pri fantovih starših.. Smo v garažnem stanovanju, plesen po stenah, majhno stanovanje, ni svetlobe...

Mislim, da SMT3 ni mislila, da ni pomembno, v kakšnih razmerah živiš, temveč, da ni pomembno, v kakšnih razmerah živiš v primeru, da že v npr. lokciji 1 dobiš max. 180 točk za neprimernost bivanja. Čemu bi se torej, v upanju na več točk, selil na npr. lokacijo 2, kjer so razmere slabše, če je pa 180 točk max., kar lahko dobiš?
IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark
Skoraj 4 leta smo v najemu, ko smo prišli sem smo podpisali pogodbo za eno leto. Ko je to leto šlo okoli, se pač noben ni spomnil pol pa midva tut nisva nikoli rekla lastniku stanovanja, da bi naredili novo. Pa me zdaj zanima, kako je s tem.

To smo dokaj pred kratkim ugotavljali na "Čveku" za eno mojo kolegico. Ker ji lastnik do datuma izteka najemne pogodbe za določen čas ni napisal nove, pa tudi ni ji rekel, naj se izseli in še vzel je naslednjo najemnino, se smatra, da je bila s plačilom naslednje najemnine sklenjena pogodba za nedoločen čas. V pisni obliki je seveda ni (ker tega ne sklepa nihče več, razen občin), vendar bo ona sedaj po sodni poti zahtevala (in tudi dobila) najemno pogodbo za nedoločen čas v pisni obliki. Izseliti je namreč ne more več. Vsaj ne tako zlahka, kakor pri pogodbi za določen čas.
A je pomembno kje si prijavljen ko se prijaviš na razpis? A bi se morali prijaviti na tem naslovu kjer smo v najemual kako je s tem?

Ni pomembno.
Pomembno je samo, da ste družina (da to lahko dokažete) in da imate vsi stalno (v izrednih okoliščinah lahko začasno) bivališče na območju MOL. Vlogo pa naj, kakor sem napisala na začetku, odda tisti, ki ima več možnosti dobiti točke zaradi trajanja bivanja in/ali zaradi višine izobrazbe.

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
18.12.2010 19:28:53   
darja.mark
Kerensa zakaj je pa važno kdo oddaja vlogo, sej se na koncu itak upoštevajo vsi podatki?A se pol tole ne oddaja kot družina? Pa še neki me zanima...a kej veš, a je možno narest najemno pogodbo z datumom za nazaj? Verjetno bi blo čudno da se prijavljamo na razpis, pa naredimo datum pogodbe 1.1. 2011?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
18.12.2010 20:28:13   
Kiwa
Kerensa, super si! Hvala.

Še nekaj vprašanj, če se ti da odgovorit, vidim, da se spoznaš na zadeve user posted image . Ali pa katera druga, ki se je s tem že ubadala.

Torej..podpisali bomo najemno pogodbo z januarjem 2011 in nato oddali vlogo za stanovanja. Dobimo vse točke kot podnajemniki. Ali to pomeni, da moramo prijaviti stalno prebivališče na tem naslovu ali je lahko začasno??

JSS MOL potrebuje podatke o dohodkih in nujnih odhodkih le za uvrstitev na listo A/B ali še za kaj drugega? Ker, če samo zato, potem je višina najemnine v pogodbi brez problema minimalna (mogoče katera ve, kje izvem minimalno višino najemnine?), tako ali tako so pri nas dohodki premajhni, da bi se uvrstili na listo B.
Višina najemnine v pogodbi me zanima tudi zato, ker ne vem, kako nas bodo obravnavali, če bo iz pogodbe razvidno, da recimo za stanovanje plačujemo npr. 60€. Le zakaj bi nekdo, ki je v tako poceni stanovanju želel v neprofitno stanovanje, če pa bo zanj plačeval več?

Še to.. Fant je študent, oz. je bil (ima še diplomo), ima pa status dijaka. Pač vpisal se je nekam, zato da ima status, da lahko dela preko šs. Danes mi je prijateljica rekla, da menda vloge, kjer je prosilec študent (dijak) avtomatsko zavrnejo user posted image . Torej je glede na ta podatek, bolje, da sem prosilec jaz, ker sem že diplomirala? Samo potem ne dobimo točk za stalnost bivanja v MOL. Ali bi bilo mogoče bolje, da se fant izpiše iz šole in prijavi na zavodu za zaposlovanje? Torej bo njegov status nezaposlen.


Mojim vprašanjem ni konca. Me prav zanima, kakšne so dejanske možnosti, da dobimo neprofitno stanovanje. Baje pričakujejo preko 3500 vlog, stanovanj je pa le 450. user posted image

< Sporočilo je popravil Kiwa -- 18.12.2010 20:43:37 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
18.12.2010 20:29:10   
Kiwa
darja.mark, mi bomo naredili pogodbo s 1.1.2011. Menda datum nima pomena.

Za določene postavke se upošteva samo kaj je prosilec. Npr., izobrazba, stalnost bivanja v MOL


< Sporočilo je popravil Kiwa -- 18.12.2010 20:30:11 >

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
18.12.2010 20:49:48   
Onasiss
Čak a ni že Kerensa napisala, da morate biti podnajemniki v času razpisa? Ne vem...še enkrat preberi si navodila razpisa.

Sicer pa nekaj točk dobiš tudi, ker imaš diplomo.
Sicer pa je meni znano vedno več prosilcev na A listi, ki v preteklih razpisih niso dobili stanovanja in imajo zatorej še nekaj točk prednosti.

Midva sva se odločila za B listo in dala 10 % vrednosti stanovanja, ki jih itak dobiva po 10 letih nazaj.


_____________________________

So what....

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
18.12.2010 20:54:58   
Kiwa
Onasiss, točke za diplomo dobim, če sem jaz prosilec, če je fant pa ne.
Tudi mi bi bili raje na listi B (veliko več možnosti, da bi dobili stanovanje), ampak so žal dohodki premajhni, da bi nas uvrstili na B listo.

< Sporočilo je popravil Kiwa -- 18.12.2010 20:55:16 >

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
18.12.2010 21:04:50   
darja.mark
V čem je fora kdo izpolni vlogo meni to še zdaj ni jasno. Sej konec koncev itak upoštevajo podatke od obeh a ni tako? Zakaj bi upoštevali tistega ki izpolnjuje vlogo, kaj pa njegov/njen partner? Sej se prijavi družina a ne gledajo obeh partnerjev enakovredno al kako gre to, zdaj mi pa res ni več jasno tole

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
18.12.2010 21:14:51   
Kiwa
V razpisu piše, da se za izobrazbo in stalnost bivanja v MOL upošteva samo prosilec. Tako pač je.

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
18.12.2010 21:52:35   
Onasiss



IZVIRNO SPOROČILO: Kiwa

Onasiss, točke za diplomo dobim, če sem jaz prosilec, če je fant pa ne.
Tudi mi bi bili raje na listi B (veliko več možnosti, da bi dobili stanovanje), ampak so žal dohodki premajhni, da bi nas uvrstili na B listo.
  
Aja pa še nekaj... če si na B listi dobiš tudi za nekaj kvadratov večje stanovanje...
Jaz potem ne bi preveč razmišljala kdo naj da vlogo, če želite dobiti stanovanje. pa veliko sreče...user posted image


< Sporočilo je popravil Onasiss -- 18.12.2010 21:53:30 >


_____________________________

So what....

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
18.12.2010 22:23:26   
Spark
Kje najdem link razpisa?

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
19.12.2010 8:41:43   
Kiwa
Onasiss, ampak za stalnost bivanja v Lj. dobimo 110 točk (fant), za diplomo pa 60 (jaz). Torej je boljše, da je prosilec fant. Ali pa da do januarja diplomira user posted image .

Link:
http://jssmol.si/stanovanja.asp?tekst=neprofitna_stanovanja.inc

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
19.12.2010 18:34:50   
Onasiss



IZVIRNO SPOROČILO: Kiwa

Onasiss, ampak za stalnost bivanja v Lj. dobimo 110 točk (fant), za diplomo pa 60 (jaz). Torej je boljše, da je prosilec fant. Ali pa da do januarja diplomira user posted image .


[link=http://jssmol.si/stanovanja.asp?tekst=neprofitna_stanovanja.inc][/link]

ok... zdaj pa nekaj ne štekam... v prvem postu si napisala, da ste prijavljeni pri fantovih starših v Ljubljani, potem, da ti je neka prijateljica povedala, da dijake takoj odpikajo...... punca a se lahko sedaj zjasniš kaj bi sploh rada vedela? user posted image


_____________________________

So what....

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
19.12.2010 21:21:54   
Kiwa
No no, ni potrebno s takim tonom, Onasiss.

Ja, vsi smo prijavljeni v Lj., ampak točke za to bomo dobili le, če bo prosilec fant, ker je že od rojstva v Lj., (več kot 20 let, za kar se dobi največje število točk), jaz pa sem se prijavila letos.
Vprašala sem, če naj se fant prijavi na zavodu za zaposlovanje, da bo njegov status nezaposlen, ker so študentje (menda! ne vem, če je to resničen podatek) avtomatsko zavrnjeni.
Ne vem, pri čem nisem jasna. Ja, mogoče "zmedeno" pišem, ker imam veliko vprašanj in če-jev... Ker pač želimo doseči čimveč točk, ne pa da sami sebe zajeuser posted image .

Je pa tudi res, da pred pisanjem prvega posta še nisem videla, kako izgleda vloga in točkovanje. Sedaj so mi zadeve malo bolj jasne, še vedno pa ne popolnoma. Zato pač tu prosim za pomoč.


< Sporočilo je popravil Kiwa -- 19.12.2010 21:25:18 >

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: neprofitna stanovanja-14.razpis
20.12.2010 9:27:45   
darja.mark
Oj, mene pa še nekaj zanima, če bo katera vedela...kaj se bolj splača, in sicer, jaz imam plačo minimalno, okoli 560 eur, moj ma več, okoli 800. Je pa fora da ma pa on več delovne dobe kot jaz. On jo ima že več kot 15 let, jaz pa ene 5 ali pa 6. Za katerega je potem bolje da je prosilec?

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Skupni dopust
polma

Stari starši hočejo z vami na dopust. Vi si mislite:

jupi, zastonj varstvo! (13%)

prav, fajn se razumemo, zakaj ne? (30%)

nisem za, ampak jih nočem prizadet , torej ja (11%)

oh, trpljenje, ne pa dopust (6%)

ni šans, to je naš dopust (40%)


Število vseh glasov: 126

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!