|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   obnašanje 5 letnika in polna luna?
29.9.2013 9:56:58   
maktub
mamice... a se tudi vam dogaja , da se vas otrok ob polni luni grdo obnaša?

Namreč že neki časa opažam da je v času polne lune v naši hiši tečno?kr neki odgovarja, hočem pa nočem, jaz levo pa desno, non stop ponoči ustaja, kr neki melje ponoči oz ga nosi luna, Ko luna mine pa je ok.
V vrtcu te dni so mi rekle da je bil 2 dni kr naporen, da je porinil fantka po toboganu, da hoče-noče, grem-negrem, bom spal nebom spal, v glavnem da jima je bilo 2 dni res tezko, oz da so imele res dosti dela samo z njim, ko da bi nalašč počel sam da se z njim ukvarjajo.
drugače pa je sin res zelo priden, ampak je stopila spihologinja k meni čes da bi se rada pogovorila?
Nevem prav čudno mi je bilo, sem se počutila prav... nevem brezveze vse skupi res, pa sej vsak otrok ima kak dan ko je tko? al?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: obnašanje 5 letnika in polna luna?
29.9.2013 10:24:27   
mamamajča
Vsak otrok ima dan, ko je naporen, ja. Potiskanje drugih otrok pa ni opravicujoce z nobeno luno, slabim dnem....

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: obnašanje 5 letnika in polna luna?
29.9.2013 10:35:36   
Najaa
Tudi ja. Ne rabim na koledar gledat, da vem, da je polna luna, ker je takrat v bajti cel cirkus. user posted image

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: obnašanje 5 letnika in polna luna?
29.9.2013 10:36:37   
maktub
ne to nisem rekla, ampak se mi pa ne zdi tudi nič kaj takega pri 5 letniku... on pravi da ga je večkrat prosu da se umakne in da ni hotel... sej o tem porivanju sva se lepo pogovorila sam met sestanek z starsi ker je nekoga porinu dol ko ga je "baje" veckrat lepo prosu? pa se mi zdi popolnoma brezveze...
Ko pa je moj otrok prisel z kravim nosom, celim popraskanim ličkom, zlomljeno roko ( 8 ur bil z njo v vrtcu niti vedle niso), raztgano majico, peskom v očeh... to pa nič al kako...sam njega vidijo?

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: obnašanje 5 letnika in polna luna?
29.9.2013 14:08:05   
patrino
Pri otrocih so vedno novi in novi problemi, vprašanja, dileme. Vendar vse pa tudi ni čisto novo in se vleče kar dolgo časa in ima korenine leta daleč nazaj. Pa tudi luna ni vedno kriva za vse. Starši smo čudni patroni in smo sposobni sami sebi prav fino mazati oči. Priznam , da tudi jaz večkrat. Ker sem bolj nova tule gor, poskušam nekatere spoznat tudi tako, da pokukam kakšen starejši post za nazaj in priznam, da mi je marsikatera dilema posameznika na tak način nekoliko bolj jasna. Tudi tale od uporabnice Maktub. Zanimivo je prebrati tudi odgovore nekaterih drugih uporabnic, ki še dandanes trdijo, da so njihovi trenutni problemi z otroci čisto novi in da nikoli prej ni bilo nobenih nasilnih in podobnih težavuser posted image
Maktub- mislim, da se tako kot drugje, tudi pri vzgoji ne da odkriti Amerike in da ti to vedno znova in znova pišejo tudi v vseh tvojih podobnih temah. Tako kot marsikdo iščeš krivdo povsod drugod kot pri sebi.

Če pa ne rabiš nasveta, temveč rabiš le ventil in nekoga, da sočustvuje s teboj, pa le piši tu gor. Mi bomo pa brali in poskušali razumeti.

http://www.ringaraja.net/forum/m_4766059/mpage_1/key_/tm.htm#4766059

http://www.ringaraja.net/forum/m_4998032/mpage_1/key_/tm.htm

http://www.ringaraja.net/forum/m_5369533/mpage_1/printable.htm


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: obnašanje 5 letnika in polna luna?
29.9.2013 14:25:54   
maktub
Patrino

Mi smo z našim tamalim dali skozi kar se tiče obnašanja cudaaa!! Ampak res cuda... Ful naporen kot otroček, trmast, neubogljiv ampak sele pri 4 letih je začel resno sodelovati. Od prihoda sestrice p se je vse se bolj popravilo vsaj za naju z možem, ker pred tem sva morala se vemdo midva kaj igrati z njim sedaj pa se zaigarata da je super. V vrtcu nobenega problems vec, super fantek ampak svedno je " etiketiran" za obnasanje pred leti... Vsi so vedli kdo je.... Pa verjemite da ao bili v razredu se hujši ampak ne da hocem kaj slabrga rect ampak midva z možem sva se mlada pa nevem
mogce so vzg zato mislile da je tko in da lahlo tko ker češ, ja sta se mlada vse ku pustita, pa ni res... Jaz vem da on rad pomagaja kdsj se najbolj pa ko ga kdo heca znori rece 3 x pol pa popeni.. Hitre jeze je, sam mam občutek da me majo za norca tam...
n ebem a si pebrala: 8 ur z zlomljeno roko je bil v vrtcu... za druge otroke klicejp sam ko smrku pritece on pa... Od veedno je bil smatran drugace... Pa sm ga tudi k spihol. Peljala da jebela pove kj zdsj sm jaz nora al ona.: pa2 sta ga in: rekle so mi da naj se one pridejo pokazat, da se enkrat da kaj proti njemu tko recejoza nadpovr bistrega otroka bodo oni sprozli ukrep... Pa mu ne dajo mira.. Psih ki je predlagala da ga tskoj v drug vrtec dam ds ho tam nov se ne pisan list.
Zdaj pa nevem, nevem kj rect vzg, nevem kko odragirat

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: obnašanje 5 letnika in polna luna?
29.9.2013 14:48:44   
Najaa
Jaz ne vem, sploh ne morem verjet, da se s takimi vprašanji na forum obračaš. Če so take težave z vzg., se obrni na ravnateljico. Etiketiran je otrok v vrtcu? Zakaj, a ker je bil v jaslih nadpovprečno tečen? Ma dej, to so bedarije. Obrni se na ravnateljico, če se z vzg. ne da pogovoriti. To, da te ne kličejo ob zlomljeni roki... hja, čist odvisno, kako se je ta zlom kazal. Moja tavečja je mela zlomljen komolec, pa se je čisto normalno obnašala in igrala, le komolec je bil malo zatečen... Pa ne da jih branim ampak skoraj ne verjamem, da te ne bi klicale, če ne bi bilo res hudo.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: obnašanje 5 letnika in polna luna?
29.9.2013 15:32:49   
maktub
Najaa


V vrtcu so mi rekle , da se je zelo močno jokal, da je tulu ko žival ampak čez 10 min nehal, sicer pa je pol cel dan sedel nič ni delal z to roko, sam da nso vedle ker roka ni bila natečena ne nič.... ampak vseeno kličejo za vsak lari fari za to ko se pa otrok fajn udari pa ne.. p se vidle so ga kako je klesnu. Za tole sem do ravnatelja tudi odšla lepo rešla.
Z tem da bi pa tole sla k ravnatelju pa če ti povem po pravici me je malo "strah" ker se bojim, da ga bodo pol se slabše gledale, ker pri ans so ze vse jezne če je mama doma otrok pa v vrtcu, se takoj zve katere mame so doma ( iz pač svojih razlogov) in bla bla bla... nevem rabim nasvet kaj naredit oz kako se obanasat, kaj jim rečt, kako jim dokazat, da naj dajo ze enkrat mir!!.. pa sej nevem več kaj naredit, vse sem ze naredila razen do ravn sla

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: obnašanje 5 letnika in polna luna?
29.9.2013 19:08:53   
Najaa
Meni se zdi, da se z vsem malo preveč obremenjuješ. Ok, poškodbe in to, da ne javijo, so pomembne stvari. To, kaj bo kdo mislil in rekel pa... glej, nima smisla. Če nisi zadovoljna z vrtcem, ga pa poskusi dat drugam sam imam občutek, da to ne bi kaj dosti spremenilo tvojega razmišljanja.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: obnašanje 5 letnika in polna luna?
29.9.2013 20:33:12   
josephine27
Ostalega ne bom komentirala, ker itak običajno vse debate tu krenejo vedno v neke nove smeri...Torej glede lune. Polna luna definitivno ima vpliv na moja dva otroka kar se spanja tiče. V bistvu mi ni treba gledat na koledarju kdaj bo, ker se tud po 10 krat zbudita. Pa precej živo sanjata, se premetavata, kričita... Ko je bil starejši satar cca. leto in pol ga je tudi nosila luna ponoči. Imamo par takih izkušenj, če ne bi videla na lastne oči ne bi verjela. Vpliv se čuti že vsaj dva dni prej in sem opaila, da je ob jasnem vremenu močnejši kot sicer. Kar se tiče čez dan pa ne opažam tako velikega vpliva, da bi lahko rekla, da to je to. Mogoče je vzrok za tako obnašanje čez dan povezan s tem, da v tistih dneh pač slabše spi in je potem utrujen? Moji otroci so najbolj nemogoči kadar so lačni ali utrujeni.

_____________________________



(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: obnašanje 5 letnika in polna luna?
30.9.2013 8:21:34   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: maktub
.. to pa nič al kako...sam njega vidijo?


Ne, ampak ti subjektivno vidiš predvsem tvojega otroka in vse dogodke, povezane z njim poveličuješ/pomanjšuješ, odvisno od situacije.
Kar je popolnoma razumljivo in nas večina tako počne.
Če pa res nastajajo problemi, pa imajo verjetno tudi v vašem vrtcu pogovorne ure ali kakšne druge možnosti, ko se lahko pridete starši z vzgojiteljicami pogovoriti o raznoraznih zadevah. In takrat lahko razjasnite tudi to, zakaj bi naj tvoj sin potisnil drugega, kako se je vključil v skupino ter kakšna so opažanja vzgojiteljic glede otroka in tvoja glede njihove obravnave tvojega otroka.



Če si z vzgojiteljicami tako nezadovoljna, da ne morete nikakor uspešno sodelovati, pa ne razumem, zakaj ne poskusiš zamenjati vrtca. Seveda, če imate še kakšnega dovolj blizu.




Glede vpliva polne lune na otroke - še nisem nikoli bila pozorna, ali se moji otroci takrat drugače obnašajo.

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: obnašanje 5 letnika in polna luna?
30.9.2013 10:11:50   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: maktub

Patrino

Mi smo z našim tamalim dali skozi kar se tiče obnašanja cudaaa!! Ampak res cuda... Ful naporen kot otroček, trmast, neubogljiv ampak sele pri 4 letih je začel resno sodelovati. Od prihoda sestrice p se je vse se bolj popravilo vsaj za naju z možem, ker pred tem sva morala se vemdo midva kaj igrati z njim sedaj pa se zaigarata da je super. V vrtcu nobenega problems vec, super fantek ampak svedno je " etiketiran" za obnasanje pred leti... Vsi so vedli kdo je.... Pa verjemite da ao bili v razredu se hujši ampak ne da hocem kaj slabrga rect ampak midva z možem sva se mlada pa nevem
mogce so vzg zato mislile da je tko in da lahlo tko ker češ, ja sta se mlada vse ku pustita, pa ni res... Jaz vem da on rad pomagaja kdsj se najbolj pa ko ga kdo heca znori rece 3 x pol pa popeni.. Hitre jeze je, sam mam občutek da me majo za norca tam...
n ebem a si pebrala: 8 ur z zlomljeno roko je bil v vrtcu... za druge otroke klicejp sam ko smrku pritece on pa... Od veedno je bil smatran drugace... Pa sm ga tudi k spihol. Peljala da jebela pove kj zdsj sm jaz nora al ona.: pa2 sta ga in: rekle so mi da naj se one pridejo pokazat, da se enkrat da kaj proti njemu tko recejoza nadpovr bistrega otroka bodo oni sprozli ukrep... Pa mu ne dajo mira.. Psih ki je predlagala da ga tskoj v drug vrtec dam ds ho tam nov se ne pisan list.
Zdaj pa nevem, nevem kj rect vzg, nevem kko odragirat

Če se vsi potrudimo se lahko tudi ti, še posebej če potrebuješ pomoč bodi do nas vsaj toliko spoštljiva, da napišeš čitljivo.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 30.9.2013 10:12:38 >

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: obnašanje 5 letnika in polna luna?
30.9.2013 10:19:46   
maktub
josephine27

ja mogoče pa je res to da je tak razdražljiv zaradi spanca, ker ko je polna luna se 10x na noc zbuja, pa kr hodi po hisi, pa se mu sploh ne spi.. zjutraj pa ga je treba budit in je siten ko... verjetno bo res to. pa pol mu tale spanec cel dan nagaja, Hvala bogu se pridno hodi pop spat, ker ga kr nekako se rada dam ker vidim da mu rabi, sicer vedno manj ampak mu, potegne sigurno 3 ure se popoldne.

petea

ja sej sem razmišljala o drugem vrtcu sam ni noben tko blizu pa niti nikakor ne pridemo not:( to je največji problem.
Je pa res ja da jaz sam svojega vidim, sam nevem zakaj tko. ker čisto vsak dan vpr kako je bilo on in one vedno, ja super je on je tko priden fantek. Hvala bogu imam " znanko" ki je večkrat z njimi v skupini in mi je rekla, da je on ko je sam brez določenih prijatelkčkov ki ga drocajo čisto super fant, ni ga ne videt ne slisat, ko pa pridejo tisti 3 je..pa stalaaa... ga non stop drocajo, spotikajo, porivajo kot je ona rekla pol pa on 2x jim reče pol pa znori in vse 3 "pospravi"... pa je rekla da mu da čist prav, ker so nesramni, pa da gledajo da ni nobenega nardijo kaj narove in rečejo da je bil moj sin.... on pa gleda ko čuk.... ni in ni mi vseč res... sedaj ima nove vzg od 1.sept do sedaj je bilo vse ODLIČNO no sedaj porine s tobogana fantka ( on pravi da je sedel da se ni hotel spustit) in cela stala!! pa dejte nooo...
delo vzh je tezko si ne predstavljam toliko lumparije na 1 mestu, ampak kaj čmo to je njihovo delo,pa se mi zdi da vedno jočejo, kako to kako gor kako dol....ja kdo pa neve vpr če mi moj blesal šef da 10 min pre dkoncem dneva da goro parija?, pa poslje na pošto? kdo se upa tko stokat, kot se one??? ja kaj naj ga zato ker je živ doma imam al kako...

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: obnašanje 5 letnika in polna luna?
30.9.2013 12:01:50   
Izabelina
brrr... sej vem, da je to forum in ni zahtevane nobene slovnične discipline (tut sama ne pišem slovnično pravilno) ampak a ne morte samo za sabo prebrat pa tam ko se zatipkate potem popravit? noben ne rabi knjižne slovenščine ampak osnoven berljiv tekst je pa potreben, če hočemo karkoli svetovat oz. pripomnit glede na temo...

se bom pa tut js vzdržala "poglobljenega" komentarja, ker teme vedno preveč zaidejo , čeprou me ima napisat kakšno močno...

bom odgovorila samo na vprašanje: na moje otroke luna ne vpliva, vsaj ne toliko, da bi opazla js ali celo vzgojiteljice v vrtcu...

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: obnašanje 5 letnika in polna luna?
1.10.2013 21:14:52   
Urska09
Iz bogatih izkušenj vem, da so daleč najbolj zaščitniške mame tistih otrok, ki so v družbi (vrtcu, šoli,...) največji "problematikusi". In take mame ne bodo nikoli, res nikoli ne videle ne priznale, da je z njihovimi "hroščki" kaj narobe.

Aja, luna ne vpliva na pridnost/porednot mojih otrok.

In prosim, a lahko pišeš vsaj v približni slovenščini?

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: obnašanje 5 letnika in polna luna?
2.10.2013 11:16:07   
ronja
ne to nisem rekla, ampak se mi pa ne zdi tudi nič kaj takega pri 5 letniku...

Ma, meni se pa zdi, da 5 letnik že kar dosti razume in da se da do takrat tako dogajanje odvzgojit. Zato se mi ne zdi nič tako strašnega imet sestanek, če se otrok v vrtcu neprimerno obnaša. Če en 1 letnik ugrizne drugega, zato ne bomo meli sestanka, ker večina to dela (vsaj tako pravijo vzg., sem mela srečo zaenkrat). Če pa to naredi 5 letnik, pa bomo. Ker od 5 letnika več pričakuješ, 2. leto gre v šolo... naj bi se veliko bolj znal obvladat...
Seveda velja tudi v drugo smer, da morajo tudi njega pazit in opazit, če ima zlomljeno roko ali da je kaj narobe. Je pa res, da poznam mamo, ki tudi pri svoji hčerki ni opazila, da ima zlomljeno roko, mala ni nič jamrala, je bila čisto paf, ko so ugotovili... Tako da si ne upam preveč sodit, ker bogvekaj vse bi sama spregledala...
Bistroumnost in obnašanje tudi nista vedno korelirana;). iMaš pametne ljudi, ki se zelo grdo in arogantno vedejo. In ni prav, čeprav sso brihtni.

Sicer pa, če si doma in ne iščeš službe (ne vem, ali jo, sprašujem) in več kot očitno ne zaupaš vrtcu, ne maraš vzg. in se tvoj otrok nima fajn tam... potem se tudi sama sprašujem, zakaj ga imaš v vrtcu... Ali pa zamenjaš vrtec, za toliko stare navado niti ni problem...

Luna, sama večinoma nič ne opazim, se pa kdaj zgodi, da so bolj tečni, ampak ne vem, če je luna. Vzg. v vrtcu pa pravijo, da se na nivoju skupine pozna, za konkretno moje tamale mi pa še nobena ni pojamrala, sta res bolj mirni in taka nežna karakterja, tako da nimajo z njima problemov ne oni, ne midva, mava srečo:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: obnašanje 5 letnika in polna luna?
2.10.2013 18:19:29   
nananaja
Imamo zahtevno 4,5 letnico, pa ne morem rečt, da ravno luna poslabša situacijo. Pravzaprav jaz nikoli ne gledam na to v smislu, danes je itak luna... je pa več staršev, ki rečejo, da luna vpliva.

Ja, naš nečak je pri letu in pol imel tri ali štiri dni zlomljeno roko, preden so ugotovili. Jokal je le, kadar so ga oblačili, kar pa za tako starost ni kaj posebnega.

Če že pišete pogovorno, se potrudite vsaj pri ločilih, tako je precej lažje brati.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Od hiše do hiše, od vrat do vrat ...
Včasih se mi zdi, kot da je tudi pust postal instanten. Hitro po kostum v najbližjo trgovino, malo naokrog po sladkarije...
Čarobni gozd v Supernovi
Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?